‘Het enige verschil is dat je niet meer wordt opgepakt’

60

PARAMARIBO, 5 aug – Het enige verschil met het Suriname van de jaren tachtig, is dat mensen niet meer worden opgepakt en afgemaakt. Dit zegt parlementariër Edward Belfort (Abop). Voor de rest is het hetzelfde kleine groepje dat het land steeds in een wurggreep houdt.

In plaats van dat mensen wordt opgepakt, worden zij via de media vernederd en beledigd. “Zij zetten mensen aan om jou aan te vallen en lelijke dingen naar het hoofd te slingeren. Toen je vroeger sprak, werd je opgepakt en vaak genoeg keerde deze persoon niet meer naar huis. Als je wel terugkeerde, kwam je zwaar mishandeld terug. Nu praat de ‘baas’ niet meer”, zegt Belfort tegenover Dagblad Suriname.

Wat baas Bouterse doet is een strategie toepassen van ‘a-no-mi’ (ik ben het niet, redactie). Belfort ziet niets ten goede veranderen. Het is dezelfde groep van de jaren tachtig die zich ongestoord verrijkt onder leiding van Bouterse. “Hij laat andere mensen de gemeenschap opjutten en hij heeft dan zogenaamd niets gedaan. Het zal straks richting zware protesten gaan, omdat men dit niet meer kan verdragen. Het is triest.”

Bekijk ook:


60 REACTIES

 1. Meneer Belfor U was toch min. van juspol. Waarom heb je hem en de enge group niet laten opsluiten. U voorzitter zei ook dat baas 40 jaren gaat regeren en daarna opgevolgd door dino. Somo wou ook dood gaan voor baas toch,jullie zijn gewoon gat likkers waar voordeel daar zijn jullie bij niks zijn zij niet goed. Hou rekening met karma, mi bar Joe


  Maak melding

 2. Belfort je hebt een grote bek jij was ook een van ze wat bouta zei dat deed je ook toen je juspol minister was dus hou je bek jullie loeren alleen geld van de staat zielig beesten .


  Maak melding

 3. Belfort heeft gelijk. Maar gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee heel verschillende zaken.
  Het komt er dus op neer dat de natuurwet, dat in de loop der jaren alles evolueert en dat na iedere revolutie er een periode van evolutie aanbreekt, in Suriname niet werkt.
  Dus de massa is en blijft dom in haar levens- en begrijpwijze.
  Belfort wat een gewijzigde voortschrijdend inzicht is er bij jou ontwaakt. Proficiat


  Maak melding

 4. Geloof dat Belfort het licht heeft gezien. Ook forumlid Pero is bijgedraaid tav van Bouterse.

  Er is nog hoop voor RobG, Damsco, Parbo, Paraman, Mazda en consorten.


  Maak melding

 5. Bouterse is niet mijn vriend: Verre van zelfs.
  Maar het feit dat hij zo de boel kan manipuleren, intimideren, misbruiken, beroven, verkrachten en verdraaien kan alleen omdat anderen te slap zijn en zelfs met hem heulen.
  Officieel kent niemand Bouterse persoonlijk maar officieus leidt alles naar Bouterse.
  Bouterse kan nooit alleen alles onderhandelen, ondertekenen, controleren enz.
  Al die mooie rituelen in het parlement is een grote flauwekul.
  mensen zijn in een persoon: dominee, parlementariër, directeur, ondernemer, adviseur, chanteur en meer.
  Bevolking julllie worden belazerd. Neem je toekomst in eigen hand.

  Voor de gelovigen is het te hopen dat de God snel zal ingrijpen.
  Voor de ongelovigen die geloven in eigen kracht stel ik voor om zelf tot actie over te gaan.
  En als je dat Nationaal op eigen kracht niet kan vraag dan externen om te helpen.
  Dan hebben we een deel die bewust heeft gekozen voor deze situatie en die moeten nu niet zeuren. Het duurt nog maar vier jaren en dan krijg je weer een kans.
  De mensen die hiervoor niet hebben gekozen zitten echt in een lastige situatie.
  Reken niet op Brunswijk, de man is nu volwassener en heeft grote zakelijke belangen zoals alles na Zanderij controleren en mensen laten beroven.
  Santokhi heeft ook zijn eigen zakelijke belangen, al zijn die wat minder zichtbaar.
  Somohardjo is een politieke hoer van de eerste orde, dit geldt voor de meeste Javanen zegt “men”. kijk ook eens naar o.a. Sapoen, Mustadja.
  NPS zit in de terminale fase en wordt aan alle kanten van zijn talenten beroofd o.a. NDP en VHP
  DOE en DA91 zijn eigenlijk niet relevant en hoereren zoals het ze uitkomt.


  Maak melding

 6. Een bekende klank: Belfort:….zij zetten mensen aan om om jou aan te vallen en
  lelijke dingen naar het hood te slingeren.

  Belfort had een goede kijk op de kleine groep toen hij minister van justitie was.

  Belfort: ….Het zal straks richting zware protesten gaan, omdat men dit niet meer
  kan verdragen. Het is triest.

  Lijkt er op. De golf van loonsverhoogingen eisen als gevolg van koopkracht verminderingen.

