Minister niet eens met partijvisie op strafproces

114

PARAMARIBO, 5 jul – Minister Regilio Dodson (DOE) van Natuurlijke Hulpbronnen is het fundamenteel oneens met zijn partijleider Carl Breveld. Dodson heeft in de regering voor de resolutie gestemd om het strafproces tegen Desi Bouterse stop te zetten. Breeveld neemt afstand en dat moet gevolgen hebben.

Dit vindt althans Dodson. Als coalitiepartij zou zo een afwijkend standpunt niet te verkopen zijn. “Niet DOE, maar Carl Breeveld heeft zich gedistantieerd van het besluit. Hij moet er consequenties aan verbinden. Hij moet uit de coalitie stappen en bedanken als voorzitter van de partij”, zegt Dodson tegenover de Ware Tijd. Hijzelf heeft zich keurig gehouden aan het oorspronkelijke standpunt van de partij.

En dat standpunt zou gevormd zijn rond de Amnestiewet van 2012. “Ik heb in de ministerraad gestemd voor het besluit op basis van wat wij al vanaf het begin hebben aangenomen, namelijk dat howel we graag zien dat het strafproces doorgaat, er nu een Amnestiewet is. Nu we eenmaal in de regering zitten, gaan we voor fase twee en dat is gaan voor waarheidsvinding”, aldus Dodson. Dat is ook het standpunt van Bouterse.

114 REACTIES

 1. Beste Mini Ster Dodson ik heb mij er regelmatig over verbaast hoe u zich liet terug fluiten door de baas. Hij is echt uw baas en u mag slechts kwispelen en nu uw politieke leider bijten.

  U doet net als Sapoen, Wangsasibieri etc heel goed uw best om de partijen waarmee Bouterse allianties aangaat te vernietigen.

  Beste Mini Ster Dodson u heeft met deze reactie de situatie onbeheersbaar gemaakt en uw ontslag aangekondigd en de coalitie kleiner gemaakt.

  Breeveld heeft een situatie gecreëerd waardoor er een leugen in beeld gekomen is namelijk heeft de regering autonoom en zelfstandig besloten of is er druk uitgeoefend.

  Time Will Tell


  Maak melding

 2. Oh ,oud nieuws, weten dat DOE het niet meent wanneer zij zegt dat ze corruptie gaan bestrijden,we lachen Doe uit.
  Dodson en Breeveld beiden hebben hun smoelwerk vol maar beiden dienen de gevaarlijkste crimineel van Suriname!!.Nee mang deze 2 poepzakken gaan nooooit de zijde kiezen van het volk kiezen!


  Maak melding

 3. Vissen die in het netje van Bouters terecht komen, kunnen nooit meer ontsnappen.

  Carl Breeveld is een gevangene van z’n eigen hebzucht geworden. De man heeft zich voor altijd besmeurd. Hij valt in de categorie Sapoen en Chitan.


  Maak melding

 4. De wereld op zijn kop. Als je een slang kweekt gaat hij een dag bijten. En bouta heeft dodson gebruikt om zijn guru uit te knikkeren. Breedveld moet nu inzien waarom hij de hol had opgezocht. Laveren op de rand werkt niet. De attitude waarmee hij herkozen was heeft hij overboord gegooid. Dit is zijn afstraffing. God slaapt niet en bouta ook niet


  Maak melding

 5. Dok-son,
  zowaar is dokken jou synoniem. Had je enig zelfrespect en reflectie naar het volk toe dan had je tot vandaag nee moeten zeggen tegen:
  Lening IMF
  Prijsstijging EBS
  Artikel 148.

  Dit toont je lafheid en zwakheid die je vanaf het begin hebt getoond. Ook tijden de scaliens periode die je achteraf gezien op dezelfde wijze als je meester het volk hebt voorgelogen.
  Tja maar je zou ook je moeder verkopen denk ik, zoiets het laatst dierbare wat je hebt.
  Bedenk dat je jonge leven nu pas en heel snel de horizon al waarnemen


  Maak melding

 6. Het enige wat Carl nog rest, is Dotson vragen of hij zo lief wil zijn het zielig hoopje DOE, dat nu in het toilet paarse dampen ligt te verspreiden, door te spoelen.


  Maak melding

 7. SU sabi soso djugu djugu!! Verder geen bal te doen!! Lang leve de SUUS!!! De ene staat gereed op de andere te wachten!! alsof er niks te doen is!!!

  Pur Bouta noh!!! dati na a tori, dang tak soso kao..o sani ung e meki!! a no fu Map…a unu!!!


  Maak melding

 8. Herhaling van mijn eerdere reactie:
  Breeveld is de koers volledig kwijt en hinkt op twee gedachten. Is de man niet kwalijk te nemen, hij is te onnozel voor het harde politiek bedrijf. Dodson is de echte judas en opportunist. Via DOE is het deze overloper uit de NDP gelukt minister geworden. Als hij ruggengraat had was hij allang uit de regering gestapt toen keer op keer zijn (goede) beslissingen als minister teruggedraaid werden op last van Baas B. Maar hij bleef netjes zitten in de kwesties zoals de scalians en EBS tarieven. Als klap op de vuurpijl was hij, met NDP ministers, aanwezig in OCER toen Bouterse daar uitgebreid zijn volgelingen de overeenkomst met het IMF stond uit te leggen nog voor het DNA was geïnformeerd. Op deze partij bijeenkomst had hij sowieso niets te zoeken, maar door daar aanwezig te zijn demonstreerde hij zijn onverschilligheid t.o.v. degenen die protesteerden tegen deze gang van zaken. In zijn recente interview zegt hij zelf dat als DOE uit de regering gaat, het niet zal zijn wegens ideologie, maar vanwege gerommel in de partij. Het is dus duidelijk dat hij het in elk geval eens is met de ideologie van deze regering.


  Maak melding

 9. Breeveld ontpopt zich als een gierigaard. Wanneer hij openlijk toegeeft daat hij pro Bouterse is (in z’n hart is hij dat) dan gaan de buitenlandse geldschieters de kraan dichtdraaien en krijgt z’n gemeente geen cent.

  Daarom draait deze man constant in z’n stoel en is hij noch van God noch van het volk.


  Maak melding

 10. Dodson werkt mee aan de ontmanteling van de rechtsstaat suriname !!

  Wij zagen hem al aan het werk in het SCALIAN-schandaal !
  Die zijn nog steeds bezig onze natuur zwaar te vernietigen en
  ons milieu te vergiftigen !

  Voor de duidelijkheid Dodson, we willen leven in een rechtsstaat, waarbij daders misdrijven door de Onafhankeljke Rechtsmacht, worden berecht !
  U kunt niet op een mooie tropendag daar een soort van WAARHEIDSVINDING voor in de plaats komen zetten !
  U bent dan bezig samen met andere anti-democraten de Grondwet en de democratische rechtsstaat Sranang te vernietigen !!

  U zegt voorgestemd te hebben omdat er nou eenmaal een Amnestiewet is ! Als u kan lezen, kan u ook zien in de Grondwet dat, het ZICH INMENGEN in een lopende rechtszaak, VERBODEN IS DOOR DE GRONDWET !
  Een VERBOD dat geldt voor een ieder en ook voor ALLE instanties in Suriname !

