Moengo Festival weer in teken van muziek

9

Het Moengo Festival staat dit jaar weer in het teken van muziek en is naar het eerste muziekfestival vernoemd: ‘Poku Fu kenki 2’. Dit zegt kunstenaar Marcel Pinas van de organiserende stichting Kiibi. Het is tevens de eerste keer dat de participerende jongeren ook deel uitmaken van de organisatie.

Tijdens de vierde editie van het Moengo Festival dat op 23, 24 en 25 september wordt gehouden zullen alleen Surinaamse artiesten als hoofdact optreden. Naast jongeren die aan de wieg van hun carrière staan, zullen tijdens het festival ook gevestigde artiesten participeren. Zo zijn er onder andere gesprekken gevoerd met Koloni, ita Ves en Dyamanti.

De grote motor achter het Moengo Festival hint op een mogelijke uitbreiding van het evenement in de toekomst. “We spelen in op de behoefte van de mensen in het gebied, Ik heb opgemerkt dat de filmindustrie daar nu op gang komt, dus we gaan erin investeren. Mogelijk onstaat daaruit een Moengo Film Festival.”

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. Moengonezen,please sluit je deuren en ramen en als je nog geen dievenijzer installatie heb dan please doe zo.
  Je weet maar nooit wie muziek komt maken het kan ook gewoon brunsie de bankrover zijn met zijn gang,,,och..och…en Moengo wordt fimgebied,Een goeie gelegenheid voor brunsie dan kan hij liever bruise thekid genoemd worden als in het wilde westen van amerika toen en dan mag hij banken gaan roven en de atm machines van Godo!!

  Wat een land ,wat een vreemde boel daar.


  Maak melding

 2. Jij ook als je niks te vermelden hebt dan moet je geen commentaar plaatsen.Is het zo slecht je medemens te waarschuwen dat ze voorzichtig moeten zijn.
  @farrakhan


  Maak melding

 3. Eerst was Hollywood.
  Daarna Bollywood; een samentrekking van Bombay en Hollywood.
  Nu krijgen we Mollywood; een samentrekking van Moengo en Hollywood.
  Straks nog een filmindustrie in Totness; het laat zich al raden wat de naam wordt. Tollywood of wooden tolly.


  Maak melding

 4. @Damsco
  Jij Pannekoekman wat denk jij dat Moengo paradijs is in Suriname. Dat de mensen daar in feesstemming verkeren1x24 uur?
  Hoever ligt Moengo van Brokopondo?Of laten wij het zo zeggen ..is de situatie van de rest van Suriname niet moordend voor de binnenland bewoners.Is het vrij van criminaliteit,diefstal en beroving?!
  Lees hier schijnheilige ,

  PARAMARIBO – Een groep mannen heeft een ander in het district Brokopondo geslagen. Het slachtoffer was samen met zijn vriendin geweest om zijn auto te tanken. De man was nog bezig de auto te laten tanken toen een groep mannen erbij kwam. Iemand uit de groep mannen sloeg de linkervoorruit van het slachtoffer met een jachtgeweer kapot. Het slachtoffer stapte toen uit zijn auto, waarna er in zijn richting werd geschoten. Hij viel op de grond. De groep mannen kwam gelijk op hem af en sloeg hem.

  Het slachtoffer liep als gevolg hiervan verwondingen in zijn gezicht ter hoogte van zijn neus op. Hij had ook schrammen aan zijn rechterknie. Na het slachtoffer slagen te hebben toegebracht, stapten de daders in hun voertuig en reden weg in de richting van Atjoni

  Muziek maken wil niet timmeren op elkaars hoofd of elkaar neer schieten. Jij hoort muziek festival en je denkt gelijk aan dansen !!


  Maak melding

 5. hoi ,, kanhaia ,, wat gebeurt met jou dochter daar in India..

  ze is druk doende de mensen op te lichten fraude te plegen hoog waardigheid bekleders op te lichten ,nu is bekend heeft ze meer dan € 200 000 euro opgelicht..

  je lieve dochter is goed aan het zelf verrijken..

  en jij maar de boel frustreren in ons land..


  Maak melding

 6. eerste Javaanse contractarbeiders kwamen in 1890 in Suriname aan wal. De eerste groep bestond uit 61 mannen, 31 vrouwen en 2 kinderen. Zij gingen als contractarbeiders werken op de plantages waar voorheen slaven aan het werk waren. Na hun eerste contractperiode van 5 jaar kregen de Javanen de keuze om terug te gaan naar Java of om permanent te blijven in Suriname. In totaal kwamen zo’n 32.965 Javanen naar Suriname. Tot 1954 kozen ruim 8500 Javanen er voor om terug te keren, de andere bleven in Suriname. De immigranten werden geworven voor arbeid op de plantages. Dat is doorgegaan tot ongeveer 1939. Het schip De Kota Gede was het laatste schip dat immigranten van Java naar Suriname bracht. De zogenaamde vrije immigranten kwamen op 13 december 1939 aan en waren de laatste groep die Suriname op deze manier binnen kwam.
  De Javaanse bevolkingsgroep is nu niet meer weg te denken uit Suriname. Zij vormen een grote groep van de bevolking van Suriname. Javanan staan onder andere bekend om hun heerlijke eten. Te denken valt dan aan Telo met terie, sate, Pecel, dawet, soto, nasi goreng, Javaanse mie en vele andere lekkernijen. Wie lekker Javaans eten wil proberen kan goed terecht op Blauwgrond, een wijk in Paramaribo Noord, met diverse warrungs. En ook op Tamanredjo in Commewijne kan je lekker eten.
  Met vriendelijke groet Robert Setrowidjojo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.