Amerikaanse militairen helpen scholen Suriname

49

Amerikaanse militairen van de South Dakota Army National Guard zullen van 8 tot en met 16 augustus samen met eenheden van het Nationaal Leger(NL) van Suriname werken aan de renovatie van infrastructuur op de Openbare School I Santo Dorp in Wanica.

Het project richt zich op het installeren van de verlichting en sanitair, het installeren van vijf wc- ​​tanks, vervangen of het bevestigen van badkamerdeuren, de invoering van tegels, schilderen, het installeren van een nieuwe septic tank, en de invoering van een schutting.

Vanaf maart hebben de eenheden van de South Dakota National Guard en de Surinaamse Militairen, die gespecialiseerd zijn in de bouw, 14 openbare scholen bezocht. Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur heeft gevraagd om de geboden hulp in te zetten op de OS I Santo Dorp. Alle benodigdheden voor de bouwactiviteiten worden gekocht in Suriname, met financiering van het United States Southern Command.

Bekijk ook:


49 REACTIES

 1. Zelfs voor zoiets heeft SU de hulp nodig van buitenaf. A baja, was het land niet beter af als het nog steeds deel uit zo maken van het Koninkrijk ?
  Nog even geduld aub en zelfs bij het kakken en plassen zal de Surinamer hulp nodig hebben.


  Maak melding

 2. @prof. Misababoi,

  Zou je wel willen he? Triest dat we in Suriname echt ook niks zelf kunnen.

  On topic: Prachtig van het Amerikaanse leger. Eens een keer wat anders dan vechten. Jammer dat ze niet met het Surinaams leger (vanwege gebrek aan materiaal) kunnen oefenen. Dat zou pas echt leuk ene goed voor NL zijn geweest.


  Maak melding

 3. Waar blijven onze vrienden van Cuba, Venezuela en Equatrioaail Genua. Ik denk dat ze veel meer gaan doen om het vriendschap sterker te maken dan de vijand USA en andere westerselanden het doen. Misiekaba heeft toch gelijk gekregen. Wij zijn op weg om de eerste bedel Dubai te worden. schande schande schande. Waar blijft de beloofde ontwikkeling van Bouta. De gouden toekomst!!!!


  Maak melding

 4. Kunnen ze het weer niet alleen, triest, of is dit een vorm van ontwikkelingshulp aan een land dat zichzelf onafhankelijk e beschaafd noemt
  En maar schelden op Amerika en (Nederland)


  Maak melding

 5. Het is inderdaad een schande dat dit moet.

  Helaas is het niet de eerste keer en het zal zeker niet de laatste keer zijn.
  Het leger heeft in het verleden ook geholpen met behandelingen door artsen etc. voor de gezondheidszorg.

  Ze zullen nu ook het 1 en ander in beeld brengen,hetgeen het oppakken van de boevenbende, drugdealers en moordenaars te vergemakkelijken,


  Maak melding

 6. De taken zijn wel heel goed verdeeld.
  Het Amerikaanse leger installeert verlichting en sanitair, vijf wc tanks, betegelen en schilderen.
  Daarna is het de taak van het Surinaamse leger om de schoonmaak van de toiletten op zich te nemen.
  Hopelijk geen inmense taak.


  Maak melding

 7. Ik zou me doodschamen als Surinamer om als bedelnatie bekend te staan.

  Het lijkt er steeds meer op dat Suriname geen eergevoel hebben. Dat heeft Bouterse in ieder geval in 40 jaar voor elkaar gekregen. Een bedelnatie voor inwoners met zelfrespect,


  Maak melding

 8. @Sam,

  Als we een nederig volk waren dan zou het geen schande zijn. Niets is mooier dan de mensheid die elkaar helpt. Helaas zijn we een volk met een te grote mond en domme trots dus dan is het een extreme schande.

  Zelfde met onafhankelijkheid. Niks mis met onafhankelijk zijn maar dan moet je dat wel kunnen. Iets waar Suriname totaal incapabel voor is.


  Maak melding

 9. Mooi dat dit gebeurt. Ook nodig dat het gebeurt, Wie kijkt er nu eens in de spiegel.

  Echter voor een regering die zo afgeeft op de VS, Nederland en zo positief is over Venezuela is dit natuurlijk heftig slikken.

  Dat men dure amerikanen naar Suriname vliegt en er duur laat verblijven is heel triest terwijl er goedkope Surinaamse bouwvakkers niets lopen te doen en te hosselen.


