‘Afspraken’ Suriname – Alcoa zonder overeenkomst

37

PARAMARIBO, 19 jul – Suriname heeft geen nieuwe overeenkomst met multinational Alcoa. Dit blijkt uit reacties van parlementariërs. Het parlement dat internationale akkoorden goedkeurt, is niet op de hoogte van nieuwe afspraken. Presidentieel adviseur Dilip Sardjoe beweert dat er nieuwe afspraken zijn.

Zo is afgesproken dat de energiecentrale te Afobakka in 2019 wordt overgedragen aan Suriname. Dat zou dan in een of ander akkoord vastgelegd moeten zijn. Het enige bekende akkoord is een zogenaamde memorandum of understanding. Het onderhandelingsteam onder leiding van Sardjoe tekende het memorandum vorig jaar. Het parlement keurde het document af omdat Suriname r bekaaid van af kwam.

Sindsdien is niets meer gehoord van het onderhandelingsteam. Sardjoe klapte onlangs tijdens een persconferentie uit de school dat de overdrachtstermijn is ingekort. Waar het parlement echt over valt is de berekening van aan de staat geleverde energie. Die valt veel te duur uit. Het gaat om een verschil van miljoenen dollars. Parlementariër Asiskoemar Gajadien (VHP) zegt tegenover de Ware Tijd dat er geen reden is voor een hoerastemming.

Bekijk ook:

37 REACTIES

 1. Kan de bevolking de ongeschoolde Dilip niet lynchen? En gewelddadig beroven. Deze dief is een van de grootste graaier en oplichter. Met deze deal verdient hij miljoenen onder tafel.
  Publiek , pak deze dief Dilip sardjoe


  Maak melding

 2. Afspraken zonder een overeenkomst dat kan alleen uit de paarse koker komen, stelletje debielen. Heeft Suriname überhaupt kennis om deze energiecentrale aan te sturen. Daarnaast moet men ook kennis hebben om onderhoud en reparaties te verrichten. Hoe wil men dit allemaal gaan bekostigen ? Inmiddels is er een waslijst van bedrijven dat nog geld tegoed heeft.


  Maak melding

 3. Snel. Enigste bevolking die kan beroven en lynchen zijn de Djoeka’s . Trouwens zonder mensen als Dilip zou je Suriname kunnen vergelijken met Somalië en Ethiopië.


  Maak melding

 4. Als je 7 wijze mensen in Suriname zou moeten zoeken, hoeveel zou je er dan vinden?

  Het parlement valt over een berekening ipv over onrechtmatigheid van een deal of vermeende deal. Zo’n goede parlement!


  Maak melding

 5. Eindelijk dan.Heb zo vaak gehoord van afspraken en contracten op water geschreven.Eindelijk is er eentje te voorschijn gekomen.
  Je moet paarsen meegeven.Het onmogelijke maken ze mogelijk.
  Zo ook 1,3 miljard US van het volk laten verdwijnen zonder enige spoor achter te laten.Een ware prestatie.


  Maak melding

 6. De Surinaamse regering blijft een lachertje internationaal gezien. De adviseurs van Bouterse zijn zo slim en kunnen zo kundig onderhandelen dat ze geen overeenkomstnodig hebben.

  Deze foe-foeroe koelie sluit namens Suriname een mondelinge afspraak volgens dit artikel

  Ik kom niet bij van het lachen.

  Ba soekoe Ba fenie Ba tjarie.


  Maak melding

 7. Het lijkt mij duidelijk dat Djilp Sardjoe de echte president van Suriname is. De man is straffeloos voor alles.

  1) In de steekpenningen zaak tegen Ballast Nedam (rechtbank Haarlem) werd duidelijk dat Ballast Nedam ruim $ 30.000.000 via Sardjoe, haar partner in de Bruggen projecten, heeft betaald als steekpenningen.
  Niemand in Suriname doet een rechtshulp verzoek om de bewijzen te halen en deze steekpenningen terug te vorderen bij Sardjoe.

  2) Binnen Ballast Nedam is mij ooit duidelijk gemaakt dat hij 1 of 2 schepen heeft laten zinken om de verzekering een poot uit te trekken.

  3) Zijn bedrijf vaart een brug aan gort en niemand schijnt zijn bedrijf aansprakelijk te kunnen stellen voor de schade.

