Suriname blij met steun Islamitische Ontwikkelingsbank

58

PARAMARIBO /JAKARTA, 19 mei – Onder het huidige stabilisatie- en herstelprogramma van Suriname om de crisis te beteugelen is de ruime technische en financiële handreiking van de Islamitische Ontwikkelingsbank, IsDB, bijzonder welkom. Dit zei minister Gilmore Hoefdraad van Financiën tijdens de jaarvergadering van IsDB in Jakarta, Indonesië

De bank heeft onder meer drie miljoen dollar beschikbaar gesteld voor het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Ook zal voor de rest van het jaar de import gefinancierd worden van levensmiddelen en materiaal voor energieopwekking. Hoefdraad is ingegaan op de door de regering genomen maatregelen sinds augustus 2015. Het betreft maatregelen om de crisis aan te pakken.

De maatregelen betreffen ook de aanstaande leenovereenkomst met het Internationaal Monetair Fonds. De IsDB zelf leent Suriname bijna twee miljard dollar. Het geld wordt verspreid over een aantal jaren om grotere projecten te financieren. In de marge werd een leenovereenkomst ondertekend voor verbetering van het secundair en technisch onderwijs in Suriname. Het gaat om ruim dertig miljoen dollar.

Bekijk ook:

58 REACTIES

 1. Wanneer gaan journalisten en oppositieleden onderzoeken wat de regering allemaal in onderpand heeft gegeven om al deze leningen te kunnen krijgen? Het land is totaal niet solvabel en heeft een junkstatus..
  De criminele organisatie olv Bouterse gaat men een deel van dit geld hun toekomst en dat van hun naasten en nageslacht veiligstellen…
  Deze mensen weten dat ze nooit meer verkiezingen winnen en leiden het land nog dieper de afgrond in..
  Geen enkele bank leent geld aan iemand of aan een land, zonder enkele waarborgen dat ze hun geld terugkrijgen, in te bouwen .
  Aangezien Suriname geen enkel plan heeft met extra verdiencapaciteit kan het niet anders dan dat er staatseigendommen als onderpand cq borg zijn ingezet..
  Bouterse en kornuiten zouden gevierendeeld moeten worden op het onafhankelijkheidsplein voor wat ze dit mooie land en volk hebben aangedaan..ofschoon een deel van dit volk dit over zichzelf heeft afgeroepen..die groep mag voor mij rustig tot in lengte van dagen op de blaren zitten..


  Maak melding

 2. Al deze leningen terug te kunnen betalen bedoel ik natuurlijk!. Bijna 2 miljard us dollar lenen aan deze kleptomanen..Het is een gotspe!!!!!
  Welke regering na deze bende ook aantreedt gaat in hun hele regeringstermijn niks kunnen doen aan nieuwe eigen projecten, maar alleen de schaarse inkomsten vh land moeten aanwenden om schulden af te lossen..En toch zijn er malloten zoals ROBG die deze volksbedriegers steunen..Als je er direct of indirect profijt van hebt is dat misschien te begrijpen, maar zoniet dan ben je even debiel en crimineel als die gasten.
  Breeveld heeft n.a.v. een reactie in de media van een hoofdbestuurslid van zijn partij, een misleidende brief naar de media gestuurd..Het zal echter niet baten..De DOE achterban wil dat hun partij uit de coalitie stapt..De misleidende brief van de voorzitter zal hierin geen veranderING brengen..Het aftellen is begonnen..en hiermee ook het begin van het einde van deze judas zijn politieke carrière..


  Maak melding

 3. Ik heb in vorige postings aangegeven dat ik niet uitsluit dat de lening vh IMF ten doel heeft Bouterse ten val te brengen..In een artikel van de heer Bert Eersteling op starnieuws ( de lening vh IMF vanuit een andere benadering bekeken) lees ik dat hij dat ook tot een mogelijkheid ziet waarom het IMF eigenlijk relatief vrij ” makkelijk” Bouterse geld leent, wetende wat hij en zijn kornuiten allemaal op hun kerfstok hebben..Vooral omdat met name Amerika en Nederland vooraanstaande leden van deze organisatie zijn en als geen ander weten wat er zich in Suriname afspeelt op het politieke en criminele vlak..


  Maak melding

 4. Suriname is altijd blij als de handjes maar gevuld worden. Daarom begrijp ik van de trotse houding van de Surinamers niks. Waar is dit volk nu eigenlijk trots op ? Wie kan mij dit vertellen misschien dan dat ik enig respect voor SU kan opbrengen.


