VHP vreest voor humanitaire crisis in Suriname

93

PARAMARIBO, 19 jun – Een humitaire crisis dreigt. Dit gevoel heeft ex-parlementariër en bestuurslid van de VHP, Radjkoemar Randjitsingh. Daar ligt veel eerder een bedreiging dan bij wat aangeduid wordt als een constitutionele crisis.

Wat de VHP betreft kan Suriname zich liever richten op de echte problemen. “Kinderen gaan zonder eten naar school, mensen verliezen hun banen en de winkelprijzen stijgen steeds meer”, zegt Randjitsingh tegenover de Times of Suriname. Het is een echte crisis die echte slachtoffers maken. Daar moet alle aandacht aan worden besteed. Je zou dan ook denken dat een beetje politicus zich er druk om zou maken.

Zin om mee te zingen in het koor van constitutionele crisis heeft de VHP sowieso niet. De verdachten in het proces rond de decembermoorden hebben juridische mogelijkheden zat. “Ze mogen in beroep gaan en daarna hoger beroep. De grondwet biedt hen dat recht. Men moet deze samenleving met rust laten en werken aan het voorkomen van een humanitaire crisis”, aldus Randjitsingh.

93 REACTIES

 1. Alle schuldigen aan moorden oppakken en in een prive jet zetten daarna in zee gooien voor haaien dan komt alles goed god zegen suriname


  Maak melding

 2. Er is geen humanitaire crisis in Suriname . Echt niet. Want zou dat het geval zijn, dan zouden de mensen massaal de straat opgaan. En dat is niet het geval.


  Maak melding

 3. Randjietsingh vergist zich door te stellen dat de verdachten vh 8 dec proc in beroep kunnen gaan en daarna in hoger beroep.
  Ze kunnen alleen in hoger beroep gaan nadat ze gevonnist zijn .Hierdoor kan de zaak nog een paar jaren duren..
  Er zijn 2 cruciale fouten gemaakt toen de regering onder president Venetiaan tussen 2000 en 2010 aan de macht was.
  Ten eerste hadden zij zoals Arnold Kruisland terecht zei de grondwet zodanig moeten wijzigen dat Bouterse nooit president had mogen worden en ten tweede vind ik dat bij de start van het 8 december proces, de hoofdverdachte direct moest zijn aangehouden en desnoods ergens buiten Suriname in voorarrest moest worden vastgehouden. Dit zou de zaak een totaal andere wending hebben gegeven.
  Immers, verdachten van andere misdrijven ( een fietsendief, oplichter, of iemand die ervan verdacht wordt dat ie een ander mishandeld of vermoord heeft) worden ook meteen aangehouden en inverzekeringgesteld . Deze grove mensenrechtenschending bood alle reden om vooral de hoofdverdachte die er om bekend stond/staat dat hij te pas en te onpas naar de macht wil grijpen, meteen te arresteren en te isoleren. In een artikel mbt de 80ste verjaardag las ik dat Graanoogst in 1996 president Venetiaan een brief had gestuurd waarin hem een ultimatum( met daaraan gekoppeld een bepaald tijdstip) werd gesteld om af te treden. Venetiaan heeft geweigerd en gezegd dat het volk hem gekozen en en dat alleen zij zijn aftreden kon eisen. Wat mij echter bevreemdt is dat Venetiaan Graanoogst en anderen die bij dit complot behoorden , niet heeft laten arresteren , wegens insubordinatie en poging tot het plegen van een staatsgreep. In 1990 bij de telefooncoup, had deze zelfde Graanoogst ook het belletje gepleegd naar toenmalig president Shankar. Dit nieuwsfeit – van de brief aan Venetiaan in 1996- was denk ik voor velen onbekend. Voor mij in ieder geval wel.
  In plaats dat Bouterse zich bezig houdt met het herstelplan en hoe Suriname uit deze bizarre financieel economische zal komen, beweegt hij hemel en aarde om te voorkomen dat er een strafeis en vonnis tegen hem komt. Zoals gewoonlijk vindt hij hierin allerlei figuren die niet het beste voor hebben met het land aan zijn zijde.
  Er circuleert een bericht op social media over hoe Bouterse prive met deze situatie omgaat, zijn gezondheid, welke verschillendescenarios hij in gedachten heeft, alsmede dat het binnen de NDP rommelt. Er schijnen verschillende partijbonzen in de startblokken te staan om ingeval Bouterse moet aftreden of wordt gearresteerd, ( wat ik voorlopig niet zie gebeuren) de leiding van de partij over te nemen. Ik heb eerder voorspeld dat de NDP ingeval van overlijden van deze maffiabaas zal ophouden te bestaan..Geen enkel ander partijgenoot heeft de macht, de criminelen antecedenten, de sluwheid en het charisma om deze partij die voornamelijk uit criminelen en opportunisten bestaat, te leiden. Ik had geschreven dat ze rollend over straat zullen gaan..In het bericht op social media wordt melding gemaakt dat er reeds verschillende kampen zijn binnen de partij.
  Misschien moet de NDP RobG inhuren om als mediator te fungeren . Hij heeft vast en zeker een academische graad op dit gebied.


  Maak melding

 4. @Pienarus,
  Helemaal met je eens.
  probeer de domme frontjes te overtuigen.
  Bij een humanitaire crisis zouden de mensen massaal de straat opgaan.
  De posters op WKN zijn zo dom dat het niet tot hun verroeste verstand doordringt.
  Ze wonen in Nederland en volgen het nieuws maar omdat ze geleerd hebben om ipv vooruit achteruit te denken.
  Er gaat geen dag voorbij of onze Surinamers weten het beter.
  Maar ja hollen achter een massa is makkelijk .
  Dat mensen het zwaar hebben en de knoopjes aan elkaar moeten knopen dat weten wij allemaal.
  Heb gisteren nog iemand gesproken en die zegt wij gaan niet meer naar Macdonald en uiteten.
  Deze persoon maakte een gewoonte ervan om vaak uit eten te gaan.
  Nooit gehoord van sparen voor slechte tijden.
  Werkte bij een auto markt en is nu ontslagen.
  Gelukkig dat hij een huis heeft en de huur niet hoeft te betalen.
  Deze man zijn vrouw is jarig en hij zegt dat hij het erg vindt om zijn familie niet te kunnen trakteren.
  De meeste mensen in Nederland maakt het niet uit als ze jarig zijn.
  In Suriname is men lui en denkt al maanden van te voren dat ze over enkele maanden jarig zijn.
  Mensen zijn te gemakzuchtig.
  Als ze niets te eten hebben omdat ze lui zijn en niet willen planten dan denk ik dat ze de straat op zullen gaan.
  Maar de vraag is of ze de bus kunnen betalen of wachten dat anderen het voor hun zullen opknappen.
  Als lip tip tip en de vorige regeringen het beste zouden hebben met Suriname dan zag ons land de dag van vandaag er anders uit.
  Deze regering probeert ondanks tegenwerking het beste van te maken.
  Er is nog een lange weg te gaan maar omdat wij erin geloven dat het over 20 jaar een beter Suriname zal zijn voor ons allemaal blijf ik de regering steunen met hun beleid.


