Decembermoordenproces in Suriname is opnieuw uitgesteld

127

Het Decembermoordenproces in Suriname is opnieuw uitgesteld. De rechter heeft een nieuwe zitting belegd voor 30 november. In het proces staan 24 verdachten terecht voor de moord op vijftien tegenstanders van het militaire regime begin jaren 80 in Suriname. Familieden zijn blij dat het strafproces niet is stopgezet.

Bekijk ook:

127 REACTIES

 1. Er komt geen onderzoek zolang Bouterse president is.
  Hij zal niet aarzelen om het argument van de staatsveiligheid desnoods 25 keer uit de kast te trekken.
  De vraag is alleen welke staatsveiligheid in gevaar is.
  Blijkbaar weet hij dat zelf alleen.


  Maak melding

 2. Net als het FRONT hoopt de rechterlijke macht op een NATUURlIJK EINDE van deze poppekast. Blijven uitstellen tot die man zijn ogen voor goed sluit.


  Maak melding

 3. De rechters gaan het e.e.a. bestuderen. Tegen de tijd dat ze daarmee klaar zijn zijn ze uit hun functie ontheven.

  Lie Kwie kent betere oplossingen, dear.


  Maak melding

 4. “Doekje erom en laten zinken.”

  De popo en volksmilitie kunnen weer in hun hangmat gaan liggen.
  Het gevaar is geweken.

  Bekijk het maar, ik ben hier klaar mee!


  Maak melding

 5. Jammer dat het proces is uitgesteld.
  Maar beste WKN bezoekers wij mogen blij zijn dat er geen taferelen plaatsvinden zoals in Turkije.
  Dit jaar zie ik ivm de ervaring van de rechters het somber in voor de mensen die gefocust waren op 5aug.2016.
  Alles gaat gewoon door alsof er niets aan de hand is.
  persoonlijk vind ik het jammer voor de brul apen die het altijd denken het beter te weten.
  Misschien dat de posters nu gaan inzien dat het beter is om iets te betekenen voor jouw land ipv onzin proberen te verkondigen.
  Nogmaals jammer dat het proces niet door is gegaan zoals de meeste fronters dachten.


  Maak melding

 6. Laat maar zitten , drama nogmaals drama.
  Gewoon een moordaanslag plegen op die fucking bouta,
  Huur een sluipschutter !
  Of gaat hij zelf dood, toch bejaard..hij leeft nog een paar jaren.


  Maak melding

 7. De krijgsraad laat Bouterse merken dat de druk niet van de ketel is.
  Zo blijft hij verdachte en kan zich niet zomaar verplaatsen.

  Er komt een dag een eind aan zijn presidentschap en tot die tijd blijft hij verdachte.

  Of de term uitstel hier juist is gebruikt ?????


  Maak melding

 8. Ik dacht dat de Krijgsraad een beslissing zou nemen. Eerst aangeven dat het proces doorgaat en daarna steeds verdagen. Is moeilijk om de rechtstaat te respecteren wanneer de rechtstaat zich continue zo opstelt


  Maak melding

 9. Ach dit was verwacht en voorspelbaar.

  Is er geen enkele “BONO_MANG” of “ASTROLOOG,(die pretendeert dat hij alles kan voorspellen, ) ons zeggen wanneer “a-ptjien-ingie-boi” dus op welke dag hij voor het laatst adem zal halen, zodat Surinamers geen slapeloze nachten meer zullen hebben.


  Maak melding

 10. Bouterse heeft er alle belang bij om uitspraak te voorkomen.
  Hij zal zich met hand en tand blijven verzetten, heel zuur voor de nabestaanden en de rechtstaat die Su eens was.


  Maak melding

 11. @ Roberto,

  Voorzichtig: “nanga-so- wens-deng-bo-srotte-jou-keba-in Holland/Amerika”

  Houd je rustig;hoge bloeddruk tablet no-de-in-Sranang.
  Slapeloze nachten zijn gebleven.


  Maak melding

 12. De Krijgsraad toont aan dat ze totaal niet onder de indruk is van dat geleuter van minister van juspol en van de hoofdverdachte die allerlei poespas maar uithaalt om niet veroordeeld te worden.


  Maak melding

 13. @ mohamed

  Alles op zijn tijd mi Boi, time wil tell. Vroeg of laat zullen ze allemaal boeten voor hun waandaden !

  @ marcell

  het zijn geen gewone maar lampe lullen, ze zijn allemaal bang voor de Uzi´s en Kalasnikoff.

  @ Rampie

  Bouta heeft toch een heleboel beleidsadviseur waarom moeten wij iets voor Sranan betekenen ?????
  Sranan is te vergelijken met een schip die reeds gezonken is, alleen de Ka( pitein ) wil niet van boord gaan.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. Waarschijnlijk heeft mevrouw de rechter, vanmorgen haar 1ste deel van een grote som met geld op haar bankrekening in Trinidad en Tabaco gestort gekregen, en kan ze niet wachten tot dat het november is.


  Maak melding

 15. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN GERECHTIGHEID……TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  @ Mohamed leuk he? geniet je nog steeds van je eigen ONZIN?. Nogmaals als Suriname het ook van jou soort mensen moet hebben zal het zeker niet vooruit komen!

  IK BEN NIET ONTMOEDIGD, WANT WEET ZEKER DAT MOEDER AARDE VAN SURINAME VOOR 30 NOVEMBER 2016 NOG BEVRIJD ZAL WORDEN VAN DEZE MOORDENAAR EN CRIMINEEL DESI DELANO BOUTERSE!! HET KAN ZELF SNELLER GAAN DAN MEN VERWACHT EN ZAL ALS EEN VERRASSING VOOR VELEN KOMEN, WANT DE MACHT VAN HET LICHT STAAT BOVEN ALLES!!!

  IK WENS ALLE RECHTGEAARDE SURINAMERS DIE OOK STRIJDEN VOOR EEN NIEUWE INTEGERE PRESIDENT EN REGERING……. EN VOOR EEN BETER TOEKOMST IN HET LAND HEEL VEEL KRACHT EN VERTROUWEN TOE.
  VERTROUWEN SCHENKT KRACHT!

  DE BIJZONDERE ERVARINGEN EN WONDEREN IN MIJN LEVEN ZIJN DE BEVESTIGINGEN, EN BIEDEN MIJ OOK VEEL VERTROUWEN IN HET UITDRAGEN VAN INZICHTEN, INGEVINGEN EN BOODSCHAPPEN VOOR EEN RECHTVAARDIGE- EN BETERE WERELD. ! HET ZIJT ZO!!!

  LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR VERTROUWEN EN KRACHT…..GENEZING EN WONDEREN…TOT IN DEN EEUWIGHEID! 05-08-2016

  MESSAGE and POWER FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 16. Turkije laat zien dat ook rechters wel degelijk verkeerd en ondermijnend bezig kunnen zijn; de hele wereld kijkt, ziet, en weet nu wat daar het gevolg van kan zijn.


  Maak melding

 17. @aboikoni

  “Ik dacht dat de Krijgsraad een beslissing zou nemen”

  De rechter hebben na de mededelingen van de Auditeur Generaal de advocaten van de belanghebbende partijen de gelegenheid geboden hun standpunt te bepalen.

  Ze gaan nu ruim de tijd nemen om na te denken en hun draagvlak testen voor een uitspraak of een verdere verdaging.
  Reken maar dat de internationale lijnen uitgezet worden, reken maar dat Bouterse weet dat hij alleen met de dood kan ontsnappen en dat de gerechtelijke molens langzaam malen.

  Alles gaat door tot dat er genoeg draagvermogen is voor een veilige veroordeling.


  Maak melding

 18. Ik ga ervan uit dat de rechter een geldige reden heeft om tot uitstel van de zitting over te gaan. Ik denk dat men uiteindelijk tot nader orde de rechtsgang in deze casus zal uitstellen.

  Toch bestaan er mijn inziens twijfels over de onpartijdigheid van de rechter in deze casus. Immers art.148 GW geeft het staatshoofd de bevoegdheid om in te grijpen in de rechtsgang. Als de rechter niet aan dit bevel wil voldoen is er mijn inziens sprake van een zeer grote constitutionele crisis met verstrekkende gevolgen. In het algemeen belang en in het belang van de openbare orde en veiligheid zal de rechter aan dit bevel moet voldoen.


  Maak melding

 19. alibux leert daar in turkije heel veel
  hoe je een volk moet onderdrukken
  alibux de bedenker van 8 december moorden
  bouta stomme hond was maar de uitvoerder
  alibux, was de enige burger vlak voor de moorden in fort zeelandia aanwezig en lekker zitten babbelen met het beest bouta
  drie maanden later werd alibux president


  Maak melding

 20. Die moordenaar heeft weer even een adempauze tot 30 december, en wie weet is deze schijndood voor die tijd al verleden tijd, hoe dan ook zal dit kankergezwel zijn straf niet ontlopen, en zal op welke manier dan ook een eind komen aan het tijdperk Bouterse, die dit land en volk meerdere malen de afgrond ingeholpen heeft.


  Maak melding

 21. Was verwachtbaar.,lees artikel

  Het 8 decemberstrafproces is uitgesteld naar 30 november. Dat heeft de Krijgsraad vanochtend, vrijdag 5 augustus 2016, besloten tijdens een zitting die amper vijftien minuten duurde. Het proces is vandaag niet beëindigd, zo schrijft Starnieuws.

  De advocaat van hoofdverdachte Desi Bouterse, Irvin Kanhai, heeft gevraagd om het proces te stoppen zoals de procureur-generaal heeft gevraagd. Diverse advocaten hebben zich uitgelaten over het verzoek van de procureur-generaal.