  Overigens de Paarsen zijn al in de offensief gegaan om de stemmen te houden.
  De Ware Tijd meldt dat de regering de steun voor arme gezinnen heeft verdrievoudigt.
  In de supplementaire begroting is de steub van 19.6 miljoen naar 52.4 miljoen opgebracht.
  Medische kosten voor on en minvermogenden van b120 miljoen naar 126 miljoen.
  Bijdragen medische hulpmidelen gaan van 84000 naar 584000.

  Ben benieuwd hoe de oppositie gaat counteren. Politiek is zo interessant.


  Maak melding

 7. dus hopeloos geval, je bedoelt dat bouterse aan zijn “succes” ten onder gaat en dat alle low lifes en andere ongedierte onder zijn naam opereren? maar dat is wellicht wat je kunt aantrekken bouterse zijnde, he?

  wanneer wij observeren dat de nps in een terminale fase zit, dan kunnen wij ons tegelijkertijd afvragen welke de instelling is van volksvertegenwoordigers en welke boodschap ze uitdragen. is het een eerlijke boodschap om het land uit de goot te halen of kun je uit de boodschap opmaken dat hij naar zijn eigen voorzak en achterzak kijkt en doorgaat tot die vol zijn? wat toch niet lukt.


  Maak melding

 8. Het zit ” macho man alias Tigri barba Belfort ” helemaal niet lekker dat zijn ministerschap wordt afgetekend met een dikke onvoldoende. Mevrouw Ramsaran heeft immers bekendgemaakt dat zij Belfort zijn puinhoop op het ministerie naar buiten gaan brengen en dat steekt. Zij heeft ons al een voorschotje gegeven. Ja, dan krijg je dit soort uitbarstingen met grote ego’s die het niet kunnen verkroppen dat zij van hun voetstuk vallen. Belfort begint om zich heen te trappen en denkt de beste verdediging is nu de aanval inzetten. Dit soort typen als Belfort zijn een goede studie-object voor gedragswetenschappers. Emoties gaan bij hen de boventoon voeren.Ik zou zeggen, doe je voordeel hiermee.


  Maak melding

 9. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ……ZORGEN VOOR ZUIVERHEID …..GERECHTIGHEID ……EN VERTROUWEN EN KRACHT TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  DE GEEST- EN WILSKRACHT VAN EERLIJKE SURINAAMSE BURGERS EN EEN NIEUWE MORELE REGERING KUNNEN SURINAME WEER HELPEN GENEZEN, EN VERLICHTING BRENGEN OP VELE GEBIEDEN!

  Desi Bouterse de man die met DUISTERE KRACHTEN werkt verzwakt de geest van velen die hij nodig heeft om zijn eigen geest te blijven verheffen, en macht in het land te blijven behouden! Als hij de mensen niet meer nodig heeft zet hij ze aan de kant. Ze krijgen daarna zichzelf weer terug en worden dan heel boos, maar het is dan al te laat! De sluwe reptielachtige vos weet precies hoe hij te werk gaat. Sommigen hebben zich door de jaren heen ook laten misleiden voor geld en andere mooie beloftes van hem en komen achteraf erachter dat ze voorgelogen zijn, en moeten dan lijden onder zijn leugen en bedrog, maar vaak ook hun eigen schuld.
  Ze worden helemaal verdoofd gemaakt voor de WAARHEID, en geestelijk verzwakt, en zelfs ook de ZWAKKEREN UIT DE MEDIAWERELD WORDEN VOOR HET PLAN VAN DE DUIVEL GEBRUIKT!
  Alleen zij die ECHT EERLIJK en STERK ZIJN, zullen GEEN PROOI OF SLAAFJE van hem kunnen worden.
  Dus het HET GROOTSTE DOEL van DESI BOUTERSE is om SURINAME IN DE DUISTERNIS TE BLIJVEN HOUDEN, EN ZOLANG DAT ZO IS KAN VOLGENS HEM OOK NIETS GEBEUREN.

  TRANSFORMATIEBOODSCHAP VOOR SURINAME:

  VANDAAG, 5 AUGUSTUS 2016, IS EEN DAG DAT SURINAME VAN DESI BOUTERSE, EN DE DUISTERNIS BEVRIJD KAN WORDEN, EN ER OOK EINDELIJK GERECHTIGHEID KAN KOMEN VOOR DE NABESTAANDEN VAN DE DECEMBERMOORDEN, EN ALLE ANDERE GEVALLEN SLACHTOFFERS WAAR HIJ OOK MEDESCHULDIG AAN IS.

