Minister wil duurzame visserijsector voor Suriname

17

Een visboerin maakt vis schoon voor een klant in de vishal van de Centrale Markt in Paramaribo. Minister Suresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij droomt van een duurzame visserijsector voor Suriname. Hij zei maandag bij de opening van de workshop ‘Value Chain Approach in Fisheries’ in Hotel Torarica dat Suriname samenwerking heeft gezocht met IJsland met de bedoeling profijt te halen uit de expertise van dat land op het gebied van duurzame visserij. De training wordt verzorgd door afgevaardigden van verschillende universiteiten. Algoe hoopt dat de Surinaamse deelnemers na afloop de opgedane kennis verder zullen overdragen.

Bekijk ook:

17 REACTIES

 1. Ik zie lekkere Anjoemara die ik niet mag eten vanwege de overtollige kwik. Ik denk dat voortaan op zee en niet meer in de rivieren gevist moet worden. Jammer, want de Surinaamse vis is echt lekker.


  Maak melding

 2. Duurzame visserij in Suriname is alleen mogelijk als men
  het vervuilen van rivieren en kweken stopt.
  Dit betekent als eeste stap :weg met scalians en het overmatig gebruik van kwik bij de goudwinning.


  Maak melding

 3. Duurzame visserij begint bij kwikvrije rivieren. Alle ministers WILLEN iets maar geen van ze doet iets. Heb het over dingen die ook uitvoerbaar zijn. Dit plan is onuitvoerbaar.


  Maak melding

 4. Stelt u voor dat al die vissen uw kinderen zouden zijn. Of uw eigen aquariumvis.

  Als u in uw aquarium uw goudvis dood aantreft, dan krijgt u een verdrietig gevoel. Ooit gedacht die vis te frituren en op te eten?

  Met al die andere vissen doet u dat wel. Citroen, masala, peper, wat gebruikt u allemaal niet om dat dode corps te doen smaken.


  Maak melding

 5. Na buitenlandse reis ets opsteken en implementeren in Suriname is niet aantoonbaar.
  Lekker rondreizen maar als betalende consument zie je bijv op geen elke markt vis op ijsblokjes. Vleeswaren op juiste temperaturen gekoeld houden voor de verkoop is er niet.

  Begin jaren 2000 was er een groep die naar NL (grote vijand) afreisde i.v.m. openbaar vervoer. Eindstand nooit meer iets gehoord of gedaan. Minibussen domineren de echte bussen zijn verdwenen door corrupt beleid.
  Herinrichten met overkapping van Heiligeweg? Ministers en betrokken ambtenaren steken liever gereserveerde budgetten in eigen zakken.
  Kritiek hierop leveren is aan dovemansoren het zichzelfprosituerende volk berust in de vele veroorzaakte waanzin. Achteraf klagen is hun sterkste troef nadat zij zijn opgehitst door criminele volksverlakkende schijtzakken.

  Is het iemand opgevallen dat de fontein op het Vaillantsplein ook paarse kleuren heeft gekregen? Bij de onthulling was de betegeling wel anders en gepast.
  De heftige crisis heeft ook dezelfde kleur alleen het paarse gejoel is gekgenoeg uitgedoofd.
  Met dievenijzers denken zij veilig te zijn totdat er brand uitbreekt dan zijn zij paarse barbecuekippen in eigen huis, Wie heeft beloofd dat binnen 1 jr alle tralies in winkels en woningen zullen worden verwijderd? Tralies is onvoldoende moeten eigenlijk dikke paarse platen zijn.
  Laat de purperenbende regeren. Moni de tog ja moni de, devaluatie is niet aan de orde hoe kom je hierbij? Kiezers eten de paarse koek dus aan allen smakelijk eten.


  Maak melding

 6. Zo wil misiekaba een Dubai en nu deze Algoe…

  Dromen dat kunnen ze als geen ander.Dromen en reizen wat hebben ze een makkelijke job terwijl wij de rest dus het moeilijk hebben ,Baja wie zou geen minister willen worden heden, je hoeft alleeen maar op een post te zitten en dromen en reizen en het arme bevolking betaald je salaris voor het niet werken en voor de vele snoepreizen die niks betekenen voor ons.