  Maak melding

 5. Hoe kan een bank met hoog in bun vaandels anti gokken en anticorruptie en tegen amorele practijken zijn deze bende geld lenen.

  Als je 30 miljoen in scholen stopped wat hebben ze als onderpand genomen

  Van plannen hebben we niets gehoord!


  Maak melding

 6. Bouterse: “Ik beloof het u: de koers gaat omlaag”

  Stijging wisselkoers zorgwekkend: SRD 6,52 voor de US$

  De SRD wordt met de dag minder waard. De wisselkoers voor donderdag is vastgesteld op SRD 6,52 voor de US dollar. Wie wil verkopen krijgt daar gemiddeld SRD 6,40 bij de bank of cambio. De banken en cambio’s concurreren elkaar om hun marktaandeel te kunnen behouden. Hierdoor wordt de koers verder opgestuwd.

  De euro wordt door de cambio’s en de banken verkocht voor SRD 7,36. De Europese munteenheid wordt opgekocht voor SRD 7,20.

  Koers van 1 op 10 in zicht,.


  Maak melding

 7. In een interview met de journalist( dhr Pinas) van radio apintie heeft Melvin Bouva van DNA -zoals ik van hem gewend ben-. weer heel wat onzin verkondigd .
  Bouva zei dat er landen zijn die wel uit hun financieel monetaire ellende zijn geholpen met hulp van het IMF..Hij beweerde dat er ook enkele afrikaanse landen bij die groep behoren.
  Zoals ik van deze journalist gewend ben , vraagt hij nooit door en ontbeert hij basis interview technieken. Hij zou Bouva moeten vragen om tenminste 2 afrikaanse landen te noemen die er beter van geworden zijn.
  Ik weet zeker dat Bouva hierop geen antwoord zou kunnen geven.
  De meeste NDP/IMF propageerders/voorstanders roepen of zeggen vaak dingen die niet op waarheid of feiten zijn gestoeld.
  Jammer genoeg is het gros van de journalisten in Suriname niet professioneel en vakkundig genoeg om deze indianenverhaaltjes te ontkrachten en de volksmisleiders zodoende te ontmaskeren.


  Maak melding

 8. Om op de hoogte te blijven over Suriname kijk ik wel eens naar stukjes van apintie. Meestal haak ik echter af door het niveau van de journalisten. Een journalist moet het gesprek leiden maar hier leidt de geinterviewde het gesprek.
  Ik ben gewend aan het NOS niveau, en dit komt niet eens in de buurt. De journalisten en de radio dj’s van suriname doen pijn in mijn oren en ogen als ik naar ze luister en kijk.
  Daarom volg ik via waterkantnet het nieuws uit suriname.


  Maak melding

 9. 40 jaar onafhankelijk en nog steeds geen vertrouwen op eigen kunnen!!!!!
  Waarom altijd op de bedeltoer?

  Is dit het enige wat de NDP kan sinds haar aantreden?

  Wat is er met bijkans 1 miljard US dollar gebeurd die het nieuw front achterliet in de staatskas? Voor de ongeschoolden 1 miljard is 1000 miljoen.

  Haïti komt steeds dichterbij !!!!


  Maak melding

 10. NDP doet niet anders wat de front regeringen altijd gedaan hebben.
  Echter is er een verschil NDP komt op voor de Surinamers.
  En stelt orde op zaken wat de front regeringen nooit gedaan hebben.
  Nog 4 te gaan .
  Mijn motto is.
  Op weg of baan NDP altijd vooraan.


  Maak melding

 11. #International,
  Daar heb je het ik kijk liever naar nos.
  Wat verwacht je van een vluchteling.
  Een landverrader.
  Henkes heeft ooit geroepen dat Creolen een vervloekt volk is lui en stelen is hun motto.
  Kijk in Suriname bijna alle dieven zijn creolen.
  Werken ho maar


  Maak melding

 12. Dit is een keiharde lening.Wie zullen deze lening moeten afbetalen?Wat als het geleend geld verbrast wordt of in de diepe zakken verdwijnt?
  Hoe lang zal de volgende generaties bezig zijn om deze leningen af te betalen?Zullen we weer ooit schuldvrij zijn?