  De ammnestiewet is niet rechtsgeldig !
  De eerdere amnestiewet die vooor DDB is gewijzigd, is al op internationaal niveau, als NIET RECHTSGELDIG bestempeld door het Inter-Amerikaanse Mensenrechten Hof van de OAS !

  Uit internationale rechtsspraak en jurispudentie, hr Dodson,
  blijkt zonneklaar, dat voor (massa)moord en foltering (ernstige mensenrechtenschendingen), in de hele wereld, GEEN AMNESTIE wordt verleend !

  Zie hr Doson, de recente veroordelingen in diverse landen, waarbij de daders ondanks hun amnestiewetten, GEWOON ZIJN VEROORDEELD ! (oa Peru, Chili, Argentinie etc).

  Dus hr DODSON, komt u niet met praatjes, u werkt BEWUST mee aan het KAPOT maken van de Rechterlijke Macht en u
  spant samen om de VERNIETIGING van de RECHTSSTAAT SURINAME te bewerkstelligen !!!

  Half pro en half contra de RECHTSSTAAT, bestaan niet !


  Maak melding

 11. Iemand moet zijn verantwoordelijkheid nemen en hieraan conclusies verbinden. De vraag is wie is degene die zich in dit verhaal geroepen voelt om toch een ander beroep te kiezen?? politiek is niet voor een ieder weggelegd.


  Maak melding

 12. Al dat gesodemieter om een persoon te vrijwaren die alle paden bewandelt om ongestraft te blijven voor misdaden tegen de menselijkheid.


  Maak melding

 13. Zo zoetjes aan is het noodzakelijk dat Domson de missie statement van DOE als mantra gaat gebruiken. De kiezers hebben op DOE gestemd en niet op een mensenrechtenschender.


  Maak melding

 14. Dodson deze man is in feite geen lid van Doe. Hij is ndp-er. Hij heeft zich aangemeld bij doe,zodat de ndp daar iemand binnen had om voor tweespalt te zorgen. Ook binnen de andere partijen,vhp en abop heb je al mensen vd ndp als infiltrant is alleen maar afwachten. Binnen de nps hebben ze geen moeite genomen om te infiltreren daar het niet nodig is. Deze partij is verleden tijd,ze zijn aan hun eigen arrogantie tenonder gegaan.De lijst wordt steeds langer en langer.


  Maak melding

 15. Waar blijft het zelfrespect van Dodson???, indien je niet eens bent met de werkwijze van de partij dan stap je eruit, zo simmpel is dat. Doe is voorstaander van dat het 8 dec proces door gaat, en kiest ervoor toch in te stemmen voor de amestiewet. Dodson is wachten op zijn 1 jaar minister zijn, om zijn pensioen en alles daaraan verbonden veilig te stellen.


  Maak melding

 16. Ondertussen heeft desi-ley een flitsende toespraak gehouden tijdens de Caricom -meeting!

  kernwoorden:
  ‘Industrialisatie en Dienstensector’
  ‘Eco- toerisme en witte stranden 🙂 ’
  ‘de strijd van de munteenheden’

  Alee, voer voor de expert mennekes

  De financiële status van su:
  -IMF afspraken eerste tranche niet nagekomen
  -Mini-ster Financiën is ziek, zwak & misselijk in het buitenland.
  -Verplichte rapportages niet opgeleverd.

  Het enige wat telt is Me desi-ley, Myself des-iley, and I desi-ley!


  Maak melding

 17. Dodson en Beeveld beiden kafries die de democratie om zeep helpen. Typisch kafrie (afrikaans) mentaliteit. Leven met de dag niet vooruit kijken naar de toekomst. Als ze maar vandaag te eten hebben, morgen zien we het wel mentaliteit. Altijd maar klagen en zielig doen die kafries. Typisch volk dat in een dictatuur willen leven. Het is een volk dat niet met vrijheid kunnen omgaan. Ze hebben een dictator nodig als een leider. Kijk maar naar al de afrikaanse landen. Ze smeken om dictatuur.
  Zelfde types als Mazda, Robg en Damsco die om dictatuur smeken. Het zijn allemaal kafries die niks kunnen en alles kapot maken. Het zijn allemaal dezelfde types die schreeuwden om de onafhankelijkheid. En kijk waar ze nu allemaal hun heil hebben gezocht nl. Nederland.


  Maak melding

 18. Baas Breedbek is in conflict met loopjongen dog Son.
  Dog Son heeft de brei (verbintenis) gedronken van de killer tot de dood.

  De cokesnuiver bedwelmt iedereen.


  Maak melding

 19. Willen alle integere Surinaamse politici die het land willen dienen en NIET op zakken willen vullen zich melden….niet dringen graag.

  Dunste boekje ter wereld: Capabele en integere Surinaamse politici


  Maak melding

 20. @Henk Molenaar,

  Aan de andere kant kun je een heel dikke boek schrijven over al die Hollandse politici die zijn veroordeeld voor fraude. Zoals laatst die Jos van Rey.


  Maak melding

 21. @??

  gelukkig worden ze nog veroordeeld.
  Wanneer is de laatste politicus in Su veroordeeld??

  oohhSorry er is geen fraude in de Su politiek


  Maak melding

 22. @Denko,

  Henk Molenaar was aan het doen alsof in Nederland alleen maar perfecte politici actief zijn. Daar ging het over.
  Iedereen weet dat in Suriname altijd al corruptie was. Het is nu niet anders dan vroeger.


  Maak melding

 23. Alle partijen die met de NDP hebben samen gewerkt zijn door hun verdeel en heers politiek kapot gemaakt. Zo heeft de NDP in 2011 de marron partijen tegen elkaar uitgespeeld waardoor de BEP genoodzaakt was de samenwerking met Brunswijk te beeindigen.gen. Daarna begon Bouterse met de KTPI. De NDP ging een groep steunen tegen Willy Soemita en er kwam een scheuring in de KTPI. Hierna ging de NDP de voorzitter van Nieuw Suriname de heer Nasibdar ophitsen tegen Manorath en Lachmon die toen namens Nieuw Suriname in de DNA zaten. Ook hier kwam er een splitsing waarbij een deel van de partij in de NDP overging. Tenslotte is bekend dat ook de PL van Somohardjo uit elkaar is gehaald door Bouterse. Partijen die met de NDP hebben samen gewerkt zijn ten dode opgeschreven.


  Maak melding

 24. @Steenhard de waarheid

  Als je de corrupten pakt en veroordeeld, dan blijven inderdaad de perfecte over.

  dus wat dat betreft his er nog een boel werk aan de winkel in Su


  Maak melding

 25. Goed gezegd @Pawiro.
  Maar die luie hersenen van die kleine partijbonzen willen de politiek niet gaan analyseren.
  Ze kijken alleen maar naar persoonlijk voordeel en handelen op basis daarvan.


  Maak melding

 26. @Denko,

  In Suriname wordt je automatisch corrupt als je aan de macht komt.
  Ik durf te wedden dat zelfs jij helemaal corrupt zou raken als je daar minister of een grote bons zou worden.
  Het zit helemaal ingebakken in die cultuur daar.