  4) Nu zit meneer bij crisis overleg pontificaal in het midden aantafel met secondanten E. Boerenveen en D.D. Bouterse links en rechts van hem. (foto op starnieuws gezien).

  5) Deze meneer sluit een MOU af met Suralco/Alcoa waarin Suriname betaald voor alle ellende de Alcoa achter laat en niemand zelfs maar onderzoekt hoe sterk de positie is van Suriname als zijn haar zaak naar de VS brengt en milieuschade gaat claimen.

  6) Ondanks dat de president openbaar de MOU heeft ingetrokken gaat Sardjoe er mee door op een wijze die Suriname vele honderden miljoenen schade kan gaan opleveren.

  Sardjoe is niet dom, Sardjoe is de baas en lapt in Suriname wetten aan zijn laars.


  Maak melding

 8. Als je de helft van de Afoebakkameer bedekt met zonnepanelen, dan heb je meer eraan dan die waterkrachtcentrale, die toch al verouderd is.


  Maak melding

 9. Dankzij oerdomme paarse stommelingen hebben misdadigers, drugsbonzen en moordenaars de totale macht naar zich toegetrokken. Ze verdienen het om door hen te worden beroofd. Baas en co e mek deng ka. Tjies deng mooi, eigen schuld….deng ka letterlijk en figuurlijk een grote paarse schijt vol kommer en kwel. Baas en co…..help………ka baas en co e go jepi. Integendeel……na deng e go pai alla megaschuld af sa baas en co e go mekki en poti in deng zakka. Alle paarse oerdomme stommelingen vertegenwoordigen het oerdom Suribabwaans volk. Hahahahaha. Baas e poeroe ka gi deng.


  Maak melding

 10. Dilip Sardjoe zorgt voor wergelegenheid voor duizenden mensen.Investeerd milioenen.
  Welke Surinamer doet het hem na??
  Vroeger waren dat de Djadja mangs Fernandes en Sons; H.J.de Vries; Bhikharie met de molen(nonso oeng bin dede sondro brede.
  Dit zijn geen roofbouw plegende personen ( de personen die planten maar nooit iets terug doen aan de grond en steeds nieuwe gronden (bossen) vernietigen zelfs roofbouw
  in de mijnbouw sector(goud);zelf op de dieren in het bos
  wordt roofbouw gepleegd.
  Zodra een Surinamer investeert, staan we aan de kantlijn
  als betweters te schreeuwen en te schelden; hoeveel “lugauna kwekerijen” hebben we al?
  Zal het arbeidsloon van het oogsten van cacao en cocosnoten niet duurder zijn dan het geoogste product??
  Misschien kunnen de ADEK-potjie skoro economie studenten iets zinnigs hierover zeggen.


  Maak melding

 11. Wat vandaag de dag gebeurt in de wereld en in Suriname is heel normaal.
  Het staat geschreven dat wij leven in de Kali Yug en in Kali Yug zijn de regeerders zeer corrupt en de bevolking is nog erger. Ze is immoreel, amoreel, slecht opgevoed, slecht opgeleid, onhygienisch, zonder wijsheid, zonder Ware Kennis, kort van geheugen, alleen uit op zintuigelijke genoegens, eigenwijs, destructief, atheistisch, met een zeer grote ego, elkander vijandig gezind, zonder zelfkritiek en zelfreflectie, bijzonder egoistisch, leugenachtig, een hekel hebbend aan de Waarheid, bezitterig, lanterfanterend, voortdurend uit op sensatie en leedvermaak (bewijs: het aantal comedianten groeit als kool), hekel hebbend aan samenwerking, concurrentiegericht, moorddadig, licht ontvlambaar, lui, angstig, krachteloos, durfloos, jaloers, oftwel samengevat: mensen die leven maar reeds dood zijn.

  Dus wat valt er te verwonderen of boos om te maken?
  Dit is pas het begin. Het gaat veel en veel erger worden.
  Op een gegeven moment zullen mensen elkaar letterlijk opeten! Kinderen zullen al bij de geboorte worden weggegritst en in de braadpan worden gegooid. Mensen zullen bloed drinken als een nieuwe lekkernij. Vlees zal rauw worden gegeten. Mensen zullen zelfs happen in de armen buik, schouders van anderen. Men zal paren met dieren en geen onderscheid maken tussen men en dier. Organen zullen worden verkocht als andere zaken zoals rijst en groenten. Groenten zal men niet meer eten, maar vooral vlees en bloed en botten.

