IMF: regering heeft aan alle voorwaarden voldaan

88
'Breuk met IMF: Suriname komt als oplichter over'

Het Internationaal Monetair Fonds(IMF) is tevreden over de stappen die ondernomen zijn door de regering in Suriname, om een hervormingsprogramma voor de Surinaamse economie in gang te zetten. Volgens het IMF heeft de regering aan alle voorwaarden voldaan. Het fonds zal zich daarom op 27 mei buigen over de ondersteuning van het hervormingsprogramma, waarover eerder een intentieverklaring is getekend door president Desi Bouterse. De ondersteuning houdt in dat Suriname kan rekenen op een betalingsbalanssteun voor 478 miljoen US dollar. De demonstranten van de antiregeringsbeweging ‘We zijn Moe’ hebben afgelopen week deze voorgenomen lening van Suriname bij het IMF juist afgewezen.

Bekijk ook:

88 REACTIES

 1. Bouterse heeft Door met het IMF in zee te gaan, geesten opgeroepen die hij niet kan bezweren…!! De dag dat land en volk van Suriname hetzij politiek of natuurlijk van deze man bevrijd zijn, moet de eerstvolgende democratisch gekozen regering die dag middels wetgeving uitroepen tot nationale feestdag..en tegelijkertijd dag van de bevrijding…..


  Maak melding

 2. Aan alle voorwaarden voldaan? Dat is voor nu ….wat vindt je van inkrimpen van het overheids apparaat.Het teveel aan ambtenaren naar huis..de 7 even?Surinamers moesten massaal de straat op gaan en protesteren….er komt meer.Zo koud en laks..


  Maak melding

 3. IMF: Regering heeft voldaan aan alle voorwaarden!

  Dit geeft duidelijk aan dat er iemand is die voorwaarden gesteld heeft en iemand die heeft te voldoen aan deze voorwaarden.
  Niets geen vriendelijke gelijkwaardig en ander IMF, maar het reguliere IMF dat vanwege haar rigide taak het in standhouden van het Internationale Monetaire stelsel geen enkel probleem heeft met het in de ellende storten van de lokale economie.
  De rechtvaardiging van het IMF is jullie hebben zelf deze SUKKELS gekozen.

  Deze SUKKELS zijn nu elke 3 maanden nederig en slaafs voor de medewerkers van Mevrouw Lagarde om hun volgende termijn toegediend te kunnen krijgen


  Maak melding

 4. Het is dus duidelijk wie de komende jaren de baas is in Suriname: IMF.

  De bevolking van Suriname gaat de komende generaties bloeden voor het wanbeleid van 5 jaar Bouterse,.

  Suriname is de Titanic, IMF is de ijsberg en Bouterse zit als enige met zijn Paarse Roversbende in de reddingsboten.


  Maak melding

 5. Beste mensen.

  ik kan me niet in denken dat zo een grote instantie als de IMF van de daken loopt te mokken dat de surinamse regering aan alle voorwaarde heft voldaan om aan een lening te komen..

  ik ben benieuwd wat alle voorwaarde zijn.. en hoe komt het dat het woord corruptiebestreiding niet voor komt.. is het dan dweilen met de kraan open mensen.. volgens mij roken ze volop daar in het IMF hoofd gebouw.


  Maak melding

 6. Alleen het IMF en Bouterse c.s. kennen de voorwaarden.

  Dus of Suriname aan alle voorwaarden heeft voldaan is een sprong in het duister voor hen die het willen geloven.

  Er zijn meer voorwaarden. Welke diensten worden nog meer door subsidie in bedrijf gehouden??

  Waar moet er straks gesaneerd worden?

  Hoe lang krijgt het openbaar vervoer nog subsidie??

  Over een paar maanden zijn deze aan de beurt.

  Vandaag i jaar Bouta 2 nog 4 te gaan.


  Maak melding

 7. Babylon is als een economisch veelkoppige vraatzuchtigmonster of als een octopus met piranha kop en zijn Mega tentakels als de IMF, die zo blij zijn met zo’n makkelijke prooi, rijk aan natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen,goud en zeldzame mineralen en vruchtbare gronden voor hun Hedge Funds en andere Multinationals met hun duivelse wurgcontracten,feit is de meeste leiders van Suriname kennen de geschiedenis,oorsprong,en doel oprichting van bepaalde Internationale Banken,Instituten en Organisaties niet, waardoor ze in de val lopen en uitverkoop houden,door langlopende wurgcontracten,of men speelt onder een hoedje, Wat is de betekenis van Revoday ? als land je onafhankelijkheid geheel of gedeeltelijk bent kwijtgeraakt. SURINAM Wake Up Wake UP, ” The Day the Dollar Die, there be no more Corruption, the Day the Dollar Die ” Peter Tosh .


  Maak melding

 8. Aan alle voorwaarden ? Als het al klopt dan denk ik eerder aan de voorwaarden voor de 1e tranche.
  Voor de volgende tranche zullen andere voorwaarden gelden.

  Om de hulp te begrijpen zou ik dit willen zeggen.
  Stel u heeft 10 schuldeiser die met de deurwaarder dreigen.
  Iemand komt u te hulp. Hij heet IMF. Alle schuldeisers worden teruggebracht naar 1 , degene die u te hulp schiet, IMF. Dat vind je overzichtelijker.
  Samen gaan jullie inventariseren. IMF zegt: wat heb je aan verplichtingen en wat heb je aan bezittingen .
  Verplichtingen: Stroomrekening, waterrek.,2 studerende kinderen, steun moeder want ze heeft een laag pensioen, kerkcontributie, tuinman, schoonmaakster, enz… Bezit: salaris, aandelen, een huis, een auto, een koelkast, TV. enz..

  Meneer IMF zegt: o.k.. Ik betaal je schuldeisers in 6 mnd.termijnen en je betaalt me terug na 24 maanden in 12 termijnen.
  Voordat ik de eerste tranche stort, verkoop je de TV, koelkast en de auto.
  2e tranche : stop kerkcontr. , werkster eruit, kinderen van school en moeder krijgt niks meer.
  enz. enz… . ..

  Zo zou ik het aanpakken . Iemand een ander idee ?


  Maak melding

 9. Baas: ‘Bakra basi mi klari keba’, ik heb aan alle voorwaarden voldaan, het Surinaamse volk kan nu verzekerd zijn van vijf magere jaren en dsarna gaan we voor nog vijf.


  Maak melding

 10. Eindelijk een President die Suriname definitief om durft te vormen. Niet zonder vallen of stoten maar de komende hervormingen zullen uiteindelijk volgende generaties behoeden voor weer zo’n crisis.


  Maak melding

 11. Bouta moet opgehangen worden!
  Deze man fokt su behoorlijk op!
  Ik hoor dat hy ook aan foedoe doet!
  En dat hy geen lang leven heeft.
  Wel ik zal de eerste zijn die plast in zijn
  Gezicht als ie skrept!!!
  Lelijke gorilla opa!


  Maak melding

 12. Hallo mensen wat zeuren jullie over de subsidie’s. Deze worden naar draagkracht afgebouwd, of willen jullie dat niet zien. Suriname heeft deze handreiking nodig. Suriname zal als ze conform IMF handelen sterk op vooruit gaan. Wat er nu moet gebeuren dat er allehands aan dek hebben en ieder zijn eigen positieve mogendheid ten volle benut.