  Maak melding

 7. Vijay, Jij hebt er geen moeite mee in een goudvis of kwikwi je zoon en dochter te herkennen, in een koe die melk levert zie jij waarschijnlijk ook je moeder, maar op jou leeftijd drink je natuurlijk geen moedermelk meer. Rijst, aardappelen en groenten zijn ook afkomstig van levende wezens die je eerst dood moet maken en koken voordat je opeet. Voortaan moet jij daarom alleen van water en lucht leven, dan pas ben je consequent.


  Maak melding

 8. @Henkes,

  Rijst, aardappelen en groenten hebben geen longen. Als je rijst, aardappelen en groenten (bijv. kool) niet oogst, dan gaan ze verrotten en vanzelf vergaan.
  In feite doe je rijst, aardappelen en groenten een plezier door ze niet te laten verrotten en op te slaan, zodat ze langer kunnen leven.
  Een dier kun je niet levend opslaan. Rijst, aardappelen en groenten wel.


  Maak melding

 9. laat al die z.g.n ministers hun bek houden en rustig hun dagen slijten..
  ze zijn waardeloze figuren die zitten alleen voor de poen ,hebben geen letter te vertellen,laat staan een werk plan..

  die hele bende die zich regering noemt,heeft niet eens een agenda,wat de volgende dag te doen..

  die moordenaar brabeld maar wat en weet niet eens wat hij zegd..

  afgelopen ander half jaar,hoeveel projecten hebben deze mensen uitgevoerd..

  het ka volk pinaard no ka,wat doen ze daaraan..


  Maak melding

 10. Hallo minister,
  Probeer in Godsmaan één keer een project goed al te ronden om de continuïteit te waarborgen, voordat je over andere projecten gaat nadenken!!!! Kijk aub naar de losse kreten zoals, herstart van Wageningen, cassave fabriek, ananas fabriek, kassenbouw, zoete patat, maisteelt en nog veel meer. Halve werk is weggegooid geld of ben je dommer dan een ezel. Men zegt “‘een ezel stoot niet twee keer aan de zelfde steen” het lijkt dat een ezel meet verstand heeft dan de burki.


  Maak melding

 11. John overal in Suriname kan er gevist worden op anjoemara alleen in sommige gebieden in brokopondo moet j wel voorzichtig zijn ben j ooit in brokopondo geweest,het is een enorm groot gebied,ben vrijdag nog geweest voor drie dagen,een van de mooiste gebieden van Suriname


  Maak melding

 12. Raytje ik denk dat als j Suriname ziet ,of alleen de naam hoor,schakel je hersenen gelijk naar madras ,dan komen de beelden met poep rivieren en mensen resten in de rivieren, automatisch in je gedachten,probeer dat niet te doen ray,want nergens ter wereld kan j nog schoon water gewoon uit de rivier drinken dan in Su,kan er over meepraten,want heb het jarenlang gedaan,in de Surinaamse bossen heb j zoveel bronwater,j houdt het niet voor mogelijk ,hoe helder en lekker en koud tegerlijkertijd dat kan zijn,dus niet meer denken aan de Ganges als het over Suriname gaat


  Maak melding

 13. Het zal niet zo lang meer duren voordat de oceaan voor de kust van Suriname volledig is leeggevist. Duurzaamheid begint bij vangstquota. VOOR IEDEREEN ! !


  Maak melding

 14. @Biender
  Biendertje de Suriname waarover je het hebt is alleen in je hoofd.Wij zijn intussen eeuwen verder.Je moet vergeten dat je een neefje bent van TarZan .Dt is de wijde wereld en je bent van harte welkom>
  Wat jij gemist heb is een coup,telefoon coup,Dec moorden.Moiwana slachting,bouta amnestie,artikel 148 en de grootste sensatie vergiffenis !
  laat die bubble waarin je leeft barsten,okay, dus geen trein ,geen flyovers,geen kartonnen woning,geen weg naar brazilie,geen cassave fabriek,geen leguanen kwekerij,geen hennep plantage, maar wel KWIK , welkom terug bij de realiteit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.