  Maak melding

 10. Schande hoor,de surinaamse militairen moeten zich schamen. Ze doen niks,hoeven geen oorlog te gaan voeren,hoeven het niet op te nemen met de isis,de amerikaanse doen alle boven genoemde en nog erbij doen ze aan bouwwerkzaamheden aan de scholen in Suriname!!


  Maak melding

 11. Zelf denk ik dat de Amerikanen er voordeel aan hebben anders zouden ze dit niet doen.Voor degene die Suriname/Surinamers steeds negatief benaderen jammer.In 2010 Apache-helikopter in Irak van het Amerikaanse leger doodt 15 mensen waaronder 2 journalisten van Reuters.Denk aan ABU GHRAIB enz enz. Dit zijn maar enkele van de moorden die Amerikaanse militairen dagelijks plegen in de wereld en waarmee sommigen van ze mee wegkomen.En even nog wat westerse politiek.Nominatie Clinton doorgestoken kaart DEMOCRATEN.Ik probeer UW ogen te openen het politiek spel wordt bepaald door een select gezelschap in de wereld.Heb je macht dan bepaal jij de spelregels.Leer er mee leven of verhuis naar een ander planeet.
  Ik heb een vraag waarom worden de leugens van Amerika en zijn bondgenoten geaccepteerd en die van Poetin,Assad,Erdogan,Bouterse,Maduro enz enz niet.Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is.Ze liegen tenslotte allemaal en hebben ook allemaal bloed aan hun handen.Denk hierover goed na.
  odi odi


  Maak melding

 12. @Mundo
  Probeer eens te praten over de 15 burgers van Suriname die geexecuteerd werden en praat over de leugens van bouta. Aan de diktators buiten Suriname hebben we niks. We hebben genoeg ellende met de surinaamse dictator.


  Maak melding

 13. Mundo soms in de leer bij Robg, die heel de wereldproblematiek er bij haalt om de wantoestanden veroorzaakt door de regering Bouterse maar weer te verbloemen of te verzwijgen


  Maak melding

 14. @Aboikoni

  Echtwaar?!Moeten de amerikaanse militairen die in oorlogsituatie vechten ook nog toiletten komen schoonmaken en bouwen in Suriname?!
  Is het gebrek aan materiaal dat maakt dat Suriname TIGRI niet kan heroveren van Guyana?!Laat de surinaamse militairen oorlogs materiaal vragen aan het amerikaanse leger,die zullen blij zijn dat de surinaamse militairen eindelijk wat te doen hebben ,
  en by the way kom niet jaffen voor de surinaamse militairen alsof ze in staat zijn Nederland wat te leren. Gimme a break…de surinaamse militairen weten niet eens met een spijker en hamer om te gaan ,ook dat moeten de amerikanen hun komen leren,
  Schande.


  Maak melding

 15. @MUNDO

  GEFELICITEERD, u stelt oa dat BOUTA en MADURO
  BLOED AAN UN HANDEN HEBBEN !

  INDERDAAD !!!!!!

  Maar DESi heeft daarbij ook nog een LEEGGEROMMELDE
  STAATSKAS !

  NDP-STAATSSCHULD op dit moment 13 MILJARD !!!


  Maak melding

 16. @ray
  Het Amerikaanse leger is niet alleen goed in oorlog voeren maar ook in andere zaken zoals het bouwen. Eigenlijk doen ze het werk wat het Surinaams leger behoort te doen. Meestal helpen ze landen die niet kunnen vechten. Ons helpen ze omdat wij geen toiletten kunnen installeren. 🙁


  Maak melding

 17. @@aboikoni!! Kom, yu no koni mang!! Volgens mij heb je prof. Misababoi niet goed begrepen. Ze komen zogenaamd de scholen doen, maar krijgt uiteindelijk de opdracht hem te gaan halen ad Antondrachtenweg!! Hopelijk weet je wel wie ”HEM” is!!

  Ondanks alles ben ik toch trots dat de Amerikanen komen Suriname helpen! De kinderen zullen nog trotser zijn!!
  Ze kunnen bij deze gelegenheid ook hun uitwerpselen op het gezicht van DeDolleBoef gooien!