  Maak melding

 13. BOUTERSE HEEFT GEEN SCHAAMTE GEVOEL…EEN OLIFANTEN HUID..!! HIJ WAS HET SURINAAMSE VOLK NOOIT GOED GEZIND.DE MENSEN ROND HEM HEBBEN GESTOLEN …HIJ HEEFT ALS STAATSHOOFD TOEGESTAAN DAT DIE CORRUPTIE AANHIELD..OMDAT HIJ HET HOOFD IS VAN CORRUPTIE.HEEFT ZELF BOTER OP ZIJN HOOFD HOE KAN JE DAN OPTREDEN.HET ZOU ZIJN;”NJANG MANG NO LOBIE NJANG MANG”DAT KAN JE NIET MAKEN ..DAT IS ZELFS VOOR DDB NIET TE VERKOPEN…DA OENG ALLA E NJANG …SMEUING TOT OP DE BODEM…


  Maak melding

 14. Ivan en Barnie
  Het IMF is geen sociale instelling, maar een monetaire instelling. Dit houdt in dat zij zich alléén bezig houden met geldzaken, (money – monetair).
  Het gaat primair om de waarde van de valuta. Daarom verstrekt zij betalingsbalans steun. Hierdoor kan een verdere waardedaling van de valuta en instorting van het monetaire systeem worden voorkomen.
  Su heeft aan alle voorwaarden voldaan staat er. Welke zijn dat in de regel:
  – Storting bij het IMF, namelijk de tegenwaarde van het bedrag dat je leent. Dit gebeurt vaak in goud. Su zou ook haar goud kunnen verkopen op de vrije markt, maar dan zou de waarde van de SRD verder dalen. (Belangrijkste)
  – vergroten van de inkomsten (ibijv verhoging stroomtarieven, )
  – verlaging uitgaves ( bijv subsidies), voorlopig nog geen massa ontslagen.
  That;s it
  Toekomst;
  Als de goud- en olieprijs weer gaat stijgen zal SU meer inkomsten genereren. MAAR gebeurt dit niet dan volgen er meer maatregelen. Gisterenavond was op Nederland 2 bij VPRO een leuk programma rond half 12, over hoe de VS/Obama de crisis te lijf is gegaan.
  Ik hoop niet dat het IMF dat kopieert, anderzijds is de “oude” IMF oplossing een keiharde.
  Saneren, saneren en nog eens saneren. Ongeacht het leiden van het volk en eventuele opstand.
  Nogmaals het gaat om slechts één ding betalingsbalansevenwicht (saldo van import van goederen,diensten en kapitaal moet gelijk zijn aan saldo export)


  Maak melding

 15. ;Ik heb het volk beloofd dat ze nog jaren gaan LIJDEN naast de 36 jaren !;”zegt bouta ,die geen 1 cent gaat
  terug betalen maar het volk en de komende generaties!!!

  WEG MET HET IMF!!!
  Het lijkt alsof we een IMF regering hebben in Suriname !!
  Nu nog een IMF president en het is compleet!!!


  Maak melding

 16. @Paul
  Begin je generaties en de komende voor te bereiden de schulden die ze nooit gemaakt hebben ,,te betalen!!!!
  Hoe gaan ze behoeden worden voor zo een crisis als ze een nog grotere crisis gaan overemen straks met dank aan het IMF en bouta?!
  Man wees eens realistisch!!!!

  Rechters van Suriname ,alhoewel jullie voor 99,9% niet deugen , bespaar het volk en zet een stop aan het IMF saga!!


  Maak melding

 17. Even een nuancering
  Ik ben niet altijd tegen het IMF, maar in dit geval treft het IMF ook blaam. Enkele jaren geleden, onder Bouterse 1, ik dacht in het tweede jaar schreef het IMF nog zo lovend over SU. Bij ongewijzigd beleid, (dat was hun ontsnappingsclausule) zouden er betalingsbalansoverschotten ontstaan en zou het BBP met 3 tot wel 5% stijgen. Efteling


  Maak melding

 18. van 1 miljard $ reserve in 2010 en in amper 6 jaar tijd in zo’n
  shit belanden . hoe krijg je het voor mekaar ,in godsnaam ?

  niemand treedt in detail over de voorwaarden ,men zou toch een transparant beleid voeren of toch maar niet !

  en wat gaat er gebeuren als Su haar verplichtingen niet nakomt?

  volk maak je borst alvast nat want Su heeft niet de gewoonte
  om haar schulden terug te betalen . China tak me abi moro
  leningen dus me oh tek eerste .

  Su is nu voor een appel en een ei verkocht . we cos braka ma
  loekoe in soort stront oeng kong fadong .

  wo shijt 50 kleur now.


  Maak melding

 19. De paarse lijder zei dat hij van Suriname een paradijs zou maken ,en de surinamers die graag met de ogen open dromen geloofden deze gek nog erbij!!Misschien bedoelde de paarse lijder …SCHULDEN PARADIJS !!!!
  Imf+bouta en pardadijs??
  Nee hoor nog lang niet!!


  Maak melding

 20. Zoals gastx aangeeft, betreft dit de voorwaarden voor de 1ᵉ tranche.
  Er staan nog eens 2x elektra verhogingen in het verschiet.

  Voor geïnteresseerden op de site van het IMF staan zowel het beeldmateriaal als de transscripts van ‘het vragenuurtje’ .
  Suri doet mee via een teleconferentie (oppositie).
  Dit betreft een vragenuurtje, waarbij verschillende landen vragen mogen stellen, dus niet specifiek suri.

  Kortom voor een lousy 60.000 per kwartaal staat heel suri op zijn kop.


  Maak melding

 21. @ Henk Molenaar2016
  Uilskuiken Jij snapt er geen SNARS van,wat de bedoeling is wat betreft de samenwerking met het IMF.domme VHP er.


  Maak melding

 22. De voedselschuur , flyovers, tramverbindingen en 18.000 woningen zullen uit de privé bankrekeningen van Abrahams, Bouterse, Boerenveen en Hoefdraad worden betaald..
  I HAVE A DREAM! Dat ooit 25 februari 1980, 8 dec 1982 , 27 mei 2016 en last but not least, 13 oktober 1945 tot nationale dag van rouw worden uitgeroepen……….


  Maak melding

 23. @Henkes
  Baas: ‘Bakra basi mi klari keba’, ik heb aan alle voorwaarden voldaan, het Surinaamse volk kan nu verzekerd zijn van vijf magere jaren en dsarna gaan we voor nog vijf.
  ———————————————————————————–
  Hoog geschoolde UILSKUIKEN,jij vindt dus ook IMF corrupt zeker.laat die cocosnoot boven op je nek eens nakijken,en doorspoelen sjtomme pipo !!


  Maak melding

 24. Een Volk Dat Van Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Er wonen thans in Suriname een groot deel laagopgeleide afstammelingen van Afrikaanse slaven, die het normaal vinden om de poepgat van een indiaan helemaal schoon te likken, hongerige straathonden in Paramaribo zouden hiervoor hun neus ophalen. Deze Surinamers vinden het heel normaal om deze indiaan baas te noemen, en die gelooft ook dat hij dat nog is. Het kan niet tot hun door dringen dat een hond een baas heeft , onderdanigheid/slavernijgedrag is voor hun de dood normaalste zaak in Suriname.