  Maak melding

 27. @Steenhard de Waarheid
  Waarover heb jij het?
  Ons land wordt geregeerd door de al corrupte ndpers,waaronder coupplegers,moordenaars,amnestie dragers ,broederverradeers ,landverraders,zo hoe corrupt met je zijn alvorens corrupt genoemd te worden?!
  Explain graag!!


  Maak melding

 28. @??
  Maar in Holland worden de corruptelingen nog veroordeeld, bij ons worden ze niet veroordeeld,ze bepalen zelf voor de rechter en de rechter gehoorzaamt de corruptelingen.
  En please,doe niet zo dramatisch in Nederland gaat men bewust niet kiezen voor een crimineel als lijder.Dat gebeurd alleen in Suriname!


  Maak melding

 29. ??

  @Henk Molenaar,

  Aan de andere kant kun je een heel dikke boek schrijven over al die Hollandse politici die zijn veroordeeld voor fraude. Zoals laatst die Jos van Rey.
  dinsdag 5 juli 2016 om 17:19 uur.

  @
  Je geeft het verschil feilloos aan. “die zijn veroordeeld voor fraude”

  Houd in dat ze de bak ingaan en de politiek verlaten.
  In Suriname mag men aanblijven en ongegeneerd doorgaan het zelfverrijking!! Niemand doet aangifte en noch Justitie noch politie komt langs om de zaak aan te onderzoeken tijdens de NDP regeringen.

  Terwijl Vene, zowel zijn minister van Justitie als die van onderwijs de bak in heeft laten gaan.


  Maak melding

 30. @Ray,

  In Suriname is er geen onafhankelijke controle op wat de autoriteiten doen. In feite is het zo dat de autoriteiten zichzelf moeten controleren. De slager moet zijn eigen vlees keuren.

  Hoe wil je dan dat er geen corruptie ontstaat?
  Die onafhankelijke controle-instantie moet een bevoegdheid krijgen om ambtenaren – van de aallerlaagste tot de president zelf – zelfstandig te kunnen vervolgen. Dan pas kun je frauderende personen ook goed aanpakken.

  Zolang zo’n onafhankelijke instantie er niet is met een onafhankelijke bevoegdheid, zal de cultuur van corruptie en fraude niet veranderen. De mens is immers zwak in vlees en geest.


  Maak melding

 31. Als Dodson een gekozen DNA lid was, had DOE hem gewoon kunnen terugroepen. Hihihihi.

  Carl Breeveld is nu wel zwaar door de mand gevallen, de beschuldigingen van de bestuurslid Dodson kan je niet zomaar wegwuiven. Dit is keihard hoor, “niet DOE maar Carl Breeveld heeft zicht gedistanieerd van het besluit”, er blijkt geen structuurvergadering te zijn geweest, Carl heeft zelf zijn brief als voorzitter geschreven, we kunnen stellen dat hier sprake is van macht in plaats van leiderschap tonen. Ja mensen het kan gebeuren toch Carl zijn eigen woorden in de brief.


  Maak melding

 32. Kun je zien wat een kontelikker die Dodson is, omdat die moordenaar vind, terwijl die niets te vinden heeft omdat hij hoofdverdachte is, gaat Dodson ook voor waarheidsvinding, griezelig mannetje, gauw mouven uit die partij, zodat hij uiteindelijk zich kan aansluiten bij die criminele organisatie van de Ndp, daar hoort Dodson thuis.


  Maak melding

 33. @Sam: Terwijl Vene, zowel zijn minister van Justitie als die van onderwijs de bak in heeft laten gaan.

  Ja Sam, maar Vene heeft verzuimd ome een waterdichte wet te maken en een onafhankelijke instantie te creeren, zoals ik net heb opgemerkt. Ook hij heeft die controle in handen van de president gelaten. Nu misbruikt een andere president dit.


  Maak melding

 34. Trouwens Dodson is de tweede bestuurslid die Carl verwijten maakt, als voorzitter en politicus faalt Carl vreselijk.

  Trouwens wel leuk om te lezen en te weten hoeveel mensen daadwerkelijk NDP’er zijn ondanks ze dat niet in het openbaar kenbaar maken. Geen wonder dat de NDP zoveel zetels haalt, die andere partijen deugen blijkbaar voor geen cent, krijg je wanneer je geen enkele ideologie heb. Eens NDP’er altijd NDP’er, de enige partij met een ideologie.


  Maak melding

 35. ??
  @Henk Molenaar,

  Aan de andere kant kun je een heel dikke boek schrijven over al die Hollandse politici die zijn veroordeeld voor fraude. Zoals laatst die Jos van Rey.

  Beste ??

  In Suriname is het mogelijk dat als Dino Bouterse over 15 jaar vrijkomt hij wordt benoemend tot minister van justitie

  Boerenveen kwam terug na 10 jaar gevangenisstraf voor drugssmokkel en Bouterse benoemde hem tot lid van RvC van Staatsolie.

  Zo kan ik nog even doorgaan…..


  Maak melding

 36. NoSpang: ” Eens NDP’er altijd NDP’er, de enige partij met een ideologie.”

  En die ideologie helpt Suriname nu voor de derde keer volledig naar de morele, financiële en economische kloten.


  Maak melding

 37. Beste Sam,

  Kun je aan de heer Henk Molenaar uitleggen dat Venetiaan met opzet geen onafhankelijke instituut voor onderzoek en vervolging van fraude en corruptie heeft opgezet omdat hij dit zelf in eigen hand wilde hebben om zelf voor rechter te kunnen spelen? Venetiaan rekende op nog een termijn en wilde in z’n deze laatste termijn flink z’n eigen zak spekken. Zo komt het in ieder geval over op iedereen die logisch denkt.
  Maar de heer Henk Molenaar is uit op het snel, goedkoop en makkelijk scoren van punten, dus hij wil graag dit feit verzwijgen.


  Maak melding

 38. Beste Henk Molenaar,

  Vrees niet. In Holland gaat het ook die kant op. Straks zullen jullie je hand moeten openhouden in Brussel.
  En wie Brussel allemaal gaat benoemen, daar lusten de katten geen voer van.


  Maak melding

 39. AJ baja jullie zijn mij ook een stelletje hier op waterkant. Ene sam beweerd gewoon doodleuk dat Vene zijn minister van justitie als die van onderwijs de bak in heeft laten gaan.

  Dit is het kennisniveau van de gemiddelde fronter hier op waterkant, zo schaamteloos dom zijn ze.


  Maak melding

 40. Steenhard de Waarheid is al net als veel anderen hier op WKN, zo gauw ze met de waarheid en het falen van de NDP en hun onderkruipsels zoals deze Dodson beginen ze er andere zaken bij te halen om de aandacht maar af te leiden van het onderwerp, dus niets anders dan een zwaktebod net als wat we gewend zijn van deze corrupte en incapabele paarse rotzooi, die voor regering doorgaat, met een moordenaar en drugscrimineel als president, arm Suriname


  Maak melding

 41. Zodra figuren als Hans geen antwoorden weten te verzinnen op de vragen die er toe doen, gaan ze het over andere dingen hebben.
  Geen van hen wil weten dat Venetiaan de weg heeft voorbereid voor Bouterse. Dit bekennen kost hun ego zoveel pijn dat ze liever aanvallen dan de waarheid onder ogen zien.