  Maak melding

 5. @Rampie.. jouw post is gebaseerd op onwetendheid over feitelijke situaties( cijfers mbt financieel economische situatie) en op het feit dat je een blinde volger bent van deze criminelen.
  Als je enige kennis van de recente geschiedenis van Suriname had en geen meeloper van Bouterse was , zou je deze onzin niet verkondigen.
  Mensen zoals jij hebben de gewoonte om puur vanuit hun adoratie van Bouterse dit soort onnozele stellingen te poneren. Meestal zijn figuren als jij net zo crimineel of moreel-ethisch armoedig als jullie leider. Een drugshandelaar of seriemoordenaar zal zich ook nooit kritisch uitlaten over Pablo Escobar , el Chapo of over Marc Dutroux.. Het heeft allemaal te maken met normen , waarden en ontwikkeling..De intellectuelen rondom Bouterse weten bliksemsgoed dat hij verkeerd bezig is, maar omdat zij profiteren van zijn positie en die privileges willen consolideren, praten ze hem naar de mond ..
  Ik weet niet of jij tot die groep behoort , of dat er bij jou gewoon sprake is van een gebrek aan moreel-etisch besef of pure onnozelheid..Als ik jouw postings lees heb ik sterk het vermoeden dat het een combinatie is van de laatste twee…


  Maak melding

 6. @Pienarus: ik neme uw posting met een kwinkslag want denk dat deze sarcastisch is bedoeld. U kunt het nog extremer schrijven en stellen dat het SU volk totaal geen trots heeft. Begrijpelijk want die trots is murw gebeukt met valse beloftes van de massamoordenaar en diens aanhang. Het volk is altijd voorgehouden dat het beter zou gaan, SU zou een 2e Dubai worden, investeerders uit alle windstreken zouden in SU neerdalen en in het land, dankzij de ‘enorme’ rijkdommen aan grondstoffen, investeren. Het SU volk hoefde zich geen zorgen te maken en om dat te bewijzen werd door de dorpsgek de Kinderbijslag met maar liefst 10 SRD verhoogd. Jawel meneertje ! Ouderen konden in het vervolg hun AOW rechtstreeks uit de automaten trekken…..helaas werd de AOW uitkering zelden overgemaakt. En praat het volk maar angst in dan kan de massamoordenaar het volk monddood maken. Jammer dat het SU volk weinig daadkracht laat zien en niet massaal de straat op gaat.


  Maak melding

 7. Starnieuws – Na ‘Panama-papers’: nu Suriname Papers?

  http://m.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/35959
  Robinho,
  Lees bovenstaand verhaal dan zal jij met je domme verstand en als Riool Rat anders piepen.
  Dat je ziende blind bent dat wisten wij al maar door jouw Riool Rat mentaliteit verraad je jezelf dat je onwetend bent.
  poedelhondje van de stront regering.
  Hoop dat jij en anderen na het lezen een beter beeld hebben van de stront regeringen.
  Waar is jullie grote mond gebleven.
  Het is makkelijk om iemand anders de schuld te geven.


  Maak melding

 8. Bouterse vecht om niet veroordeeld te worden. Hij vraagt hulp aan zijn juridische kliek en politieke slaven. Hij verzint manieren om een vonnis te vermijden.

  Dat kinderen hongerig naar school moeten dat kan hem geen laars schelen. Dat mannen hun baan verliezen en hun ondernemingen moeten sluiten idem dito.

  Ik zou graag zien dat een journalist van een grote krant een artikel schreef over deze. mannen die hun broodwinning verloren hebben en de hongerige kinderen.

  Ook een artikel over touristen in Suriname.


  Maak melding

 9. @Moderator,
  Waarom is mijn reactie op Robinho niet gepubliceerd.
  Verzoeke om voortaan alle reacties van mij te blokkeren.
  Het schijt dat jullie ook de stront aanhangers aanbidden.
  Als je geloofwaardig over wil komen dan zie ik de reactie alsnog tegemoet.

  Zoniet dan het verzoek om mijn reacties voor altijd te blokkeren.


  Maak melding

 10. Rampie, die Blokkage voor jou is geen ramp, is toch alleen maar paars gekleurde bullshit

  Nederlanders denken achteruit
  Surinamers zijn lui en denken al maanden vooruit

  heb je nog meer onzin?


  Maak melding

 11. @robinho
  heel goede stelling van jou en het was ook de bedoeling geweest van onze wiskundige El Vene.
  Maar!…iets weerhield hem tegen en dat was de “leonsberg akkoord ” . Toen bouterse dat rook, voerde hij enorm protest op het onafhankelijkheids plein met een groot massa domme paarse ezels met vinger wijzing naar het paleis, waar toen president shankar de scepter zwaaide.
  Kort daarna de telefoon coup o.l.v. l.neede en b.sital.
  Vene vreesde voor het volgende bloedbad, dus we moeten hem steeds niet de schuld te geven…


  Maak melding

 12. Ik zal niet proberen om met andere omwegen op de site van WKN te komen.
  Het is duidelijk dat de stront zijn aanhang verraad.
  Voor mij is het als een klontje dat WKN een verlengstuk van de frontjes is.
  Mensen veel plezier met de dictators.


  Maak melding

 13. Een humanitaire crisis in Suriname? Hoe durft deze molleboon uit de VHP dit soort woorden in zijn mond te halen? Dit is een echte belediging aan het adres van de mensen die getroffen zijn door droogte waardoor complete oogsten van een land vernietigd zijn,landen die getroffen zijn door een Tsunami,enz.enz.

  Een humanitaire crises in Suriname terwijl het feesten lekker doorgaat, de drank rijkelijk vloeit, casino’s nog altijd veel winsten draaien in een land waar de overheid een speciaal sociaalbeleid om de krepeergevallen op te vangen. Ik heb me laten vertellen dat door de afname van de import van het buitenlands product inheemse bedrijven juist niet aan personeel kunnen komen.

  De mensen zijn lui en willen niet werken. Ze willen allemaal ambtenaar worden of in de handel gaan om het geïmporteerde product te verkopen. Maar werken in de bouw of het land bewerken komt niet meer voor in het denken van velen. In de bouw zit men te springen om metselaars, houtbewerkers,ijzervlechters,elektriciens,enz.enz. Het zijn beroepen of woorden die de luilakken ervaren als scheldwoorden.


  Maak melding

 14. Robinho @ en Roberto heel goed beschreven .

  Maar naar de telefoon coup van Graanoogst naam hij weer de brutaliteit om Vene een brief te schrijven om af te treden .

  Graanoogst en Abraham zijn tovenaars van streken .

  Dat van de brief van Graanoogst heeft Limbo nooit op radio srs verteld .

  Met de verjaardag 80 jaar Vene heb ik het via starnieuws gisteren gelezen

  Graanoogst en Abraham zien altijd spoken uit buitenland komen maar wanneer je slaap ,zie maar centrale bank van Suriname met Hoefdraad ook zo een tovenaar .


  Maak melding

 15. Dat van brief van Graanoogst de tovenaar staat in de krant van de ware tijd .van gisteren .
  Vene heeft de brief van de tovenaar terug gestuurd naar Graanoogst de tovenaar .
  Hij dacht dat Vene in zou trappen in die vieze streken dat ze sedert 1980 hanteren .


  Maak melding

 16. Al deze figuren die de grondwet herhaaldelijk hebben geschonden dan wel moord en verderf hebben gezaaid in Suriname..zullen Door de geschiedenis worden afgerekend..Zij vergeten dat ook zij niet het eeuwige leven hebben..
  Ik ken de toespraak die Soerinder Rambocus in de rechtszaal heeft gehouden toen hij en de andere militair terecht stonden ivm de verijdelde coup van maart 1982 niet uit het hoofd, maar wel de strekking ervan..ik wil een ieder adviseren om via Internet deze toespraak dan wel een deel daarvan te beluisteren..Rambocus sprak in deze toespraak profetische woorden….Ik twijfel er geen seconde aan dat als Bouterse de toespraak weer beluistert, hij ipv 2 flessen whisky, 3 flessen whisky per dag opdrinkt………


  Maak melding

 17. @Rampie, ik ben het volkomen met je eens dat mensen in Suriname prioriteiten dienen te gaan stellen m.b.t. de besteding van hun geld.Ik heb ook broers en zussen in Suriname wonen en zij passen het verbruik van energie bij tot het noodzakelijke.De auto wordt niet vaak meer gebruikt om te besparen op benzine- en onderhoudskosten.Fietsen en brommers worden vaker gebruikt.Koerte afstanden legt men lopend af.Het hebben van een eigen kostgrondje zijn thans veel mensen in gaan zien. De oude politiek wil mensen ondanks het internet en de vele internationale nieuwsbronnen toch nog een foute mening opdringen.Alleen de ongeletterden en emotioneel afhankelijken aan de oude politiek begrijpen de werking van de economie niet of willen de wetmatigheden van het economisch gebeuren niet begrijpen.Ook Nederland heeft haar buik vol van Venetiaan gehad omdat deze gast geen IMF programma wilde invoeren om de Surinaamse economie structureel te hervormen.


