‘Suriname betaalt voor trage reactie regering’

75

PARAMARIBO, 12 jul – Suriname betaalt een hoge prijs voor de traagheid waarmee de regering reageert op ontwikkelingen. Dit stelt vakbondsleider Robby Berenstein. Burgers betalen zich blauw aan van alles en ondernemingen houden het voor gezien.

Aan de basis van het alles liggen de hoge rekeningen voor energielevering. Dat president Desiré Boutrese nu pas vaststelt dat de stroomtarieven te hoog zijn, is je reinste mosterd na de maaltijd. “Wat een ontdekking voor een president. Nu tot inkeer komen is mosterd na de maaltijd, want er is voor deze situatie gewaarschuwd toen zij de rekeningen aan het verhogen waren”, zegt Berenstein tegenover de Times of Suriname.

De vakbeweging heeft zelfs straatprotesten gevoerd. Het heeeft uiteindelijk weinig zoden aan de dijk gelegd. De stroomtarieven zijn flink opgevoerd. De samenleving zit nu met de gebakken peren. De ene onderneming na de andere houdt ermee op. Dat betekent vooral zoveel verlies aan werkplaatsen. Vakbondskoepel Ravaksur, waar Berenstein voorzitter van is, staat open voor overleg. De tarieven drukken nog zwaar.

Bekijk ook:


75 REACTIES

 1. Mesen wordt wakker su geleid langzaam naar faillissement..kijk wat gebeurt in Venezuela mensen staat heledag in de rij voor voetselbank.het is nog niet laat alleen moet Bouterse weg met zijn curupte regering..niemand gaat investeren zolang die coruptiewet niet in leven wordt gesteld en die rovers bende moet achter de tralies…alle sterkste gewenst arme bevolkingen


  Maak melding

 2. Een nieuw bewijs van gebrek aan inzicht aan de kant van de regering/president.Deze regering heeft totaal geen zicht op het totaal plaatje.Er zijn zoveel schulden opgebouwd..dat ze proberen aan geld te komen om de gaten te dichten.Het lijkt wel een piramideachtig gebeuren.In een wanhoopsdaad de energie levering drastisch verhogen en dan weer terug draaien.Deze regering,deze president moet aftreden.Hoe langer dit aanhoud hoe meer schade..


  Maak melding

 3. Wij worden in Suriname verplicht offers brengen voor de heer Bouterse.Als je daartegen wil verzetten word je verweten dat je in dienst bent van het buitenland.Met andere woorden dus: indien je niet achter Bouterse staat ben je geen echte Surinamer.
  Wat voor ka is dat nu?


  Maak melding

 4. Gheghehghe..hahahahaahhaaaa..
  Kijk plaatje even,iedereen zit zo verveeld bij en zelfs baasje houd zijn kleppen gesloten uit schaamte..of misschien is hij bezig met hypnose van de aanwezigen in de zaal ,misschien moppert hij …slaap…slaap mensen,tik tok ….kijk ik slaap al volg mijn vb slaap…slaap….
  Whahahhaaaaaaa..
  En de enige die naar opa bouta luisterd is opa bouta zelf,niemand anders is geinteresseerd naar wat hij te verkondigen heeft !!
  Zijn brainpower lijdt aan een kortsluiting al 36 jaren lang,ja toch @Steenhard de Waarheid!


  Maak melding

 5. @Ray,

  De bedrijven die inefficient omsprongen met de energie hebben het loodje moeten leggen.

  Die stroomprijsverhoging was een meesterzet uit de brein van de president. Het kaf is van de koren gescheiden en de gezonde bedrijven gaan door en kunnen een groter marktaandeel krijgen.
  En de particulieren, de gewone mensen, hebben de waarde van electriciteit leren kennen en hebben geleerd om er efficient mee om te gaan.
  Wat een brainpower heeft de president, zelfs al is hij niet hoog geleerd. Stel je voor dat hij de Universiteit gevolgd had. Man o man, Suriname zou thans het paradijs in de Caraiben zijn!!


  Maak melding

 6. De Nationale Dieven Partij (NDP) gaat niet afwijken van de ingeslagen pad. Het IMF is heilig verklaard. En dus zal men moeten voldoen aan de eisen van deze instelling. Een van de eisen is de afschaffing van subsidies aan parastatalen en daarmee onder andere verhoging van de elektriciteitstarieven. Suriname moet maandelijks rapporteren aan het IMF. Voldoen ze aan de eisen dan maakt men het geld over. Binnenkort opent het IMF een knt in Paramaribo met Joshua Charap als bewindvoerder. Aaai baja Bouta zit voor spek en bonen, hij heeft geen moer te vertellen.

  In feite is Suriname gekoloniseerd door de witteman dankzij de paarse roversbende.


  Maak melding

 7. Steenhard de Waarheid”

  Die stroomprijsverhoging was een meesterzet uit de brein van de president. Wat een brainpower heeft de president, zelfs al is hij niet hoog geleerd. Stel je voor dat hij de Universiteit gevolgd had. Man o man, Suriname zou thans het paradijs in de Caraiben zijn!!

  Wil de afdeling geesteszieken patient Steenhard de Waarheid zo snel mogelijk ophalen please


  Maak melding

 8. Ja Steenhard de Waarheid, hoevelen hebben door deze ‘meesterzet’ van jouw ongeschoolde president hun baan verloren?
  De ongeschoolde president zoals jij hem zelf noemt dient ook te leren omgaan met onze staatsmiddelen en deze niet ten eigen bate gebruikt.
  Oh ja, en ook nog zijn onschuld te bewijzen in de 8 december gebeurte….sorry folteringen/moorden.


  Maak melding

 9. @ Steenhard de waarheid

  ” Het kaf is van de koren gescheiden en de gezonde bedrijven gaan door en kunnen een groter marktaandeel krijgen.”