  Maak melding

 13. Rampie: “Echter is er een verschil NDP komt op voor de Surinamers.”

  Je bedoelt de NDP rooft de schatkist leeg, leent een paar miljard zonder duidelijke plan en zadelt 3 generaties Surinamers op met een giga-schuld….


  Maak melding

 14. Ik Ben met die stelling eens,dat Bouterse met zijn roversbende wil laatste slag slaan.hij weet donder goed dat zijn dagen is geteld.dus wat extra miljoenen achteroverdrukken en weg wezen..hij weet ook hij komt nooit aan het macht…ik hoop welke andere regering ook komt moet al die gestolen geld terug gaan halen waar die ook zit.


  Maak melding

 15. nu gaat de buik van Boefdraad en van de killer DDB nog groter worden, want ze slikken al de euro’s en dollars letterlijk naar binnen.


  Maak melding

 16. @ Robinho

  ” De IMF lening vanuit een andere benadering bekeken ”

  Het artikel heb ik gelezen en het zou zeker best kunnen dat er een complot bestaat om Desiderius een hak te zetten ( wat ik NATUURLIJK niet erg zou vinden )

  Op het Ministerie van Financiën werken er buitenlandse consultants of personen met MOGELIJK netwerkcontacten bij o.a. het IMF en de Wereldbank )

  Getuige het Starnieuws artikel ;
  ” Grootverdieners bij CBvS; informele governors ”

  Wie kan bij deze met ZEKERHEID zeggen dat een van deze gasten NIET als MOL of VERRADER fungeert voor het IMF ??? Treedt u naarvoren.

  Het volgend fragment uit het artikel ; ” de IMF lening vanuit een andere benadering bekeken ” , geeft aan men een COMPLOT niet mag uitsluiten !

  Complottheorie
  Ik heb gelijk gedacht aan het fenomeen complottheorie bij verder nadenkend over de coulante houding van het IMF naar Suriname toe. De timing, de methodiek van het IMF om de lening als voornoemd te verstrekken aan Suriname, lijken mijns inziens meer op een meesterlijke zet om het democratisch gekozen regiem Bouterse vroegtijdig te wippen of ten minste in grote problemen te brengen. Het kan ook zijn dat het IMF het regiem in een sterke beïnvloedbare of afhankelijkheidspositie wil brengen, waardoor op directe wijze door het fonds (lees het westen) bepaald kan worden welk economisch-financieel en monetair beleid door de regering moet worden gevoerd.

  In beide gevallen is er voor wat mij betreft sprake van wat ik noem een doelbewuste neo-kolonialistisch complot en geen toevalligheid. Dit complot kan zoals ik eerder gesteld heb, als einddoel hebben het wippen van het regiem of ten minste het regiem onder de invloedssfeer van het IMF (lees Amerika en Nederland) te brengen. In progressief ideologische termen wordt dit getypeerd als een geconditioneerd nationaal economisch-financieel-monetair beleid. Een gedeeltelijk opgeven van het onafhankelijke nationale beleid. In geopolitiek opzicht vindt het westen (Nederland en Amerika) dat Suriname te veel koerst naar China en probeert dit op meesterlijke manier te stuiten.

  Een der instituten die daartegen ingezet zou kunnen worden is het IMF of de Wereldbank. En bij elk complot worden MOLLEN/VERRADERS ingezet. De mollen zitten in de meeste gevallen heel DICHTBIJ de BELEIDSMAKERS en houden op zeer PROFESSIONELE manier een theoretisch FANTASTISCH PLEIDOOI voor aan het ZITTEND POLITIEKE ESTABLISHMENT, met het doel te laten kiezen voor ‘een ergens anders’ besproken en vastgesteld plan. Ook kunnen EXTERNE krachten zich als TER ZAKE DESKUNDIGEN, opdringen aan de regering, terwijl zij in WERKELIJKHEID MOLLEN zijn. Uiteraard wordt het complot nooit fysiek uitgevoerd door de bedenker of opdrachtgever. Het is wel van belang te identificeren wie de eventuele mollen zijn en hoe zij te werk gaan. Vaak gaat het in dit soort complotten/scenario’s om nationale krachten, die zeker een graantje meepikken voor hun ‘voortreffelijke’ diensten.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 17. De volgende lichting politici en de jonge generatie van nu gaan het zwaar krijgen om al de schulden af te lossen. Deze boeven zijn onverantwoord bezig. De braindrain gaat wegtrekken. De oerdomme achtergestelde NDP-ers blijven achter in armoe en de misdaad gaat tierelieren. Het wordt een onleefbaar land.
  Deze misdadigers/boeven die misbruik maken van hun oerdomme achterban gaan t.z.t. een andere veilige plek zoeken om hun leven voort te zetten.