  Maak melding

 18. De huidige crises wordt veroorzaakt door de onstabile oli en goudmarkt.Door dat Suriname veel moet inporteren heeft het
  veel geld nodig dat ze momenteel niet hebben.dat kinderen slechts een maal per dag eten is overtrokken.Je kan zelf groente aanbouwen en vruchten zoals bananen vindt je vrijwel overal.Suriname moet Nederland om hulp vragen
  wat ze zeker zullen doen.Verder er wonen zeker een half miljoen Surinamers in Nederland die bereid zijn hun moederland te helpen.Hier in Nederland zijn ziekenhuizen die heel veel medische apparatuur leveren aan aan Suriname
  Laten we samen onze broeders in dit mooie land helpen
  Leo en Corry Snel-Powel


  Maak melding

 19. Voor de achterlijken hier op dit forum, ik weet dat nederlands moeilijk is en begrijpend lezen helemaal.

  VHP vreest voor humanitaire crisis in Suriname.
  Een humitaire crisis dreigt.

  Ik lees nergens dat het er al is.

  Have a nice day


  Maak melding

 20. Ik snap de VHP’ers absoluut niet. Toen regering Bouterse 1 met het project schoolvoeding was begonnen vond hij dit niet nodig en noemde deze zelfde Randjitsing het eten ‘dagoe njang’ !
  Nu zegt deze vlegel dat er kinderen zonder eten naar school gaan, en vind hij het zgn zeer zielig voor de kinderen !

  Mw Etnel (viswijf) van de NPS was ook zeer tegen het schoolvoedingsproject en vond dat er iets anders met het geld gedaan moest worden.

  Onlangs zagen we weer dat een VHP’er, werkzaam als od op het min van OW&V, een groep mensen van Ornamibo, tegen zijn eigen collega van het ministerie heeft opgejut.

  De voorlichter van OW&V wilde de bewoners informeren hoe het stankprobleem op te lossen, en met name een DNA lid en OD v/h ministerie) roept de mensen op om niet naar de afgezant van de minister te luisteren.

  Ergo, je werkt voor een bedrijf en probeert enkele ontevreden klanten te informeren hoe hun probleem op te lossen. Alleen komt er nu een collega van hetzelfde bedrijf die de mensen oproept om niet naar jou te luisteren, en dat de mensen weg moeten !!!!

  Weet je wat er na zo’n actie in het bedrijfsleven met meneer Asis Gajadien zou zijn gebeurd ??

  Inderdaad, hij zou aan de hoogste ‘Koffie mama bong’ onderste boven zijn opgehangen, want dit gedrag kan en mag absoluut niet !


  Maak melding

 21. Nu weet ik het zeker..RobG is ontoerekeningsvatbaar..ik bied mijn oprechte verontschuldigingen aan hem als ik hem in mijn vorige posts onheus heb bejegend omtent die onzin die hij schrijft in zijn posts…
  Ik had de indruk dat hij gewoon een hielelikkende dwaas is,maar met die stommiteiten die hij schreef als zou Nederland boos zijn geweest op Venetiaan omdat hij geen IMF programma wilde is de kogel voor mij Door de kerk..RobG is psychisch labiel…


  Maak melding

 22. De essentie. ernst en urgentie van het woord “crisis” is in Suriname zijn waarde en de beladenheid kwijtgeraakt wegens veelvuldig en oneigenlijk gebruik.

  Economische wereldcrisis
  Financiele crisis
  Constitutionele crisis
  Humanitaire crisis

  Er zijn ongetwijfeld meer mensen die het lijstje kunnen aanvullen


  Maak melding

 23. @Leo Snel

  De CRISIS in Sranang is een BOUTA-crisis !

  Door WANBELEID en CORRUPTIE, is Sranang
  FAILLIET GEMAAKT !!

  Iedereen weet dat prijzen op de wereldmarkten al
  twee jaar lang DALEN !

  Waar zijn volgens u dan de EEN MILJARD reserves bij de
  CBvS van Sranang gebleven ??

  Weet u waarom Desi, nadat de staatskas was
  leeggegeten ook nog 1,8 MILJARD aan ONGEDEKTE
  SRD-biljetten heeft uitgegeven ???

  Weet u waarom ONZE GOUDVOORRAAD nagoeneg
  GEHEEL is VERDWENEN ????

  Dus komt u niet aanzetten met wereldmarktprijzen,
  hr DDB heeft het land naar de VERDOEMENIS
  geholpen door MASSALE niet-begrote uitgaven en ander WANBELEID !

  PS : Wanneer meldt uw DDB zich, zoals het hoort, bij de
  Krijgsraad om zijn STRAF aan te horen en uit te zitten ???


  Maak melding

 24. Rampie

  @Pienarus,
  Helemaal met je eens.
  probeer de domme frontjes te overtuigen.
  Bij een humanitaire crisis zouden de mensen massaal de straat opgaan.
  De posters op WKN zijn zo dom dat het niet tot hun verroeste verstand doordringt.
  Ze wonen in Nederland en volgen het nieuws maar omdat ze geleerd hebben om ipv vooruit achteruit te denken.
  Er gaat geen dag voorbij of onze Surinamers weten het beter.
  Maar ja hollen achter een massa is makkelijk .
  Dat mensen het zwaar hebben en de knoopjes aan elkaar moeten knopen dat weten wij allemaal.
  Heb gisteren nog iemand gesproken en die zegt wij gaan niet meer naar Macdonald en uiteten.
  Deze persoon maakte een gewoonte ervan om vaak uit eten te gaan.
  Nooit gehoord van sparen voor slechte tijden.
  Werkte bij een auto markt en is nu ontslagen.
  Gelukkig dat hij een huis heeft en de huur niet hoeft te betalen.
  Deze man zijn vrouw is jarig en hij zegt dat hij het erg vindt om zijn familie niet te kunnen trakteren.
  De meeste mensen in Nederland maakt het niet uit als ze jarig zijn.
  In Suriname is men lui en denkt al maanden van te voren dat ze over enkele maanden jarig zijn.
  Mensen zijn te gemakzuchtig.
  Als ze niets te eten hebben omdat ze lui zijn en niet willen planten dan denk ik dat ze de straat op zullen gaan.
  Maar de vraag is of ze de bus kunnen betalen of wachten dat anderen het voor hun zullen opknappen.
  Als lip tip tip en de vorige regeringen het beste zouden hebben met Suriname dan zag ons land de dag van vandaag er anders uit.
  Deze regering probeert ondanks tegenwerking het beste van te maken.
  Er is nog een lange weg te gaan maar omdat wij erin geloven dat het over 20 jaar een beter Suriname zal zijn voor ons allemaal blijf ik de regering steunen met hun beleid.
  zondag 19 juni 2016 om 06:58 uur.
  =
  =
  =
  Welk land ter wereld is ooit vooruit gekomen met contraproductief werkende DALIETEN?


  Maak melding

 25. Surinamers vernietig suriname.zonde voor zo een mooie land. Slecht voor de toekomst. Hoop
  Dat nog wat eerlijke mensen zijn die het land gaat redden.


  Maak melding

 26. @Robje-G-de-Desi-slaaf :

  Babbel over het door JOUW DDB/NDP veroorzaakte
  huidige FAILLISSEMENT van het Land !

