‘Misbruik van parlementaire macht’ in Suriname

41

PARAMARIBO, 18 aug – “Misbruik van parlementaire macht is een misdaad tegen alle burgers. De veiligheid van elke Surinaamse burger is aangetast, wanneer rechterlijke vonnissen genegeerd kunnen worden door willekeurige wetgeving van het parlement.” Dit stelt de politieke partij DA 91.

Aanleiding is de spoorslags doorgevoerde wijziging van de Terugroepwet. “Met het doordrukken van een wet om kwart over vier in de ochtend om de rechterlijke uitspraak tegen Raymond Sapoen en Diepakoemar Chitan tegen te gaan, heeft de parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, samen met haar volksvertegenwoordigers die voorstemden, bewezen dat wij een parlementaire dictatuur hebben” stelt DA 91.

De twee parlementariërs moeten kennelijk gevrijwaard worden . Hun terugroeping is vorig jaar ingezet door de politieke partij, Pertjajah Luhur. DA 91 wil zich inzetten voor herstel. “Wij zullen als burgers met rechtgeaarde middelen blijven protesteren, omdat we weten dat wij gekozen hebben voor een functionerende rechtsstaat en democratie en niet voor een dictatuur in welke vorm dan ook!”

Bekijk ook:

41 REACTIES

 1. Oppositie partijen slapen jullie
  Worden jullie wakker
  Maak het volk wakker deze kanker regering gaat iedereen in ons geliefd land vermoorden
  Sinons is genaaid door ze en nu willen ze iedereen naaien
  Oppositie pak deze regering terug
  Ik smeek jullie
  Wanneer wordt er eens een redder geboren in Suriname
  Kanker bauta en de zijnen


  Maak melding

 2. @ Dirk
  De oppositie wilt zo clean als mogelijk politiek voeren door de democratische rechten van de burgers te eerbiedigen en de scheiding der machten niet aan tasten.
  Iedereen is kwaad nee heel erg boos en pissig over wat er momenteel gaande is Suriname.
  Inderdaad moet je in een dirty war ook dirty spelen om je doelen en speerpunten te realiseren en dat is juist datgene dat ontbreekt bij de oppositie.
  Misschien kan de studentenmacht en de vakbond hen een handje helpen zoals indertijd het afzetten van de NPS coalitie.


  Maak melding

 3. Dictatoriaal gedrag onder de vlag van de democratie.
  Het zelfde parlement heeft zich voor meer dan 100% ingezet om een hoofdverdachte van moord te beschermen.
  Wat verwacht je dan van een parlement met zo’n signatuur.
  Zowel het 8 december proces en de terugroeping van de 2 overlopers / verraders zijn beiden onder de rechter en zie het parlement komt met aangepaste wetgeving. Rechtelijke macht is informeel buitenspel gezet door de vz en volgelingen in het parlement. Zodra er vonnissen komen die schadelijk kunnen zijn voor hoofdverdachte of zijn partij, ondermijnen zijn volgelingen in het parlement het met adhoc wetgeving.


  Maak melding

 4. De burgers moeten de straat op gaan om duidelijk een statement te maken maar neen het kost teveel moeite en bovendien wordt geredeneerd van ai mie no e bemoei nanga politiek ondanks dat ze aan het verdrinken zijn…
  Het is een mentaliteits probleem….

  Maar goed…ze wilden toch nog 5….dit is de rede dat de oppositie afwacht…..

  Het volk heeft gekozen laat het volk dan maar ook voelen en het probleem zelf oplossen.


  Maak melding

 5. In elke fatsoenlijk land met een democratie zijn afspraken gemaakt dat er respect is voor de rechterlijke macht. In Suriname wordt recht gesproken in het parlement. Zij heeft plaats genomen op de stoel van de rechter. Door het interveniëren in zaken welke onder de rechter zijn wordt door deze handelswijze de rechtelijke macht buitenspel gezet.
  Door regeringspartijen in het parlement is hierdoor min of meer een “dictatoriaal” speelveld gecreëerd afgedekt met z.g. democratische spel regels.


