Zwemsneakers van Ockyz zijn crowdfundinghit

3

Anti-slipsokkenproducent Ockyz heeft afgelopen maand opnieuw veel geld opgehaald met een crowdfundingcampagne. De Rotterdamse startup, onder leiding van de Surinaamse ondernemer Jermaine Moerli, ontwikkelde ‘Sweakers’. Dat zijn handige zwemsokjes voor kinderen, die voor meer grip zorgen op de gladde vloeren en voorkomen dat mensen uitglijden naast het zwembad. Het gecrowdfunde geld hebben ze nodig om snel uit te kunnen breiden naar 20 exporteurs in meerdere Europese landen.

Moerli neemt zijn dochtertje graag mee naar het zwembad. Helaas kan een bezoekje aan zwembad ook gevaarlijk zijn. De looppaden rondom het bad zijn namelijk soms verraderlijk glad. Tijdens een vakantie zag Jermaine zijn dochtertje dan ook regelmatig (bijna) onderuit gaan. De angst van elke ouder, want uitglijden in het zwembad kan tot nare situaties leiden. Daarom ging deze bezorgde vader twee jaar geleden aan de slag met zijn fantastische idee: Ockyz Sweakers!

Ockyz heeft vorige maand binnen twaalf uur €50.000,- opgehaald via het online investeringsplatform Symbid. Het is niet de eerste keer dat de Rotterdamse ondernemer een zeer succesvolle crowdfunding campagne heeft opgezet. Jermaine deed dit in 2014 ook al, toen hij begon met het ontwikkelen van de Ockyz Sweakers. Binnen twee weken had het team het doel van €100.000,- bereikt. Het bedrijf denkt zelf aan de vooravond van een grote doorbraak te staan. Center Parcs is al binnen als eerste grote klant.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.