  Maak melding

 42. ??
  @Henk Molenaar

  De zaak van Jos van Rey is nog niet afgerond. Van een veroordeling kan daarom geen sprake zijn. Het oordeel van de rechter volgt volgende week dinsdag.


  Maak melding

 43. Brunswijk is ook al met de ndp aan het flirten.
  Niet raar opkijken als hij van de ene op de andere dag besluit om de coalitie te steunen.

  De politici in Suriname weten niet wat integriteit, principes en moraal betekenen. Deze mensen roepen allemaal in koor: I love Su!!!
  Money is the key to every door.


  Maak melding

 44. off topic

  normaal vind ik heel erg als iemand overlijdt.Maar bij het overlijden van de moeder van de voorzitter DNA,gun ik deze Fayaras de pijn van het verlies.


  Maak melding

 45. @ Steenhard de waardheid,

  Vene “wilde/zou”zijn zakken vullen maar hij heeft het niet gedaan!!

  Deze mannen van de vullen hun zakken!!!

  Kun je mij het verschil aangeven tussen deze twee zaken.
  Een beetje op weg helpen.

  Willen: is een wens, in jou geval een veronderstelling.

  De mannen vullen hun zakken is een feit, dus iets wat echt plaatsvindt.

  Als je andere visie hebt hoor ik het graag 🙂


  Maak melding

 46. @Lost cause,

  Kijk niet raar op als straks Brunswijk, Somohardjo en Bouterse weer de handen in elkaar slaan.

  De eerste twee zijn de ping pong figuren en de laatste is de ping pong speler.

  Somohardjo heeft tot nu toe niet verklaard dat de Amnestiewet waar hij zich ook voor beijverd heeft, verkeerd was. Hij heeft Bouterse ook nooit verlaten, Bouterse heeft hem verstoten. En nu reageert hij als een afgewezen vrouw.
  Maar wat wil deze afgewezen vrouw? Zo snel mogelijk weer verenigd worden met haar minnaar.

  Waarom heeft Bouterse Somohardjo afgewezen? Omdat Somo een concurrent werd voor het presidentschap.
  Waarom heeft Somo zich bij V7 aangesloten? Omdat daar zijn kans het grootst was president te worden.
  Somo heeft grote ambities voor het presidentschap, ook Brunswijk heeft dat, ook Santokhie en natuurlijk ook Bouterse die het al is en eeuwig wil blijven.
  Santokhie is de zwakste kandidaat omdat hij het verraderlijke niet heeft van die andere 3 kandidaten.


  Maak melding

 47. @ Jacobus,

  Geen medelijden met dat viswijf van Simons, netals zij geen medelijden heeft met de nabestaanden van de 8 december moorden, die door haar partijvoorzitter gepleegd zijn.


  Maak melding

 48. @Lost cause
  Inderdaad je hebt gelijk. Het zijn weer de creolen die het land kapot maken. Het zijn principeloze mensen zonder enig fatsoen die alleen aan hun zelf denken. Deze joeka gaat weer met de dictator /massamoordenaar samenwerken wanneer hij zijn kans krijgt. Zo houden ze het dictatuur instand. Dit soort types maken alles kapot. Kijk waar we heden zijn belandt nl. in een totale dictatuur,waar wetten en rechten met voeten worden vertrapt.Dat is de prijs die we hebben betaald voor de onafhankelijkheid. Totale chaos en het land financieel falliet.Dank aan de creolen die zo hard schreeuwden voor de onafhankelijkheid. Nietsnutten zijn het.


  Maak melding

 49. Steenhard de Waarheid
  Beste Henk Molenaar,

  Vrees niet. In Holland gaat het ook die kant op. Straks zullen jullie je hand moeten openhouden in Brussel.
  En wie Brussel allemaal gaat benoemen, daar lusten de katten geen voer van.

  Valt wel mee hoor Steenhard De Waarheid.

  Nederland staat in de top twintig van rijkste landen ter wereld op de zesde plek.

  Dat blijkt dinsdag uit het nieuwste Global Wealth Report van verzekeraar Allianz. Daarin worden het vermogen en de schulden van huishoudens in meer dan vijftig landen geanalyseerd.

  Nederlanders hebben in doorsnee iets meer dan 78.000 euro aan nettovermogen en bezittingen. Bruto, dus voordat belastingen daar vanaf gaan, komt dat bedrag uit op 126.700 euro. Op dat vlak staat Nederland op de vierde plaats. In beide gevallen is Nederland twee plekken gestegen ten opzichte van het jaar 2000.


  Maak melding

 50. breev,als je ballen hebt,stap dan eruit..,,zo niet dan ben je letterlijk een laf-aard van de slechtste soort..

  wat ga je zondag je volgelingen vertellen in de kerk waarin jij ,,alleen jij gelooft..,die volgelingen van jou lachen je uit..

  toon nu een keer je ballen loop weg ,,ga oppositie voeren..en neem je minister mee..

  anders begin je gewoon een terug roep net als opa somo..

  dan wordt het weer leuk in die poppenkast..

  er wordt toch niet geregeerd,gewoon spelen met het geld van het domme volk die in armoede zijn dag moet doorbrengen..

  na de verkiezingen,komen jullie toch rijkelijk terug..

  dit ka volk weet niet beter,heeft een hekel aan voor uit gang..


  Maak melding

 51. Ook aan Steenharde De Waarheid

  “Nederlandse gezondheidszorg is weer de beste van Europa’

  De Nederlandse gezondheidszorg is opnieuw als beste van Europa uit de bus gekomen in het jaarlijkse onderzoek van de denktank Health Consumer Powerhouse (HCP).

  Met een score van 898 van de mogelijke 1.000 punten heeft ons land bovendien een record gehaald. Niet eerder vergaarde een land zoveel punten in de Euro Health Consumer Index.


  Maak melding

 52. Suriname weer in top corrupte Caricom-landen

  2

  PARAMARIBO – Suriname krijgt dit jaar opnieuw de discutabele reputatie van één van de meest corrupte landen in Caricom. Met een score van 36 punten is Suriname het op drie na meest corrupte land in het regionale blok. Mondiaal staat het land op de 88ste plaats op de Corruptie Perceptie Index 2015 van corruptiewaakhond Transparency International. Het jongste jaarrapport is woensdag uitgekomen.

  In Suriname zou een toenemende lokale drugshandel het systeem van wet en recht en ook het overheidsbestuur ondermijnen. Additioneel zouden de georganiseerde misdaden drugsnetwerken de overheid en het justitiële systeem ondermijnen. Ook bij overheidsaanbestedingen, het verstrekken van vergunningen en het beleid rond gronduitgifte en belastingen, zou sprake zijn van veel corruptie.
  .

  Had je nog wat Steemhard de Waarheid?