  Nadat de Krijgsraad de advocaten had aangehoord, werd besloten om de zitting te verdagen naar 30 november. De Krijgsraad moet zich beraden over de situatie.

  Na de uitspraak in de burgerkamer, wordt de zaak nu in de militaire kamer behandeld. Ook daar zal hetzelfde besluit worden genomen.

  Het meest bijzondere van de zaak vanochtend was, zo schrijft het Dagblad Suriname op haar website, dat de advocaat van de verdachte Etienne Boerenveen voortzetting wil van de strafzaak. Boerenveen kan zich volgens de raadsman niet vinden in het besluit van president Desi Bouterse, die in persoon hoofdverdachte is in deze zaak, om middels de toepassing van artikel 148 grondwet het decemberstrafproces stop te zetten.

  Maar, Starnieuws bericht echter het tegendeel. De advocaat van Etienne Boerenveen, Frank Truideman, laat Starnieuws weten, dat zijn collega Henk Veldkamp die voor hem waarnam, een verkeerde mededeling gedaan heeft op de zitting van de Krijgsraad vandaag. ‘Wij staan achter het verzoek van de procureur-generaal om het 8 decemberstrafzaak stop te zetten, zoals de president van het land in een resolutie de instructie heeft gegeven. Mijn collega heeft duidelijk een fout gemaakt.’ Veldkamp zei namens Truideman dat Boerenveen voorstander is van voortzetting van het proces.
  De raadsman van Boerenveen zal vandaag nog een brief schrijven naar president van de Krijgraad, Cynthia Valstein-Montnor, om deze kwestie recht te trekken. ‘Ik zal het ook herhalen op de zitting van 30 november’, aldus Truideman

  Was het proces maar gehouden in Amerika door amerikaanse rechters dan zouden wij deze poppenkast niet hoeven mee te maken!!De nog in levenzijnde ndp barbaren zouden allang veroordeeld zijn tot levenslang!!


  Maak melding

 22. Doorgaan met het gevecht nabestaanden en recgrgeaarde surinamers.
  Wij laten ons niet ontmoedigen door een paar waardeloze rechters die Suriname rijk is.
  Schandalig dat we opgescheept zitten met zulke bobo,,bange rechters!
  Hadden we maar een paar amerikaanse rechters desnoods 1 amerikaanse rechter en de zaak zou afgedaan zijn 34jaren geleden.


  Maak melding

 23. Sommige zijn wel grappig hier. Ene jojo zegt bijv. doodleuk dat de rechters draagvlak gaan testen. Rechters die draagvlak testen hmmmm, ik zie het al voor me, geen draagvlak is vrijspraak, wel draagvlak is berechten, maar goed dat jullie niet serieus worden genomen.

  Hoe kan het dat er op een forum wordt opgeroepen tot moord en aanslagen, oh ja vrijheid van meningsuiting.

  Conchise de Staatsveiligheid is NIET in gevaar, art. 148 heeft het over het “belang van de staatsveiligheid”. Als de staatsveiligheid in gevaar was, zou de President de noodtoestand moeten uitroepen. Er is een groot verschil tussen deze twee situaties, niet vreemd dat de gemiddelde fronter dit niet snapt.


  Maak melding

 24. Zo’n 63 betogers van actiegroep ‘We zijn moe’ hebben zich bij het monument voor de Rechten van de Mensen aan de dr. Sophie Redmond verzameld.

  De stille tocht het Burgercollctief, bestaande uit ‘We Zijn Moe’,DA 91, SPA, Stichting 8 december en Akmos start om half tien. De Mobiele eenheid stelt zich op om de demonstranten te verwijderen. Desondanks willen zij zich richting het gerechtsgebouw begeven.

  Sunil Oemrawsingh, voorzitter Stichting 8 december, zegt dat ze twee aan twee toch naar het gerechtsgebouw zullen lopen.

  63 man kost het om bouta een poepje te laten ruiken. Go Hofwijks,hup,hup,hup.


  Maak melding

 25. Met deze poppenkast verliest Suriname alleen maar geld en tijd.
  Jullie hebben niet eens door dat hierdoor het land verarmd wordt, gezien de kosten die hiermee gepaard gaan.
  Eind resultaat is toch wel een grote NUL.


  Maak melding

 26. RobG

  ” Immers art.148 GW geeft het staatshoofd de bevoegdheid om in te grijpen in de rechtsgang. ”

  U neemt weer iets aan zonder de feiten te checken.

  artikel geeft de president niet de bevoegdheid in de rechtsgang in te grijpen. Dat staat haaks op de Trias Politica.

  Artikel 148 GW geeft de president in specifiek gevallen, waar de staatsveiligheid in het geding is, in het vervolgingsbeleid van het OM in te grijpen.
  Dat is heel iets anders dan de rechtsgang. Zodra de zaak in de rechtszaal is voor gebracht en behandeld heeft het OM haar werk gedaan en bepaald de rechter hoe het verder gaat verlopen.

  Bouterse is door de Auditeur Generaal goed te grazen genomen toen deze stelde dat het requisitoir gereed was.
  Daar mee stelde hij feitelijk dat het werk op het voorlezen na afgerond was. Feitelijk stelde de auditeur generaal beveel mij maar het voor te lezen of te overhandigen.
  Als de auditeur generaal het bevel van de PG letterlijk genomen had dan had hij zijn requisitoir verbrand en gemeld dat hij het in opdracht vernietigd had.

  Nu zijn er ongetwijfeld meerdere kopieën zodat inbreken geen zin meer heeft.

  Beste RobG voor een leraartje economie bent u een enorme fantast en verdraaimeester.


  Maak melding

 27. Jojo jij bent de fantast en verdraaimeester, zoals je nu ook weer je eigen verhaal fantaseert is lachwekkend.

  De auditeur heeft duidelijk gezegd dat de procureur generaal de vervolging stopzet. Op de vraag van de rechter als dat zijn requisitor is heeft hij nee beantwoord, met als toevoeging dat zijn req uisitor allang af is.

  De PG heeft de vervolging stopgezet,mdus de requisitor zal nooit en nimmer gebruikt mogen worden, enne zonder vervolging heb je ook geen rechtszaak. De rechters kunnen inpakken en naar huis gaan, want de OM heeft de vervolging stopgezet. Dit is het en niet je fantasie.

  Wat de rechter nu doet is uitstel maar ze kunnen niets meer, RobG heeft dus gelijk, art. 148 geeft de President de bevoegdheid in te grijpen in de rechtsgang via het OM, zonder OM geen vervolging dus geen Rechtszaak.


  Maak melding

 28. BOUTA aka MOORDENAAR heeft geen lang leven meer
  mensen!!!!!!
  dus laten jullie hem met rust!
  elk seconde kan hy heengaan!
  ok!
  Me barrrrrrrrrrr joeeeeeeeeeeeeee!
  vraag zelf aan bouta hoeveel keer per dag hy gedialiseerd
  wordt?
  je schrikt!
  5 keer per dag!!!!!


  Maak melding

 29. Trouwens jojo ook nu weer verdraai je feiten of ik denk dat het maar je onwetendheid is.

  Je zegt dat de President mag ingrijpen art 148 in specifieke gevallen waar de staatsveiligheid in het geding is, dat is pertinent onjuist. Art. 12 gaat hierover, de President mag dan de noodtoestand uitroepen voor 3 maanden wanneer de staatsveiligheid in het geding is.

  Art. 148, heeft het duidelijk over het belang van de staatsveiligheid, vandaar dat de President dit belang niet in detail hoeft uit te leggen.


  Maak melding

 30. Heel goed, de NOG VIJF DEBIELEN hebben tegen die tijd van de honger geen ontlasting. Dan verwenzen zij de mislukte MOORDENAAR nog vijf, nog vijf, nog vijf, nog vijf, nog vijf maar dan wel in Santo Boma!!!


  Maak melding

 31. Kan iemand mij misschien vertellen welke staatsveiligheid in ons land in het geding is ?
  Vreest Bouta misschien subversieve elementen binnen het leger of de politie ?
  Gevaar voor de staatsveiligheid wordt alleen gebruikt om onder het proces uit te komen.
  Het is namelijk wel raar, dat dit argument niet voor de eerste keer in de Surinaamse geschiedenis wordt gebruikt door Bouta.
  Er is voorzover ik weet geen enkele andere president geweest sinds de onafhankelijkheid die zich van dit “wapen” heeft bediend.
  We staan er weer eens gekleurd op.


  Maak melding

 32. Trouwens jojo ik begrijp dat dit waterkant is en dat alles hier geoorloofd is, zelfs de allerdomste reacties worden zonder gene hier geponeerd.

  Toen ik dit las, probeerde ik het te begrijpen, na 2 uur ben ik er nogsteeds niet uit. Wat bedoel jij hier precies te zeggen.

  “Alles gaat door totdat er genoeg “draagvermogen” is voor een veilige “veroordeling”.

  draagvermogen???? Welke draagvermogen, van wie of wat?
  en veroordeling???? Blijkbaar is vrijspraak in je verwrongen gedachtegang uitgesloten toch, het zal en moet een veroordeling zijn of bedoel je gewoon “uitspraak”.


  Maak melding

 33. Jojo, jouw versie van het verhaal is ons bekend en past precies in het straatje van de oppositie. Zo werkt het echter niet. De staatsveiligheid is om meerdere redenen wel degelijk in het gedrang. De wet is duidelijk en het staatshoofd ontleent zijn bevoegdheid om in te grijpen aan art.148 GW. Meer heb ik niet te zeggen.


