Gevaarlijke acties van illegale goudzoekers

17

Illegale goudzoekers deinzen er niet voor terug zowel voor, tijdens en na explosies in de goudmijnen te gaan, zelfs heel dichtbij gevaarlijk zwaar materieel. Ze azen dan op goudhoudende ertsten. Goudmaatschappij Rosebel Gold Mines NV in Suriname heeft de dood van een illegale goudzoeker vorige week op haar concessie betreurd. De man verongelukte bij de val in een verlaten goudmijn, terwijl hij op de vlucht was voor beveiligingsmensen van Rosebel. De maatschappij heeft in een persverklaring gewezen op de levensbedreigende situaties die illegale goudzoekers op verschillende locaties van de concessies veroorzaken voor zichzelf en voor Rosebel-medewerkers.goudmijn2

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN RECHTVAARDIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID

  Legale en ‘ illegale’ goudgravers dienen wereldwijd af te blijven van de rijkdom van Moeder Aarde. Geven ze daar geen gehoor aan dan zullen ze het vaak met een dure prijs moeten betalen! Helaas geldt dit ook voor de misschien arme ‘ illegale’.

  RESPECT FOR MOTHER EARTH!

  Message from GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 2. Vraag me af ..hoe het allemaal geregeld is met zo’n buitenlands bedrijf en als het ons ook genoeg opleverd.Of zijn we gewoon blij met een ietsie pietsie…voldoende voor ons eigen zak..


  Maak melding

 3. Zo ziet Suriname eruit in het binnenland !!! Triest het Surinaams hart wordt diep geraakt. Het is afgelopen met het land, waarom beloven politici ons dat ze van Suriname een 2e Dubai willen maken, maar het lijkt nu echt op Haïti en Suribabwe.


  Maak melding

 4. Dus die legale goudzoekers drijven de illegale goudzoekers de dood in? Niet zo netjes van ze.Tenminste roven en moorden die illegale goudzoekers niet maar proberen ze via hard werken aan geld te komen.


  Maak melding

 5. Er is geen enkele autoriteit, die dit zooitje ongeregeld onder controle heeft of onder controle wil hebben.
  Stuur het leger erop af, dan doen de soldaten tenminste nog iets nuttigs voor de Surinaams samenleving.
  Iedereen kan gewoon zijn eigen gang gaan en er is niemand, die deze porknokkers ook maar een stroobreed in de weg legt.
  Het gevolg is wel, dat de hele Surinaamse natuur in het binnenland naar zijn mallemoer wordt geholpen.


  Maak melding

 6. @ Cochise,
  Helemaal juist!

  Ordening Goudsector onder leiding van een gesjeesde politie-inspecteur uit Aruba! Nooit iets van terecht gekomen. Dompig werkte alleen voor ‘de grote jongens’. De rest interesseerde hem geen moer! Zijn ‘bloedgeld’ is allang veilig gesteld. Hij vrat van twee walletjes.


  Maak melding

 7. @ Bakasur,

  Die illegale goudzoekers hebben niets te zoeken op de concessie van Rosebel. De concessie is door de regering uitgegeven in ruil voor 5% van de opbrengst + belastingen en niet te vergeten de sociaal-maatschappelijke diensten voor de bevolking van het gebied. In dank daarvoor jatten die djoeka’s en brazjons het goud van Rosebel. Dankbaarheid? Me mars!
  Als er iemand op mijn erf groenten komt jatten, schiet ik ze met liefde vol gaten. Clear?


  Maak melding

 8. @ Cochise,

  Het is bewezen dat de porknokkers meer tropisch oerwoud, waterwegen en wat dies meer zij, hebben vernietigd dan de multinationals. Die gebruiken geen kwik en andere onoirbare methodes.

  Ik eet geen vis uit het binnenland, al krijg ik het gratis!!


  Maak melding

 9. @FBI,

  Hoezo eet je geen vis uit het binnenland. Omdat er kwik in zit?

  Je krijgt 2 voor de prijs van 1: vis en kwik oftwel de nieuwe soort vis genaamd kwikvis (niet te verwarren met kwikfit).


  Maak melding

 10. De vraag is dat als de plaatselijke jongens uit het bos goud kunnen winnen, waarom dan een bedrijf als Rosebel of Surgold of een andere dan nog nodig is, want beiden plunderen ze de aarde en vergiftigen het.
  Dan liever de lokalen op hun eenvoudige manier laten werken en toezicht houden op het door hun verkregen goud en je krijgt voor 100% waar voor je geld en het buitenland roomt dan niet 90% van de winst af.


  Maak melding

 11. @African style,

  Afrikanisatie van het land was in volle gang sinds begin jaren 70 van de vorige eeuw, culminerend in de Onafhankelijkheid (Afrikaans) in 1975.

  Wat thans gebeurt is de voltooiïng van de Afrikanisering.
  Nog 3 jaar op deze voet en Suriname is formeel een Afrikaans land in Zuid Amerika.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.