  Het kan maar niet tot deze groep van nakomelingen van Afrikaanse slaven doordringen dat een hond op deze wijze een baas heeft en het daarom moeilijk te begrijpen valt voor mensen die normaal denken dat ze zo onderdanig gedrag vertonen in de 21 ste eeuw. Daar zakt mijn broek van af. De afschaffing van slavernij op 1 juli 1873 voor de voorouders van deze groep nakomelingen van Afrikaanse slaven is gelet op hun huidige gedrag naar de indiaan toe zinloos geweest. Ze liepen weg van de plantages en gingen op hoeken van de straten van Paramaribo hangen en dat doen hun nakomelingen nog steeds, zie nu hun gedrag.
  Ze begrijpen niet waarom de slavernij voor hun voorouders werd afgeschaft. De kale stokoude Indiaan met grijze borstelsnor van KasewiniKa geniet ervan dat deze afstammelingen van de Afrikaanse slaven zo met hun dikke tongen uit hun wijd open gemaakte monden zijn poepgat helemaal schoon likken dat hij er niet aan denkt om op te stappen gelet op de puinhoop die hij van de financieel-economische situatie van Suriname gemaakt heeft vanaf 25 februari 1980, ondanks de protesten van het overige deel van het weldenkende Surinamers.

  De dief DDB roept heel hard: “houdt de dief!”
  Wie Houdt Wie Voor De Gek!

  DDB!, You can fool some people sometimes
  But you can’t fool all the people all the time.

  Heden ten dagen is hij druk bezig met een lening bij de IMF. Hoogmoed komt voor de val.

  Weg Met DDB! (3x)

  Sranansma Oe Bondroe!, Mik A Kofoe!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken vrijdag

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 25. Wat zich na het afgaan van deze lening zal manifesteren is nog meer paarse armoede vol kommer en kwel en nog meer zelfverrijking door baas en paars geboefte. De misdaad zal nog grotere vormen aannemen op elk vlak en binnen elke laag van de verworden misdaadstaat en samenleving. Vreselijke sociale wantoestanden staan het volk en die oerdomme paarse krabitas en burikies te wachten, en de lijder van deze paarse vloek en ellende zal alles doen om de macht te behouden om land en volk, idem die paarse zombies verder de paarse hel vol paarse schijt en pis de verloedering in leiden. Wo ka.


  Maak melding

 26. @Damsco
  Ik zie dat de samenwerking van je baasje met de IMF diepe wonden bij jou heeft achtergelaten!Het schrik effect bij jou ligt groter dan bij ons!
  Ja dit doet de oerstomme lijder van je met vooral de paarsen.Wat had je gdacht dat de IMF gratis leningen verzorgde?!!
  Jij gaat betalen en ook jou 3x komende generaties! Je baasje zal dan al lang weg zijn maar hij gaat nog generaties blijven spoken en ons met nachtmerries achter laten.
  So,ARE YOU READY ..OM TE LIJDEN??!!
  GO and kiss boutas a*s


  Maak melding

 27. Damsco wordt verzocht zich te melden voor zijn medicatie….

  Volgens Damsco gaat het FANTASTISCH met Suriname…..

  Vuilnisman.. kan deze zak ook mee…


  Maak melding

 28. After 28 mei 2016.

  Suri heeft zich gehouden aan de vereiste voorwaarden, de 1ᵉ tranche is gestort.
  Wat nu?

  Wat doe je met 60.000$. Hoe creëer je extra inkomsten met dit bedrag?

  De focus is voornamelijk gericht op het voldoen aan de voorwaarden om de lening binnen te krijgen.

  Wat zijn de plannen om kapitaal te genereren?


  Maak melding

 29. Damsco, ik dacht niet aan het IMF toen ik opschreef wat ik geschreven heb, maar het zou heel goed kunnen dat ook het IMF corrupt is, ook daar werken boeven, denk maar aan Dominique Strauss Kahn. Maar het IMF, jij en ik wegen allemaal 100% zeker dat Bouterse corrupt is. Waarom denk je eigenlijk dat het IMF strikte voorwaarden stelt voordat ze 1 cent naar deze boef overmaken?


  Maak melding

 30. @ Pico,

  ik snap jou punt en zie het niet anders dan jij.
  Als het alleen om een lening van het IMF ging dan was er veel te vrezen, maar met al de lopende leningen van Suriname vraag ik me af wie eerst wordt afbetaald en wat er met de rente gebeurd.

  Het is prachtig om te roepen dat de olie- en goudprijs zullen aantrekken de vraag is wanneer? En wat er dan met de rente gebeurd (nu kunstmatig laag gehouden)als de schulden over twee jaar niet zijn afgelost.

  De vraag is ook waarvan Suriname de schulden gaat aflosten opbrengsten van goud en olie lijken me niet genoeg. Zie problemen oliedeal met Venezuela.
  Gaan we minder importeren en tegen welke prijs.
  De schappen zijn nu al leeg, veel winkels sluiten de deuren, de werkloosheid neemt toe, een deel van de mensen gaan met honger naar bed.De natuur werkt ook al niet mee, de boeren zien door zware regen en rukwinden vee gewassen verloren gaan!!

  Denk je echt dat het over twee jaar beter gaat.

  Het Meriam project was volgens de president de kip met het gouden ei, maar Su moet nog een fors bedragen betalen om mee te doen, ik vraag me af waarvan ze dat gaan betalen. Gaan de boeven hun geld witwassen dooe eigen projecten te starten??


  Maak melding

 31. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN RECHTVAARDIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID.

  Meneer of mevrouw Passant, (U plaatst altijd de tekst Recht en Waarheid maken vrij’ in hoeverre bent u nu moraal bezig?)

  U noemt de president een Indiaan, ( en zo ook anderen heb ik gemerkt) dat is hij zeker niet! Hij liet zich behandelen met Afrikaanse voodoe en de meeste Afro Surinamers hangen hem aan. Door een Afro Surinaamse of Afrikaanse geestelijke leider/s ( blijken meerdere dat aan te geven) is/werd ook beweerd dat hij door GOD gestuurd is. Welke GOD is nu wel duidelijk!

  Moeder Aarde van Suriname wordt vervuild met religieuze- en culturele rituelen in samenwerking met duistere krachten. Ook vooral door Afro Surinamers met hun Wintie.
  De Afro Surinamers zijn voornamelijk medeoorzaak van deze hele crisis nu in Suriname en het lijden van Moeder Aarde. Zij ondersteunen de volksmisleider grotendeels en laten/lieten zich misleiden voor welvaart. Ze dansten en zongen met hem. Lachten hard mee als hij mensen beledigde en vernederde.

  De Afro Surinamers moeten nu echt gaan proberen MOEDER AARDE VAN SURINAME TE ZUIVEREN, en daarbij echt vergiffenis te vragen voor hun verkeerde boodschappen omtrent de president die ze zouden hebben ontvangen vanuit hun christelijk geloof.

  BOUTERSE draagt een Afrikaanse geest met zich mee, en niet een Indiaanse geest en vandaar dat de Afro Surinamers hem grotendeels ook ondersteunen. Wat ook niet wilt zeggen dat alle Indianen zuiver leven, want de oneerlijken onder hen hangen hem ook aan.

  Een andere Waarheidsboodschap: Waarom willen Afro Surinamers ook altijd zo domineren over andere bevolkingsgroepen ? Op de integere nagelaten, want die zijn er zeker ook. Ze plaatsen zich in Nederland altijd in de slachtofferrol en in Suriname proberen ze het land over te nemen. En waarom noemen ze zich Afro Surinamers? of Afro Nederlander? Afro Amerikaan? Zich in een hokje plaatsen? en ook weer voor verdeeldheid zorgen? Waarom zijn ze ook zo angstig dat een andere bevolkingsgroep hen wil overheersen of zeggen gediscrimineerd te worden terwijl ze zelf ook discriminerend naar andere bevolkingsgroepen zijn. Zelf naar de binnenland bewoners.