  WELKE markt beste Steenhard de Waarheid. Om een markt te hebben moeten er wel mensen zijn die iets te besteden hebben. of niet soms.
  De mensen zijn huin geld op de 1ste van de maand kwijt aan vaste lasten.

  De Surinaamse markt is er een waar men schaamteloos laat betalen voor ondoelmatigheid. Een houtverwerker rekende mij ooit voor dat men in Suriname meer betaald voor Surinaams hout dan men in Europa voor soort gelijk hout betaalt na alle tussen personen en bewerkingen door duurdere bedrijven met hogere loonkosten. Hij legde mij ook uit waarom Surinamers hebben geen keuze mogelijkheid terwijl in landen waar markten zijn men wel keuzemogelijkheden heeft.
  Dus wat in Europa $ 600/m3 kost, kost in Suriname door alle ondoelmatigheden in Suriname $ 750/m3

  Het zelfde gebeurt met de stroomtarieven. In de rest van de wereld kost het opwekken van een kilo Wattuur ongeveer $ 0,04 tot 0,05 plas wat transport en distributie $ 0,08, alles wat men in Europa meer betaald zijn belastingen.
  In Suriname kost opwekken en distributie door alle ondoelmatigheid $ 0,16/ kilo Watt uur.

  Onder Venetiaan kon EBS veel goedkoper functioneren en was de noodzakelijke subsidie aanzienlijk lager.

  Beste Keihard de Waarheid. De president doet geen enkele zet en zeker geen meester zetten als het om het belang van het volk gaat.


  Maak melding

 10. @Steenhard de Onwaarheid

  “Suriname zou thans het paradijs in de Caraiben zijn!!”

  U loopt achter, Suriname is dankzij WANbeleleid opa Desi
  en de NDP, NU AL EEN PARADIJS !
  EEN FAILLIET PARADIJS !!!

  NDP maakt steeds meer mensen WERKLOOS !

  Valuata No De !!

  Paniekbeleid, Moni No De !!!

  Pot Un MONI BAKA ! Pot Un Gowtu Baka !!

  NDP, NO DRUK ONGEDEKT MONI MORO !


  Maak melding

 11. De grootste leugen dat bedrijven het loodje bij neerleggen door de hoge energiekosten.Er is mijn inziens meer aan de hand met dit soort bedrijven.Sinds jaar en dag hebben vele ondernemingen belastingen kunnen ontduiken.Thans zit de overheid er dik bovenop.

  De mega voordelen van de belastingontduiking zijn in een wip en een zucht weg en dat vinden de heren en dames ondernemers niet leuk. Deze ondernemers zien graag dat de belastingontduiking doorgaat en dat dat de overheid hun energiekosten blijft subsidiëren.

  Veel van deze ondernemers werken met energieverslindende apparatuur. Het zijn energieslurpers. De torenhoge energierekeningen zijn mede het gevolg van het gebruik van deze apparatuur. De bedrijven moeten maar eens goed gaan besparen.

  Het is ook de hoogste tijd dat deze mislukte vakbondsleider een vak gaat leren. Ik vraag me daarom ook af wie het loon betaald van deze mislukte figuren? Zijn het de leden die lid zijn van de bonden, de politieke partijen, de overheid of zijn het duistere geldstromen uit Nederland en Amerika die deze organisaties in stand houden.


  Maak melding

 12. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…..ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN GERECHTIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  ‘ indien je niet achter Bouterse staat ben je geen echte Surinamer’.

  Deze demonische volkslijder gaat wel heel ver om angst bij het volk te creeeren en hen te hersenspoelen.
  Waarschijnlijk dit ook tegen z’n zoon gezegd die nu in de gevangenis zit, en de vele kinderen die zonder vader’s aanwezigheid nu moeten opgroeien.

  Zijn intentie is totaal niet om iets goed voor land en volk te betekenen, maar om het volk mee te sleuren in zijn DUISTERE DEMONISCHE MACHTSWERELD waar hij zelf geen afstand van wilt nemen. Het doet hem waarschijnlijk ook niets dat hij hiermede nog MEER KARMA OPBOUWT voor zijn kinderen…kleinkinderen en volgende generaties die onder zijn misdaden zullen moeten lijden! En ook betreffende Moeder Aarde van Suriname.

  Hoe langer hij aan de macht blijft…hoe meer het volk moet boeten ( lijdt onder zijn misdaden), en hoe minder hij zelf hoeft te lijden. Daarom doet hij er ook alles aan om zijn straf te ontlopen.

  Hier komt Verandering in als mensen dit niet langer pikken en gaan geloven in hun eigen KRACHT met Hulp vanuit de MACHTIGE LICHTWERELD van de ALMACHTIGE SCHEPPER!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 13. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf en Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Regeren is vooruit zien.

  DDB is met zijn eigen belang bezig, d.i. uit de gevangenis te blijven van Nederland, Suriname en USA.

  Zij die vanuit gaan dat USA hem niet weg wil hebben of oppakken en opslutien, weten niet waarover ze praten. Idem Maduro van Venezuela moet weg van het Venezolaanse Volk en USA. Raul Castro haalt de banden met USA al stevig aan en hebben de strijd verloren tegen het kapitalisme/USA. Het communisme is dood. Leve de democratische rechtsstaat en internationale verdragen.

  DDB is links lullen, maar het leven dat DDB en de rovers leiden is één en al kapitalisme/rechts, westers, zijn/hun zakken goed vullen. Zie limousine, Prado’s, paleizen waarin hij/ze woont/wonen, dure koloniale kostuums, dure dassen, dure schoenen, zwembaden, airo’s, dure westerse kapitalistische zonnebrillen, in Parijs winkelen, Als een God in Frankrijk leven, zichzelf zegenen met het beste wat het kapitalisme te bieden heeft, niet op een fiets willen rijden, maar een prado, enz. En zij/NDP-aanhangers die denken dat hij links, Cuba, Venezuela, Equatoriaal Guinee gericht is, is een dwaas. Hij strooit het volk flink zand in de ogen.

