Bevolking Paramaribo geeft Bouterse dikke onvoldoende

119

PARAMARIBO, 5 jul – Het merendeel van de respondenten tijdens een opiniepeiling geeft het regeerbeleid een dikke onvoldoende. Tijdens de enquête van onderzoeksbureau Nikos heeft in Paramaribo een opiniepeiling gaf bijna zeventig procent aan ontevreden te zijn.

Het onderzoek is onder duizend stadsbewoners gehouden van achttien jaar en ouder. Maar liefst zes en zestig procent is niet tevreden. Volgens de resultaten in de Times of Suriname is slechts zeventien procent tevreden. Een even groot percentage twijfelt. De regering krijgt iets meer dan een vier voor haar prestaties. Nikos trekt de zeer logische conclusie dat burgers duidelijk ontevreden zijn op het moment.

Het onderzoek is beperkt gebleven tot Paramaribo, vanwege de kosten. De onderzoeksperiode liep van vier en twintig juni tot en met twee juli. Vanwege de actualiteit zijn ook de perikelen rond het strafproces tegen Desi Bouterse meegenomen. Ruim vijf en zeventig procent van de respondenten vindt dat de rechterlijke macht met rust gelaten moet worden. Opmerkelijk was dat ruim vijf en dertig procent geen moeite heeft met bemoeienis in het proces.

Bekijk ook:


119 REACTIES

 1. Owh de destabiliserende krachten zijn weer bezig. Want als je kritiek hebt op de GKL (grote kale leider), Ben je een vijand van Suriname. Het feit wil wel dat een groot deel van deze ontevreden mensen GKL daar zelf heeft geplaatst. Dus geldt nu ” BA SUKU BA FENI BA TJARIE”


  Maak melding

 2. Een dergelijke omslag in sentiment reduceert de NDP enorm.
  Dat was al zichtbaar in OCER en bij de wandelmarsen en bij de tegen demonstratie.
  De NDP krijgt geen mensen meer de straat.


  Maak melding

 3. Hahahahaaaaa…17%is tevreden met de ndp regering ,17% die bestaan uit de ndpers .

  De approval rate voor president Barack Obama was eind juni 50%, terwijl 46% niet tevreden was met de wijze waarop hij zijn werk deed en 5% geen mening had ..

  Nikos heeft deze vraag als volgt gesteld “Bent u tevreden of ontevreden met de manier waarop de president zijn werk doet?” Het blijkt dat 66% van de burgers van Paramaribo momenteel ontevreden is met de manier waarop president Bouterse zijn werk doet. Slechts 17% is wel tevreden en 17% twijfelde. De approval rate voor de president is dus 17%.


  Maak melding

 4. De enige “logische” conclusie die personen als RobG en zijn medestanders (namen vergeten) uit dit onderzoeksresultaat kunnen trekken is dat een groot deel van de paarse stemmers, door toedoen van het Front, ook redimusu’s zijn geworden, Bouterse doet het in hun ogen nog steeds heel goed, over 33 jaar hebben we niet alleen Tigri terug, maar zijn we ook het welvarendste land van het westelijk halfrond, maar deze ondankbare Redimusu beesten gunnen Bouterse niet de gelegenheid om orde op zaken te stellen.


  Maak melding

 5. Dat is toch logies! !!!
  Daar waar geen bestuurders zijn of het geen zij moeten doen los laten om het idee te creëren dat de economie stokt en er onrust gezaaid wordt door verschillende juridische verhalen en twijfels onder de burger bevolking rond te bezuinnen.
  Kan je er op aan DAT iedereen onzeker wordt en niet meer weet waar men aan toe is.
  MAAR DAT HEBBEN ZE BEWUST GEDAAN!!!!!!!! En zelf gecreëerd
  OM DAT ZE DAN DIE REGELTJES IN DE WET KONDEN HANTEREN OM ONDER HET PROCES UIT TE KOMEN


  Maak melding

 6. 35% crimineelen vinden dat er mag worden ingegerepen in de rechtszaken. Dat zijn natuurlijk familieleden van de Santo Boma bewoners?!


  Maak melding

 7. Ik verwacht dat de verkiezingen binnen 18 maanden plaats zullen vinden. Ik denk niet dat Bouterse het zal kunnen rekken tot 2020. De problemen zijn manifest op bijna alle terreinen en veel tijd van deze regering gaat verloren met blussen van brandjes. Er is nauwelijks tijd om de echte problemen aan te pakken. De hulp van het IMF zal niet op tijd binnen komen, omdat ze nu al niet in staat zijn om de vereiste dossiers aan te leveren. De koers gaat niet omlaag zoals Bouterse had beloofd en het volk merkt nu dat de NDP de mensen voor de gek heeft gehouden. In mijn omgeving zie ik dat mensen nu apatisch beginnen te worden. Je merkt dat mensen niet meer uitkomen en hun laatste sieraden belenen om de maand door te komen. Geen enkele regering zal de de onvrede die nu aan het groeien is in toom kunnen houden. Een nieuwe beweging met eerlijke mensen zal veel stemmen kunnen trekken bij de volgende verkiezing. Hoe langer de NDP aanzit des te groter zal het verlies zijn bij de komende verkiezing.


  Maak melding

 8. 100% van het kabinet is VOOR Bouterse.
  100% van het IMF is VOOR Bouterse.
  100% van de buurlanden zijn VOOR Bouterse.


  Maak melding

 9. @Meerzorg

  Volgens de eigen gedroomde regels kan Suriname in het buitenland nog $ 570.000.000 lenen tegen een koers van 3,35.
  Er zijn dan ook voor miljarden echte dollars aan leningen “geregeld” op basis van MOU’s
  Echter het buitenland kijkt niet naar de koers van 31 december 2014 maar de koers van juli 2016 en die is ruim 7 en dat betekend dat de huidige schuld in het buitenland ver boven het schulden plafond uitkomt en wel met ongeveer $ 330.000.000 (Srd 2.500.000.000) ofwel er kan in de realiteit van juli 2016 niets meer geleend worden en dat begrijpen al die buitenlandse financiers. Vandaar dat Hoefdraad even weg moest voor een service beurt.