  Het heeft GEEN ZIN over zogenaamde oude politiek en andere politici te praten ! De volgens jouw nieuwe Ndp-
  politiek heeft geleid tot FAILLISSEMENT !
  Babbel over JOUW NDP-staatsfaillissement !

  Babbel over het DESI-Wanbeleid en de MASSALE
  Desi-Corruptie die het land teistert en onze economie en
  onze staatsfinancien heeft VERNIETIGD !

  PS : Lees art 137 Grondwet, het artikel dat de Krijgsraad heeft gehanteerd om de ONZIN-amnestiewet-Desi,
  te tackelen !!

  LEVE DE RECHTSSTAAT SRANANG !

  GEEN NDP-DICTATUUR MEER !!!


  Maak melding

 27. Gajadien is erfelijk belast!!!

  VHP vreest voor humanitaire crisis in Suriname?
  Suriname en niet VHP’ers moeten vrezen voor deze Verenigde Hindoestaanse Partij!

  milton

  Ik snap de VHP’ers absoluut niet. Toen regering Bouterse 1 met het project schoolvoeding was begonnen vond hij dit niet nodig en noemde deze zelfde Randjitsing het eten ‘dagoe njang’ !
  Nu zegt deze vlegel dat er kinderen zonder eten naar school gaan, en vind hij het zgn zeer zielig voor de kinderen !

  Mw Etnel (viswijf) van de NPS was ook zeer tegen het schoolvoedingsproject en vond dat er iets anders met het geld gedaan moest worden.

  Onlangs zagen we weer dat een VHP’er, werkzaam als od op het min van OW&V, een groep mensen van Ornamibo, tegen zijn eigen collega van het ministerie heeft opgejut.

  De voorlichter van OW&V wilde de bewoners informeren hoe het stankprobleem op te lossen, en met name een DNA lid en OD v/h ministerie) roept de mensen op om niet naar de afgezant van de minister te luisteren.

  Ergo, je werkt voor een bedrijf en probeert enkele ontevreden klanten te informeren hoe hun probleem op te lossen. Alleen komt er nu een collega van hetzelfde bedrijf die de mensen oproept om niet naar jou te luisteren, en dat de mensen weg moeten !!!!

  Weet je wat er na zo’n actie in het bedrijfsleven met meneer Asis Gajadien zou zijn gebeurd ??

  Inderdaad, hij zou aan de hoogste ‘Koffie mama bong’ onderste boven zijn opgehangen, want dit gedrag kan en mag absoluut niet !
  zondag 19 juni 2016 om 12:16 uur.


  Maak melding

 28. @RobG, waarschijnlijk ben je nog dronken van gisteravond…..daarom verkondig je zoveel onzin!! Als ook jou famileden het zo zwaar hebben in Su, dan geef toch ook zelf al aan dat het een tering puinhoop is in Su???? Verdienen je famieleden deze puinhoop………daar hebben ze niet om gevraagd toch??!!! Je spreekt jezelf dus flink tegen!!!


  Maak melding

 29. Bouterse is de enige van de groep van 16 die al jaren loopt te intimideren en te polariseren..De overigen zijn ofwel al dood of kiezen ervoor hun mond te houden, omdat ze weten dat Bouterse zich van allemaal samen met Abrahams ( die niet tot de groep van 16 behoorde) het meeste verrijkt heeft..
  Af en toe laat Mijnals wat van zich horen, maar hij is niet in de positie om te intimideren..
  Suriname heeft inderdaad al 36 je te maken met een Bouterse crisis..Maar iedere dag komt het volk van Suriname een stapje dichter bij de bevrijding van deze duivel en zijn trawanten..


  Maak melding

 30. @ Counter,

  RobG, je spreekt jezelf tegen

  niets nieuws dus, alleen zal hij er wel weer een andere verklaring voor hebben, onze econoom, psycholoog, socioloog, politiek expert, weg en waterbouwdeskundig enz. enz, maar bovenal egocentrische narcist


  Maak melding

 31. Ik, goed uitziende jongeman met een voor Surinaamse begrippen bovengemiddelde educatie, ben via deze site al enige tijd op zoek naar een lieve Surinaamse vrouw. Wat schetst mijn verbazing? Via de rubriek contactadvertenties van deze site kom ik advertenties tegen van vrouwen variërend in de leeftijd van 25 tot 85 jaar.
  Frappant genoeg eisen ze allen dat alleen gereflecteerd mag worden op hun advertenties als je blank bent en in Nederland woonachtig bent.
  Wie kan mij bovenstaande a.u.b. verklaren?


  Maak melding

 32. @Milton

  U zegt niet te kunnen begrijpen dat Ranjitsingh problemen had met Schoolvoeding en nu klaagt over het gegeven dat kinderen zonder eten naar School gaan.

  1) Het Schoolvoeding project was een zeer fraude gevoelig project waarvan veel misbruik gemaakt is en heel weinig gepresteerd heeft terwijl het land heel veel geld kwijtraakte.
  2) Het Schoolvoeding project is uit eindelijk gefinancierd met tekorten dus geleend geld en heeft er aan meegewerkt dat het land zwaar in de problemen zit. Wat is er op tegen dat men tegen verspillend en frauduleuze projecten is.
  3) Dat Kinderen nu zonder eten naar School gaan is beklagenswaardig omdat het te wijten is aan verspilling en niet duurzame sociale projecten van de regeringen Bouterse. In 2008/2009 waren de goudprijzen 30% lager en dropte de olie prijs met 67% en des al niet te min heeft Venetiaan de economie over eind gehouden, was hij het IMF niet nodig en heeft hij de schulden gereduceerd , de goudvoorraad opgebouwd, project financiering achter gelaten en een stevige berg deviezen gecreëerd.

  Beste Milton wat heeft Bouterse gecreëerd. Loze praatjes, enorme schulden en een nieuwe president Joshua Charap waar het volk niet voor gekozen heeft maar waar de regering Bouterse permanent verantwoording moet afleggen.


  Maak melding

 33. @Robinho,

  Quote:
  Ik had de indruk dat hij gewoon een hielelikkende dwaas is,maar met die stommiteiten die hij schreef als zou Nederland boos zijn geweest op Venetiaan omdat hij geen IMF programma wilde is de kogel voor mij Door de kerk..RobG is psychisch labiel…

  Ik ben geen psycholoog maar ik was allang tot deze conclusie gekomen vandaar dat ik deze Mafkees betiteld als LAUWPIE.

  Ik neem LAUWPIE totaal niet serieus integendeel neem ik een FATOE op deze figuur.


  Maak melding

 34. FF wat anders,
  Ik bent 89 jaar en keweldik viv en vitaal.
  Heef je keld en bent je blank da miskien je maak kans bij mij.
  Zoniet da miskien je kan probeer via site in burkina faso.


  Maak melding

 35. @FF wat anders

  Ik, goed uitziende jongeman met een voor Surinaamse begrippen bovengemiddelde educatie, ben via deze site al enige tijd op zoek naar een lieve Surinaamse vrouw. Wat schetst mijn verbazing? Via de rubriek contactadvertenties van deze site kom ik advertenties tegen van vrouwen variërend in de leeftijd van 25 tot 85 jaar.
  Frappant genoeg eisen ze allen dat alleen gereflecteerd mag worden op hun advertenties als je blank bent en in Nederland woonachtig bent.
  Wie kan mij bovenstaande a.u.b. verklaren?

  Het zijn de NDP vrouwen die op zoek zijn naar een 1 way ticket. De Surinaamse mannen zijn op de hoogte van hun werkwijze, daarom zijn ze specifiek op zoek naar een blanke man.

  Advies: Probeer eerst gewoon een scharrel in een lokaal cafeetje of de discotheek. Het bespaart je heel veel hoofdpijn en geld.
  Je komt een heel eind als je ook nog een goede babbel hebt.


  Maak melding

 36. Straks zijn de Hindoestanen en de Chinezen de klos!! Ze worden beroofd door.. jawel! je weet wel door wie en welke groeperingen!!