  DDB en de rovers hebben zichzelf goed gezegend en leiden een leven als God In Frankrijk. Het arme volk dat in heel grote armoede leeft zal hem een worst wezen.

  De Surinaamse koloniale maatschappij is ook niet links/communistisch gericht. Het is gewoon vanuit de westerse koloniale kapitalistisch systeem en de inrichting gewoon westeuropees, wingewest, zelfstandig deel van het Koninkrijk Der Nederlanden gericht, zoals ook de koers van de maatschappij en burgers en ontwikkeling is geweest, denken, handelen, enz. Naar het westen kijken en ook dat leven willen leiden en hebben. Eigen woning, erf, eigen onderneming, kapitaal, rijkdom, naar Nederland gaan en rijk worden, studeren en terug komen, eigen auto’s, huis, enz. Vrijheid, Gelijkheid Broederschap, kapitaal/rijkdom, enz. Zo denken heel veel Surinamers en zo zullen ze ook blijven denken. Niets van Suriname is op een kruispunt. Dat is onzin!

  DDB is een luis in de pels van USA, Frankrijk, Nederland, Brazilië, Caricom op grond van:
  criminele daden:
  – drugscriminaliteit, in Nederland is hij voor 11 jaar hiervoor veroordeeld,
  – DEA in de USA willen hebben ook verhoren voor drugstransporten vanuit Suriname naar USA,
  – USA wil hem ook horen voor wapentransport,
  – hoofd verdachte 8 december 1982 moorden in Suriname,
  – zie ook dat Boerenveen in de jaren 80 van de vorige eeuw in USA voor drugshandel is opgesloten, ze wilden in wezen DDB hebben, maar Boerenveen ging als loopjongen van DDB naar de USA,

  Dino opgepakt in Panama en uitgeleverd aan USA, is veroordeeld en zit in de gevangenis door criminele daden,

  Muntje ook opgepakt in T&T en uitgeleverd aan de USA voor criminele daden,

  De Guyanees Roger Khan ook opgepakt door Politie in Suriname en via T&T uitgeleverd aan USA voor criminele daden.

  Dus wie vanuit gaat dat de grotere criminelen in Suriname voor de USA onbelangrijk zijn, moet hier goed naar kijken. Zowel de Fransen, Brazilianen, USA willen aan hun grensen en achtertuin een en al rust en geen luis in de pels.

  DDB heeft nog wat bewegingsvrijheid omdat hij zich verschuilt achter plee si dent van Suriname, als hij dat niet meer is, zal je zien welke landen om zijn uitlevering zullen vragen. Zie de reden waarom Suriname met de Caricom geen uitleveringsverdag heeft om Surinamers die criminele daden hebben verricht in andere buitenlanden en in Suriname zijn niet uit te leveren aan het buitenland.

  Regeren is vooruit kijken, zie dus dat DDB met zijn eigen daden bezig is, niet in de gevangenis te recht te komen. Andere buitenlanden, Caricom leveren wel uit aan USA.

  DDB en de rovers hebben geen kennis van een land besturen, plannen te maken voor langere termijn en deze uit te voeren.

  Regeren is vooruit zien en als er meer dan 3,5 miljard in kas was, is de vraag hoe komt het dat Suriname onder DDB nu weer skeer is? Pé A Moni Dé?

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 14. De president is geen domme jongen.
  Eerst aan de ambtenaren laten zien dat als ze niet presteren en niet efficient werken, zoals in het bedrijfsleven, ze ook keihard de laan zullen worden uitgestuurd.

  Wacht maar af. Straks zullen de uit hunneus vretende ambtenaren bij duizenden hun koffer moeten pakken en creatief moeten zijn en voor zichzelf moeten beginnen. Want bij de overheid gaat er geen plaats meer zijn voor inefficiente onbekwame mensen.

  Alleen deze president krijgt dat voor elkaar!


  Maak melding

 15. Wie mogen wij hiervoor aansprakelijk stellen? Was toch minister Dodson Zn pakkie aan!
  Zal Bouta zn ontslag aanvaarden? Indien ja, Dan is het overduidelijk.


  Maak melding

 16. Ze hebben het te druk om verdachte Bouterse te beschermen tegen strafvervolging voor moord en foltering.
  En de rest komt nog wel een keer.


  Maak melding

 17. Ik hoop dat zelfs de ezels in ons land begrepen hebben dat zij verkeerde keuzes hebben gemaakt.wat nu hier gebeurt is hun eigen schuld.HET IS WEL JAMMER DAT DE REST MOET OOK ERONDER MOET LIJDEN!


  Maak melding

 18. @Steenhard de Onwaarheid

  “Alleen deze president krijgt dat voor elkaar!”

  Alleen deze NIET-SLIMME president benoemt anderhalve maand geleden zijn NEEF tot Directeur Belastingdienst en
  ONTSLAAT hem GISTEREN, omdat meneer niet DEUGT en
  VOLKOMEN ONBEKWAAM IS !!!

  De MEGA-druk van de WITTE MANNEN van het IMF op DESI, zorgt voor idiote beslissingen ten NADELE VAN HET GEHELE VOLK !!

  STOP DE zware CORRUPTIE en het FINANCIELE WANBELEID van de NDP !!

  PS : Welke andere RECHTSZAKEN en VERVOLGINGEN worden ook STOPGEZET door de Dictator ????????????


