Hoefdraad: geen ontslagen, geen verkoop aandelen

53

PARAMARIBO, 31 mei – Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën vindt het niet slim om aandelen te verkopen in Staatsolie en Surgold. Het voorstel van oppositiepartij ABOP is niet werkbaar. “Dan moeten we verschrikkelijk dom zijn”, zegt Hoefdraad.

Volgens ABOP kan er binnen korte tijd veel geld binnenkomen. Verkoop van Staatsolie zou zeker tweehonderd miljoen dollar kunnen opleveren. De regering ziet het anders. “We gaan geen bedrijven voor een habbekrats op de markt brengen. We hebben vijf en twintig procent deelname in Surgold, goed voor tien jaar drie- tot vijfhonderd miljoen dollar per jaar aan inkomsten”, zei Hoefdraad in Bakana Tori.

Ook het op grote schaal ontslaan van ambtenaren is geen optie. “Het ambtenarenkorps is nooit een vraagstuk geweest tijdens de besprekingen met het IMF. We hebben altijd gezegd dat dit ons programma is”, aldus Hoefdraad. Wel moet de rekrutering nu zodanig dat je aantrekt wat je nodig hebt. De subsidie op energie en drinkwater was niet vol te houden. “Met of zonder IMF konden wij geen stroom meer subsidiëren.”

Bekijk ook:

53 REACTIES

 1. Goed dat boefdraad zo een betrouwbare stabiele figuur is. Anders hadden wij in de problemen gezeten.

  Zodra er nieuws komt uit Suriname dan is het: lening x is binnen, lening y komt hierna en dan us het wachten oo lening z en daarna beginnen wij weer bij lening a.

  Spannend te weten hoe groot de schade nu is.


  Maak melding

 2. Gilmore Wonderboy: Je liegt net zo erg als je baas KUMAKOISI CEO van de firma LIST EN BEDROG
  Er zullen wel degelijk ambtenaren ontslagen worden.

  Mij hou je niet voor de gek: PLEUR LEKKER GAUW OP


  Maak melding

 3. Weet je, alles wat de klok slaat in Suriname is lenen, lenen en nog eens lenen. Er wordt nog steeds niet gepraat over hoe gaan we de leningen terugbetalen. En het woord sparen is door deze regering nog steeds niet gebruikt. Het ontslag van ambtenaren zit vaak in de tweede reeks van eisen van het IMF. Niet alleen Brunswijk, maar ook ik heb gezegd dat er ambtenaren naar huis moeten. Bron van informatie: Griekenland. Er is zelfs een commissie herziening ontslagrecht in het leven geroepen die dit kennelijk in goede banen moet leiden. Dus Hoefdraad, de wonderboy van Desiderius, zorg ervoor dat alles op rolletjes loopt en dat het IMF geen extra eisen zal stellen. En over verkoop van aandelen gesproken. Jouw schoonvader had in het verleden staatsolie bijna verkocht. Dank zij de heer Djarap is staatsolie in Surinaamse handen gebleven. Griekenland moest wel wat staatsbedrijven verkopen, dus waar rook is…..
  Nog een laatste vraag aan u meneer Hoefdraad. Waarom komt de heer Gersie nooit aan het woord over zaken de CBVS betreffende. Jij voert nog steeds het woord alsof jij de baas bent van de CBVS en de heer Gersie voor spek en bonen is benoemd. reden van mijn vraag: Het valt op.


  Maak melding

 4. Ik verbaas mezelf weer iedere keer dat ik verbaasd ben dat “politici” van Suriname nagenoeg geen schaamte lijken te hebben.
  Al jaren lees en hoor je over het algemeen de leiding \ politici daar melden hoe trots ze weer niet zijn over hun prestatie. Ja we hebben weer ergens geld kunnen lenen, bij elkaar gebedeld of als schenking kunnen schrapen. O wat zijn we weer trots dat we massaal op de foto gaan met de `meestal` blanke schenker waar we mooi met handje uitgestrekt en open weer de mooiste smile produceren. Waarom zijn ze eigenlijk zo trots? Is dit omdat ze liever hun achterban willen melden dat ze weer eens niet hoeven te werken, want er waren wel weer ergens mensen die ons Suriname zielig vonden.
  Is er echt geen gram trost meer?
  Ook nu weer lees je alleen maar hoeveel geld deze regering weer met trots bij elkaar heeft kunnen lenen. En ja hoor, Suriname lijkt het min of meer kado te krijgen van de verstrekkers. Althans zo willen ze doen overkomen. En de massa zo naïef als ze zijn geloofd dit weer als koek. Waarom? Omdat ze alleen maar horen wat ze willen horen, nl: Mensen, we krijgen weer geld van de blanken en nu ook chinezen. Ze zeggen dat we dit krijgen zonder dat je harder hoef te werken. Ze vinden ons zo lief, dat anderen zich uit de naad werken en hun verdiensten aan ons schenken voor niets. Gewoon omdat ze die Surinamers zo leuk vinden. Dus volk van Suriname: We gaan gewoon door met feesten. Niks no fout.