  Maak melding

 18. @Aboikoni
  Dit noemen wij AFHANKELIJK ZIJN!!
  We moesten nooit onafhankelijk zijn geworden,het heeft geen voordelen voor ons gebracht ,alleen maar nadelen. Van lijder tot en met militairen,geen enkel voordelen …baasje bouta die niet zondert het IMF kan , een leger die zit te wachten op de amerikanen om bouw en reparatie werkzaamheden te verrichten.Gelukkig hoor dat de surinaamse militairen geen gebouwen hoeft op te zetten want dan zouden ze de hele wereld nodig hebben om ze te assisteren..


  Maak melding

 19. Als Amerika niet had geholpen met de bestrijding van Hiltler en de wederopbouw van Europa was Europa niet war het nu is.

  Als Europa zich niet had ingezet om Gorbatsjov onder druk te zetten o.a. Polen en DDR nog onderdeel van het Sovjet rijk

  Natuurlijk doet USA veel uit eigenbelang en natuurlijk lukt niet alles, ondanks de goede bedoelingen maar het is duidelijk zichtbaar een achterhaalbaar hoeveel financiële en menselijke offers het land heeft gebracht om sommige landen vooruit te krijgen.

  Ik kan me niet voorstellen dat mensen die hun hand niet uit de mouw steken zich hiervoor kunnen schamen. Ik kan me niet voorstellen dat ouders van de kinderen zich schamen voor het feit dat de school waar ze op zitten nieuwe toiletten heeft en hier en daar weer is gerenoveerd. Het is een vorm van ontwikkelingshulp met gesloten beurs. Njan no de foe nobody!!!

  Ik kan me wel voorstellen dat de
  surinaamse overheid en de DNA leden van de die het volk hebben misleid zich schamen.

  En voor de slimmerikken die nog 5 riepen geldt hetzelfde.


  Maak melding

 20. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR INZICHT….BEWUSTWORDING EN GERECHTIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Beetje vreemd dit verhaal. Zijn er echt geen Surinaamse mannen die dit werk kunnen verrichten? Waarom niet op politiek gebied Verandering proberen te brengen?

  @ Mundo, ik draai het even om ‘waarom wordt de dictator Bouterse nog wel steeds geaccepteerd door de Amerikanen? en ook door IMF gesteund? In andere landen hebben ze wel andere ‘ dictators’ afgezet met militair geweld en wapens waarbij ook vele onschuldige slachtoffers zijn gevallen. Ze zijn van alles op de hoogte over Bouterse, en laten het maar gebeuren!

  Wereldwijd zijn er door de eeuwen heen vele diverse volken onderwezen en geindoctrineerd met het Geloof en o.a. ook de tien geboden, maar de machthebbers in de wereld houden zich daar totaal niet aan! Hoe geloofwaardig is het Geloof dan nog om het te blijven verkondigen als het grootste deel van volks/ wereldleiders die niet naleeft? Dit is wat alle religieuzen zich wereldwijd zouden moeten afvragen. Liegen en bedriegen, machtsmisbruik en onrecht in stand houden is wat meer gehanteerd wordt, en vaak wordt het Geloof, en de naam van de Almachtige schepper voor eigen belang misbruikt!

  Grotendeels ligt daarom NU de macht bij het het volk ( rechtgeaarde- en daadkrachtige burgers) om werkelijk VERANDERING EN VERBETERING teweeg te brengen in hun land en in de wereld!

  MESSAGE from GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 21. Op deze manier probeert het leger van de VS eens anders op de kaart te komen. Het blijkt maar weer wat voor leeghoofden de fronters zijn dat ze ook dit niet kunnen snappen.

  @ Molenaar,
  Wat doe je nog in Suriname?
  Verbannen uit je land van herkomst, en geen andere optie dan SME ?


  Maak melding

 22. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Voor degenen die denken dat die liefdadigheid is, snappen niets van dat de US-army zich aan het verdiepen is in alle facetten van de tegenstanders, cq Suriname. Het is een strategische manier om bij de tegenstanders binnen te komen en op die manier over allerlei soorten informatie van de tegenstanders te beschikken en te weten te komen. Deze informatie zou ook gebruikt kunnen worden als er in de regio andere tegenstanders moeten worden uitgeschakeld en zo een bondgenoot te hebben en weten wat voor vlees Suriname is voor de US-army. om hun belangen veilig te stellen in hun achtertuin.

  Als ze het groenlicht krijgen van de President van de United Sates dan is er sprake moet zijn van Showtime in Suriname, kennen ze dan alle details van de maatschappij, inwoners, plaatsen, infrastructuur, cultuur, via de de us- ambassade, inlichtingendiensten enz. enz in Suriname.