  U kunt zich gelukkig prijzen om in deze tijd te leven waarin het menselijke nog aanwezig is in de mens, ook al is het niet meer ideaal. Degenen die over 20 jaar geboren zullen worden zullen in een totaal andere wereld (hel) terecht komen dan de huidige wereld.


  Maak melding

 12. Ach ja ha jeetje mina….het wordt memory of dis-understanding zoals gewoonlijk bij elke uitspraak van dilip of bouta. allemaal hetzelfde korreltje zout bij elkaar. De amerikanen hebben hun een lekkere poepie laten ruiken. Zielig voor deze kudde leeghoofdige paarse idioten….Overal waar ze gaan stuiten ze op een blinde muur…Whatever…stroom tarief…no saka …moro..


  Maak melding

 13. de moordenaar is de grootste leugenaar,lieger,bedrieger, sinds 1980 na de coupe..zelf in senne gezet..

  hij liegt alles wat los vast zit en deinst er niet voor terug en blijft in zijn eigen leugen geloven , zegt dood leuk aan dit ka mofiena wan,,,””mensen gelooft u mij maar. “”,,,. in de leugen die hij verkoopt..en zo is het land ook-al naar de malle moer gegaan..

  weet je nog,dat hij een overeenkomst had getekend met de suralco toen deze bekend maakte ,dat zij ,,de suralco zouden weggaan op advies van de oppositie,want die leugenaar wou niks vertellen aan zijn achterbaan..

  hij had n.l. die overeenkomst nooit en nimmer gelezen,want hij kan geen engels lezen nog schrijven,dus heeft hij die papieren aan de kant gelegd en toen na een week of twee werd hem gevraagd wat de bevindingen waren met het gesprek met suralco,pas toen kwam de aap uit mouw en dat hij beet was genomen door de suralco..
  alles heeft hij voorgelogen aan het ka volk..

  nu zit sme met de gebakken peren,niks klopt van al die mededelingen van deze moordenaar.

  .hij liegt alles bij elkaar en loopt weg voor vragen..

  en hét ka volk roept maar in koor,jé jé ,wé wanted de moordenaar..for ever..nog 5 en nog 5..nou dan ,neem hem mee naar je graf..voor altijd..

  en wij het stront volk pinaren no ká,terwijl die moordenaar met zijn hele familie en vrienden in weelde leven,kijk maar als je een keer in Leonsberg komt wat voor feesten en worden gehouden..

  anders ga je naar Brokobaka bij brokopondo in de beurt en aanschow het letterlijk..


  Maak melding

 14. @ Saur Oerdja

  “Als je de helft van de Afoebakkameer bedekt met zonnepanelen, dan heb je meer eraan dan die waterkrachtcentrale, die toch al verouderd is.”

  Een waterkracht centrale kun je steeds vernieuwen voor per Megawatt voor een aanzienlijk lager bedrag als Zonnepanelen. Zeker als je ze wilt laten drijven zul je het meer instand moeten houden en reguleren.

  Uw idee heeft wel veel zin. je kunt namelijk over al onder het hoogspanningsnet van Brokopondo naar Paranam (breed gebied dat vrij gehouden moet worden ook een zonnefarm realiseren en direct op het net werk aansluiten.
  Dan sla je een paar slagen in 1 klap.

  1) Grond kan men makkelijker vrij houden van bos etc.
  2) Er hoeft minder infrastructuur gerealiseerd (kabels etc) gerealiseerd te worden.
  3) Als er een Surplus aan zonne energie is kan men water sparen in het Blommensteijnmeer waardoor het stuwmeer veel efficiënter wordt en er energie gespaard wordt voor de nachtperiode.

  In Nederland worden met een kabel naar Noorwegen 2 2 grote centrales investeringen van ongeveer euro 4 miljard uitgespaard omdat als Nederland elektriciteit over heeft het exporteert naar Noorwegen en Noorwegen waterkracht spaart en als Nederland te kort komt zet Noorwegen de schuif bij een waterkrachtcentrale wat verder open en exporteert zij naar Nederland.

  Dat kan ook met Affobakka en zonne-energie in Suriname.