  Maak melding

 19. Suriname is een gezegend land. Een land geregeerd door een heerschap die het land al voor de zoveelste keer naar de filistijnen heeft geholpen. Een man die armoede, corruptie, zelfverrijking, landroof, armoedeval, verlies van waarden en normen, toename van harde criminaliteit, sociale spanningen in gezinnen, desintegratie van het gezin, intellectuele val als paarse producten genereert. Daarnaast heeft hij voor gezorgd dat hij een comfortabel leven kan leiden, ervoor gezorgd dat zijn familie de komende 50 jaren een luxe leven kunnen leiden, kunnen shoppen in Parijs en Miami, zijn innercircle goed heeft geaccommodeerd. Een voorbeeld zijn vriend Abrahams. Een geschat vermogen van meer dan 100 miljoen harde dollars. Als er nog figuren hier zijn die met hem dwepen en met hem weglopen, dat zij het zo. Wat brain power allemaal doet.
  Iemand die er voor heeft gezorgd dat de witte man het weer voor het zeggen hebben in het land. Niet alleen de her kolonisatie van de geest maar ook van het land. Iemand met vliegangst. Iemand die een gevangene is van het land, bang om zich buiten de landsgrenzen te verkeren. Bang dat ze hem gratis logies gaan geven in het land van de blanke man.


  Maak melding

 20. Ik dacht dat de domste econoom van ons land ,Abdoel, in het parlement zit,maar volgens mij hebben we een dommer minister van Financiën.Deze man is met is met bijna 100 miljoen USD cash begonnen bij CBvS.Al het geld heeft hij laten verdampen(Theo Vishnudat zal zeggen laten vervluchtigen) en zitten we nu met een schuld bij het IMF.Als hij een beetje verstand en zelfrespect zou hebben was hij direct afgetreden.


  Maak melding

 21. @RobG

  En weer is iedereen gek behalve de grote roerganger.

  Even ten aanzien van energie slurpen. In Ocer brande altijd het licht want men had geen lichtknopje of niemand om het te zoeken.

  U ziet met u verrekieker ut Grunnen alles wat er mis is bij de anderen maar niet wat er niet deugd bij EBS/ de regering.

  Een paar voorbeelden:
  1) De rente de EBS aan haar leveranciers moet betalen (22,5% op producten die voor de dubbele prijs geleverd worden door de firma Olibis.
  2) Het niet correct doorberekenen van de Brokopondo overeenkomst in de kostprijs.
  3) Het niet openbreken van de Brokopondo overeenkomst nu Suralco gestopt is (grond voor beëindiging).
  4) De fraude zaken (betaald aan van der Kanten terwijl er niet geleverd is).
  5) De diefstallen van de schoonzoon van Abrahams.
  6) Alle CLAD onderzoeken die maar niet afgerond worden.
  7) De wel heel er onzekere lijn omtrent tariefstelling. wat is de prijs nu absoluut of samengesteld op basis van staffeling.

  Allemaal punten op het bord van een besluiteloze regering. Allemaal punten die een matige HBOer in 2 dagen afgerond kan hebben.

  Ondertussen is de door het IMF geeiste begroting per 30.06 al weer 12 dagen vermist en staat deze nog niet op de agenda van de DNA.

  Ondertussen hoort niemand meer iets over de enorme leningen.

  Ondertussen is duidelijk dat het BNP 40% lager is dan in 2010 en de schulden 400% hoger zijn en door alle plafonds gebroken zijn.

  Ondertussen is duidelijk dat als er geen leningen meer komen EBS de enige kasstroom is met een omvang waar het de moeite loont deze af te romen. Helaas zijn het geen echter dollars dus ook die laatste plaats om te roven is de moeite niet meer waard.
  Of Bouterse moet uit eigen portemonnee zijn vrienden betalen of gaan toezien dat ze elders hun heil gaan zoeken.


  Maak melding

 22. @Steenhard de waarheid

  Zoveel brainpower heeft je baasje dat hij het land bankroet heeft gemaakt.God zij dank dat Venetiaan gelukkig niet zoveel overtollige brain power ten toonstelde. Hij had alles onder controle!Je baas en brainpower… me MARS !!
  De bedelaar met zonder hersenen dat is je baasje!@!
  Een meesterzet zo noemen de ndpers artikel 148,een meesterzet van de laffe ,bedelaar en bankroer bouta om zijn vrijheid te redden .En dan praten we maar liever niet over het IMF,o, wat ziet onze toekomst er depressief uit en voor onze nakomelingen ,nog niet geboren maar alvast belast met schulden….Alles wordt verhoogd en dat noemen de ndpers meesterzet en het volk is ontevreden en ongelukkig tot en met!!@!


  Maak melding

 23. De visumdienst was laat, waardoor mensen die aankwamen in Suriname lang moesten wachten voor een toeristenkaart of visum.
  Het ministerie zegt dat door een bijzondere omstandigheid de dienstverlening verlaat is aangevangen zondag. “Het ministerie van Buitenlandse Zaken betreurt dit voorval ten zeerste en wenst hierbij zijn welgemeende verontschuldigingen aan te bieden aan alle gedupeerde reizigers en bezoekers.”

  Ze zijn met alles te laat zelfs het roven en stelen en het betalen van rekeningen geschied te laat.
  En ook hiervoor bieden zij excuses terwijl je op je klompen voelt aankomen dat het weer al gebeuren.


  Maak melding

 24. @RobG

  Jij gaat het altijd nog proberen het op te nemen voor je baasje de crimineel. Voor hoe lang nog!!??

  En wat Dodson betreft,nee mang ik denk niet dat hij de ndp boeven clubje zal verlaten.Daar begint alle corruptive en je mag je Eigen wetten maken of bestaande verkrachten en jezelve beschermen.geloof me namens DOE lid gaat Dodson zijn ontslag indienen en als ndper terugkeren !! The old in a new package!! Niets nieuws dus!!


  Maak melding

 25. BOUTA aka POEPZAK WANNEER NEEMT GOD U?????
  ZELFS GOD WIL DEZE MISDADIGER NIET HEBBEN BOI!!!!

  SU GAAT MET DE DAG NAAR DE AFGROND!!!!!!!!!!!!!!!!
  WEG MET MOORDENAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  VETTE KIKKER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OPA ZIEKIE BEEST!!!!