  Maak melding

 6. Het is echt ONGELOFELIJK wat er nu gebeurt in Suriname.

  Bevalt een vonnis je niet: ? Gewoon razendsnel midden in de nacht de wet aanpassen , Suriname = BANANENREPUBLIEK


  Maak melding

 7. Suriname loopt leeg: Goede opgeleide jongeren verlaten massaal het land.op zoek naar betere toekomst. Artsen verlaten Suriname. Wat overblijft zijn de analfabeten, het Paarse Stemvee. Ieder met een beetje verstand verlaat nu Suriname .

  Dank u Bouterse


  Maak melding

 8. De oppositie zou moeten weten dat men met straatvechters geen eerlijke bokswedstrijd kan houden.

  Het wordt tijd dat de oppositie de zelfde methoden gaat gebruiken als de Coalitie. Dan kan deze overloopwet wel eens gunstig uit pakken.

  :Laat de achterbannen vooral de parlementariërs uit Sipaliwini, Brokopondo, Coronie, Marowijne aanspreken over wat zij nu voor hun kiezers bereikt hebben.
  Voer de druk op types als Kensenhuis op en Bouterse zal gaan ervaren dat hij Phyrus overwinningen boekt. Er zijn gezien de wijze van handelen in in de DNA zeker 8 coalitie leden die tot overlopen te bewegen zijn.


  Maak melding

 9. Suriname loopt niet leeg onzin wat er ook in een land gebeurt, weglopen is niet de oplossing. Als Suriname leeg moet lopen, waar moeten de weglopers naar toe? Haiti misschien??. Deze onzin uitspraken vloeien voort uit frustratie van velen, echter realiteitszin moet ten alle tijden gelden. Ook de Surinaamse president heeft een houdbaarheidsdatum. Weet u nog Wacht even… Wees gerust.. Alles komt terecht…


  Maak melding

 10. Advies en afspraak: niet meer op de NDP stemmen. Als Bouterse weg is zullen we weer dozen een geld sturen. Laten we kijken hoe ver we komen met burgerlijke ongehoorzaamheid.


  Maak melding

 11. jepi de
  Suriname loopt niet leeg onzin wat er ook in een land gebeurt, weglopen is niet de oplossing

  IN 1975 verliet de helft van de Surinaamse bevolking Suriname en verhuisde naar Nederland.

  Dus wat lul je nu.

  Ook nu is duidelijk dat vooral hoger opgeleiden en jongeren Suriname verlaten. De Paarse Roversbende heeft zijn werk gedaan. De komende 10 jaar is Suriname naar de kloten dankzij Bouterse.


  Maak melding

 12. Voorzitter Simons liegen maakt je tot waarheid en wettig maakt je tot onwettigheid .

  Het zijn de rechters die kijken of een wet recht geldig is al heeft DNA een wet gemaakt .

  NDP jullie hebben al 26 zetels in begrepen met Hooghard met 430 stemmen BEP 2 zetels en Palu 1 .

  Met deze zetels moeten jullie het land kunnen besturen ,en maar trekken aan twee overlopers van PL van SOMO .

  De bedoeling was of is om 32 zetels te hebben en voor altijd NDP aan de macht hebben en wetten veranderen op elk moment .

  God zij dank is het nog niet zo ver gekomen ,hopend dat het zo blijf .

  NDP jullie zijn alleen de verkiezing in gegaan ,en nu zoeken jullie overlopers om 32 zetels te halen .

  Het besturen van Suriname zal een straf zijn voor NDP mensen daar jullie zo onmenselijk zijn .

  Ik weet niet welk Universiteit de mensen van NDP zijn gegaan of welke richting ze gestudeerd hebben .

  Ik laat jullie voor de Ambassadeurs in Suriname over laat men zien hoe dom en slim ze zijn in NDP .

