IMF: herstelprogramma vergt inzet alle Surinamers

56
'Breuk met IMF: Suriname komt als oplichter over'

PARAMARIBO/WASHINGTON, 24 mei – Het IMF neemt op zeven en twintig mei een definitief besluit over de leningaanvraag van Suriname. Volgens het fonds komt op die dag haar bestuursraad bijeen. Het IMF is tevreden over maatregelen als de verhoging van energietarieven.

“De regering van Suriname heeft belangrijke stappen genomen ter uitvoering van haar eigen hervormingsprogramma als antwoord op de moeilijke economische situatie in het land. De autoriteiten hebben reeds alle voorbereidende acties ondernomen die zijn overeengekomen tijdens gesprekken met IMF-deskundigen”, meldt het IMF in een persbericht. De bestuursraad neemt op zevenentwintig mei een besluit.

Het betreft een Stand-By Arrangement of SBA, geld dat op elk noodmoment beschikbaar is. De lening bedraagt vierhonderd en acht en zeventig miljoen dollar. Het herstelprogramma wordt aangemerkt als “uitdagend.” Het vereist “grote inzet van de hele samenleving bij het stabiliseren van de economie.” Het fonds ziet het program afrekenen met onderhuidse economische problemen en de weg vrijmaken naar duurzame groei.

Bekijk ook:

56 REACTIES

 1. Realiseren wij ons dat wij onze zelfstandigheid uit handen hebben gegeven?
  Wordt onze president nu de gouverneur van Suriname?
  Is Suriname uit elkaar gevallen en wordt het nu bestuurd door verschillende mogendheden:
  1. De IMF
  2. De chinezen
  3. De moslims
  4.de andere vreemde goudzoekers
  Dat heet neokolonialisme. President. Is dit het plan geweest?

  De IMF is tevreden over Suriname? Ik schaam me . Wat je allemaal niet moet opgeven om een moordenaar te redden de prijs is te hoog!


  Maak melding

 2. Jong Suriname

  Hoe komt het dat wij de Surinamers onse Indentiteit aan het kwijt raken zijn… of bestond die er Uberhaubt.


  Maak melding

 3. Dit is een standaard reactie vh IMF…dat ze tevreden zijn over de genomen maatregelen..In het verleden heeft IMF zich ook positief uitgesproken over bepaalde beleidsmaatregelen van landen waaraan zij een lening zou vertrekken..terwijl een maand daarna bleek dat de leider van 1 van die leden meer dan 25 miljoen dollar op een buitenlandse rekening had..In de jaren 90 kreeg Malawi ook “steun” vh IMF..waarbij soortgelijke voorwaarden als aan Suriname werden gesteld..Malawi heeft op een gegeven moment de overkomst verbroken omdat het volk er slechter van werd..Hierdoor moesten ze een enorm boetebedrag betalen..Maar nadat ze de landbouw op hun eigen manier bedreven konden ze de subsidie aan bepaalde staatsbedrijven hervatten met als gevolg dat het volk het minder zwaar kreeg ..hun graanexport leverde daarna genoeg op om te exporteren naar aangrenzende landen..


  Maak melding

 4. Trouwens: was het niet dezelfde volkspresident oftewel redimoesoe die enkele jaren geleden op een podium zei dat er vanuit Suriname dozen inhoudende levensmiddelen naar Nedeland gestuurd zouden worden..??
  En ik hoorde NAMIE, Paraman en onze grote vriend ROBG in koor antwoorden: JA PAPAAAAAA………


  Maak melding

 5. Er zullen geheid stakingen uitbreken. KUMAKOISI heeft nu zijn hand duidelijk overspeeld met de komst van het IMF.

  WEG MET DIE CHARLATAN KUMAKOISI, WEG MET DE MAN DIE ZIJN INNERCIRCLE HEEFT VERRIJKT.


  Maak melding

 6. @Robindo.

  Is het een onderwatersteek.pakketen levensmiddelen naar NL. Sorry de generatie na 75 verdient het niet om dozen vol met levensmiddelen uit Nederland te krijgen.
  Ik zou alle Ned.surinamer willen adviseren om niets richting su te sturen. Voor niemand.

