Toprechter Suriname: crisis bij rechterlijke macht

71

PARAMARIBO, 26 jun – Zo er al sprake is van een constitutionele crisis, is die bij de rechterlijke macht. Dit stelt Iwan Rasoelbaks, president van het Hof van Justitie. Rechters worden er door geplaagd in hun dagelijks werk en dat al jaren. Het is nu erger dan ooit.

In de dagelijkse praktijk heerst gebrek aan van alles. “De meest basale dingen ontbreken. De waarnemend president van het Hof moet dagelijks brieven schrijven voor zaken als toiletpapier en printerinkt. De top van een van de staatsmachten moet bellen voor toiletpapier want als de griffie het doet, gebeurt er niets”, zei Rasoelbaks bij de formele toelating van advocaten. Normaliter is het de griffie die schrijft en aanvraagt.

Maar aanvragen van die kant worden al lang niet meer beantwoord. Als het komt van de waarnemend president van het hof wil er nog wat gebeuren. “Hiermee moet de leiding van een staatsmacht zich bezighouden”, aldus Rasoelbaks. Het heeft uiteraard effect op het werk. Volgens de toprechter is het zowat onmgelijk beleid te ontwikkelen. “Er is dan sprake van een constitutionele crisis, want één macht loopt mank in het systeem.”

Bekijk ook:


71 REACTIES

 1. Ik heb dit stuk gelezen en zit met een mond vol tanden.De leiders in Suriname moeten zich echt schamen.Suriname is door wanbeleid in zijn ontwikkeling niet vooruit gekomen.Maar dat er voor het hoogste Staatsorgaan geen wc papier etc is,dat is vreselijk.Ik schaam me, hebben de leiders geen schaamte gevoel?Ik zeg het nu in volle overtuiging de NDP onder leiding van Bouterse heeft het land vernield..


  Maak melding

 2. Alle rechters naar huis sturen.
  Deze rechters zijn niet in staat gebleken om hun werk naar behoren te doen.
  Wat hebben wij aan mensen die recht moeten spreken zich bezighouden met toilet papier voorraad.
  Bewijs dat de rechters niet deugen.
  Suriname staat onder leiding van een persoon en dat is Desiree.
  Oppakken en opsluiten laat het recht spreken.
  Ook drugsbaron Dilip Sardjoe bekend als drugsbaron Escobar oppakken en onderzoeken hoe hij euro miljonair geworden is.


  Maak melding

 3. @Sonnyboy,
  Ongefundeerde nieuws lanceren past helemaal bij de front Riool Ratten.
  Er zijn ook personen die niet gelinkt worden met al het gespui over NDP.
  Het is geen nieuws dat je een lapje grond heb gekregen van de regering.
  Wij weten dat je van twee walletjes eet.
  Mensen zoals jouw zijn Judas.
  Jullie zien niet in dat tijden veranderen.
  probeer een petitie in te dienen bij het gerecht in Brussel misschien krijg je daar gehoor.
  Verzamel hantekeningen en maak het wereldkundig bekend.
  Maar met wel dat leugens bestaft zullen worden.


  Maak melding

 4. Van alle kanten wordt er ons een crisis aangepraat! Het kiezers-NDP-vee gaat hierin geloven zodat, als op 28 of 29 juni as de noodtoestand wordt uitgeroepen, zij dit als volkomen normaal gaan beschouwen.
  Om de oppositie te paaien zullen een aantal ‘TOP-NDR-ers geslachtoffert worden.