  Maak melding

 53. Nederland een van minst corrupte landen’

  Nederland is een van de minst corrupte landen ter wereld. Ons land staat op de vijfde plaats van de index van Transparency International. Dat is een wereldwijde waakhond tegen corruptie.

  Bij het opmaken van de jaarlijkse index wordt gekeken naar corruptie in de openbare sector. Deskundigen bekijken bijvoorbeeld of er sprake is van vrije pers en in hoeverre omkoping door regeringsleiders wordt bestraft.


  Maak melding

 54. Ai boi we kier mie dja nanga sakapoenta en chiton!!!!!!!
  Dodson kan aansluiten by deze smerige heren die straks ook nergens meer zijn precies als dhr. Oesman wangsabesari!!!!!!!
  Geld maakt blind!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 55. Bouta kan niet staan naast el venetiaan mang!!!!!!!!!
  Vene we missen u 15j lang hadden we koers v 1 op 3. En kijk nu????????
  Dodelijk!!!!!!!!


  Maak melding

 56. Beste Henk Molenaar,

  Iedereen weet dat Suriname en Nederland vergelijken met elkaar is als appels en peren met elkaar vergelijken (in het voordeel van Nederland).

  Het punt is dat ook Nederland verarmt door de afdrachten aan Brussel. En de beleidsmakers in Brussel zijn ook niet bepaald frisse jongens. Een heleboel Europese politici hebben directe banden met MNC’s en verlenen hand- en spandiensten aan hen voor wat gunsten.

  Er zijn maar heel weinig mensen die bestand zijn tegen macht en rijkdom en niet de belangen van de macht en de rijkdom gaan dienen. Zowel in Suriname als ook in Nederland of waar dan ook. Om dronken te raken moet je alcohol nuttigen, echt drinken, maar om machtsdronken te raken en een grote ego te krijgen hoef je geen geld te drinken, je hoeft het alleen maar te hebben of vooruitzicht erop te hebben. Of macht uitoefenen of op een kans wachten om dat te kunnen.


  Maak melding

 57. Wel, het laatst wat ik oorde is dat Nederland het beheer over de Nederlandse pensioengelden heeft afgedragen aan Brussel. Is dat gunstig? Zeg het maar.


  Maak melding

 58. Een vrije pers bestaat haast nergens meer op de wereld. Omdat de techniek van het beinvloeden van de media zo sterk is ontwikkeld dat de media zelf vaak niet door heeft dat ze wordt misleid en als doorgeefluik dient voor bepaalde belangengroepen zoals regeringen, politieke partijen, VN enz.


  Maak melding

 59. De medische wetenschap in Nederland is van heel hoge pijl en toch sterven er onnodig veel mensen aan kleine kwalen en bacterieinfecties in ziekenhuizen.

  In Nederland zit de corruptie ergens anders: het zit in de old boys netwerken. Mensen die elkaar goed dekken waardoor niet veel boven water komt. Zoals het geval met Teeven duidelijk maakte.


  Maak melding

 60. De minister is een loopjongen van Bouterse dus kan hij niet anders.Ook Breeveld is een rare vent want hij is ook akkoord gegaan met Bouterse om in de regering te gaan zitten moet DOE.Suriname is failliet onder Bouterse al onze reserves van het land is weggeroofd en de verantwoordelijke is de President van het land.Het volk kan niets doen want ze zijn allemaal bang voor hun leven.Die hele politiek stelt niets voor in Suriname.Bouterse bepaald alles wat er daar gebeurt en niemand anders.Zelf de rechterlijke macht is een speelbal in Suriname.Wetten worden aan en kant gezet ten voordele van Bouterse.In het buitenland lachen ze Suriname als land uit.Als Surinamer schaam ik mij voor mijn land.


  Maak melding

 61. Gerommel in de marge. Lekker boeiend dat gestuntel in de top. De stemmers op Doe zijn zwaar teleurgesteld en keren de partij de rug toe. Ondertussen is er alleen maar djugu djugu in het partijbestuur. Doe betaalt de prijs voor de samenwerking met de duivel.
  Te joe njan Bouta njan njan joe sa pai Bouta paimang


  Maak melding

 62. @ Steenhard de Waarheid,

  Grappig dat je aldoor refereert aan Nederland als iets in Suriname niet goed gaat. Schoenmaker blijf bij je leest!

  De zaak Teeven/Van Opstelten b.v. Zitten beide nog in het kabinet? Dat is het verschil tussen een democratie en een dictatuur! In de DNA zitten twee heren die er niet thuishoren! Ondanks drie gerechtelijke uitspraken die ze hebben verloren. En die vrolijk meestemmen bij wetswijzigingen en wetsontwerpen. De wetsontwerpen enz. zijn dus rechtsongeldig!
  Dit zou je in Nederland nooit meemaken. Daar aanvaardt men zijn (politieke) consequentie en treedt af. In Suriname zitten ze aan het pluche vastgeplakt.
  Dus wijs niet naar Nederland, stel de belabberde politieke situatie in Suriname aan de kaak.


  Maak melding

 63. Dit is politiek bedrijven op een zeer hoog. Deze minister weet hoe hij om moet gaan met belangentegenstellingen. Voor de simpele geesten van het Front is dit niveau van politiek-voering een brug te ver verwijderd.


  Maak melding

 64. FBI dat is dus ook wat ik stelde , De Nederlandse situatie gebruiken als bliksemafleider voor de wantoestanden in de Surinaamse politiek, Steenhard de Waarheid blijft het proberen, en RobG noemt chaos, corruptie en kontkruiperij, politiek bedrijven op hoog niveau


  Maak melding

 65. Beste RobG

  Een mini ster die de eigen politieke leiding afvalt bedrijft geen politiek op het hoogste niveau maar opportunisme en onderdanigheid jegens de machtspolitiek van Baas Bouterse.

  Dokson spreekt het woord van de president en niet van zijn eigen politieke richting. Dat is verraad aan de eigen principes en plaatst Dokson op het zelfde niveau als Sapoen, Chitan, Wangsasibieri, Hok, Soemita en al die kneuzen die vergeten worden na dat ze door Bouterse uitgespuugd worden.


  Maak melding

 66. Politiek zal afrekenen met sapoen chitan
  Wangsa al en nu dotson!!!!
  Soso haira en happy griedie gie monie!!!!
  Bouta lassssssingggggggg
  Zijn aanhang is drastisch aan het verminderen!
  Deze ka volksbedrieger durft niet eens meer naar ocer te gaan! Hy is bang v de leegte daar!
  Bouta go home please!
  Hoe lang moet het volk nog zo zwaar pinaren????????????????????????????


  Maak melding

 67. @ hans
  in nederland bedrijft men politiek.
  in suriname beoefent men polatiek.
  polatiek kan je bijna vergelijken met een vechtsport.
  boobytraps , backstabben , cat fights , overlopen , verraad, coups , dreigen met geweld , moord enz .

  in ned heb je bijvoorbeeld Juliana en haar zoon willem.
  wij hebben boterse en dino .

  mensen die ned met su willen vergelijken leven buiten de realiteit.
  er bestaat geen politiek in suriname , alleen polatiek.


