Openlucht evenement ‘Het geheim van Suriname’ in R’dam

19

Op 2 juli 2016 vindt het openlucht evenement ‘Het geheim van Suriname – De Surinaamse keuken op reis’ plaats in Rotterdam. ‘Het geheim van Suriname’ is een gratis Surinaams eetfestijn dat plaats vindt op het Schouwburgplein(centrum). Optioneel kan men een gebruik maken van een ‘all-you-can-eat’ arrangement. Hierbij kun je voor 20 euro genieten van gerechten gemaakt door chefkok Patrick Rechards, die ook een kookshow zal geven. Gastheer is Quintis Ristie.

Maak jij deel uit van een culture groep, of maak je Surinaaamse kunst, koeken, kledingdrachten of heel iets anders typisch Surinaams? Doe dan mee met het geheim van Suriname, een openlucht evenement om het geheim van Suriname te ontdekken. Voor deelname of meer info bel 0643008332 of mail naar info@geheimvansuriname.nl.

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. een leuke activiteit.

  voor de surinaamse cultuur.

  die bestaat uit klederdrachten, eten, dans.

  de organisatoren een +. zij in vesteren en maken wat geld die dag.

  heel goed.
  maar is ondernemen voor het moment.

  IK wil ook aan de organisatie vragen of anderen die dit soort initiatieven ondernemen om Surinamers ook bij elkaar te brengen teneinde na te denken over een stukje productie, of vooruitgang.

  verenigen tot vooruitgang.


  Maak melding

 2. Typisch.

  Enige wat autochtonen aantrekkelijk vinden aan allochtonen zijn hun muziek (voor de dans), de klederdracht (voor de show), het voedsel (voor hun maag). Dat een cultuur ook een lange geschiedenis, filosofie, denkwijze, lebenswijze enz. heeft zal hen worst wezen.

  Khao, piyo, maudj manao is de mantra van de autochtonen.


  Maak melding

 3. Beste Blaka Djoeka,

  U weet toch wat de aanbeveling is aan dikke mensen? Na de vreetpartij moet je de calorien verbranden door 1 uurtje heftige seks. Dat wordt zelfs wetenschappelijk aanbevolen!!

  Khaai-piikar ke, gaar marao!


  Maak melding

 4. @B. Misal

  En het enige waar jij bij autochtonen interesse in hebt is je uitkering toch? Of kom je nu uitleggen dat je een diepe belangstelling hebt voor de autochtone geschiedenis, filosofie, denkwijze en levenswijze. Je moet je schamen met je racistische praatjes lelijke pisvlek.


  Maak melding

 5. @Paul,

  Nee hoor, bij de inburgeringscursus hebben we het allemaal gehad.
  Wat opviel was dat het land geen filosofie heeft, een heleboel Alva’s en Karels voorkomen in hun geschiedenis, heel veel moorden, veel rooftochten met schepen, rovers die helden worden genoemd, dominees die de scepter zwaaiden en immoreel waren, onderling gekissebis tussen katholieken en gereformeerden, schilders die elkaars oren afsneden, rauwe vis eters, rauw vlees eters (koken hun vlees niet goed gaar), veel incest in de families, maar ook veel uitvinders, technici, handelaren, wetenschappers.


  Maak melding

 6. @Paul,

  Nee hoor, bij de inburgeringscursus hebben we het allemaal gehad.
  Wat opviel was dat het land geen filosofie heeft, een heleboel Alva’s en Karels voorkomen in hun geschiedenis, heel veel moorden, veel rooftochten met schepen, rovers die helden worden genoemd, dominees die de scepter zwaaiden en immoreel waren, onderling gekissebis tussen katholieken en gereformeerden, schilders die elkaars oren afsneden, rauwe vis eters, rauw vlees eters (koken hun vlees niet goed gaar), veel incest in de families, maar ook veel uitvinders, technici, handelaren, wetenschappers.


  Maak melding

 7. @ B. Misal

  …..en toch ben je hier in NL?

  Laten we lekker kappen met die racistische opmerkingen. We hebben allemaal wel iets waar een ander over kan klagen. Jij draagt niks bij….alleen maar onnozelheid.
  We zitten op deze site omdat we allen interesse hebben in wat er in Suriname gebeurt, omdat we een liefde hebben voor het land. Ook de blanken/Hollanders.


  Maak melding

 8. Danny uit Den Haag,

  Ga jij maar lekker op de PVV stemmen straks. Wanneer de aanhangers van de PVV daarna geen onderscheid zullen maken tussen een Turk en een Hindoestaan en jou het land zullen proberen uit te kieperen, zul je wel anders praten.

  BTW, waarom mag je geen kritiek hebben op NL? Is hier alles koek en ei dan?


  Maak melding

 9. Hindoestanen denken ten onrechte dat de autochtonen hen liever hebben dan Turken en Marokkanen. Maar ze vergissen zich deerlijk. Wanneer puntje bij paaltje komt, dan kiezen de autochtonen eerder voor Turken en Marokkanen, omdat ze met hen veel meer gemeen hebben dan met Hindoestanen, die ze eigenlijk nog achterlijker vinden.

  Ik snap niet dat Hindoestanen de realiteit niet willen inzien. Een christen gaat liever met een moslim om dan met een Hindoe, want de Hindoe gebruikt beelden bij z’n aanbidding van God en de christen en de moslim moeten daar niets van hebben. Dat is haram en heidens in hun ogen. Beide groepen azen op de ziel van de Hindoe en proberen hem te bekeren. En de misleide Hindoes maar denken dat de christen z’n bondgenoot is. Niet dus.

  De PVV zal jullie net zo hard proberen het land uit te werken als ze dat zullen proberen met Marokkanen. Maak je dus geen illusie’s.


  Maak melding

 10. B.Misal,

  Wij zouden hier in Suriname zeggen, dat je een beetje ziek bent in je hoofd.
  Waar heb je het eigenlijk over mi boi.
  Komt waarschijnlijk door de grote teperatuursverschillen.
  Geeft helemaal niets, maar ik geef je wel het advies om er even naar te laten kijken.


  Maak melding

 11. @ B. Misal,

  Waarom ga jij altijd op de raciale toer? Volgens mij ben jij een van de weinige hindostanen die het in Nederland NIET gemaakt hebben en ben je daar zwaar gefrustreerd over. Of heb je Turken en Marokkanen naast je wonen die wel succesvol zijn? Moslims. hindoe’s of christenen, het zijn NEDERLANDERS (met of zonder dubbel paspoort). Maar ja, een respectloze hindostaan als jij zal blijven mekkeren. Coño.


  Maak melding

 12. Misal heeft groot gelijk hij zegt tenminste waar het op slaat wat die tatta’s aardappels betreft, hij schuift niets onder stoelen of banken.
  Ik heb een carrière hoor, ik heb het gemaakt, heb geen uitkering, ben geen bedelaar die op de 19e wacht op me uitkering, maar sluit me ogen niet voor de waarheid en loopt niet naast me schoenen omdat ik een carrière hebt .


  Maak melding

 13. Waar er gratis te eten valt, daar duiken de autochtonen vanzelf wel op. Ik hoop voor die organiser dat hij heel wat voorraad heeft ingeslagen.


  Maak melding

 14. Laten we elkaar gewoon respecteren en naar een leuk festival gaan !! En @B. Misal , spreek niet voor alle christenen en hun omgang met andere , want dat klopt HELEMAAL NIET !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.