  Tjee


  Maak melding

 7. Deze killer DDB- Ingi djoeka mix kan geen land regeren. Vooral niet als je djoeka bloed heb en daarbovenop omringd bent door djoeka adviseurs


  Maak melding

 8. @Robinho

  Bedankt voor je posting

  Su is bankroet dus men kan er niet onderuit,ergens aankloppen. Het geld moet nu dringend ergens vandaan komen. Wie of wat verspild of zich verrijkt heeft is nu effe niet van belang. Zolang de anti-corruptie wet niet gemaakt is zullen wij te kampen hebben met onsmakelijke praktijken op hoogste niveau.

  DDB heeft steeds in zn verkiezingscampagne erop gewezen dat wij moeilijke tijden tegemoet zien en dat Su een ieders bijdrage nodig zal hebben. De meerderheid van het electoraat heeft toch weer NDP gestemd.

  wij kunnen net als Malawi indien het na de lening van het IMF beter gaat met onze economie de boetegelden betalen en weer op eigen krachten verder.
  @least moet Su nu dringend uit de slop gehaald worden mbv leningen.

  ellelange discussies op dit forum levert geen geld op of verlost Su niet uit de benarde situatie.


  Maak melding

 9. @(real) anoniem..
  Ik begrijp de strekking van je post, maar problemen..ook als die van financieel economische aard zijn, moet je bij de wortel aanpakken..symptoom bestrijding is niet afdoende..! De wortel van het “probleem” in Suriname is in mijn beleving Bouterse met zijn wanbeleid en corrupte clan..Zijn achterban is voor een groot deel naïef en het ander deel weet bliksemsgoed dat er sprake is van wanbeleid, verkwisting , criminele handelingen en corruptie, maar kijkt de andere kant op omdat ze kennelijk direct of indirect daar van profiteren..
  Bouterse staat aan het hoofd van een institutionele criminele organisatie..dan bedoel ik niet dat mensen als Dodson en bijv die jonge minister van sport daarvan deeluitmaken, maar de innercircle van Bouterse..Enkele van zijn adviseurs, Limbo, Sloot, Janasch, Linscheer, Alibux, Hoefdraad, delen van de CTU, enkele parlementariers uit de coalitie,Parmessar, Hooghart …minister van Dijk Silos fungeert samen met haar dochter en advocaat Kanhai als de juriste adviseurs van deze INSTITUTIONELE criminele organisatie.


  Maak melding

 10. Ik ben in het rijtje van criminele adviseurs cq handlangers de belangrijkste persoon vergeten: RAMON ABRAHAMS en niet te vergeten Herrenberg , Graanoogst, Boereveen en Dillip Sardjoe


  Maak melding

 11. TUNESIA heeft een lening van 2.9 billion of miljard van de IMF gekregen en moeten in 4 jaren terug betalenelk jaar met 700 miljoen. Hun budget kan dat dragen.
  Zo op 23Mei kunnen we weten hoe lang en hoeveel per jaar Su moet terug betalen. Staat er niet bij wanneer TUNESIA moet beginnen met de terug betaling. Hoop dat de Su pers het uit kan vinden voor Su op 27 MEI.Het mag geen staatsgeheim zijn.
  Wel paarse stemmers ik hoop dat je schouders niet paars en bont en blauw worden van de zware lasten.


  Maak melding

 12. Je ziet ze zijn er allemaal…de creool,hindoestaan,”witte”man..Onder deze soort bevinden zich ook oprechte Hindoestanen,creolen etc..Daar moeten wij naar op zoek gaan.en deze boeven nooooiittt meer.Ja,al de posting helpt Suriname niet voorwaarts….maar voor de toekomst (nabije) :WEG MET DE NDP…WEG MET DDP..WEG MET ALLE BOEVEN!! JE KAN JE LANDGENOTEN NIET GENOEG WAARSCHUWEN.!!!


  Maak melding

 13. Eerlijk waar…kon het maar rusten op en enkel op de schouders van die ervoor gingen en erom vroegen..Maar niet mn arme landgenoot..die nergens om heeft gevraagd,geen handje klap op meetings maar gewoon druk was met zijn gezin.Het hoofd boven water te houden…Boontje hier…tomaatje daar.