  Maak melding

 68. Ma dino is in gevangenis vs en bouta volgt nog!!!!!
  Dit soort criminelen kan j niet vergelijken met willem alexander rutte of obama weet je!!!!!!!


  Maak melding

 69. Ik merk dat er heel wat emotionele reacties worden geplaats en ook wanneer er gepraat wordt op straat over wat er allemaal gebeurt in Switi Sranan.Er zijn maar een paar mensen op deze wereld die zien/begrijpen wat er daad werkelijk aan de hand is.bv vandaag verschijnt het rapport over de Irak-oorlog in GB.Jaren na dato terwijl de gewone man/vrouw al wist dat onder aanvoering van die klote Amerikanen en hun bondgenoten zomaar een oorlog is begonnen in Irak.Er zijn nooit WMD gevonden en toch houdt Blair vol dat hij goed bezig was terwijl er dood en verderf is gezaaid in Irak door het westen.Obama moet er zelf bij komen om Hillary te redden terwijl ze keer op keer weer betrapt wordt op leugens en belangenverstrengeling.HC zal en moet president worden van USA wat ze ook verkeerd doet of zal doen.Dit is politiek op hoog niveau.Nogmaals probeer te googelen als het niet lukt vraag aan je kind/klein kind en met name hoe politiek werk in een democratie en hoe het westen hiervan gebruik maak.
  En niet zomaar hierop reageren dit zijn zaken die zijn gebeurt of nu nog gebeuren of gaan gebeuren.


  Maak melding

 70. Nederland is geen paradijs …maar zoals een poster zei is in geen enkel opzicht met Suriname te vergelijken..met appel en fruit zou je uitkomen op ze zijn toch beiden vruchten.Dus ook die vergelijking is verre van..Nederland zet zich dagelijks in om van Nederland een mooier,leefbaarder en welvarender land te maken.En op welk gebied waar het te kort schiet wordt aan gewerkt om te achterhalen waarom en hoe het te voorko men.Suriname doet dagelijks zijn best Suriname op elk gebied nog meer de grond nog dieper in te boren…Suriname komt NIET meer uit deze vicieuze cirkel van corruptie ,zelfverrijking en rotzooi


  Maak melding

 71. Goedemorgen Henk Molenaar,

  De hersenen van RobG zijn begrensd. Als je tegen beter weten in Bouterse en zijn NDP te vuur en te zwaard blijft verdedigen dan is iedere vorm van discussie zinloos. RobG hebben we op geen enkele nuance kunnen betrappen als het gaat om Bouterse en zijn roversbende aangaande wat zij Suriname hebben aangedaan. En dat noemt zich een Drs econoom.


  Maak melding

 72. Laat rogb samen met bouta over bosjebrug
  Gaan springen!!!!!!!
  Want bouterse is de man die su naar de afgrond heeft gebracht!!!!!!!
  Bouta rioolrat aan j lot kan j niet ontkomen mie mang vroeg of laat!!!!!!!


  Maak melding

 73. Wat een ongelooflijk gelul altijd. Zodra er hier iets aan de kaak wordt gesteld dat betrekking heeft op de politiek in Suriname, zijn er malloten die het over Nederland of de VS hebben.
  In plaats dat ze met tegenargumenten komen.
  Dus jongens zodra je weer met “toestanden in het buitenland komt aanzetten, bedank dan: ik ben een malloot.”
  Ik adviseer deze figuren om een alternatieve Waterkant te openen. Daar kan je helemaal los gaan. Daar kan je alle misstanden in de VS en in Nederland posten.


  Maak melding

 74. @Pico,
  Zelf ben je een idioot die in Nederland woont en van de bijstand leeft.
  Dus hou je bek .
  Zulke Riool Ratten hebben vaker op Wkn gepost.
  Oom Bert is een sprekend voorbeeld hiervan.
  Henkes en Esmerald vullen de rest.
  Hans riool Rat van de week.
  Chohise Riool Rat van de dag.
  Basmatie Nickerie Riool Rat Superday.


  Maak melding

 75. Beste Koos.

  Suriname is als de Titanic.

  Het schip met alle passagiers is nog aan boord en Bouterse zit al in de reddingsboot.

  Het is echt ongelofelijk hoe een heel volk zich laat misbruiken door een drugsdealer, dictator, moordenaar en zich als makke schapen naar de slachtbank laat leiden.


  Maak melding

 76. Dit is je reinste politiek,

  Een andere opponent binnen DOE van de partijvoorzitter, hoofdbestuurslid en voedseltechnoloog Ricky Stutgard, vindt al langere tijd dat de partij de coalitie de rug moet toekeren. Overigens wijst hij er nu wel fijntjes en suggestief op, dat Dodson van oorsprong een NDP’er is. ‘Ik betwijfel, dat hij bedankt als minister als DOE uit de regering stapt.’

  Breeveld doet er, na de laatste publieke en vooral politieke blamage, verstandig aan om vaarwel te zeggen tegen de coalitie, die er alles aan doet om de hoofdverdachte in het 8 decemberstrafproces Bouterse te beschermen en daartoe er niet voor terugdeinst bewust om wetten verkeerd uit te leggen, naar de eigen mond – met bewindsvrouwe Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie als de grootste gefrustreerde verdraaister van wetteksten en feiten en daarmee verworden tot een soort beschermvrouwe van de verdachte Bouterse en president Bouterse.


  Maak melding

 77. Mundo, DIT gebeurt in de wereld :

  Een massamoordenaar die niet berecht wil worden en zijn strafzaak tracht te SABOTEREN door een Grondwetsartikel te MISBRUIKEN !

  Deze zelfde Hoofdverdachte, reeds veroordeeld voor internationale harddrugshandel, heeft Suriname door WANBELEID en CORRUPTIE, FAILLIET GEMAAKT !

  ALLE GELD en ALLE GOUD van Suriname en van de Surinamers, IS WEG !!!!

  Zelfs de Gevangenen kunnen, opa Desi en zijn Nep-regering, niet meer VOEDEN, Monni No De !!
  ALLA SRANANGMANG SKEER !!!

  Dat is voor Surinamers en Suriname het BELANGRIJKE nieuws, niet of Bush of Clinton een of andere streek hebben uitgehaald !

  VENE heeft ondanks het beleid in de wereld, met alle
  daarbij behorende streken, RUIM ACHTHONDERD MILJOEN RESERVES, veilig opgeborgen bij de Centrale Bank, aan regering Desi B. overgedragen ! ALLA A MONNI GWE !!!

  Wanneer Suriname verlost is van de NDP-clan, zullen wij ons weer druk maken over zaken die buiten Suriname hebben gespeeld !

  NDP moet zich NU druk maken over het terugzetten in de staatskas van ruim 10 MILJARD, een schatting van de door hen veroorzaakte MEGA-STAATSSCHULD !

  Stop met ouwehoeren, NDP, POT A MONNI BAKA !

  POT UN GOWTU BAKA !!!

  Geen ROOF van Staatsgelden en Staatseigendommen, stop de HUIDIGE MEGA-CORRUPTIE !!

  A VOLK E PINA, door openlijke Roof en Corruptie !!