  Het IMF moet al op het eerste meetpunt registreren dat de regering faalt. Na de volgende gemiste meetpunten zijn ze klaar met deze regering en zal Bouterse hints gaan krijgen dat het voor hem beter is ergens een sanatorium op te zoeken en te hopen dat zijn weg gesluisde middelen niet gevonden worden en afgenomen worden.

  Boefdraad knijpt hem heftig want de man is al een tijdje niet meer gezien.
  Het zal mijn niet verbazen dat hij plotseling helemaal verdwenen is en onderduikt bij de afgelopen jaren zeer stevig beloonde adviseurs van de CBvS resp. het ministerie van Financieen. Boefdraad gaat zijn Kick back tellen.


  Maak melding

 10. @ Steenhard de waarheid.
  ”100% van het kabinet is VOOR Bouterse.
  100% van het IMF is VOOR Bouterse.
  100% van de buurlanden zijn VOOR Bouterse.”

  En bijna 70 procent van de bevolking van Paramaribo is ontevreden over zijn beleid. Waarom wordt het altijd persoonlijk gemaakt. We hebben het over zijn beleid en de NDPers hebben het direct over VOOR of TEGEN Bouterse.

  Zucht!!!!


  Maak melding

 11. @Boegoenirie,

  Het geeft aan dat Bouterse een juist beleid voert en dat de Surinamers niet verder kijken dan hun portemonnee van vandaag.


  Maak melding

 12. De deken van de Orde van Advocaten, Harish Monorath, vindt dat de bewindsvrouw betrokkenen binnen de rechtsspraak sinds haar aantreden constant beledigt. Daarnaast geeft zij de samenleving volgens hem systematisch verkeerde informatie.

  Lees meer: Advocaten schamen zich voor minister van Juspol – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/07/05/advocaten-schamen-zich-voor-minister-van-juspol/#ixzz4DXTd8600

  Monorath
  Als jij jezelf een zelf respecterende Deken van de orde van advocaten noemt en herkent dan dien jij niet te aarzelen om deze omhoog gevallen advocaat te berispen of te schorsen en door te halen in het register als zijnde met de reden “het in diskrediet brengen van het beroep van advocaat, het onjuist handelen volgens het handvest van advocaten”.
  Of misschien ben jij Monorath schijterig en bang om zo een stap te nemen.
  Haar aanbrengen voor de balie moet toch geen onmogelijkheid zijn?


  Maak melding

 13. Het hangt er vanaf hoe je het wil bekijken.Vanuit een crimineel standpunt bekeken verdient hij een wel ruime voldoende.
  Van mij krijgen de surinaamse kiezers ook niet meer dan een 2.


  Maak melding

 14. De enquete ging over hoe tevreden de mensen zijn over het economisch beleid en de bemoeienis met een rechtzaak, niet over het wegsturen van de regering.

  Want als die vraag aan de orde zou komen, dan zou men dichtklappen en 100% zou er tehen zijn.


  Maak melding

 15. @Steenhard de waarheid
  Moeten we wonderen verwachten van een lege portemonnee!?
  Je baasje maakte het wereldkundig bekend dat Suriname dankzij hem skeer is!! Dankzij het IMF en ons die het IMF gaan terugbetalen is je baasje op reis naar arme, skeer landen met een dictator als lijder zoals hem!!


  Maak melding

 16. KUMAKOISI WILL HAVE TO HIT THE ROAD: De MOFINA WANGS moeten nu Massaal de straat op en dan verdwijnt KUMA automatisch!

  WEG MET DEZE CHARLATAN, DE VADER VAN ALLE LEUGENS EN BEDROG.


  Maak melding

 17. Wat een gelul allemaal.
  In Nederland geeft men de regering een dikke onvoldoende.
  Wat veranderd er aan de situatie.
  In Suriname geeft men Bouterse een dikke onvoldoende.
  Ha ha ha.
  De media houdt van sensatie.
  JoJo geeft Robg een dikke onvoldoende.
  Maar wat JoJo vergeet is dat Robg de koers bepaald en hiermee zal hij het moeten doen.
  Dus wat bereiken wij hiermee niets.
  Bouterse bepaald in Suriname en Robg zet de bakens in Nederland uit.
  Nog 3 te gaan tot die tijd zullen jullie het hiermee moeten doen.


  Maak melding

 18. @Ray,

  Vele Surinamers zijn skeer? Daarom moeten ze dan gratis BB met R krijgen. Maar daar hebben jullie dan weer problemen mee. Moeten die skeerlingen dood soms?


  Maak melding

 19. De paarse electoraat heeft een zakkenvuller als president gekozen, het is hun goed recht om het mandaat terug te eisen. Vind ik persoonlijk !
  De president moet gewoon gehoor geven en niet gaan verwijzen steeds naar artikel 148 van de grondwet.
  Dat wat bouterse nu doet is burgerlijke ongehoorzaamheid jegens de grondwet.


  Maak melding

 20. @Steenhard de waarheid

  Hallo,het volk moet de handen niet ophouden voor een aalmoes ze moeten ervoor zorgen Suriname te helpen bevrijden van een crimineel die schuldig is aan hun miezerige situatie! Maar het volk ,de skeerlingen dan , kiezen voor de makkelijkste uitweg. Ze gaan niet vechten voor een beter bestaan ,nee ze gaan liever naar Ocer voor een bordje gratis bruine bonen en van deze skeerlingen moet ik serieuze daden verwachten?!Hou maar op hoor grapjas , het is nog te vroeg voor een 1 april mop!
  Ps ,
  de skeerlingen zijn liever lui dan moe,ik zie ze niet vechten voor hun zelf laatstaan hjet land helpen bevrijden.. Mijn part Mogen deze skeerlingen op houden te bestaan!! Ze zijn gewoon een last!!