  Maak melding

 14. De aanbidding en bezit van Mammon Geld in dit luchtkastelen tijdperk,waar geld uit het niets wordt geschapen,door de geldperstmachines van het Babylon Systeem,van bovenaf naar beneden alle zogenaamde rijkdom als een piramide spel is gecreëerd,waar men een obsessie,veslaving aan heeft die gebaseerd is op vertrouwen en handelen in kennis(technologie )en producten van vraag en aanbod,door het ingewikkel gemaakte contructiesysteem van inflatie,deflatie, hyperinflatie van in troebel water is het goed vissen van corruptehandelingen op de Wereldmarkt in natuurlijkegrondstoffen, mineralen , vruchtbare gronden en moderne slavenij,in de derde wereldlanden,waar mensen 2€ /dag verdienen,en andere 5000€/dag verdienen en draaiende gehouden,door Wall Street als basis dienen voor dit globaliseren Systeem ,waar rijken steeds rijker worden en armen steeds armer worden,maar MASRA YAHWEH ZIJN GERECHTIGHEID is zeer nabij .


  Maak melding

 15. Het zijn niet alleen creolen maar ook Hindoestanen die hier voor gekozen hebben .. Het ligt niet aan ras of cultuur maar eerder aan persoonlijke ontwikkeling ..

  Een Surinamer is een migrant en komt oorspronkelijk uit een van de vijf werelddelen .. De inheemse mensen van Suriname waren de indianen, de Arowakken ..

  Eerst uitgebuit door kolonisten en nu door een kondreman … Van slaaf naar schuldenaar ..wat is erger ..

  Geloof in de kracht van het volk .. Velen hebben al ingezien dat ze een verkeerde keuze hadden gemaakt .. Eenheid geeft macht .. Grijp in en maak voor altijd een einde aan deze ellende .. Suriname een machtsstaat of maffiastaat dat wil je toch niet ?? !! ?? !!

  En EIS van een ieder bij de overheid en van een ieder die het volk moet vertegenwoordigen een “STATUS VAN GOED GEDRAG” ..

  Suriname kan beter en verdient beter ..

  Alles voor a swietie Sranang, Justitia Pietas Fides ..


  Maak melding

 16. Beste Robinho,

  Suriname is het enige land in de wereld waar een strafblad op je cv genoeg referentie is voor een duur betaalde baan als beleidsadviseur van de meest criminele president op deze aardbol.

  Als Dino morgen zou vrijkomen zou Bouterse hem direct en baan aanbieden als adviseur.

  Zo ziek is Suriname onder Bouterse.


  Maak melding

 17. De geschiedenis herhaald zich alleen op een grotere schaal,

  Wijdenbosch had ook alles in de uitverkoop gedaan. Echter hebben zijn opvolgers ondanks alle ellende en schulden het IMF binnen gehaald. NEE.
  Venetiaan heeft met de weg van de geleidelijkheid uit een extreem diep daal de weg voorwaarts gevonden. Door de tering naar de nering te zetten en schulden te settelen.

  Deze regering graaft steeds grotere gaten om gaten te dichten.
  Zie de lening via Oppenheimer Fund. Er moest $ 50 mio af gelost worden bij RTB, waarna RTB voor $ 50 mio inschreef op de Oppenheimer lening en haar lening verzekerd kon worden.
  Ook Staatsoli heeft in mi 2015 haar obligatie lening door gerold en extra schuld genomen.
  Er wordt afgelost door een steeds grotere schuld te nemen.

  Er zijn genoeg mogelijkheden om de weg voorwaarts te vinden door echt te gaan werken en niet meer te lenen. De leningen die nu mogelijke worden zullen voor het grootste deel verdwijnen in de te korten van de regering en dat MOET voorkomen worden.


  Maak melding

 18. En zo gaat het helaas overal.

  Een paar rijken en corruptelingen roven het land leeg, zorgen dat hun gestolen gelden goed belegd worden en als er een herstelplan komt roepen ze in alle toonaarden dar iedereen moet bijdragen.

  Nog even en we krijgen dezelfde toestanden als in Venezuela waar een niet capabele president het land naar de klote heeft geholpen, de mensen niet te eten hebben, er geen medicijnen zijn en de mensen niet eens basiszorg hebben.
  Gelukkig pikken ze het daar niet. Gemobiliseerde militairen en militie ten spijt ze gaan de straat op en laten hun stem horen.