  Afro Surinamers leren jullie ook aan zelfreflectie te doen. Zelf ook vreedzaam en in Harmonie met andere volkeren te leven en niet altijd te domineren of in de slachtofferrol te plaatsen.In Nederland in de mediawereld hebben jullie niets te klagen tov andere Surinamers. Die hoor je nauwelijks.

  De eerste bewoners van Suriname waren de SURINEN, en hun GEESTKRACHT is in het land Suriname nog steeds van KRACHT. Dat zal nooit door andere culturen weggevaagd kunnen worden. Heb RESPECT daarvoor en ACCEPTEER het!

  Ook de andere aanhangers en ondersteuners van de ‘ duistere en moraalloze volksleider ‘ horen tot bezinning te komen en niet langer in Zelfbedrog en Leugens te blijven leven. Dit in het belang voor een Goede Toekomst van de komende generaties te denken. Kinderen hebben recht op EERLIJKE EN BETROUWBARE VOORBEELDFIGUREN om zich GOED en POSITIEF te ontwikkelen! EN DIT GELDT VOOR ALLE KINDEREN WERELDWIJD.

  De boodschap is gericht op INZICHT…. WAARHEID EN BEZINNING, en niet op racisme.

  HET LICHT IS MACHTIGER DAN DE DUISTERNIS…..DE WAARHEID IS KRACHTIGER DAN DE LEUGEN!

  MESSAGE and POWER from The GREAT SPIRIT OF LIGHT!!


  Maak melding

 32. Voor zo’n luttel bedrag is het zeer moeilijk een keer te brengen in de situatie waarin Suriname zich bevindt.Toen de NDP overnam was er voldoende in de staats kas..Dus wat nu…weet je wat Bouta..de eerste 60.000 mag jij hebben,de tweede Brunswijk,de derde Somo,Boereveen ..enz de hele garde.Leg de mannen van de cava die het geld bewaken om en die je naam eer aan.Ik geloof niks meer..Suriname is niet te redden zolang dit tuig er blijft zitten..ze moeten verbannen worden…


  Maak melding

 33. Pico,
  Voor alle duidelijkheid: je hebt een betalingsbalans en ook een handelsbalans. De betalingsbalans geeft de betalingen en ontvangsten weer tussen Suriname en het buitenland weer. De handelsbalans geeft de verhouding tussen importen en exporten weer.Volgens mij bedoel je de handelsbalans. Waar je naar moet streven is dat beide balansen in evenwicht moeten zijn ander krijg je inflatie. Deze inflatie kan je natuurlijk exporteren naar arme landen in de vorm van ontwikkelingshulp, wat o.a. Nederland doet.


  Maak melding

 34. Passant, er is iets heel erg mis met jou, jouw racisme vertroebelt jouw gezond verstand; inderdaad lopen er te veel gatlikkers van Bouterse rond in Suriname, maar dat die uit slechts één etnische groep afkomstig zijn is zeker niet waar (denk maar aan Abdoel, Chitan, Sapoen, Doekhie, abrahams, eigenaar combe markt, khisjopersad, enz.enz.). De mensen die over het algemeen het openlijkst durven protesteren tegen Bouterse, komen traditioneel vooral uit de Creoolse groep (zie Hofwijks), maar zoals ex-minister Ragoebarsing op ‘Welingelichte Kringen’ zei, komt daar gelukkig verandering in, de mensen die laatst demonstreerden waren een dwarsdoorsnede van de Surinaamse bevolking.

  Passant, de situatie waarin Suriname zich momenteel bevindt, in de schoenen proberen te schuiven van slechts één etnische groep, is niet alleen racistisch, maar ook kortzichtig, gevaarlijk en dom.


  Maak melding

 35. @ Barnie
  Nee, ik weet het antwoord ook niet. Zelf als de goudprijs en de olieprijs aantrekt vrees ik het ergste.
  @ John
  Nee, ik vergis mij zeker niet. 100% niet
  De betalingsbalans bestaat uit 2 delen
  1. De lopende rekening, zijn de goederen, diensten en kapitaalopbrengsten (voornamelijk, winst en rente verdiend in het buitenland)
  2. De kapitaalbalans.
  Samen vormen ze de betalingsbalans

  De lopende rekening, (goederenexport dus)daar moet het geld daadwerkelijk worden verdiend. Een goede concurrentiepositie is hiervoor heel belangrijk. Je moet dus streven naar een overschot op deze lopende rekening.
  De kapitaalrekening/balans is kapitaal dat op zoek is naar een hoge rente. Ook wel genaamd “hotmoney”.
  Ik denk dat er heel veel geld Su verlaat, dus de kapitaalrekening is negatief.
  (Gisteren stond hier op de site een posting over Abrahams die geld in het buitenland aan het storten was)
  Wil je geen negatieve betalingsbalans hebben dan moet het overschot op de lopende rekening het tekort op de kapitaalrekening compenseren.
  Voor SU geldt dat dit niet het geval is.
  Wat gebeurt er dan? Su ziet haar deviezen verdwijnen nar het buitenland. Daling koers SRD.
  Het IMF verleent betalingsbalanssteun.
  Er is sprake van een fundamental disequilibrium.
  Dit laatste schrijf ik erbij dan lijkt het net alsof ik slim ben. hahaha


  Maak melding

 36. Die gek en racist passant, trouwens al die racisten sla ik over. Ik weiger hun stukken te lezen, ze zijn mijn aandacht niet waard.

  Van alle domme reacties wil ik die van jojo eruit pikken.
  Deze dommie stelt gewoon doodleuk er zijn voorwaarden gesteld. Als je dit leest dan geeft het weer hoe bekrompen sommige mensen zijn. Zelf bij een lening om een auto of brommer te kopen worden er voorwaarden gesteld, maar domme jojo weet dit niet, maar schrijft wel lappen tekst als gekke passant. BladVervuiling heet dit.


  Maak melding

 37. @ No Spang

  lees aub eerst even wat de kop van dit item is

  “IMF regering aan voorwaarden voldaan.

  De regering heeft altijd gesteld dat zij haar eigenplan maakte en het een Surinaamsplan betrof.
  Nu komt de aap weer uit de mouw en blijkt dat de Surinaamse regering niets anders kan dan het achterwerk van mevrouw Lagarde poetsen en likken.

  Suriname kreeg straf toen de president iets zei wat niet in de lijst met afspraken van IMF stond. Door de rare uitspraak van Bouterse omtrent het aanhouden van de EBS tarieven stelde het IMF de beslissende vergadering uit van 13 mei naar 27 mei. Dat heet Waterboarden IMF stijl.
  Bouterse wist niet hoe snel hij weer in het gelid moest springen.

  Beste No Spang iets begrijpen is voor u heel moeilijk.

  In schelden en raaskallen bent u aardig goed


  Maak melding

 38. @Ray,
  vraagje, is Damsco niet rijp genoeg om gedekt te worden door een stevige hengst.

  Hoe moet ik deze lul en junk nog helpen??


  Maak melding

 39. Domme jojo leest alleen de kop van een artikel, gaat mee aan de haal, maakt dan zijn eigen verhaal en presenteert het als de waarheid.

  Ik begrijp dat je een artikel niet helemaal begrijpend kan lezen dus beperk je tot de kop, maar de kop is niet het hele artikel. Het is toch bizar dat ik domme jojo dit moet komen uitleggen.