  Ieder zijn geweer op scherp zetten!! Schiet ze hun aan hen flarden!!!


  Maak melding

 37. Humanitaire crisis of niet, ai go kong ete wanneer al die oerdomme paars laffe zombies krijsend de actie groep we zijn moe gaan joinen. Maar zolang ze nog grun bhanna, cassave, rijst met zoute vis en bita wiri, en een joggo kunnen eten en drinken. Neks no fout, al verworden het gros van die oerdomme paarse stommelingen als straatzwervers. Zolang a droga/baas de neks no fout. Zolang deng njang dringi baas en roversbende deng paarse schijt en pis vol onrust, onvrede en armoede, soso lobi a paarse ka. Want daarvoor hebben ze gekozen. Zelfs een mier is wijzer dan al die oerdomme paarse stommelingen samen bij elkaar, die de baas der misdadigers en moordenaar aanbidden. Mek deng njang dringi baas en co deng paarse ka. Ndp na soso misdaadvloek.


  Maak melding

 38. Na NDP oeng bing wani tog!! da yu tekie noh!!

  Sa yu ay klaag!! ete 5vie jarie!!!
  Hij neukt je uit alwaar je bijstaat!! Na staande!!! A bung djie unu!!


  Maak melding

 39. Dr Love heb de Surinaamse vrouw ingeruild voor een blanke exemplaar. 1 waarvan je geen hoofdpijn krijgt. Veel surinaamse mannen moeten eind vd mnd hun voledig salaris afstaan. In ruil daarvoor krijgen ze zakgeld. Voor sex moet je nog bedelen ook. Adviseer iedere Surinaamse man een blanke vrouw (bij) te nemen. Surinaamse vrouwen zijn geld beluste hyena’s uitzonderingen nagelaten.
  De surinaamse man heeft ze door dus gaan ze de blanke man uitkleden. Ratten.


  Maak melding

 40. Lang leve de oude pilitiek. Lang leve de VHP en NPS!
  Wat was het leven toch fijn.

  Hoe lang moet Suriname nog gebukt gaan onder het juk van criminelen. How long Jahjah How long?


  Maak melding

 41. @Rudi Muntslag,

  Wakt maar. Ik had ook blanke vriendin. Elke dag ik moest wippen 2x daags. Gegeven moment je kan niet meer, dan blanke vrouw zegt bye bye. Nu ik heb Vietnamees vriendin. Gewoon geweldig. Nooit gezeur, altijd gezellig. Lekker eten ook nog.


  Maak melding

 42. Wel een beetje overdreven van de VHP.
  Zolang alles groeit en bloeit is er niets aan de hand.
  A moro yu e tang opo yu anu a moro yu e lesie.

  edje


  Maak melding

 43. @Roberto
  of een ander die kennis van zaken heeft.
  Kan je mij wat meer vertellen over de telefooncoup?
  Trouwens is de heer Venetiaan geen natuurkundige, die wiskunde er een beetje bij deed, en in beide studies is afgestudeerd.


  Maak melding

 44. de tijd is al over rijp,dat die moordenaar moet,,, weg geschoten worden ,,,, op de vlucht…om in zijn eigen woorden te oordelen..

  hij moet en zal weg moeten nu,,anders wordt hij ook nog opgehaald..

  vluchten kan niet meer..


  Maak melding

 45. De Surinaamse vrouw op geld beluste hyena’s ? Ik kan U helaas geen ongelijk geven en idd.er zijn een hoop uitzonderingen en ik mag mezelf er een van noemen .Het punt is waaraan ligt dat ? Vele moeders hebben hard moeten werken om hun kinderen te verzorgen.Sterke trotse vrouwen die hun hand niet ophielden.Mijn moeder was er een van.hard gewerkt 3( drie) percelen gekocht voor ons haar 3 kinderen .met kasgeld en sparen .een eenvouwdige creoolse moeder.die ons normen en waarden heeft bijgebracht samen met mijn fantastische vader ! Door hun ben ik wie ik nu ben een goed ontwikkelde trotse creoolse vrouw die helaas nu moet aankijken wat van haar mooi land wordt gemaakt door een stelletje criminelen!

  ik roep alle moeders op voed je dochters op tot waardevolle en trotse mensen die niet om geld een relatie met wie dan ook moet aanknopen! Bepaal zelf wat je wil en hoe je dat wil zonder om financiele redenen liefdeloze verbintenissen aan te gaan.Je bent zoveel waardevoller dan Geld !!!


  Maak melding

 46. @Robje-G-de-Desi-slaaf :

  U zegt : De MENSEN in Sranang hebben het moeilijk vanwege de DROOGTE !! ja,ja Robje GELDDROOGTE
  en -SCHAARSTE veroorzaakt door de NDP en Clan !

  De RAMP, ook wel bekend als DDB, gaat maar door !
  Deze maand nog verhoging brandstofprijzen met alle gevolgen en prijsreacties als gevolg van die verhoging !

  Daarna kom motorrijtuigenbelasting en ook nog BTW !

  Al deze PRIJSVERHOGINGEN van de NDP,
  komen BOVEN op de eerdere VELE NDP-devaluaties
  van de SRD en de verhhogingen van de prijzen van water
  en electra !

  De HUMANITAIRE CRISIS is veroorzaakt door de NDP
  en zal in intensiteit toenemen !

  De CORRUPTIE en het WANBELEID van Desi en de NDP gaan nog steeds door !

  Er is nog NIETS gedaan om de productie-sector te versterken, waardoor er exporten kunnen plaatsvinden !

  Sranang verloedert in snel tempo omdat het gemiddelde
  gezin NIET kan rondkomen van het lage, door de NDP, gedevalueerde SRD-inkomen !

  Het UITGEVEN van 1,8 MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-biljetten door DESI en Clan heeft de WAARDE van de SRD een genadeklap toegebracht ! De munt zweeft nu dagelijks richting het DIEPTEPUNT !

  PS : Momenteel trachten Desi en clan de aandacht af te leiden van de NDP-Faillissement van land, door in te
  hakken op de Krijgsraad ! Desi is in PANIEK omdat de Krijgsraad op basis van duidelijk aangegeven Grondwetsartikelen de Vervolging van de MASSA-MOORDENAARS doorzet ! Binnenkort VONNIS !!!

  Kanhai en Desi KENNEN art 137 van de Grondwet
  NIET,(hebben dit artikel over het hoofd gezien) en zijn
  NU netjes SCHAAKMAT GEZET door de Krijgsraad !!!


  Maak melding

 47. @amaranta, ik kan niet helemaal met jou meegaan,want deels heb je gelijk maar aan de andere kant ga je naar mijn idee scheef.

  Alle ouders hebben de taak om hun kinderen een goede opvoeding te geven en te ondersteunen in hun scholing c.q ontwikkeling en opleiding.

  Maar het is niet de taak van de ouders om percelen en/of huizen te kopen voor hun kinderen ! De kinderen vinden zeker hun weg wel als je er niet meer mocht zijn.

  Je biedt jou kinderen (zo lang ze thuis wonen) de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en te ontplooien en deel te maken van deze samenleving.

  Je geeft ze een headstart (voorsprong) om hun opvoeding, opleiding en studies te betalen maar daarna moeten ze het zelf gaan doen !

  Als je percelen en huizen gaat kopen voor jou kinderen zullen ze nooit weten wat het is om hard te werken en efforts te doen om zelf iets te kunnen kopen of te hebben.

  Ergo, het worden verwende krengen die denken dat alles vanzelfsprekend is totdat zij zelf kinderen hebben, die ook zullen denken dat Pa en Ma een huis of perceel voor hen zal kopen.

  Ik heb een andere insteek en investeer eerder in studie en opleiding van m’n kids, maar denk daarna ook aan mezelf.

