Opening brug over de Patamaka-kreek

15

Dennis Lim A Po, Surgold assistant mine manager(l) en de districtscommissaris Mavrick Boejoekoe van Sipaliwini ressort Patamaka(r) afgelopen vrijdag bij de onthulling van het naambord van de die dag opengestelde brug over de Patamaka-kreek. De plaatselijke gemeenschap is blij met de brug, maar volgens de dorpskapitein van Krabu Olo, David Koina, maken de mensen zich zorgen dat zij zelfs voor de eenvoudigste banen niet in aanmerking zullen komen bij de goudmaatschappij. Hij heeft de leiding van Surgold gevraagd om te denken aan jongeren in het gebied, wanneer er arbeidsplaatsen beschikbaar komen.

15 REACTIES

 1. Off the record

  LIMA – De Peruaanse regering heeft maandag voor een groot deel van de zuid-oostelijke regio Madre de Dios de noodtoestand uitgeroepen, omdat het gebied kampt met hoge concentraties kwik. De kwik is afkomstig uit de illegale mijnbouw. Via rivieren komt het schadelijke metaal in vissen terecht die de belangrijkste voedselbron zijn voor de lokale bevolking van het stuk Amazonegebied.

  Ongeveer 40 procent van de 110.000 inwoners tellende regio kampt met te hoge concentraties kwik in het lichaam. Het vervuilde gebied beslaat zo’n 85.000 vierkante kilometer.

  Suriname kijkt neemt waar en gaat zitten slapen totdat het te laat is om te reageren.


  Maak melding

 2. Bigi Sma

  Newmont heeft in 2009 in Ghana grote Cyanide vergiftiging veroorzaakt zonder dat te herkenen.
  Newmont werd/wordt in Ghana ondersteund door IFC een commerrciele dochter van IMF
  In januari 2009 trad Adriaan van Kersen aan als Groupe executive operations Afrika in Ghana. Nu is hij Managing Director Surgold.


  Maak melding

 3. Jojo
  Het lijkt wel alsof de wereld niet bestaat voor Suriname en de Surinamers, tenminste een deel van hen.

  Waarschuwingen te over bij het gebruik van kwik
  Waarschuwingen te over m.b.t. de handel en wandel van IMF
  Waarschuwingen te over en niets doen terwijl het volk hierdoor zal lijden.

  Tja wat zou je dan nog meer moeten doen?
  Zoals de meeste Surinamers in Suriname doen?
  Namelijk doen alsof je neus bloed en als en blinde geit lopen achter een ezel denkende dat die ezel de oplossing is.
  Maar schijn bedriegt want “Asie gogo lonte ma ai ka 4kanti”


  Maak melding

 4. En dit is vooruitgang de bruggen en straten, Suriname voorwaarts met de (IMF)…………….Bégie bégie gie morro money no.


  Maak melding

 5. @SabatoeFranse
  Ja hoor zo werkt de kringloop’
  Bouta dankt de IMF voor de leningen en de IMF op zijn beurt bedankt de bevolking voor het terugbetalen met interest, Het moet zo zijn ,
  Bouta bedankt de Imf-De IMF en de patamakanen bedanken de belasting betalers van Suriname.
  Wat een gelukkig volk die patamakanen die hoeven niks terug te betalen,dankzij bouta ,de Imf en de rest van de bevolking.


  Maak melding

 6. Lim A Po la en Senior Boerkie Mavrick Boejoekoe (ABOP) openen een brug naar de afgrond van SU, want Jr Boerkie Boesiegado ronny brunswijk BBA kan verdergaan met zijn ondernemerschap, het Amazone vernietigen als in Peru.
  Hij is net zo blij als moordenaar desiree delano bouterse die bij het IMF aan het bedelen is geslagen.


  Maak melding

 7. Zwaar overtijd dat districtscommissarissen dat niet uitziende koloniale kloffie een keer in de kast gaan ophangen. Ziet er gewoonweg anno 2016 totaal niet meer uit, echt een relikwie uit de koloniale tijdperk!

  Zelf de erg politionele klinkende benaming “districtscommissaris” is hoog nodig toe om een keer gepimpt te gaan worden. Noem de functionaris gewoon “Gouverneur van het district of deelstaat Sipaliwini”. Een benaming die overeenkomstig en in lijn zou zijn met andere landen in de regio


  Maak melding

 8. Nationals, Gouverneur is ook een koloniale titel.
  Het zal mij een zorg zijn hoe ze zo iemand noemen, als hij/zij goed werk verzet vind ik alles goed. Niet omdat ze iemand Zijne Excellentie President noemen maakt dat hem geschikt voor die baan, sommige figuren in die positie zouden ze beter Zijne Kumakoisi President kunnen noemen.


  Maak melding

 9. Kijk naar die foto. De heer rechts heeft net gekakt en haastig z’n broek opgetrokken bij het zien aankomen van visite.
  De heer links heeft dat door en wil liever geen hand geven. Hij is terughoudend.


  Maak melding

 10. Sranang sa wini. Investeren in infrastructuur. Zonder risico`s geen succes, geen vorderingen, geen resultaat. Offeren voor de toekomst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.