  Nu moet ik weer lezen dat die Bravo de mening is toegedaan dat Nederland de plicht heeft om Suriname uit de crap te helpen. Ja want zelfs steden hebben gratis dingen gedaan in Suriname. Ik wist niet at ik hoorde.

  Waar gaat dit naar toe? Dan die Abdoel lul horen zeggen dat we 2 jaar het moeilijk gaan hebben maar daarna komt het weer allemaal goed. Wat voor glazen bol heeft die in gekeken? Heeft hij gezien in die bol dat de goud en olie prijs weer hoog gaan worden? Ik verbaas me er ook weer erover dat er nimmer een journalist is die echt een diepte interview doet en dit soort loze kreten niet simpel accepteert. Waarom vragen ze nooit door en weerleggen ze uitspraken niet met feiten? De grootste onzin hoor je voorbij komen


  Maak melding

 5. De Puinhopen Van 5 Jaar Paars

  beste mensen

  Met de NDP aan de macht is er een hele andere politieke cultuur in suriname ontstaan..en dat verspeld weinig goed voor de toekomst van ons toch zo geliefde land SURINAME.

  Er is een politieke cultuur ontstaan van bedrog.. manipulatie..corruptie .. Alle stappen die er door deze regering word ingezet moet men in twijfels trekken..maar goed.

  De heer bouterse is zich van bewust dat het surinamse volk niet hoog ontwikkeld is.. en suriname kent geen politieke zwaar gewichten meer.. als wat je vroeger had.. oa BRUMA.. LACHMAN.. KOEN OOFT.. OLTEN VANGENDEREN… EMIEL WIJNTUIN.. maar goed ik zal het hier bij houden want ik vind het een droevig geburen.

  Ik blijf dit benadrukken beste mensen.. het zou de toekomstige leiders van suriname sieren dat als die aan de macht komen ze dan ook maximaal in het onderwijs systeem van suriname te gaan investeren.. zo allen gaat men er voor kunnen waken dat (semi leider) als deze beste heer BOUTERSE nooit meer aan de macht zullen of kunnen komen.

  Een volk die kiest voor een leider wat die verdiend .. Een hoog opgeleid volk zou zijn stem nooit laten vallen op DESIE BOUTERSE.. dat is een blijvend FEIT.


  Maak melding

 6. Beste mensen de politici zijn heus niet dom!!

  Ze gebruiken graag podiumtaal om hun achterban te zeggen wat ze graag willen horen. Die Paarse dommies horen graag nationalistische verhalen en ABOP gebruikt nu wat de eider van zijn achterban graag hoeren, n..l. Suriname terug in handen van Nederland. Dat is politiek doen ze ook in Nederland.Wilders roept “nederlanders eerst, en marokkanen moeten terug, Nederland uit de EU en zijn partij is in de peilingen de grootste!

  Hoefdraad weet dat zijn achterban niets wil horen van ontslagen ambtenaren dus roept hij bij Limbo (enige zender waar de paarsen naar luisteren), er zullen geen ambtenaren ontslagen worden.

  Waarom zou een voormalige gouverneur van CBS die het land naar de klote heeft geleid geloven?

  Kan iemand mij vertellen hoe groot de schuld per inwoner van Su is?

  @Diana, ik weet het knap van je dat je je eigen verhaal afsteekt, je bij het onderwerp houdt en je niet in in de terugkerende discussie hindoe-creool laat meeslepen.


  Maak melding

 7. Het moet er gewoon van komen..Ze houden de bevolking nog steeds voor de gek.Die op hun beurt laten zich graag voor de gek houden. Een ieder weet dat veel ambtenaren door politieke partijen op de miniseries zijn geplaats.De zgn.7 even mensen..of de spookambtenaren.Was het zomaar een “goed”idee van Lonnie of beschikt hij over zoveel vermogen dat hij Staatsolie kon overnemen samen met zijn grote LIJN??


  Maak melding

 8. Politici overal bespelen het volk..en daarna gezellig samen aan de borrel.Alleen loopt het in sommige gevallen/landen de spuigaten uit..Thanks Sam.


  Maak melding

 9. Beste allen,

  Suriname leent links en rechts geld. Alles wat ik hoor is lenen. Ik hoor niets over produceren. Hoe gaan die leningen terugbetaalt worden. Met geleend geld willen ze de koers drukken. Dat lukt even en dan… woepssss omhoog. Wat komt er in het laatje Desi?


