Venetiaan: Ongenoegen mag niet leiden tot sabotage

37

PARAMARIBO, 10 aug – Ongenoegen mag niet leiden tot sabotage. Dit zegt ex-president Ronald Venetiaan naar aanleiding van dreigementen van werknemers bij energiebedrijf EBS. Die willen het licht landelijk uitdoen.

Het dreigement volgt op berichten dat een aangekondigde looncorrectie niet doorgaat. Staken is nog altijd een optie. “Maar saboteren is een stap verder”, zegt Venetiaan tegenover de Times of Suriname. Hij herkent het fenomeen van toen hij nog president was. Toen werd de stroomtoevoer overal stilgelegd. Een onderzoek achteraf bracht geen schuldigen aan het licht. Sabotage is wettelijk verboden.

De schuldige kan disciplinair worden gestraft. Ook kan hij of zij voor de rechter gesleept worden. “Het is aan de leiding van het bedrijf om disciplinaire maatregelen te treffen of het Openbaar Ministerie om een vervolging in te stellen jegens de verantwoordelijke”, aldus Venetiaan. De regering zelf mag niet optreden, ook al gaat het om een publiek bedrijf. De vakbond bij EBS staat erop dat de correctie doorgaat

Bekijk ook:

37 REACTIES

 1. Wat!!?Het licht uitdoen en dat wel landelijk ?
  Terug naar de jaren 80.

  Maar goed we zijn nu in de maand Augustus en dus komen de stakingen.
  Tot volgende maand weer !


  Maak melding

 2. In november het afgelopen jaar toen de verhogingen ingingen werden er commissies ingesteld door de minister van Natuurlijk Hulpbronnen, Regilio Dodson. Deze zouden met de juiste calculatie moeten komen. Dodson beweerde zelfs dat de stroomprijzen omlaag zouden gaan. Niets bleek minder waar te zijn. Het internationaal monetair fonds,(IMF) kwam in beeld en de stroomtarieven gingen met honderden procenten verder omhoog. Dit tot verbazing van het volk. De commissies werden ontbonden en de leden kropen terug in hun eigen hol.
  Het IMF was een feit en de regering moest toen dansen naar de pijpen van de geldschieter. Protesten volgden. Iedereen schrok zich een aap van de tarieven. De president holde om een ieder te ontvangen. Maar ook dat bleek al snel weer een misleiding te zijn. Want daags na even rust, ging alles vrolijk verder. Uiteindelijk bleven de extra miljoenen Surinaamse dollars binnenstromen en de nieuwe stroom EBS “sjeiks” waren geboren. Maar het volk bleef woest. De scheldkanonnades, beschuldingen en commentaren op president Bouterse bleven niet uit. De nu al ongeliefde president zag de bui van escalatie al boven zijn hoofd hangen. Deze zou uiteindelijk leiden tot totale lamlegging van het land. Om zijn macht te behouden als ook van zijn comparanten om hem heen werd een schuldige aangewezen van de ellende rond de stroomrekeningen.

  De schuldige
  De schuldige werd de EBS leiding. Zij hebben foutieve berekeningen gemaakt. Daardoor is de president misleid geworden en door hun schuld heeft het volk ten aanzien van de stroomtarieven afgereageerd op de “volks”president. De minister van Natuurlijke Hulpbronnen sloot zich aan bij zijn superieur; de president. Weer bleek dit niet waar te zijn.
  De tarieven werden goedgekeurd door de NH minister Dodson en kreeg uitvoeringskracht door de ondersteuning van de president door de bekrachting middels de missive. De “domme” mensen zouden bij de EBS zijn en niet in de uitvoering, dus niet in de regering. De leiding van de EBS zweeg als een graf hierover. Ook de deskundigen die publiekelijk uitgemaakt zijn voor pseudo deskundigen, hielden zich muisstil.
  Normaal hebben zij altijd het hoogste woord als hen terecht of onterecht onjuistheid worden verweten. Maar de angst heeft bij hen mogelijk parten gespeeld.

  De extra miljoenen
  Niet alleen de regering lag op de loer voor de extra miljoenen aan inkomsten. Het bleek ook al heel snel dat de vakbond van de EBS er naar stond te kijken. De directie kon immers niet meer zeggen dat ze geen geld hadden, want de extra miljoenen blijven maar als gevolg van “het bloedzuigen van het volk”, binnenkomen.
  Waar geen enkel bedrijf nu winst maakt en of extra geld kan verdienen, blijkt dat de vakbond bij de EBS er geen gras over heeft laten groeien. Zij heeft direct een verzoek voor een forse loonsverhoging op tafel gezet. En dat ook nog met een zekere mate van druk . Geld of wij sluiten de “toko”. De directie met haar deskundigen leveren in en de bond krijgt meer geld.

