Surinaamse vrouw nadrukkelijker in het nieuws

20

PARAMARIBO, 2 aug – Surinaamse vrouwen zijn nadrukkelijker in het nieuws dan tien jaar geleden. Dit blijkt uit de resultaten van het Global Media Monitoringsproject, GMMP. Het rapport met resultaten van dit onderzoek is door Sandra Clenem van het directoraat Cultuur overhandigd aan minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken.

Tijdens het onderzoek is het nieuws over en door vrouwen gevolgd. In vergelijking met tien jaar geleden blijken vrouwen tweemaal meer dan mannen beschreven als slachtoffer. In 2005 was het nog acht procent. In 2015 was het zestien procent. Het aantal vrouwelijke verslaggevers bleef vrijwel ongewijzigd, nog net geen veertig procent. Online ligt het aantal vrouwelijke verslaggevers iets boven de veertig procent.

De conclusie is dat de vertegenwoordiging van vrouwen in het nieuws hierdoor een vertekend beeld heeft. Volgens het onderzoek bezetten vrouwen in de wereld ongeveer veertig procent van alle betaalde banen. Een groot deel van deze banen is in de informele sector. Te oordelen naar de inhoud van het nieuws is slechts ongeveer twintig procent van de formele beroepsbevolking vrouw.

20 REACTIES

 1. “Surinaamse vrouw nadrukkelijker in het nieuws”. Behalve Ingrid, die drukt haar snor de laatste tijd, net als manlief, steeds meer. De vette pot van Venetiaan is op en China doneert geen computers meer, de Guduma uithangen met andermans geld gaat niet meer.


  Maak melding

 2. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR EERLIJKHEID EN GERECHTIGHEID…..TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  DE SURINAAMSE VROUW BESTAAT UIT VROUWEN VAN VERSCHILLENDE NATIONALITEITEN EN DAT IS GROTENDEELS OOK DE KRACHT EN SCHOONHEID VAN SURINAME! De foto beeldt dit helaas NIET uit.

  Verder een beetje verwarrend en vaag geschreven artikel.

  Over het algemeen zou de KRACHT EN WIJSHEID van de vrouw sowieso wereldwijd MEER BENUT moeten worden, en vooral ook in de politiek (natuurlijk heb je er ook vrouwen zitten die er soms ook een puinhoop van maken) .

  Helaas is het vaak ook zo dat alleen bekende of beroemde vrouwen als voorbeeldModel dmv publiciteit hiermee naar buiten komen, doch wereldwijd bevinden zich talloze KRACHTIGE WIJZE vrouwen, en ook onder ALLE CULTUREN die ZEER GOED WERK verrichten!
  Wat zou de wereld ook verder zijn zonder al deze STILLE HARDWERKENDE KRACHTIGE VROUWEN?

  Message from GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 3. De Surinaamse vrouwen kunnen maar 1 nationaliteit hebben en dat is de Surinaamse, zo niet dan zijn ze geen Surinaamse vrouwen.
  Surinaamse vrouwen zijn van diverse afkomsten en hebben verschillende culturen.

  Het is mij vaak opgevallen dat alleen foto’s van Surinamers uit 2 groepen worden geplaatst.
  De rest van de Surinaamse bevolking telt gewoon niet mee.


  Maak melding

 4. @ Licht en Waarheid maken Vrij

  Jij U bedoelt zeker verschillende etniciteit ; ipv Nationaliteit !
  Dat geeft Jyani ook aan, en hij heeft in deze gelijk.

  @ Jyani

  Misschien willen de andere Su vrouwen niet op de foto ; of, de fotograaf kent alleen maar echte blaka uma´s.
  Maar no spang; dat is niet belangrijk, je bent een Surinaamse of niet.