  Ik kijk altijd naar DNA vergadering live ,maar de laatste tot 4 uur BROKO DEE wet ,is belangrijker dan HERSTELPLAN .

  Vader Moestaja van Binnenlandse Zaken of van Arbeid is ook zo een overloper van PL hij draai overuren .

  Mensen gaan dagelijks of wekelijks dood door aanrijding ,schiet partij met vuurwapens ,in Ziekenhuizen buren ruzie ,familie ruzie en bedrijf ongeval in Goud mijnen is dit het gedrag van Suriname anno 2016 .

  Deze Blaka mang van NPS werk nooit meer mijn voorouders hebben al genoeg gewerkt en genoeg achter gelaten zo dat ik nu alleen mantelzorg doe .

  J SIMONS DNA voorzitter al betaal je mij 1000 usd per dag om je schoen of huis schoon te maken deze blaka mang zal het nooit aannemen van niemand ook .


  Maak melding

 13. De NSDAP heeft van Suriname een Democratuur gemaakt.
  Hitler werd ook blindelings gevolgd.
  Idi Amin werd ook blindelings gevolgd.

  Indien men de firma Bouta wil boycotten moet men geen ticket naar Suriname kopen. De NSDAP importeert nu Haitianen voor de volgende verkiezing. Niet voor niets wil Bessie Turf de vreemdelingendienst automatiseren.
  Heil Bouta!


  Maak melding

 14. Praten vullen geen gatjes…jongens van de oppositie : stap naar het volk toe d.m.v. een massa meeting.
  Wat er nu gaande is in su , is overduidelijk. Een blinde ziet dat ook !
  DICTATUUR! !! Er zijn genoeg radio en tv stations : roep die mensen op..


  Maak melding

 15. Zelfs god wil deze hond volksbedrieger en volksmisleider bouta niet hebben!!!!
  Bouterse moet gewoon levend in brand gestoken worden en dan pas komt het goed in suriname de koers daalt gelijk naar 1 op 4.
  Poepzak bouta ie kies a volk wreed!
  Daarom jo dede wreed toe is meki de boel ey pina soso!!!!!!


  Maak melding

 16. Rechtelijke macht bestaat niet meer in Suriname.De president heeft alles aan de kant gezet.Zelf de vervolging van de december moorden in 1982 is stop gezet door de president.Ik lacht mij rot om te zien wat er in Suriname aan het gebeuren is.Het is triest maar Surinamers zijn bang voor wapens en dat ze weer doodgeschoten kunnen worden door hun leider.Het volk weet niet beter dat ze voor zo een leider hebben gekozen en daarom hebben ze spijt maar kunnen niets meer doen want het is te laat.Het parlement van Suriname is een verlengstuk van de regering en ze hebben geen visie.Daarom gaat het zo slecht in het land.De meerderheid begrijpt het niet meer.Als inwoner van Suriname schaam ik voor mijn eigen land.Gelukkig heb ik geen verstand van politiek maar wel van economie en daarom zou ik het beter doen dan onze president die alleen met wapens kan werken.


  Maak melding

 17. En maar praaien iedere dag door misselijke figuren als voorganger Missikaba, opa Bouva en katrijntje Simons, we leven in een rechstaat, maar weten in principe niet, wat de defenitie is van een rechtstaat.


  Maak melding

 18. Beste Piet,

  Dat bedoel ik dus. Suriname is de komende tien jaar een poel van ellende.De leden van de criminele Paarse Roversbende bezetten alle ledinggevende functies zonder enige vorm van kennis of normbesef.

  Wie Suriname kan ontvluchten doet dat nu. Surinamers zijn dankzij Bouterse straatarm geworden.