  HET VOLK KAN DAN EINDELIJK AAN DE SCHOONMAAK VAN HET LAND BEGINNEN, EN HIERDOOR KAN ER OOK WEER VERLICHTING KOMEN IN DE SLECHTE ECONOMISCHE OMSTANDIGHEDEN EN DE VERDEELDHEID TUSSEN HET VOLK.
  SANTHOKI IS DE MAN DIE DE PRESIDENTSCHAP OVER KAN NEMEN, TOT ER WEER NIEUWE VERKIEZINGEN KOMEN.
  DE AFGELOPEN PERIODE BLIJKT HIJ NOGAL VEEL GEWERKT TE HEBBEN AAN VERANDERINGEN IN DE PARTIJ DIE LAND VOLK TEN GOEDE KOMEN, EN OOK OP MULTICULTUREEL GEBIED. HIER EN DAAR MOETEN ER NOG WEL WAT KLEINE VERANDERINGEN PLAATSVINDEN, MAAR DE BASIS OM TE REGEREN IS REEDS GELEGD!
  ER KOMT DAN OOK WEER NIEUWE RUIMTE OM SURINAME OP MOREEL – EN ECONOMISCH GEBIED TE HELPEN HERSTELLEN, DIT SAMEN MET GEINSPIREERDE- EN GEMOTIVEERDE BURGERS NATIONAAL EN INTERNATIONAAL! DE ENERGIE VAN MOEDER AARDE VAN SURINAME WORDT HIERMEDE OOK GEZUIVERD !

  LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ……RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….SCHENKEN VERTROUWEN en KRACHT tot IN DEN EEUWIGHEID!

  WAAR EEN WIL IS……..IS ALTIJD OOK EEN WEG, GEPAARD GAANDE MET DE GEEST- EN WILSKRACHT VAN DE MENS!

  MESSAGE AND POWER FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 10. In dat hele artikel staat niets wat is gelogen, (RobG zal daar natuurlijk weer een andere mening over hebben), alleen uit de grote mond van deze voormalige Bouta beffert komt het nogal hypocriet over, maar wordt er door velen alleen Belfort afgebrand maar niet de inhoud van wat hij stelt,


  Maak melding

 11. “In plaats van dat mensen wordt opgepakt, worden zij via de media vernederd en beledigd. Zij zetten mensen aan om jou aan te vallen en lelijke dingen naar het hoofd te slingeren.”
  Helemaal eens met Belfort, dat ondervinden velen, ook hier op wkn.

  Deze zogenaamde militie zijn zo stom en hebben nog steeds niet door dat ze misbruikt worden.

  Terwijl ze druk bezig zijn om de boel te verdraaien en te verzieken, zijn er hele troepen van het netwerk van desi-ley hier in Nederland, omdat hun kids zomervakantie hebben.

  Deze kids studeren op kosten van de suri belasting betaler, hebben een huis en auto en hoeven zich geen zorgen te maken over een schamele beurs die niet genoeg is. Ze hoeven immers ook niet bij te klussen om te overleven.
  En natuurlijk ken ik deze kids, suri is een grote elastieke familie.

  Zo dom zijn jullie foetoeboys op social media, want jullie kids hebben deze voordelen niet, jullie vallen onder de categorie wegwerpluiers.


  Maak melding

 12. Die valse rooie walgelijke, de miranda (met kleine m) heeft het verzoek van de groep ‘moe-dig’, om een vreedzame demo te organiseren afgewezen.

  In plaats van de burgers te beschermen tegen criminelen die op 89 jarige leeftijd worden doodgeslagen door criminelen om 400srd, wordt er alles uit de kast gehaald om die andere rooie super walgelijke in het kwadraat te beschermen.

  Miranda denk niet dat je eeuwig dc blijft, ook jij bent corrupt omdat jij je ongeschoolde vrouw een baantje hebt bezorgd.

  Jij bent zo dom, echt wel. Wat doe je met s ’landsgelden? De oranjebegraafplaats schoonmaken.
  Wie liggen er allemaal daar? Juist ja het overgrote deel is kolonist! Lol, lol, lol!
  Ik vind het niet erg hoor ook mijnens liggen daar, giegel, hihihi.


  Maak melding

 13. belly heeft geleerd uit het verleden, daarom is hij 180 graden om gekeerd..

  zoekt en vind steun bij het gewone volk..

  er komen betere tijden..


  Maak melding

 14. @koos
  PANNEKOEK KOOS,HEB JE AL JE PAS VAN KOLERA AL LATEN VERLENGEN ?JE BENT TOE NET ALS JE MAAT BELFOR AAN JE MAANDELIJKSE CONTROLE MIE MANG !’…HAAST JE VOORDAT JE NOG IDIOTE FOUTEN MAAKT ZOALS EZEL BELLY SMELLY.DIE JIJ ZO BEWONDERD..OLIEBOL.


  Maak melding

 15. Volgens Belfort schoten ze je vroeger een kogel door je kop, tegenwoordig slingeren ze je lelijke dingen naar het hoofd. Eindelijk kunnen NDPers bewijzen dat Suriname onder leiding van Bouterse vooruit gaat, van een dictatuur zijn wij, in iets meer dan 30 jaar, veranderd in een bananenrepubliek. Als dat geen vooruitgang is, dan weet ik het ook niet meer.


  Maak melding

 16. Nu geloof ik het ,Belfort is bekeerd.
  Hij moet nog boeten voor wat hij ons eerder misdaan heeft,hij heeft ook mensen afgemaakt maar nu durft hij eindelijk zijn mening te geven over zijn ex- baas.
  Dankzij het IMF die huis houdt in Suriname kan ndp baasje dezelfde strategie van ‘op de vlucht doodgeschoten’ niet meer toepassen.Hij wordt goed in de gaten gehouden.Hij zit in de val.Baas boven baas ,het IMF, houd hem in de gaten.