  Maak melding

 18. Alle Surinamers dus ook de NDP – kiezers gaan nog jaren lang boeten en pinaren om deze miljarden leningen terug te betalen .. Hoe ziet men dit niet in … Wat gebeurt er toch met Suriname .. Alweer .. A no kang so toch, fa waka ..


  Maak melding

 19. Somo zal een gat in de lucht springen, met de inbreng van de Islamitische Ontwikkelingsland met hun voorwaarden aan het land,Wanneer komt er een ware Inheemse President ? die voorrang geeft aan de Natuur,Mens en Milieu dan aan Mammon.


  Maak melding

 20. Rampie,

  NDP doet niet anders wat de front regeringen altijd gedaan hebben. Echter is er een verschil NDP komt op voor de Surinamers. En stelt orde op zaken wat de front regeringen nooit gedaan hebben. Nog 4 te gaan. Mijn motto is.
  Op weg of baan NDP altijd vooraan.

  ============================================

  Nog voor de zomer is de euro koers: 1 op 7

  En einde jaar 1: 10.

  Dank u Bouta en Rampie staat erbij en kijkt er naar. Al schijt Bouta op de kop van Rampie. Arme Rampie omarmt zijn drek als of het een godsgeschenk is.


  Maak melding

 21. Sukuk bonds zijn niet gratis.

  Het is natuurlijk 100% onzin deze lening of intentie tot het aangaan van financieringsdeals voor projecten.

  In 2010/ 2011 tekende Abrahams in China een MOU voor leningen tot $ 5.000.000.000.

  Waar kan men in Suriname dergelijke bedragen in in investeren. Door verkoop van het aandeel van Surigold, Overname van de dure leningen van Staatsolie en dan is het wel afgelopen.

  Echter als men een beetje begrijpt van SUKUK Bonds weet men dat men $ 1.000.000.000 in handen krijgt en $ 1.780.000.000 terug zal moeten betalen. Ofwel men sluit nu een contract voor $ 1,78 miljard lijkt lekker hoog maar men krijgt $ 1 miljard beschikbaar.

  Net genoeg om Staatsolie uit de shit te halen, de rente lasten daar te reduceren om weer een greep in de kassa te kunnen doen.


  Maak melding

 22. Rampie, vorig jaar rondt deze tij de een koers van 1 op 3.5 nu 1 op 7. leuke ontwikkeling wel, vooral als je euro’s in de pocket hebt, dankzij Bouterse


  Maak melding

 23. Ik deel de zelfde mening..Het gaat allemaal te vlot..Suriname is failliet hoe gaan ze de gelden kunnen terug betalen…Ambassadeurs die hun geloofsbrieven aanbieden…nu het land in een chaos is..wat hebben jullie daar te zoeken..wie leent zonder zeker te zijn dat hij zijn geld terug krijgt..als de IMF ingaat zijn de rapen gaar en wordt de chaos in het land groter…Moet DDB zijn dagen tellen..of zal er ingegrepen worden als hij tegen de regels in toch een graag in de “kas”doet en ervan door gaat met de imf gelden.Het kan niet zit veilig bij de CBVS..bij DDB kan alles…ben benieuwd


  Maak melding

 24. Bouterse is wat regeren betreft helemaal overgeleverd aan het buitenland..
  De behandeling en op korte termijn aanname vd wet mbt het handvest van de organisatie vd islamitische staten is onderdeel van de voorwaarden om de lening van de islamitische bank te krijgen..
  Melvin Bouva beweert dat Suriname al ruim 20 jaar lid is van deze organisatie..Vreemd dat je dan pas na 20 jaar een wet gaat aannemen waarbij je als land deze organisatie erkent..
  En weer hierover geen kritischen vragen vd interviewer dhr Pinas van Apintie.


  Maak melding

 25. Met alle respect Rampie..de Ndp komt op voor de Surinamers..ben jij een van die Surinamers? Mijn familie moet hard werken om een lapje te kopen..Ben jij een van die mensen die X ha heeft gehad? De Ndp is zo corrupt als maar wat..het ECHTE volk pinaart..en zijn volgelingen worden rijker..EXIT NEP..EXIT DDB..