  Maak melding

 10. Jij hebt gelijk boegoeniri.
  Daar staan onze domme regeerders niet bij stil.
  Als je geld ontvangt uit een lening, is tegenover jouw kasversterking een evengrote verplichting. Je bent niet rijker, maar ook niet armer geworden. Dit betekent dat er niets gebeurd is. De koers zal hierdoor niet dalen. Wat wel van invloed is, zijn jouw eigen verdiensten uit productie. Kijk, als je daaruit geld genereerd gebeurt er wel wat. Je bent rijker geworden en dat heeft zeker invloed op de koers.
  Met andere woorden: in Suriname wordt gedweild met de kraan open. Deze regering had de Surinamers d.m.v. faciliteiten (microkredietjes) de kans moeten geven om te leren werken. Maar ja: De Paarsen zijn geen denkers waardoor ze altijd achter het net vissen. Kijk we hebben niet alleen behoefte aan vooruitziene geesten, maar naar vooruitziene geesten naar wie wordt geluisterd.


  Maak melding

 11. Lenen kost geld. Het gaat hier niet om rentelose leningen.
  Er wordt NIET bekend gemaakt binnen welke periode de leningen moeten worden afbetaald en vooral niet tegen welke rente.

  voorbeeld: als je 5 dollar leent tegen 10 % rente met een looptijd van 4 jaar moet je 4 jaar die 5 dollar met nog 2 dollar rente terugbetalen. dus na 4 jaar betaal je 7 dollar terug!

  Ik hoop dat de Surinaamse jongeren dit goed beseffen! Hun generatie zal dit moeten terugbetalen.!!!!!!!


  Maak melding

 12. Toen ” Tokhie ” bekendmaakte dat SURALCO besloten had om de ” Toko ” te sluiten, werd dit STELLIG naar het rijk der fabelen verwezen door de PAARSE ”
  LEOLOGEN en -LIEGOFIELEN ” sociëteit !!!

  En wat bleek uiteindelijk……???

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 13. De oppositie doet er goed aan om vandaag als Bouterse het zogenaamde herstelplan in DNA komt presenteren, uit protest de zaal te verlaten..Het is mosterd na de maaltijd..Bouterse had voordat hij de overeenkomst met IMF ondertekende dit hoogste vertegenwoordigend orgaan vh volk uitgebreid moeten vertellen wat de voorwaarden vh IMF zijn, en wat het herstelplan behelst..Daarnaast siert het een president ook niet om op politieke podia assembleeleden te kleineren en ridiculiseren om vervolgens in DNA hun onverdeelde aandacht te vragen voor zijn monologen..
  Dit gespuis is zo diep gezonken dat zij een gat in de lucht springen als er weer de zoveelste lening in het vooruitzicht is gesteld..Het probleem bij de achterban en loyalisten van Bouterse is dat ze vanwege het patronage fenomeen Bouterse pdrsoonlijk
  Verheerlijken ..Als mensen als Amzad abdoel, Misikaba, Gangarampanday en Jennifer Simons op een podium een toespraak houden, valt mijn bek open van verbazing Hoe ze Bouterse en alles waar hij voor staat , verhogen en adoreren..Het zijn Noord koreaanse toestanden..Ik hoop dat Curtis Hofwijks, Wilgo Valies en Robby Beerenstein het volk zodanig kunnen mobiliseren dat deze duivelse kliek voor eens en voor altijd van het politieke toneel verdwijnt.


  Maak melding

 14. Als er iets is dat nou wel moet gebeuren in Suriname is:
  1) ambtenaren ontslaan
  2) staatsbedrijven verkopen

  Maar deze mini-ster gaat weer de verkeerde kant op.


  Maak melding

 15. Dat Brunsie en Bouta, wat visie betreft, niet voor elkaar onderdoen, weten we allang, maar Brunswijk wil de aandelen van Staatsolie tenminste aan Surinamers verkopen, Bosje/Bouta wilde het hele bedrijf aan Koreanen verkopen en nu wordt Bouta vanwege zoveel domheid van Brunsie er moedeloos van; “sommige mensen zijn zo stom, dat je ze hun stommiteiten niet kwalijk kan nemen” (of woorden van gelijke strekking).

  Hoeveel waarde kunnen we nog hechten aan de beloften die deze regering ons doet? Er zou ook niet ingegrepen worden in het 8 dember strafproces, wat van die belofte terecht is gekomen weten we intussen ook al, over de honderden andere niet nagekomen beloften wil ik het niet eens meer hebben, omdat het zo afgezaagd begint te worden.


  Maak melding

 16. Boefdraad komt ons uitleggen dat de ndp regering niet dom is!Arme Boefdraad hij heeft geen idee hoe dom hij wel niet is samen met deze ndp regering!
  ‘Wij de ndp regering gaan lenen en jullie gaan terugbetalen ook je komende generaties die met schulden geboren zullen worden ,mogen de schulden van de ndp betalen!”‘Aldus Boefdraad die zich zo knap vindt samen met de waardeloze ndp regering.


  Maak melding

 17. Leeftijd om met pensioen te gaan moet naar 62 jaar.
  Inkrimpen van ambtenaren behoort ook tot de pijn punten van Suriname gesteld door IMF.
  Waarom maakt de regering de punten v/h IMF niet bekend.