  Maak melding

 21. Wat het erngst is is DAT deze leiders van NDP nog net voor de verkiezingen hebben zitten en of staan liegen voor het surinaams volk DAT moni de. Terecht de vraag van wij zij n moe ,pe a moni de bouta? Deze mannen en vrouwen vooral de voorzitter van DNA ze voelen het niet. Die mensen hebben schoonmaakster, eten optijd ,SWM EBS is snoep geld voor hun .we voelen het tot in ons mars


  Maak melding

 22. Jojo, de ontevredenheid van de mensen valt best te begrijpen.Ook NDP-ers worden door de crises geraakt, dus ook mijn eigen familie en vrienden.De mensen voelen het in hun portemonnee.Maar als de economie ineens een herstel laat zien blijft niets over van deze ontevredenheid.


  Maak melding

 23. @??

  Je meent het…, whahahahahahahahahaha, giechel, giechel.

  Jij ziet die pathologische, deeltijd leraar economie van inHolland, als jou role model?

  Iemand die dertig lange jaren niet in suri is geweest, vanwege persoonlijke omstandigheden (God weet zit hij in de bajes) 🙂 .
  En die herhaaldelijk betrapt is op leugens.
  A mang no sab tak sranan niet eens.
  Hartstikke bedankt voor de afsluiter van deze zonnige dinsdagmiddag.
  Dit is echt een top geintje, whahahahahahahahahaha.

  Oeps, achteraf bekeken heb je eigenlijk wel gelijk, ik heb me altijd afgevraagd wat de connectie is met desi-ley, je weet wel het motief.
  I’ve got it! Eureka ze zijn allebei pathologische leugenaars.

  Enne, ik hoef geen reactie, ik heb geen tijd voor je, want ik ga nu koken voor de Heer des Huizes.
  Vandaag wordt het een lekkere masoesa alesie met zoutvlees en gerookte kip, gebakken banaan, verse tomaat, peper en zuur.

  Toedels: I love su!


  Maak melding

 24. @Esmerald,

  Is die Heer des Huizes niet mans genoeg om z’n bakbanaan omhoog te krijgen en wil je daarom zelf die bakbanaan zo graag naar binnen duwen.


  Maak melding

 25. @Steenhard de waarheid
  Nee ik hoop niet dat ze massaal doodgaan .Ze kunnen alsnog gaan werken.
  Wil je niet tot de skeerlingen behoren dan moet je gaan werken want een ander gaat niet voor je werken. en je verzorgenZe moeten alles niet aannemen als te zijn hun lot en skeerlingen zijn .Niemand houd ze tegen om te gaan werken.Ze zijn een last voor moeder aarde ! Ze moeten hun betaan zelf gaan opbouwen en niet hun hoop- op- een crimineel gevestigd houden.!Die crimineel gaat ten onder en zal hun meenemen,een droevige lot die zij zelf zoeken!!


  Maak melding

 26. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  NDP is ‘Links lullen, rechts zakken vullen’

  Zie hoe ze het volk belazeren met hun linkse idiologie, vrienden van Venezuela, Cuba, Guinee-Bissau, Noord Korea, Moslimlanden.

  Zie hoe het volk in heel grote armoede leeft en zie hoe DDB, gezin, familie, rovers, de lijders, gezinnen in rijkdom en weelde leven in heel grote paleizen, met zwembaden, in Parijs winkelen, in limousins in de rondte rijden, dure koloniale kostuums en dure dassen dragen, westers whisky drinken alsof de industrieën door hun zijn opgezet, enz,

  Zie uw heel grote armoede!

  Deze lijders, waaronder DDB belazeren het volk en leiden een leven alsof ze God in Frankrijk zijn en poepen en plassen op het proletariaat. Vermoorden opgepakte andersdenkenden, Moiwana86 moorden, onschuldige zwangere vrouwen, kleine kinderen, vertrappen de grondwet van Suriname n internationale verdragen, mensenrechten, willen de rechterlijke macht in Suriname uitschakelen, enz.

  Volk Van Suriname, Surinamers zie hoe u in armoede leeft en erin terecht gekomen bent, u uw rekeningen niet kan betalen, tekort aan medicijnen, zie wie hieraan schuldig is/zijn, zie het gedrag van de mini ster van justitie en politie, zie DDB en de gangsters, zie BEP, zie DOE, zie de NDP-dna-leden, zie de mini sterraad, enz.
  Oe Wiki No???!!!

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 27. Passant,

  Je moet niet zo dramatisch doen man. Heb jij geen luxe dan? Heb je geen auto? Geen koelkast? Geen wasmachine? Geen gasfornuis? Geen electriciteit? Geen ventilator of airco?


  Maak melding

 28. Suriname is een rijk land en iedere burger of die nu in Paramaribo, boes stong of where ever in Suriname woont heeft recht op een fatsoenlijk leven.

  Verder hoort iedere Surinamer:
  – in een democratische rechtsstaat te leven, waar de Trias – Politica geldt;
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht,
  de grondwet van de republiek Suriname en Internationale Verdragen cq, mensenrechten.

  Niemand in een democratische rechtsstaat staat boven de Grondwet en Internationale Verdragen, mensenrechten. Wie zich schuldig maakt aan misdaden tegen de menselijkheid moet voor de rechter/krijgsraad of een misdrijf, een overtreding heeft gepleegd, enz voor de rechter/krijgsraad verschijnen.

  Deze wetten in de grondwet van Suriname en Internationale verdragen gelden ook voor DDB en de rovers in Suriname. Het is zo en niet anders!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 29. 1 + 1 = ??

  De IMF lening is maar een klein deel van de totale schuld ..

  Betalingsachterstanden zijn ook schulden bijvoorbeeld in de zorg, bouwprojecten en andere half opgezette projecten, bij de ambtenaren, onderwijs en wie weet waar nog meer ..