  Maak melding

 26. De mensen die in sprookjesverhalen vh IMF geloven wil ik adviseren om op YouTube te serven..Daar komen een heleboel documentaires en dergelijke mbt het IMF voorbij..Kijk naar ze en volg de verschillende debatten en nieuwsbeelden uit landen waaraan het IMF geld heeft geleend. Er blijkt niet 1 land beter geworden te zijn van deze steun..De voormalige president directeur Dominique Straus Khan( de viespeuk) zei letterlijk: Wij zijn een bank..en geen liefdadigheidsinstelling..
  Maar ik hou vast aan de complottheorie dat het IMF in het geval van Suriname als doel heeft Bouterse ten val te brengen..ALS DAT ZO IS ZIJN ZE VAN MIJ MEER DAN WELKOM..WANT WE ZIJN MOE!!!!!!!!


  Maak melding

 27. @JoJo, je schrijft:::::Waar kan men in Suriname dergelijke bedragen in in investeren.

  Volg eens het gesprek van Santhoki en luister goed wie papieren heeft ondertekent. Wat mij opvalt uit het gesprek zijn de handelingen die weer gepleegd zullen worden met andere namen. Dit betekent dat het geld van de IMF weer een bodemloze put zal worden en dat Bouterse en zijn mannetjes hun zakken verder kunnen gaan vullen.

  Ik moet persoonlijk wel zeggen dat het verschil om informatie te geven aan het volk duidelijk te merken is als het gaat om de heren Santhoki en Bouterse.

  Dankjewel


  Maak melding

 28. Ter verduidelijking: Ik schreef dat er niet 1 land beter geworden is vd steun van IMF..
  Ik had erbij moeten schrijven: behalve de westerse landen zelf die als de arme landen de lening niet terug kunnen betalen , de natuurlijke rijkdommen en staatsbedrijven die in onderpand gegeven werden zich toeeigenen dan wel de opbrengsten daarvan..


  Maak melding

 29. Besaram, hoe kom je erbij dat ik (Henkes) al dat negatiefs over Creolen gezegd heeft? Ik heb het juist afgekeurd dat een ander panellid (heb geen zin uit te zoeken wie) dat deed. Besaram, pas maar op dat jij zelf niet vervloekt wordt als je mij onterecht blijft beschuldigen.


  Maak melding

 30. Ik geloof niet in complottheorieën. Ik verwijs deze naar het rijk van Anasie. Lul verhalen. Het is precies dezelfde wijze waarop Bouterse werkt. Wordt wakker.

  Wel is het zo en dat is bij iedereen bekend, dat het IMF een grote vinger in de pap wil hebben. En als zij in gesprekken met leden van de regering erachter komen dat zij met leeghoofden te maken hebben, zullen zij meer invloed wil hebben, naast d standaard eisen.
  Dit wil niet zeggen dat zij in gesprekken met leden van de regering aldaar, tot die conclusie zijn gekomen.

  @ Jojo.
  Ik snap de zin; “het is …projecten” niet


  Maak melding

 31. @Henkes,
  Jij hebt gezegd dat creolen de veroorzaker zijn van al het ellende.
  Verder heb je zelf aangeven dat het een vervloekt volk is.
  Wil je nu terugkrabbelen.
  Dat komt ervan als je op solo toer bent en niet luistert maar altijd doet alsof je het beter weet.
  Mensen hebben je op deze site gewaarschuwd maar jij met je boter verstand heeft nog geen lering uitgetrokken.
  Pannekoek


  Maak melding

 32. Lenen,lenen ,lenen en blijven lenen,en de rekeningen stapelen zich op.Bouta en gevolg die gaat niet terugbetalen ,maar wij en onze generaties na ons.Arme generaties het lijkt als of ze geboren zullen worden om schulden terug te betalen en ze hebben nergens van niemand 1 cent geleend. Die vloek van bouta ligt op ons allen ook voor de nog te komen generaties,
  Bouta moet nog van Syrie lenen en Haiti en dan heeft deze onbeschaamde bedelaar van de hele wereld geld geleend,


  Maak melding

 33. De islamisebank heeft een doel ,islam te bevorderen in landen waar nog mogelijk zijn oa su..wil je hulp ?zijn bepaalde voorwaarde aan gekoppeld bv..Dino bouterse was heel goed bezig bepaalde groepering te huisvesten..ik moet voorzichtig zijn met name te noemen die Amerikanen weten van!!terug weg zijn er niet..ik Ben bang dat hele land wordt onder pand gegeven