  Maak melding

 40. Elke lening betekent een afhankelijkheids-relatie met de geld verstrekkende instelling in deze het IMF. Het is nu openbaar dat een IMF saneringsprogramma wordt uitgevoerd. Bovendien is dit de financiering van het geroofde volksvermogen. Moeten deze en volgende generaties bereid zijn de katibo te dragen? I don’t think so, maar het initiatief ligt bij het volk.


  Maak melding

 41. Wanneer racisten als passant, henk molenaar, koos, ray en nog een paar, samen met dommies als jojo, robinho, ira, kumakoisi henry en nog vele hier dagelijks hun rotzooi, rommel en onzin hier poneren; dan moet het ons niet verbazen dat het niveau hier zo dramatisch laag is geworden. Lees hier wat hun maatje ingy allemaal schrijft, zo triest.


  Maak melding

 42. john

  Pico,
  Voor alle duidelijkheid: je hebt een betalingsbalans en ook een handelsbalans. De betalingsbalans geeft de betalingen en ontvangsten weer tussen Suriname en het buitenland weer. De handelsbalans geeft de verhouding tussen importen en exporten weer.Volgens mij bedoel je de handelsbalans
  ————-
  John,
  je hebt gelijk , de handelsbalans hoeft niet in evenwicht maar de betalingsbalans is per definitie in evenwicht.
  Dat heeft Pico verder goed uitgelegd.
  In de kapitaalsoverdrachten moeten zorg dragen voor evenwicht in de betaling. Waar het kapitaal vandaan komt? >> Van je spaartegoeden of reserves in ruime zin ( deelnemingen, bedrijven , enz. ) als je die (nog) hebt of anders uiteindelijk IMF .


  Maak melding

 43. NoSpang,

  >>>Zelf bij een lening om een auto of brommer te kopen worden er voorwaarden gesteld, ………..

  Zou u kunnen aangeven welke voorwaarden u wel en welke u niet zou accepteren als u geld zou MOETEN lenen van IMF?
  ( dit is dus net iets lastiger dan bij een auto of bromfietslening)


  Maak melding

 44. Licht en waarheid maken vrij
  ik denk dat voor licht en waarheid geen hoop is neem snel een EUTHANASIE Pil en verlos jezelf van het kwade waarin je leeft! PASSANT wij Creolen van Afrikaanse afkomst zijn de enige echte mensen op aarde. We zijn niet zwaar behaard en worden niet geboren met een start zoals PASSANT en zijn soortgenoten. Nr 1 Creolen in Suriname willen over niemand domineren, wij leven ons leven en bemoeien met niemand. Zijn het niet de hindoestanen die klagen over de Creolen dat creolen niet sparen, creolen feesten veel , creolen zijn lui hoewel meerderheid van de creolen in Suriname 2 a 3 banen hebben en over Nederland hoeven we niet te praten daar zijn de Hindoestanen de grootste uitkeringstrekkers en de creolen harde werkers volgens Nederlandse onderzoeker. Waar de hindoestanen in Suriname dominerend zijn is op de Vuilniswagen eerlijk is eerlijk ik heb in Suriname nog geen één creool op een vuilniswagen gezien het waren allemaal hindoestanen maar het was eerlijk werken en dat ius veel beter dan mensen oplichten of roven zoals ze gewend zijn. Verschil tussen de creolen en hindoestanen is hindoestanen lullen altijd over alles en iedereen. Voorbeelden volgens de hindoestanen zijn de creolen, indianen en Javanen lui. Volgens de hindoestanen maken de chinezen de hindoestanen kapot met concurrentie. De hindoestaan klaag altijd over andere omdat het met een Racistische gedachtige goed rondt loop waar bij het zich zelf de superieure AAP ziet. Namie heeft geen problemen met hindoestanen, je hebt in ieder etnische groep goede en slechte maar de grootste Rovers en oplichters zijn nog altijd de Jaloerse haatdragende racistische hindoestanen. Passant moet begrijpen dat zijn voorouders ook slaven waren ze werden de nieuwe slaven genoemd volgens onderzoek door één van je broeders. Na aankomst in Suriname werden de hindoestanen niet veel beter behandelt als de creolen destijds. De VILAwoningen die ze kregen waren de oude SLAVENHUTTEN van de Creolen, een passende woning voor de nieuwe Begin in het leven als hindoe slaven van de blanken. De hindoestanen zijn waarschijnlijk nog steeds getraumatiseerd wat hun voorouders is overkomen maar ze gaan niet bij de blanken hun frustratie uiten nee maar op de Creolen. Passant je schrijft dat in Suriname veel laag opgeleide creolen zijn toon ons bewijs van zo’n onderzoek, ik garandeer je je zal nooit zo’n onderzoek vinden want je lult uit die s t i n k e n d e m a s a l a B e k . het waren de Creoolse voorouders die de analfabetische hindoestanen inspireerde om op school tegaan en bij hun thuis Scholles gaven dat de hindoestanen nu zover zijn gekomen is dankzij de creolen ga maar onderzoeken. Wat de laagopgeleide betreft kom met bewijzen in Suriname zijn de middelbare scholen, HBO, Universiteiten zijn de Creolen in meerderheid aanwezig. Volgens Nederlandse onderzoeker nadat de hindoestanen zoals gewoonlijks achter de ruggen over de creolen was gaan lullen hoe slecht de Creolen waren opgeleid wilden de Nederlanders weten hoe dat kwam Nederlandse onderzoek deed een onderzoek en kreeg de schrik van zijn leven alles wat de hindoestanen zeiden was waar, alleen waren ze vergeten om in de SPIEGEL tekijken. Het waren de hindoestanen die slecht in alles waren wat ze over de Creolen zeiden sterker nog ze zijn de grootste uitkeringstrekkers van alle Surinamers. Dit noemen de Hindoestanen een TRAUMA Weg praten. wat sport betreft is er maar 1 sport waar de hindoestanen goed in zijn en dat is Cricket meestal verliezen ze van de blanke landen maar het meedoen als figurant is een eer voor de hindoestanen. India heeft meer inwoners dan heel Afrika bij elkaar, kijk hoeveel gouden medailles de afrikanen winnen tijdens olympische spelen en kijk naar de hindoestanen. Tennis was een blanke dominante sport (de Williams zuster) hebben daar een einde aangemaakt, schaatsen blanke sport shani davis Creoolse Amerikaan heeft daar een einde gemaakt. in bijna alle sporten die de afrikanen betreden halen ze de top. de enige sport die de hindoestanen kunnen winnen is ROTI Rollen zelf daarin worden ze verslagen door de Italianen. PASSANT Creolen zijn de eerste enige echte mensen op aarde , de Hindoestanen rennen naar Afrika om bij de Creolen tewonen, waarom omdat wij Creolen de enige echte vredelievend mensen zijn op Aarde en daar komt binnenkort een EINDE aan!


  Maak melding

 45. @NAMIE. een stukje tekst van jou::::het waren de Creoolse voorouders die de analfabetische hindoestanen inspireerde om op school tegaan en bij hun thuis Scholles gaven dat de hindoestanen nu zover zijn gekomen is dankzij de creolen ga maar onderzoeken.
  =Antwoord:::jij had geen zin in leren daarom ben jij dom gebleven en velen Hindoestanen zijn verder gekomen met hun kennis en ervaring.
  Jammer voor jou trauma

  @NoSpang, je woont in Nederland waar jou baas Bouterse ook heeft gewoond en vergeet niet dat jou Baas Bouterse zijn familie meester was van de slavernij in Suriname.
  Op de dag van vandaag houd hij weer het volk van Suriname in zijn greep.