  Maak melding

 5. Ik begin deze rechter steeds meer te mogen..ook door zijn vrij jeugdig uiterlijk, kapsel en zonnebril die hij tijdens interviews steevast draagt. Hij zou zo in een bollywood filmproductie kunnen spelen.
  Met deze opmerkingen over toiletpapier enz geeft hij natuurlijk een sneer aan Bouterse met diens zogenaamde “constitutionele crisis verhalen”.
  Rasoelbaks is duidelijk niet van plan te buigen voor de tirannie van Bouterse en diens staatsgevaarlijke scenario’s
  Hiermee zegt hij eigenlijk dat Bouterse in plaats van allerlei ongefundeerde uitspraken te doen over de rechtstaat en de rechterlijke macht , hij zich als president moet schamen dat het zo erg gesteld is met de financieel economische situatie in het land..
  Vorig jaar oktober werd de zoon van Rasoelbaks tot 3,5 jaar celstraf veroordeeld wegens ,diefstal , vernieling en poging tot doodslag, door Jawel , rechter Cynthia Valstein- Montnor. Dezelfde mevrouw die nu de krijgsraad voor zit.
  Ik heb nimmer gehoord of gelezen dat Rasoelbaks zich in het openbaar hierover heeft uitgelaten. Zijn zoon kreeg zelfs een hogere straf dan de andere medeverdachten omdat hij politieman was en conform de wet krijgt een politieambtenaar als hij schuldig wordt bevonden aan een misdrijf een derde meer van de strafmaat dan een “gewone burger”.
  Het feit dat Rasoelbaks nog steeds waarnemend president vh hof is zegt ook veel over hoe Bouterse( die dergelijke functionarissen benoemd en beedigd) tegen hem aankijkt..Het is evident dat hij geen marionet is van Bouterse en de NDP , maar dat hij kennelijk zijn werk naar eer en geweten doet. En van zulke topfunctionarissen moet deze “volkspresident” niks hebben. Het behoort tot de modus operandi van deze moordenaar om topfunctionarissen van belangrijke staatsbedrijven of instellingen te corrumperen , zodat hij die naar zijn hand kan zetten wanneer het hem uit komt. Als rechters conform de grondwet niet voor het leven waren benoemd had Bouterse hem waarschijnlijk allang vervangen en “ROBG aangesteld als president van het Hof van Justitie.”
  Terwijl er bij de rechterlijke macht en op nagenoeg alle overheidskantoren een gebrek is aan deze elementaire producten voor de menselijke hygiene, vloeit de black- , red- en bluelabel dagelijks rijkelijk op het kabinet van de president..Bouterse lust graag vis en de kandratikies , anjoemaras en bangbangs ( die voor de kleine man nauwelijks nog te betalen zijn) vinden regelmatig hun weg naar het kabinet.
  Het nuttigen van bovengenoemde zaken gaat ondanks de “precaire” situatie ongestoord door en kost de staat op jaarbasis honderdduizenden guldens. Suriname wordt bestuurd door een stelletje alcohollisten ( Bouterse ,Wijdenbosch) en dat komt de belastingbetaler erg duur te staan. Zowel in financieel als in moreel-ethisch opzicht.
  Ik hoop en bid dat de auditeur-militair a.s. donderdag zijn rug recht , zich niet laat intimideren en naar eer en geweten een strafeis formuleert die hopelijk uitmondt in een strafeis voor ALLE verdachten van dit proces tegen wie er wettig en overtuigd bewijsmiddel is dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan de moorden dan wel anderzijds hierbij betrokken of voor verantwoordelijk zijn.


  Maak melding

 6. De juristen Hugo Essed en Gaetano Best hebben melding gemaakt dat er geruchten de ronde doen dat Bouterse art 148 vd grondwet zal toepassen..dat houdt ondermeer in dat de regering in het belang vd staatsveiligheid ” bevelen kan geven aan de vervolging” . De juristen hebben ook de voorwaarden waaroneer dit zou mogen beuren benoemd ..


  Maak melding

 7. Bouterse is een domkop en hij brengt het hele volk in gevaar in Suriname.Dat is de juiste constatering.Het probleem in Suriname is Bouterse en niemand anders.Het wordt tijd dat het buitenland ingrijpt in Suriname.Wat in 1982 gebeurt is mag nooit meer gebeuren.In Suriname zijn ze zelf bang om worden doodgeschoten.Al die andere indianen verhalen van die domkop ten spijten.Die man kan niet eens zijn naam schrijven en wordt president van het land om te zien dat die domme massa die voor hem gestemd hebben dat die geen verstand hebben.Het zou goed zijn als die Amerikanen hem oppakken en opsluiten dan is Suriname bevrijd van deze duivel want zolang hij daar is komt het land nooit vooruit.Hij verrijkt zichzelf ten kosten van alles.


  Maak melding

 8. @darmka,
  Hij is een domkop maar de machtigste man in Suriname.
  Damka dat je darmka in je hoofd hebt blijkt al uit je posting.
  Hoe dom kunnen jullie zijn om niet in te zien dat hij de enige echte gekozen president van jullie is.
  Denk daarover eens na.


  Maak melding

 9. Vervolg van laatste post…Voorwaarden waaronder dit zou mogen gebeuren benoemd..Bouterse heeft onlangs meerdere malen benadrukt dat de regering binnen wet en recht dit “vraagstuk gaat oplossen..” aangezien HIJ zich nooit heeft gestoord aan wet en recht ben ik bang dat hij zich ook niet zal storen aan de voorwaarden waarbinnen de regering deze wet kan toepassen..Als je het mij vraagt is het IMF de enige instantie die hem kan weerhouden hiervan..Als zij inderdaad zoals zij zelf zeggen een transformatie hebben doorgemaakt de laatste jaren en behalve het financieel belang ook het belang van land en volk meenemen in hun afweging om zaken te doen met de landen aan wie zij Hulp bieden, dan moeten zij nu aan de bel trekken bij Bouterse om hem duidelijk te maken dat hij niet met scenario’s moet komen, en de rechtstaat moet eerbiedigen..