  Maak melding

 18. HetIsNietwaar,
  Je hebt gelijk. het valt mij ook op wanneer ik naar de filmpjes van Apintie.sr kijk. Iedereen ligt op schema wat zijn/haar werk betreft.
  DNA-leden hebben het patent op. Maar nog steeds kunnen ze geen anticorruptiewet aannemen.
  De heer Breeveld wordt niet serieus genomen. Arme man.
  Hij had het kunnen weten. Naar het schijnt heeft hij het nog steeds niet door. Die is altijd super positief , ondertussen glijdt het land naar de afgrond. Hoe naief kan een mens zijn. En nu heeft hij in zijn eigen partij bonje met iemand die hem probeert wakker te schudden.
  Ook de district commissarissen beweren altijd dat ze goed bezig zijn.
  Altijd is alles ‘in place’, Iedereen coördineert goed met elkaar bla bla.
  De heer Misiekeba schreeuwt triomfanteijk tijdens de laatste vergadering van NDP dat iedereen had gedacht dat Suriname geen hulp zou vinden.
  Ik denk nog steeds dat Misiekeba en Bouterse niet door hebben dat ze alles terug moeten betalen. Met rente.
  Anders feliciteer je het volk niet met IMF. Ze zijn erg blij dat IMF ze heeft geholpen, want naar het schijnt hadden ze dat niet verwacht. Wat ook niet vreemd is wanneer je een president hebt met bloed aan zijn vingers, met een zoon die zijn best deed om te laten zien dat hij nog dommer is dan zijn vader.
  Zo zie je ook maar weer dat IMF ook niet koosjer is. How low can you go.
  Misiekeba is zo blij met het geld dat binnen komt, hij loopt nu al weer te beloven dat Suriname binnen een paar jaar booming zal zijn. Waarop stoelt hij dat? Weet hij iets wat wij niet weten? Was hij de afgelopen jaren niet in Suriname?
  De heer Hoefdraad was toch werkzaam bij IMF, wat heeft hij daar opgestoken? Nada! Iedereen die tegenwoordig
  een beetje kan googlen weet dat IMF niet een filantropische instelling is.
  Ze zijn bijna allemaal afgestudeerd(zelfs Brunswijk(hihi) en toch kunnen ze het land niet besturen.
  Ja, de komende maanden zal het leven misschien ietsje rooskleurig uit zien, want moni doro. Ma fa ding wan
  pai ding man baka? Het goud moeten ze al delen met I AM Gold en de rest. En dan heb je nog die duizenden
  Surianamers en Brazilianen die goud zoeken en nooit belasting betalen. De Olieprijs is nog steeds heel erg laag
  By the way betalen mensen als Brunswijk belasting over hun goud? En van wie zijn al die machines in het binnenland
  waarmee de bodem van de rivieren worden bewerkt tijdens het zoeken naar goud? Volgens mij worden ze scalians genoemd. Betalen de eigenar(en) belasting?
  Suriname zal altijd afhankelijk blijven van de Surinamers in Holland, want a kondre no draai ondro ding man
  disi. Visie no de, kennis no de, know how no de, transparantie no de, controle no de. En het belangrijkste :
  Lobi dja kondre no de.
  Produceert die casavefabriek al producten voor de export? Is er uberhaupt een casavefabriek?
  ik weet dat mijn posting nauwelijks verschilt van die van anderen, maar naar het schijnt kunnen wij niet verkroppen
  dat het land naar de filistijnen wordt geholpen door bouterse en zijn kornuiten. Het volk heeft gekozen en we moeten
  helaas met lede ogen aanzien.


  Maak melding

 19. Vele kiezers zijn inmiddels vergeten dat Brunsi en Somo betrokken waren in de plundering van de schatkist (uitgavenbeleid), en ook een behoorlijk aandeel hadden bij het bewust saboteren van de rechtsstaat (het maken en uitvoeren van wetten).

  De pres was voor zijn eerste ambtstermijn zo goed als failliet en besef dat hij na zijn ambtstermijn vogelvrij is verklaard door de internationale geheime diensten, dus geld moet hebben voor “personal and maximum security”

  De inmiddels bejaarde pres heeft echt niet zo lang meer, ook omdat de laatste generatie kiesgerechtigden kennis hebben gemaakt met de sluwe werkwijze van deze bestuurders.

  Vervroegde verkiezingen betekent; strafvervolging, oppakken en opsluiten,
  Dit weten ook zijn persoonlijke adviseurs, familie en “trouwe ” vrienden.

  Behalve dat de regering niet capabel is het land te besturen is deze plundering en zakkenvullerij bewuste strategie. Deze genadeloze bestuurders leven van de kosten van het volk.

  Democratie is het instandhouden van het kapitalisme.
  Want geld is macht, en naarmate de rijken rijker worden, wenden zij hun geld aan om de politiek te beïnvloeden.

  Deze bestuurders en de (super)rijken in Suriname zullen alles doen voor de armen, behalve ze met rust laten.

  Ze eten er zelf geen boterham of lapje vlees minder door, ongeacht hoe ernstig de crisis is.
  .