  Vergeet ook niet dat jou baas Bouterse een moordenaar is en alles eraan heeft gedaan om ver van de gevangenis te blijven.
  Vergeet niet dat jou baas Bouterse tot 3x toe het land Suriname naar afgang heeft gebracht.
  Vergeet dat alles wat jou baas Bouterse aanraakt in ellende terecht komt. Zie maar weer die ziektekostenverzekering.
  Jou baas Bouterse heeft altijd dat geld van Suriname in zijn waarde laten dalen.

  Sommigen Bouterse fanaten weten alleen uit te schelden en anderen de schuld te geven.

  Dit en nog veel meer:::vertel mij nou wat Niet waar is wat ik nu geschreven heb. Vergeet de media en vooral internet niet.


  Maak melding

 46. Gast x,

  Heel veel van die voorwaarden had ik geaccepteerd, ergo heel veel van die voorwaarden hadden wij als Surinamers allang ingevoerd moeten hebben vooral toen het mono economisch voor de wind ging.

  Stoppen met alle subsidies, daartegen opvang van de sociaal zwaksten ( gehandicapten en ouderen)

  Invoeren van verschillende belastingen waaronder onroerendgoed, wegenbelasting enz. Enz.

  Radicale verplichte afvloeiing van ambtenaren, desnoods met eenmalig financiele tegemoetkomingen.

  Ik zou nog door kunnen gaan, dit zijn een paar zaken die deze regering graag zou willen uitvoeren, maar krijgen de fronters tegenover zich. Kijk maar hoe men momenteel tekeer gast, let wel niet de armen maar de grootverbruikers van stroom, dus de rijken. Wat denk je dat er zal gebeuren als sommige nieuwe belastingen worden ingevoerd? Dit terwijl je geen moderne maatschappij kan inrichten zonder belastingen. Zie hier het Surinaamse dillemma, met de mond houd men van Suriname terwijl niemand offers durft te brengen, iedereen wacht en rekent op de overheid.


  Maak melding

 47. Er zijn duidelijk exponenten op deze site bezig met poep in hun ogen en stront in hun cabeza. intellectueel niet ver gekomen in de evolutietrap. Die ene Namie lijkt wel het missing link te zijn in de evolutietrap. O, ja al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. Wordt nog lelijker als die allemaal rotzooi aan het braken is. Hoe dom kan een schepsel, die duidelijk niet verder is gekomen dan een aap, zijn. Nog dommer dan een aap, die lelijke aap.


  Maak melding

 48. @Damsco,

  Jij kan nooit de Mavo hebben doorlopen met succes want je weet helemaal niets waar het IMF voor staat. Het IMF is geen LIEFDADIGHEIDS—INSTELLING maar KEIHARDE SANEERDERS.

  Ik weet dat je DOM bent dus probeer ik jou te behoeden ONZINNIGE DINGEN uit te kraaien?

  Jij en Paraman zijn familie van elkaar gezien jullie STUPIDITY.

  De Surinaamse samenleving gaat huilen vanwege de maatregelen die er genomen zullen worden.

  Het Volk zal de straat op gaan en eisen dat KUMAKOISI zal moeten vertrekken!!!

  DE KUMAKOISI LOVERS ZIJN ECHT ZIELIGE FIGUREN DIE NIET VAN SURINAME HOUDEN MAAR VAN HUN `got`KUMAKOISI.


  Maak melding

 49. Henry
  Paraman is echt niet dom. Ik ben het vaak met hem oneens, maar dat moet kunnen tussen volwassenen.
  Hij zal het ook wel met mij niet altijd eens zijn of altijd met mij oneens zijn.
  Ik merk wel dat hij zich soms laat gaan, tja


  Maak melding

 50. Zoals gewoonlijks wanneer de s t i n k e n d e m a s a la s op Waterkant mijn schrijven niet onderuit kunnen halen want het is voor 100% de waarheid schreeuwen ze Racist. Vertellen jullie mij wat maakt NAMIE een racist omdat de Waarheid wordt geschreven 1 (Creolen zijn de eerst Enige echte mensen op aarde wetenschappers hebben dit bevestig Creolen zijn de eerst mensen, (WAAR)2 Creolen hebben in Nederland beterebanen en hogere opleidingen dan de hindoestanen en de hindoestanen zijn de grootste uitkeringstrekkers van alle Surinamers in nederland , (WAAR) 3 Creolen in Surinamers zijn op de middelbare scholen HBO en universiteiten in meerderheid (WAAR)(4 Creolen zijn in alle sporten beter dan de hindoestanen(WAAR)5 hindoestanen zijn zwaar behaard sommige worden geboren met staart en hebben exact dezelfde haren als apen en de hindoestanen claimen zelf ze zijn de kinderen van een ApenGod dit kan je over heel internet vinden (WAAR) 6 Hindoestanen lullen constant over de Creolen en niet anders om (WAAR)sommige hindoestanen zijn discriminerende racisten. Voorbeeld wanneer de hindoestaan op waterkant tegen een creool zeg je BAAS dat ius hun Subtiele manier om de creolen voor S.L.A.A.F uittemaken. Leest H.O.M.O Ray posting waarin hij duidelijk schrijft je baas gaat je verkopen. Ze durven de creolen niet rechtstreek voor s l a a f uit temaken dus zeggen ze je BAAS maar ze vergeten dat hun voorouders slaven waren. De DALIT uit India waren de slaven van de hoge kasten en bij aankomst in Suriname waren ze de nieuwe slaven van de blanken (WAAR)& houden jullie op NAMIE voor racist uit temaken zeg mij wat niet waar ik post graag de LINKS om jullie m a s a l a te snoeren.


  Maak melding

 51. Beste No Spang

  U begrijpt begint te spuien zonder gelezen te hebben. Natuurlijk is de kop niet het hele verhaal maar geeft het wel het onderwerp aan. Daar refereerde ik naar
  .
  Het onderwerp en het artikel gaan over dat Bouterse en zijn regering te doen hebben wat het IMF voorschrijft.

  Ik ben ook tegen subsidie en sanering van de overheid en het duurzaam maken van de economie. Ik ben echter tegen lenen voor consumptie.
  Ik ben tegen het instant houden van verspilling zoals bij EBS (HFO prijs voor Suralco stroom terwijl Waterkracht stroom een fraktie kost, woeker rente aan Sibilo, betaling aan van Kanten zonder levering).

  U wil logische dingen zoals het verminderen van de ambtenaren. Laat 1 ding duidelijk zijn Bouterse heeft voor zijn herverkiezing 8.000 ambtenaren in dienst genomen en heeft geen enkele aan stalte gemaakt hier, net als aan de anticoruptiewet, iets aan te doen.
  Ten minste tot dat het IMF hem daar toe gaat dwingen.

  Gefeliciteerd met u wel heel erg kortzichtige benadering van anders denkenden.


  Maak melding

 52. IMF-OPERATIE !!

  DE Patient, Sranang en haar haar Bevolking ZIJN zwaar ZIEK en SKEER !!

  FAILLIET LAND, met PAPIEREN REGERING, KAN GEEN KANT OP !!
  DESI-NDP-Clan : Gewoon doen wat de IMF-slavendrijvers jullie opdragen !!!