  Maak melding

 10. @Sonnyboy

  Een bereidverklaring is geen grondgift maar een papiertje met voorwaarden voor grondhuur. Illusie.

  Grondhuur is een misleidend iets waar sommigen heel veel geld mee kunnen maken als de overheid het om de een of andere reden terug wil hebben.
  Echter de domme massa zal er weinig aan hebben omdat het voldoen aan de voorwaarden geld kost.


  Maak melding

 11. Desi en Dora zeggen dat staatsveiligheid in gevaar is !

  HOE/OP WELKE WIJZE is de veiligheid van de staat in gevaar ????

  Door WIE wordt de staatsveiligheid in gevaar gebracht ???

  Zijn de boosdoeners al opgepakt ?????

  Desi en Dora geef het Volk FEITEN !!

  Weten justitie en politie WIE de veiligheid van de staat in gevaar brengen ???

  Zijn politie en OM geinformeerd over de precieze dreiging
  en dus ingeschakeld om dit gevaar te ontmantelen ?????

  Nemen OM en Politie actie tegen die personen/groepen/ organisaties ?????

  Welke acties zijn al ondernomen tegen de bedreigers van
  de staatsveiligheid. Wat hebben Dora en pres gedaan of nagelaten ???

  Het niet informeren van DNA, OM en Politie en of leger over de PRECIEZE FEITEN en OMSTANDIGHEDEN DIE DE STAATS-VEILIGHEID BEDREIGEN, geeft aan dat de
  president en DORA op een BUITENWETTELIJKE/
  ONGRONDWETTIGE manier bezig zijn te handelen !!!

  Justitie en Politie (eventueel in samenwerking met het leger)
  zijn de diensten die ingeschakeld dienen te worden om Het Gevaar voor de staatsveiligheid tijdig uit te schakelen !

  PS : Ook de president mag zich volgens de Grondwet, om wat voor reden dan ook, NIET inlaten met een lopende rechtszaak !
  De Grondwet geeft een ongeclausuleerd totaalverbod, die geldt voor IEDEREEN en voor ALLE INSTANTIES !


  Maak melding

 12. De crisis is veroorzaakt door Venetiaan.Een aantal jaren terug weigerde hij uit rancune zes creoolse rechters te benoemen.Hij verdacht hen lid van de NDP te zijn.mAlle rechters die hij wel benoemde waren lid van de VHP. Het was een deal tussen Venetiaan en de top van de VHP.Zo zie je maar weer.Venetiaan heeft schone handen.


  Maak melding

 13. @Bodymilik,
  Je bedoeld dat het wederom bewezen is dat hindoestanen goed ontwikkeld zijn vandaar de top bereikt hebben.
  De Creolen roven en vernietigen het land .
  Ray en Henkes en Mul hebben vaker al toegegeven dat de creolen het land hebben vernietigd.
  Dat ze onafhankelijkheid wilde hebben en hiermee veel geld verdiend hebben.
  Ik geloofde het niet naar bij nader inziens hebben ze gelijk.
  Creolen zijn inderdaad een vervloekt volk.


  Maak melding

 14. @Bodymilk..”De crisis is veroorzaakt Door Venetiaan”..ach..ook jij bent niet bespaard gebleven van het “a no mi” virus..Het kan kloppen wat jij zegt over de benoeming vd rechters, maar als Venetiaan die afweging inderdaad op die gronden heeft gemaakt, dan heeft hij dat mijns inziens alleen gedaan omdat de kern van de NDP een criminele organisatie is..In dat opzicht heeft Venetiaan inderdaad 10 schone vingers..Bouterse manipuleert en intimideert iedereen die daarvoor gevoelig is en gezien de criminele antecedenten van Bouterse en co achtte Venetiaan het kennelijk niet verstandig om mensen die aantoonbaar gelieerd zijn of waren aan die partij , op dergelijke posten ( voor het leven nog wel) aan te stellen..


  Maak melding

 15. Carlos,jij hebt last van een grote minderwaardigheidscomplex. Je pakt elke gelegenheid aan om racistisch bezig te zijn. Wij weten wel dat je jouw soort dus typen als jij niet serieus moeten nemen. Je liegt en bedriegt en doet alle moeite om de schijnwerpers op jou gericht te krijgen.