  Maak melding

 34. Heb ik net niet verteld dat het GEEN geding is maar belang, komt conchise doodleuk vragen wat in het geding is.

  Oh ja, het past niet in je straatje dus het blijft geding toch, whatever we zitten toch op waterkant.net, alles kan en alles mag.


  Maak melding

 35. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  De aanpak van de 8 december 1982 strafzaak moet door de rechterlijke macht, zorgvuldig zijn, strategisch zijn en sterk argumenten nationaal en internationaal. Hierdoor kan de democratische rechtsstaat tot zijn recht komen. Suriname staat op een kruising, nl:-
  democratische rechtsstaat of machtsstaat.

  Zie Raul Castro van Cuba, Theodoro Obiang van Equatoriaal Guinee, Poetin van Rusland, Hugo Maduro van Venezuela, moslimlanden in de wereld, Mobutu Sese Sek van Zimbabwe, Kim Jong un van Noord Korea, enz. enz.

  Emoties spelen een rol en tellen, maar in het spel gaat het om wie de beste kaarten heeft of in het schaken wie de sterkste speler is. Die is de winnaar.

  Vrouwe justitie is blind en aan de hand van hoe de feiten zijn en de regels, handelt. In de democratische rechtsstaat hebt je de Trias Politica;
  -wetgevende macht,
  -uitvoerende macht, en
  – de rechterlijke macht;
  de grondwet van een land,
  Internationale Verdragen, oa Mensenrechten.

  Internationale verdragen, cq mensenrechtenverdragen heeft Suriname ook ondertekend. Deze zijn hoger/sterker van nationale wetten, grondwet van een land en daaraan horen alle democratische rechtsstaten zich te houden, dus ook Suriname.

  Nergens in de wereld wordt voor misdaden tegen de menselijkheid amnestie verleend volgens de internationale wetten, oa mensenrechten.

  Mensenrechten staan hoger van de amnestiewet van DDB.
  Het kan onmogelijk zo zijn dat een slager zijn eigen vlees keurt in een democratische rechtsstaat. De paarse criminelen moeten de waarheid goed onder ogen zien en deze bovenstaande zaken goed tot hun paarse kakkerlakkenhersenen laten doordringen en gaan begrijpen.

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  Wie houdt Wie Voor De Gek?

  De Dief Roept Heel Hard: Houdt De Dief!

  Advocaten tegen voortzetting 8 december 1982 strafzaak:
  – Irwin Kanhai, advocaat van Desi Bouterse,
  enz,
  enz,

  Advocaat Ruben Rozendaal voor voortzetting 8 december 1982 strafzaak;
  Advocaat Ritfeld voor voortzetting 8 december 1982 strafzaak,
  Advocaat Hugo Essed voor voortzetting 8 december 1982 strafzaak.

  Suriname mag geen autoritaire staat worden, het moet een democratische rechtsstaat blijven.

  Een democratische rechtsstaat is het beste systeem voor een land, waarin burgers volgens een grondwet, trias politica en internationale wetten kan leven en zich ontplooien en het beste tot zijn rechten en plichten komt.

  Leve
  – de democratische rechtsstaat,
  – de Surinamers,
  – de republiek Suriname,
  – de grondwet van de republiek Suriname
  – de trias politica,
  – Internationale wetten, cq mensenrechten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 36. RobG ik noem het front ziekte, fronters als jojo maar ook hun politieke leiders, leven buiten de realiteit, ze missen elke realiteitszin. Hun ziekte is ongenesslijk. Een typische fronter maakt zijn eigen verhaal, gaat het rondbazuinen en hoopt dat het de realiteit en een feit wordt.

  Neem de verkiezingen van vorig jaar. Ze hebben V7 gevormd, en gingen rondbazuinen dat ze zouden winnen en de grootste zouden worden. Hun massameetings werden niet druk bezocht en ze gingen rondbazuinen dat hun aanhang wordt bedreigd. Na de verkiezingen gingen ze rondbazuinen dat ze hebben verloren omdat mensen zijn omgekocht.

  Dit is hun typische gedachtegang, ze kunnen niet anders, lees de reacties hier maar, allemaal dezelfde front lijn volgend.


  Maak melding

 37. @ Marcel,

  Zij die verhoord zijn door de wreedaard ROY HORB in Memre Boekoe Kazerne in 1980,
  iedere avond tegen uur in het donker naar zijn verhoorkamer lopen (risico om doodgeschoten te worden want je liep in het donker op het terrein )met 1-uzi aan je linkerslaap en 1-uzi aan je rechter slaap, met Horb met een fles wisky voor zich op tafel, spuugde in je gezicht, en SUNDER MUNGRA, die de vragen op papier voor hem schreef(Horb was niet zo slim, hij moest meestal wachten op Surender;ook ondersteuning van Mr.Seedorf want die kende insesannie van NPS, kunnen van meepraten.
  Essed, Thym,Achmed Karamat Ali etc. zijn er niet meer.
  A-no-bin-makkelijk (Uiterloo die dede pas ben-bel-foe hori sma, want hij wilde een functie bij Illes die PNR minister was op Arbeid) Precies zoals tijdend de Franse Revolutie (namen doorgeven).


  Maak melding

 38. @Soso Lafu

  Vervolging is iets anders dan de rechtsgang. U wilt de logica van de onafhankelijke machten niet begrijpen omdat het u niet uitkomt.

  De President is (Trias Politica) niet de baas over de onafhankelijke rechters.
  U legt dat uit als of de rechters partijdig zouden zijn. Echter als rechters foute uitspraken doen dan gaat de rechtzoekende naar een hogere rechter en uit eindelijk naar de internationale gerechtshoven waar men niets te maken heeft met de verziekte Surinaamse verhoudingen.

  Alleen zij die een slechte zaak hebben vertrouwen de rechters niet.

  Als je in de gevangenissen luistert naar de gevangenen zit die vol met onschuldige verkrachter, dieven, rovers, moordenaars en fraudeurs.
  Een beetje vertrouwen in het oordeel van rechters is nodig want anders zijn de rechten van niemand meer geborgd.

  Dat er veel rechterlijke fouten gemaakt worden is duidelijk echter in een zaak met deze exposure en deze aandacht is het maken van fouten einde carrière. iets wat niemand zichzelf zal willen aandoen.

  Zorgvuldigheid en onderbouwing zijn dan van het grootste belang ook in het kader van rust of onrust.

  Met draagvermogen bedoel ik ondersteuning voor het vonnis. Ondersteuning van internationale instellingen zoals het IACHR of de VN maar ook de opinie onder het volk.

  Vrouwe Justitie is blind maar heeft wel enige feeling met wat er onder het volk leeft. Gaat het volk spontaan in opstand komen als Bouterse veroordeeld word of wordt opstand georkestreerd of krijgt Bouterse geen hond de straat meer op zijn afwegingen die ook bij de krijgsraad mee zullen wegen.

  Bij een spontane volksreactie zal men een veroordeling uitstellen. Iets wat men nu een beetje doet.


  Maak melding

 39. Mobutu sese sek van Zimbabwe, beweerd passant. Toen stopte ik maar met verder lezen, wat een forumvervuiling zeg, dat men de meeste reacties toestaat, wat een armoe.


  Maak melding

 40. Robg@
  welke helft van je hersen werkt niet meer, je verteld aan een ieder dat je hoog op geleid bent.
  met hoog bedoel je zeker ,op het dak van de universiteit,
  maar dan om het lood er af te halen.
  op het dak hebt je kou gevat en is op je hersens geslagen.
  begrijpend lezen kan je ook al niet.
  je bent gewoon een eng nek


  Maak melding

 41. Redimusus nogmaals voor de duidelijkheid; in het BELANG van de staatsveiligheid heeft het OM zich teruggetrokken uit het 8dec proces; maw awaries en koemaparies er zijn geen gronden meer waarop de krijgsraad zich kan beroepen om het proces voort te zeggen,of ze moeten ook op de stoel van het OM gaan zitten,daar zijn ze meester in ,vandaag was het de beurt van de verdediging om aan te geven welke kant ze op willen ,wat ook gebeurt is,nu is de krijgsraad aan zet,ze hebben geen keus dan het proces stop zetten,wie wil mag daarna nog 1 keer in hogerberoep gaan maar dan houdt het op,ray is wallawalla time vr jou enhet kleine volk bron bere time


  Maak melding

 42. Hahaha vervolging is iets anders dan rechtsgang beweerd jojo in al zijn wijsheid. Jojo snapt duidelijk niet wat rechtsgang is, maar lappen tekst poneert hij hier. jojo je bent een duidelijke lichtgewicht, ik dacht dat je meer in je mars had. Ga je gang met je lappentekst en je gedraai hier, geef mijn portie maar een fikkie. blijkbaar denkt jojo oprecht dat in een rechtsgang de rechters je vervolgen en niet OM, deze kan je onmogelijk serieus nemen.


  Maak melding

 43. RobG

  “Jojo, jouw versie van het verhaal is ons bekend en past precies in het straatje van de oppositie. Zo werkt het echter niet. De staatsveiligheid is om meerdere redenen wel degelijk in het gedrang. De wet is duidelijk en het staatshoofd ontleent zijn bevoegdheid om in te grijpen aan art.148 GW. Meer heb ik niet te zeggen.”

  Beste RobG
  Ik ben van geen enkele richting. Ik stond het dichtst bij DOE maar ben voor een echt nieuwe politiek.
  In de DNA zitten aan BEIDE (leest u BEIDE) zijden maximaal 10 personen die de hersens hebben en de attitude om het volk correct en met eer te vertegenwoordigen.