  Maak melding

 53. Politie-eenheden zijn bezig met het onderzoek naar de dood van een vrouw en haar tienjarige dochter in Commewijne. Beiden zijn vanmorgen dood aangetroffen in hun woning.
  Gezien de aangetroffen letsels op het lichaam, bestaat het vermoeden dat moeder en dochter om het leven zijn gebracht. Verschillende diensten zijn ingeschakeld bij dit onderzoek.
  Starnieuws verneemt dat moeder en dochter zijn gewurgd. Het meisje is seksueel misbruikt.
  Beide ontzielde lichamen zijn in beslag genomen voor het plegen van obductie. Er is een verdachte in beeld gebracht. Er is nog geen informatie verstrekt door de politie over dit drama.

  Waarschijnlijk een oerdomme paarse aanhanger van de nationale duivelse partij, ze hebben als lijder een onberechte moordenaar, drugsbons en bankrover. Soso moord/misdaadvloek.


  Maak melding

 54. Ira

  @NAMIE. een stukje tekst van jou::::het waren de Creoolse voorouders die de analfabetische hindoestanen inspireerde om op school tegaan en bij hun thuis Scholles gaven dat de hindoestanen nu zover zijn gekomen is dankzij de creolen ga maar onderzoeken.
  =Antwoord:::jij had geen zin in leren daarom ben jij dom gebleven en velen Hindoestanen zijn verder gekomen met hun kennis en ervaring.
  Jammer voor jou trauma
  )
  )
  Ira wat LUL je slap, ben je soms op iets Hard aan het sabelen . Trauma voor wat je schrijft over de hindoestanen is een kleine deel. Groot deel van de Hindoestanen zijn wat ze horen te zijn. Ik maak mij niet zo druk om de hindoestanen alleen wanner ik het zat ben wanneer ze over Creolen lullen stamp ik ze de grond in met de waarheid. Ieder Creool moet weten we zijn beter dan wie dan ook. De hindoestanen op waterkant lullen graag dat Creolen terug naar Afrika moeten terwijl de creolen honderden jaren eerder waren en zelf in Afrikaanse landen zijn ze niet Veilig. Miljoenen hindoestanen rennen naar creoolse landen om bij ze in te wonen. Vertel mij Ira waarom blijven de hindoestanen niet India, jullie haten de Creolen maar gaan bij de Creolen wonen dat is pas Ziek gedrag van de hindoestanen slecht praten over Afrikaanse landen en creolen maar India uit rennen om bij de creolen te wonen!


  Maak melding

 55. Jojo is ook tegen subsidie en sanering van de overheid. Wat een lulverhaal van die leugenaar. Het is nooit in jullie fronters opgekomen om dit te doen, hoe dan, sinds wanneer zijn jullie veranderd.

  8000 ambtenaren noh, omdat girjasingh of hoe ze ook heten dat zei toch, terwijl ze zelf duizenden hebben aangenomen, front heeft zelf een hele ministerie voor somo en de javanen gecreeerd. Ze zijn nu allemaal ambtenaren. Jullie bakken het wel mooi bruin.

  Het is deze regering die ant-corruptiewet op de agenda heeft gezet, hopelijk wordt het heel gauw aangenomen.

  Het is de front regering 10 jaar lang niet eens gelukt het op de agenda te zetten, en nu schreeuwen ze anticorruptiewet.


  Maak melding

 56. NoSpang

  Gast x,
  “Heel veel van die voorwaarden had ik geaccepteerd, ergo heel veel van die voorwaarden hadden wij als Surinamers allang ingevoerd moeten hebben vooral toen het mono economisch voor de wind ging. “——-

  Heel goed wat u opsomt.En zoals u verder zegt ” u zou nog meer kunnen , …enz ”
  Vraag: Wanneer ging het economisch goed?

  Opm. De oppositie zal altijd proberen om een zittende regering dwars te zitten.
  Evenzo zullen partijen in verkiezingstijd ook een hele boel beloven. Het is de kunst van de kiezer om zich niet te laten misleiden en de kunst van de tegenpartij om beloftes te ontkrachten voor de “onwetende kiezers”.
  De winst van de ene toont meteen de zwakte van de ander.
  Dat is het ( serieuze) spel.


  Maak melding

 57. @Pico,

  Normaliter ben ik de laatste die iemand als Dom kwalificeer? Paraman is een DIE HARD KUMA LOVER die zijn afgod nooit zal afvallen wat deze Charlatan ook uitspookt.

  KUMA kan niets verkeerd doen in zijn ogen vandaar dat ik zeg dat Paraman dom is en dat geldt voor ALLE LOVERS.

  En deze gasten zijn ook extreem Racistisch als het om Hindostanen gaat? Ik baal echt van deze lieden!!!Ik heb KROESHAAR maar ik zal nooit slecht praten over Hindostanen of Blanken.


  Maak melding

 58. bout heeft zijn eigen graf gegraven staat op punt te verdwijnen voor goed..

  het zal niet lang meer duren of hij verdwijnt richting Amerika / Nederland zonder / met amnestie..

  niemand zal om hem treuren.,,.behalve zijn voet toe boys..


  Maak melding

 59. Voor die querulanten op dit forum, die hadden gedacht dat Bouterse en anderen de Koninklijke Landmacht vaarwel hadden gezegd om in Paramaribo tomaten te gaan telen zijn onderhand daar wel achter gekomen.

  Geen gelul, geen gezeur, aanpakken die hap!


  Maak melding

 60. Het lijkt wel of zich steeds meer idioten op dit forum manifesteren met hun achterlijke gezwam (veelal met racistische ondertoon dan wel racistisch ten voeten uit). Wat mij vervolgens verbaast, is dat op deze idioten serieus wordt gereageerd. Onbegrijpelijk!
  Jiyani, ik geef u groot gelijk.


  Maak melding

 61. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID… TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Mevrouw of meneer Nami,
  U voelt zich dus aangesproken? Dan komt de WAARHEID zeker hard voor u aan.

  Zelfreflectie kan u tot INZICHTbrengen, waardoor u ook uw Zelfbedrog ontdekt. En een ontgiftingspil kan u misschien GENEZEN van het Kwaad en Gif in u.

  Wie geen Respect voor zichzelf heeft, heeft dat ook niet voor zijn medemens.

  Ik wens u veel Kracht en Wijsheid toe!

  Message and POWER from GREAT SPIRIT OF LIGHT!!


  Maak melding

 62. Gast x ik heb niet gezegd dat het “economisch goed ging”. Ik heb gezegd toen het voor de wind ging, en die periode kan je makkelijk omschrijven, nl bij hoge grondstof prijzen.

  De Rol van de Surinaamse oppositie is een kwalijke, de oppositie in Suriname voert op een hele primitieve manier oppositie, eigenlijk hetzelfde wat ze in de 60er of 70er jaren deden. Deze primitieve manier van politiekvoering heeft zijn oorsprong in hun etnische denkwijze. Ze hoeven niet innovatief te zijn want hun etnische achterban zal toch op ze stemmen.

  Ga maar kijken naar hun massameetings, niets verheffends, niets innovatief, geen ontwikkeling, alleen maar gescheld op de ander die als vijand wordt gezien.

  Voor deze partijen is hun doel het vertoeven in het machtscentrum at all cost, want daar wordt het geld verdient. Ze schreeuwen nu allemaal, maar als ze een uitnodiging krijgen om mee te regeren, zullen ze allemaal ja zeggen, de vhp, nps, pl , abop noem maar op. Ze gebben geen enkel zelfrespect.