  Maak melding

 17. @RobG
  Die Mansaram wordt niet meer geloofd. Ze lult in de ruimte.Ze mag nu genieten van haar beloningen gehad van de ndp en straks zijn haar kinderen minister,ambassadeur of hebben ze een post op het cabinet.
  Boi ,gierigheid en macht kunnen van een eenvoudige mens tot monster maken zoals het geval is geweest met ex mens thans monster Mansaram!
  Ze is een persona non grata,een verrader,een overloper en niemand neemt haar serieus.


  Maak melding

 18. By The Way!

  Hebben ze de wapens ooit gevonden die als belangrijk bewijsmateriaal gelden in de december-strafzaak?

  De wapens waarmee de december slachtoffers, van plan waren om het regiem omver te werpen.

  Waren het uzieś, duizend bommen en granaten of kata-pults en buksen.

  Neen, natuurlijk niet, want hun wapen was een simpele pen en het geschreven woord!


  Maak melding

 19. Ray, waarom zou mevrouw Ramsaram ongeloofwaardig overkomen? Zo zie je maar weer.Het past niet in jouw denken dat een vrouw ook voor haar eigen mening mag uitkomen. Santokhi heeft het voor elkaar gekregen dat het partijbestuur zich collectief tegen haar heeft gekeerd.Zij is te mondig, ze is vastbesloten, denkt modern en zevkomt op voor haar standpunten. Zij is niet het type dat gedwongen wordt om haar eigen mening te laten varen. Als het aan mij ligt mag mevrouw Ramsaram voorzitter van de VHP worden.


  Maak melding

 20. @ Esmerald,

  Is deze Miranda misschien een zoon van notaris Miranda die mensen had bestolen? Een oude Hindostaanse man met ezelkar schreeuwde vroeger luidkeels op straat in Paramaribo: “Notaris Miranda tjorie-kare !! ”
  Ik heb in archief van oude De Westkranten gelezen dat notaris Miranda hiervoor was veroordeeld.
  De appel valt niet ver van de stam.
  Zo ook DINO en Meriba, de appel valt niet ver van de stam!!!


  Maak melding

 21. Bellie vergeet dat we in de jaren ’80 ook nog de avondklok hadden.Van zeven uur ’s avonds tot vijf uur ’s morgens mocht je niet op straat bevinden tenzij je over een ontheffing van de MP beschikte.


  Maak melding

 22. @Mohammed,

  Niet dat ik weet, deze is een zestig plusser, beetje oud, ken ik niet, deze is dik.
  Je hebt nog een andere paarse die heet roy ook 60+ denk ik, tenminste google op die naam en suri en klik op afbeeldingen, dan zie je ze. deze is een lange slungel

  Google je op die naam zonder suri, dan zie je hun voorouders, kolonisten, grappig.
  De goeien blijven op de achtergrond, die ken ik, stukken jonger en wijzer en knap, hmmm die Ernesto is een lekker ding…

  Suriś be like! 🙂 🙂


  Maak melding

 23. @RobG
  Je bent en zal voor altijd een sukkel blijven.
  Mansaram zat 25 jaar bij de VHP,plots op dag krijgt ze een aanbod van bouta die ze niet kan weigeren.Ze had eerder kritiek op bouta maar die verdween overnacht,dus na een nacht geslapen te hebben.Toen werd ze NDPer en de partij waarin ze zat 25 jaar eerder was niet meer goed.Mansaram had gedacht dat de VHP om haar zou gaan vechten maar haar teleurstelling was groot btoen Santokhi eenvoudig zei…bedankt voor het komen maar nog meer voor het gaan….Toen barste de vulkaan in Mansaram. Ze rende naar Bakana tori om gif en gal uit te spugen tegen de VHP. en ze begon plotseling de crimineel bouta als een ‘held’ te zien.Zulke arme zielen noemen wij verraders,overlopers.Je moet goed gek zijn als jij van mij verwacht dat ik zal zeggen dat Mansaram als vrouw het heel ver heeft geschopt.zij doet dit alles om haar eigen belang en dat van haar gezin zoals alde andere ndpers,overlopers en verraders het doen.Het ligt niet in het belang van het volk als je de zijde kiest van een veelvuldige moordenaar,amnestie crimineel,vergiffenis smeker,grondwetverkrachter,dit alles bewijst je IQ van 0,0!


  Maak melding

 24. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN GERECHTIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  @RobG Jij bent ook helemaal verdoofd voor de WAARHEID, en beschikt over een GEWETENLOZE geest, want iemand die een MOORDENAAR zo blijft verdedigen zou zelf z’n eigen moeder of vader kunnen verraden! Je wordt zeker ook goed voor betaald! IK lees je post ook, maar vindt het vaak niet de moeite waard om op te reageren!

  Als jij werkelijk zo goed werk verricht waarom heb je dan ook niet kunnen voorkomen dat de zoon van Bouterse nu in de gevangenis zit? Dat had je toch ook moeten kunnen voorkomen met je grote mond? Of kan hij volgens jou als goed voorbeeldmodel dienen voor de jongeren in Suriname? Lijkt me niet!