  Maak melding

 19. De situatie in Suriname in ogenschouw nemende, lijkt het mij geen verkeerde beslissing geweest van mijn ouders om met hun kroost in de 60-er jaren te kiezen voor een bestaan als economische vluchteling cq landverrader. Een voorziene geest heet dat.
  Ik pluk er nu de vruchten van; evenals mijn (klein)kinderen.
  Met een goed pensioen en een aanvullende AOW, geniet ik met volle teugen van het leven en wuif ik alle hogebloeddruk-bevorderende berichtgeving uit Su met een brede lach weg.
  Jullie bekijken het daar met jullie president en met die slappelingen in de oppositie. TUTU EI BLO, MI N’E JERE.


  Maak melding

 20. Bouterse, Simons, Sillos, Doekhi, Abrahams, Bouva, Limbo en Missikaba.

  Zij zullen zich voor een rechtbank moeten verantwoorden voor misleiding, corruptie, wanbeleid en verkrachten van de Surinaamse rechtstaat.


  Maak melding

 21. Beste Bo vivant,

  En als jij op vakantie bent in Suriname, noemen die stumpers jou een landverrader.

  Zo ziek is het volk dat achtergebleven is.


  Maak melding

 22. Ik heb weer gemerkt dat heel wat van de lezers van slag zijn.Bouterse let heel goed op wat er om hem heen gebeurt in de wereld ( moeten jullie ook doen ) .vb Amerika heeft men met leugens en bedrog een invasie gerechtvaardigd in Irak.Terwijl het gewone volk al lang wist dat deze drog redenen door Amerika werden gebruikt komt men in GB er nu pas achter.Ook zijn er heel wat westerse landen die achter deze Amerikanen blijven staan ondanks dat er bewijs is dat ze vaker liegen en bedriegen om hun zin te krijgen.Dat de wereld vandaag onveilig is,is met dank aan deze cowboys ( Amerikanen ) Mensen die een band hebben met Suriname zijn heel slecht op de hoogte van de buitenlandse politiek.( de echte democratie ) zoals die wordt beleefd door de westerse landen.Ik heb een tip voor jullie googelen jullie de naam Ross Caputi is een ex marinier van het Amerikaanse leger.Kijk ook gelijk naar WikiLeaks.


  Maak melding

 23. Ik heb nog wat voor jullie dit is geschiedenis valt niet te ontkennen.Google staatsgreep Iran 1953 in dan zullen jullie de reactie van de Iraniers begrijpen in 1979 .


  Maak melding

 24. Beste Henk Molenaar2016,

  Ik wil niet beweren dat het gehele volk zich zo opstelt.
  Maar bij de meesten druipt de jaloezie er van af bij het horen van succes-verhalen over Nederlanders van Surinaamse komaf. Of mijn bestaan een succes-verhaal is, laat ik in het midden; zelf ervaar ik dat niet zo. En wat heet in deze nou succes? Feit blijft wel dat ik door hard ‘knokken’ een zelfstandig bestaan heb kunnen opbouwen om niet afhankelijk te zijn van welke uitkerende instantie dan ook. Handje ophouden, daar heb ik een broertje aan dood.

  En idd; ik was afgelopen maart in Suriname.
  De meest gebezigde zin bedoeld voor de vakantiegangers uit Nederland: ‘Ey, libi wan pkien sani gi mi noh’.
  Jammer voor het land; dat meen ik oprecht. Immers, ik ben er geboren.


  Maak melding

 25. Sorry: moet zijn de “de kogel” is door de kerk.

  En nu nog de wetten voor “DUBAI” van awaridomri Misiekaba, iedereen mag met,5-vrouwen trouwen, en beloning voor de awaridomri is: 7-maagden !!!


  Maak melding

 26. Dit is de laatste stap, die gezet moest worden. Een economisch probleem is verworden tot een humanitair probleem.
  Het gaat niet meer om koopkracht, om voedsel, medicijnen en kleding, maar meer om zaken zoals veiligheid, medemenselijkheid.
  Het is over en uit. Protesteren helpt niet meer.
  De rechterlijke macht is opzij geschoven. Straks hebben ze letterlijk geen onderkomen meer en zullen ze met weemoed terugdenken aan de huidige tijd en hun onderkomen.(hun slechte huisvesting)
  Het zal veel slechter worden!
  Parlement zal nog wel een paar jaar mogen blijven zitten, voor spek en bruine bonen en zal dit ook (moeten) accepteren.
  Het is over en uit. Helaas beseft men dit niet of wil men dit niet beseffen.