  Suriname kan het helemaal laten betalen door Alcoa echter dan valt er geen geld af te romen door de vrienden van. ……


  Maak melding

 15. hallo snel,, je naam is wel wat,maar je verstand is 0,0 en minder dan dat..

  weet jij hoeveel suri’s bij Dilip Sardjoe dagelijks op de stoep staan voor een beetje arbeid..,,want jij en de jouwen kunnen er geen bal van bakken ook al beheren jullie die hele lantie apparaat..

  trouwens ook jij krijgt maandelijks een slip met wat wat brong brong,maar jij doet er geen bal voor of je bent een dakloze niets nuttigs..

  ik wou,dat er een honderd tal mensen als Dillip Sardjoe in sme waren,die hun ballen dagelijks zweten en er wat van maakten,maar jullie als oude lullen niets nuttigers met al je poep verstand,kunnen over duizend jaar niks van maken..

  welke ka blaka mang heeft in sme een welvarende bedrijf opgebouwd..

  hoeveel bedrijven heeft die moordenaar met geld van de samenleving vernietigt de afgelopen 35 jaar en wat is er van over,,niks nada noti..

  zelf een cassave bedrijf dat geen geen 50 000 dollar waard is en meer dan 5 miljoen US$ is uitgeven is,totaal waardeloos en kan er niks mee doen..

  alles is verdwenen in de zakken van die binnen/buiten vrouw van die schurk lackien..

  als die ka blakas niet roven,moorden,stelen,vreten ze niet in het land..

  maar ze willen wel de hoogste positie hebben met niks doen..


  Maak melding

 16. Geef het land terug aan Holland. Onafhankelijkheid is de grootste blunder in de Surinaamse geschiedenis. Er heerst nu wetteloosheid in het land. Vonnissen worden miet uitgevoerd. Ik zie Dubai verdwijnen en Haiti steeds dichterbij komen.


  Maak melding

 17. @Mohamed

  Heeft NDP Dalit dilip sardjoe plannen op papier gezet?
  Heb je die ooit gezien. Werkgelegenheid ,voor wie?!
  Heeft Dilip Sardjoe winsten en verliezen berekend?
  Flyovers,vierbanen weg,weg naar brazile,trein die kris kras zou gaan rond Paramaribo,kartonnen huizen.,hennep plantage.leguanen kwekerij,Dubai,,,om maar enkele droomprojekten te noemen,WAAR ZIE JE ZE?
  IE NO VERSTAAN…we zijn bankroet!!!

  GA minder Dromen en de harde realiteit van armoede accepteren.DE adek studenten op hun kan je niet rekenen..ze beschouwen zich zelve als te zijn van een ander planeet!!!
  Ze zijn net als bouta als hun achterste inm brand staat dan hoor je van ze,net als bouta ,anders is het dromen en dromen maar.
  Sinds wanneer zit Dilip Sardjoe daar voor jou en mij. Hij zit in een moordenaarsclubje en je verweacht goeie dingen van hem?!!Mens je hebt het verloren..beterschap!!  Maak melding

 18. VHP-parlementariër Chandrikapersad Santokhi heeft gisteren in De Nationale Assemblee voorzitter Jennifer Geerlings-Simons gevraagd ervoor te zorgen, dat het parlement in bescherming wordt genomen tegen de regering. Volgens Santokhi blijkt nu dat de regering een besluit van het parlement over hoe verder te gaan met de bauxietsector, gewoon naast zich heeft neergelegd.

  Santokhi doelt hiermee, aldus de Ware Tijd vandaag, dinsdag 19 juli 2016, op vergaderingen die zijn gehouden nadat het Amerikaanse Alcoa bekend had gemaakt dat haar dochteronderneming Suralco uit Suriname zou vertrekken. Een toen getekend Memorandum of Understanding (MoU) tussen de Alcoa en de regering werd, nadat zowel oppositie als coalitie zich daartegen hadden verzet, door de regering ingetrokken. Volgens Santokhi was het een strikt en breed gedragen besluit van de volksvertegenwoordiging, dat er opnieuw onderhandeld moest worden.

  Nadat het parlement dit unaniem had besloten werd door de regering de MoU met Alcoa ingetrokken en werd later bekend gemaakt, dat met de Franse multinational Monaco een MoU zou worden ondertekend. Duit gebeurde ook tussen minister Regilio Dodson en Alex Fisher van Monaco. Op een persconferentie van president Bouterse, waarbj ook de voorzitter van de onderhandelingscommissie van Suriname, Dillip Sardjoe, aanwezig was, blijkt volgens Santokhi dat de regering toch nog uitvoering geeft aan de ingetrokken MoU met de Alcoa.