  Maak melding

 19. Zolang Bouterse president is, mag het IMF mijn steun aan het herstelplan vergeten. Het enige waar ze op kunnen rekenen is dat ik alles zal doen om Bouterse zo snel mogelijk te laten oprotten, pas na het tijdperk NDP kunnen ze op mijn bijdrage rekenen, ik ben toch niet gek om op te draaien voor het salaris van al de staatsadviseurs, de firstlady en de andere profiteurs, laat het IMF Bouterse maar verplichten al die parasieten, inclusief de bisschop, een schop onder hun kont te geven voordat het IMF van mij verlangt dat ik een bijdrage lever.


  Maak melding

 20. Volk van Suriname laat de IMF het niet voor ons bepalen. Bouta geeft ons problemen genoeg ,nu moet het LIJDEN ondert deze maniak stoppen!!!\De straten op mensen !!!
  Jij kan wat voor het land doen ,het is niet omgekeerd!!!
  Nu is het zien of jullie gewillig willen lijden of juist bevrijd willen worden!!!!
  De strijd gaat tussen Het IMF+bouta vs de REST van het volk.!!!
  KOM DE STRATEN OP!!
  Weg met het IMF EN BOUTA!!


  Maak melding

 21. Deze stukjes uit de intentieverklaring ontbreken:

  “The authorities program includes measures to strengthen the social safety net, including through increased spending on social cash transfer programs, to moderate any negative impact of macroeconomic adjustment.
  It also provides tax breaks to protect taxpayers purchasing power and raises capital spending to create jobs and build infrastructure.”

  “We welcome the decision taken in recent days to raise electricity tariffs to cover 60 percent of the cost of electricity production, while structuring the tariffs so that the biggest consumers bear the largest part of the adjustment burden. The gradual elimination of electricity subsidies will make space for better targeted social spending and improve the fiscal situation.”

  Zo te lezen worden de sociaal zwakkeren behoorlijk gecoverd. In een andere case zou dit een normaal gegeven zijn.
  Maar in suri heeft juist deze groep gezorgd voor de huidige situatie door hun stemgedrag.
  En ik vraag me af hoezo gecoverd, als de prijzen van de 1ᵉ levensbehoeften blijven stijgen en geldontwaarding plaats vind.

  Met deze constructie blijven deze mensen van generatie op generatie afhankelijk en op een bepaald niveau steken. Ik zie nergens iets over scholing en/of banen.


  Maak melding

 22. Gecondoleerd, van wat het Front had achtergelaten is neks meer over aan gelden in de staatskas. Alla reserve foe 1.2 miljard aerkan dalla is binnen vijf jaren leeggeroofd door baas en co. en a srd sterft langzaam maar zeker aan waardeverlies, oerdomme paarse zombies. Neks no fout als de lijder van de nationale dedesma partij en roversbende nog meer mi e go ka paarse schulden zullen aangaan op jullie konto. Niet klagen oerdomme paarse stommelingen, maar gratis eten en drinken de paarse schijt en pis van jullie stinkend rijke lijder en zijn corrupte roversbende, wonend op de paarse stinkende paarse vuilnisbelten van de Suribabwaanse misdaadstaat her en der zal het verder verworden, voor al die verarmde paarse paria,s die krijsten…..soso lobi baas, de onschuldigste leugenaar en misdadiger. Wo ka.


  Maak melding

 23. En nu bek houden,en aan de slag,dat geldt ook voor jullie,saboteurs doe wat voor je land ipv slap te ouwehoeren,en Suriname af te kraken.meewerken of op sodemieteren….HIT THE ROAD…!!!!!…a IMF deal e go doro.paars wien a torie,..BOUTA 4 PRESIDENT ,..ook na 2020…ADIOS somo lonny,santoki,..NPS kunnen we sowieso vergeten ding datie skrap sominlanga.


  Maak melding

 24. @ Esmerald
  Wederom bedankt voor je posting
  It also provides tax breaks to protect taxpayers purchasing power and raises capital spending to create jobs and build infrastructure.”