  Maak melding

 27. Hahahaha, die verdoemde oerdomme paarse aanhangers van de nationale DWAZEN partij waren gewaarschuwd. Anno 2016 blijven die ongeneselijke verziekte paarse armoedzaaiers hopen op de baas der vervloekte misdadigers. Na jare tachtig, zevenmalen erger ai go kong. Helppppppppppppppppppp, niemand zal helpen, want al deze paarse onredelijke en misdadige gevolgen hebben die paarse zombies zelfs gewild, door te stemmen op de paarse duivelse verderver van verworden misdaadstaat SuriHAITIbabwe. Baas en rovende paars corrupte vervloekte bende e poeroe ka gi heri volk en oerdomme aanhangers. Een kakkerlak is slimmer van nature dan allen die nog steeds geloof hebben in de baas der Boeven en misdadigers. AI mek deng ka, hahahahahahahahahahahahaha. Al bijft men hameren over het gevolg van de oerdomme paarse keuze, voor al die paarse stommelingen is het NEKS NO FOUT, wiens we ka, soso lobi baas. Oeng ka dang. Hahahahahahaahahha


  Maak melding

 28. @ Mundo,

  Doet mij genoegen te lezen dat iemand op dit forum aanwezig is met een bredere visie !!
  Als U tijd hebt en in de gelegenheid bent: lees” De Pelgrimstocht der Menscheid”.Zag het nog liggen in mijn boekenkast.Uitgegeven in de begin jaren -40,nadien heel kort bijgewerkt !! Uitg.: de Haan Utrecht.Heb het gebruikt als mijn geschiednisboek in de jaren -50 (fantastisch boekwerk over pre-hist.t/m 2e wereldoorlog.Vooral voor mensen die willen praten over Midden-Oosten,oude Europa etc.Dan zie wat voor ontwikkeling er is geweest(cultureel,soc.-econ.-historisch) !! En de vernietigen van dat alles.(door wie??Je hebt de spijker op de kop geslagen; wie is tegen de donkere mensen in VS en Europa!! )
  Ik dacht dat Dr.A.Loor ook zo’n exemplaar had !

  In elk geval, met jouw posting heb je geprobeerd de ogen te openen van Surinamers !!


  Maak melding

 29. De volgende stap,DNA-besluit: instelling van Awaridomri zijn Misie-aka “DUBAI’ in Suriname met NDP-econoom “Abdoel”
  als Sultan van Misie-ka “DUBAI” omring door 7-maagden cadeautje van awaridomri Misie-ka !!

  Voorwaarde: asiel voor alle NDP-ers in Misie-ka “DUBAI” !,
  als Bouterse komt te overlijden.


  Maak melding

 30. Mundo

  Een lijfspreuk van mij is geworden:

  “Wie het verleden vergeet, is gedoemd het te herhalen”
  George Sayantana.

  Het meer en deel van de Mensen is slechts geïnteresseerd in NU en misschien morgen.

  Maar als je het verleden niet begrepen hebt, zul je het heden niet begrijpen en de weg naar de toekomst niet uit kunnen zetten.

  Het hedendaagse Suriname is een voorbeeld (zowel coalitie als oppositie) van mensen die het verleden niet kunnen begrijpen en verwerken en daardoor steeds de zelfde fouten blijven maken.

  Het is ook moeilijk omdat de grootste cowboys vaak het meeste aanzien hebben. Amerika is de grootste Cowboy en leert weinig van alle ellende die zij veroorzaakt. Het midden oosten probleem hebben zij tussen 1916 en 1920 laten ontstaan maar zij trekken er geen enkele lering uit.