  Robinho, Jouw ideale Venetiaan is een vloek voor de NPS geweest. Dat zij nog twee zetels in het parlement konden bemachtigen hebben ze te danken aan de enkele Hindoestanen, Javanen en Chinezen die nog op hen stemmen. Jij bent een trouwe NPSer en blijft je hoofd maar de in de grond steken.Jullie van de NPS hebben last van een ” à no mi ” syndroom.😃😄😂


  Maak melding

 16. Jammer dat sommige posters op dit forum de etnische snaar bespelen..( hoewel ik hun sentiment in dit geval begrijp)
  1 ding is zeker: zowel Jaggernath Lachman als Venetiaan hebben respectievelijk mbt de onafhankelijkheid van Suriname als de terugkeer naar dictatuur ingeval de NDP weer aan de macht kwam, voorspeld..Jammer dat het volk ( althans een groot deel daarvan) in beide gevallen voorbij is gegaan aan hun waarschuwingen of voorziene geest.


  Maak melding

 17. “Justitia Pietas Fides”

  Donderdag 30 juni 2016 .. kan een hele belangrijke dag worden voor Suriname ..

  Een omslagpunt .. De dag dat Suriname het vertrouwen in gerechtigheid verliest en voor eeuwig en altijd verdoemd en verankerd wordt in de ondergang .. Of de dag dat Suriname verlost en bevrijd wordt van ’s werelds grootste raddraaier Bouterse en kiest voor bewustwording en herstel …

  In de tussen tijd kijkt de hele wereld mee naar deze “sjing-torie” van onze swietie Sranang .. Is dat gedeelte van het volk dat hier voor gekozen had door al die schade en schande wijzer geworden of nog steeds niet ??

  God zij met .. a swietie Sranang ..


  Maak melding

 18. Een gymleraar die 40 jaar aan de touwtjes kan trekken in sur is of slim of medogenloos.
  Het zal het laatste wel zijn, zoals hij nu handeld is Hij bang om veroordeelt te worden en opgesloten te worden.
  Bang voor wat hij zelf heeft veroorzaakt.
  Jullie zijn gezegend met zo een man.
  Hou jullie rug recht,


  Maak melding

 19. EEn deel van dat geld wat jullie veridienen dooromkoping, en corruptie kunnen jullie ook aanwenden om toilet papier te kopen, enz ezn


  Maak melding

 20. @ Vloeitjes.”.Venetiaan is een vloek voor de Nps geweest. De 2 zetels in het parlement hebben ze te danken aan de chinezen , javanan en hindoestanen die nog op ze stemmen.”
  Je zou uit jouw woorden kunnen concluderen dat een groot deel van de mensen die” op Venetiaan lijken” om de een of andere reden de partij de rug heeft toegekeerd. Patrick Kensenhuis en Ronald Goedhart zijn daar 2 voorbeelden van. Het ‘I’ll scratch your back and you’ll scratch mine” principe, is wereldwijd inherent aan de politiek. Dus ook de frontregeringen van de afgelopen jaren kunnen in dat opzicht “niet de eerste steen werpen”. Echter mag dit principe NOOIT boven het “s landsbelang gaan. Bij de NDP is dit in mijn ogen WEL het geval.
  Inmiddels heeft vooral Goedhart getoond uit welk hypocriet en opportunistisch hout hij gesneden is. Kensenhuis is ook beloond voor zijn overstap naar de NDP.
  Venetiaan had vooral met Goedhart vrij snel door wat voor vlees hij in de kuip had. Bij Venetiaan heeft het ’s landsbelang geprevaleerd boven partij politiek belang. Kennelijk heeft hij bepaalde figuren die lid waren van de Nps gemarginaliseerd binnen de partij om moreel-ethische redenen. Een groot deel van de vroegere achterban van de Nps( vooral de sociaal zwakkeren) behoort nu bij die van de Ndp. Dat is hun goedrecht , maar het zegt misschien ook veel van het moreelkompas en/of de intellectuele ontwikkeling van deze groep.
  Goedhart is dusdanig gecorrumpeerd dat ook al zou het ambtenaren apparaat met 90% worden gesaneerd of de salarissen worden gereduceerd, kan hij als voorzitter van de CLO helemaal niks doen voor de ambtenaren. Integendeel wordt hij gebruikt om een splitsing in de vakbond te veroorzaken.
  Venetiaan heeft kennelijk geredeneerd dat hij liever met 2 of 3 loyale “strijders” met moreel-ethisch besef, de politieke strijd aanging om het land op te bouwen, dan met 20 mensen van wie het moreel kompas niet in de juiste richting wijst.


  Maak melding

 21. @Bodymilk
  Zie hoeveel van de 6 nieuw toegelaten advocaten creool zijn en hoeveel iets anders. Je kunt pas tot de rechtersopleiding van 6 jaar plus toegelaten worden als je de motivatie hebt, gekwalificeerd bent en over de juiste eigenschappen beschikt.