  Jacko


  Maak melding

 5. We weten allemaal dat de Surinaamse vrouw afkomstig is uit de verschillende bevolkingsgroepen die in Suriname wonen. Dat is geen geheim. Ik echter, met Surinaamse roots, en ingetogen als ik ben, wil niet in de spotlights staan of de rode loper voor me laten uitrollen en hoef daarom ook niet op de foto te staan. Ongetwijfeld zal dat ook voor andere meiden met Surinaamse roots gelden. Wij hoeven niet per definitie op de voorgrond te treden (uiteraard met alle respect voor alle andere Surinaamse dames die de spotlights wel fijn vinden).


  Maak melding

 6. LICHT EN WAARHEID….MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR EERLIJKHEID EN GERECHTIGHEID TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  @ J. Zwartmans…ja Klopt. Dank voor de correctie, en het op attent maken.

  Message from GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 7. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN GERECHTIGHEID…..TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Heel vaak word aan mij van gemengd afkomst gevraagd waar ik vandaan kom? Ik vertel dan dat ik In Suriname geboren ben.
  Vaak wordt er dan verbaasd door mensen in Nederland gereageerd met de woorden: ‘ kom je uit Suriname? Je lijkt helemaal niet op een Surinaamse, want Surinamers zijn toch veel donkerder?’ En dan moet ik het hele koloniale en multiculturele verhaal van Suriname weer gaan uitleggen., en ook dat de ‘ Indianen’ de oorspronkelijke bewoners van Suriname zijn, en ik deels ook daarvan afstam. Sommige lezers zullen dit misschien ook herkennen.

  Ik draag mijn geboorteland, en het land van mijn voorouders altijd in mijn HART waar ik ook heen mag gaan, maar heb jaren geleden ook besloten als een WERELDBURGER door het leven te gaan, en dus ook niet alleen met Surinamers om te gaan. Anders zou mijn leven en ontwikkeling stil blijven staan.
  Als GODDELIJK GEINSPIREERD en LICHTMENS kan ik ook niet anders, want ik ontvang en verspreid boodschappen vanuit de ZUIVERE- EN RECHTVAARDIGE LICHTWERELD die de hele wereld aangaan, en allen zijn gericht op een Betere- en Rechtvaardige wereld!

  Ooit was ik ergens en werd er door twee Surinaamse vrouwen mij ook de vraag gesteld of ik Surinaamse ben. Ik zei toen : ‘ Ik antwoordde hen dat ik in Suriname ben geboren, maar ook als WERELDBURGER door het leven ga. Toen werd er door een van de vrouwen heel boos geantwoord: ‘ Hoezo? schaam je je? Je bent dan toch gewoon Surinaamse?’ Deze afro Surinaamse ( zoals ze zichzelf noemen) snapte helemaal niet wat ik bedoelde. Ik zei toen tegen haar dat ik mijn nergens voor schaamde en zelf deels afstamt van de eerste bewoners van het land .’ Ja’ zei ze: ‘ ik ook’ , en gaf ook nog aan dat ze een aanhanger van Bouterse is.

  Nou bij deze groep Surinamers wil ik ZEKER NIET horen. Die zich zo agressief en dominant uitlaten, en ook nog doen alsof zij de oorspronkelijke bewoners van Suriname zijn. Aangeven dat ze een aanhanger zijn van een president die moord op zijn naam heeft staan, en nog veel meer. Die zich ook niet eens schamen om zo een man en regering te ondersteunen.
  Dan maar lekker als WERELDBURGER door het leven, en op mijn manier van mijn land houden en genieten van van de wonderbaarlijke PRACHTIGE NATUURSCHOONHEID die het heeft.

  Mijn geboorteland zal ik nooit verloochenen, en ook mijn afkomst niet, en zal me ook op mijn manier blijven inzetten ( door middel van schrijfwerk of boodschappen… advies…of op welke manier ook) zodat het weer een PRETTIG LAND wordt om te wonen of voor vakantie. Zoals ook elk ander land en volk wordt gegund waar ook ter wereld!

  DE HELE WERELD/ MOEDER AARDE IS EEN PRACHTIG GESCHENK VAN DE ALMACHTIGE SCHEPPER, alleen wordt het KWAAD in de wereld MERENDEELS MET LEUGENS EN BEDROG GEVOED, en hierdoor ontstaat er steeds meer een duistere- en onaangename leefwereld, dat met veel ONRECHT en LIJDEN gepaard gaat! En velen zich er niet thuis meer in voelen,

  Doch HET LICHT is MACHTIG en ONOVERWINNELIJK!

  LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR INZICHT….GODDELIJKE VREUGDE EN VRIJHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  MESSAGE AND POWER FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 8. @jyan @licht en waarheid maken vrij @jzwartmans

  Mischien ben ik blind hoor maar dat meisje in Surinaams tenu op de foto lijkt mij van hindustaans Surinaams afkomst ik kan het mis hebben hoor…

  Word er door jullie bedoeld dat onder de Surinaamse vrouw vaak de hindustaanse vrouw naar voren word gehaald.. Of de creoolse?? En zo ja wat Is er mis mee?? Als het een Hindustaanse Is of Creoolse???


  Maak melding

 9. Ken je Rainomi Kromowidjodjo??? Dat zangeres Madaran met de miljoen hits op YouTube. Sylvana Simons??? Prominent aanwezig als inheemse mvr Jennifer Geerlings Simons… Onze lieve tante Krisna Matoera… Nou als dit geen representatief kulturen palet Is dan weet ik het niet. Oja mevr Cheun niet te vergeten. Allemaal zijn ze op hun manier in de pers gekomen. Positief of negatief.

  Wat een slap gelul allemaal.


  Maak melding

 10. die meneer is ook geen surinamer,,maar een indji boy.. die de hoogste ambs drager is..

  de gemiddelde negre noemt zich zelf ook maar een afro-afrikaan, maar gen suri.

  dan is de vraag, hoe nu verder met de natie vorming..


  Maak melding

 11. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN GERECHTIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  @ Tant Wonnie? Zo te merken ook iemand met gebrek aan moraal! Niet interessant en de moeite waard om verder op te reageren, en als je goed leest zul je ook begrijpen waar we het over hebben.

  En @ Marcell over welke ‘ meneer’ heb jij het precies?? Sommige mensen zijn zo dom, onbeleefd en verwarrend hier bezig dat ook geen zin heeft om met ze in dialoog te gaan.

  Message from GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 12. @Jiyani

  WAT BEN JIJ TOCH EEN DOMME IDIOTE PANNENKOEK.
  WAAROM LOPEN ER BIJ DE 100 METER SPRINT INTERNATIONAAL ALLEEN DONKERE ATLETEN,…VUL HET MAAR ZELF IN DOMME OLIEBOL.JE KOMT ALLEEN OP DE FOTO ALS JE MEEDOET EN GOED BENT ANDERS NIET IDIOOT.DAT SELECTEERT ZICH VANZELF.DUS ZOEK GEEN SPIJKERS OP LAAG WATER.ALS JE ZO DOM REAGEERT,DRUK AUB NIET OP DE GROENE KNOP REACTIE PLAATSEN.


  Maak melding

 13. @Jiyani
  OUWEHOER,..STUUR JE EIGEN VROUW OM EEN SPORT TE BEOEFENEN,DAN HAALT ZIJ OOK DE VOORPAGINA VAN DE KRANTEN,..ZEIKENDE FLAPDROL IDIOOT !..VOOR WAT HOORT WAT ,..VOOR ALLES MOET MEN HARD WERKEN ANDERS KOM JE NIET VOORUIT. TYPISCH ETNISCHE GELEUTER.


  Maak melding

 14. @marcell
  die meneer is ook geen surinamer,,maar een indji boy.. die de hoogste ambs drager is..

  de gemiddelde negre noemt zich zelf ook maar een afro-afrikaan, maar gen suri.

  dan is de vraag, hoe nu verder met de natie vorming..
  ——————————————————————————-
  DIE HEBBEN TEN MINSTE NOG EEN IDENTITEIT,JIJ NIET WANT JIJ BENT EEN HOERENZOON,DAN IS HET MOEILIJK OM JOU IDENTITEIT TE ACHTERHALEN…HE PANNENKOEK !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.