  Feestje gaat niet door
  De “volkspresident” komt er weer tussen, samen met NH minister Regilio Dodson. Het zelfde happy koppel die ook de schuldigen van de stroomverhogingen aanwezen. De happy combinatie is het niet eens met het principe akkoord en draait alles snel terug. Hierdoor geven zij ook nu aan dat de directie en haar “deskundigen” weer niet zo deskundig zijn. En toch zwijgen deze deskundigen van de EBS of behoren zij tot de onwetenden die de EBS “toko” niet kunnen draaien?

  De politiek
  De “volkspresident”, die men nu niet meer lust, probeert een come back te maken middels het bekende spel : A NO MIE. De directie van de EBS heeft zeker, voor het besluit werd genomen met de vakbond, eerst politiek afgestemd, al dan niet informeel. Hoewel het niet zo moet werken, werkt het wel zo in ons land vanwege zwakke en politiek beangstigende instituten.
  Dus iemand “brandt” bewust de leiding van de EBS nogmaals. Het heeft er veel van dat binnen de politiek men intern binnen de EBS mensen het veld wil laten ruimen door de zwarte schapen te zoeken. Een correcte leiding alsook de Raad van Commisarisen zouden deze “valse “ beschuldigen niet mogen accepteren. Door zulks steeds te accepteren gaan ze steeds een aantal stappen terug op de maatschappelijke ladder en dat gaat op den duur knagen aan het persoonlijke waardegevoel van de deskundigen. .
  Maar met de supergoede lonen en de privileges van de directie EBS is het de vraag wie tegen de president gaat zeggen dat hij ongelijk heeft. Ze gaan eerst hun brood beschermen en dan naar de maatschappelijke realiteit kijken. Intussen kijkt de vakbond nog steeds naar de buit. Voor hun is er weinig keus. Of ze krijgen een deel van de buit, of ze sluiten de “toko”. Het gaat om de buit, ook voor de EBS directie. En dat weet een ieder zo zoetjes aan ook wel.


  Maak melding

 3. Ray, jij verzint van alles en nog wat erbij om geloofwaardig over te komen met jouw verhaal. Het verhaal krioelt van tegenstrijdigheden. Jij blijft alles maar schuiven op bord van de president terwijl Venetiaan ook duidelijk aangeeft dat de regering zelf niet mag optreden ook al is EBS een publiekbedrijf. Dit houdt in dat bij de EBS er een directie is die de volle verantwoordelijkheid draagt voor het beheer en het verlenen van diensten voor de samenleving. De overheid mag en kan zich niet zomaar inmengen in de bedrijfsvoering en het vastellennvan de hoogte van de tarieven. Als de overheid zich terugtrekt in de subsidiëring op het stroomtarief van het bedrijf dan moet het management zelf voor zorgen dat er minimaal break-even wordt gedraaid.

  Als werknemers de stroomvoorziening helemaal platgooien dienen de gedupeerden (burgers,bedrijven en overheid) de vakbond verantwoordelijk stellen voor de geleden schade.


  Maak melding

 4. @RobG
  Deze zijn geen verzinsels.Je moet niet allen hier op WKN zijn maar ook andere websites bezoeken die een heleboel nieuws te vertellen hebben.We weten met zijn allen wie de touw in handen heft bij de EBS! Zegt de naam Dodson je dan niks?!


  Maak melding

 5. @AJ
  Thanks,bro.

  Ja hoor van tijd tot tijd moeten we aan copy en paste doen aangezien RobG en andere ndp volgelingen het dagelijkse nieuws niet lezen in zijn geheel.
  Ik probeer het zo onder hun aandacht te brengen..


  Maak melding

 6. @Robje-de-Desi-slaaf

  Vraagje van VENE aan NDP-DESI : pres waar heb je de door mij aan uw regering overgedragen Monetaire Reserves van ca EEN MILJARD DOLLAR gelaten ??????????

  Ik las dat GILMORE het had over VERDAMPT . Wat voor
  bakba-Sranang-tongo is dat ?????????????????

  En UN GOWTU verdamp tu ????????????????????