  Ik zie zelden een creoolse advocaat of wel de kans dat er een creool rechter wordt ten opzichte van een hindoestaan is vrijwel Nihil omdat er er weinig zijn die bij de prekwalificatie aan de start streep staan.


  Maak melding

 22. A DEY DORO..GADO NO SRIBI YU NO KANG KIBRI MORO..SUMA E LEI GI TRAWAN-SUMA E KIRI TRAWAN..
  YU MUSU PAI A BURGU..A NO TIDE DA TAMARA..


  Maak melding

 23. Front aanhangers,
  De Goeroe Jo Jo heeft gesproken dus lees zijn reactie goed.
  Ik hoef er niets meer toe te voegen want het bovenstaande spreekt voorzich.
  JO JO thx voor je heldere blik


  Maak melding

 24. Bouterse is bij voorbaat veroordeeld door de front rechters. Ze moeten realiseren dat wij dit nooit zullen accepteren. Wij zullen oplossingen zoeken binnen de wettelijke kaders maar als het niet anders kan zullen we land op zijn kop zetten. Handen af van onze leider.


  Maak melding

 25. Het mooie land Suriname bevindt zich in een enorme morele, financiële en rechterlijke crisis. Waarom: omdat het land wordt geregeerd door een president die met alle macht tracht zich te onttrekken aan een eerlijk proces. Zou dat iets betekenen ?


  Maak melding

 26. Whoehahahaaa robg als hofpresident die is goed mijn stem en zegen heeft hij om in de hel weg te rotten die econoom in het verdraaien van feiten en realiteit

  Laat Me


  Maak melding

 27. @Bodymilk, je bent een zielige zwartepiet is nederland en zo zullen je blanken ook altijd naar je kijken als het 5 december is…….je bent een geboren loser!!!!


  Maak melding

 28. @Counter,
  Waar heb jij het over jongen.
  Als je hersens zou hebben die nog konden opslaan dan zou je anders praten.
  De ontwikkeling is helaas aan je voorbij gegaan.
  Je hebt het over zwarte Piet.
  Wel volg je baas Rampie.
  Zwarte Piet
  Racistisch? Nou,
  Heb nooit een land vol blanken zo hard zien strijden om een zwarte te redden.
  Les 1 als het tot je doorgedrongen is volgt les 2,


  Maak melding

 29. Parbo,

  Volgens mij heb jij van het woord democratie nog nooit gehoord.
  Jij lijkt mij veel meer iemand, die in een dictatuur heel goed zou gedijen.
  Ga je schamen voor wat je post.
  Het land is al eens op zijn kop gezet de afgelopen ruim 40 jaar en die tijd hoef ik niet meer terug en dan spreek ik voor heeeeeel veel Surinamers.


  Maak melding

 30. Wat ee gezeur weer over mijn volkspresident de gymleraar.
  Hij heeft Suriname zover gebracht dat wij als land Venezuela geevenaard hebben.
  Grote schaarste aan toiletpapier.
  Maar zoals u weet, elke crisis biedt nieuwe kansen, er zijn mogelijkheden zat.
  Jongens, bekijk de mogelijkheid tot recyclen van toiletpapier.
  De paarse kleur van het papier zal wel moeilijk te verwijderen zijn.


  Maak melding

 31. @Cochis,
  Wat Parbo bedoeld is dat voordat iemand schuldig bevonden is hij door de domme massa veroordeeld is.
  En je zal wel als een kip zonder kop te werk gaan als je denkt dat het niet zo is.
  Hij zal geen probleem hebben als schuld bewezen is dat de dader gestraft wordt.
  Jouw president heeft altijd gezegd dat hij de politieke verantwoordelijkheid draagt.
  En Cochis jij lijkt mij iemand die al juicht voordat de beer geschoten is.
  Dus probeer realistisch te denken.
  Prettige dag verder heb andere verplichtingen


  Maak melding

 32. @Parbo

  Leve het NDP-Staatsfaillissement !

  Leve de 1, 8 MILJARD, door Desi uitgegeven ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten !!

  Leve het RIPPEN van het Volk door Desi en de witmangs
  van het IMF !

  Leve de DAGELIJKSE prijsverhogingen en de DAGELIJKSE lastenverzwaringen burgers ! Dat is NDP-vooruitgang !!!

  Kom op met jouw NDP-Slavernij !!!

  Vernietig samen met Desi en de NDP de Grondwet en
  gooi alle mensenrechtenverdragen in de prullenbak !

  Daarna gaat Sranang bloeien, net zoals in 1980 al werd geroepen door de MASSAMOORDENAARS !