  PS : Na NDP-STAATSFAILLISSEMENT NU OOK NDP-VERNIETIGING VAN ONZE GRONDWET !
  NDP-mini-ster va Justitie, zelf GEEN rechter, BEOORDEELT DE RECHTERS en de Rechterlijke Macht, TJAAAAAAA !!

  JE REINSTE DICTATUUR !!!


  Maak melding

 78. Kort gezegd uit de hierboven postings:
  Breeveld kweekte als huisdier een watra sneki en krijgt een labaria uiteindelijk.
  Jammer , polarisatie van bouta gelukt dus: dood zonde . Had breeveld maar geweten, zou hij dood zon z’n nek omdraaien.


  Maak melding

 79. De regering Bouterse deinst er niet voor terug ook internationaal haar theater van bedrog op te voeren. Zo hebben de vertegenwoordigers van de regering Bouterse, inclusief minister Van Dijk-Silos van Justitie en Politie, onlangs tegenover de Mensenrechten Raad van de Verenigde Naties in Genève, een leugen over onze grondwet verkocht, om zo de belangenverstrengeling van de president inzake de zelf-Amnestiewet, te verbloemen. Zij vertelden het internationaal gehoor dat de Amnestiewet van 2012 slechts het product was van de volksvertegenwoordiging, de Nationale Assemblee, en niet van de uitvoerende macht, de president.

  Liegen en liegen is het beste watb deze ndp regering kan als het beste.En vette Dora doet even hard mee met het liegen!!


  Maak melding

 80. En dit nog,

  Geen wonder dat met de verhullende term ‘politiek geweld’, politicide, ernstige schendingen van de mensenrechten, misdrijven tegen de menselijkheid en oorlogsmisdrijven aan het publiek oog worden onttrokken. Ironischer kan het niet, de Dag van Nationale Rouw – een emotio-propaganda voor straffeloosheid, vond plaats notabene op de dag dat Bouterse weer het recht of recht, een mensenrecht, in het 8 Decemberstrafproces schond. Bouterse financierde ook het ideologisch mediaproject van zijn ‘patriot’ Sandew Hira : ‘De Getuigenis van President Bouterse’.

  In dat kader van ‘waarheidsvinding’ trachtte hij vanuit zijn buitenverblijf te Brokobaka, zonder tegenspraak van Hira, de kijkers wijs te maken dat niet hij maar zijn toemalige, nu overleden, kameraad Paul Bhagwandas, de leugen van ‘op de vlucht neergeschoten’ had verzonnen. Bouterse zei die lezing vanaf het begin ‘lulkoek’ te hebben gevonden. Wat de kijker vanuit Brokobaka werd onthouden, is dat op 9 december 1982 bevelhebber Bouterse die ‘lulkoek’ op de televisie als waarheid aan het Surinaamse volk had verkocht. Toen werden evenals nu externe gevaren verzonnen, psychologen zeggen geëxternaliseerd, om het misbruik van staatsmacht en staatsmiddelen te rechtvaardigen. Bouterse zal vroeg of laat eraan moeten geloven. De leugen legt het af tegen de tijd.

  Theo Para,


  Maak melding

 81. Bouterse : in 2017 wordt alles beter…….

  Sterke daling olieprijs wereldmarkt

  De olieprijzen liggen op koers voor de sterkste daling in bijna vijf maanden. De prijzen staan onder druk door zorgen over de afzwakkende wereldeconomie en de gevolgen van de brexit, terwijl het aanbod op de oliemarkt ruim blijft. Dat meldt de website NU.nl.

  De prijs van een vat Amerikaanse olie (van 159 liter) stond in New York 4,3 procent lager op 46,88 dollar en Brentolie zakte 3,8 procent tot 48,21 dollar. De productie van oliekartel Opec is in juni gestegen, door een hogere productie in Saudi-Arabië, Libië en Nigeria.

  Verder zorgt de sterkere dollar voor druk op de prijzen omdat olie dan duurder wordt voor handelaren met andere valuta. In februari stond de olieprijs nog op het laagste niveau in twaalf jaar. Sindsdien is die met circa 80 procent gestegen.

  Hij beloofde ook:

  2de Dubai
  Voedselmarkt voor Zuid Amerika
  Rijen investeerders
  18.000 woningen
  Suriname naar grote hoogten
  Gratis schoolgeld en gratis zorg
  Respect voor de Grondwet
  Aanpak criminaliteit en corruptie
  Sterk SRD dollar ( op weg naar 1 : 10)
  Suriname op de wereldkaart…( dat is gelukt)


  Maak melding

 82. @Hans

  Het is altijd hetzelfde wat je verkondigd over de regering van Suriname. Doar komt gain gebak oet. Magst mie leuven of nait.Thou is’n looze jong. Je bent en blijft een opschepper voor het Front.

  @Jojo,

  Gij benaderd de politiek in Suriname vanuit een dorpsniveau. Politiek is complexer en heeft met tegengestelde belangen te maken. Tussen de wirwar aan tegengestelde belangen moet er ook een evenwicht gevonden worden.

  Srafu, ruim 60% van het inkomen van de Surinaamse overheid wordt uitgegeven aan lonen voor ambtenaren,enz. Gij denkt nog steeds dat de inkomsten van Suriname oneindig groot zijn. Gij bezit samen met Jojo over een rijke fantasie. de visie die gij aanhangt heeft niets meer met de realiteit van vandaag te maken. Als er in Nederland een crises aanbreekt wordt er zwaar bezuinigd en moet een ieder een deel van haar of zijn inkomen inleveren om het begrotingstekort terug te dringen. Ik heb de indruk dat gij niet op dat hoger niveau de economische vraagstukken kan benaderen. Laat deze vraagstukken over aan deskundigen.


  Maak melding

 83. beste RobG

  ” ruim 60% van het inkomen van de Surinaamse overheid wordt uitgegeven aan lonen voor ambtenaren,enz

  voeg aub www toe.
  starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/31493″.

  U bent met uw 60% voor lonen weer een heel erg ruimhartig resp. onzorgvuldig.

  Voor de begroting van 2016 zijn alle personeel/ organisatie gerelateerde kosten van paperclip tot vliegtickets bij elkaar SRD 2.200.000.000 op een begroting van SRD 5.000.000.000 of wel 44%. In voorgaande jaren was de begroting aanzienlijk hoger dus het aandeel organisatie/loon kosten aanzienlijk lager.

  Het resterende deel op de begroting zijn subsidies en projecten.

  Ik wijs u er ook graag op dat onder Venetiaan de staat incl. subsidies kon laten draaien met SRD 3.000.000.000.

  Nog een opmerking over de dorpspolitiek. Wat is Suriname evenveel inwoners als Den Haag en dat is officieel een DORP.