  PS : Slaafje Rob, de Slavernij is al lang geleden afgeschaft, ook de NDP-slavernij !!!

  De A NO MI-strategie van Desi werkt niet !!


  Maak melding

 7. Dit vindt ik mooi Bouterse zegt niets maar vene onze echte president de enige echte president venetiaan geweldig hij komt terug zijn hart is geraakt door de puinhoop in het land goed zo vene jij bent de man die de leiding weer even op moet nemen voor het land leve NPS lve nieuwfront


  Maak melding

 8. @Goeroe Robg,
  Jij hebt geduld en probeert steeds uit te leggen maar het is allemaal aan dovemans oren gezegd.
  Deze lieden hebben hun eigen zaken niet in orde vandaar dat ze alles grijpen om hun President aan te vallen.
  Zelf vergeten deze personen dat hun President ook nog voor hun familie en vrienden zorgdraagt.
  Maar een ding moeten ze goed in hun hfd knopen ze zullen het moeten doen met hun gekozen president.
  En kunnen alleen maar langs de zijlaan blèren.
  Wij zullen nog jaren de koers bepalen.
  En hiermee zullen de stront aanhang het moeten doen


  Maak melding

 9. @ RobG

  “De overheid mag en kan zich niet zomaar inmengen in de bedrijfsvoering en het vaststellen van de hoogte van de tarieven”

  beste RobG maar de overheid mengt zich wel in de tarief bepaling eerst plus, dan als men de straat op gaat belooft men minder, etc. Sterker Rabin Parmessar heeft persoonlijk gesteld dat hij, dus EBS, niet de tarieven bepaald maar de regering en hij de regeringsmissives slechts uitvoert.

  RobG u wilt aanhakken bij een tekst van Venetiaan die over heel iets anders gaat namelijk het vervolgen bij sabotage door EBS medewerkers.
  In uw ijver om baas B weer te ontlasten leest u niet eens waar het artikel overgaat.

  Het is heel prettig dat u nu wel kunt inzien dat inmenging niet correct is. Ik vertrouw er op dat u ingaat zien dat u dat niet inmengen in anderen hun mandaat, taak, rechten en plichten universeel kunt toepassen.

  Ik hoop dat u inziet dat de regering en EBS nu onderhand 10 maanden aan het rekenen zijn en nog steeds geen duidelijke tarieven hebben weten vaststellen of een duidelijk rekenmodel hebben. Het is CHAOS.


  Maak melding

 10. Hoedje af voor Venetiaan die zich zo beheerst weet uit te drukken nadat Bouterse zijn erfenis verbrast heeft.

  By The Way laat Bouterse zich nog ergens zien op de dag van de inheemsen of verstopt de VOLKSpresident zich.


  Maak melding

 11. Gelukkig dat Vene zijn mond open doet.
  A -owroe-ma-a-no- kouro; hij houdt de zaken in de gaten !!
  Jongeren van NPS neem een voorbeeld aan VENE, niet aan
  KROESOE die van de daken schreeuwde: over my dead body,er komt geen verlegging van de Dr.S.Redmondstraat bij het Regeringsgebouw t.b.v. de Am.Ambassade !! Deze Rede Moesoe. Hoe durft hij voor te stellen dat NPS een creoolse partij moet worden !!Dan verliest de NPS ook de huidige zetels aan de NDP of aan de partij van zijn zwager Willy!!


  Maak melding

 12. @Rampie
  Wrong!
  Het IMF zorgt voor ons allemaal ook voor je baasje en jullie de rest van de ndpers!!
  Wij kunnen jou baasje eruit schoppen maar zijn bang voor vergeldingsaktie van je baasje.Als hij boos wordt sleurt hij je uit je bed om nooit meer van je gehoord te worden
  En als jij RobG als je Goeroe hebt dan ben jij als leerling even ellendig. .


  Maak melding

 13. als el vene nu op straat gaat lopen in de buurt van het poppenkast dicht bij de orga van ”we zijn moe”, dan poept baas b. letterlijk in zijn broek of hij komt helemaal niet meer in de buurt van het poppenkast meer dit jaar..

  baas b durft niks meer te zeggen, sinds I M F de leiding in het land heeft overgenomen, hij zit op de blaren te wachten op 2020,, wat ter tafel komt.., wie nog achter hem staat.