  Maak melding

 26. KUMAKOISI staat garant voor Economische Chaos en CORRUPTIE: Wie dat niet in ziet is Stekeblind of Oliedom.

  Het Surinaamse Volk moet massaal de straat op om KUMA met zijn Maffioso Zooi WEG TE JAGEN.

  VOLK VAN I LOVE SU: Donder die Criminele CHARLATAN OP!!!

  POWER TO THE PEOPLE!!!!


  Maak melding

 27. PER, volgens jou moet hij achter de tralies hè, wel onthouden dit goed met dag en datum,””IK NA MANG DIESEL D.D.B. GWE WAT NIET ZAL GEBEUREN,BIJ LANGE NOG NIET, GRASIE JOE OGO NJANG, hij kan fouten hebben gemaakt,daar niet van,maar hij is de STERKSTE PRES TOT NU TOE VERGELEKEN MET DE FOTO BOI,S VAN VORIGE REGERINGEN en GAT LIKKER VAN NEDERLAND,GEBRUIK DE INHOUD VAN DAT DING OP JE NEK LUL.


  Maak melding

 28. Je gaat hem niet begrijpen neen,want je bent gewoon te achterlijk van begrip,””LUISTER GOED WANNEER HIJ PRAAT EN PROBEER HET TE BEGRIJPEN, LUL EN DOMKOP


  Maak melding

 29. @steenhard de waarheid.
  Jy zegt de amtenaren die niet presteren de laan uit sturen maar hy heeft ze zelf daar neergezet en ze deugen niet volgens jou.
  Of jy bent zo dom of ik ben te slim om dat te zien.
  Je spreekt jezelf gewoon tegen slap gel#l


  Maak melding

 30. Ach..Su criminaliteit loont.
  Als president moet meneer de president Bouta erkennen dat hij fout zat met de moorden.
  Hij moet aan het volk denken en aftreden bedrijven blijven weg surinaame zakt naar een vijfde wereld land.
  Niemand wil met een ****zaken doen.

  We kunnen niet zonder NL of je nou wil of niet..

  Door neo-imperialisme en globalisering worden we gedwongen anders is Suriname straks een provincie van Venezuela!


  Maak melding

 31. De KUMAKOISI LOVERS overtreffen elkaar als het om DOMHEID gaat:

  KUMA heeft het land economisch naar de Afgrond gebracht en zie maar hoe de LOVERS hun AFGOT KUMAKOISI ADOREREN.

  Deze gasten zijn zo GESTOORD DAT ZE ZELFS BEREID zijn hun LOWLIFE LEVEN tegen geven voor deze CRIMINELE IDIOOT.


  Maak melding

 32. Het enige waar deze regering niet traag in is, is van het volk stelen, het volk misleiden, grondwetrechten schendingen zoals die omstreden amnestiewet, en de zogenaamde resolutie, om zogenaamd de veiligheid te garanderen, terwijl het in belang van die moordenaar is, Internationale verdragen schendingen en mensenrechtenschendingen.


  Maak melding

 33. Steenhard de Waarheid

  Als Bouterse alle niet presterende Ambtenaren weg zend zijn dat minimaal 4 zetels minder bij de volgende verkiezingen.
  Slimme zet. Van mij mag hij het doen.

  Echter hij is slim genoeg dat pas te doen als het IMF het gaat eisen. De eis ligt er feitelijk al want van het IMF moet de post salarissen terug gebracht worden naar 7% van het BNP. Dat betekend dat er ongeveer 35% bezuinigd zal moeten worden op de ambtenaren. Iedere ambtenaar gaat of 35% minder verdienen of moet voor 1,5 ambtenaar werk verzetten. Het laatste zal gezien de hoeveelheid spookambtenaren niet zo moeilijk zijn.

  Echter gezien het clientisme is de kans groot dat de bevriende ambtenaren die niets kunnen blijven en zij die wat kunnen en lastig zijn weg gezet gaan worden.

  Bouterse gefeliciteerd met de PUINHOPEN van PAARS.


  Maak melding

 34. RobG en Steenhard de domste beschouwen elke politieke miskleun van Bouterse & co als een strategische meesterzet…

  Hoe zielig kan je zijn….


  Maak melding

 35. Henk Molenaar,

  Zielig is de oppositie, want zij kunnen echt helemaal niets voor elkaar krijgen en hebben zelfs veel minder aanhangers dan voor de verkiezing.


  Maak melding

 36. Jojo,ik schat de waarde van de informatie die gij verstrekt op nul.Maakt totaal geen indruk. Wat wilt gij met deze informatie bereiken? Mensen die zwak van verstand zijn ga je misschien kunnen winnen voor VHP en NPS.Dat geeft jou echter geen garantie dat deze mensen jou, de VHP en NPS trouw zullen zijn.


  Maak melding

 37. Steenhard de Waarheid
  Henk Molenaar,

  Zielig is de oppositie, want zij kunnen echt helemaal niets voor elkaar krijgen en hebben zelfs veel minder aanhangers dan voor de verkiezing.

  Wat jou meester Bouterse WEL voor elkaar heeft gekregen:

  Suriname failliet, aan het IMF infuus, geen enkel zich op verbetering, koers srd naar 1 op 10. Inflatie van 50 procent…

  Moet ik nog even doorgaan?


  Maak melding

 38. Henk Molenaar,

  Beste Henk,

  Wat heeft de oppositie voor elkaar gekregen? Verlies in 2010, verlies in 2015, geen enkele idee hoe het beter te doen dan de huidige regering, niks, nada, zero.

  Je moet toch echt een keertje toegeven dat de superieurdere brein van Bouterse de oppositie heeft out manoevred.

  Een bijzonder zwakke oppositie draagt evenzeer bij tot de verloedering van het land als een slechte regering. Die verwijt van zwakte van de oppositie hoor ik echter zelden.