  Leningen bij China, Islamitische bank, Caraïbische bank en wie weet waar nog meer ..

  Nu Bouterse, Hoefdraad en Badrising uitlandig zijn is het vermoeden dat er nog meer op krediet afspraken gemaakt zullen worden ..

  Hoe hoog is de totale schuld inmiddels ??


  Maak melding

 30. Het volk moet en gaat de straat opgaan.Dan zul je zien wat er zal gebeuren..dan is periode DDB afgesloten.Een van de personen die ik terug wil zien is C.H.ik besef dat de nieuwe regering geen ijzer met handen kan breken..maar PE A MONIE DE??


  Maak melding

 31. @Diana

  Je blijft kletsen over Suriname he meid stop met Suriname in je mond nemen de grootste koe kan bedenken dat op straat gaan wanorde betekent. Diana vanaf vandaag maak ik de persoonlijke taak jou elke dag de mond te snoeren als je onzinnig blijft kletsen over Suriname ,..op leeftijd steuntrekkende verbitterde oud vrouw uit Nederland


  Maak melding

 32. @ Sabatoe France,

  Je bedoeld een dikke nul, I.p.v. een dikke lul, want dan weet je zeker dat je besmet bent van dit zieke gedrocht.


  Maak melding

 33. Je bent een stom rund die het op elke manier blijft proberen maar je argumentaties zijn inhoudsloos. Je probeerde het door te stellen dat volk en land de geschiedenis moet kennen.

  Zoals ik je al eerder zei : schrijf een brief naar de minister van onderwijs van Nederland wanneer ze jullie kinderen de waarheid gaan vertellen.

  Je zegt je in te zetten voor je familie en vrienden in Suriname? Vrouw go dok geen familie en vriend zie ik je hier ondersteunen. Je krijgt steun van meerdere oudere verbitterde landverraders die toegang krijgen op een forum te komen kletsen.

  Je hebt niks te willen en niks te bepalen in Suriname…joe na bordeaux en ding sma dat moes tap ding…..Vrouw vanaf vandaag mi nanga yu!


  Maak melding

 34. de moordenaar is van een ander planeet,hij onaanraakbaar door zijn eigen volgelingen..

  niemand uit zijn gelederen spreekt hem tegen,ondanks dat ze tegen zijn,buigen ze toch voorover om alles te nemen zoals het komt..
  s’keer of niet,, ze blijven achter hun LIJDER en leiden verder in armoede..

  ze zijn die armoede standaard gewend,, willen niet anders leven..


  Maak melding

 35. @Ab de Slam

  Jij bent de internet-terrorist hier? Haal je dochter of zoon en laat ze me dezelfde rotzooi als Diana komen vertellen ga je lezen wat ik ze ga uitleggen.


  Maak melding

 36. Jaja, voor het gepeupel hier zijn opiniepeilingen nu wel betrouwbaar. De mensen zijn niet meer bang en worden niet meer omgekocht door de NDP of wacht effe nu worden ze omgekocht door front , maar dat mag nu wel.

  Leuk hoe al die Nederlanders hopen, willen en eigenlijk dagelijk bidden tegen hun God dat Surinamers op straat gaan, volgens deze koebies, hebben de Surinamers geen verstand. Welnu de Surinamers hebben verl meer verstand en weten precies wat hun belangen zijn en dat is in ieder geval geen chaos nu in deze moeilijke periode, gaan jullie maar lekker zelf op straat.


  Maak melding

 37. Bakana torie de enige echte waarheidsgetrouwe programma met hoor en wederhoor, dat zijn zaken die de goedgelovige en sekteleden van front niet leuk vinden.


  Maak melding

 38. @ab de Slam
  Ten eerste zou ik je aanraden snel een andere nickname te nemen, want je bent zeer respectloos bezig naar de nabestaanden.

  Abdeslam wordt gezien als een van de terroristen die de aanslagen op 13 november 2015 in Parijs en Saint-Denis hebben voorbereid. Hij zou een van degenen zijn geweest die probeerden het Stade de France binnen te dringen met een bomgordel om daar een zelfmoordaanslag te plegen. Tijdens de aanslagen vielen 129 doden en meer dan 350 gewonden van wie er daags na de aanslagen nog veel in kritieke toestand verkeerden.


  Maak melding

 39. Je moeder en je vader hadden een spatie moeten maken tussen hun matrassen, zodat je met je achterlijke en debiele denkwijze niet was geboren.. waar haal je het lef vandaan zo respectloos te zijn.


  Maak melding

 40. zo 35% foetoe boys, zuigertjes, die allemaal geld krijgen uit de belasting pot
  dat is wel erg veel voor een arm land

  danie, krijg je net als ingrid een parlementslid salaris??
  kleine foetoe boi zonder innerlijke beschaving


  Maak melding

 41. Je hebt toch net geluisterd naar Bakana Torie oftewel Anansie Torie? Hebben ze je niet verteld pe a monie de? Erg teleurstellend dan. Ze geven ook nooit de echte en belangrijke info, niet?


  Maak melding

 42. over heen praten, stemt toe .
  danie, de foetoe boi, krijgt een salaris van bouta (belastingpot) om hem hier dag en nacht zijn held met -400 doden op zijn geweten- te beschermen en te verdedigen.

  die schijt vlek is blijkbaar de enige surinamer die niet hoeft te werken want hij zit hier dag en nacht. 24 uur
  wat een farce

  dus danie, weet je echt niet waar al het belasting geld is?
  juist ja, in die zakken van jouw en ingrid


  Maak melding

 43. vertel jij liever waarvan jij van leeft in suriname
  andere mensen hebben 2 banen en jij zit hier met je gat 24 uur
  geef terug ons belasting geld, dief dat je bent


  Maak melding

 44. Een onvoldoende voor de pres.en regering mag verrassend genoemd worden.
  Over het algemeen raakt het volk euforisch als de president hun weer eens in de kruis betast.
  Gezien de magere opkomst bij Hofwijks ‘WE ZIJN MOE’was de indruk dat er net een paar honderd mensen ontevreden waren.