  Maak melding

 14. RobG,
  Je maakt je er wel heel erg gemakkelijk van af.
  Als het goed gaat is het dankzij het meer dan voortreffelijke werk van de regering.
  Als het beroerd gaat ligt het aan de directie en zijn zij de aangewezenen om het tij te keren.
  In een ander artikel een maand of wat geleden heeft de aandeelhouder van staatsolie zichzelf een behoorlijk dividend toegekend.
  Toen was het niet de directie die het dividend vaststelde, maar eiste de overheid!
  Ik vond het toen belachelijk en wees erop dat er op deze wijze onvoldoende reserves bleven voor vervangingsinvesteringen.


  Maak melding

 15. @Ray,

  Quote:Ray,ik raadpleeg elke dag de serieuze media uit Suriname.Ik laat me niet brainwashen met leugen en bedrog.Ik ben een realist.

  Onze maat LAUWPIE raadpleegt elke dag de serieuze media namelijk: De staatsradio SRS en BAKANA TORI van BIMBO.

  LAUWPIE werkt op mijn LACHSPIEREN: IK LACH ME SUF OM DIE IDIOOT!!

  Ik neem een FATOE OP DIE MALLOOT.


  Maak melding

 16. @Henry
  Hahahahaaaa..ik lach me ook stuk hier.RobG moet gewoon..DE WARE TIJD lezen,GFC nieuws,Dagblad suriname,Starnieuws,De suriaamse krant…
  Het is geen raadsel vanwaar hij zijn nieuws haalt!
  ..uit BAKANA TORI(SRS)..en dat noemt hij serieus!!


  Maak melding

 17. @ RobG
  Ray, jij verzint van alles en nog wat erbij om geloofwaardig over te komen met jouw verhaal. Het verhaal krioelt van tegenstrijdigheden. Jij blijft alles maar schuiven op bord van de president terwijl Venetiaan ook duidelijk aangeeft dat de regering zelf niet mag optreden ook al is EBS een publiekbedrijf.

  Boi wat ouwehoert deze RobG en roept maar wat. Benne benieuwd welke hoogste opleiding deze RobG heeft genoten.
  Lees nou eens jou posting koploze gans: “Venetiaan ook duidelijk aangeeft dat de regering zelf niet mag optreden ook al is EBS een publiekbedrijf. “.
  Natuurlijk heeft Ray gelijk in deze. Een bedrijfsprobleem mag niet worden opgelost door de politiek. Dit moeten partijen zelf oplossen.
  Regering blijf met je poten af van EBS en de vakbond. Hopelijk hebben ze competente directie en vakbondsbestuursleden die dit gezamenlijk oplossen.
  Niet oplossen zoals de DNA als trekpaard voor het karretje om de rechtszaak op te lossen. Niet door artikels tevoorschijn halen die niet terzake doende zijn.

  RobG
  Ben jij geschift of geschikt????????
  Of moet ik je dit uitleggen waar het verschil in ligt.


  Maak melding

 18. Of topic

  De Parbode heeft schijnbaar het CLAD rapport met betrekking tot Carifesta in handen.
  Jammer dat er geen echte onderzoeks journalisten zijn in Suriname want dan zou men een en ander enorm etaleren.

  Duidelijk is dat het:
  1) CLAD rapport van eind 2014 is, of wel dat de regering het rapport nu al 1,5 jaar verborgen houdt.
  2) Het een nog grotere puinhoop was dan wie dan ook zou hebben kunnen vermoeden. Budget SRD 19 mio. uitgaven voor vrienden en relaties SRD 39,2 mio.

  Vraag je aan RobG
  Hoe kwalificeert u:
  1) Het 1,5 jaar geheim houden van vervellende CLAD informatie.
  2) Wat vindt u van het gegeven dat en directe medewerker van de president (secretaris van het kabinet van de president/ alias chef steekpenningen) een budget met mer dan 100% overschrijdt en er geen verantwoording voor aflegt.

  Ik ben benieuwd wat u hier van vindt.


  Maak melding

 19. @Bigi Sma,
  Misschien een goed idee om de toiletten van Robg schoon te maken.
  Niet dat het niet schoon is dat wel maar de werkster heeft haar baan opgezegd.
  Gezien jouw ervaring en kunde dat je hele leven toilet juffrouw gespeeld hebt is dit misschien een uitdaging voor jouw.
  Want als moeder heb je gefaald en jouw kinderen geen normen en waarden gebracht.
  Let wel dat Robg wel kritisch is maar ik kan wel een goed woord voor jouw doen.
  Je 40 jaar ervaring zal zeker te pas komen.
  Dus Robg maak je niet druk als je naar het toilet geweest bent dan zal Bigi Sma het opruimen.
  Let wel dat ze niet meer in staat is dus geen andere werkzaamheden erbij.