  Maak melding

 39. RobG(ij):
  Je blijft het proberen, arrogante kwallebak van de bovenste plank. Kom nu eens met een inhoudelijk weerwoord i.p.v. het belerende ” gij”, voorlopig komt JoJo met gedegen informatie waar jij veel van op zou kunnen steken! Een leerling zal zijn mentor nooit kunnen overtreffen als hij niet openstaat voor hetgeen hem onderricht wordt!


  Maak melding

 40. Speciaal voor RobG(elul)….. Maar het zal weer niet!
  Zie ook foto op Gfcnieuws

  Bron Gfcnieuws

  Caracas sterft de hongerdood

  12.Jul 2016
  Gewapende rovers eisten de mobiele telefoon van een 25-jarige man die voor een drugstore in de rij stond in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. In plaats van het toestel af te staan, zette Junior Perez het op een lopen.
  Hij werd met acht schoten afgemaakt.
  De tientallen mensen in de rij vertrokken geen spier toen de rovers de zakken van Perez doorzochten, terwijl het bloed uit het hoofd van de jonge man stroomde.
  Iedereen bleef op zijn plek om de gerantsoeneerde tandpasta te kunnen kopen.
  Venezuela wordt steeds gevaarlijker. Het leven van een medemens is minder waard geworden dan een tube tandpasta, en de mensen maken zich drukker om wat zij nog kunnen inslaan dan iets triviaals als het leven.
  Een kleuter werd onlangs doodgeschoten toen twee bendes een ruzie uitvochten. Een 80-jarige vrouw werd doodgedrukt toen een winkel werd geplunderd.
  Voordringen in één van de vele rijen is niet verstandig: je loopt het risico knock out te worden geslagen.
  In Venezuela, waar ooit de bomen tot in de hemel groeiden, kunnen de mensen nu nog maar maximaal 8 dollar per dag pinnen en mogen zij tweemaal per week boodschappen doen.
  Niet dat het veel uitmaakt: bijna niemand kan het schaarse voedsel, dat wordt bewaakt door gewapende soldaten, nog betalen. Voor velen is de dood de enige uitweg: in Caracas plegen meer mensen zelfmoord per maand, dan in New York of Los Angeles per jaar.


  Maak melding

 41. Steenhard de DOMSTE

  “Je moet toch echt een keertje toegeven dat de superieurdere brein van Bouterse de oppositie heeft out manoevred.”

  Dus :

  Oppositie uitgeschakeld, Suriname naar de kloten…

  Wat een superieur brein heeft jou moordpresident!


  Maak melding

 42. @ RobG

  U mag de informatie op nul waarderen. Echter het betaamt een wetenschapper dat oordeel te motiveren met controleerbare argumenten.

  Tot op heden heeft u nog geen enkel stukje informatie kunnen weerleggen.
  Tot op heden komen alle voorspellingen die vanaf 2012 gedaan zijn uit en stort de Paarse regering in.

  Waar is de toegezegde en door het IMF geëiste nieuwe begroting 2016.

  U stelde ooit dat 70% van de begroting salariskosten waren. Aangetoond is dat alle organisatiekosten dus lonen, vervoer huisvesting, computers, tot aan toiletpapier en telefoonkosten nog geen 45% van de laatste begroting zijn. In de voorgaande begrotingen was dat percentage lager.

  Ook op basis van de IMF cijfers kan gestaafd worden dat mijn cijfers hout snijden en die van U onzin zijn.
  Gegeven wordt dat het IMF op de organisatie een taakstellende bezuiniging gezet heeft van ongeveer SRD 600.000.000 en dat zal heel pijnlijk zijn omdat aan de Lanti Werkers te vertellen.
  Bouterse zal Valies moeten vertellen dat de gemaakte afspraken niet eens de waarde hebben van de inkt van de handtekeningen.

  Indien mijn data niet kloppen moet dat toch een fluitje van een cent zijn voor u om ze te weerleggen bij een glaasje Hooghoudt in Vincidat tenzij u daar niet welkom bent.


  Maak melding

 43. Beste Henk Molenaar,

  Suriname verkeert in een moeilijke fase. Daarom is het goed om de mensen die aan de macht zijn aan te moedigen om het nog beter te doen en niet steeds voor rotte vis uit te maken. Want als een vis rot, stinkt het voor iedereen, voor de slechte mensen maar ook voor de goede mensen.

  Dus liever geen rotte vis dan. Ik hoop dat jullie je vis niet laten rotten. Stop het desnoods in de vriezer.


  Maak melding

 44. @W. Whome,

  Het zal zo’n vaart niet lopen in Suriname denk ik, maar je weet het nooit.

  Men moet keihard optreden tegen rovers en criminelen.


  Maak melding

 45. Steenhard de Waarheid, het is geen schande om ongeschoold te zijn, vooral in een land als Suriname ligt het vaak niet aan de mensen zelf dat ze niet goed geschoold zijn, maar als je niet goed geschoold bent moet je het niet in je hoofd halen om president te willen zijn, je haalt het als ongeschoolde toch ook niet in je hoofd om een jumbojet te besturen? En net zoals geen enkele passagier, die niet gek is, het in zijn hoofd zal halen in een vliegtuig te stappen, dat door een ongeschoolde crimineel bestuurd wordt, zouden we het ook niet in ons hoofd.moeten halen om een ongeschoolde crimineel tot president te kiezen. Als je dat als volk toch doet, moet het je niet verbazen als het land binnen de kortste keren naar de bliksem geholpen wordt.


  Maak melding

 46. Steenhard de domste”

  “Dus liever geen rotte vis dan. Ik hoop dat jullie je vis niet laten rotten. Stop het desnoods in de vriezer.”

  Bekend spreekwoord zegt dat elke vis begint te rotten aan de kop…


  Maak melding

 47. niemand praat over de 750 miljoen dallas amerikanos die in Zwitserland gestald zijn en van wie ze zijn..

  als je alleen al dat terug haalt,dan is het land en volk voor de komende jaren gered..,,

  maar wie gaat dat doen..

