Milan Festival dit jaar twee weekenden

16

Dit jaar zal alweer de 32ste editie van het Hindoestaanse Milan Summer Festival plaatsvinden in het Zuiderpark in Den Haag. Opvallend is dat het Milan Summer Festival twee weekenden plaats vindt, namelijk op 29, 30 en 31 juli & 5, 6 en 7 augustus. De twee vrijdagen worden thematisch ingevuld: een Bollywoodprogramma en een jongerenfestival. De zaterdagen en zondagen zijn typisch Milan Summer Festival dagen in tropisch Caribische sferen.

Het festival is een prachtige ontdekkingsreis voor de hele familie waar de zintuigen worden geprikkeld. De programmering is gericht op alle leeftijden; vol entertainment voor de kinderen in het Kinderland en voor volwassenen; culturele shows, culinaire hoogstandjes, aandacht voor gezondheid, informatiemarkt, educatie, sport en last but not least een exotische markt met vele stands, waar men kan genieten, kijken en proeven.

Vorig jaar werd het festival vanwege de slechte weersomstandigheden op de zaterdag afgelast.

16 REACTIES

 1. Commercie vernietigt oorspronkelijk karakter ontmoetingsfestival Milan: toegang 5 euro per persoon

  Den Haag – Bezoekers van het ontmoetingsevenement Milan in Den Haag zijn furieus over de zoveelste stap van de organisatie, die verder afglijdt van het oorspronkelijke karakter van dit evenement waarbij het publiek zonder enige drempel bijlelkaar kon komen vrienden en bekenden in een hartelijke en gezellige sfeer te kunnen ontmoeten.

  De toegangsprijs aan de poort is voor de komende editie verhoogd naar 5 euro. Mensen kunnen voor de helft van de prijs online een kaartje bestellen, maar dit wordt als hoogdrempelig gezien. De prijzen van de kraampjes zijn flink verhoogd waardoor de kraamhouders gedwongen worden om hogere verkoopprijs te hanteren.

  De focus lijkt steeds meer verlegd te worden naar het geldverslindende podiumgebeuren met artiesten, terwijl een groot deel van het publiek helemaal geen behoefte hieraan lijkt te hebben. De toegangsprijs kan zelfs hoger liggen op een dag dat een dure artiest optreedt.

  Er gaan steeds meer geluiden op om een alternatieve Milanfestival te starten met focus op het oorspronkelijk karakter, waar commercie een bijzaak is.


  Maak melding

 2. met het kwakoe festival is hetzelfde aan de hand . men heeft het hele karakter eruit gehaald en de entree gelden worden elk jaar verhoogd.


  Maak melding

 3. Evenals het kwaku festival is het Milan festival verworden tot een evenement voor mensen met heel veel bling-bling en te weinig ping-ping.


  Maak melding

 4. De rekeningen moeten betaald worden….en aangezien subsidies zijn geschrapt of flink teruggeschroefd…..ontkom je er niet aan om de prijzen te verhogen!!!


  Maak melding

 5. Het is zeer kortzichtig om commercie de schuld van prijsverhogingen te geven….!!! We leven nu in een andere tijd met andere behoetes dus ook festivals gaan daarin mee….Kennijk blijven sommige mensen hangen in het verleden……meestal zijn dat de ouderen!!!


  Maak melding

 6. @ Counter
  Er is verschil tussen een kostprijsgebaseerde evenement en een evenement gebaseerd op winstmaximalisatie.
  Milan en Kwakoe gaan nu richting winstmaximalisatie.
  Er kan heel wat gedaan worden zonder subsidie met veel lagere toegangsprijs en huurprijs. Met sponsoren kan er wat samen geregeld worden op win/win basis.
  De geheimzinnigheid achter de organisatie zegt al genoeg. Het is een familie/vrienden kliekje geworden.


  Maak melding

 7. Mensen zoals bekend van jullie.
  Op de eerste rij willen zitten voor niets.
  Wonen jullie ergens waar er geen tv en kranten bestaat.
  Subsidies zijn afgeschaft dus dombo’s.


  Maak melding

 8. En waar gaat het weer over, geld. iets wat je niet mee kunt nemen als je de pijp uitgaat, het is pas over 5 weken , gewoon een 1 glas Johnny Walker per week laten staan, heb je de 5 euro entree al uitgespaard en wat geld om wat te eten en te drinken, en dat de sfeer verandert is logisch, alles verandert, Times are chanching, You now


  Maak melding

 9. De milan organisatoren van enkele jaren geleden zijn HEEEL RIJK geworden door de subsidie en entree gelden, Nu …Het publiek wordt gelukkig mondiger,. Dus geen hoge entree gelden vragen..anders gaan de organisatoren maar ALLEEN milan vieren.Niemand komt naar milan door de waardeloze hoge entree..


  Maak melding

 10. hoezo milan,,, de ophang bord bij de troelstra kade vergeten ze weg te halen van 3 jaar geleden, het was laat in november en het hing daar nog,,, noem je dat een organisator, de milan,,, het zijn debielen,, bij elkaar en waarom 2 weekenden; nou mensen, ze willen de kosten terug verdienen die ze vorig jaar vanwege de regen niet hebben verdiend…dat is het,, het weer is onvoorspelbaar, dus komende jaren worden de milan,s maar langer en zullen het hele maand juli/augustus duren.


  Maak melding

 11. Milan moet ook diversificeren, men moet ook tenten neerzetten waar je salsa/latin kunt dansen en niet de hele tijd masala bhaitak Ghana, ik krijg krampen van het dansen !!


  Maak melding

 12. @ Booster,
  Schande van dat bord. Daarom debielen?
  Debielen? omdat ze het festijn willen uitbreiden?
  Dan ga je toch niet jongen.

  @ Masa
  Een ieder zijn voorkeur. Zij kiezen hiervoor.
  Voor mij hoeft er geen danstent erbij. Voor je het weet krijg je tigdans- zalen en danswedstrijden enz.
  Ik zou meer tenten willen waar voorlichting wordt gegeven over gezond eten en meer eettenten.

  Wat de prijs betreft:
  De verhoging is ietwat aan de hoge kant gelet op de inflatie, maar overheidsdiensten zijn duur. Bovendien moeten ze twee mannetjes extra betalen om vergeten borden op te ruimen.
  Ach een uurtje parkeren in de binnenstad van A’dam kost ook € 5.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.