  PS : Desi is uit NOOD, met open ogen, in de IMF-val
  getrapt ! Bij MENSENRECHTEN-SCHENDINGEN, zoals
  SABOTAGE van de Rechterlijke Macht, kan Desi de
  tweede geldstorting door het IMF, VERGETEN !!!


  Maak melding

 33. @Banabeki.
  Omdat je een antwoord wil hebben hoef ik niet na te denken .
  In je dochter afgesproken dan.
  En je hoeft mij niet ervoor te betalen hoor
  Hoop jouw vraag naar tevredenheid te hebben beantwoord.
  Maar ik ben wel kieskeurig


  Maak melding

 34. Rampie,

  Ik juich helemaal niet, integendeel.
  Er valt onder de huidige omstandigheden helemaal niets te juichen.
  Wat Parbo zegt, kan natuurlijk niet als je een weldenkend mens bent.
  Hij wil er alles aan doen om zijn leider in het zadel te houden en gaat daarin veel te ver.
  We leven nog steeds wel in een democratie.


  Maak melding

 35. Er heerst een crisis en de rechters herkennen en erkennen het omdat het van grote belang is..
  Eris geen toiletpapier..

  Het geeft niet hoeveel keren je de surinamers laat weten dat ze geen smaak of intetesse hebben bij hett kiezen van een leider . Ze kiezen toch voor die lijder!


  Maak melding

 36. In Suriname heeft men nog steeds het oude,koloniale administratief-systeem.Beschikkingen over betalingen of uitbetalingen gaan over zoveel schijven waardoor men soms maanden moet wachten op geld van de overheid.Dit systeem veroorzaakt zoveel lekkage waardoor heel veel geld ergens blijft rondhangen.Het wordt tijd dat alle overheidsdiensten een eigen budget krijgen zodat men een jaar lang zelf betalingen kan verrichten of dat men zelf inkopen doet.


  Maak melding

 37. Tja van wie heeft je baasje het idee overgenomen om een rouwdag voor je slachtoffers uit te roepen?!
  Chavez.castro.of Maduro.farc misschien?!


  Maak melding

 38. Er is nergens geld blijven hangen RobG; het moet er eerst zijn voor het blijft hangen. Er is juist de afgelopen 5 jaren een integraal financieel systeem opgezet en zijn alle ministeries verbonden met het ministerie van financien, maar desondanks heeft die werkwijze geen zoden aan de dijk gelegd, je kan een systeem veranderen maar als er geen mindshift plaatsvindt stelt het niets voor en verandert er in wezen niets !


  Maak melding

 39. RobG

  Een week geleden sprak een BMCer die in 2012, onder Willem Vermeend, actief was met de hervormingen van de belasting dienst.
  Alles was klaar voor Implementatie. Alleen als er geïmplementeerd zou worden verviel de ruimte om te rotzooien.
  U raad het al de rekening wrd netjes betaald en alles verdween van de radar.

  Misschien dat Joshua Charap het terug vindt en implementatie af dwingt.


  Maak melding

 40. Het valt mij op dat er erg slecht word gelezen ,misschien moet dat eerst verbeterd worden alvorens commentaar te geven ,,, stelletje dommies


  Maak melding

 41. RobG.

  Het wordt hoog tijd, dat het ambtenarenapparaat heel erg fors wordt ingekrompen in plaats dat alle overheidsdiensten een eigen budget krijgen.
  Je hebt als Nederlander nog steeds niet door hoe het hier werkt, want dat gaat nooit goed.
  Dan wordt het njang probleem nog veel groter.
  Je blijft maar vreemde postings over ons heen strooien.


  Maak melding

 42. @Han de Laar,
  Verkoop je dierbaren in plaats van het land Suriname.
  Wat een landverrader ben je als je al in je hoofd haalt om je eigenland te willen verkopen.
  Hoop dat je geen kinderen hebt anders zou je die voor geld ook willen verkopen.
  Als je niets bezit omdat je een mislukkeling bent dan wil je natuurlijk alles willen verkopen.


  Maak melding

 43. @Banabeki,
  Waarom moet je mij vragen stellen die je van anderen niet wil horen.
  Ik behandel een ieder zoals ze mij behandelen.
  Als iemand beleefd is dan zal je ook merken dat ik beleefd ben naar de persoon toe.
  Maar als iemand Jopie Popie wil spelen en op sensatie uit is dan zal ik die persoon ook behandelen zoals hij anderen behandeld.
  Dus eigenlijk niets verkeerd toch.