  Dit noemt men inzage geven in je keuken en de geheimen van je keuken prijs geven. Ze doen het onder het mom humanitaire hulpverlening, gezamenlijke trainingen, samen werken, bondgenoot, jij komt bij ons kijken met je onderontwikkelde padvinders en wij komen met onze dienstplichtigen, een enkele beste militairen in jouw land alles goed in kaart brengen voor onze veiligheid en belangen in de USA, NATO.

  Suriname heeft geen geheimen voor de US-army, NATO, Frankrijk.

  Als de US-army in Su een actie moet ondernemen, kunnen ze het met een nog in opleiding zijnde groep van 100 dienstplichtigen, een paar oude machinegeweren en handgranaten van de 1 ste wereldoorlog, enkele moderne equipment, binnen één halve minuut oplossen.

  De US-army is over de hele wereld bezig, dus ook in het bananenlandje SME. SME kan voor hun heel belangrijk zijn, zoals het dat ook al was tijdens de tweede wereldoorlog. Suriname ligtstategisch heel goed op het Noordoostelijke gedeelte van Latijns Amerikaanse continent en van hieruit kunnen ze vele kanten op, vooral de goede kant.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 23. Er is een strijd gaande tussen de VS en China. Op deze manier probeert de VS de gewapende krachten van China buiten de deur te houden.
  Bovendien wordt Suriname voorbereid als toevluchtsoord voor hooggeplaatste Amerikanen voor de snel naderende natuurrampen, die nu in aantocht zijn. California staat aan de rand van een grote aardbeving. Binnen 2 jaar.


  Maak melding

 24. De South Dakota National Guards zijn part time soldaten. Ze trainen een week in de maand en een twee weeken periode in een jaar. Deze soldaten zitten in een State Partnership Program en worden uitgezonden naar ontwikkelings landen zoals Suriname.

  Zo waarschijnlijk hebben ze een samenwerkings contract met het Suri leger. Dit keer hebben ze bouwvakkers uitgestuurd naar SME omdat er nood was voor bouwen in scholen. Ze brengen hun eigen geld mee voor bouw materialmen en andere benodigheden te kopen.

  Als het nodig was sturen ze militaire doctors voor noodgevallen en ingenieurs om bruggen te bouwen die bijv. door zware stormen zijn weg gespoeld.Niet nodig nu. Verder kunnen ze eenheden sturen om met de Suri leger oefeningen te houden. Ook niet nodig nu.

  Je hoef je niet te schamen als Suris. Ze doen het graag. Laten wij ze bedanken voor hun werk en stuur de Amerikaanse ambassade een kaartje.


  Maak melding

 25. @ Ray
  ik denk dat de Amerikanen eerder de Guyanezen zullen helpen dan Su. de Amerikanen zal de grote olireserves van Gnuyana heus niet laten schieten. Guyana bewapenen betekent ook contra Venezuela onder Maduro. Amerikaanse militairen oefenden ook wel met Surinaamse militairen. maar net als honingbijen ze zoeken gezonde bloemen met volle nectar op. Suriname ook wat schenkingen van rollen en varen militaire middelen van de Chinezen. laten wij hopen dat China Suriname niet als oefenterrein gebruikt tegen de Amerikanen.


  Maak melding

 26. Abaïsa
  Op deze manier probeert het leger van de VS eens anders op de kaart te komen. Het blijkt maar weer wat voor leeghoofden de fronters zijn dat ze ook dit niet kunnen snappen.

  @ Molenaar,
  Wat doe je nog in Suriname?
  Verbannen uit je land van herkomst, en geen andere optie dan SME ?

  En wat doet Bouterse om er voor te zorgen dat Suriname onder zijn leiding op een andere wijze op de kaart komt dan:

  1) bananenrepubliek en narcostaat waar een moordverdachte zijn eigen proces stopt onder noemer van ‘staatsveiligheid’


  Maak melding

 27. WEEEEEEEEEES VOORZICHTIG,WANT AMERIKANEN DOEN NIETS GRATIS, EN OVERAL WAAR ZE IETS DOEN OF KOMEN IS HET ALLEEN ALENSE WAT ZE ACHTER LATEN,KIJK MAAR NAAR HET MIDDEN OOSTEN,ZIJN ZE OOK LANGS GEWEEST.


  Maak melding

 28. Hallo US Army, we have bigger problems than a couple of schools without sanitation. Please take Dino’s daddy with you for a visit to NY, our people’s president has lost his mind because he loves his son so much. Now my english is finished. Thank you very much.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.