Nu ook Award voor beste videoclip bij SuriPop

9

Op zaterdag 6 augustus 2016 wordt de gala show van SuriPop XIX in de Anthony Nest Sporthal georganiseerd. Naast de hoofdprijs, de prestigieuze Jules Chin A Foeng Trofee, is er dit jaar een speciale award toegevoegd aan het componisten festival Suripop, namelijk ‘The best videoclip award’.

Dit onthulde Odette Miranda secretaris van de organisator de Stichting ter Bevordering van Kunst en Kultuur in Suriname. “We erkennen dat videoclips een belangrijk onderdeel vormen van de hedendaagse communicatie. Het is multimedia. Je komt er niet onder uit een song te produceren zonder een bijbehorende clip”, meent ze.

SuriPop is de korte naam voor het Suriname Populair Song Festival, een tweejaarlijks festival voor componisten dat sinds 1982 in Suriname plaatsvindt. Het festival wordt georganiseerd door de ‘Stichting ter Bevordering van Kunst en Kultuur in Suriname’. Het orkest staat onder leiding van musical director Ernesto van Dal.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. Wat is het doel hiervan?
  Wat kan je hiermee bereiken? Het buitenland staat niet te wachten op dergelijke musici.
  Wie zal het winnen? Een blakka mang. Want zingen, sporten en …. is het enige waar ze in uit blinken.
  Moet je daar dan trots op zijn? NEEEEEEEEEEEEEE.
  Ik zou pas trots op ze zijn als ze een diploma hebben behaald.

  Dit is jammer genoeg wel de waarheid.


  Maak melding

 2. Muziek is een gave van kunstuiting die we van de ALMACHTIGE, hebben gekregen om HEM te aanbidden om dichter tot HEM te komen….ten tweede om via een boodschap van liefde,blijschap, verdriet, verbondenheid en gerechtigheid over te brengen ten dienste van/naar het Volk….niet alleen als eigencommerciële uiting (njang,drigie,priesiri) maar als boodschappers van liefde,gelijkheid en gerechtigheid….tegen onderdrukking, onrecht en uitbuiting in deze gebroken Wereld van vandaag ….zoals vele artiesten bv: Peter Tosh+ Bob Marley+ Fela Kuti +…..Music is the weapon for justice of the Future .


  Maak melding

 3. Ben, wat ben jij kortzichtig zeg; en dat nog wel in zo een supermoderne tijd van creoolse nobelprijswinnaars, creoolse artsen, creoolse advocaten, creoolse acteurs, creoolse kunstenaars, creoolse coureurs; creoolse coutieriers; creoolse uitvinders, creoolse stand-up comedians; creoolse presentatoren; creoolse regisseurs; creoolse politici; creoolse fotomodellen; etcetera; maar waar blink jij dan in uit?


  Maak melding

 4. Dat is ook het enigste waar hij goed in is…Maar ja een gezellige inhoudloze speech ….sorry hoor maar dat kunnen wij ook.Het land besturen op niveau en je gedragen op niveau…om tenminste wat waardigheid af te dwingen vanwege je positie is andere koek…Sorry hoor ik zeg het niet gemakkelijk maar meneer Bouterse u mag voor mij de pot op..Het is niet alleen dat u faalt en te kort schiet maar omdat u bewust het volk belazert…dat geeft me zo een de “pest”


  Maak melding

 5. De prijs voor beste videoclip was al in 2012 geïntroduceerd. Toen was het gewonnen door Sergeo Vigelandzoon met nummer Powisi.
  De prijs bestond toen uit 1000 US en een trofee en was gesponsord door Doksaproductions . Zie beelden van Suripop 2012.

  In 2014 heeft de stichting de prijs niet uitgereikt.
  Ik vond het al vreemd, maar gelukkig is het er weer maar nieuw is het niet zoals staat geschreven op Starnieuws van 7 augustus 2016.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.