  ,bovendien is naar verluidt het geld van de baas zelf..

  ,wat je wel in de wandel gangen hoort..

  ik zag vandaag nog die blauwe trein rijden op internet you tube ,alleen niet in suriname..,, alle flay-overs zijn al aangelegd door miesi kaba persoonlijk..

  na de volgende week opening van doe-bay..


  Maak melding

 48. @W.Whome,

  Wat dacht je dat er in Rio de Janeiro gebeurd? Armoede en uitzichtloosheid zijn een bron van veel ellende.Je moet je maar eens gaan verdiepen in dossiers met dit soort vraagstukken. Een wereld van kennis gaat voor je open.

  @Jojo,

  Gij komt met informatie zonder bronvermelding. Daarnaast is de informatie die gij presenteert naar alle waarschijnlijkheid afkomstig uit verdachte bronnen. Gij bent niet objectief maar subjectief bezig. Ik trek een rode streep door de informatie.


  Maak melding

 49. Uit zeer betrouwbare bron vernomen dat de heer Wirth zich op 1juli jl.in Tori Oso zich straalbezopen zich zeer liederlijk heeft gedragen en iedereen zowel van regeringszijde of oppositie heeft uitgedaagd en uitgescholden voor van alles en nog wat !

  Was dit misschien de reden voor zijn plotselinge ontheffing door die Boefdraad ???


  Maak melding

 50. @Henkes,

  Het is geen schande om ongeschoold te zijn.
  Maar vergeet niet dat ook heel veel mensen die veel geschoolder zijn dan de president, hem verkozen hebben en niet bvb de beter geschoolde Santokhi.

  Blijkbaar maakte wat de president zei meer indruk, of sneed het meer hout, dan wat Rusland of Brunswijk of Somohardjo of Santokhi zeiden.

  Bovendien heb je temaken met een ambtenarenapparaat. Als de ambtenaren niet kunnen leveren wat een minister in redelijkheid vraagt, wat dan? Wie deugt dan niet? De minister of de ambtenaren?

  Daarom ook zal de president meer eisen stellen aan de ambtenaren en zullen er flink wat het veld moeten ruimen.


  Maak melding

 51. Het is ook afgelopen met de porties bruine bonen op het plein. Het volk moet nu zelf haar bruine bonen gaan planten….

  what’s next.


  Maak melding

 52. Scribent RobG, heb ik gedaan met als specialisatie ndp corruptie rommel, 1980, 1996, 2010 en 2015.
  Kommer en kwel dat is het enige dat de ndp een volk kan aanbieden. Ja! Er is maar één onderwerp belangrijk, straffeloosheid voor de MOORDENAAR.


  Maak melding

 53. beste RobG

  1) Ik heb de links van de omtrent de salariskosten/ organisatie kosten bijgevoegd. Google begroting 2016 suriname en u kunt het ook vinden.

  2) ik verwijs naar het bureau van staatschuld en naar het Herstel en Stabiliteits plan met pagina’s en figuur nummers.

  3) ik geef u de artikelen in de Grondwet etc.

  U heeft echt te veel Hooghoudt op anders zou u beter weten.


  Maak melding

 54. Het kan er bij mij nog steeds niet in dat er niemand in Suriname in staat is geweest een gedegen kostprijsberekening te maken van de energieprijs. Volgens mij is het gewoon een kwestie van de directe en indirecte kosten optellen, al dan niet te verhogen met eventuele opcenten voor accijnzen.
  Als de balansen van EBS niet correct cq betrouwbaar zijn, kan dit alleen maar een voedingsbodem zijn voor corruptie.

  Als burger zou ik wel weten hoe de prijs die ik betaal tot stand is gekomen.
  Surinamers houden van vergelijken. Als ik in Nederland mijn afrekening van gas en energie krijg is deze tot in details uitgeschreven. Je hoeft er niet mee eens te zijn, maar je hebt wel de data…


  Maak melding

 55. Lijkt mij een utopie !!! Maatregelen tegen de ambtenaren treffen ???
  De meesten zijn zn aanhang ;bij duizenden in dienst genomen op de valreep van het einde van zijn eerste termijn op de diverse ministeries.
  Dit wordt moeilijk te verkopen aan die mensen en aan het IMF als dit een van de eisen zijn.
  Buitendien waar vang je deze mensen dan op ?
  We hebben geen industrieen, de privat sector is zieltogend dit wordt een onuitvoerbare klus.


  Maak melding

 56. 30 juni zou de eerste deadline zijn voor het IMF mbt.de rapportage van de maatregelen die de regering moest treffen en de begroting moest ook al behandeld zijn over 2016.
  Als ik mij niet vergis zijn beide zaken nog niet gebeurd.
  Ik vraag mij in gemoede af of Suriname uberhaupt in staat is op adequate wijze hueraan te voldoen.
  Suriname heeft zo vaak gelden laten liggen bij Internationale instituten gewoon om het simpele feit dat ze niet op tijd projektdossiers konden indienen.
  Nu moeten ze met de regelmaat van de klok onder pressie van het IMFrapporteren, ik hou mn hart vast.
  Bij het niet nakomen van de verplichtingen zal de geldkraan onverbiddelijk worden dichtgedraaid met alle rampzalige gevolgen vandien.
  Ondanks de eerste tranche van US 80 miljoen dollar en de 120 miljoen van de Caribische Bank is er totaal nog niets te merken van enige verlichting !
  Is dit geld dan ook weer verdampt ??.
  Als je de knowhow mist dan kan je nu wel buitenlandse consultants erbij halen om je te leren te rapporteren.
  In het verleden is er zoveel geld over de balk gesmeten daaraan maar nu denk ik dat het wel zn nut zou bewijzen.
  Schelden op de witteman is makkelijk maar je hebt ze nodig !!!
  Koekebakkers !!!