  Ben je bang ALS HET LICHT TE FEL OP JE GAAT SCHIJNEN? DENK DAT JE ZULT VLUCHTEN, WANT HET FELLE LICHT DAT WAARHEID BEVAT KUN JIJ NIET AAN MET JE DUISTER INNERLIJK! Vandaar jouw BELACHELIJKE OPMERKING!

  DE MACHT EN KRACHT VAN LICHT EN WAARHEID STAAN BOVEN ALLES!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 25. @RobG

  Mansaram en voorzitter van de VHP?!
  Iemand die zichzelve tekoop aanbied?!!
  Een overloper en verrader als voorzitter hebben /!?
  Nee bedankt ze kan bij de ndp blijven ze is nu thuis,daar waar de gewezen plaats is voor criminelen,overlopers en verraders.


  Maak melding

 26. Ray,met een tirade over Ramsaran kom je niet ver bij mij.Ik benader dit vraagstuk vanuit eenbrationele invalshoek.Laat dit maar goed tot je doordringen. Ik vind jou klaagzang over Ramsaran misleidend, ongegrond, fantasievol en onwaardig. Voor zover bekend heeft zij het lidmaatschap van de VHP opgezegd maar dat wil nog niet zeggen dat zij lid is geworden van de NDP.Het is goed mogelijk dat zij een eigen politieke partij gaat oprichten en dat gun ik haar van harte. Er zullen vast meer VHP-ers zijn die haar zullen steunen in dit bijzonder streven.

  Vergeet niet dat de tijd dat cultureel religieuze regels mensen dwingen om ondergeschikt te zijn aan de leider geldt niet meer voor deze tijd. Ray, jij snapt het moderne politieke bedrijf niet omdat jij je laat beïnvloeden door politici en propagandisten van VHP-NPS-PL.Zij bepalen jouw denken.


  Maak melding

 27. Aan Allen.
  Regelmatig wordt er gereageerd/afgereageerd op het echtpaar RobG- Damsco.

  Laten jullie je niet provoceren door hun dom en zielig geleuter. Zij wonen in NL en krijgen een uitkering. Ze werken net als een spoiler. Jullie staan BOVEN hen!

  Zij hebben Bouterse tot afgod verheven. Vergeef het hun; zij weten niet beter.
  Dus laten we serieus commentaar leveren met opbouwende kritiek.

  Ze zullen nu wel tegen mij ageren, maar ik woon hier. IK pinaar hier met de rest van het voor de gek gehouden volk.. zij niet met hun uitkering!!! Makkelijk praten als je 7200 kilometer verder weg woont.
  Nonsens van ze!

  ja heren ik ben professor geweest in de logistiek. gepensioneerd, en woon in Suriname.


  Maak melding

 28. Licht en Waarheid maken Vrij,

  Ook grote machtige politici streven naar een rechtvaardige wereld maar niemand houdt zich aan de regels. Ik lever mijn eigen bijdrage maar dan op micro niveau. Wat ik doe is het tegen gaan van de vervuiling van de menselijke geest door lieden die op de sociale media alleen maar onzin verspreiden over de regering van Suriname.

  Het gedrag van de zoon van Bouterse kan je mij niet verwijten.Een ieder is nog altijd verantwoordelijk voor zijn/haar eigen daden.Ik zeg ook altijd,wie met vuur speelt moet op blaren zitten.

  Professor Misababoi,
  Ga maar lekker verder dromen met je vrienden.


  Maak melding

 29. @ RobG

  “Wat ik doe is het tegen gaan van de vervuiling van de menselijke geest door lieden die op de sociale media alleen maar onzin verspreiden over de regering van Suriname.”

  U heeft nog nooit iets van wat u vervuiling noemt weten te weer leggen zodra de feiten gepresenteerd en op volgorde gelegd zijn voor u.


  Maak melding

 30. @RobG
  Je kakkelt weer erop los.
  Als je de zijde kiest van een ndp crimineel en je diensten van 25 jaar in een hoek schopt en je zielige zelfopgemaakte verhaal op bakana torie uithangt ,ja dan ben je een ndper. Alleen een ndper houdt van zelfopgemaakte leugens en bakana torie en zij alleen zien een criminal als en ‘held’.Je moet je kop laten nakijken,jij laat je heel makkelijk beinvloeden door de ndp sekte en hun sekte lijder.Wij de rest dus denken nog nuchter Het spijt me niet te zeggen dat gezien je invloed van de ndp op jou ,er helaas geen genezing meer voor je bestaat,


  Maak melding

 31. @ Esmerald,

  Ik ken de gedupeerde toedertijd, heel goed.Was een immigrant uit India. Zijn zonen waren later de eerste Sur.Hindostaanse milionaires,(grondverzet/transport)en hebben de meeste grote wegenbouw projecten,polders aangelegd. etc. vliegvelden, alsook te Zorg en Hoop aangelegd.onder betrouwbare ,eerlijke Nederlandse/Surinaamse ambtenaren van weleerZe hadden meer Bulldozers en graafmachines dan de Ovrheid zelf.
  Door Lachmon is een van de broers steeds tegengewerkt; weet nog in opdracht van Lachmon mocht de Comm. van Saramacca, een door hem gekochte dragline van de Hr.Freyburg(gevlucht uit Indonesie na de onafheid), niet vervoeren over de weg naar de ponton om daarop geladen te worden.(s’avonds heimelijk toch vervoerd).
  Mie sab-foeroe-sani.


