Ruzie binnen Surinaamse coalitiepartij DOE

59

PARAMARIBO, 19 mei – Er wordt flink geruzied en gemord binnen coalitiepartij DOE. De partij voor Democratie & Ontwikkeling in Eenheid ligt met zichzelf overhoop. Er is onbegrip over standpunten en manoeuvres. En het democratisch gehalte van besluiten.

Veelal komt een besluit of standpunt tot stand zonder het raadplegen van de structuren binnen de partij. Mensen worden in hoge bestuursfuncties aangesteld zonder inbreng van de rest. “De aanstellingen worden je meegedeeld, terwijl personen officieel moeten worden voorgedragen”, zegt bestuurslid Ricky Stutgard tegenover de Ware Tijd. Het wordt allemaal des te ernstiger opgevat, vanwege het politieke karakter van DOE.

De partij moest ‘anders’ zijn dan de traditionele politieke partij in Suriname. Die worden onder meer ondemocratisch handelen verweten. Maar ook het gemak waarmee de dominantie van Desi Bouterse’s NDP wordt geslikt, stuit tegen de borst. Het meegaan met de verhoging van energietarieven lijkt de druppel die de emmer doet overlopen. “Ik ben niet in de partij gestapt om de bevolking terug te brengen naar de prehistorie”, aldus Stutgard.

Bekijk ook:

59 REACTIES

 1. De partij voor Democratie & Ontwikkeling in Eenheid doet er goed aan zsm uit de coalitie te stappen. Sluit je aan bij de oppositie, wij zijn moe en de vakbeweging. Het is nu of nooit.

  Ben benieuwd wanneer de oppositie met een alternatieve plan voor de zgn crises komt.


  Maak melding

 2. Deze voedingsdeskundige (Ricky) was misschien een post beloofd. Min van volksgezondheid ?????? Hmmmmmm
  Raaaar dat hij namens structuren praat. Kom met een communique waarbij meerdere leden hun afkeuring uitspreken en getekend door hen.

  Dit riekt naar afgunst en of wrok.

  Ricky zoek maar een andere partij op is mijn advies want het vertrouwen in jou is vast wel al geschaad


  Maak melding

 3. @koos
  die vraag stelde ik gisteren aan verschillende op dit forum. Oppositie klets nu uit hun vette nek. Hen was gevraagd samen te bundelen.domme trots of is niet de ideologie van pa Vene en pa Sardjoe dus men sloeg het voorstel af.
  Zij hebben ervoor gekozen geen inspraak te hebben nu.het deel volk dat op hen gestemd heeft in de kou gelaten.

  I rest my case….


  Maak melding

 4. snel volks , reverendum houden weg met deze devil baasje , et vloek kom heel snel dicht ter bij baas slaap goet , kijk om je heer of slaap je lekker groetjes van godo boy


  Maak melding

 5. (real) anoniem

  Iemand die zich op deze wijze tegen de eigen partij afzet verliest duidelijk zijn vertrouwen.

  Echter kan een partij als DOE zelf wel vertrouwd worden als haar minister zo voor schut gezet wordt als nu gebeurt is.

  1) Scalians sterk optreden. Eindelijk iemand die optreed alleen slaan de Scalianhouders hem een bloedneus omdat zij met documenten komen die hem een modder figuur laten slaan. Raar hoe dat heeft kunnen verlopen.
  2) Nu met de EBS tarieven zit hij ook voor Jan Doedel aan tafel om het zwabber beleidt te verdedigen.

  Loyaliteit aan gemaakte afspraken kent zijn grenzen en in mijn ogen doet Bouterse met DOE het zelfde als met PALU, VVV, BvD, KPTI en wellicht PL hij marginaliseert ze en assimileert ze.


  Maak melding

 6. DOE sluit je aan bij deV7,de oppositie dus.!
  Er is geen toekomst bij de NDP die is nu eenmaal een verloren partij!! Niemand wil ze hebben in Suriname!!Hou de eer aan jullie en vertrek, nu het nog mogenlijk is !Chitan en Sapoien zijn al ten grave gedragen(POLITIEK) en zo een nederlaag wensen jullie toch niet voor jullie ook?!
  DOE pleeg geen zelfmoord en vetrek , sluit je aan bij V7!!!