  Maak melding

 20. Zo ontkende deze duurbetaalde (SRD 80000 per maand) grapjas, dat er niet monetair gefinancieerd was.
  Liegen en bedriegen is de trademark van de
  Nationale Dieven Partij.


  Maak melding

 21. My dearest friends from Suriname,

  Let me express the heartfelt greetings of His Excellence R. Mugabe. Also His Excellence’s family wishes to extend their
  greetings to you as well as the entire country of Z’bwe.

  Lately, I was speaking about the 5 basic rights of a human. The first was to realize that you have to be POOR in sins.
  Second was to realise that you are LAZY by nature, because you are not the doer. Third was that you have to LIE to your ego,

  CHEAT your preconditioning and STEAL back your true identity. Today I will discuss your fourth right: the right to be
  STUPID.

  Often it happens that we are offered big opportunities. Opportunities to become rich or famous or to obtain a great position or lots of influence.

  Sometimes we don’t grab these chances and afterwards we are very happy about that or just the opposite, we regret it very much. E.g. if you refused a good position in your company because you thought you will get better offers which didn’t come or you were not alert enough of the possibilities coming your way and somebody else took it before you saw it coming. In these cases we can truly speak of missed opportunities, which we afterwards regret for a few days.

  But sometimes we really really thank God that we did not accept an offer made to us. E.g. if somebody offers you to become rich quickly by dealing drugs or selling your body for money or take bribes for certain services to deliver. Even if huge money is involved, which we rejected, yet we feel peace and no regrets.

  Now those who want money, influence, position above
  everything else will call you stupid. How could you be so stupid as to forgo such great luck? Man, are you stupid or what. These kinds of remarks you may get.

  But hey, here is the good news: God wants you to be ‘stupid’ in this sense. Your refusal to be dishonest, harm others, set a bad example, become dependent, decadent or corrupt, accept cowardice, injustice and ugliness, be mean or violent and adore materialism may get you the label ‘stupid’ by the unscrupulous world, but in God’s eyes you will be a real hero.

  Therefore, exercise this your right to be ‘stupid’, your right to reject all ungodly things! It is your divine right!!

  Till my next and last message, my dear friends from Suriname.

  With love,

  Robert R. Moegaba,
  (Secretary Staff Office of His Excellence R. Mugabe)


  Maak melding

 22. Die Brunswijk is slimmmmmmmm. Hij wil dat de staat Staatsolie’s goudaandelen verkoopt zodat hij het zelf kan opkopen. Daarmee wordt hij dan de onbetwiste Jungle King.


  Maak melding

 23. @ Professor Missaboi,
  Was het maar zo eenvoudig. Het ligt twee stukken ingewikkelder en daarmee ook beroerder voor Su.
  Ik zal een van de twee stukken proberen uit te leggen:
  Ik ga helemaal met u mee dat men per saldo $ 7 moet terugbetalen. Maar wat u vergeet of voor het gemak buitenbeschouwing hebt gelaten, is dat de $ 7 te zijner tijd op de valutamarkt zal moeten worden aangeschaft. Ik denk, maar, ik ben maar een simpele ziel, dat de dollar in waarde zal stijgen.
  Waarom denk ik dit?
  De rente in de VS is erg laag, de economie is volledig herteld van de crisis en mevrouw Yellen heeft al bekend gemaakt dat de rente omhoog gaat De vraag is met hoeveel % dit jaar en hoeveel % volgend jaar. De rentestijging zal leiden tot kapitaalvlucht naar de VS, met als gevolg koersstijging van de dollar.
  Zodra de mogelijkheid daar is zal de ECB volgen en zal de euro t.o.v, de dollar herstellen.
  Maar dat is nu nog niet het geval.
  Als bovendien de olieprijs weer stijgt, waar men in SU van uitgaat, zal ook de vraag naar dollars stijgen en daarmee de koers van de dollar.
  Er is een manier om bovenstaande te voorkomen!

  Wat de opmerkingen van de heer Hoefdraad betreft:
  Als het allemaal waar is, is het mooi en verstandig. Maar en dat is iets heel naars van politici: zij houden ervan mooi weer te spelen. Economen zeggen:politici voeren een pro-cyclisch beleid: als het goed gaat met de economie en de overheid veel belastinggelden ontvangt, geeft zij dit weer uit in plaats van wat opzij te leggen voor slechtere tijden.
  “de zeven vette jaren daarna de zeven magere jaren.”
  In Su doen ze 4 tot 5 jaar alsof het geweldig gaat. In Nederland begint het een jaar voor de verkiezingen.
  De klap komt daarom des te harder aan als je de waarheid moet vertellen.
  Ik zou Hoefdraad willen adviseren geef geen aandelen uit, maar obligaties en converteerbare obligaties, maar met het recht op voortijdige aflossing.


  Maak melding

 24. @Jaidhan

  Waarom zou Brunswijk aandelen Surgold willen kopen als hij gratis lokale belasting (lees protectie geld) bij Surgold LLC kan incasseren.