  Maak melding

 32. Jojo,

  Het is niet goed om onwetende en minder kritische mensen, argeloze en naïeve personen continu met onwaarheden te bestoken. Het lijkt wel een dagtaak voor de oppositie en haar pionnen te zijn. De meerwaarde van al deze onzin zie ik niet in. Maar ja het kan potentiele stemmers opleveren.

  Afgelopen week luisterde ik naar een radioreportage waarin vermeld werd dat men in Saoedi Arabie nu al honderdduizenden buitenlandse werknemers heeft ontslagen. De reporter bezocht ook in het diepste geheim een sloppenwijk aan de rand van de hoofdstad Riad. In deze sloppenwijk woonden 2 miljoen buitenlandse werknemers in de meest onmenselijke omstandigheden.

  De oorzaak van deze ontstane ellende is de daling van de olieprijzen waardoor men in Saoedi Arabie zwaar werd getroffen. Grote bouwprojecten zijn stil komen te liggen. Aannemers kunnen niet meer betaald worden en bouwmaterialen zijn ontzetten duur geworden. Op de bouwprojecten waar er nog gewerkt wordt moeten de arbeiders genoegen nemen met hongerlonen. De lonen zijn eenzijdig tot 80% verlaagd door de opdrachtgevers . De arbeiders kunnen geen kant op omdat de werkgevers hun paspoorten in beslag hebben genomen.Je reinste moderne slavernij.

  Dat de daling van de olieprijzen heeft ook gevolgen voor Indiase werknemers in Saoedi Arabie. De Indiase regering doet alle moeite om meer dan tienduizend Indiase werknemers die op straat en onder bruggen in Saoedi Arabie wonen/slapen te repatriëren. Deze mensen worden opgejaagd door de Saoedische politie. Het moet er verschrikkelijk aan toe gaan.

  Jojo, Suriname heeft ook grote economische problemen door de daling van de olie- en goudprijzen. Er is een causaal verband aan te wijzen tussen de daling van de prijzen van olie en goud en de ontstane economische problemen in een groot aantal landen die afhankelijk zijn van de export van deze producten. En toch pogen jullie de mensen wijs te maken dat de daling van de export van goud en olie niet de problemen in Suriname hebben veroorzaakt. Foei toch!!!!!


  Maak melding

 33. tjapo, als je iemand aanraadt Nederlands te gaan leren, mag men van jou verwachten dat je zelf foutloos Nederlands schrijft. Of is dat te veel gevraagd.


  Maak melding

 34. @ RobG

  Saedi Arabie heeft 1 export product namelijk olie. Suriname heeft er 2.
  Wat de reporter gezien heeft heet Bombay housing en is geen haar beter dan 30 jaar geleden of 10 jaar geleden. Naar onze maatstaven leven Third Country Nationals (Indiers, etc.) als werknemer onder adominable omstandig heden.
  Laat ik mijn eigen ervaring uit de randen van de Rub al Khali met u delen.
  Blanke TCN werkers deel een 40 voet container met 2 kamers met airco en gedeelde badkamer en hebben een eetzaal en een bar en filmzaal.
  In de zelfde container woonden in 3 secties 18 indieners met een staffunctie (tekenaars en boekhouders) de labours bivakeren in tenten en werden bij zandstormen gezandstraald. Sommige indiers zaten 7 jaar in de woestijn..
  De blanken rijden met eigen vervoer, de staf met minibusjes en de Labourers hingen aan Bombay transport een vrachtwagen met een kooi waar op aan en op ongeveer 250 mensen vervoerd werden. dat was 35 jaar geleden maar is nu ook nog actueel.
  Verongelukte indierers verdwenen van de aardbodem, Blanke werkers lagen binnen 24 uur in een Europees ziekenhuis.

  De inkomsten van Suriname zijn in 2012/2013 reeds substantieel gedaald omdat de goud prijzen in 2 stappen daalden van 1.900 naar 1.600 en van 1.600 naar 1.200.
  Voeg daar aan toe dat door wanbeleid (diefstal Roma pit) de productie kosten stegen
  Voeg daar aan toe dat de regering meer is gaan uitgeven terwijl de inkomsten afnamen en zij is blijven geloven in een goudprijs van 3.000.

  Dan weet elke econoom van de kleuterschool dat de problemen door de regering veroorzaakt zijn.

  De olie drop over 2015 was de druppel die de suriname over de rand geduwd heeft. Indien de regering in 2013 geanticipeerd had waren de problemen beheersbaar gebleven.
  Saoedi Arabie treed op ondanks dat het ook haar enorme buitenlandse investeringen kan liquideren en doen als of er niets aan de hand is. Bouterse deed net als of er niets aan de hand was en droomde dat goud in prijs zou stijgen.