  Laat Suriname wel gaan leren en mensen zoeken die geen eigen agenda hebben, mensen met inzicht en denkvermogen, mensen die gelukkig zijn met hun zijn en geïnteresseerd zijn in algemene vooruitgang van de mensen.
  Aan mensen als Simons, Doekhi, Misiekaba, Bouva, Parmessar, Giriasing, Jogi, Somohardjo, alle ministers, Waterberg, Hooghardm Belfort, Brunswijk, Jozefzoon, Linscheer, Graanoost, de Miranda, Polak etc. heb je als land helemaal niets


  Maak melding

 31. Een psalm ter bemoediging aan allen die nooit van hun leven op de heersende moordenaars en misdadigers hebben gestemd. Weg met alle paarse awarie domries, in paarse loondienst van de duivel.

  Psalm 37

  1 Een lied van David.
  Wees niet jaloers op oneerlijke mensen,
  op mensen die zich niets aantrekken van God.
  2 Want ze verdwijnen net zo snel als gras,
  als gras dat verschroeit in de zon.
  3 Vertrouw op de Heer en doe wat goed is.
  Wees trouw aan de Heer,
  dan zul je altijd veilig in het land wonen.
  4 Blijf altijd dicht bij de Heer en geniet van Hem.
  Dan zal Hij je geven wat je van Hem vraagt.
  5 Vertrouw je hele leven aan Hem toe.
  Dan zal Hij in alles voor je zorgen.
  6 Hij zal altijd voor je opkomen.
  Dat is net zo zeker als dat het ’s morgens weer licht wordt
  en de zon hoog aan de hemel zal komen te staan.
  7 Wees stil en verwacht alles van de Heer.
  Wees niet jaloers op mensen bij wie alles goed lijkt te gaan,
  en bij wie alle misdadige plannen lijken te slagen.
  8 Word niet boos of jaloers.
  Boosheid en jaloersheid doen alleen maar kwaad.
  9 Onthoud dat het met slechte mensen
  uiteindelijk slecht zal aflopen.
  Maar de mensen die op de Heer vertrouwen,
  zullen het land bezitten.
  10 Nog maar even en dan zijn ze er niet meer,
  die mensen die zich niets van God aantrekken.
  Zelfs ieder spoor van hen is verdwenen.
  11 Maar de mensen die willen leven zoals de Heer het wil,
  zullen het land bezitten.
  Ze zullen altijd in vrede kunnen leven.

  12 Mensen die zich niets van God aantrekken
  bedenken altijd manieren om kwaad te doen.
  Ze zijn kwaad van plan tegen de mensen die leven zoals God het wil.
  Ze bedreigen hen.
  13 Maar de Heer lacht hen uit.
  Want Hij weet al hoe het met hen zal aflopen.
  14 Ze trekken hun zwaard en spannen hun boog
  om onschuldige mensen te doden.
  15 Maar hun zwaard doodt henzelf.
  Hun boog wordt gebroken.
  16 Het is beter om arm te zijn maar eerlijk,
  dan rijk te zijn en slecht.
  17 Want de Heer breekt de macht
  van de mensen die zich niets van Hem aantrekken.
  Maar Hij helpt de mensen die leven zoals Hij het wil.
  18 Hij zorgt voor de mensen die op Hem vertrouwen.
  Hun eigen stuk grond  zal voor altijd van hen blijven.
  19 In moeilijke tijden komen ze niets tekort.
  Als er hongersnood is, hebben ze genoeg te eten.
  20 Maar het loopt slecht af
  met de mensen die zich niets van God aantrekken.
  Net zoals het vet van de offerdieren in rook opgaat en verdwijnt,
  zo zijn ook de vijanden van de Heer straks verdwenen.

