New Style op Caribisch muziekfestival in België

5

De Kaskawi band ‘New Style’ uit Suriname debuteert dit jaar op het grootste Caribisch Muziekfestival van Europa, de Antilliaanse Feesten in België. Het tweedaagse muziekevenement vindt op 12 en 13 augustus plaats in Hoogstraaten. New Style treedt op de eerste festival dag op.

“Het optreden in België is onderdeel van onze ‘Mi Na Mati Moro’ toer naar Nederland”, vertelt bandleider Elvin ‘Kensie’ Kensenhuis. De toer, die drie weken duurt, begint op 1 juli met een optreden bij de viering van het 1-jarig bestaan van het dansfeest Suri Fiesta in Amsterdam. Op het programma staat er ook een optreden op het Kwaku Summer Festival.

De kaskawi-formatie New Style, die amper twee jaartjes bestaat, is de snelst groeiende ‘Kaskawi’ band van Suriname. De band bestaat uit 16 leden en hun grote droom is om de ‘Kaskawi’ internationale bekendheid te geven. Kaskawi is een subgenre van Kawina, die in de jaren zeventig van de 20e eeuw is ontstaan. Het verschilt van Kawina doordat een drumstel onderdeel uitmaakt van de bezetting.

Bekijk ook:

5 REACTIES

  1. Niet mijn genre…geen kaas van gegeten.Succes jongens,zet hem op.Als het land aan de grond zit moeten deze momentjes ons troosten.Werkt therapeutisch zo’n Kaskawie band.


    Maak melding

  2. Waar betalen zij de onkosten van ? Ik dacht dat er sprake van een crisis in SU was maar als ik zie hoe deze mensen steeds naar het buitenland afreizen om plezier te maken, heb ik het gevoel dat het niet zo slecht gaat in SU. En mocht het toch wel zo zijn dan kan het mij geen moer schelen. De Surinamers zijn zelf verantwoordelijk voor de ellende. ete moro fivie jari toch ?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.