  Op deze wijze blijft de koopkracht gehandhaafd en zullen er banen worden gecreëerd

  Het IMF hoopt dat als de burger minder belasting gaat betalen,men meer gaat consumeren en het bedrijfsleven voor meer banen gaat zorgen.
  Het is hopen op.
  Bouterse heeft ook belastingverlaging beloofd. Het is er nog niet van gekomen.
  Wat het IMF over het hoofd ziet is dat deze belastingmeevaller onvoldoende zal zijn om de koopkracht te stabiliseren.
  De koopkracht is gedaald door waardedaling van de SRD
  1. importkosten stijgen en daarmee de prijs in de winkel.
  Deze zag het IMF, maar
  2. De detailhandel verhoogt stomweg zijn prijs om een hogere winst te behalen. Aan de lijve ondervonden.

  Ik haal een positief puntje uit het artikel en dat is dat het IMF conjunctuurpolitiek wil bedrijven. De nadruk ligt in eerste instantie dus op de bestedingen.
  Hopelijk betekent dit voorlopig geen massa ontslagen (bij de overheid).
  Het is slechts hopelijk


  Maak melding

 25. @
  soso lafu paarse zombies
  ———————————————————————————–
  Types,als jou met garnalen hersenen,moet men elke keer weeeer uitleggen waar het geld gebleven is ie brenie noh ? half gare rotie pannenkoek.!!


  Maak melding

 26. NDP-HERSTELPROGRAMMA ????????????

  Bevolking, noch DNA , noch deskundigen en BELANGENGRPOEPEN mogen het ZOGENAAMDE HERSTELPROGRAMMA lezen OF BESTUDEREN !

  DESI, GO SRIBI YERE !!!

  HOEVEEL AMBTENAREN worden ONTSLAGEN ???

  HOEVEEL VERHOGINGEN van de EBS-Tarieven volgen nog ???

  Opa Desi onderschat het VOLK, NDP plus Desi-clan, ZET ONZE MILJARDEN TERUG in de Staatskas !!!

  Ook de VERS GEDRUKTE EN IN OMLOOP GEBRACHTE,
  ONGEDEKTE 2,8 MILJARD AAN SRD-BILJETTEN !!

  UN NO LAW, YERE !!!


  Maak melding

 27. @Damsko , vraag het aan ABRAKADAMSKi en DESI !!!

  Zij kunnen ALLE VERDWENEN RESERVES , GOUD en gedrukte Ongedekte SRD-Miljarden TERUG storten in Staatskas !!

  DE HELE CORRUPTE NDP-BENDE KAN WEG !!!


  Maak melding

 28. ‘Slaaf, ontmoet je meester’.. Lord Jakob Rothschild..!

  Dit is werkelijk de rijkste man in de wereld, en dus niet Bill ‘Windows’ Gates… En wanneer je briefjes geld in je portemonnee hebt op dit moment, is de kans bijna 100%, dat jij ook een schuldbekentenis, of een IOU, zoals ze dat in het Engels zeggen, aan deze man hebt. Hij is direct of indirect de eigenaar van jouw huis, dat je als onderpand op je hypotheek hebt gegeven, de lening op je auto, je credit cards en zelfs je stuk grond is van hem. Zijn naam is Jacob Rothschild.

  De spelregels voor de politici worden door hen bepaald via hun instituten als, IMF, Wereldbank en BIS. Ook maken zij de dienst uit bij de Wereld voedsel organisatie (FAA), Wereld Handels Organisatie (WTO) en de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO). Kortom, de gehele samenleving wordt door hen gedomineerd. Door gebruik te maken van allerlei ingewikkelde constructies en stromannen blijven zij zelf op de achtergrond en treden niet of nauwelijks in de openbaarheid.


  Maak melding

 29. Beste mensen,
  Ezels waarom reageren jullie niet richting IMF als ze vinden dat Suriname aan alle punten voldoet wie zijn jullie dan.
  Zo zie je dat het gros surineds niet kunnen nadenken en ook niet gehoord wordt door hun president.
  Jammer voor deze groep die tussen val en schip valt.


  Maak melding

 30. pico

  @ Esmerald
  Wederom bedankt voor je posting
  It also provides tax breaks to protect taxpayers purchasing power and raises capital spending to create jobs and build infrastructure.”

  ————————-

  Koopkracht handhaving? De koopkracht moet omlaag!
  De meeste koopwaar komt uit import.