  Als het aan mij lag zou iemand als Lilian Conzalves (als het zou kunnen gezien de nationaliteit) het bestuur in Suriname in handen moeten nemen.

  Wellicht kan zij een zelfde rol spelen als Albert Winsemius (de vader van Pieter) gedaan heeft tussen 1961 en 1982 voor de ontwikkeling van Singapore.

  U stelt dat er duidelijk bedreigingen ten aanzien van de staatsveiligheid zijn. Ik heb de persconferentie van mevrouw Silos van Dijk gezien en heb moeten vaststellen dat zij slechts 1 bedreiging geuit heeft en dat was dat de President als partijleider bij een veroordeling zijn achterban niet meer onder controle zou kunnen houden. Ofwel de NDP dreigt met een ongedisciplineerde achterban en een partijleider die er niet in investeert om zijn achterban onder controle te houden. Andere duidelijke dreigingen zijn er niet geopenbaard.

  Gezien het enthousiasme bij de laatste OCER bijeenkomst zal dat geweld erg mee gaan vallen.

  Gezien de reacties van de leger en politie officieren op hun briefing mag er ook getwijfeld worden dat deze instanties zich niet zullen lenen voor staatsgeweld tegen burgers anders dan oproerkraaiers van NDP huize.


  Maak melding

 44. Soso lafu

  Het OM vervolgt en de rechters beoordelen en spreken recht.
  De vervolging komt wel of niet tot een bewezen geachte schuld.

  De rechter heeft met de rechtsgang de regie maar is geen partij. Hij staat boven de partijen en toetst op basis van het recht of het OM tot een te verantwoorden eis gekomen.

  Het OM jaagt op de schuldige (vervolgt), de rechter bepaald of en in welke mate men schuldig is en welke strafmaat volgens de wet volgens haar oordeel correct is (rechtsgang).

  Dat u het niet wilt of kunt begrijpen zegt genoeg over uw vermogen zelf te na te denken.

  U kunt het ook zo zien de rechtsgang is de gang naar de rechter om een oordeel te velen na afronding van de vervolging (het onderzoek naar schuld of onschuld).

  Ik durf mijn lot in de hand van de rechter te leggen omdat ik weet niets misdaan te hebben. Bouterse stelt alles in het werk om niet de gang naar de rechter te hoeven maken.


  Maak melding

 45. Wij gaan dit varkentje op on eigen Surinaamse wijze oplossen,
  daarvoor hebben wij geen vluchtelingen en landverraders so called dieRASporanen uit Den Haag voor nodig.


  Maak melding

 46. Onze liegende en verdraaiende jojo is op dreef, jojo heeft maar 1 bedreiging moeten vaststellen, alsof het ons wat uitmaakt hoeveel bedreigingen jojo heeft moeten constateren. Op zich niet zo erg, als jojo alleen maar eerlijk kon weergeven wat de Minister heeft aangegeven. Jojo kan dit niet want jojo is een front leugenaar iemand die duidelijk in strijd leeft met de waarheid. Ik daag iedereen uit om de minister haar verhaal weer te gaan beluisteren en het legt tegen jojo zijn verhaal. Jojo je valt weer door de mand, shame on you.

  By the way jojo, de minister heeft rechters en de krijgsraad overduidelijk besproken alszijnde grondwet vertrappers, dit alleen is al genoeg om art. 148 te effectueren, in het belang van de staatsveiligheid.


  Maak melding

 47. Jojo komt met een hele verhaal over vervolging en de rol van de rechters, jammer dat je je hele verhaal zef niet snapt. Nogmaals zonder vervolging geen rechtszaak of rechtsgang dit is wat er gesteld is door Robg, jij beweerde op hoge poten het tegendeel en nu probeer je het WEER te verdraaien als een volleerde draaitol.


  Maak melding

 48. JOJO @ Duidelijkheid en juistheid heb je goed weergeven .

  Laat men maar de beelden van Jozef Slagveer en Bouerterse bekijken van 8 december 1982 hij was op de TV met Jozef Slagveer gekomen .

  Ik ben dom maar ik hou mijn aan de TIEN GEBODEN en geen wet boek .


  Maak melding

 49. Die Mijnheer/Mw. die alléén maar lacht heeft niet in de gaten dat mensenrechtenschendingen een Internationaal delict is. Linksom of rechtsom, een berechting komt eraan, vertel dat maar aan RobG(erechtigheid).


  Maak melding

 50. Opa Dribbel door de bocht!!!

  “Paraman
  Wij gaan dit varkentje op on eigen Surinaamse wijze oplossen,
  daarvoor hebben wij geen vluchtelingen en landverraders so called dieRASporanen uit Den Haag voor nodig.

  vrijdag 5 augustus 2016 om 20:27 uur.”


  Maak melding

 51. Beelden van Broeder Jozef Slagveer zie You Tube laat kinderen dat niet zien .

  Laat Doehkie Vice President van Nickerie de beelden ook bestuderen .


  Maak melding

 52. Enkele “rechtsgeleerden” op Waterkant vergeten dat de KRIJGSRAAD, ONAFHANKELIJK IS van Regering en President !
  De Krijgsraad neemt zelfstandig haar onafhankelijke beslissingen, in een strafproces waarbij de VERVOLGING
  al lang is aangevangen ! De behandeling ter zitting is in een stadium beland waarbij het OM haar Strafeis MOCHT stellen !

  Het is echter de KRIJGSRAAD die de verdere beslissingen neemt ! Waarbij de KRIJGSRAAD de EIS van het OM al dan niet honoreert, deels honoreert of 100 % daarvan afwijkt !
  (Vb een rechter kan een verdachte vrijspreken, terwijl het OM een straf heeft voorgesteld. Of omgekeerd ! )

  In dit geval kan de KRIJGSRAAD aannemen dat het OM de gelegenheid heeft gehad om EIS te stellen, maar daarvan heeft afgezien !

  De KRIJGSRAAD kan zelfstandig vaststellen of een verdachte schuldig is en welke straf deze instantie, als zij
  het feit bewezen acht, oplegt !

  Een in behandeling zijnde strafzaak, in zeer vergevorderde staat van behandeling, kan niet zomaar gestopt worden. Ook niet door een aanwijzing van de regering aan het OM !

  De aanwijzing komt in dit geval ook nog van de HOOFDVERDACHTE !!!
  (Een presidentiele resolutie met juridisch technische gebreken!)

  Suriname is GEEN EILAND, alle buitenlandse instanties en de internationaalrechtelijke uitspraken, wijzen er op dat AMNESTIE in het geval van de 8 december Massamoord, niet kan of mag worden verleend !

  Ook internationale instanties zoals de Verenigde Naties en
  de OAS, stellen dat VERVOLGING en BERECHTING in het geval van de ernstige mensenrechtenschendingen van 8 december, geboden is !

  Alleen de machthebbers in Suriname denken tegen de
  stroom in te kunnen roeien !

  Hopelijk zullen de Surinaamse wets- en grondwetschenders
  ontwaken wanneer het Inter-Amerikaanse Mensenrechten Hof van de OAS , de Desi-amnestiewet NIETIG verklaard !

  Waarschijnlijk komt een uitspraak van dit Mensenrechtenhof over de Desi-amnestiewet, nog voor november !!

  PS : Ook de door de machthebbers ingebrachte belangen en zorgen zullen net als alle andere belangen bij de ZELFSTANDIGE en ONAFHANKELIJKE beslissingen van de Krijgsraad, in ogenschouw worden genomen.

  Doch vooral het belang van de Grondwettelijke hoofdopdracht van de KRIJGRAAD, RECHT TE DOEN, zal zwaar worden meegewogen ! De RECHTERS zijn, bij UITSLUITING van alle anderen, ook van alle andere instanties, BELAST MET RECHTSPRAAK ! !


  Maak melding

 53. wat een gelul weer over de staatsveiligheid, wie verteld dan eens welke staatsveiligheid en hoe ziet die er uit, er is maar een ding in gevaar en dat is de vrijheid van Bouta, en terecht


  Maak melding

 54. Bouta de moordenaar fuck a kondre zodanig up jongu mie na woorden!!!!!!!!
  Alla sey sma ey pinaaaaaa!
  Winkrie ey tapoe alladol prijsstijgingen alladal etc. Na orde v de dag!!!!
  Het is slechts een kwestie v tyd mensen.
  Het kan zo niet doorgaan in su!!!!!
  Willen of niet bouta jo lasi machtie if jo go zo doro!!!!!!!


  Maak melding

 55. @Sosolafu

  Uw mening en die van Bouterse doen niet meer terzake. Bouterse kan niet meer optreden want dan zal meneer Charap van het IMF hem wel voorlezen wat er gaat gebeuren.

  Mevrouw Silos van Dijk heeft het in Geneve ij de 25th Universal Periodic Review gewelding verknald waar door nu de IACHR (Inter Americal Committee Human Rights) ook duidelijk gemaakt heeft dat Bouterse met zijn vingers van de gerechtelijke macht af moet blijven.

  Ook het IJC bewaakt de zaak goed ofwel Bouterse kan geen kant meer uit. De Krijgsraad laat hem in zijn eigen sop gaar koken en hem in rondjes draaien.

  De laatste OCER sessie sprak boekdelen. Mensen die onder de neus van Bouterse weg liepen en een half vol Ocer.
  Ook bij de wandelmarsen kin men niet mobiliseren of wel de hulp troepen zijn gereduceerd omdat er niets meer uitgedeeld kan worden.