  Maak melding

 45. er moet een actie komen met, stop foetoe boys hun salarissen.
  damnnn 35 % meevreters
  er moet echt een onderzoek komen naar deze gasten en voor hoeveel geld ze staan op the pay-roll van bouta
  is toch belachelijk
  voer actie tegen de foetoe boys en trap ze uit su naar dubai met hira erbij


  Maak melding

 46. Eindelijk. Ook de jongeren worden wakker en beginnen kleur te bekennen. Een goed teken van deze generatie die de daden van De Moordenaar desire delano bouterse niet wilden onderkennen. Ik hoop ook in Suriname geschiedenis boeken(leerboeken in het Nederlands) worden geschreven en zo de nieuwe generaties ervan bewust te maken wat voor een ravage deze dagoe heeft aangericht in de jaren 80 in een land dat mooier is dat elk ander land in Zuid Amerika.


  Maak melding

 47. @binladen
  hier trappen we niet meer in danie!
  opstoken doe je maar ergens anders, creep
  zo oude, nu zo doorzichtige intimidatie truc

  ga een baan zoeken, dief


  Maak melding

 48. waarom moet je de moordenaar een dikke onvoldoende geven..

  jullie wilden toch zelf ”” nog 5 ”’en nog 5 en nog 5.. en nu ineens een onvoldoende..

  jullie zijn net zo principe loos als jullie lijder..

  nu moet je niet weg lopen ,maar dragen tot de graf..

  stelletje laf-aards..


  Maak melding

 49. @zakkenvuller aka solly

  Je bent goed in observeren toch .. en als je me postings goed in kaart had gebracht zie dat ik niet werkloos ben als Diana. Daarnaast heb ik eerder al laten vallen dat ik werkzaam ben en waar ik werkzaam ben. Leer lezen aub!


  Maak melding

 50. Bos bouta your ship is sinking may day may day may day may day may day may day may day
  Please……… go home!!!!!!
  Ie fock a kondre behoorlijk up!!!!!!!!!!!
  A sarie!!!!!


  Maak melding

 51. Het volk van Suriname heeft al 6 jaren de verkeerde man gekozen als president.Nu hebben ze spijt van.Er is geen geld meer in het land.Alles is leeggeroofd door Bouterse en zijn handlangers.Ze hebben zichzelf verrijkt ten kosten van alles.Venitaan heeft 1.3 miljard dollars achtergelaten en alles is verdwenen en niemand weet waar dat geld is alleen de president.Hij is de machtigste man van Suriname maar hij heeft geen verstand want hij doet alles verkeerd.


  Maak melding

 52. @Steenhard de Waarheid
  100% van het kabinet is VOOR Bouterse.
  100% van het IMF is VOOR Bouterse.
  100% van de buurlanden zijn VOOR Bouterse.
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
  100% van de Pannenkoeken zijn TEGEN Bouterse.


  Maak melding

 53. Ik weet wel waar het geld. In dr grote buik van de killer en boefdraad. Als het terug wil, dan moet je buik open snijden. Wie durft?


  Maak melding

 54. Ik weet wel waar het geld. In de grote buik van de killer en boefdraad. Als je het terug wil, dan moet je hun buik open snijden. Wie durft?


  Maak melding

 55. denie, mi boi, ik weet dat je werkt.
  alleen, niet waar je werkt
  o,ja toch wel
  en om nou een man te vertrouwen op zijn woord die geen innerlijke beschaving heeft en elke waarheid probeert te saboteren met leugens.
  tja


  Maak melding

 56. @ RobG

  “Maar als de economie ineens een herstel laat zien blijft niets over van deze ontevredenheid.”

  U zekerheden nemen sterk af. Als de economie ineens een Herstel laat zien is wel heel erg speculatief. Tot heden is er weinig uitgekomen wat de president en zijn regering voorspeld hebben en gepland hebben.

  In echte dollars is de het BNP nog slechs 60% van het BNP in 2010.
  De schulden zijn gerekend tegen de echte koers door alle plafond geknalt. Of wel van alle enorme lening kan geen enkele lening meer verzilverd worden.

  Na de monetaire financiering in september 2015 met SRD 2.500.000.000 zou men denken dat alle onbetaalde rekeningen betaald zouden zijn echter de stapels onbetaalde rekeningen zijn weer enorm. Zo extreem dat in de gevangenissen en cellen geen eten meer geleverd wordt.

  Beste RobG deze ellende heeft niets te maken met de grondstoffen prijzen. Venetiaan heeft in 2008 het zelfde meegemaakt. Deze ellende heeft alles te maken met STRUISVOGEL politiek.


  Maak melding

 57. bijna 70% is ontevreden oftewel meer dan 30% is tevreden.
  je zou kunnen zeggen dat de ndper nog steeds achter het wanbeleid van hun t.e.r.i.n.g,l.i.j.e.r. staat .
  hoe diep moeten we nog zinken voordat onze neuzen allemaal de zelfde kant op staan ?
  van gaal zou zeggen : ben ik nou zo slim of zijn die suries nou zo dom .
  boterse heeft een hondstrouwe ongeschoolde analfabete aso aanhang.
  bessy en kanhai zijn waarschijnlijk de best geschoolde dommies van de ndp.
  in de partij van de dommies zijn die 2 ezels koning.
  nadat ze rechten gestudeerd hebben , kunnen ze het wetboek van strafrecht nog niet lezen.
  ze begrijpen geen enkel vonnis dat in hun nadeel uitvalt.
  te pas en te onpas worden er niet ter zake doende argumenten aangehaald om de strafzaak tegen boterse krom te trekken.
  ze zijn het ultieme voorbeeld van geschoolde ongeschoolden.
  het is voor mij een compleet raadsel hoe de ndp nog steeds meer dan 30% van de suries kan bekoren.
  trouw heeft een grens .
  na het zien van de laatste performance van bessie en kanhai zou in principe zelfs bouta moeten walgen van de toppers van de ndp.
  eigenlijk zou minimaal 95 % van de ondervraagden ontevreden moeten zijn met het gevoerde beleid.