  Sardjoe zei als verduidelijking op een vraag, dat de regering op basis van die MoU in de toekomst een lagere prijs zal betalen voor elektriciteit, opgewekt door Suralco. Sardjoe zei ook nog dat volgens afspraak de Afobaka Stuwdam in 2019 aan Suriname zal worden overgedragen.

  Minister Soewarto Moestadja van Arbeid, die in het parlement de coördinator is van de regering, zegt dat de regering vandaag de Assemblee zal informeren hierover

  De ndp regering houdt zich niet aan God noch gebod!!


  Maak melding

 19. Dit krijg je met een uitermate onbetrouwbare regering. Kiezersbedrog en zwakzinnige uitspraken doen blijven zonder consequenties voor betrokkene(n).
  Dan is er een president die geen verstand van vele zaken heeft in feite nooit betrapt op voorbeeldig handelen. Tja met mulodiploma is dit geen verrassing.
  Alcoa met Afobakkadam mag geen deal worden waarbij 1 surinamer namens Suriname bepaalt dit is een nationale zaak die uitsluitend door deskundigen moet worden afgehandeld. Inmiddels is gebleken dat de nationale destructieve partij negativiteit blijft uitstorten op de naief gemaakte bevolking. Zij hebben bewust intellectuelen uitgeschakeld en kader weggejaagd zodat er ruimte is voor corrupt vrijspel. Omslag moet er ongetwijfeld komen en als er bloed van criminele lijders vloeit is dit toe te juichen voor een betere toekomst van Suriname.


  Maak melding

 20. @marcel
  Wat een sukkel ben je. Dilip, commissie zit in de prijs van van een kwh stroom die je verbruikt naast het bedrag die deze dief onder tafel toucheert van Alcoa. Deze dief krijgt vreemde valuta bij voorrang tegen een royale desi/boefdraad tarief. Zo kan deze dief blijven importeren van grond en hulpstoffen, auto’s etc. Want hij sponseert echt niet gratis de kassa van Ocer. Allemaal belastinggeld en daar betaal jij mede. Ik kan nog veel meer over deze dief schrijven. Het zal me niet verbazen als op de afobakkadam tzt dilip sardjoe komt te staan en worden de tarieven het dubbele. Joe ka moro


  Maak melding

 21. Deze dief heeft heeft zoveel bedrijven. Het verbaast me dat hij nog tijd heeft om om een niet makkelijke onderhandeling te voeren met de intellectuelen van Alcoa.
  Hier zit meer belang van sardjoe. Je hoeft niet geschoold zijn om dit te begrijpen muv van Marcel uiteraard.


  Maak melding

 22. OFF TOPIC:

  Uit data van de Centrale Bank van Suriname is gebleken dat de monetaire reserves van Suriname in de maand juni met 189 miljoen US- dollar zijn vermeerderd en uiteindelijk zijn uitgekomen op 404,4 miljoen US- dollar. Naar schatting is dit een verdubbeling ten opzichte van een maand eerder.

  De miljoenen uit de IMF lening zouden de Surinaamse munt moeten verdedigen. Dit blijkt echter niet het geval te zijn. Ondanks de eerder afspraken, moet de samenleving vandaag srd 7,055 neertellen per US- dollar volgens de wisselkoers van de CBVS.

  Om de wisselkoers stabiel te houden heeft de CBVS in de afgelopen periode miljoenen aan deviezen geintervenieerd, echter heeft dit niet geleidt tot stabilisatie van de koers. Hierbij wordt gerefereerd aan de valutaveilingen die werden gehouden. Eerder zei de De governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Glenn Gersie, de wisselkoers stabiel te willen krijgen door het monetaire beleid aan te scherpen. Eén van de middelen die hij wilt toepassen is niet te veel SRD’s in omloop te hebben. Hierdoor heeft het publiek niet te veel geld om dit om te zetten in vreemde valuta of om geïmporteerde consumptiegoederen te kopen. De vraag naar valuta moet omlaag worden gebracht.

  In een eerdere uiteenzetting van vertegenwoordigers van het IMF over de steun aan Suriname dat het geleende bedrag bedoeld is om de monetaire reserve te versterken.