  Zie de rariteiten rondom EBS Abrahams en Peneux spreken iets af waarna het gecanceld wordt en weer wat later uitgesteld. Niemand heeft de leiding en dat is het begin van het EINDE

  Er is nog steeds geen stabiliteits- en herstelplan er is nog steeds geen begroting, er zijn nog steeds geen duidelijke energie tarieven. Wat wel zeker is de rekeningen worden nog steeds niet betaald.


  Maak melding

 56. Jojo, ik heb geen woord gerept over mogelijke acties door de aanhang van de NDP of aan acties van leger en politie. Ik heb niet eens in die richting gedacht. Ik denk eerder dat de staatsveiligheid in gevaar komt doordat bepaalde groepen uit de oppositionele hoek.


  Maak melding

 57. Aloha…….De Decembermoorden Proces is een vergeten zaak.
  t schommelt telkens met de data van proces tegen Bouta.
  Wel, de Rechters in Suri zijn net als Poppen kasten.Want de Scepter wordt door Pres Bouta bepaald. Che Mi Gado.


  Maak melding

 58. ik zou heel graag willen maar durf niet. ik ben ingezetene en voldoe aan al mijn verplichtingen . heb ook mijn visie omtrent de problems hier. zou graag mijn hart willen luchten maar helaas is dat niet mogenlijk. meer dan waardeloos. Jammer is dat het gewone volk onderling praat maar in de ruimte de bek niet durft opendoen. zo is het toch. van mijn AOW, waar ik in mijn leven verschrikkelijk hard heb moeten werken, mijn Ouders hebben ook moeten knokken om ons in leven te houden, moet ik nu bijna 40% belasting betalen. aan de Surinaams overheid die er een potje van maakt. Een ieder wordt niet betaalt. Ziekenhuizen, bus drivers, Schoolvervoerders, te gek om op te noemen. iedereen gaat naar de kloten…… maar …… de dikke nekken (regering en dna )…. klaagt niet. zij krijgen hun Srd iedere maand uitgekeerd. en klagen dus niet. wordt wakker dus. ja toch


  Maak melding

 59. Ik heb gemerkt dat een X aantal Sranamans emotioneel reageren.Deze mensen willen nog steeds niet inzien dat vandaag aan de dag het politiek spel is veranderd.Kijk maar wat de Turken tot 2x hebben gedaan.Ze hebben de de luchtbasis Incirlik tot 2x toe omsingeld en hebben de stroom afgezet.Dit terwijl er Amerikaanse/Duitse militairen daar zijn.( de Turken hebben het op 2 na grootste leger van Europa )
  Rusland,China,Turkije,Oekraine,Irak,Afghanistan enz enz dit zijn landen die Amerika en zijn bongenoten niet hun wil kunnen opleggen.Als er mensen zijn die denken dat zij geld en energie in switi SU gaan stoppen dan moeten jullie eerst proberen om de wereld politiek te begrijpen.Denk maar aan de jaren 80 toen Nederland de VS om steun had gevraagd voor een invasie In SU.Dit was de reactie van de VS ( wij doen niet mee ) denk hier maar over na.Op dit moment maken ze zich meer zorgen om onze moslim broeders die een grotere bedreiging vormen voor de VS en zijn bondgenoten.


  Maak melding

 60. Vraag maar in jou buurt of school of DNA Leden hoeveel mensen de TIEN GEBODEN kunnen op zeggen of schrijven .

  Laat Minister van onderwijs kinderen van af de basis school elk week tien Geboden op zeggen of schrijven .

  Een Mug of Muskiet maakt een mens al dood, denk maar dat je sterk ben als mens .


  Maak melding

 61. Paraman
  Wij gaan dit varkentje op on eigen Surinaamse wijze oplossen,
  daarvoor hebben wij geen vluchtelingen en landverraders so called dieRASporanen uit Den Haag voor nodig.

  Paarse Rat Paraman is weer uit het riool gekropen.

  De Surinaamse manier is volgens hem de “Bouta” manier. Iedereen die het niet met je eens is afknallen.


  Maak melding

 62. Voor Paraman en RobG

  Inter-Amerikaans Hof voor Mensenrechten : Geen amnestie en geen beïnvloeding van strafproces

  Het moet meer dan duidelijk zijn voor de hoofdverdachte van het 8 decembermoordproces dat de internationale mensenrechtenorganisaties vanaf het begin gesteld hebben dat mensenrechtenschendingen niet verjaren en dat amnestiewetten niet van toepassing zijn voor van moord verdachte personen.

  Suriname als OAS lidstaat dient zich onvoorwaardelijk neer te leggen als een partij bij de Inter-Amerikaanse Conventie voor Mensenrechten. Suriname heeft zich gecommitteerd aan het onderzoeken, vervolgen en bestraffen van ernstige mensenrechtenschendingen zoals het 8 decembermoordproces.


  Maak melding

 63. Mundo, het zal me echt niet verwonderen als naar buiten komt dat de EU ook achter de coup in Turkije stond. Het lijkt wel een plan van de westerse wereld om de hele Islamitische wereld in het Midden Oosten tegen elkaar op te zetten. Je weet het maar nooit. Stevige samenlevingsstructuren worden in naam van de westerse democratie kapot gemaakt. Ik denk daarom dat het de blanke wereld niet lekker zit dat de Turk Erdogan de EU teveel chanteert en in een stevige wurggreep houdt. Naar buiten toe, dus naar de wereldgemeenschap zijn ze tegen de coup, maar in hun hart vinden ze het jammer dat de coup mislukt is. Je ziet ze ook geen harde sancties toepassen tegen generaal Zizi in Egypte die vorigjaar een coup pleegde.


  Maak melding

 64. Beste Henk M. ik heb ook al gevraagd hoe die bedreiging van de staatsveiligheid er uit zou moeten zien, en tot nu toe nog geen fatsoelijk antwoord op gehad, Lees alleen maar een hoop gewauwel van RobG e.a..
  De enigste echte bedreiging van (staats)veiligheid die ik waarneem in Suriname is door de toename van Roofovervallen, inbraken met lichamelijk geweld en andere geweldsdelicten, laten ze daar gvd. wat aan doen dan die drogredenen, prietpraat en andere lulkoek om maar geen veroordeling aan hun, Bouterse en de andere moordenaars broek te krijgen


  Maak melding

 65. Mundo:
  Als je iets roeptoeterd, ken dan wel de feiten!
  Nederland heeft in de tachtiger jaren tot twee keer toe een ontzettingsmacht naar Suriname willen sturen, daarbij bijgestaan door de Amerikanen. Tevens zouden de daar aanwezige Nederlanders zonodig geëvacueerd worden. Tot twee keer toe heeft de Nederlandse regering de operatie gecanceld! De Amerikanen waren dus wel degelijk voornemens om Nederland bij te staan, met materieel en personeel!

  Robg:
  Heb je nu Turkije als ” bliksemafleider” gevonden?


  Maak melding

 66. Mundo, wil je nu echt Suriname en Turkije met elkaar gaan vergelijken, zo niet houdt je dan lekker bij de wantoestanden in Suriname, want zo kijkt de rest van de wereld naar Suriname, voor zover ze het het belangrijk vinden, misschien wel als narcostaat


  Maak melding

 67. @ RobG

  “Jojo, ik heb geen woord gerept over mogelijke acties door de aanhang van de NDP of …”

  U reageert weer selectief. Ik heb duidelijk gesteld dat het de woorden van Mevrouw Silos van Dijk waren en de briefing betrof aan de officieren van Politie en Leger.

  De feiten zijn daar en met de wereld gedeeld en u ontgaat het weer.


  Maak melding

 68. @ RobG

  “Het lijkt wel een plan van de westerse wereld om de hele Islamitische wereld in het Midden Oosten tegen elkaar op te zetten.”

  Als u iets van de geschiedenis geleerd had dan wist u dat het westen 120 tot 100 jaar geleden deze Midden Oosten ellende veroorzaakt heeft met de de Balfour declaration en het Sykes Picot verdrag.
  Alles wat daar nu gebeurt is ton geboren.

  U moet niet zo veel in aannames en complotten denken maar op zoek gaan naar de feiten.
  Zet de zaken eerst in een conytext voor dat u maar wat gaat aannemen.

  Wie het verleden vergeet is gedoemd het te herhalen “George Sayantana”


  Maak melding

 69. @RobG

  Weer ziek Robg?!
  Denk jij dat wij van de oppositie een oorlog gaan beginnen als bouta eindelijk gestraft wordt. Nee,op deze dag gaan we naar de kerk en ,de Here God dank zeggen voor het eindelijk brengen van geechtigheid voorzowel de slachtoffers,hun nabestaanden en het surinaams volk..
  En het is overbodig toch te vermelden dat de ndp volgelingen in opstand gaan komen wanneer de rechter zijn guilty verdict uitspreekt en je baasje in boeien wordt geslagen en afgevoerd naar santo-boma.
  36 jaren lang vragen wij om de berechting van je baasje zonder een gevecht uit te lokken. Wij kunnen dezelfde geduld opbrengen als de berechting nog jaren gaat duren!!
  Wij gaan geen onnodige burgeroorlog uitlokken om de bejaarde moordenaar je baasje bouta!!


  Maak melding

 70. @Roberto
  Laat maar zitten , drama nogmaals drama.
  Gewoon een moordaanslag plegen op die fucking bouta,
  Huur een sluipschutter !
  Of gaat hij zelf dood, toch bejaard..hij leeft nog een paar jaren.

  Bouterse is een sportman geweest,jij een biegie bere ouwe hoer.die misschien elke dag bij Mc DONALD zit te vreten dus jij gaat eerst !