  Maak melding

 44. Beste Banabeki,
  Als je over nicknamen praat dat moet je niet raar opkijken.
  Zelf kies je een naam als banabeki dat is jouw goed recht.
  Mij hoor je niet hierover.
  Zelf komt in mij geen andere gedachten erbij kijken.
  Dit omdat ik je nicknaam respecteer en natuurlijk ook jouw reacties.
  Ik reageer misschien niet gepast omdat jij de reactie uitlokt.
  Heb geleerd om een ieder te behandelen zoals je zelf behandeld wil worden.
  Dus op elk actie volgt een reactie.


  Maak melding

 45. @amaranta,
  Inderdaad er zijn zinvollere dingen.
  Hoe kunnen wij wat voor ons land betekenen.
  Hebben wij genoeg liefde voor elkaar ongeacht geloof,Ras of Politieke overtuiging.
  Kunnen wij niet ophouden om steeds de vinger naar een ander te wijzen.
  Hoe zullen de zwakkeren die het niet zo breed hebben overleven.
  Kunnen wij wat voor ze betekenen of laten wij ze aan hun lot over.
  Moeten wij commentaar geven waaraan de bevolking niets heeft.


  Maak melding

 46. Cochise.

  Een ieder weet dat het overheidsapparaat gesaneerd moet worden maar niemand durft het aan. Ook jouw VHP/NPS/PL durven het niet. Misschien moet jij maar in de politiek gaan en de klus uitvoeren. Ik bekijk het op afstand.


  Maak melding

 47. @Parbo

  U zegt :
  “Je haat proza tegen de Bouterse maakt geen enkele indruk schaamteloze parasiet.”

  U bazelt maar wat, weerlegt u de FEITEN die ik aangeef,
  met andere feiten, cijfers en met onderbouwing !

  Ik haat NIEMAND, geef wel FEITEN. oa over hoe NDP-politici Sranang FAILLIET hebben gemaakt !

  PE UN MONNI DE ! POT A MONNI BAKKA !

  RUIM ZES MILJARD IS WEG, door Wanbleid en Corruptie,
  en u komt hier over HAAT babbelen ????

  WIE HAAT SURINAME EN WIE HAAT HAAR BEVOLKING, degene die eerst een MASSAMOORD pleegt en daarna enkele malen de STAATSKAS LEEGMAAKT en bovendien
  ook nog ONgedekte SRD’s uitgeeft ??
  1,8 MILJARD aan ongedekt geld uitgegeven door een zekere regering olv DDB !!!

  Gewoon een misdadige streek !!!

  Suriname mag haar moordenaars haten en mag diegenen haten die het volk beliegen dat er geld zat is, terwijl de staatskas reeds door de politieke boeven LEEG is gefrommeld !!

  Zie de lijst van tientallen ONAFGEMAAKTE projecten, waarvan het gereserveerde GELD wel is verdwenen !!
  (oa meerdere dijken en dammen, politiebureau, nieuw ziekenhuis, 16.000 woningen, nieuw politiebureau,
  cassavefabriek, commissariaatsgebouw Nickerie etc etc)

  Wat een HAAT tegen de bevolking van deze regeerders !

  EN NU : dagelijkse massale prijsverhogingen en belastingverzwaringen door het DDB-regiem onder
  commando van de Witmans van het IMF !

  Het volk wordt ZWAAR geript door Desi en IMF !
  No hate ???????????????

  LEVE HET NDP-STAATSFAILLISSEMENT ! Jahhh !!
  En dan “deng Dong Dong IKKO fu NDP” E DJI WAN
  FESA, BIKASI IMF O DORO NANGA MONNI !!!


  Maak melding

 48. Eerder lees ik vaak van de paarsen dat uiteindelijk de president gekozen is door de meerderheid. Dwz dat ook deze paarsen mede verantwoordelijk
  is dat SU nu in een dal zit. Ze zeggen steeds met trots dat de president door meerderheid is gekozen terwijl iedereen weet dat de meerderheid van het volk in SU geen hoge opleiding heeft en dat heeft t land gebracht waar het nu is. Als je hersen op een laag pitje draait maak je altijd verkeerde keuzes. Dat is nu in SU GEBLEKEN.


  Maak melding

 49. @Sonny,
  Lees nog een keer wat je reactie is.
  Als je hersens zou hebben en nog eens goed zou nadenken dan had je deze onzin niet gepost.


  Maak melding

 50. @ RobG

  “Cochise.

  Een ieder weet dat het overheidsapparaat gesaneerd moet worden maar niemand durft het aan. Ook jouw VHP/NPS/PL durven het niet. Misschien moet jij maar in de politiek gaan en de klus uitvoeren. Ik bekijk het op afstand.”