  Maak melding

 7. @Real anoniem
  Moest de oppositie samenbundelen mee te doen aan de mega corruptie praktijken van de ndp,de coalitie dus??
  Moesten zij samen vrolijk gaan heulen met de meest gevreesde moordenaar?
  De oppositie is d STEM van het volk!!!
  Er is geen plaats voor een huwelijk tussen de oppositie en de coalitie!!


  Maak melding

 8. Breeveld heeft kennelijk Bouterse zijn woord gegeven dat hij de coalitie tot het inde vd rit in 2020 zal steunen..Ik geloof dhr Stutgard dat er op bepaalde terreinen geen democratie is in de partij..
  Curtis Hofwijks heeft gezegd dat hij op DOE gestemd heeft en momenteel is hij de enige persoon in Suriname in de politieke arena die ik nog geloof aangaande zijn motieven om de situatie in het land te verbeteren..
  Binnenkort houdt de kerk van de geestelijke leider van Bouterse ( lees: onderafdeling vd NDP olv Steve Meye) een manifestatie om zogenaamd te “bidden voor land en volk” . Ben benieuwd of Bouterse ook gaat zeggen dat deze manifestatie politiek gestuurd wordt….ik wil bisschop Choenie oproepen om hetzelfde te doen en wel op dezelfde dag, plaats en tijdstip…..kijken hoe die vleesgeworden satan DDB deze manifestatie gaat kwalificeren….


  Maak melding

 9. Stutgard mag zich ook aansluiten bij het driehoofdig clownske monster kwik-kwek-kwak, te weten Santokhi, Rusland en Soemohardjo Deze clowns gaan een brief schrijven naar de regeringsleiders van Nederland, Amerika, Frankrijk en Brazilië om het IMF in Suriname tegen te houden. Waarom moeten al de burgers in de genoemde landen wel offers brengen m.b.t. het energiegebruik in hun eigen land en waarom mag dit niet in Suriname? Wat denken de heren van de oppositie wel?

  Energie wordt in Suriname zeer zwaar gesubsidieerd. Suriname heeft het goedkoopste energietarief van de hele Caribische regio en Zuid Amerika en Suriname staat in de top genoteerd van landen in de wereld waar de overheid heel veel geld toelegt op de energiekosten. De heren van het IMF zullen zich afvragen ” wat denken die amateurs uit de Surinaamse oppositie van ons “? Het volk moet opgevoed worden om ook een eigen verantwoordelijkheid te dragen in haar eigen energiegebruik.


  Maak melding

 10. @Robinho
  Klopt.Wij gaan Steve Meye geen enkel kans geven en gelijk bishop Choenie vragen om met een tegen reaktie te komen met het volk aanzijn zijde Steve Meye heeft de ndpers en Choenie het volk!!
  Wij gaan Satan aanbidder Steve meye verslaan!!!Steve Meye staat hetzelfde loit als Chitan en een Sapoen te wachten..,POLITIEK MORSDOOD !!


  Maak melding

 11. Citaat: Een dominee zoekt volgelingen en geen stemvee.

  Volgelingen zijn ook stemvee !!!!!
  Als de volgelingen niet gestemd hadden zat Breeveld niet in het politieke toneel.


  Maak melding

 12. @ROBG
  ” het volk moet opgevoed worden om ook een eigen verantwoordelijkheid te dragen in haar eigen energie gebruik”.
  Ik dacht niet dat ik het ooit met jou eens zou zijn, maar je hebt helemaal gelijk..
  Alleen jammer dat je daaraan niet hebt toegevoegd dat exponenten vd regering Bouterse, en wellicht hij in hoogst eigen persoon ( hierbij verwijs ik naar de eerste verklaring van ex directeur Duiker) ook opgevoed moeten worden om de gelden van land en volk NIET TE STELEN CQ TE VERDUISTEREN.


  Maak melding

 13. @Robby-G-de-DESI-Slaaf

  Kwik,kwak,kwek, OME DESI heeft Sranang Geript ! Ongeveer VIJF MILJARD, VEKWANSELD !

  Ook al Onze goudvoorraden VERDWENEN !

  DESI benadeelt huidige en toekomstige Sranangmans,
  terwijl hij DESI, DE CORRUPTIE OPENLIJK TOELAAT !

  Zie bevordering van ABRAKADAMSKI tot staatsadviseur,nadat hij OPENLIJK ministerie OW had LEEGGEGETEN !

  Geluk voor Sranang, DESI onderschat IMF-CIA, ziet nog niet dat hij in de VAL is gelokt !