  Maak melding

 57. Het gehele volk zwicht en zucht onder de paarse vloek die oerdomme paarse zombies zichzelf en anti bouta volk hebben toegebracht. Soso paarse schijt en paarse pis vol van paarse onderdrukking, misleiding, roof en misdaad is het dagelijkse paarse brood dat de lijder en de roverheid vol paarse ratten en marionetten het volk geven. NDP olv de grootste onschuldigste misdadiger en grootste waarachtige leugenaar e mek volk pina, en ook al die paarse arme verworden oerdomme zombies.


  Maak melding

 58. die komediant van een rob g heeft een duistere zijde.
  niet alleen is hij een leekonoom , niet verwarren met econoom , maar hij is ook een verwende masochist.
  verbaal word hij telkens totall loss gemept door jojo en hij blijft vragen naar meer.
  i.p.v. dat hij eindelijk zijn facts gaat checken , blijft hij stoicijns onzin verkondigen.
  als amateur psycholoog zou ik een hele exacte profielschets van robbie kunnen maken.
  robbie g ……..de g van gangster waarschijnlijk …voelt zich allerminst te kakken gezet als hij weer eens verbaal gefileerd word door jojo.
  schaamteloos vervolgt hij zijn limbo , goebels achtige praktijken op wkn.
  het zou me niet verbazen als rob g een strafblad had waar delicten als oplichting veelvuldig op voorkwamen.
  we zien wel vaker dat onze paarse broeders allergisch zijn voor de waarheid.
  hun baas geeft ze het goede voorbeeld.


  Maak melding

 59. SU wordt bestuurd door een dictator die niets om zijn volk geeft.
  Het enige wat SU nog kan helpen is dat iedereen de straat op komt om deze gek weg te sturen. Want dat is democratie. Maar daarvoor moet je wel uit je hangmat komen. En doen de Surinamers dat niet dan zullen ze de rest van hun leven pienaren of nog erger dan dat.


  Maak melding

 60. @Basmatie,
  Zo praat je niet over je ex zwager die een kind verwerkt heeft bij je zus.
  Vroeger was hij de beste zwager die je gekend hebt.
  Van al die 4 was hij de beste.
  Toen was hij goed om de 3 kinderen te onderhouden van 3 verschillende mannen die je zus had .


  Maak melding

 61. @basmati,

  Ik heb medelijden met jou omdat je waarde hecht aan de informatie die Jojo denkt te presenteren. Geen wonder waarom dat je hoofd scheef aan het groeien is. Gij leeft in een wereld van fantasie.De realiteit gaat aan jou voorbij. Gij zit vastgeroest in de flow van Jojo die continu valse informatie de wereld injaagd. Ik geniet van al die stommiteiten die jullie beweren.Terwijl ik op mijn studenten wacht lees ik de nieuwe Stommiteiten die jullie geproduceerd hebben. Ik ga over 30 minuten SAP examens afnemen en dan sluit ik mijn denkwereld af voor de onzin waarin jullie heilig in geloven.Het wordt zodirect een serieuze bedoeling afgesloten van de grappen en grollen van de Front aanhang.


  Maak melding

 62. Beste RobG

  Wat u valse informatie noemt komt voor het grootste deel uit
  het “Herstel en Stabiliteitsplan” resp. Het bureau voor Staatsschuld.
  De laatste is een van de weinige Surinaamse overheidsbronnen die concrete informatie geeft.

  Als u die informatie vals vindt dan beticht u de regering van het creëren van en werken met valse informatie.

  Het droevige is dat u data uit de grote duim komen.

  Nu ontleent u zich waar status aan SAP examens. Net of dat bijzonder is. Het geeft slechts aan dat u in de standaard mainflow zit en niet in sector waar men na moet denken over wat men doet.
  By The Way voor een econoom van ongeveer 60 is het wel heel erg triest betrokken te zijn bij SAP examens.


  Maak melding

 63. @amaranta,

  Het waren vooral de aanhangers van Brunswijk die massaal ambtenaar werden, vlak voor de verkiezing.
  Ontslag van deze mensen zal de NDP nauwelijks treffen, denk ik.


  Maak melding

 64. @ rob g
  in den beginne dacht ik dat je wist waarover je sprak .
  ik schatte je daarom ook hoog in.
  helaas en tot mijn spijt , ik vergis me niet graag , ben je in mijn achting gedaald.
  bijna al jouw beweringen worden door o.a .jojo genadeloos op de schoen genomen
  jijzelf blijkt niet over de gegevens noch over de kennis te beschikken om de beweringen van jojo onderuit te halen.
  het is duidelijk merkbaar dat jouw postings paars gekleurd zijn .
  ik zelf ben niet gecharmeerd van geen enkele politieke partij in suriname .
  ze bestaan m.i. alleen uit figuren die het eigen belang boven het landsbelang stellen.
  de ndp is daar geen uitzondering op.
  het zou goed zijn om eens een keer aan zelfreflectie te doen .
  lees de postings van jojo nog eens een keer aandachtig door en probeer zijn beweringen te weerleggen ….met controleerbare feiten.
  lukt dat niet , dan zou je eens bij jezelf te rade moeten gaan of je je paarse bril niet aan de wilgen moet hangen.
  paars is trouwens uit de mode .
  .
  .
  @ ??
  na al die tijd heb je nog steeds niets positiefs aan het forum toe te voegen.
  neem een voorbeeld aan rob g .
  hij probeert het tenminste nog .


  Maak melding

 65. @??,

  Mijn broertje heeft 5 kinderen bij jouw vrouw verwekt. Weet je nog? Niet vergeten en behandel die kinderen goed, ook al zijn ze niet van jou!!


  Maak melding

 66. @Banasur dat klopt helemaal wat je daar zegt de meeste nieuwe ambtenaren zijn van de ABOP.
  De functiebenamingen zijn gewoon verzonnen en ook nieuwe niet bestaande afdelingen van ministeries. Er worden presentielijsten gewoon thuis gemaakt en getekend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.