  Bouterse geloofde in een IDEE-FIX waar de familie Abdul Azziz pijnlijke keuzen maakt om erger te voorkomen


  Maak melding

 35. @Robje-de-Desi-slaaf

  U JOKT wederom ! NIET ALLEEN de daling van de goudprijs en de olieprijs hebben geleid tot het NDP-FAILLISSEMENT
  van Suriname !
  Er is vanuit TOTAAL VERKEERDE inschattingen en speculaties gewerkt door de NDP-machthebbers !
  Er zijn, toen er al duidelijke dalingen waren van de grondstofprijzen, door de machthebbers EXTRA,ONZINNIGE EN ONNODIGE UITGAVEN gedaan, ook om een duidelijk aankomend FAILLISSEMENT tot de verkiezingen te camoufleren !

  Zie slaafje met eigen ogen wat heer Gilmore Hoefdraad zelf zegt (zie de Ware Tijd van 20 juli 2016) :

  “Een verkeerde inschatting van verwachte inkomsten uit de goudsector heeft onder andere gemaakt dat door sterk gestegen overheidsuitgaven de Surinaamse deviezenvoorraad vanaf 2012 is verdampt. De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad zei dinsdag in het parlement dat de reserve die vanaf 2010 was opgebouwd, is opgemaakt.”

  STERK GESTEGEN OVERHEIDSUITGAVEN, zegt de NDP-“deskundige” Gilmore !

  Daarna heeft deze “deskundige” op bevel, ook nog 2,5 MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-BILJETTEN in omloop gebracht !

  Dus slaafje, ga op het dak zitten met je NDP-grondstof-prijzenverhaal !
  Door NDP-WANBELEID UN KUNDRE FAILLIET !

  PS : NDP-Gilmore E TAIGI A VOLK TAKI A MONI FU A KONDRE VERDAMP !!!


  Maak melding

 36. Jojo,

  Inderdaad, Suriname heeft twee exportproducten n.l. goud en olie. Maar je kan de olieproductie van Saoedi Arabie niet gaan vergelijken met de olieproductie van Suriname. Saoedi Arabie is de grootste olie exporteur van de wereld. Suriname kan niet meer dan 15000 vaten olie per dag produceren terwijl de Saoedi’s gemiddeld 10,3 miljoen vaten per dag produceren en ze zijn in staat om de productie met honderdduizenden vaten per dag te verhogen.

  Toen het fout ging met de goudprijs had de Surinaamse overheid haar hoop gevestigd op de olie inkomsten. De olie inkomsten zouden de teruggang in de goud inkomsten moeten kunnen compenseren. Maar ook de olieprijs daalde op de wereldmarkt en Suriname werd zwaar getroffen door de crisis.

  Srafu, jouw goedkoop verhaal is een aftreksel van het verhaal van Jojo en dit kan helemaal geen stand houden. Het is een goedkoop versie om de regering te ‘blamen’ voor de crisis die is ontstaan. Jullie zienswijze is een simpele voorstelling van een complexe realiteit.


  Maak melding

 37. Jojo,

  Plaats www voor onderstaande link en lees het nieuws over de tragedie dat zich voltrekt met Indiase werknemers in Saoedi Arabië. De problemen zijn ontstaan als gevolg van de daling van de olieprijs. In Saoedi Arabië zijn duizenden bedrijven failliet gegaan en vele grote bouwprojecten zijn stopgezet. De regering van Saoedi Arabië is ook van plan om duizenden buitenlandse werknemers hun arbeidsvergunning in te trekken en het land uit te zetten. Het werk moet gedaan worden door Saoedi’s. Hiermee hoopt men het overmaken van geld naar het buitenland te beperken. Ik blijf me daarom verwonderen over het groepje tegenstanders van de Surinaamse regering. Men blijft hardnekkig volhouden dat de regering van Suriname de oorzaak is van de economische crisis terwijl het voor een ieder duidelijk is internationale factoren er debet aan zijn.

  Afgelopen nacht heeft de regering van India met een bliksemactie ruim 16000 landgenoten in Saoedi Arabië van voedsel voorzien. Deze werknemers hadden al meer dan 3 dagen niet meer gegeten. Aanvankelijk dacht men dat het om 600 landgenoten ging maar het bleken ruim 16000 personen te zijn. De Indiërs liepen over straat te bedelen om voedsel. Men denkt dat dit het topje van een ijsberg is.

  Ook duizenden Philipijnse werknemers in Saoedi Arabië verkeren in zeer behoeftige omstandigheden. De regering van de Philipijnen is ook een voedselprogramma aan het opstarten voor haar gestrande landgenoten in Saoedi Arabië. Aan de rand van Riad staan grote sloppenwijken die bewoond worden door ruim 2 miljoen voor het merendeel ontslagen Indiase werknemers en hun familie.Deze mensen wonen in meet erbarmelijke omstandigheden. De sloppenwijken worden voor de buitenwereld verborgen gehouden.

  Link:
  news.sky.com/story/India-rescues-10000-starving-werkers-in-saudi-10518485


  Maak melding

 38. @RobG,

  Ook toen het heel goed ging met de Saoedi- Arabische economie en het geld met bakken vol binnenstroomde en het leek alsof de bodem van de schatkist nooit zichtbaar zou worden, werden Indiase maar ook andere buitenlandse werknemers als slaven behandeld.

  Saoedi-Arabiërs zijn altijd al fout bezig geweest t.o.v. hun gastarbeiders. Het feit dat de olieprijzen flink zijn gekelderd, heeft de situatie van de gastarbeiders alleen maar verergerd.