  PS : NDP-Opbouw blijkt OPBOUW VAN EIGEN ZAK van de NDP-CORRUPTE POLITICI !!

  IMF-EISEN NOG STEEDS NIET BEKEND GEMAAKT DOOR OPA DESI !
  GEHEIM NDP-WANBELEID, BETEKENT OPENLIJKE VERZWARINGEN/PRIJS- EN BELASTING-VERHOGINGEN VOOR ALLE SRANANG STAATBURGERS !

  NDP, BEDANKT VOOR ECONOMISCH EN FINANCIEEL FAILLIET SRANANG !

  DOLLARKOERS DOOR WANBELEID DESI, OMHOOG GESTUWD !! A VOLK E PINA !!


  Maak melding

 14. @ROBG..als jij en andere Bouterse lakeien nog serieus genomen willen worden dan zou het misschien helpen als jullie een keer ook ingaan op de honderden miljoenen us dollars die exponenten van de NDP uit staatskas en van staatsbedrijven hebben gestolen..al die zaken worden plotseling doodgezwegen..mensen die plotseling op hun verklaring terugkomen enz enz..
  Minister van Dijk Silos zou na de brand in het gebouw van justitie ” iedereen opsluiten”..op een of ander mysterieuze wijze hoor je daar ook niks meer over..onderzoek naar de valse paspoorten die Dino had geregeld voor de vermeende hezbollah mensen praat ook geen enkel functionaris of journalist meer over..ex minister van buza Lakhin ( kan zijn naam veranderen in: Lakei) zou zogenaamd onderzoek laten instellen naar strafbare feiten op Surinaamse bodem gepleegd mbt kwestie Dino…
  Wat is daarvan terechtgekomen: niks, noppes, nada..Integendeel heeft die lul van een Lakhin Dino zijn criminele activiteiten en gedrag goed proberen te praten Door Dino te vereenzelvigen met het volk van Suriname ,dat zich volgens Lakhin niet bezig houdt met dat soort activiteiten..Ik weet niet van de NDP aanhangers, maar ik weet zeker dat de welopgevoede en integere Surinamers niet geassocieerd willen worden met deze criminele zoon en familie…


  Maak melding

 15. @Robinho,

  Wie gelooft nou de lul verhalen van rob.gay just the same as bouterse, van – dijk silos en Lakin de piraat..


  Maak melding

 16. De oorzaak is simpel. Alle partijen die met de NDP in zee gaan, zijn gedoemd uit elkaar te vallen. NDP kampioen in verdeel en heers.. Succes heren….


  Maak melding

 17. In april van dit jaar zijn Suriname en de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) een lening van US$ 1.78 miljard overeengekomen die de komende 3 jaren diverse projecten zal financieren. Hierover heeft de Surinaamse delegatie in Jakarta onder leiding van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën tijdens de jaarvergadering van de IsDB diverse gesprekken gevoerd met de verschillende werkarmen van de bank

  Doe en Breeveld,
  Hoe willen jullie dit bedrag terug betalen?
  Investeringen is leuk maar een omzet realiseren welke niet eens de kostprijs dekken kan en nog niet eens de vaste lasten, waaronder de afschrijvingen, kan dekken vraagt om grote problemen.
  Hoe willen jullie met 500.000 zielen dit bedrag terug betalen?


  Maak melding

 18. Waarheidscommissie en RobinHo, gij moet niet met waanzin verhalen over corruptie proberen het gelijk aan je kant te krijgen.Kom met harde bewijzen voor de dag.Ik neem jullie niet serieus.Ge zijt eerder zielig omdat gij de aandacht probeert te trekken met onzin verhalen.Komen jullie aandacht tekort?


  Maak melding

 19. Ik ben het zat met al het gedoe.
  Ik wil wel naar India daar worden koeien behandeld als God.
  Ik wil naar Suriname daar kun je als ezel Minister President worden.


  Maak melding

 20. Beste mensen,
  Tide na gewoon wan Lostu kon.
  Na ini mi ede fu nyan wan swit oli sardien.
  Da ye meking nanga moy ayun.
  Nanga 2 dropu azieng nanga wan ted sowtu nanga moy fini kotkot pepre,dus da mi stop na wan moi bigi winkri fu bay wan blik sardine,ma di mi syie a prijs da agersie tak den blik sardien eye naki 440 volt stroom.wanti na bijna srd 10 wan blik.
  A heri Lostu Kon gwe dat na wan swit sranan .