  Als mijn vrouw en ik er niet meer mochten zijn en er blijft wat geld of bezittingen over, dan is het aan hun hoe deze geld te besteden.
  Maar ik spaar zeker niet om vastgoed of onroerend goed voor m’n kinderen te kopen.


  Maak melding

 48. Nou zo slecht is het echt niet om je kinderen een goede start in het leven te geven. Naast de investering in een goede opleiding, normen en waarden. Dat men alleen door zuinig leven en sparen paleizen kan bouwen. En dat je door een goede opleiding de armoede kan overstijgen.

  Een paar waarden (men noemt ze Aziatische waarden- voor mij zijn het universele waarden): discipline, hard werken, goed onderwijs, sterke autoritaire controle, ijzeren wil en spaarzaamheid.

  Voor kinderen percelen kopen is ook een Aziatische waarde De kinderen worden er echt niet slechter op. En bezit creëert nieuw bezit. Zoals vermogen.


  Maak melding

 49. @Robinho,ik heb het altijd geweten dat jij een notoire naïeveling bent.Het was bij velen bekend dat Nederland ook niet zo blij was met Venetiaan.De bestuurders aan de Noordzee hadden echter geen keus omdat Venetiaan hen ook in een wurggreep hield met Bouterse.Een regering van de NDP was voor Nederland minder wenselijk. Den Haag wilde voorkomen dat Bouterse opnieuw macht verwierf en ze speelden bewust de suikeroom voor Venetiaan die ook bekend stond om zijn anti-militarisme.

  Nederland sloot vervolgens met Venetiaan(Suriname) een Raamverdrag voor vriendschap en samenwerking Ze hoopten hiermee dat de bevolking Venetiaan zou omarmen als de nieuwe messias en dat Bouterse op minder steun kon rekenen van de bevolking.In 1993 werd Nederland boos op Venetiaan omdat hij geen haast maakte met de zuivering van Bouterse-getrouwen uit de legertop.

  Nederland dreigde militair in te grijpen als Venetiaan niet snel aktie ondernam.Een Nederlandse Orion vloog vanaf Curacao wapens in voor regeringsperiode troepen onderleiding van Arthur Gorre,die Bouterse had opgevolgd als legerleider.

  Nederland is in feite ontzettend boos op Vemetiaan omdat hij ondanks de vele financiele steun uit Nederland er weinig van gebakken heeft.Als Venetiaan het goed had aangepakt zou de macht van Bouterse en zijn NDP minimaal zijn.


  Maak melding

 50. Ook ik zie er het kwaad niet van in om kinderen een start te geven in de goede richting.Maarrr …alleen als je het je kan veroorloven.Door er bv voor te werken en te sparen.Als je het kan betekent voor mij dat de mogelijkheden er zijn. Maar kinderen behoren in eerste instantie tevreden te zijn met een goede opvoeding,normen en waarden, een goede schoolopleiding…etc


  Maak melding

 51. @Anoniem, ik weet niet of het allemaal klopt wat jij zegt, of dat ik misschien niet goed geinformeerd ben, maar kan jou wel het volgende vertellen.

  Wij hadden een jonge Chinese knul uit Shanghai, eerst als stagiaire en na z’n HBO studie in loondienst.
  Deze jongeman was door z’n ouders (die alle kosten betaalden) naar Ned gestuurd om te studeren en omdat hij heel goed was mocht hij bij ons blijven.

  Die jongeman had ik in mijn team en na diverse gesprekken bleek het dat die jongen de gehele studieschuld aan z’n ouder terug moest betalen.
  Die knul leefde heel sober samen in een huis met lotgenoten en studenten, en maakte elke maand 800 euro over naar z’n ouders in China.

  Hij vond het heel vreemd toen ik hem vertelde dat mijn kinderen de kosten van hun (schuldvrije)studie niet aan mij terug hoefden te betalen, omdat het mijn plicht was om dit te doen.

  Voorts zat die arme jongen met nog een probleem omdat hij enig kind van z’n ouders was, en maakte hij zich zorgen voor de toekomst.
  De traditie in China is dat jongeren (die werken en geld verdienen) voor hun ouders en grootouders moeten zorgen.

  Ergo, die knul zou het geld moeten opbrengen om voor z’n ouders en ook z’n grootouders (van moeder en vaders zijde) die nog leefden te zorgen.

  Die jongeman is enkele maanden terug door een andere Ned firma gevraagd om de sales en marketing dept. van hun Chinese dependance te ondersteunen & tzt te gaan leiden en heeft hij het nu prima naar z’n zin.
  Hij reist op dit moment continu tussen A’dam en Shanghai (biz class! ) en vind ik het prachtig voor hetgeen hij doet, want er zit ook een stuk van mijn ervaring in hem !!!

  Anyway, ik blijf erbij dat kinderen het tzt zelf moeten gaan doen, en hebben ze in het voortraject zeker alle ondersteuning nodig van hun ouders. Echter, niet op materieel gebied waant dat moeten ze zelf verdienen en ervaren.


  Maak melding

 52. O, Milton raar verhaal. Weet veel over Chinezen- Surinaamse Chinezen – maar dit lees ik voor de eerste keer. Een verhaal met een soortgelijke strekking zal ik niet kunnen verifiëren bij Chinezen van Surinaamse origine. Heb ik ook nooit gelezen.
  Maar Azië is breed. Met Aziatische waarden bedoel ik eigenlijk Hindoestaanse waarden. Hindoestaanse ouders hebben de gewoonte om voor hun kinderen kavels/grond te kopen, zodat ze erop kunnen bouwen en verbouwen. Dit is het Surinaamse verhaal. Ook in de Nederlandse context weet ik dat ze hun kinderen helpen om een huis te kopen. Het geven van een startkapitaal. Zo zijn ze mentaal ingesteld. Dit gebeurt ook bij de Chinese kinderen, zover ik dat goed kan overzien. In ieder geval Chinezen van Surinaamse origine.
  O, trouwens ik wil je dit best verklappen. Mijn moeder is altijd een alleenstaande werkende moeder geweest (had geen topsalaris). Heeft 6 kinderen opgevoed en elk kind die later een huis kocht heeft ze 10.000 gegeven. Nederlandse gulden wel te verstaan. En ook aan de klein kinderen heeft ze gedacht.


  Maak melding

 53. Ook de versie van Anoniem is mij bekend .Soms ziet de ene ouder het net anders dan de andere..en soms werkt het bij het ene kind prima en kan ze het waarderen en vandaar haar weg omhoog bouwen..maar soms werkt het ook niet en krijg je luie niet gemotiveerde kinderen/volwassenen.Net wat je zegt die nergens voor hebben moeten knokken.


  Maak melding

 54. @RobG

  Dat u uw feiten niet checkt en een dikke duim heeft bewijst u weer met al uw aannames over de verhouding Venetiaan /Nederland die u naar behoefte in kleurt.

  Uw opmerking over het invliegen van een Orion met wapens is echt lachwekkend te noemen.
  Een Orion is absoluut ongeschikt om serieus materieel als vracht te vervoeren. Het ding zit volgepropt met radarsystemen, observatie systemen, schermen, luisterposten, sonarboeien en torpedo’s waardoor de zogenaamde payload uitermate gering zal zijn. Daarnaast zullen de vloeren niet geschikt zijn om vracht te vervoeren.
  Voeg daar aan toe het gebrek aan een laaddeur en het zal u duidelijk zijn dat de hoeveelheid wapens per vlucht uitermate oninteressant zal zijn.

  Komt bij dat ze heel duur ingebruik zijn en Nederland veel goedkoper F27 Maritimes die ook nog eens minder opvallen en wel over een grote deur beschikken.

  beste RobG u zwetst.