  Maak melding

 20. volgens mij heeft de ebs de plicht om stroom te leveren , we betalen immers abonnement geld.
  mochten ze ondanks alles toch een actie willen voeren , dan stel ik voor om de overheids gebouwen in het donker te zetten.
  natuurlijk moeten ze als voorproefje alle parlementsleden en hun fam leden eerst in het donker zetten.
  zelfs de straat verlichting moet uitgeschakeld worden.
  laten ze de gewone burger die nergens schuld aan heeft niet de dupe laten laten worden van hun acties.
  als mijn goederen in de diepvries bederven door de acties van het ebs , ben ik genoodzaakt mijn spullen weg te gooien .
  ik zal het niet bij het vuil zetten maar voor de deur van het ebs deponeren.


  Maak melding

 21. Wan san sa mi kan taki!! Sranang na wan kaolo kondre!!

  Al DoeDolleBoeven 300 meter onder water leggen!! nanga ding mapan. pa.g dagu regeerders fu a ndp!!!

  @@ Picolaas Picolaas!! Vene roert zich opeens,omdat die man is ook beu! fu a ma piema Bouta!!!


  Maak melding

 22. Mr pakro bedankt venetiaan is de echte president van het land en volk surinaame en dat zal altijd zo zijn en blijven wat deze grote man heeft gedaan samen met anderen voor het land en volk zal men zich blijvend herinneringen zijn hart was voor het volk en land van surinaame hij hoeft zich niet te schamen hij mag trots op zijn werk zijn en zijn mensen leve venetiaan leve nps leve nieuwfront hij mag zijn stem laten horen want hij Is de president van surinaame niet bouterse want hij Is de grote prutser van surinaame nooit kan hij goed maken wat hij heeft verp rust het Is te veel en bouterse jij moet jou diep en diep schamen echt waar


  Maak melding

 23. JoJo:
  Het was jou dus ook al opgevallen!
  Vene heeft hem een beetje wakker gemaakt!
  Toen ik het item van Vene las, was het eerste dat in mij opkwam, wanneer komt Bouterse met een kulreactie!


  Maak melding

 24. Jojo,

  De perikelen m.b.t. Carifesta dateren vanaf 2014. Het was bekend dat er mensen waren die op hun geld zaten te wachten. Het organisatiecomité had bijna alle werkzaamheden uitbesteed aan derden en de declaraties die vervolgens werden ingediend bleken naar Surinaams gebruik natuurlijk niet realistisch te zijn. President Bouterse had vervolgens aangekondigd dat er een onderzoek zou plaatsvinden om na te gaan wat precies fout was gegaan en hoe het kon gebeuren dat een aantal mensen hun vergoeding nog niet had ontvangen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat men bij de uitbesteding aan derden teveel is gaan vertrouwen op de bruine ogen van de mensen. Deze mensen bleken achteraf niet betrouwbaar te zijn. Ik ben van mening dat de overheid de schuldigen moet aanspreken en dat men de gelden terug moet vorderen. Over het lang uitblijven van de openbaarmaking van het rapport kan ik geen uitspraken doen. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is. Mijn inziens is het in elk geval niet handig om het rapport zolang in een la op te bergen.

  M.b.t. de tekst van Venetiaan heb ik niets verder te zeggen. Gij zoekt naar punten om het gelijk aan uw kant te krijgen.

  *************************************************

  Bigi Sma,

  Wat is het probleem? Je schrijft maar wat om de aandacht te trekken. Blijf jezelf maar tegenspreken. Jullie geven de president of de NDP continu de schuld van alle problemen.Gelukkig heb ik jullie standpuntbepalingen een voor een bestudeerd. Wat me opviel is dat jullie geen verstand hebben van complexe zaken en helemaal geen inzicht hebben in complexe organisatiestructuren. De makkelijkste weg die jullie kiezen is de president en de regering de schuld geven van alle ellende. Doet me denken aan de simpele denkers die Wilders steunen.


  Maak melding

 25. Jullie vergeten dat Venetiaan het in deze zaak opneemt voor Bouterse. Deze wraakzuchtige man (Venetiaan) grijpt zijn kans om EBS een trap na te geven omdat EBS ooit tijdens zijn bewind voor stroomonderbrekingen zou hebben gezorgd.