  21 Slechte mensen vragen wel te leen, maar geven nooit iets terug.
  Maar goede mensen geven weg uit medelijden en vragen niets terug.
  22 Voor hén is de Heer goed en ze erven het land.
  Maar de anderen worden door Hem vervloekt en worden vernietigd.
  23 Als je leeft zoals de Heer het wil,
  geniet Hij van je en helpt Hij je.
  24 Stel dat je valt, dan grijpt Hij je hand,
  want Hij zal je redden.
  25 Ik heb al veel meegemaakt in mijn lange leven.
  Maar ik heb nog nooit gezien dat een goed mens aan zijn lot werd overgelaten,
  of dat zijn kinderen moesten bedelen om brood.
  26 Een goed mens geeft altijd, uit medelijden.
  Ook zijn kinderen zijn goed voor andere mensen.

  27 Blijf ver bij het kwaad vandaan en doe het goede.
  Dan zul je altijd veilig wonen.
  28 Want de Heer houdt van rechtvaardigheid.
  Hij laat zijn vrienden nooit in de steek.
  Hij zal altijd voor hen zorgen.
  Maar de familie van slechte mensen zal later niet meer bestaan.
  29 Maar de mensen die leven zoals Hij het wil,
  zullen voor altijd op aarde leven.
  De aarde zal van hen zijn.

  30 Mensen die leven zoals God het wil, zijn wijs
  en wat ze zeggen, is goed en rechtvaardig.
  31 Gods wet is in hun hart
  en ze houden vastbesloten daaraan vast.
  32 De mensen die zich niets van God aantrekken,
  loeren op mensen die leven zoals God het wil.
  Ze willen hen doden.
  33 Maar de Heer levert hen niet aan hen uit.
  Als een onschuldig mens voor de rechter moet komen,
  zorgt Hij ervoor dat hij niet veroordeeld wordt.

  34 Vertrouw altijd op de Heer.
  Wees Hem altijd gehoorzaam.
  Dan zal Hij je eren en het land aan je geven.
  En je zal zien dat er van de slechte mensen niets overblijft.

  35 Ik kende eens iemand die zich niets van God aantrok.
  Hij was een slecht mens.
  Eerst ging het heel erg goed met hem.
  Hij groeide en groeide, als een woekerplant.
  36 Maar zo snel als hij eerst groeide,
  zo snel was hij ook opeens weer verdwenen.
  Ik zocht hem, maar hij was nergens te vinden.
  37 Let op de mensen die God dienen.
  Want met hen loopt het uiteindelijk goed af.
  38 Maar de mensen die God ongehoorzaam zijn,
  worden uiteindelijk vernietigd en gedood.
  39 Maar de Heer redt de mensen die leven zoals Hij het wil.
  Hij beschermt hen in moeilijke tijden.
  40 De Heer helpt hen en redt hen,
  omdat ze op Hem vertrouwen.
  Hij redt hen van de mensen die zich niets van Hem aantrekken.


  Maak melding

 32. Carl Breeveld laat nu ineens veelvuldig van zich horen. Maar toen dat nodig wAs hield deze opportunistische heer zich koest.
  Schaam je diep, schaam je diep Breeveld. INEENS is Breeveld heel ongerust over het feit dat Jeniffer Geerlings dingen doordrukt die voorheen volgens haar geen prioriteit hadden. Waar was Breeveld toen de opositie vroeg om bepaalde wetten te behandelen.
  Breeveld hield zich stil. Was bang dat zijn meester Bouterse hem de mond zou snoeren en uit de coalitie zou zetten.
  Gevolg geen groot inkomen en geen lux leven voor Carl. Nu komt hij zogenaamd op voor de kiezers in de hoop herkozen te worden. Het grote vreten moet immers voor Carl Breeveld doorgaan.


  Maak melding

 33. Ondertussen ………………………….

  is de STAATSSCHULD opnieuw TOEGENOMEN !!!!!

  En is de Monetaire Reserve GEDAALD !!!!

  Machthebbersbende TJAGO, TJAGO, TJAGO !!!!!!!

  A KONDRE E GWE NA FESI, TOCH !!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.