  Maak melding

 58. Deze ka volksbedrieger moordenaar opa bouta lassinggggh wreed! Hy durft niet eens meer naar ocer te gaan. Hy is bang v de leegte daar. De mensen nemen die 100srd en gaan dan gelijk weg!!!!!
  Moordenaar heeft su naar haitie gestuurd!!!!
  Het wordt elke mnd een stuk erger in su totdat de kruik barst ie sabie toch????
  Na karma ey teki a moordenaar diesie!!!!
  Ka didibrie!
  Waar bouta is heerst er probleem en chaos!!!!


  Maak melding

 59. De ellende in su heeft te maken met wanbeleid!!!!!!!! Van deze regering!
  Op grote voet leven njang driengie etc.
  Dit soort gedrag krijg je wanneer j criminelen en ongeschoolden als president hoogste gezag in e land hebt!!!!!!
  Sjeng torie mang!!!!!!!
  Bouta is militair en hoort in het bos thuis!
  Hy is totaaaaal niet geschikt v zijn job als pres en doet dit om zijn 8dec straf te ontlopen!
  De natuur rekent af met dit soort gasten want heeeeeel veeeeel anderen lijden nu eronder!!!!!! Bouta probleem moet andere probleem niet zijn!


  Maak melding

 60. Oh de oplossing is gewoon voor een niet criminele lijder te kiezen maar eentje met een schoonblad en de nodige diplomasd Is dit zo moeilijk?


  Maak melding

 61. Google de naam Loretta Lynch is een Amerikaans juriste die minister van justitie is.Een poos terug zat ze in het vliegtuig met Bill Clinton,na deze ontmoeting is het onderzoek naar Hillary Clinton stop gezet na haar verhoor.Trek zelf uw conclusies.Als het Poetin was geweest dan had hij gelijk het etiket corrupt opgeplakt gekregen.Dit is politiek.


  Maak melding

 62. Je hebt twee manieren om aan luxe te komen..er hard voor te werken..of stelen.Als je in de politiek zit dan doe je dagelijks een graai in de Staatskas..dan kan je je gezin..jezelf of je buitenvrouw verwennen.En als Suriname een rijk land was dan zou ik zeggen ok…maar je steelt van mensen die geen toekomst hebben..dagelijks niet te eten hebben..Jullie zijn in mijn ogen allemaal moordenaars…En wat het grappige is..over 4 jaar zie je die zelfde gezichten weer met het zelfde verhaal in een andere verpakking…En ja hoor ze worden weer verkozen.WAT IS ER MIS MET SURINAME???


  Maak melding

 63. Een stomme vraag..wij weten allemaal wat er mis is in Suriname.De vraag had moeten zijn hoe lossen wij het op..we weten allemaal waar te beginnen….DDB moet weg!! HIJ HEEFT HET LAND IN ALLE OPZICHTEN DE VERNIETIGING IN GESTUURD.DAT IS EEN FEIT.IK GA DAAR NIET MEER EEN DISCUSSIE OVER MAKEN.Als het zover is…hoe gaat het dan verder in het land??


  Maak melding

 64. Dat lijkt me logisch! De srd is toiletpapier geworden en daarmee het leven hopeloos duur….dankzij bouta!!! De mensen voelen het!!


  Maak melding

 65. Jij “wijsneusje”….je loopt DDB/NDP doelloos achterna..probeert wanhopig alles goed te praten.Dit zie je vaker bij mensen die lijden bij een gebrek aan inzicht en visie.Neem wat tijd voor jezelf, ga relaxen in de plantentuin en kom tot jezelf.Probeer jezelf te vinden en het geluk in je zelf.PAS WEL OP..BETREDEN IS OP EIGEN RISICO..😅😅😅😅😅😅😅😅


  Maak melding

 66. Analayse van DWT:

  Eigen hachje bijna gered, maar hoe verder? –

  Operatie Bouterse geslaagd, Patiënt Suriname overleden

  De Decembermoorden van 1982 blijven ons land bijna 34 jaar na dato achtervolgen. De hoofdverdachte, Desi Bouterse, heeft vorige week zijn grondwettelijke macht gebruikt om zijn eigen hachje te redden door te proberen het lopende strafproces de nek om te draaien. Op 5 augustus velt de Krijgsraad een beslissend oordeel: het proces stoppen of niet. Maar er zijn slechts weinigen die geloven dat er op die dag geen definitieve streep door wordt gehaald. En dus zal Bouterse vrijuit gaan. Maar wat zijn daarvan de consequenties?

  Rechtsstaat kapot, economie te gronde gericht, staatskas leeg en de bevolking aan de bedelstaf: er zijn maar weinig leiders in de wereld die kunnen zeggen dat ze dat twee keer voor elkaar hebben gekregen. Maar ex-dictator, moordverdachte, in het buitenland drugsveroordeelde en huidig president Bouterse kan op een dergelijke discutabele staat van dienst bogen. En dan laten we de puinhoop die de NDP-regering onder leiding van Jules Wijdebosch (1996-2000) achterliet, even buiten beschouwing.

  ??, Steenhard de Waarheid, RobG, Parbo, Paraman…

  Graag uw commentaar op deze vlijmscherpe analyse

  Operatie Bouterse geslaagd, Patiënt Suriname overleden


  Maak melding

 67. Bouyerse: “Ik beloof u, ik ga de koers omlaagbrengen”

  Koers voor een US$ gestegen naar SRD 7,19

  De Euro staat op 1: 8.

  De SRD blijft in waarde afnemen. Voor één US dollar is de indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname SRD 7,19. De opkoopprijs is gesteld op 7,06. De verkoopprijs van de euro is SRD 8,02. Een euro wordt opgekocht voor SRD 7,85. Bij diverse cambio’s en op straat worden veel hogere bedragen neergeteld.