  Maak melding

 55. @Milton bedankt voor je reaktie maar bij mij ging het meer om aan te geven dat je je als vrouw niet als een op geld beluste hyena hoeft te gedragen omdat heel veel vrouwen zelf hun geld en meer dan dat hebben kunnen verdienen door hard te werken en niet economisch van mannen afhankelijk waren zoals tegenwoordig vele vrouwen met alle gevolgen vandien zoals zedenmisdrijven, mishandeling etc.Verder ben ik trots dat mijn moeder dat voor ons kon doen en dat wij dat konden waarderen daar is m.i. niets mis mee of is dat alleen voorbehouden voor andere rassen? In principe zouden kinderen bv.niks mogen erven dan?


  Maak melding

 56. Ik en mijn broer en zus zijn ook geen verwende krengen geworden hoor maar behoorlijke respectabele burgers ik hier en zij in Ned.Wij hebben en kennen waarden en normen en hebben zelf verder voortgebouwd op de basis die voor ons zijn gelegd.


  Maak melding

 57. Randjitsingh zonder dat je het door hebt help jij deze regering of is dit jou bedoeling.Pak een woordenboek en zoek op wat humanitaire crisis betekent.Je probeert alleen maar paniek te saaien.In Su kan je planten kan je jagen kan je vissen enz enz.Mensen als jij hebben nog steeds niet in de gaten dat er slechte mensen moeten zijn in deze wereld.Door deze slechte mensen komt het goede naar boven bij andere om suc6 te hebben.Denk maar aan de jaren 40,50,60 die mensen hadden grote gezinnen maar aten wel 3x per dag gingen allemaal naar scoro en waren gezond.Surinamers de goeie niet na gesproken doen alsof het In Su alleen niet goed gaat.Overal wordt op dit moment van alle volkeren in de wereld verwacht dat wij offers moeten brengen.Laten wij met zijn allen proberen om een positieve bijdrage te leveren en een goed voorbeeld te zijn voor onze kids.Zodat zij het tamara beter hebben dan wij.
  Als u hierop reageert graag positieve racties.Ik heb geleerd om respect te hebben voor een ieder zijn denkwijze.

  odi odi


  Maak melding

 58. @Henk Molenaar2016
  Met dank aan de “Volkspresident”

  Jullie wachten vol verwachting op de ramp die jullie zoooo graag willen ,maar die niet zal komen,PANNENKOEKEN.


  Maak melding

 59. Let op Wkn is voorstander van front regering.
  Waterkant net is een waardeloze site.
  Een site waar geen normen en waarden zoek zijn.
  Dictatuur.


  Maak melding

 60. @Srafu, het is nog steeds niet tot jou doorgedrongen dat de on-liners en soundbites die je produceert de langste tijd hebben gehad.De toon van de tegenstanders van de regering is veranderd.De goedkope simpele deuntjes over wanbeleid,enz.enz. vonden gehoor bij een beperkte groep emotioneel verslaafden van het Front.Diverse stakingen en protestacties tegen de regering zijn mislukt.De propaganda-machine van de Front partijen heeft gefaald en ook jij heb gefaald met jouw ongeloofwaardige verhalen. De toon van de oppositie is thans veranderd.Nu heet het ‘ een humanitaire ramp’, terwijl er helemaal geen sprake is van een ramp. Stop met het verspreiden van leugens, of kom tot inkeer en zie je fouten in.

  @Jojo,
  Een Orion heeft ook een laadruimte.Probeer ook op het internet vluchtdata te traceren van Orion vluchten vanaf Curacao richting Suriname.De info-bronnen die ik heb geraadpleegd zijn Nederlandse informatiekanalen die pro Venetiaan waren.Ook deze bronnen zagen later in dat Vene een puinhoop van had gemaakt.Hij kon zich echter indekken door de steun uit Nederland die tot doel had Bouterse te isoleren.


  Maak melding

 61. VHP..

  VIER HOOPJES POEP!

  Vuile huichelaars……… Wat was er voor de verkiezingen gaan de in Suriname?. Er werd door jullie mensen zelfs gedeald met in beslag genomen coke. De rechtspraak in Suriname was 10 x niets omdat Santhoki en vriendjes onderdeel waren van een crimineel netwerk met de president van het Hof Ombre als leider. Tijdens jullie regering is een crimineel netwerk binnen juspol en de rechtspraak ontstaan. Deze VHP NF was zo achterlijk dat ze corrupte rechter Frank Truideman vrij lieten gaan die betrokken was in een grootschalig drugsaffaire samen met zijn zoonlief Regilian Truideman als advocaat, ja ja ……
  Regilian ging plots dood ( pleegde vermoedelijk zelfmoord). O wat was het zielig allemaal voor vader Frank Truideman…..en werd deze schoft van ex rechter nooit vervolgd. Sterker nog, hij mocht als advocaat door. Maar mensen…… hoe kun je zo een gevallen rechter door laten gaan als advocaat?. Dit is toch vragen om problemen?. Frank Truideman schijnt zelfs adviseur te zijn van vele oplichters in Suriname. Je mag hem vooraf raadplegen voordat je een ander gaat oplichten. Als Frankie maar in euro’s krijgt uitbetaald. Er zijn veel investeerders geweest uit het buitenland maar het is dezelfde Frankie Truideman die tot de dag van vandaag de criminelen in Suriname adviseert om investeerders op te lichten. Rechtsspraak is dus kapot gemaakt door deze gevallen rechter, investeerders vluchten het land uit en Bouterse wilde dat we allemaal terugkwamen om Suriname samen weer op te bouwen. Als Bouterse de corrupte rechtsspraak wil aanpakken dan schreeuwen de NF VHP idioten dat Bouterse zich niet mag mengen in de rechtsspraak. Ha ha… kom hier nog eens mee verder in je leven.

  Deze verbitterde zielig figuur heeft sindsdien door zijn netwerk aan mensen een groot corrupte netwerk doen ontstaan. Jonge advocaten als Dharmindernath Moerahoe is de een van de loopjongen van Frank Truideman. Ook notaris Soerdjbalie is onderdeel van het netwerk omdat hij aan de lopende band valse aktes opmaakte terwijl deze hond van de toenmalige regeerders ook nog voorzitter werd van de klachten commissie werd. Dus klagen, waar en bij wie???

  VHP NF had deze hond ook nog een plek beloofd als rechter. Hij zou opgeleid worden als rechter in Suriname.

  Dus jullie hebben juist een onhoudbare situatie laten ontstaan bij de rechterlijke macht.

  Crisis, welke crisis? was het anders tijdens jullie regeer periode?.

  Toen was alles en iedereen openlijk te koop, het is nu juist wat minder geworden.

  Grote mond hebben jullie wel, maar Bouterse heeft het redelijk goed gedaan ZONDER de centen van de pedo’s uit Holland. Bovendien, 75% van de toegezegde steun na de onafhankelijkheid is gewoon teruggevloeid naar Nederland. Dus wie houdt hier wie voor de gek?


  Maak melding

 62. @doekhie
  Alle schuldigen aan moorden oppakken en in een prive jet zetten daarna in zee gooien voor haaien dan komt alles goed god zegen suriname
  ________________________________________________
  Ha ha haaaaaaaaa,deze idioot.,is echt gefrustreerd en ten einde raad.weet jij niet waar de Bosje brug is mie mang ?


  Maak melding

 63. @Ras
  Grond wet zal binnen kort spreken….niet langer dan 2 maanden…Su zal worden bevrijd….dan maar met gelijke munt…
  __________________________________________
  HEY,..RAS ECHTE IDIOOT,JE LEEFT NOG IN DE VORIGE EEUW.


  Maak melding

 64. @FLAPDROLLE,/OLIEBOLLEN /PANNENKOEKEN,..Al jullie luchtbalonnen mislukken…wij zijn moe ..IMF,,..enz.nu weer dit.jullie protesteren OM het protesteren,blao blao blao.veel geschreeuw en weinog wol,..wanneer is de volgende “MASSAMEETING”Van wij zijn moe ?..eindelijk zijn ze gaan slapen die patsjakkers.[lees oppositie]


  Maak melding

 65. RoBG, Damsco, Paraman en Rampie….

  Deze Bouterse Teefjes zijn zwaar in paniek.