  Maak melding

 39. corr. alsof de bodem van de schatkist nooit zichtbaar zou komen i.p.v. de bodem ….

  Jammer dat je niet meer in je tekst fouten kunt corrigeren.


  Maak melding

 40. Jiyani, ik ben het volkomen met je eens dat de Saoedi’s ( in Egypte noemt me ze rijke koeien ) nooit goed zijn geweest voor gastarbeiders uit India, Afganisthan, Philipijnenen, Indonesië enz. Zij waren in staat om met geld alles te kunnen kopen. Nu gaat het hen minder goed en de gastarbeiders worden als vuil aandeel kant gezet. Je ziet daarom ook dat de Arabische vluchtelingen uit het Midden Oosten en Afrika dit land vermijden.

  Maar ondanks dat hen hen minder goed gaat ziet men dat ze nu veel geld uitgeven aan huurlingen uit Afrika en Zuid Amerika. Deze huurlingen hebben ze nodig om oorlog te voeren tegen de Houty’s uit Yemen. De verwende Saoedische militairen kunnen de gevechten niet aan. De Houty’s zijn van die bloot-voet soldaten die met lichte wapens korte metten maken met het hypermoderne Saoedische leger met hun Amerikaanse, Britse en Duitse tanks, vliegtuigen en andere wapens.


  Maak melding

 41. BELFORT JIJ BEN NET DE VOORZITTER VAN DE ABOP,DE STOMSTE IDIOOT DIE IK HEB GEZIEN,daar je nu aan de kant bent gezet domme LUL wil je nu uitleg geven ,BELL JE MOET GEWOON JE SMOEL HOUDEN LAGE VIEZE VUIL HOND


  Maak melding

 42. Belly mag van de NDPers vooral niet zeggen dat via onwettig en onrechtmatig gebruik van een artikel uit de Grondwet, de Rechterlijke Macht, m.n. de Krijgsraad wordt bedreigd met NDP–revoltes !!!

  Belly mag ook niet zeggen dat de staat FAILIET is door NDP WANbeleid ! A NO MI DRUK 2,5 MILJARD ONGEDEKTE SRD-BILJETTEN !

  A NO MI pot 5000 extra ambtenaren a wroko, NDP-stemvee !

  A NO MI LASI ALA RESERVES NANGA ALA GOWTU FU Centrale Bank !

  A no mi sutu na a 8 december-massamoord, a no mi bin de legerleider, mi bin SRIBI !!

  Belly is volgens de NDP ziek en moet zijn mond houden !!!

  PS : Volgens de NDP moet ook de Krijgsraad zwijgen, Tjaa……


  Maak melding

 43. @Esmerald
  Ik maak mij zorgen over de rechtszaak van vandaag. Ergens gelezen dat de voorzitter van de krijgsraad ziek is.
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  HIJS MOE KI KI KI .


  Maak melding

 44. @JZwartmans
  @ RobG.

  Ik heb een liter cyaankali voor je, gratis op te halen in Haarlem, gestoorde eikel !!!!!!

  Jacko

  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  JZwartmans,JIJ HEBT GEEN ARGUMENTEN TEGEN ROB G,..A MANG KON MORO JOEEEE,..of als je het anders wil,joe dong moro ROB G..LAWE T DAARBIJ HOUDEN.


  Maak melding

 45. RobG

  “Toen het fout ging met de goudprijs had de Surinaamse overheid haar hoop gevestigd op de olie inkomsten.”

  U zwetst weer. Minister Hoefdraad heeft voor iedereen die het horen wilde dat de regering, toen de goudprijzen daalden, verwachte dat de prijzen naar $ 3.000 zouden stijgen.

  U beweert nu dat men er toen op inzette dat de al hoge olie prijs nog hoger zou worden Dat staat haaks op wat de minister van Financiën verklaart heeft.
  U draait als een tol om slechts te bewijzen dat u onzin opschrijft.


  Maak melding

 46. RobG

  Ik heb zelf de werkverhoudingen in het midden oosten ervaren en weet hoe slecht het daar is volgens onze maatstaven.
  Echter u schrijft heel selectief en met stevige overdrijvingen.
  Lees u eigen link nog eens goed.


  Maak melding

 47. Jojo,

  Ik tap mijn informatie uit diverse nationale en internationale bronnen. Door deze aanpak te hanteren krijg ik een meer genuanceerd beeld over dit vraagstuk. De bottom line is dat het economisch minder goed gaat met Saoedi Arabië en alle internationale bronnen geven aan wat de oorzaak is. Dit zijn de keiharde feiten. Dat de politici van de oppositie liegen om hun eigen bestwil kan bij mij m.b.t. dit onderwerp niet in.


  Maak melding

 48. het ergste vind ik,,,, dat de 26 leden van de coalitie, voorover gebukt alles van achteren nemen stil zwijgend.. inclusief , simons, silos, mieis kaba, doekhie, en al die anderen, wetende dat, het land naar de verdoemis gaat of al is gegaan..

  wat na hen gaat gebeuren,zal hun een wordt wezen, want dan zijn ze niet meer en gelukkig nemen ze niks mee..

  wie dan leeft, die dan zorgt..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.