Zes nieuwe advocaten beëdigd in Suriname

14

Waarnemend president van het Hof van Justitie in Suriname, Iwan Rasoelbaks, heeft vrijdag zes nieuwe advocaten beëdigd en toegelaten tot de balie. Hij deed een beroep op de nieuwbakken pleiters om geen feiten te verdraaien, maar wel hun kennis in te zetten om ze, indien nodig, te belichten of zelfs te accentueren. Rasoelbaks heeft ze gewezen op het belang van integriteit in hun nieuwe loopbaan en daarbij geen zaken aan te nemen waarin zij zelf niet geloven.

Bekijk ook:

14 REACTIES

 1. Er is geen 1 advocaat die integer is. Allemaal willen snel een grote auto, veel salaris en een groot huis. Mooi voornemen, maar gaat niet lukken. Ze buiten je uit of leveren halve werk


  Maak melding

 2. Forummers, Odi odi.

  Zes nieuwe advocaten beëdigd in Suriname.

  Letten jullie goed op de foto bij het artikel.
  1 advocate net beëdigd, schijnt geen enkel aandacht te besteden aan de speech van waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks.

  Ze heeft meer aandacht voor haar Iphone.

  De vraag is, of ze straks begrepen heeft wat er gezegd wordt over wees Integer, Transparant, Diestbaar en Waakzaam naar je cliënten toe.


  Maak melding

 3. @ Pingo,

  Wat een oerdomme reactie. Waarom draagt een piloot een uniform? Een arts? Een metselaar? Een toga is de internationale er- en herkenning van de rechterlijke macht. Waar ook ter wereld.


  Maak melding

 4. @ Fer E,

  Odi odi. Met alle respect, maar ik denk zelf dat ze heel geïnteresseerd zit te luisteren.

  Ik wens deze zuster en broeders alle kracht en wijsheid toe in ons land, waarin de rechterlijke macht, dus ook de advocatuur, het bijzonder moeilijk heeft.


  Maak melding

 5. @FBI,
  Odi odi. Ik ben het volkomen eens in deze.

  Maar die @Pingo met zo’n (reactie).

  Waarom dragen rechters en advocaten in Groot-Brittannië
  (en in verschillende landen van het Gemenebest) een pruik?

  En in Ghana, Kenia en andere voormalige Britse koloniën is het nog steeds te zien.

  In Groot-Brittannië (en in verschillende landen van het Gemenebest) worden inderdaad nog veel pruiken gedragen in de rechtszaal, zowel door rechters als door ‘barristers’ (niet door ‘sollicitors’, de andere soort Britse advocaten).

  De pruik fungeert als symbool van het ambt.
  Eén theorie over de historische reden voor het dragen van een pruik door rechters en advocaten is dat het een zekere mate van anonimiteit en daarmee ook bescherming bood.

  Interessant is dat sinds kort rechters nog alleen maar pruiken zullen dragen als zij strafzaken behandelen en niet meer bij burgerlijke aangelegenheden en familiezaken.


  Maak melding

 6. Mijn felicitaties voor de zes brand nieuwe advocaten .

  Er is veel traditie in. de recnterlijke macht. Een beetje show kan geen kwaad.

  Als je geslaagd bent en je krijgt jouw bul in de VS draagt je jouw cap en gown. Voor elke afstudeer richting moet je een bepaalde kleur cap en gown dragen. Er is zwart, wit, purple enz. Gewoon traditie en show.


  Maak melding

 7. Deng njoew avkatie van achter naar vore, de achterste valt bijna in slaap, de tweede ai hij vindt het interessant hij is er klaar voor, de derde a mang mik berekening foe ing salaris, de vierde haar skatje heb ge-appt, de vijfde denkie waarom praat WP zo snel baya, de zesde gaat zich specialiseren in echtscheidingen en de zevende de man met bril zijn naam is haas ..

  Maar toch, Gefeliciteerd en veel succes, handel naar eer en geweten en draag bij aan een beter Suriname


  Maak melding

 8. Fotograaf:
  Als jou foto’s net zo beroerd zijn als jouw opmerkingen, zal je weinig klanten hebben. Ik sluit mij volledig aan bij de reactie van FBI van 01.32 uur.
  Ook ik ontkom niet aan de indruk/constatering dat deze 6 advocaten aandachtig zitten te luisteren.


  Maak melding

 9. Onze vetrouwen in de rehterlijke macht is behoorlijk geschaadt en 6 nieuwbakken advocaten gaan ook geen bergen verzetten.Alles is same same.
  Niets nieuws.


  Maak melding

 10. @ Astaman .. iemand die negatief ingesteld is heeft geen gevoel voor humor, denk ik hor .. maar misschien die nieuwe advocaten wel .. maar voor een tweede keer speciaal voor jou feliciteer ik ze nogmaals en wens ze nogmaals veel succes hor ..

  Intellegentie is altijd een aanwinst zeker in Suriname ..

  En Astaman probeer wat positiever te zijn dan krijg je gevoel voor humor en dan wordt t leven wat leuker toh ..


  Maak melding

 11. Fotograaf:
  Met mijn gevoel van humor is niets mis, in tegendeel!
  Ondanks dat jij suggereert dat het grappig bedoeld zou zijn, vindt ik persoonlijk dat je deze mensen in eerste instantie tekort doet! Dat je ze tenslotte feliciteert is mooi, maar doet daar niets aan af.
  have a nice day!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.