  De enige investering die daar voor nodig is om zo nu en dan een boom bij Patamacca over de weg te leggen en wat woeste types met een jachtgeweer daar rond te laten lopen. types die slim genoeg zijn om zich echt onzichtbaar te maken voor moderne technologie.
  Surgold zal ongetwijfeld dan Lony Protection LLC uit Delaware in huren om adequate fee’s af te dragen.

  Lees The Looting Machine maar hoe ze dat doen in de Niger Delta, Katanga (Congo) en Angola


  Maak melding

 25. @pico,

  Ik weet niet zo veel af van monetaire zaken, maar ik lees wel her en der dat de Russen en Chinezen de US$ willen dumpen en dat de VS daar doodsbenauwd voor is.

  De VS zoekt nu steun bij India om de $ te redden door m.n. haar defensiemateriaal aan India te slijten en de traditioneel Russische verkoop aan India over te nemen.

  Zolang India in $ betaalt, zal de BRICS niet geheel kunnen overgaan tot afschaffing van de $. Slimme zet van de VS.


  Maak melding

 26. @ Jaidhan,
  Ach, om de zoveel tijd lees en hoor je dit soort berichten. Het zou best zo kunnen zijn dat er ooit een andere valuta de plaats inneemt van de dollar, bijvoorbeeld de bitcoin.
  Ik denk dat ik dan al dood ben.
  Men wil zoveel. Ik wil bijvoorbeeld, lach niet, ondanks alles, toch in Su gaan wonen.
  De eerst komende vijf jaar zit dit er niet in.
  Vaderlijke plicht.


  Maak melding

 27. Hoefdraad is SAMEN met Desi en clan, TOTAAl ONbetrouwbaar!

  Je verspeelt PERSOONLIJK als Leiding Centrale Bank, ruim 1 MILJARD aan monetaire Reserves, je VERKWANSELT nagenoeg onze COMPLETE Goudvoorraad en komt nu met politieke babbels !

  STORT met DESI ONS GELD TERUG meneer Hoefdraad !!!

  GA VISSEN, BLIJF AF van Onze FINANCIEN en GELDEN !!!

  Je hebt IN HET GEHEIM, toen de staatskas al
  LEEG was, ook NOG 1,8 MILJARD ONGEDEKTE
  SRD-BILJETTEN in omloop gebracht !
  DE SURINAAMSE MISDAAD VAN DE EEUW !!!

  Samen met IMF wordt de BEVOLKING nu PERSOONLIJK GEPLUNDERD en FAILLIET gemaakt !

  IMF EIST dat ruim EEN DERDE van het AMBTENAREN-APPARAAT weggesneden moet worden !

  Dusssss… Hoevie en DESI, SAKKA DJUNTA,
  deng FUFURU/a CORRUPTIE SARI KEBA, DENG
  SRANANG-SMA E PINA LEK DAGOE !!!!


  Maak melding

 28. ““We gaan geen bedrijven voor een habbekrats op de markt brengen”
  Hmm, nu ik het nog eens lees, zie ik dat Hoefdraad de mogelijkheid van aandelenverkoop wel openhoudt. Niet voor een habbekrats staat er. Dus zodra het hem bevalt verkoopt hij wel aandelen. het tafelzilver wordt dan verkocht. niet zo slim
  Ik heb Miesiekaba, nu pas, op Apintie gehoord.
  Eerst een lofzang op zichzelf.
  Kom op met z’n allen naar Su. Immers vanaf 2017 is het feest en nog meer feest. Het houdt niet op.
  Maar, waarom staan alle instituten dan klaar om Su geld te lenen. Te lenen!
  Zelf de IDB, daar klop je toch aan als laatste redmiddel. De voorwaarden zoals rente en aflossing zijn daar gunstiger, maar zij leent je alleen geld als de nood ongelooflijk groot is. Misschien vergis ik mij in deze bank, maar ik dacht het niet
  Ik vergelijk haar met een soort pandjeshuis.
  Maar wees niet bang, het komt allemaal goed.
  Misikaba, een gematigdere toon geeft meer pas op dit
  moment.
  Dan die mevrouw Geerlings.Ook hier eerst over haar zelf:
  “toen ik arts was”
  Ook zij beloofd dat alles zonder meer goed zal komen.
  Ik snap het wel, je kan moeilijk het volk een depressie aanpraten ,met als gevolg, toename van de criminaliteit, maar een iets gematigdere toon zou gepast zijn


  Maak melding

 29. ‘We hebben vijf en twintig procent deelname in Surgold, goed voor tien jaar drie- tot vijfhonderd miljoen dollar per jaar aan inkomsten”, zei Hoefdraad in Bakana Tori
  En met WE bedoeld Boefdraad,bouta,ik boefdraad,Brunsie en de rest van de ndpers,en wij het volk dus Mogen de rekening gaan betalen aan het IMF.Voor ons dus de schulden en de rente!