  Bouterse ( moordenaar, couppleger, drugsdealer, verkrachter van Grondwet en tot 3 keer toe vernietiger van economie van SU) besteedt al zijn tijd om onder zijn straf uit te komen en geen minuut om uit de crisis te komen. Zijn eigen belang gaat voor dat van het gehele Surinaamse volk

  En deze 4 Teefjes blijven hun meester verdedigen. Het is te triest voor woorden.


  Maak melding

 66. Rudie
  Let op Wkn is voorstander van front regering.
  Waterkant net is een waardeloze site.
  Een site waar geen normen en waarden zoek zijn.
  Dictatuur.

  Nog zo’n Paarse Gek…

  Ik zou de naam Bouterse eens googelen op internet

  Dictator, moordenaar, wanbeleid, corruptie en drugsdealer zijn ook prima zoektermen voor jouw “Volkspresdient”.

  Maar volgens Paarse Kakkerlakken is de hele wereld gek en is Bouterse door God gezonden….


  Maak melding

 67. Desi heeft Sranang volgens hem gedekoloniseerd, met als
  resultaat, eindstand, STAATSFAILLISSEMENT !

  Door WANBELEID en CORRUPTIE van Desi (met hulp
  van mensen zoals Robje-de-Slaaf-G en de PALU) is
  Sranang FAILLIET !

  Opa Desi heeft de macht overgedragen aan de witmangs
  van de IMF, deng Sranangmang E PINA,WORDEN GERIPT door de MASSALE-NDP-PRIJSVERHOGINGEN van Alle Producten en Diensten !

  Opa Desi en IMF komen nog met verhoging prijs brandstof,
  motorrijtuigenbelastingen, verhoging schoolgelden,
  verhoging prijs buskaartje, verhoging douane-tarieven,
  nieuwe verhoging EBS, invoering BTW-belasting !

  De VERNIETIGING van het gemiddelde/average GEZIN
  in Sranang, wordt door dit DESI-WANBELEID met verve VOLTOOID !!


  Maak melding

 68. @Henk Molenaar2016

  Google eens over Demmink, drugsveroordeling Bouterse, google eens op staatsgreep Suriname (andere tijden), google eens op doofpot Nederland, google eens over op discriminatie door rechters in Nederland, google eens op kindermisbruik door advocaat generaal van de rechtbank Nederland ( peterrdevries). Google eens op kindermisbruik door blanken wereldwijd, google eens op “sporter heeft 12 jarige meisje in Engeland verkracht, google eens op intimidatie door undercover agenten ( stoken in crimineel ciruit) googl;e eens op Sander V, Nou, hebben jullie genoeg


  Maak melding

 69. @ Moderator…. wilt u … @Rampie, die grappenmaker … het zich achtergesteld voelend jongetje van de klas …. duidelijk maken dat u ook reacties van mij { Mul } …. op gebrabbel van o.a. Damsco, To the Right thing, RobG, Mazda niet gepubliceerd heb. Ik heb daarover ook “geklaagd ” bij de redactie van WKN.

  Het verwijt dat u een verlengstuk van de frontjes bent, slaat dus nergens op.

  @ Rampie …. ik zal niet proberen om met andere omwegen op de site van WKN te komen.” @ Rampie … kerel, niet zielig doen, je liegt alsof het gedrukt staat. Je hebt onder verschillende nicknames reakties gegeven.

  Moderator kun je @Rampie niet van dienst zijn? opgeruimt staat netjes!!!


  Maak melding

 70. Aan linglong,

  Over jouw baas gesproken, ik wil het niet hebben over de bekende zaken zoals: foltering van bikkel, coup 80, liquidaties 82, (moord op muzikanten avondklok, negeerden militaire stop teken in dronkenschap), moiwana moorden, verbranding in auto, moord op gooding, verdinking mahadew, de lijfwacht moord, goudconsessie moord, ripdeal moord, en recentelijk de spaak gelopen meriba compagnon overval.

  Dit is een kleine greep situaties die de dood als rechstreeks gevolg hadden, allen met een een directe link met uw baas.
  Dus ik heb het nog niet over omkopen, nepotisme, vriendjespolitiek en ongrondwettig handelen zoals telefoon coup en de poging tot coup in 1996 etc.

  En jij komt lullen over advocaten en notarissen die veel diensten verlenen voor npers.

  Je moet vaker surinaams nieuws lezen, elke week is het raak wat betreft sexueel misbruik. Ziek makend veel berichten in de krant. Zag je laatst niet een opa met een kind schuren en hij kreeg applaus ervoor.

  Je mag proberen om de publieke opini middels uw posting te beinvloeden maar het enige wat ik zie is weer iemand die in staat is om over lijken te gaan.

  Nu is de is de armoede groter onder de armsten, maar dat heeft geen aandacht.


  Maak melding

 71. VHP moet spoedig doodbloeden. Gajadien moet op vuilnisbelt plaatsnemen. Zeer belachelijk maakt hij voor de hindoestaanse partij. Chan kan hem niet tot orde reopen, daar hij voor chan het wanbeleid uitstipeld,


  Maak melding

 72. @Surinamer ????

  Bouta heeft het gemiddelde hardwerkende gezin, door
  ZIJN STAATSFAILLISSEMENT, ZIJN DEVALUATIES
  en ZIJN MEGA-PRIJSVERHOGINGEN op de VUILNISBELT
  geplaatst !

  PE A MONNI DE ! PE UN MONNI DE ???

  DESI veroorzaakt Staatsschuld van ZES MILJARD !!!

  Plus al Onze Reserves en Onze Goudvoorraad FOETSIE !!

  NIETS AFGEBOUWD, maarrrrr a MONNI GWE !!!!

  Ook de Coronianen en de Commewijners wachten op de bouw en afbouw van HUN BESCHERMING, HUN DAMMEN !
  Maar DESI DOKT, a MONNI GWE !!!

  DEZE Sranang VLOEK, het BESTELEN VAN HET VOLK,
  MOET STOPPEN !!!


  Maak melding

 73. meneer linglong z.a. jou reactie jou naam jou verstand is,, komt niet verder dan je achter werk..

  de gemiddelde mens uit afrika of je dat bent weet ik niet,, komen niet verder dan tidé tamara wé stre-go moro fara..

  daarmee is alles gezegd maar nooit wat gedaan..

  neem nou een v.b. aan jou lijder..

  je ziet het ook aan de uitwerkingen van jullie.. alleen maar holle vaten..

  er is zoveel sprake van werk ontwikkeling,maar welk van jullie soort mensen doet wat in het land..,,alleen maar leeg lopers..

  denk er goed bij na,,als in sme geen hindoestaan,chinees,javaan zou zijn,dan waren jullie leeglopers aan de duivel overgeleverd..

  jou baas,,moet het hebben van de hindoestaan,want met een ander jas kan hij niks beginnen..

  hij kan lullen wat hij wil ,,maar de hindoestaan is zijn basis..


  Maak melding

 74. De VHP heeft een kafrie in het bestuur opgenomen.Die kafrie heet Leeflang.Hij is toch geen lang leven beschoren.Hij gaat toch niet geaccepteerd worden door de racisten.


  Maak melding

 75. Bouta santhokie brunswijk somo zijn ××××× drugdealers verkrachters boeven landverraders etc etc! !!!!!!!!

  Dus tijd voor nieuwe regering sorry anders kan niet

  Waarheid


  Maak melding

 76. @Dogla,

  Als hij daar dominantiedrang wil gaan vertonen, dan maakt hij het zichzelf moeilijk. Als hij normaal doet, dan maakt hij het zichzelf makkelijk.

  Bovendien eerst goed afwachten of hij niet een spion is van Pikien Ingie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.