  Maak melding

 71. @RobG en Mundo
  ..dus volgens jullie beiden logica is Nederland niet zonder Amerika in staat om Suriname middels een invasie over te nemen.?Maar 16 criminelen hebben toch bewezen het land te kunnen overnemen met geen enkel buitenlandse hulp,Ze bewijzen toch ook dat je zelfs lijder kan worden,grondwet kan aanpassen om je mars te beschermen en de rechters en het volk als gijzelaars te houden en zeggen …A NO MIE…?
  Jullie beiden hebben hulp nodig!!


  Maak melding

 72. @Ray
  Zo’n 63 betogers van actiegroep ‘We zijn moe’ hebben zich bij het monument voor de Rechten van de Mensen aan de dr. Sophie Redmond verzameld.
  …………………………………………………………………………………….
  DOMME RAY, …65 MAN EN DAN ZO VAN DE HOOGSTE BOOM SCHREEUWEN….HAAAAA HA HAAAAAAAAAAAA!,WACHT MAAR ALS DE ECHTE BOUTA AANHANG GAAT DEMONSTREREN.VOOR ELKE SCHEET STAAN JULLIE OP HET PLEIN MET EEN HANDJE VOL ..DIE NU AL MOE ZIJN !TI WOJO JAGIE WO SIE SOEMA NA SERIE MANG EN SOEMA NA BAJ MANG,..WAKTIE NOH !..OEN DONKAW.


  Maak melding

 73. @Damsco
  Hij was een sportman geweest,,jij beest. zu het zou het beste zijn als hij voor altijd een sportman gebleven was.Want gelijk hij van beroep sportman veranderde in couppleger,dec moordenaar,moiwana slachter,amnestie en vergiffenis smeker gat het goed FOUT met Suriname!!
  Wij hoefden dan heden geen slachtoffer zijn !!
  Zeg aan je baasje dat hij Suriname en de surinamers met rust moet laten!!!Laat hem verdwinen desnoods naar China,Turkije of Venezuela!!


  Maak melding

 74. @Damsco
  Voor deze 63 man is je baasje bang.Zoveel zelfs dat hij hallucineerde dat deze 63 vreedzame betogers een staatsgevaar betekent.Hofwijks kan je baasje elke dag een poepie laten ruiken.


  Maak melding

 75. @Henk Molenaar2016
  Voor Paraman en RobG

  Inter-Amerikaans Hof voor Mensenrechten : Geen amnestie en geen beïnvloeding van strafproces

  ……………………………………………………………………………………….Henk Molenaar2016
  JIJ DOMME PANNENKOEK,JIJ LEEFT EN DENKT MET JE LEGE COCOSNOOT NOG IN DE REDIEMOESOE DECENNIA .MOET IK DE ZWEEP ERBIJ HALEN OM HET JOU BIJ TE BRENGEN?,.HEEEL GRAAG !


  Maak melding

 76. Hans, de situatie in Suriname is echt niet interessant voor de rest van de wereld. Nederland spreekt wel haar bezorgdheid uit maar dat is een formaliteit. Als Nederland andere landen wil gebruiken tegen Suriname staat men er alleen voor. Maar jij wekt de indruk alsof de december-gebeurtenissen in Suriname uniek zijn voor de wereld waarin win leven. Laat het volgende maar goed tot je doordringen. Bijna alle landen in de wereld zijn door een fase gegaan waarbij burgers het leven hebben gelaten door ongeregeldheden. Jij zal met je commentaren een roepende in de woestijn blijven. Afgelopen week maakte een Nederlandse minister of staatssecretaris zich zorgen om het lot van de rebellen die het westen ondersteund met geld en wapens in Syrië. Deze worden ingesloten door het Syrische leger ingesloten en men vreest Sebrenica’s achtige toestanden. Ik ben van mening dat het leger van Assad de rebellen of landverraders voor altijd moet neutraliseren. Deze rebellen zijn voor Nederland van groter belang in de ” global game ” dan het kleine Suriname. Dat weet jij toch ook?


  Maak melding

 77. Ray, stap een archief binnen en lees de kranten van 1982 en 1983. Amerika was niet bereid om Suriname binnen te vallen omdat zij op hevig verzet konden rekenen. Zij hadden immers kunnen doorstomen naar Suriname na hun laffe acties op het eiland Greneda waar de ooit op Nederlands grondgebied geboren president Maurice Bisschop door hen werd vermoord.


  Maak melding

 78. RobG

  U zit er weer naast. De VS trekt zich weinig aan van weerstand. Ze vielen in die tijd Granada wel binnen en Bishop had Cubanen als support.
  Denk niet dat men rekening hield met de kracht van het Suri leger en de volksmilities
  Lubbers had helaas zijn bedenkingen en heeft zich 2 maal bedacht


  Maak melding

 79. Kondremangs,

  Nu valt RobG door de mand….die dacht te komen met historische feiten………..
  Maurice Bishop is vermoord door zijn eigen kliek olv Bernanrd Coard……….daarna is Greneda ingevallen door de VS……..vervolgens heeft de VS Brazilie olv Generaal Venturini op je grote lijder afgestuurd ……groen legervliegtuig die met commandos op Zanderij landde…….binnen 24 uur moesten ambassadeur Oscar Cardenas ons land verlaten……anders zou de VS binnenvallen……….dus hou op met je valse feiten….je weet geen ene moer van de Surinaamse geschiedenis en blert vanuit Nederland….kom hier met je grote bek aan de mofinawang je nonsens vertellen….kijken wat er met je gebeurd……zelfs je baas en consorten gaan je niet redden……..
  Enne je krijgt teveel aandacht hier……jo bongrobita…….betweter…….vraag aan Paraman, die beweert oudmilitair te zijn of het verhaal van Zanderij niet klopt………dus hush puppy


  Maak melding

 80. Robg:
  Duik zelf eens een archief in! Gaat een wereld voor je open, en misschien stop je dan eens met al je verdraaiingen!
  Al te vaak hoor jij de klok wel luiden maar waar de klepel uithangt is jou ” een brug te ver”.


  Maak melding

 81. Damsco: “JIJ DOMME PANNENKOEK,JIJ LEEFT EN DENKT MET JE LEGE COCOSNOOT NOG IN DE REDIEMOESOE DECENNIA .MOET IK DE ZWEEP ERBIJ HALEN OM HET JOU BIJ TE BRENGEN?,.HEEEL GRAAG !

  Zie hier het niveau van de gemiddelde Paarse Kakkerlak.


  Maak melding

 82. RobG, is het nu zo moeilijk om eens goed te lezen en om eens een rechtstreeks antwoord te geven op een doodsimpele vraag, i.p.v er allerlei zaken bij te halen, die er wat Suriname betreft niet toe doen,. met de wetenschap wat zich in Syrie afspeelt kunnen de burgers geen droog brood kopen


  Maak melding

 83. Henk M:
  Je moet maar denken dat Damsco het even zat was om toeristen in A’dam te vervelen, af en toe moet hij op waterkant zijn “eitjes” kwijt!


  Maak melding

 84. In geen tijden zo smakelijk gelachen, zie onderstaand;

  “RobG
  Ray, stap een archief binnen en lees de kranten van 1982 en 1983. Amerika was niet bereid om Suriname binnen te vallen omdat zij op hevig verzet konden rekenen. Zij hadden immers kunnen doorstomen naar Suriname na hun laffe acties op het eiland Greneda waar de ooit op Nederlands grondgebied geboren president Maurice Bisschop door hen werd vermoord.

  zaterdag 6 augustus 2016 om 14:40 uur.”

  De USA die bevreest was en is voor de DEBIELEN de MOORDENAAR en RobG(eweldenaar), lachen joh!!!


  Maak melding

 85. Hans,

  Jouw reactie om 16.44 uur zegt mij genoeg. Het is mijn methode om te diagnostiseren in welke mate je autistisch bent aangelegd. Ik heb jou van moment tot moment bestudeerd. Ook je stemming heb ik gepeild. Vooral jou stereo type interesse, dus jouw focus op het onderwerp en mijn bewuste verbuiging naar een ander verband brengen jou in verwarring. Ik heb nu jou blauwdruk samengesteld. Jij komt er niet meer van af. Dit zal jou je hele leven lang blijven volgen.


  Maak melding

 86. Nobruya, jij denkt simpel en analyseert ook simpel. Cubanen hebben het Nationaal Leger ook getraind en ook anderen. Wie die anderen zijn is mijn geheim. Dat de Amerikanen en de Nederlanders niet binnentrokken is wel frappant. Er waren risico’s aan verbonden. Maar ja, als jullie niet dieper kunnen analyseren dus de competenties op dat gebied missen is teken van een gebrek. Meer heb ik niet te zeggen.Jullie moeten maar blijven gissen.


  Maak melding

 87. Kondremangs….nogmaals valt RobG door de mand….hij kan de aangebrachte feiten NIET weerleggen…..feit is dat binnen 24 uur nadat generaal Danilo Venturini geland was op zanderij en DiDiBrie had ontboden….de cubanen Suriname moesten verlaten olv Oscar Cardenas….daarna kreeg Su hulp van Brazilie als ruil…..denk maar aan ATV en Para Industries die ter ziele geholpen zijn door de man van de DNA vzster….Geerlings…….als gevolg vd vernedering vd cubanen werden ook surinamers uit cuba gezet w.o Dobru die medisch behandeld werd…..dus laat mij maar simpel denken……het klopt wel dat ht NL getraind werd door die castro figuren..maar ze konden gn vuist maken tegen het JC…..remember 30 jaar terug…..ach ja..blijf maar je filosofie en bakba ideologie poneren vanuit Nederland…je doet mij denken aan Ludwich van Mulier…die ook vanuit Ned de probouta beweging Surinaamse Patriotten leidde..maar zelf nt kwam om zn bijdrage te leveren aan de opbouw v su…ook hij is genezen van adoratie voor bouterse…net als Evert Tjon die met Somohardjo op de ned tv had gevochten….dus beste RobG….ook voor jou is er nog hoop om genezen te zijn v je bouta adoratie….. Time Will Tell!!! NOBRUYA


  Maak melding

 88. Trouwens, heeft DORA (Jenny) de PG verzocht in samenwerking met leger en politie, diegenen die de veiligheid van de staat in gevaar zouden willen brengen,
  op te pakken en te berechten ???????????