  Conjunctuurpolitiek?
  >>>>Structuurpolitiek heeft het land nodig .
  De hele structuur moet herzien worden.


  Maak melding

 31. @ Gast
  Structuur heeft het land zeker nodig.
  Ik ben echter van mening dat structuurpolitiek NU nog niet aan de orde is.
  Het instorten van de economie, als gevolg van inzakken van de bestedingen verdient prioriteit.Conjunctuurpolitiek!
  Daarna,maar pas daarna kunnen we gaan kijken naar structuurpolitieke maatregelen. Zoals
  Investeringen in onderwijs, infrastructuur, gezondheidszorg
  bestrijding corruptie.
  Maar nu eerst voorkomen dat tienduizenden sterven van de honger.
  Ik heb dit eerder aangegeven toen ik schreef over IMF. Zij zorgen dat de economie er beter voor zal staan al gaat het ten kostte van het volk.
  Zie Henk Molenaar
  …… patiënt overleden


  Maak melding

 32. Gast
  “Koopkracht handhaving? De koopkracht moet omlaag!
  De meeste koopwaar komt uit import”

  Ja, hoor de koopkracht moet omlaag. Nog nooit zo’n grote onzin gelezen.
  Energietarieven omhoog, belastingtarieven omhoog. ziektekostenverzekeringen omhoog, huren omhoog. Waarde SDR omlaag.
  Sleep well.

  Als je de import wil terugdringen zijn daar heel andere instrumenten voor. Ik zal je op weg helpen
  – deviezenvergunningen
  – importquota
  – importheffingen.
  Maar jij wil de koopkracht van de burgers verlagen.
  Grrrrr


  Maak melding

 33. pico

  Gast
  “Koopkracht handhaving? De koopkracht moet omlaag!
  De meeste koopwaar komt uit import”

  Ja, hoor de koopkracht moet omlaag. Nog nooit zo’n grote onzin gelezen……………..instrumenten voor. Ik zal je op weg helpen
  – deviezenvergunningen
  – importquota
  – importheffingen
  ____________
  __–
  U denkt toch niet dat u voor de burger kan bepalen wat die wel of niet koopt?
  Deviezenvergunning ?? heeft u wel zaken gedaan in Sur.waarbij u valuta nodig heeft?
  Importquota ?? dus lange rijen voor babyvoeding ?
  Importheffing?? denkt u dat dat naar willekeur kan?
  Vergeet niet dat importheffing ook het leven duurder maakt als het binnenlandse product veel duurder is dan het importproduct.

  Laat de bestedingen terugvallen tot het autonome deel door de koopkracht te verminderen. U weet vast wel hoe wat de instrumenten zijn.


  Maak melding

 34. @ gast.
  Ja hoor,
  De bestedingen moeten terug tot het autonome deel.
  ONZIN
  De beter betaalden zullen en kunnen altijd de goederen kopen die zij willen.
  De arme bevolking sterft! Ja ik stem op SP, mijn buren en collega’s denken VVD. hahaha. laat ze in de waan

  Deviezenvergunning, Antwoord ja!
  Importheffing, je ontkracht je eigen argument:
  “Koopkracht handhaving? De koopkracht moet omlaag!
  De meeste koopwaar komt uit import.
  Jij wilt immers minder import door de koopkracht te verlagen.
  Ik pak de koe bij de horens, namelijk importquota , natuurlijk niet voor alle producten, hèhè, maar voor bepaalde producten bijvoorbeeld luxe goederen.
  Importheffing, het mes snijdt aan twee kanten
  1. De overheid ontvangt geld
  2. Bepaalde buitenlandse producten worden duurder, de niet-noodzakeleijke producten (luxe) en/of de producten die “we” zelf kunnen produceren. Welke dat precies zijn weet ik niet. Kip? rijst? groente? fruit?
  Volgens mij zou ik een goede leraar kunnen zijn, Helaas het salaris is te laag en ik ben te oud


  Maak melding

 35. @Facts,De meeste mensen slapen nog,of houden zich dagelijks bezig met DDB de Marionet,na hem de nieuwe Marionet, opgesteld door de onzichtbare Poppenspelers van het grote BABYLON .