  Maak melding

 34. SURINAME is blij.!! hoor die Boefdraad. heb je aan het Surinaams volk deze vraag gesteld. Ik denk dat je voor jezelf moet spreken Boefdraad. Nu ben je weer uitlandig. Bedelen??? Wie staat garant voor de gevolgen hiervan , de volgende regering natuurlijk. Vuile apen zijn jullie. Je paarse boef had zo’n grote muil we doen het zonder de blanken, waar gaan jullie steeds naar toe om te bedelen. Zij jullie zakken niet goed genoeg gevuld. Waarom krijgt het volk niet te horen wat er met het geld gebeurd?
  Met Suriname komt het NOOIT meer goed. De koers is nu richt 10. we willen nog 5???? verschrikkelijk


  Maak melding

 35. Er wordt geleend en geleend en geleend, maar wat zal het rendement zijn van de projecten waarin men het geld steekt?

  Paiswa to paawe hai, bakie paiswa aur djada paiswa banaai paai? To kardjwa kaise bharie?


  Maak melding

 36. @Kevin
  Gelijk heb je .Wij zijn kapot geschrokken van het nieuwsw dat Boefdraad weer op bedeltoer is en wij nog een nieuwe rekening moeten af betalen!!
  Schaamteloos is deze ndp regering ,wij hebben ze aangegeven vele keren al dat ze NIET namens het volk moeten praten !!Het volk wil ze niet!!!


  Maak melding

 37. In de Islam is er geen rente. Dat principe kennen ze niet. Ze worden dus sowieso niet beter van lenen aan Suriname. Wat staat er wel tegenover. Zijn we niet gewoon onze ziel aan het verkopen. Wat moet Suriname doen in ruil voor deze lening?


  Maak melding

 38. @tunggak

  Is het omdat dat land ook een goeie record heeft! Geen aanwijzigingen tot twijfelen!
  Als jij en ik naar de bank stappen kleden zij ons eerst uit alvorens goedkeuring te geven.
  Waar ik wel mee eens ben, hoeveel leningen wilt deze regering sluiten???
  Baart nu wel zorgen.


  Maak melding

 39. Ons land is nu overgeleverd aan moslims.
  Binnenkort moeten we allemaal naar mekka met de boef als onze lijder!
  Het is een grote schande dat de door Vene opgebouwde reserves allemaal verkwist en onderling verdeeld zijn en we nu op bedeltour moeten.Als Surinamer schaam ik mij diep dat de boeven ons in zo’n positie hebben gebracht.


  Maak melding

 40. @Boegoenirie,

  In ruil een aantal regels zoals geen negatieve uitspraken over de islam, toelaten van islamitische geestelijken, geen beperking op de bouw van moskeeën, vrije verkoop en propaganda van de koran, geen anti-islam activiteiten, halaliseren van producten in geval van export naar die landen, geen varkenskwekerijen financieren met het geleende geld, propageren van de islam.


  Maak melding

 41. Hopelijk moeten Dora, tante Jenny en de andere paarse ‘dames’ verplicht een burka dragen, dan blijft de aanblik van hun huichelachtige tronie ons in de toekomst bespaard.


  Maak melding

 42. wat moet su daar tegenover doen?
  stem verkocht op de vn vergaderingen?
  vandaar dat su opeens gestemd heeft dat jeruzalem de hoofdstad van de palestijnen moet worden
  als je met criminelen in zee gaat zit je er aan vast.
  allemaal dankzij herrenberg
  de islamic bank is een onderdeel van het ios een militair bond genootschap waar su opeens bij hoort


  Maak melding

 43. Welkom, in de jihadist en bank:sukkels !
  die bom gordels staan klaar om vast te zetten!
  Islam wordt zeer negatief ervaren en kijk nu de bedelaars staan voor de deur….erg hoor…!


  Maak melding

 44. De LENING-ZIEKE Opa DESI VERBRAST AL DE GELEENDE GELDEN en de Sranangmangs wachten af ???

  Eerder heeft Opa AL ONZE Reserves en GOUD al verspeeld en heeft het LENEN verder vergemakkelijkt, met steun van DOE !!!