  Of is alles INEENS weer veilig in Sranang ???

  Of is Desi zo dom om een slecht gemotiveerd beroep op
  “gevaar voor de veiligheid van de staat” zelf te tekenen,
  om zijn EIGEN vervolging stop te zetten ??
  De beste presidentiele MOP van de EEUW !!!

  PS : Troost is dat de president een vervanger heeft, de vice-president, die bij afwezgheid van de president kan waarnemen !
  De vacature wordt direct opgevuld indien de burger DDB, die ook president is, wordt veroordeeld !

  Desi kan met zijn bevel tot stopzetting van zijn vervolging op zak, gewoon BEROEP aantekenen tegen zijn veroordeling door de Krijgsraad !! BRUYA NO DE !!!


  Maak melding

 89. RobG, je bent geweldig, maar niet heus
  alleen kan je niet serieus nemen met je pseudo- wetenschappelijk gewauwel, neem jij je zelf nog wel serieus?


  Maak melding

 90. Nobruya,

  Jij kan zoveel beweren als je maar wilt. Jouw beweringen zijn allemaal geruchten die wij naar het rijk der koloniale fabelen verwijzen. Jij liet je informeren door de foute Nederlandse pers die alleen maar negatieve berichten over Suriname wereldkundig maakte. Jij kan trouwens de beweringen niet met harde feiten onderbouwen. Dit maakt je zeer ongeloofwaardig.

  Na het vertrek van de Cubanen uit Suriname werden de banden met Brazilië juist aangehaald. Nederland had het regiem in Suriname helemaal gedemoniseerd bij haar buitenlandse partners met inbegrip van Brazilië. Maar van een Braziliaanse dictaat aan Suriname was er helemaal geen sprake. Die Braziliaanse generaal kwam juist namens de Braziliaanse regering op bezoek naar Suriname om met zijn Surinaamse vakbroeders te praten over economische samenwerking. Suriname werd met open armen ontvangen door Brazilië, dit ondanks de grote negatieve campagne die bepaalde politici in Nederland tegen het regiem in Suriname hadden opgezet.

  Hetgeen wat zich in Suriname voltrok was onderdeel van het dekolonisatieproces dat veel ex koloniën meemaakten. Ook Brazilië had een dergelijk proces meegemaakt. Brazilië liet zich dus niet gebruiken om de belangen van Nederland, de ex kolonisator veilig te stellen. Suriname kreeg van Brazilië een hulppakket aangeboden en de economische banden met dat land werden juist aangehaald. Dit was tegen het zere been van Nederland. Nederland wilde het regiem in Suriname helemaal isoleren en de Brazilianen deden hier niet aan mee.


  Maak melding

 91. eerste Javaanse contractarbeiders kwamen in 1890 in Suriname aan wal. De eerste groep bestond uit 61 mannen, 31 vrouwen en 2 kinderen. Zij gingen als contractarbeiders werken op de plantages waar voorheen slaven aan het werk waren. Na hun eerste contractperiode van 5 jaar kregen de Javanen de keuze om terug te gaan naar Java of om permanent te blijven in Suriname. In totaal kwamen zo’n 32.965 Javanen naar Suriname. Tot 1954 kozen ruim 8500 Javanen er voor om terug te keren, de andere bleven in Suriname. De immigranten werden geworven voor arbeid op de plantages. Dat is doorgegaan tot ongeveer 1939. Het schip De Kota Gede was het laatste schip dat immigranten van Java naar Suriname bracht. De zogenaamde vrije immigranten kwamen op 13 december 1939 aan en waren de laatste groep die Suriname op deze manier binnen kwam.
  De Javaanse bevolkingsgroep is nu niet meer weg te denken uit Suriname. Zij vormen een grote groep van de bevolking van Suriname. Javanan staan onder andere bekend om hun heerlijke eten. Te denken valt dan aan Telo met terie, sate, Pecel, dawet, soto, nasi goreng, Javaanse mie en vele andere lekkernijen. Wie lekker Javaans eten wil proberen kan goed terecht op Blauwgrond, een wijk in Paramaribo Noord, met diverse warrungs. En ook op Tamanredjo in Commewijne kan je lekker eten.
  Met vriendelijke groet Robert Setrowidjojo.


  Maak melding

 92. @ RobG

  “Ook Brazilië had een dergelijk proces (dekolonistatie) meegemaakt. ”

  Brazilie is al sinds 1822 onafhankelijk beste RobG en heeft sinds dien heel veel mee gemaakt maar geen dekolonialisatie proces dat alle mensen, bedoelen die iets of dekolonisatie roepen.

  U slaat de plank meer ongeveer 140 jaar mis. U bent heel zwak in het checken van feiten.

  U verbind van alles aan elkaar maar dat wat duidelijk is voor de hele wereld en Suriname wil u niet zien.
  Ik raad u aan “de geschiedenis van Suriname” van Hans Buddingh ( u zult roepen een Nederlander) te lezen. Op pagina 340 /341 zult u interessante teksten lezen die onder andere ontleend zijn aan een VN Rapporteur “Amos Wako” die rapporteerde dat 8 december standrechtelijke executies waren en dat Bouterse en Horb aanwezig waren.
  Nog interessanter zijn de teksten die aan de memoires van George Schultz ontleend zijn. Schultz tekende op dat de (VS) plannen om de Cubaanse invloed in Suriname te keren op Nederlandse onwil om mee te doen stuiten.

  Beste RobG u roept weer wat zonder basis en dat neemt ernstige vormen aan.

  U verdient bijna de titel minister van desinformatie of het knechtje van Clifton Limburg.

  Voor dat u weer wat over Suriname gaat roepen raad ik u echt aan het boek van Buddingh te lezen al is het voor enige nuance.


  Maak melding

 93. De vordering zou ook kunnen zijn dat als de poepgat (go(h)olo) van de buurman/buurvrouw een oven is, hij/zij broodjes kan bakken voor de paarse kakkerlakken, maar dat is niet op juistheid gebaseerd.

  Artikel 1 van het wetboek van Strafvordering is dat strafvordering plaats vindt op de wijze dat bij de wet is bepaald. Wat niet in het wetboek staat kan niet in een rechtszaak gebeuren.

  De strafvordering kan alleen zoals de de grondwet van de republiek Suriname aangeeft plaats vinden en volgens internationale verdragen, cq mensenrechten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 94. Kondremangs,
  RobG beweert dat ik geruchten rondbazuin……..er zijn FEITEN hierover…lees het boek van de toenmalige Cubaanse ambassadeur Oscar Cardenas….De Sergeantencoup en ga maar de de archieven na van BUZA in Suriname over Generaal Danilo Venturini……….en dit heb ik niet ,zoals jij het noemt, van de negatieve Ned pers…….maar uit betrouwbare bronnen en heb met eigen ogen de archieven van BUZA ivm mijn studie mogen raadplegen………dus kom me niet vertellen dat de generaal als onderdeel van het dekolonisatieproces zijn vakbroeders kwam helpen….in tegendeel…..Brazilie kwam op verzoek van de VS….want Brazilie wilde ook geen Cubaanse invloeden op het vasteland van Zuid-Amerika ;maar ook geen amerikaanse invasie………voor het wegjagen van de Cubanen binnen 24 uur heeft Suriname als “dank” economische steun gehad, die helaas door dezelfde abangies teniet gedaan is, die Su opnieuw ten gronde richten.
  Jij pretendeert een econoom te zijn; prima geen problemen daarmee…..maar als je leugens en rookgordijnen op mijn vakgebied…nl.. geschiedenis komt rondstrooien…..dan ga ik je met feiten om je oren slaan……….nogmaals…kom naar Su en lever je bijdrage op een positieve manier voor land en volk en blijf niet in het land van ,wat je noemt, de kolonisator.
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 95. @Robje-de-Desi-slaaf :

  Hier nog een FEIT dat tot u moet doordingen :
  De Nederlander DESI, Zeeuwse afkomst, heeft in samenwerking en met hulp van de nederlandse Militaire Inlichtingendienst (kolonel Valk ea), een COUP gepleegd
  in Suriname !

  Deze landverrader heeft met hulp van de koloniale nederlanders Onze Democratie VERNIETIGD !

  De koloniale futuboi Desi teistert het land nog steeds, zelfs na het NDP-faillissement, wordt ons land met een nog grotere staatsschuld opgezadeld door nu de laatste LENINGEN te verbrassen ! !

  PS : Dora acht de staatsveiligheid in gevaar, terwijl er alleen sprake is van het eventueel VEILIG OPBERGEN van haar Partijleider in Santo Boma ! Opvolger lai !


  Maak melding

 96. Hoe zit het nou werkelijk in elkaar:

  Nederland wilde eigenlijk af van de oude foute en corrupte leiders en zagen in Valk en de militairen de oplossing.
  Nederland schenkt na de coup 500 Miljoen gulden aan Bouterse en Clan.