  Maak melding

 26. @Robje-de-Desi-slaaf

  CARIFESTA perikelen, moet zijn CARIFESTA-Boeverijen !

  “Zaken waren door de NDP UITBESTEED” en daar zijn fouten gemaakt DOOR ANDEREN !! Jaja, alles besteden Desi en Clan zogenaamd uit, om daarna A NO MI te roepen !

  De dijken tbv Commewijne en Coronie zijn OOK UITBESTEED ! En de NDP-bouw van 17.680 Volks-woningen is ook UITBESTEED door DESI !

  NEKS NO WORDE !!!

  Nu gaan wij OP BEVEL van de NDP van de ene prijsverhoging naar de andere ! PRIJSSPIRAAL baja !!!

  Desi nanga IMF, E JOKO A HERI VOLK !!!!!

  CARIFESTA-dieven, UN POT A VOLK MONI BAKA !!!
  (Begroting was meer dan vertweevoudigd !!! Begroot was
  19 MILJOEN,uitgegeven door de Carifesta-knoeiers ongeveer
  39,4 MILJOEN )

  Slaafje Rob-G, ook de NDP-slavernij is intussen afgeschaft !!!


  Maak melding

 27. doe het licht uit noh; ik kan niet slapen…mensen, allemaal zonnepanelen aanschaffen en je hebt geen ebs nodig, geen lantie nodig, je eigen water opvangen(durotanks) eten koken op hout…..zelf redzaamheid heet dat….90 % van alle surinamers kunnen dat…maar doet het niet…met eb water langs de rivieren oevers rond wandelen en alle hout boomstammen en hout takken oprapen en naar huis meenemen in je waggie en zo heb je hout om op te koken,, de natuur help zelf je een beetje…je groenten zelf verbouwen op je stukje grond..100 m2.. 10 bij 10 meter,, kan dat…voor eigen gebruik…dus we gaan 50 jaar terug in ontwikkeling,…alleen je hebt een aansluiting voor je tv te koppelen op je zonnepanelen met accu…succes…welke bedrijven willen hierop spelen,, weinig of geen een…


  Maak melding

 28. Beste RobG

  U geeft weer geen antwoord op duidelijke vragen:
  1) wat vindt u van het 1,5 jaar verstoppen van een CLAD onderzoeksrapport.
  2) wat vindt u van het gegeven dat de secretaris van het kabinet van de President verantwoordelijk is voor een 100% overschrijding van het budget.

  In plaats daar van kommen er weer ongefundeerde conclussies uit de lucht vallen en kent u de feiten niet.

  U zit fout Carifesta is al vanaf 2013 on opgehelderd.

  U concludeert weer heel gemakkelijk dat de leveranciers het gedaan hebben en naar goed Surinaams gebruik te veel gedeclareerd hebben en dat Graanoost te goed van vertrouwen was.
  Het CLAD rapport (accountants) zullen de legitimiteit van de vorderingen ook vast gesteld moeten hebben anders kunnen ze niets rapporteren.

  UIt welke duim haalt u dit. Er is onderzoek gedaan door CLAD staat het daar in dan lijkt het mij een gerechtvaardigde conclusie.

  Echter het rapport van CLAD ligt er al 1,5 jaar. Indien u conclusie gerechtvaardigd zou zijn, dan was die per omgaande aangegrepen om Graanoost en co te zuiveren.

  Beste RobG u zwetst maar wat in de ruimte.


  Maak melding

 29. Dat is een verstandige mening van de ex-president van Suriname over sabotage bij de EBS werknemers.Bouterse en zijn regering maken een puinhoop in Suriname.Het land is failliet onder Bouterse.Er is geen enkele hoop meer bij die burgers van het land.De meerderheid wilt hebben dat de President onmiddellijk opstapt maar hij weigert dat te doen.Hij heeft zichzelf al verrijkt met die reserves van het land.Hij kan zelf geen verklaring geven waar dat geld gebleven is.Hij is de slechtste leider die Suriname ooit heeft gehad.Dat is mijn mening als inwoner van Suriname.Ik zie die man als iemand die geen verstand van zaken heeft en Suriname naar de kloten heeft geholpen.Als mens is hij waardeloos.Surinamers zijn bang want als het in het buitenland was dan zou het volk in opstand komen.Daar zijn ze bang voor wapens,want ze denken aan 1982 wat gebeurt is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.