  De huidige monetaire reserve is aangevuld. Zoals blijkt uit de CBVS data is dit opgebouwd uit 328,1 miljoen US-dollar Foreign currency reserves, 12,9 miljoen US-dollar IMF reserve position, 39,5 miljoen aan Special Drawing Rights, en 23,8 miljoen US-dollar Gold.

  UNITED NEWS/ FIDESHA DJEMESI
  . .


  Maak melding

 23. @ ray en @ snel,

  Deze reactie op een hard werkende Surinamer, die steeds
  tegengewerkt werd bij het opzetten van een cementfabriek
  in Suriname door VHP ( niet door SANTOKHI) maar Shanti-Baba ,ram sardjoe en de NPS,waardoor hij uitweek naar Guyana(met open armen ontvangen) had ik wel verwacht.
  Marcel heeft gelijk!!!
  Noch de NDP en eerder NPS/VHP/KTPI/PL/PNR-SPA/DA-91, hebben ooit WAGENINGEN in Nickerie kunnen
  kunnen rehabiliteren.als landbouw productiebedrijf !!
  Grote investeerders als Manglie zijn door VHP/NPS aan de
  kant gezet.
  Ik denk niet dat SANTOKHI die fout zal maken !!!
  Hoe staat het met o.a.:
  Baboenhol, Victoria,Phedra,Patamacca??


  Maak melding

 24. @Mohamed don kaw.
  Je kent de geschiedenis niet lullo. Ben je wel ooit naar school gegaan?
  wageningen is vernietigd door de clan van desi.
  Badrisein sital toen nog een makker van desi, was voorzitter van het rijstorgaan en deze communist deed alleen maar bla bla bla. Welk land met een militair aan het roer gaat vooruit? kijk zelf in de wereld. Denk na sukkel,, idem Marcel


  Maak melding

 25. @ marcel
  welke ka blaka mang heeft in sme een welvarende bedrijf opgebouwd..
  .
  je lelijke bisexuele vader met zn houten poot en glazen oog had een homobar ….
  jij werkt als schandknaapje in dat fam bedrijf en je vraagt je nog steeds af welke ka blakka mang een welvarend bedrijf heeft opgebouwd.
  je vader draait zich om in zn graf .
  ondankbare poepstamper, ruggeklimmer , ass tronaut , spookrijder , pikkeslikker die je bent.


  Maak melding

 26. CLAD start geen onderzoek. OM laat deze corrupte zaken ook op zn beloop. Het heeft veel weg van aan de vooravond staan van een maffiastaat met aan het hoofd een couppleger tevens moordenaar. Volk zit thuis want groot protest tijdens Vene was hun laatste massale activiteit. Ben jammergenoeg nog geen paarse fanaat tegengekomen.


  Maak melding

 27. @ snel,

  Ik lach mij rot met jouw reactie! Iedereen in Suriname weet dat de coup-plegers en ook jungle comando het land heeft vernietigd:
  West-Suriname Plan (alles naar zijn mallemoer; Nf 147.000.000,– vernietgd); Grote cocessies aan Abrahamski
  in West Suriname; ook in Saramacca samen met Sital(de
  omhoog gevallen rijstcultuur deskundige).
  Phedra/Patamacca (schade in de begin 90-jaren door Lonnie US $ 76.000 000,–).
  Tijdens het bewind van de coupplegers “geen brood geen
  school”; lange rijen om eerste levensbehoeften te kunnen bemachtigen.
  NF500 000 000,– hebben ze na de coup gekregen van Nederland (wat is het resultaat???)
  NPS/VHP, personen hebben 10,20,30-jaren gewacht op resulten van hun grondaanvragen (alle stukken verdwenen
  op geheimzinnige manier; eerlijkheidshalve moet gezegd
  worden dat tientallen jaren de NPS het beheer had over
  domeinen/gronduitgifte en niet de VHP of PNR/SPA ;PL (Somo) puroe law gie ding met zijn minister Tjon-Tjon,en zijn nep Stichtingen.
  @ snel, je zou op ADEK-poptjie-patoe Universiteit aangesteld kunnen worden om geschiedenis te doceren als
  vervanger van Drs. Maurits H.

  Odi. Odi…….