  Maak melding

 36. @ pico gast x esmeralda enz

  spaar je de moeite om het nieuws te volgen over de te komen gebeurtenissen.
  ik zal jullie de toekomst voorspellen.
  het herstelplan , of wat ervoor moet doorgaan is onvolledig , onbetrouwbaar en amateuristisch van opzet .
  goed voor de prullenbak dus.
  de srd zal eerst even zakken om daarna met sprongen te stijgen.
  de coalitie en met name boterse zal in het begin naar de pijpen dansen van het imf.
  na verloop van tijd zullen zij dat ook niet meer doen vooral als het nieuws uitlekt dat er op mysterieuze wijze geleend geld van het imf verdwenen is.
  door het niet nakomen van de contractuele verplichtingen die de coalitie met het imf overeengekomen zijn , zal het imf zich genoodzaakt voelen om suriname in een financieel en economische ellende te storten om hun geleende geld terug te krijgen.
  staatsolie ,slm , ebs enz gaan naar de veiling.
  inkomen uit de goud en houtsector zullen ook weggedragen worden.
  de bevolking zal natuurlijk massaal voor niets de straat op gaan.
  tegen die tijd zal boterse de benen nemen .
  boterse zal een kleine onderzee boot klaar hebben liggen die hem naar Venezuela zal brengen.
  in venezuela zal hij zijn laatste dagen doorbrengen als god op aarde.
  zijn friends en fam leven dan nog lang , stinkend rijk en gelukkig.

  en wij ……………………………………..?


  Maak melding

 37. pico

  @ gast.
  Ja hoor,
  De bestedingen moeten terug tot het autonome deel.
  ONZIN

  @ Gast
  Structuur heeft het land zeker nodig.
  Ik ben echter van mening dat structuurpolitiek NU nog niet aan de orde is.
  Het instorten van de economie, als gevolg van inzakken van de bestedingen verdient prioriteit
  ______________-

  U zegt dat de economie instort door inzakken bestedingen.
  Dus u wilt Keynes toepassen die u ooit gepasseerd noemde? Trouwens, Keynes zou voor Sur. funest zijn.

  Wat u nu in Sur. gebeurt komt niet door inzakken bestedingen maar het gevolg van … .U verwisselt oorzaak met gevolg. Het is zogezegd niet de conjunctuur die de oorzaak is .. De conjunctuur is het slachtoffer van …..
  Dat er winkels en bedrijven sluiten is deels ook shake out. Rauwe correctie die vroeg of laat toch zou plaatsvinden.

  Ik ben het alleen met u eens als u zegt dat conjunctuurpolitiek ook consumptie en koopkracht omvat.
  Maar om de oververhitting van de bestedingen door veel consumptief krediet tegen te gaan zal de koopkracht omlaag moeten . Terug naar het autonome.

  Snap niet zo goed wat u met deviezenvergunning bedoelt.
  Deviezen het land uit? Zolang het eerlijk verdient is, no problem. De ( particuliere) praktijk in Sur., voor zover ik weet en kan overzien, is dat deviezen niet door de Sur. zelf worden verdient en weggebracht worden naar het buitenland.
  Als je een huis verhuurt aan een toerist en je neemt je geld mee naar het buitenland ( vakantie of inkopen doen), waarom dan een deviezenvergunning ?
  En weet u wat het in de praktijk betekent voor bedrijven?
  Hinderlijke stagnatie!

  Valt mij op dat u wel’s economische factoren/ begrippen niet op de juiste wijze gebruikt.
  Tot slot vraag ik me af hoe uw conjunctuur politiek eruit zou zien.


  Maak melding

 38. De lafhartige IMF (International Mother Fuc…) houdt de besprekingen geheim en chanteert de bevolking vervolgens door te stellen dat zij de schuld zijn als ze niet meerwerken aan hun eigen ellende.


  Maak melding

 39. IMF heeft de hamer en ze slaat er op los. Maar hun schuld is het niet, want de regering van Suriname is bij ze gaan bedelen. Heeft IMF gezegd dat ze Suriname gaan helpen om de productie op te schroeven en afzetmarkten te vinden? Dan hoe ga je er bovenop komen?