  Het WANBELEID van NDP gaat ELKE DAG VERDER EN VERDER, STAATSSCHULD MILJARDEN HOGER !

  BINNENKORT Venezuelaanse en Haitiaanse toestanden in
  Ons Prachtige Land !

  Sranang wordt GETEISTERD door ZIEKE,CORRUPTE POLITICI !
  Waarvan enkelen, zelfs MASSAMOORDENAARS zijn !


  Maak melding

 45. Besaram, jij vergist je, ik heb nooit zo iets gezegd, als je me het bewijs levert, krijg je in deze crisistijd (ik woon in Suriname) van mij USD 1000,- , ik vraag aan de moderator om te bemiddelen, zodat je het geld krijgt, als jij het bewijs niet kan leveren mag je mij 1000, van de elke dag in waarde dalende, SRD’s geven. Als je niet op mijn voorstel, wat betreft het geld, wil ingaan, wil ik je beleefd doch dringend vragen de naam Henkes niet meer in verband te brengen met deze racistische onzin van jou. Als je racistische uitspraken wil doen, moet je je niet achter Henkes verschuilen.


  Maak melding

 46. Baas, Boefdraad en paarse corrupte roversbende blij met steun Islamitische Ontwikkelingsbank. Zou de kop moeten zijn. 100% zeker gaat er wat van in hun paarse zakken verdwijnen, zijnde lobbykosten, commissie etc. Wie zullen weer de riemen strakker moeten aantrekken, het volk, en die oerdomme paarse stommelingen. Ondertussen drinken baas en geboefte zich blue label paars. De oerdomme paarse stommelingen……niets eens wang soft do mang bai djonsroe. Hahahaahaha


  Maak melding

 47. Mijn motto : sranang mus pur them rovers bifo a lattie. Deze regering heeft geen toegevoegde waarde mbt de ontwikkeling van Suriname, omdat het beleid gericht is op persoonlijke verrijking en immuniteit van een specifieke groep dieven en moordenaars.


  Maak melding

 48. Ons land is blij met iedere lening en het maakt helemaal niets uit waar het geld vandaan komt en wat de voowaarden zijn, die aan de lening zijn verbonden.
  Of we al die leningen ook kunnen terugbetalen is ook van ondergeschikt belang, want na ons komt de zonvloed.


  Maak melding

 49. Deze regering is korte termijn denkend, Helaas.

  Geen duurzame economie, alleen maar teren op leningen en natuurlijke rijkdommen. Zodra dit wegvalt is het gauw een derde wereldland zoals weer gebleken is.

  Ook al ga je honderden miljarden pompen in een land met een korte termijn visie.. Hij gaat ten onder. Helaas dat is de Surinaamse mentaliteit.


  Maak melding

 50. De maatregelen betreffen de aanstaande leenovereenkomst met het IMF, inderdaad we gaan al richting afgrond en richting moderne slavernij van de Rijke Industriele landen.

  Dus steun voor verbetering van het secundair en technisch onderwijs 30 mln.
  Het onderwijs betekent alleen de zakken vullen van de docenten. Schoolgebouwen voorzieningen e.d. vóór het onderwijs heeft men nooit van gehoord. Schoolgebouwen zien er rampzalig uit.

  Voor het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting 3 mln
  Wie is Ministerie: De directie! Een groot corrupte bende.

  Totaal voor meest corrupte minister van de hoge freubel klas minister van Financiën gilmore hoefdraad 33 mln.

  Dan is de begroting rond.


  Maak melding

 51. Islamitische Ontwikkelingsbank

  Ga naar: navigatie, zoeken

  De Islamitische Ontwikkelingsbank (Engels: Islamic Development Bank, IDB) (IOB) is gevestigd in het Saoedische Djedda.

  De IOB is een internationale bank met 56 lidstaten die zich met het financieren van ontwikkelingsprojecten bezighoudt. Op basis van ingestoken kapitaal zijn volgende staten de voornaamste aandeelhouders in de bank
  Egypte, Koeweit, Iran, Libië, Saoedi-Arabië, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten
  De bank verzorgt vooral economische en sociale ontwikkeling in zowel de lidstaten als in islamitische niet-leden.

  We zijn een Multi-etnisch en Multi-cultureel land. Hoe kunnen we in zee gaan met landen die alleen het principe van mono-culturen kent. Onze vrijheden staan op het spel mensen. Verkocht voor een appel en een ei.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.