  Maak melding

 28. We hebben het altijd over DDB en zijn vermogen.Hoe komt het dat dhr.Sardjoe zo rijk en vermogend is? Alleen door zijn zakelijk instinkt? Hij is ook een grote boef niet meer niet minder.Het verschil is dat hij niemand heeft vermoord.Suriname gaat nooit vooruit gaan.De corruptievelingen dekken elkaar.Bouta helpt Sardjoe zijn ding doen en Sardjoe vind dat DDB mag aan blijven.Dan kan hij lekker zijn gang gaan.Dhr Sardjoe wordt rijk door hard te werken.. door het land te tillen bedoel je.CORRUPT EN SMERIG SURINAME…


  Maak melding

 29. of topic

  Minister Hoefdraad heeft in de DNA erkend dat de deviezen er door gejaagd zijn door FOUTE aannames in 2012 omtrent de GOUDPRIJZEN.

  DE VOLBLOED IDIOOT durft te stellen dat iedereen er van uitging dat de goudprijs door zou stijgen naar $ 3.000/troy ounce.

  Iedereen met een paar gram hersens wist toen reeds dat een dergelijke verwachting waanzin is.
  Zie aub de langjarige prijsontwikkeling van Goud en de relatie met crisissen, gebrek aan vertrouwen en regionale ontwikkelingen. Zie ook de cycli die ontstaan als prijzen te ver door schieten. of wel een door geschoten prijs wordt door de markt ingehaald.

  Hoefdraad heeft nu bekend dat het beleid van Bouterse beruste op WISHFUL thinking.

  Nu is het tijd voor heel Suriname de straat op te gaan en van deze Amateurs verantwoording te eisen. Zij hebben de zuur onder Venetiaan verdiende reserves laten VERDAMPEN omdat zij zich door Newmont lieten wijs maken dat Goud richting $ 3.000/troy ounce zou gaan.

  Indien dat waar zou zijn waarom heeft Surgold Suriname dan zoveel laten betalen voor het aandeel. Dan had men ook een laag bedrag voor het aandeel kunnen nemen en een hoge obligatie lening kunnen schrijven waardoor Suriname haar rente lasten vanaf dag nul gedekt zou hebben.
  De AMATEURS financieren Newmont omdat Newmont wel wist, zoals iedereen met enige hersens, wist dat er een dip komt na een hoogte punt.


  Maak melding

 30. Beste Jojo,
  Ik heb het ook gelezen
  Het is dat ik er moedeloos van word, anders zou ik mij nu zorgen gaan maken.
  Waarom?
  1. regeren is dus niet vooruitzien, maar achterom kijken
  2. Hoefdraad spreekt voor iedereen. Iedereen had dit zien aankomen. Ik voel me zo dom, want ik niet. Ik had het echt niet zien aankomen.
  3 Maar als deze man het wel had zien aankomen dan is hij nu straatarm of nog erger, want dan speculeer/beleg je toch op de stijging die je ziet aankomen.
  Al je geld en zelf met heel veel geleend geld zet je in op de “verwachte stijging.”
  Een minister van dit niveau heeft dit natuurlijk gedaan en nog erger, toen hij ook nog governor van de centrale bank was, heeft hij vol hierop ingezet.
  De realiteit
  De centrale bank is blut, (jammer dan wordt er gedacht)
  Hoefdraad is blut, en nu komt het waarom ik mij zorgen zou moeten maken:
  hoe gaat Hoefdraad zijn eigen lege kas weer spekken?

  Straks lees ik hier weer volop:
  pe a monie de. (als het zo wordt geschreven)

  Overigens als er grote oorlogen uitbreken kan hij nog gelijk krijgen, want dan zal de goudprijs stijgen.
  Wat me ook opviel in het artikel is dat hij ervanuit gaat dat de olieprijs in de toekomst verder zal stijgen.
  Ik denk dat hij de huifkar op kwakoe, excuus Kwak u heeft bezocht. Daar zt een mevrouw de toekomst te voorspellen.
  Ik had geen belangstelling voor haar visie. (wel voor die huifkar)


  Maak melding

 31. Die Hollanders deden het niet zo slecht toch.
  Gezondheidszorg onderwijs werk gelegenheid.
  Na de onafhankelijkheid moest er gewerkt worden.

  Dat hadden onze voorouders al genoeg gedaan .dus op een zonnestoel op het kosgrondje zitten in de linkerhand twee jonge buiten vrouwen en rechts een ijs koude djogo.
  Wat een Leve Hoezo geen paradijs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.