  Maak melding

 40. @Gast
  Ik snap waar het onder andere mis gaat bij u.
  U zegt dat de economie instort door inzakken bestedingen.
  Dus u wilt Keynes toepassen die u ooit gepasseerd noemde? Trouwens, Keynes zou voor Sur. funest zijn.

  Schijnbaar bent u niet verder gekomen dan conjunctuurpolitiek is Keynes. Let wel ik schrijf niet conjuncturpolitiek = Keynes
  Als u de ontwikkelingen na ’80 had gevolgd wist u dat dit allang niet meer Keynes is. Ik denk dat u ooit slechts geleerd heeft:
  Klassieken, Keynes, Monetaristen.
  Ik kan alleen adviseren. Bijscholing
  We werken ook niet meer met MSDos
  Niet bij de tijd is mijn conclusie.
  Ik kan elk door u aangehaalde punt met gemak onderuit halen, maar ik ben niet van plan om college te geven aan 1 persoon.
  Waterkant is voor velen.


  Maak melding

 41. Ik herhaal: de Oppositie had het IMF duidelijk { zwart op wit }moeten maken, dat wij, na electorale { verkiezing} overname, de gelden geleend door Baas Boef Bouterse en consorten niet, nogmaals, niet zullen terug betalen.
  Het allergrootste deel van Suriname { surinamers in en buiten Suriname}, zijn falikant tegen inmenging van IMF in Suriname.


  Maak melding

 42. @ Mul
  Dat is ook gen probleem voor het IMF
  1. Zij hebben goud als onderpand genomen. Dus al betaalt Su niet, niets aan de hand
  2. als je je schulden niet betaalt, zal geen land/instelling je ooit meer vertrouwen en dan ook geen geld meer willen lenen.
  3. Bij import zal je eerst moeten betalen voordat er geleverd wordt.
  4. Rating dondert naar junkstatus
  Conclusie;
  je kan maar beter terugbetalen.


  Maak melding

 43. Damsco

  @
  soso lafu paarse zombies
  ———————————————————————————–
  Types,als jou met garnalen hersenen,moet men elke keer weeeer uitleggen waar het geld gebleven is ie brenie noh ? half gare rotie pannenkoek.!!

  Garnalen hersen of niet, die van jou zit vol van de paarse schijterij en pis van paars duivelse oerdomme indoctrinatie. Sam leki joe na ooktoe wang paars aasvreter van s’ lands grootste corrupte misdadige baas.Hihihi. Joe ne ka rti, leki deng potoe dong zombies, net als baas na soso roof..mpp dagu regering, lijder en oerdomme paarse zombie, wo ka.


  Maak melding

 44. Eigenlijk baas en paarse corrupte dievenbende e roof bakka adding alla sranang mangs, incl. die oerdomme paarse zombies. Allemaal onder het mom van IMF. Hahahahaha. Hihi. Nu kunnen baas didibri en zijn roverheid wederom stelen van de gelden uit het IMF, zgn als zijnde salaris, lobby en verder paars corrupte belangen veilig stellen. De kruimels die overblijven krijgen het volk en die paarse oerdomme stommelingen…..als zijnde schulden. Wo ka moro stratie dagu. Tjies alla deng dong paars ndpers mooi beet ( vol spot ). Want….toen ze werden gewaarschuwd in 2010 en 2015. no stem ndp en didibri. do legi a staatskas. krijsten zijn toen spottend….en bedreigend………NEKS NO FOUT ENNE WE GA WEER VO VIJF…….oeng ka dang hahahahha


  Maak melding

 45. @ Pico ” als je je schulden niet betaalt, zal geen land/instelling je ooit meer vertrouwen en dan ook geen geld meer willen lenen.
  Bij import zal je eerst moeten betalen voordat er geleverd wordt.
  Rating dondert naar junkstatus. ”

  Pico, ik heb het specifiek over het terug betalen aan IMF.
  Als je gewaarschuwd wordt niet met boeven in zee te gaan en je doet het toch, dan vind ik het gerechtvaardigd het IMF links te laten liggen. Leningen van o.a. banken moeten wel terugbetaald worden.

  Als wij goed omgaan met onze resources, dan heeft Suriname geen buitenlandse hulp nodig.

  Onze handel en industrie is in staat cash te betalen bij import van goederen.

  Tot slot: to hell met de ratings bureau!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.