  Maak melding

 30. @ray
  Indien hoefdraad dat gezegd heeft moet hij per direct opgenomen worden. Surgold zal ongeveer 500.000 troy ounces per jaar gaan produceren voor ongeveer $ 1250 ofwel $ 625,000.000, De productie kosten zijn ongeveer $ 850/ troy ounce. De bruto marge zal dus ongeveer $ 225.000.00/ jaar bedragen voor winst


  Maak melding

 31. @Jojo
  Boefdraad maakt zich niet druk om het volk,,hier en daar wat geschreeuw en de surinamers zijn hun vechtlust vergeten binnen enkele minuten. Boefdraad zegt toch niet openlijk dat hij gaat stelen!?
  Neen pas wanneer wij de rekening gaan betalen gaan we ons dat beseffen!Daarom dat ik de surinamers zal blijven herhinneren dat Boefdraad en ndp kliekje eruit moeten!!

  Mensen masaal de straten op ,op 2 juni,het is NU of NOOIT!!


  Maak melding

 32. Hoe schaamteloos zijn de reacties van Hoefdraad, wat een arrogante nitwit is dit toch. Het zal een zegen zijn voor Suriname als deze figuur een enkele reis verwegistan zou krijgen. Met droge ogen verkondigen dat er geen ambtenaren ontslagen zullen volgen, alles voor de tijdwinst van het zittend etablissement.


  Maak melding

 33. Pocco,

  Afgaande op het feit dat er ook een kalf aanwezig was, was de koe in een beschermende mode. Ze zag de aanvallers als agressoren en het meisje als haar kalf. Denk ik. Haar moederinstinct werd actief.


  Maak melding

 34. Ronald,ik zag het filmpje ook en ik realiseer me dat de mens nog maar heel weinig realiseert dat ook dieren inzicht hebben in wat goed is en wat kwaad is.Recent zag ik een video waarin een jonge vos of wolf werd belaagd door een groep Leeuwen.Het jonge dier was gewond en kon geen kant op.Tot een ieders verbazing nam een leeuwin uit de kudde leeuwen het jonge dier in bescherming zodat het kon ontkomen.


  Maak melding

 35. @prof. Misaboi en anderen

  Wanneer je gaat naar sdmo punt org dan kun je de gehele trieste staatsschuld vannsuriname aanschouwen alle baby- en tienerleningen maar nog niet de moeder van alle leningen. Die zit er nog niet bij sommige van de leningen vervallen binnen zes maanden die zijn van dit jaar. Dit jaar is nog maar vijf maanden oud. Het is in en intriest.


  Maak melding

 36. Brunswijk wil met de verkoop van Staatsolie de weg openen voor Shell Nederland om een greep te krijgen op de energievoorziening van Suriname. Dit plan zal hij bekopstoofd hebben met zijn makkers Santokhi en Rusland van de NPS.Voor hem is Nederland nog altijd het beloofde land van melk en honing.Hij is een ding vergeten. De Nederlandse bedrijven hebben Suriname in het heden en het verleden nog geen welvaart gebracht.


  Maak melding

 37. RobG

  “Brunswijk wil met de verkoop van Staatsolie de weg openen voor Shell Nederland om een greep te krijgen op de energievoorziening van Suriname.”

  Hoe gek moet je zijn om het voorgaande te kunnen bedenken.

  Staatsolie vol met schulden en een olie productie per jaar di overeenkomt met ongeveer 1 dag Shell.

  Mini mini me de door een straatrover aantrekkelijk gemaakt wordt voor een van de grootste concern ter wereld die zich juist terug trekt uit de downstream business en duurzaam tot haar beleid aan het maken is.

  U maakt Suriname vele malen groter dan het echt is.


  Maak melding

 38. @John
  Abop heeft altijd dom ideeën
  Nooit een goed visie voor Sur
  —————————————————————————–
  A B O P.,….lees ….DOM .,..einde discussie !
  Dat deze omhoog gevallen PANNENKOEK op het idee komt,om weeeer bij Nederland om hulp te bedelen.deze halfgare OLIEBOL,heeft geen kaas gegeten van normen waarden,en principes…hij staat met GESTOLEN GELD naar zijn partijgenoten te strooien,..hij denkt dat Holland gek is die IDIOOT.,..net zo sjtom als die BELFORT.beiden van hetzelfde garnituur.net zo dom als de olie waarin ze halfgaar gebakken zijn.


  Maak melding

 39. @ Ray

  Wat ben jij toch OLIEDOM,..ik sta er elke keer weer versteld van dit verschijnsel bij jou.je bent een fenomeen,echt wel.( biedjie dong ) blijf maar schelden op de president,..dan gaat hij opstappen.don`t give up dongkaw !


  Maak melding

 40. @Ray
  Iedereen masaal de straten op ,op 2 juni.!
  Weg met bouta.weg met de ndp,weg met het IMF!
  ———————————————————————-
  Ding matie voe joe,.”.IK BEN MOE”,..ding vree broko kba,joe opo wang groepa now,je hebt zo je mond vol van op straat komen,joe go no REDIEMOESOES.zijn snikies,altijd back biters,je stuurt anderen in die faja en jij kijkt toe ..OPZOUTEN.


