Surinaamse leraren verwachten looncorrectie

16

PARAMARIBO, 10 aug – Leraren verwachten een looncorrectie. Dit zegt Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren. Weliswaar was gerekend op spontaniteit van de zijde van de werkgever.

Die spontaniteit is uitgebleven en dat wordt niet op prijs gesteld. “Het gaat om leraren in het algemeen, er wordt geen onderscheid gemaakt. De leraren zullen laten zien dat ze houding van de regering niet pikken”, zegt Valies tegenover de Times of Suriname. Of het tot protestacties komt, wordt in het midden gelaten. De vakgroep is in elk geval moet van wat gezien wordt als ‘miskenning’ door de regering.

Over miskenning wordt al jaren geklaagd. De leraren vinden dat hun positie als ambtenaar voor verbetering vatbaar is. Met de vorige regering Bouterse was al een akkoord gesloten voor verbetering. Na de verkiezingen van vorig jaar was verwacht dat het akkoord zou worden uitgevoerd. Er is niet veel van terecht gekomen. Nu wordt geëist dat de lonen omhoog gaan. Kennelijk wordt gemikt op de start van het nieuwe schooljaar.

16 REACTIES

 1. Ze dromen. Volgens mij staat er in het akkoord een uitweg namelijk indien de economische toestand van het land het toelaat.

  Iedereen kan invullen wat de conclusie van de President is.
  Crisis hier, Crisis daar, noodzaken ons geen extra middelen vrij te maken voor ……


  Maak melding

 2. De (oker) soep wordt vast niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend.
  Indien de leraren emolumenten hebben zal er vast en zeker, de (IMF)regel worden toegepast, namelijk vermindering van deze emolumenten en hiervoor in de plaats een loonverhoging. Zo gaat het niet ten koste van de overheidsfinanciën.
  Het bekende “sigaar uit eigen doos”. (grapjassen kunnen hun lol op)
  of broekzak-vestzakoperatie


  Maak melding

 3. Het probleem is dat de beslissingen genomen worden door specialisten van het IMF. Het antwoord zal nee zijn. De EBSers dachten ook dat ze een deal hadden. IMF zegt sorry en oompje Desi moet erin mee.

  ”We gaan voor nog 5, zwaai if ie de eens nanga mie”. Nog 4 te gaan……


  Maak melding

 4. De leraren verwachten teveel. Toen het nog redelijk ging hebben ze nagelaten hun verwachting kracht bij te zetten. Nu moeten ze samen met tal van anderen op de wachtlijst gaan staan.


  Maak melding

 5. Als de inflatie 64% is en de koers blijft stijgen gaan we meer en meer loonverhogingen eisen krijgen. Niemand wil met lege handen staan met een halve maand te gaan. Leraar of schoonmaakster maakt niet uit. Niemand wil honger lijden.

  Als ze de straat op komen dagen achter elkaar dan kan deze regering weleens vallen. Maar nee we schuilen achter de vakbeweging. Wewillen niet werkloos worden. A no me na vakbond.


  Maak melding

 6. ARTIKEL 1 VAN HET HANDVEST IMF:

  ALLE LOONSVERHOGINGEN DOOR DE STAAT ZIJN VOLGENS HET IMF VERBODEN.

  ARTIKEL 2 HANDVEST IMF: ER MOET EERST WORDEN VOLDAAN AAN ALLE VOORWAARDEN VOORDAT DE EERSTVOLGENDE TRANCHE KAN WORDEN OVERGEMAAKT.

  CONCLUSIE: KUMA ZIT IN DE ZOGENOEMDE IMF WURGGREEP. PROOST!!!!


  Maak melding

 7. Glijk hebben de leraren, als een schoonmaakster hahah interieurverzorgster 2000,00 SRD verdient waarom een leerkracht 1600,00 SRD. Jullie hebben 200% gelijk. Thuis blijven als er geen verhoging komt. Als dochter en stiefdochter mogen gaan winkelen om hun merkspullen in Parijs te kopen waarom de leerkrachten geen verhoging. Als SWM verhogin plus lumpsum krijgen waarom de leerkrachten geen verhoging. Als EBS verhoging en lumpsum krijgen waarom de leerkrachten geen verhoging


  Maak melding

 8. Ook een aanzienlijke deel van de leerkrachten hebben gestemd op de NDP. Aangezien je van de leerkrachten mag verwachten dat ze net iets beter kunnen denken dan de gewone man en dus ze konden inschatten wat Paars II zou betekenen, hoeven we (ik in ieder geval) geen medelijden te hebben met de leerkrachten.


  Maak melding

 9. @Kevin even een correctie de schoonmaaksters verdienen niet zoveel hoor ! Gewoon ongeveer de helft minder.( ze zijn de laagst verdienende ambtenaren in de Fisosalarisreeks) die komen nu helemaal niet uit natuurlijk.meestal zijn het ook vaak genoeg alleenstaande moeders. Het is nu een complete lijdensweg voor dit volk dat zelf ( althans een groot deel) voor deze ellendeling en ellende heeft gekozen.


  Maak melding

 10. Het land moet m.i.gewoon totaal platgelegd worden totdat deze boevenbende opstaat ! Vakbonden ! Oppositie , stem van het volk , waar blijven jullie ? Masaal de boel lamleggen dan pas zal het effect hebben en doorgaan tot het bittere einde! Alleen zo is dit land te redden ! LETS STAY AND DO IT TOGETHER ! COME ON WE SHALL AND WE WILL OVERCOME! MIJN HART HUILT EN BLOED OM TE ZIEN WAT ER VAN ONS PRACHTIG LAND WORDT! WE TUINEN REGELRECHT DE AFGROND IN ALS WE NIET INGRIJPEN !!!


  Maak melding

 11. @Henry, zeker weten hoor ! Hij en zn trawanten moeten opdonderen nu ! Iedere Surinamer met vaderlandsliefde moet dat gewoon eisen voordat ons land totaal vernietigd wordt.
  HIJ MOET GEWOON GAAAAN, HIJ KAN HET NIET AAN!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.