  De inflatie in mei was 55% in vergelijking met mei vorig jaar. Door de stijgende koers, zal koopkracht verder afnemen.


  Maak melding

 68. JE KRIJGT WAT JE VERDIENT.JIJ DENKT MIJ UIT TE DAGEN HE…ZODAT IK MEER OVER ME ZELF VERTEL OM JOU NIEUWSGIERIGHEID TE BEVREDIGEN.LAAT JE GEDACHTEN DE VRIJE LOOP..EN VERZIN EROP LOS…EEN OUDE ZIELIGE VROUW MET EEN UITKERING!!OMDAT IK ZEG DAT IK OOK OP DE ANTILLEN HEB GEWERKT.JE ZIT ER HELEMAAL NAAST GEFRUSTREERDE TRUT.ALS IK EEN OUDERE DAME BENT WAAROM ZOU IK NIET GEPENSIONEERD KUNNEN ZIJN..MAAR NEE…IK MOET VAN EEN UITKERING LEVEN….I’M SICK OF YOUR STUPIDNESS!!


  Maak melding

 69. Interesseerd me niet..geen interesse..Zit op dit forum voor mijn plezier en ik haal er veel uit…niet om jou te entertainen.Heb het gehad met jou..vanaf jij op het forum bent verschenen..is voor mij de lol er zo’n beetje vanaf.Ik lees over jou postings heen.Je laat bij mij een indruk achter als zijnde iemand,die niet goed in haar vel zit,gefrustreerd,financieel in een moeilijke positie.Dan denk ik je bent toch NDP’er? GEWOON VRAGEN..


  Maak melding

 70. Zou het heel jammer vinden.Heb ook in Suriname een goeie baan gehad..niet politiek verkregen hoor…dus geen kantoorbaantje.Dacht ooit terug te gaan naar Suriname.Maar mooi niet…dat vind ik spijtig.Zolang hij er zit houdt hij veel SuriNeds weg..ook die willen investeren en het land willen helpen opbouwen.


  Maak melding

 71. Booterse schrijft geschiedenis in su momenteel!!!!!!!!!!!
  $ gaat richting 1 op 10
  Boota riaalrat aan j lot kan j niet ontkomen mie mang vrowg of laat!!!!
  De natuur werkt zo he boefffff!!!!!!


  Maak melding

 72. Hak
  Onafhankelijkheid betekent gratis bruine bonen met zoutvlees levenslang bij een bepaalde bevolkingsgroep !!!

  Zullen we de NDP dan maar herdopen on de HAK-partij?


  Maak melding

 73. @Mundo

  Met uw oordelen omtrent wat er elders in de wereld gebeurt legt u telkens de klemtoon iets verkeert.

  Dat ze mevrouw Lynch gesproken heeft is onderkend. Er zijn daarna voorwaarden aan het functioneren van mevrouw Lynch gesteld, namelijk dat zij het onderzoeksrapport zou aanvaarden (geen invloed meer heeft).
  Het onderzoek is door gegaan en openbaar. Het eind resultaat is dat vastgesteld is dat Clinton enorm stom geweerst is maar niemand bewust hiermee benadeeld heeft of zelf voordeel genoten heeft.

  In politieke termen een stevige tik op de vinger voor een grote stommiteit.

  Of ze nu wel of niet President moet worden is men antwoord zie wat het Alternatief is.


  Maak melding

 74. Giwani Zeggen in DWT

  De enige persoon die de Staatsveiligheid in gevaar brengt, is Sandew Hira.”

  Overigens hoop ik dat de Krijgsraad op 05 augustus de rechtszaak voor onbepaalde tijd schorst. Omdat het bevel aan de procureur-generaal gebaseerd is op leugens en bedrog. Gewoon wachten tot 2020.

  Dan komt er een andere president, tenzij ‘we’ nog stommer zijn dan ezels en deze bende wederom in staat stellen om aan de macht te komen.

  De enige persoon die de Staatsveiligheid in gevaar brengt, is Sandew Hira. Daarvoor leverde hij afgelopen week in Bakana Tori zelf het bewijs. Hij zei namelijk te weten dat indien de rechtszaak doorgaat, het zal leiden tot bloedvergieten. Kennelijk is hij dus op de hoogte van enkelingen die zulks van plan zijn of erger nog, hij spant samen met ze.

  Hira moet onmiddellijk tot persona non grata worden verklaard en op het vliegtuig naar Nederland worden gezet. .

  Lees meer: COLUMN: Bonte Watertiran – DWTonline.com


  Maak melding

 75. Oohh..ik verstond de KAK….de HAK partij…goed initiatief..nog een Peetmoeder en Peetvader vinden.Ik heb wel een paar goede in gedachten maar wil niemand over het hoofd zien..ZULLEN WE STEMMEN??


  Maak melding

 76. Hira zegt dat het zal leiden tot bloedvergieten…ik denk dat een enkeling zich kan laten gaan.Maar bloedvergieten ??De bevolking is niet achterlijk en volgzaam als weleer.HIRA wil de NDP aanhang juist activeren en beinvloeden tot deze actie. Als ongeregeldheden zich mochten voordoen, moeten het leger en de agenten ingezet worden.Toen het NIET nodig was kon het wel..WAAROM NIET NU…?


  Maak melding

 77. Dus omdat hij of anderen denken dat het zal leiden tot bloedvergieten moet de Rechtszaak niet doorgaan.WEET JE WAT MENEER HIRA EN ANDEREN…LAAT DDB PRESIDENT BLIJVEN VOOR HET LEVEN ..MAAK DAN GELIJK EEN NIEUWE WET ..DAN WETEN WE IN SURINAME WAAR WE AAN TOE ZIJN…EN OM DE KOSTEN TE DRUKKEN..DAT BIJ OVERLIJDEN ZIJN ZOON DINO HEM OPVOLGT..