  Cuba, Venezuela en Grenada wilden van Suriname een Sattelliet staat maken volgens communistisch leerschool

  Een deel van de coup plegers ziet dat het fout gaat en wil ingrijpen. aktie mislukt: Rambocus & Hawker worden vermoord.

  Men (o.a. hindoestanen) wilden Bouterse vermoorden, aktie mislukt.

  Intellectueel Suriname komt op democratische wijze in opstand.

  15 intellectuelen worden vermoord 8/9 december. de volgende ochtend worden Lachmon en Ram Sardjoe om 8 uur ontboden in de kazerne en gedwongen om Whiskey met Bouterse te drinken. Deze twee hindoestanen wisten veel meer dan ze ooit hebben verteld.
  Ram Sardjoe moet nu hij nog leeft openheid van zaken geven.

  Volgens de regeringsverklaring op televisie door de persvoorlichting en door Bouterse zijn deze mensen op de vlucht dood geschoten. Er is nooit aangegeven in welke straat of plaats de mensen zijn dood geschoten.

  Daarvoor begint Bouterse onder aansturing van Heymans zijn intrede te doen in de Drugswereld.

  Militair verzet onderleiding van Brunswijk komt op gang en er sterven honderden mensen in het binnenland.

  Diverse vrede en onderzoeken worden gestart en telkens zijn de feiten dan zo gezegd anders.

  Het is onduidelijk of Bouterse ten tijde van de coup en de moorden in 1982 een Nederlands of Surinaams paspoort heeft gehad.
  Feit is dat de mensen in Fort Zeelandia zijn vermoord.
  Wie welke kogel aan wie heeft gericht is een bijzaak.

  Nu probeert men met technieken van “Communicatieve Abstractie”, met woorden te spelen en de boel te verdraaien.
  Gaat dus niet werken.

  Ook na een landelijke stopzetting zal men internationaal naar hogere internationale organen gaan.

  Men kan Bouterse en Clan nationaal misschien vrijwaren maar Internationaal gezien zal Suriname zolang dit niet netjes wordt geregeld altijd geisoleerd staan en daarmee is de ontwikkeling van het land ten dode opgeschreven.


  Maak melding

 97. Ter info :

  Broers van de vermoorde Nederlandse journalist, van Surinaamse afkomst, FRANK WIJNGAARDE hebben het IND-dossier van DDB mogen inzien en hebben zelf kunnen vaststellen dat DDB voor en na de december-massamoorden nog lange tijd de Nederlandse nationaliteit heeft bezeten !

  Het persoonlijke IND-dossier van DDB is nadien dan ook als zijnde staatsgeheim, “verdwenen” !

  Belangrijk is dat Nederland, gelet op dit gegeven, DDB, IN NEDERLAND zou kunnen vervolgen voor de moord op DEZE JOURNALIST, EEN NEDERLANDER !

  De Nederlandse staat is daarvoor zeer bevreesd, omdat dan ook direct haar betrokkenenheid bij de koloniale coup van DDB, verder vast komt te staan !

  Nederland stelt een schadeclaim van Suriname, ivm met de steun van Nederlandse diensten, Nederlandse militairen en Nederlandse geheime agenten aan de DDB-coup, zo lang mogelijk uit !!!


  Maak melding

 98. @ Srafu:

  Als dat zo is dan zou het alleen maar goed zijn.
  Het feit dat Nederland heeft nagelaten om te handelen tegen een van haar burgers (lees DDBouterse) die in een ander land onwettig bezig is geweest zou voldoende moeten zijn om Nederland na de dood van Bouterse aansprakelijk te stellen en daarvoor een stevige schadeclaim in te dienen.

  Suriname zou dat geld goed kunnen gebrukken om haar schulden te kunnen vereffenen.

  Maar dan wel onder toezicht van een internationaal orgaan.
  Anders gaan weer enkele mensen nog rijker worden.


  Maak melding

 99. toevoeging:

  En Nederland kan zoiets niet gebruiken want Nederland is zogenaamd een heilig land die het altijd beter weet hoe het moet bij een ander.

  Eigenlijk hebben ze nu als ze willen genoeg argumenten om Bouterse naar het International Criminal Court in Den Haag te brengen.

  Kijk dan ben je pas eerlijk bezig.


  Maak melding

 100. Suriname is verloren en zo lang Bouterse voor het zeggen heeft komt het nooit meer goed in het land.De rechterlijke macht is opzij geschoven en de democratie is er niet meer in Suriname.Het volk huilt maar heeft geen macht om iets eraan te doen.Ze zijn bang dat er weer een situatie ontstaan dat mensen opgepakt worden en doodgeschoten als in 1982.Als inwoner van Suriname schaam ik voor mijn eigen land. Zo lang wij zo een man hebben als president gaat het nooit goed in het land.Geld verdwijnt uit Suriname en de verantwoordelijke kan niet eens zeggen wat ermee gebeurt is.Het land is al zijn reserves kwijt en staat op buitenlandse rekeningen in het buitenland.Het buitenland moet Suriname helpen om uit deze crisis te komen.


  Maak melding

 101. Lara, Jij moet maar eens ophouden met jouw ” Surinaamse kramp”. Suriname is verloren als de combinatie VHP-NPS-PL het voor het zeggen krijgen in het bestuur. Het is een mythe dat zij Suriname tot ontwikkeling gaan brengen. Zij hebben nooit iets gedaan voor de werkgelegenheid, voor de huizenbouw, het onderwijs, de sociale sector, de gezondheidszorg, de infrastructuur, enz.


  Maak melding

 102. @RobG

  “Zij hebben nooit iets gedaan voor de ………….”

  U praat weer feitenloze propaganda. als u de feiten voorgelegd worden reageert u niet.

  1) Wie hebben de Wijdenbosch bruggen incl $ 30 mio steekpenningen moeten betalen.
  2) Wie hebben de formele goudmijnen gerealiseerd.
  3) Wie hebben de gerealiseerd asfalt projecten (775km) haalbaar gemaakt zonder toename van de Schulden.
  4) Wie hebben de renovatie en uitbreiding van Staatsolie mogelijk gemaakt en Wie hebben het uit de handlaten lopen qua tijd en geld (tweemaal meer schuld dan noodzakelijk).
  5) Wie hebben het succesvolle Low income Schelter programma mogelijk gemaakt en wie praten er alleen maar over woningbouw en moeten het overlagen aan China met loze MOU;s en niet functionerende en veel te dure woningbouwfabrieken.

  6) Onder wie zijn de hard gespaarde deviezen verdampt zonder dat er iets voor terug gekomen is.
  7) Wie heeft de economie laten inzaken naar 60% van die onder Venetiaan terwijl de Goud opbrengsten 30% hoger zijn dan onder Venetiaan en de Olie inkomsten pas in 2015 hun invloed kregen.
  8) Wie heeft het hele sociale stelsel in elkaar laten vallen door met de ene hand te geven en met de andere hand tweemaal meer te nemen.

  Beste RobG Bouterse heeft niets gerealiseerd anders dan Schulden en devalauties.

  “Wie het verleden vergeet is gedoemd het te herhalen”
  George Sayantana.

  Wanneer weerlegt u nu eens iets.
  Wanneer gaat u aantonen hoeveel woningen er de afgelopen 1 jaar en 4 maanden uit de BroadHomes fabriek gerold zijn. Bouterse sprak van 3.000/jaar zelfs de eerst 150 zijn nog niet geproduceerd omdat het geheel gebaseerd is op droomdenken


  Maak melding

 103. @Robje-de-Desi-slaaf :

  Sranang zit NU met het NDP-Faillissement !
  U babbelt maar over andere politici en partijen !

  Kom met argumenten/feiten over :

  de nog te bouwen 17870 Volkswoningen van Desi-Failliet !
  de nog te bouwen highways van Desi-Failliet !
  de bijna rijdende Sneltrein van Desi-Failliet !
  de drukkerij van Ongedekte bankbiljetten van Desi-Failliet !
  de nog te bouwen dijken waarvan geld door wanbeleid van Desi-Failliet is verdampt !
  de meerdere NDP-devaluaties van Desi-Failliet !
  de ongeveer 62 % Prijsverhogingen door wanbeleid Desi-Failliet !
  de steeds terugkerende problemen met salarisbetalingen door wanbeleid van Desi-Failliet !
  het misbruik en de verkrachting van wet en Grondwet door Desi-Failliet !

  PS : Is de veiligheid van de staat nog steeds in gevaar ? Of heeft Dora de NDP-dreigers uitgeschakeld in samenwerking met de PG ?????
  Of is het zo, dat alleen de Krijgsraad en de Sranang bevolking worden bedreigd door de machthebbers en hun clan ????


  Maak melding

 104. Srafu

  Enkele “rechtsgeleerden” op Waterkant vergeten dat de KRIJGSRAAD, ONAFHANKELIJK IS van Regering en President !
  De Krijgsraad neemt zelfstandig haar onafhankelijke beslissingen, in een strafproces waarbij de VERVOLGING
  al lang is aangevangen ! De behandeling ter zitting is in een stadium beland waarbij het OM haar Strafeis MOCHT stellen !

  Het is echter de KRIJGSRAAD die de verdere beslissingen neemt ! Waarbij de KRIJGSRAAD de EIS van het OM al dan niet honoreert, deels honoreert of 100 % daarvan afwijkt !
  (Vb een rechter kan een verdachte vrijspreken, terwijl het OM een straf heeft voorgesteld. Of omgekeerd ! )
  =
  =
  Stond jij niet op je benen te trillen toen je het woord ONAFHANKELIJK liet ontvallen?
  Grote Grrrrrrrreeeepenmeeeeeekerrrrrrr!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.