  Maak melding

 21. Robinho:
  Die gasten zullen er nooit en te nimmer op in gaan omwille van gezichtsverlies. Ze weten donders goed wat er mis gaat maar ze blijven hangen in de ontkenningsfase!


  Maak melding

 22. @Surinamer,

  Dang soema bin tak you foe stem tapoe NDP. Ie moes breetie tak a sardien de 10 Srd. Dalik a kong 15 Srd. Ie moes hamster, no datie a kang.


  Maak melding

 23. Awarie-dominee begrijpt zelf niet in wat voor stront hij is terecht gekomen.Ik had hem veel hoger geschat,maar hij blijkt een grote gatlikker te zijn.


  Maak melding

 24. @Robje-Desi-Slaafje-G

  Er komt nooit iets zinnigs uit uw brein !

  ER MAG VAN DESI GEEN JUSTITIEEL ONDERZOEK KOMEN NAAR ONDER ANDERE :

  MOORD op GOODING !

  MALVERSATIES op OW ten tijde van ABRAKADAMSKY !

  MALVERSATIES bij EBS !!!

  DESI en clan keuren een rente op een prive-lening aan EBS van 23% , zonder meer goed ! PURE OPLICHTING VAN EBS EN DE STAAT Sranang !

  De LIJST van, aan NDP-gelieerde personen, die TOTAAL GEEN BELASTNGEN BETALEN is GIGA-GROOT !

  De Scalians zijn op DIT MOMRENT NOG STEEDS BEZIG Onze RIVIEREN en Onze Natuur te VERNIETIGEN, met Goedkeuring van DOE en Opa DESI !!
  De Bevolking telt niet mee, zij worden DOOR NDP-WANBELEID VERKWIKT !!!

  Waar zijn Onze reserves van ruim EEN MILJARD bij de Centrale Bank van Su gebleven????

  Waar is Onze Goudvoorraad naar toe, Slaafje-Rob ???

  En meneer Robje-het-Desi-Slaafje-G zoekt naar NDP-CORRUPTIE ???

  Vraag DESI om andere instructies, je komt echt VERDWAASD over !

  PS : BETRE YU GO YIPPIE DESI, FU POT’ A MONNIE FU A SRANANG PEOPLE, BAKKA NA INI STAATSKAS !!!


  Maak melding

 25. A luk baas foe broko Doe. Het worden paars verdoemde jaren voor het volk en al die oerdomme paarse stommelingen en marionetten van..de duivel van Suribabwe. Alleen onrust, onvrede, armoede vol paarse schuiterij en pis van baas en corrupte bende is wat het volk krijgt als gratis ete, drinke en spele. Soso ka.


  Maak melding

 26. Het zou zomaar eens kunnen gebeuren dat er een afsplitsing ontstaat binnen de partij DOE namelijk ” DOE Nieuwestijl ” of ” Hervormingsbeweging DOE ” met R. Stutgard en prof M. Schalkwijk als voortrekkers.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 27. @ ROBG: je blijft mij verbazen met jouw reacties. Je bent voor de zoveelste maal door de mand gevallen als zelfverklaarde intellectueel.
  Het feit dat je mij op WKN vraagt om met bewijzen te komen over corruptie, diefstal en verduistering gepleegd door NDP exponenten typeert jouw hypocrisie , kortzichtigheid en onvoorwaardelijke gatlikkerij van Bouterse & co.
  Ben jij ooit met bewijzen gekomen over die onzin die jij op WKN uitkraamt?? We bevinden ons niet in een rechtzaal maar op een forum.
  Deze opmerking verwacht ik van een kleuter of iemand met een verstandelijk beperking en niet van een ïntellectueel” als jij. Maar kennelijk behoor je tot de laatstgenoemde groep..In dat geval neem ik je niks kwalijk.
  Het is evident dat de regering Bouterse een criminele organisatie is en voor honderden miljoenen heeft gestolen van land en volk.
  Of misschien heb je de diefstal en corruptie niet door omdat je constant met je hoofd in de anus van Bouterse zit.
  Bouterse zorgt er met zijn manipulatieve stijl van regeren voor dat zaken niet door het justitieel apparaat worden onderzocht en voor het gerecht verschijnen , zodat de bewijzen waar jij het over hebt niet aan een rechter kunnen worden voorgelegd. De amnestiewet en alle andere gevallen die justitieel onderzoek behoeven. zijn daar een schoolvoorbeeld van.
  Als jouw beste antwoord op mijn post is dat ik aandacht zoek , dan is het voor mij overduidelijk dat je geen goede tegen argumenten hebt. en inderdaad verstandelijk beperkt bent.