  Maak melding

 41. Curtis Hofwijks ..is een dappere Surinamer..dat heeft hij bewezen.Hij heeft de ogen van vele Surinamers geopend tav.de politiek en het beleid dat gevoerd wordt.Maakt niet uit of hij wel of niet datgene bereikt waar ze voor gingen.En dat is Suriname terug in handen van het volk.Suriname is geen aangelegenheid van de NDP en geen bezit van dhr Bouterse.Hoe toevallig hij is ook nog mn neef….Curtis schreeuw het “from the rooftop” jaag die oude boef angst aan.


  Maak melding

 42. Wat mij opvalt is dat die Damsco van een ieder die enigszins kritiek heeft op handelingen gepleegd door deze regering, dom, pannenkoek, oliedom en een hoop andere zaken vindt.

  Damsco kijk eens een keer in een spiegel. Ik heb je helaas nog niet kunnen betrappen op een intelligente bijdrage hier op dit forum. In plaats dat je anderen onderuit haalt, zou het van goed fatsoen betuigen als je ze met sterke argumenten zou weg zetten.


  Maak melding

 43. Jojo,je weet nooit hoe een koe een haas van vangt.Een kleine raffinaderij kan men uitbouwen tot een grote raffinaderij.In Europa gaat men voor alternatieve energie maar in de rest van de wereld zal het gebruik van fossiele brandstof niet afnemen.


  Maak melding

 44. RobG

  Die koe zal nooit een rol spelen op een andere schaal dan de Surinaamse.

  Hoe diep is de Suriname rivier. Voor een echter raffinaderij heeft men bekwaam personeel nodig en stevige infrastructuur en grote lokale voorraad in de grond.
  Nu is de de voorraad ongeveer 70.000.000 barrel en pompt men er dagelijks ongeveer 16.000 op ofwel men heeft bewezen 10 tot 15 jaar voorraad. Dodson heeft mij ooit verklapt dat er wel wat meer bewezen in de grond zit maar dat Staatsolie dat toen (maart 2015) niet formeel bekend maakt omdat dan Bouters nog meer geld zou uitgeven op rekening van Staatsolie.

  Ook al worden er gigantische voorraden of shore gevonden dan is de kans heel klein dat het onshore verwerkt gaat worden gezien de partners die deelnemen. Het is dan veel efficiënter een FPSO te leasen en de olie af te voeren naar rafinnaderijen die beter geschikt zijn danwel door hun schaal veel efficiënter en goedkoper zijn.

  De staatsolie raffinaderij is een mini operatie voor speciale olie (saramacca crude).

  Ten aanzien van Duurzaamheid zit u er weer naast. Juist in derde wereld landen zullen op korte termijn alternatieve technieken interessant worden omdat ze lowtech worden.

  Brokopondo is nu heel ondoelmatig omdat het verval te gering is en de watertoevoer te beperkt. Dat wilde men met een veel te duur Tapajay project herstellen.
  Echter men kan op korte termijn het effect van Tapajay ook realiseren door in het trace van de hoogspanningsmasten Brokopondo Paranan een zonnefarm te plaatsen overdag gaan sparen op Brokopondo stroom en als de zonnekracht afneemt weer Brokopondo bij schakelen.

  In Suriname kan men na dat men zuiniger wordt met energie (hogere prijzen) met hele kleine beetjes extra opwekcapaciteit de efficiency van Brokopondo enorm vergroten terwijl men Sarmacca straat als noodvoorziening kan gebruiken en dus HFO kan gaan exporteren.

  HFO is de standaard voor arme landen omdat de investeringen relatief laag zijn echter overall is het duur. en wordt het duurder als de olieprijzen weer aantrekken.

  De bezem moet door EBS en Alcoa moet men aan de overeenkomst houden en dat is (bronnen Boksteen en Eersteling) dat men bij beëindiging activiteiten van Suralco in Suriname Brokopondo in goede staat van onderhoud en met een vervangingsreservering overdraagt.

  Volgens mijn geheugen zou een optimaal functionerend Brokopondo (dus permanent vol meer) vrijwel genoeg energie voor heel Suriname kunnen leveren.
  Brokopondo is gepland voor 6 turbinens met een geïnstalleerde opwek capaciteit van 189 Mega Watt.
  ter informatie zie blz 5 van ingevoegde link. Ik heb www weggelaten zodat de virus controle van Waterkant niet overspannen wordt.

  cedla.uva.nl/20_research/pdf/vDijck/suriname_project/Deelstudie.pdf

  Ik heb deze link ook ingevoegd zodat u kennis kunt nemen dat er voor de NDP regering best gestructureerd na gedacht werd over de energie opwekking en er plannen lagen waar Bouterse later het zijne mee gedaan heeft. Vaak weinig goeds.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.