  Maak melding

 78. nog 5

  wie heeft al wat gemerkt van I M F in surbo..

  wat is de ontwikkeling tot nog toe,is het meer beter of meer slechter in ons poppenkast land..

  wie is nog optimistisch/pessimistisch..

  wat de dé toekomst aan perspectieven,moeten we blijven of toch verkassen naar het buitenland,,maar de vraag is ,,,, waarheen..???? wie gaat ons nemen / ontvangen..


  Maak melding

 79. Weet niet voor de anderen…MAAR MIJ STAAT HET VRIJ!! GELUKKIG HEB IK JOU TOESTEMMING NIET NODIG.DAT MAAKT SURINAME ZO’N MOOI LAND.EEN DEMOCRATISCH LAND WAAR JE JEZELF MAG ZIJN EN VRIJ JE MENING MAG UITEN!!


  Maak melding

 80. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN GERECHTIGHEID… TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  DE STEM VAN HET VOLK!
  OOK WEER EEN BEWIJS DAT HET NU ECHT TIJD IS VOOR EEN NIEUWE PRESIDENT EN REGERING VAN SURINAME!

  BELANGRIJK ADVIES VOOR DE MENSEN DIE DE PRESIDENT TOCH NOG BLIJVEN AANBIDDEN EN VERDEDIGEN: ‘ WORD TOCH WAKKER EN KOM TOT BEZINNING! BEDRIEG JEZELF NIET LANGER ,EN DRAAG OOK GEEN LEUGENS EN ONZIN UIT DIE HET LAND NOG MEER NAAR DE AFGROND BRENGEN.
  OP JULLIE BEDRIEGLIJKE BERICHTEN EN HANDELINGEN RUST GEEN ZEGEN!’

  DE SURINAAMSE JEUGD HEEFT DRINGEND GOEDE ROLMODELLEN NODIG VOOR HUN TOEKOMST! GUN HET ZE OOK!!!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 81. @Henk Molenaar: ??, Steenhard de Waarheid, RobG, Parbo, Paraman…

  Graag uw commentaar op deze vlijmscherpe analyse

  Operatie Bouterse geslaagd, Patiënt Suriname overleden

  Henk Molenaar,

  Wat duidelijk is dat de oppositie in Suriname al lang is overleden. Bouterse bewijst dat vlijmscherp met het laten stopzetten van de rechtszaak.

  Alleen een loser – als Santokhi – zou denken aan aftreden en straf ondergaan. Een winner vecht door, met alle middelen die hij tot z’n beschikking heeft.

  Was Santokhi maar wat meer als Bouterse, dan had hij een kand gemaakt. De Surinaamse bevolking gaat hem nog personan non grata verklaren wegens gebrek aan inzicht en gebrek aan capabiliteit.

  Niet Bouterse, maar Santokhi zal moeten vluchten uit Suriname.


  Maak melding

 82. De bevolking van Suriname heeft zich vergist in het kiezen van Bouterse als president van het land.Een domkop heeft geen verstand van economie en van zaken.Bouterse heeft 6 lang Suriname bestuurd als Staatshoofd wat voor succes heeft hij gebracht voor Suriname is mijn vraag.Hij heeft zichzelf verrijkt ten kosten van alles.Waar zijn al die mede coup leden gebleven.Bouterse is een alleen heerser en heeft alle wapens van het land in zijn bezit.Iedereen is bang voor deze satan.Alleen in Suriname gebeuren zulke dingen omdat Surinamers bang zijn dat ze worden doodgeschoten.


  Maak melding

 83. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN GERECHTIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  HA…ha iemand die een gewetenloze president verdedigd noemt zich ‘ Steenhard de Waarheid’. Hoe is het mogelijk. Die durft!
  Advies: De naam ‘ STEENHARD DE LEUGEN’ zou beter bij u passen aangezien u het Kwaad verdedigd.

  HET LICHT IS MACHTIGER DAN DE DUISTERNIS….DE WAARHEID KRACHTIGER DAN DE LEUGEN!!!
  HET ZIJT ZO!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 84. @ Esmerald
  Ook nu weer genoten van je posting. Te druk gehad om veel hier te lezen.

  Overigens, er wordt hier vaak geschreven dat de economische crises de schuldige is aan de financiële wantoestand van Suriname. Ik ben altijd van mening geweest dat het ertoe heeft bijgedragen. Welnu, we zijn een poos verder
  De olieprijs ligt nu continu rond de $ 48, ongeveer op het zelfde niveau als een jaar eerder, maar 20% hoger dan begin van het jaar.
  De goudprijs ligt ten opzichte van een jaar eerder 17% hoger en ten opzichte van het begin van dit jaar 28%!
  We zullen zien wat hiermee wordt gedaan


  Maak melding

 85. @Pico

  “Overigens, er wordt hier vaak geschreven dat de economische crises de schuldige is aan de financiële wantoestand van Suriname. Ik ben altijd van mening geweest dat het ertoe heeft bijgedragen. Welnu, we zijn een poos verder”

  De daling van de olieprijzen (goud was al jaren min of meer sabiel rond $ 1200) was de druppel die de emmer van problemen liet overstromen. De regering kon de kassa van Staatsolie niet meer plunderen omdat er geen serieuze cashflow meer was.
  let wel Staatsolie zou het raffinaderij project voor 50% uit eigen cashflow realiseren (ongeveer $ 350.000.000). Nu is vrijwel alles geleend en kon men in 2015 niet eens de obligatielening van $ 50.000.000 aflossen.

  Dus naast het volladen van de overheid met schuld heeft men ook staatsolie belast door het af te romen en met extra schulden te belasten.

  Na een laatste greep in de kassa van Staatsolie in januari 2015 (voorschot op dividend en belastingen) was die bron van inkomsten op een heel erg ongelegen moment op gedroogd. Dalende olieprijzen en een niet functionerende raffinaderij (heel veel kinder ziekten waardoor de echte productie pas 2 jaar na geplande datum op gang komt).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.