  Maak melding

 63. Henry
  @Pico,
  Normaliter ben ik de laatste die iemand als Dom kwalificeer? Paraman is een DIE HARD KUMA LOVER die zijn afgod nooit zal afvallen wat deze Charlatan ook uitspookt.
  KUMA kan niets verkeerd doen in zijn ogen vandaar dat ik zeg dat Paraman dom is en dat geldt voor ALLE LOVERS.

  En deze gasten zijn ook extreem Racistisch als het om Hindostanen gaat? Ik baal echt van deze lieden!!!Ik heb KROESHAAR maar ik zal nooit slecht praten over Hindostanen of Blanken.
  )
  )
  Henry je posting zegt voldoende over wie en wat je bent ,voor Verraders als jij hebben we een naam: COON, verraderlijke Kontlikker!! Henry je bent een schande voor je RAS, je durft paraman aan tevallen maar wat Passant over de creolen schrijft keur je goed en hield je zwijgend je verraderlijke Bek dicht. Henry tijdens de slavernij werden de blanken in hun slaap terecht afgemaakt maar er waren altijd een paar VERRADERS die de Creoolse Helden verraden en jammer genoeg mochten deze verraders zich voortplanten en hun verraderlijke nazaten lopen op waterkant rond. henry dit moet je niet vergeten niet in de Bijbel staat geschreven in de laatste dagen wanneer GODS enige echte kinderen (De CREOLEN de eerste mensen op aarde)zullen herrijzen wat de creolen gaan doen zijn de Creoolse verraders in ons midden een goddelijk trip naar de hel geven! wij zullen ons ontdoen van alle verraders in ons midden en Henry nu lees jij je toekomst. Henry mijn advies aan jou blijft dichtbij je blanke en hindoestaanse meesters dan kunnen jullie samen in de Pandora box!


  Maak melding

 64. Licht en Waarheid maken Vrij…..

  LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID… TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Mevrouw of meneer Nami,
  U voelt zich dus aangesproken? Dan komt de WAARHEID zeker hard voor u aan.

  Zelfreflectie kan u tot INZICHTbrengen, waardoor u ook uw Zelfbedrog ontdekt. En een ontgiftingspil kan u misschien GENEZEN van het Kwaad en Gif in u.

  Wie geen Respect voor zichzelf heeft, heeft dat ook niet voor zijn medemens.

  Ik wens u veel Kracht en Wijsheid toe!

  Message and POWER from GREAT SPIRIT OF LIGHT!!
  )
  )
  read my LIPS
  Licht en waarheid maken vrij
  ik denk dat voor licht en waarheid geen hoop is neem snel een EUTHANASIE Pil en verlos de mensheid van al die onzin die je uitkraamt. AMEN!


  Maak melding

 65. IMF wordt in leven gehouden door dit soort regeringen die het ook niet meer weten en bij haar aankloppen. Natuurlijk gaat IMF niet denken aan het volk, maar alllereerst aan haar eigen belang. Haar eigen voortbestaan.


  Maak melding

 66. Bij de meeste grote corruptie zaken in su ( OW, EBS, Ballast Nedam) wordt steeds de naam van de president genoemd om die later in de doofpot te stoppen. Wie zijn de bezitters van de honderden miljoen dollars op de Zwitserse HSBC en/of Amerikaanse bankrekeningen. Zijn de bezitters dmv bedrijfsactiviteiten aan zoveel geld gekomen? De bewijslast m.b.t. de rechtmatigheid ligt bij de bezitters van dat vermogen en niet bij het volk dat bestolen is. Waar is 1.2 miljard dollars naartoe? Ontwikkelings projekten? Welke? Time will tell.


  Maak melding

 67. Licht en waarheid@ meneer, de oppositie bestaat uit anderhalve man en een paardekopdre. Zo te zien heeft daar niemand last van. De rest van de oppositie zit in de coalitie en die zorgt alleen voor het land. Zie het resultaat.

  Maak je niet druk.


  Maak melding

 68. De regering heeft alles verbrast en nu alle last op de schouders van het volk geladen.Als bedelaar heeft zij alles van het IMF moeten slikken,want het was slikken of stikken! Wat nu ?
  In hoeveel maanden is de lening vervluchtigd? Hoe zal het volk dit terug betalen? Wat zijn de voorwaarden?


  Maak melding

 69. Als nu deze regering (of wat daar voor door gaat, voor mij zijn het voornl zelfverrijkende, leugenaars en charlatans), de voorwaarden en de manier waarop zij denkt aan deze voorwaarden te kunnen voldoen, wordt er al een stuk meer duidelijkheid gegeven, en kunnen onzinnige en nergens opslaande reacties van o.a. een Nami achterwege blijven , houdt je liever bij de dingen van de dag i.p.v. een verhandeling over de geschiedenis v.d. volgens hem superieure creool.
  Maar de vraag aan deze regering en zijn president om duidelijkheid te verschaffen zal wel onbantwoord blijven, zoal elke vorm van verantwoording achterwege blijft, Suriname een democratie? me neus


  Maak melding

 70. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  NAMIE ,( CREOOL ZOALS U ZICH NOEMT) MORAALLOOS MENS EN LAAGONTWIKKELDE ZIEL,
  MOGE HET LICHT UW INNERLIJKE PIJN EN HAAT VERLICHTEN EN GENEZEN!!!

  U HEEFT HET OVER GOD EN CREOLEN. DENKT U DAT U NAMENS ALLE CREOLEN SPREEKT? EN OVER WELKE GOD HEEFT U HET? UW GOD BOUTERSE SOMS?
  ZULKE MENSEN ALS U HELPEN VOORAL HET PRACHTIGE LAND SURINAME NAAR DE AFGROND MET GEBREK AAN MORAAL, EN EEN RACISTISCHE INBORST, INCLUSIEF VALS SUPERIEUR GEVOEL.

  VERDER WORDT ER GEEN AANDACHT EN ENERGIE AAN UW ONZIN BESTEED. U HEEFT ADVIEZEN AANGEBODEN GEKREGEN, EN ALS IK U WAS ZOU IK DIE TER HARTE TE NEMEN.
  U BENT HET NIET WAARD OM VERDER MEE IN DIALOOG TE GAAN.
  GAAT U DOOR MET UW RESPECTLOOS EN PESTERIG GEDRAG, DAN IS HET DE MACHT VAN HET LICHT DIE INGRIJPEN ZAL, EN DIE U TOT INZICHT BRENGEN ZAL.

  HOPELIJK NEEMT U DEZE BELANGRIJKE LICHTBOODSCHAP WEL AAN!!!

  MESSAGE FROM THE GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 71. Niet baas en geboefte zijn te beklagen, maar al die oerdomme paars verarmde stommelingen die krijsten soso lobi de baas der misdaad, bankroof, drugs en moord. Wie willens en wetens zijn hoofd in een geopende muil van een krokodil houdt, met de dwaze overtuiging en redenering….neks no fout, a no bitie mi is nog dommer dan de domste ndper. Hihi en dat zijn velen in het paarse kwadraat. Ta kroko hap. hihi na soso ka. Wahahahaha en baas na wang didibri kroko. Hahahahahahaha en zijn oerdom volk……het aas der onderpand ter aflossing van het IMF. Wo ka.


  Maak melding

 72. @Namie,

  RACISTEN zijn DOMME mensen die zich VERHEVEN voelen boven andere mensen. De mensen die zich verheven voelen boven anderen komen ook op het KERKHOF te liggen.

  Dus zo SPECIAAL ben je niet . Je laat merken dat jij een KUMAKOISI LOVER bent die een en al DOMHEID uitstraalt.

  Je bent heel erg ZIELIG MIJNHEER DE RACIST!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.