  U ziet de splinter in het andere oog op afstand altijd heel scherp. Ja ook NPS en VHP hebben het overheidsapparaat niet gesaneerd. Naar zij hebben het zeker niet schaamteloos laten exploderen na de belofte het te zullen saneren.

  Regeringen worden afgerekend op hun beleidt. Venetiaan was zuinig en voorzichtig en helaas niet dynamische t sterk geobsedeerd door Bouterse. Het volk heeft zijn prestaties niet gezien. Nu zien ze het wel.

  Venetiaan heeft bij veel lagere goudprijzen en een heftiger drop in de olieprijzen de tering naar de nering gezet en kreeg toen de hoon van Bouterse met het land is Skeer.
  Venetiaan heeft een echte internationale crisis weten te neutraliseren zonder hulp en heeft binnen een jaar het probleem herstelt.

  Bouterse heeft in 2012 de zaak laten exploderen met consumptieve bestedingen en een enorm gat in de deviezen geslagen met de beloften van gouden toekomst.
  Er is nooit gepland met redelijke goud- en olieprijzen.

  Praatjes vullen geen gaatjes en leningen moet men terug betalen.

  Ondertussen is de hele economie naar de knoppen en probeert men alle investeringsprojecten zodanig te ordenen dat het er enorm afgeroomd kan worden en de hele top over 2 jaar naar equatoriaal Guinee kan emigreren.


  Maak melding

 51. ‘SAD TO SAY’..een groot deel van de bevolking heeft ondanks alles op de DDB gestemd.Of ze nu wijzer zijn geworden?Ik weet het niet,een “DOM” volk als je mij vraagt.


  Maak melding

 52. Het land op zn kop zetten brengt je LIJDER na zijn veroordeling niet terug..SANTO BOMA..daar mag je hem bezoeken.Nog meer vernietiging van Staatseigendommen ??


  Maak melding

 53. Dat is waar…alle politieke partijen hebben als beloning hun “mannetjes”op de ministeries geplaats.Ongeacht of er een vacature openstond of niet.Die worden de spookambtenaren/7 even ambtenaren genoemd.Door deze ambtenaren raken “papieren”zoek.Ze weten zich geen raad mee..en komt het in een of ander lade terecht.Maarrr geen enkel partij wil actie ondernemen omdat ze dan bij de eerst volgende verkiezing stemmen kwijt zijn.En in Suriname willen we zo graag aan de macht.IT’S ALL ABOUT THE MONEY..!!!


  Maak melding

 54. Hun hersens mogen wel op een laag pitje draaien …maar ze weten wie de politieke partij is die strooit met geld en goed.Dat is de NDP..een onverantwoord beleid.Niet gepasseerd op een gedachtegang en/of een doelstelling.Op zo’n manier kan een ieder het land besturen.LOSSE POLS..KIP ZONDER KOP.


  Maak melding

 55. Bouterse wilt de Grondwet buiten werking stellen in Suriname.Die domkop heeft geen verstand van niets en daarom mocht hij geen president worden in Suriname maar die domme massa hebben voor hem gekozen en zitten nu te janken want ze komen niet meer van hem af.Hij heeft alleen maar verstand van wapens om te doden.Het wordt nu tijd dat het volk opstaat en het buitenland vragen om hulp uit het buitenland om van deze dictatuur af te komen.Al die lul verhalen en leugens van de President is men al zat in het land.Hij heeft zichzelf verrijkt met die reserves van het land.Als Surinamer schrijf ik wat ik wil omdat het mijn mening is.


  Maak melding

 56. RobG.

  Ik heb al veel vaker op dit forum gepost, dat ik geen aanhanger ben van welke politieke partij ook.
  Dus ook niet van de VHP, NPS of PL.
  Ik vind de politiek in Suriname namelijk 1 hele grote pot nat.
  Politici zitten in de regering en de Assmble vooral voor hun eigen belang en niet voor het belang van het volk.
  Njang is voor hun het belangrijkste uitgangspunt en dat vertaald zich ook naar de overheidsdiensten, omdat iedereen een graantje wil meepikken in onze graaicultuur.
  Van die cultuur ben ik niet.
  Je mag me overal op aanspreken, maar niet op het feit, dat ik een aanhanger ben van de VHP, NPS of PL of welke andere politieke partij ook in ons land.


  Maak melding

 57. is het werk van een man die lijk veel op papa doc maar dit gaan niet zo , het woord zeer pijn voor hem , als in zijn nep movie , duurt niet lang meer , wie het dag licht niet verdraag . zie je niet overdag is net een vampier , die moet met een houten pen naar zijn laaste niet rust plaats . met bloed aan je hand zal je dragen voor je leven . en de heer is de herder in deze .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.