  Bouterse en co maken de politiek complex door hun gedraai met de feiten. U wordt gezien uw manipulatie met eenvoudig controleerbare gegevens / data volledig onbetrouwbaar en als econoom ongeloofwaardig. U checkt geen feiten en praat maar wat na of poneert wat u goed uitkomt


  Maak melding

 84. nog 5..

  die 26 poep zakken die al daar zitten,weten niet beter,dan hun eigen zakken vullen einde maand..

  dat het land naar de afgrond gaat zal hun een worst wezen,als zij het maar beter hebben..,,

  wat er met hun na geslacht zal gebeuren ,kinderen,klein kinderen laat hen koud,dan leven ze niet meer..

  je wenst niemand ziektes , maar die moordenaar ,hoelang moet hij nog gaan..

  aan alles komt er een einde vroeg of laat..

  zijn kinderen de moordenaar,klein kinderen zitten nu voor lange tijd opgeborgen uit de samenleving..

  de 26 leden,hebben nu al slapeloze nachten en problemen met hun geweten..

  hoelang houden zij het nog vol..


  Maak melding

 85. Ray, ik vind die Ricky Stuart een mislijkmakende lafaard.Hij moet de eer aan zichzelf houden en lid worden van een andere politieke partij zoals de VHP, of hij moet zijn eigen partij oprichten.DOE is bereid verantwoordelijkheid te dragen om de problemen van het land op te lossen.Een figuur als Ricky Stuart hoort bij de VHP thuis.Die man is geen natuurtalent om de politiek in te gaan.Hij moet zich aansluiten bij een partij met een dorpsmentaliteit.


  Maak melding

 86. @Robje-de-Desi-slaaf

  U zegt : “DOE is bereid verantwoordelijkheid te dragen om de problemen van het land op te lossen.”

  Aanvulling : DOE schijnt bereid te zijn Desi en companen te willen helpen, de problemen die de NDP heeft veroorzaakt, nl een FINANCIELE RAMP, op te lossen !

  DOE heeft nu via DODSON te kennen gegeven aan het Volk dat DOE ook bereid is de Grondwet te VERNIETIGEN voor het redden van een HOOFDVERDACHTE van MASSAMOORD op Ongewapende SURINAAMSE STAATSBURGERS !

  De Financiele ramp, het NDP-staatsfaillissement, is niet op
  te lossen door lieden die Openlijke Corruptie toestaan, Wanbeleid voeren en er geen begroting op na houden ! Ook niet met DOE erbij !!! De door NDP-wanbeleid veroorzaakte
  staatsschuld bedraagt thans MEER DAN TIEN MILJARD !!!
  INFLATIE bedraagt 55% en meer !!!

  KIjkt u maar naar de ellenlange lijst van NIET UITGEVOERDE PROJECTEN ! Maaarrrr A MONNI GWE !!!

  Het WANBELEID blijkt weer overduidelijk uit het magere plan van de regering om de economie te diversificeren ! Hoofdpunten zijn een onuitgewerkt Cocos-plan en een onuitgewerkt Cacao-plan !
  Die twee producten zullen volgens Desi op korte termijn deviezen opbrengen voor het land ! Grotere LARIEKOEK bestaat niet !

  Deze twee projecten zullen net als het NDP-Cassaveproject van DESi, een stillle dood sterven !

  PS : De NDP is bang voor tumult en vindt het nog steeds normaal dat een klein land, 45% van haar budget, uitgeeft
  aan ambtenaren-salarissen ! Ambtenaren waarvan een groot deel totaal NIETS bijdraagt aan de Surinaamse samenleving, SCHIJNAMBTENAREN , zeven-even-werkers !!

  De opmerkingen over Stutgard zijn stuitend, u valt weer mensen aan die u niet kent !
  U Robje de Desi-slaaf, kunt beter de NDP helpen Grondwetschenders, Corruptelingen, veroordeelden, rovers en politieke boeven uit de partij te zetten ! Werkt aan deze NDP-problematiek en babbel daarna over anderen ! Daar zitten uw problemen !!

  POT UN MONNI BAKA !!! NDP, POT UN GOWTU BAKA !!!


  Maak melding

 87. Aan alle Bouterse haters,

  Jullie hebben nog 3 weken om je uit te leven op deze site over Bouterse. Daarna wordt 8 december ten grave gedragen

  Gelieve geen rouwbeklag.


  Maak melding

 88. @ Ray

  Heb je andere hobby’s behalve je kop in de anus van Bouterse stoppen?
  Ik kan mij niet voorstellen dat je haast elke dag hier komt om je gal te spuien zonder dat ik 1 dag heb kunnen merken dat jouw mening Suriname heeft veranderd of Bouterse een kopje kleiner hebben gemaakt. Jouw diarree postings doen me denken aan een schijtende lama.
  Ga voor de verandering eens een vrouw knuffelen. Ik weet het is moeilijk gezien jouw geaardheid maar gezien het feit dat het bij de mannen ook niet echt lukt (anders was je niet elke dag hier) adviseer ik je de andere sexe te proberen. Poenta eten kan verlichting brengen in jouw eenzame leven.


  Maak melding

 89. Ze hebben elkaar vergeven werd er op dit forum beweerd.Ja nu gaan ze bundelen en het land nog verder vernietigen.In Suriname mag je alles zolang je Bakka mangs hebt..Ook al bleeg je een moord..wat dan ook.Niemand van je “PARTIJ” vind het erg.Je bent vergeven.Deze twee die zijn vergeven..gaan nu samen verder..


  Maak melding

 90. Mijn beklag doe ik graag nu..Ik haat dhr.Bouterse niet..ik wil alleen dat de wetten worden toegepast..In een democratische Rechtstaat wordt bij moord of medeplichtig zijn aan moord na onderzoek het vonnis bepaald…Bij DDB is dat niet mogelijk dan hebben we te maken met een ander wet artikel 148.Er worden de laatste tijd zoveel artikels van stal gehaald dat ik het soms effe niet meer weet.Allemaal om een man te helpen..Al dat stom geleuter…Waarom komen jullie Ndp’ers niet op voor de veroordeelden in Santo Boma…Zo egoistisch….


  Maak melding

 91. Dodson , i waka baka doro , en wat lekers gehad van baas , jii ben een echte awari , ze moeten jouw aan de hoogste boom op hangen smeerlap wat je bent , geen wonder dat het land naar de klote gaat door deze lul bakker , en die smerige dik kikker silo , waar om moet ze mee naar Guyana caricom wel de minister van biutenlandse z,,,, k , vind je het gek , sillos moet der klep houden , ze moet wat hebben , daarom is ze mee , groetje


  Maak melding

 92. RobGestoord, je hoeft voor mij niet te bewijzen dat je een beetje het gronings dialect meester bent, als ook al taalkundige, naast alle vermeende kwaliteiten die je jezelf toedicht.
  Waar haal jij trouwens steeds de arrogantie vandaan om de foute conclusies die je trekt voor waar aan te nemen? paljas.
  Van iemand die zo intelligent is verwacht je niet dat hij vindt dat wanneer je problemen hebt met die manier waarop en door wie Suriname geleidt en bestuurd wordt, hij gelijk voor het front is, dat is zwart/wit denken zonder enige vorm van nuance.
  Ik zou op dit moment ook niet weten wie en wat het wel zou moeten doen , maar minder dan het zooitje ongeregeld en incapabele zelfverrijkende klootzakken kan moeilijk, kijk alleen maar naar die 2 clowns waar dit hele topic om draait, en waar die dodson tot over zijn oren in hol van bouterse zit, net als jij trouwens, en de realiteit niet willen of kunnen zien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.