  Maak melding

 28. Forummers, Odi odi.

  @Hugo CHAVÉZ, fawaka mang?
  Maar wij blijven het DOEN!

  Ruzie binnen Surinaamse coalitiepartij DOE!
  Klopt het artikel wel?

  Want het volgende verhaal kwam ik ook tegen.
  DOE betreurt uitspraken Stutgard via de media
  18-05-2016 Bron: (starnieuws.com)

  DOE betreurt het dat hoofdbestuurslid Ricky Stutgard via de media oproept dat de partij uit de coalitie moet stappen.

  DOE gaat in op de besluitvorming om met de NDP in zee te gaan.
  Er zijn ook evaluatiemomenten geweest binnen de partij, waarbij Stutgard niet aanwezig was.
  De verklaring van DOE: (Bron:starnieuws.com)


  Maak melding

 29. ach ,,je kunt alles van die groep doe zeggen,ze spelen geen enkele rol van betekenis in de suri. poppenkast..

  helemaal niets dan ook niets in die combie van de n d p ..,dus beter is ,dat zij als nog weglopen en die zinkende schip laten voor wat het is in afwachting van betere tijden die zeker zal komen..

  dit is een dood lopende lucht kasteel..


  Maak melding

 30. Robinho
  @ ROBG:

  Robinho,
  uw posting getuigt van grote betrokkenheid en passie.
  Vaak met goede info en consistentie. Lange postings maar de moeite waard. Ik lees ze graag.
  —-
  Het vluchtgedrag van Rob G als hij zelf iets moet “bewijzen” is dusdanig kinderachtig dat er nog weinigen zijn die hem serieus nemen. Zelf als hij iets zinnigs zegt is het niet de moeite om hem te complimenteren omdat het meestal een opendeur is. Je kunt dus niks van hem opsteken, althans ik niet.

  Rob G vergeet dat er iets is als “maatschappelijk bewijs “, bewijs uit de omstandigheden of logische gevolgtrekking. Als in 1 avond 3 auto’s tegelijk in dezelfde straat in brand vliegen dan snapt hij niet dat er 99% kans is op brandstichting. Hij wil een CSI bewijs.
  Als iemand met 0,0 kapitaal minister wordt, geen grote erfenis ontvangt , geen “bijbaantje “heeft en plotseling over enorm veel geld beschikt, dan wil Rob G een “bewijs d.m.v. accountantsrapport of iets dergelijks. Teleurstellend , maar zo schieten we in een discussie niks op.
  Treurig is dat hij soms ook iets beweert maar nooit met een bewijs komt zoals hij van anderen vraagt.Rob G is de risee hier en elders de gekke Henkie.


  Maak melding

 31. @real anoniem

  You should have rested your case before you made it: your point sucks!

  Walter-joe-granpa-e-lee heeft iedereen gesproken na de verkiezingen. WIJ zouden alles samen doen. Hoe lang heeft dat geduurd? 2 uur na installatie van de ministers was alles veilig vergeten.


  Maak melding

 32. Breeveld maakt een potje van die partij.Hij heeft geen visie en is een loopjongen van Bouterse.Bij mij komt hij ongeloofwaardig over.Hij is een awarie dominee.Deze man moet niet serieus worden genomen.Dat is mijn mening als Surinamer.Het land is naar de kloten geholpen door Bouterse en hij heeft zichzelf verrijkt.Die die gasten die achter Bouterse lopen hebben geen verstand van zaken wat in het land aan het gebeuren is.Vind je het gek dat ze bij de IMF hebben aangeklopt voor een lening om zelf ervan rijk te worden.Het volk leeft in armoede,maar het komt door eigen schuld om een domkop als president te kiezen.Ook Breeveld is een schande voor het land Suriname.


  Maak melding

 33. Gast X, wat mij betreft kan jij de pot op met je maatschappelijk bewijs. Kommer en kwel met je verstand. Jij verkoopt drijfzand aan de mensen. Jij moet ophoepelen met je pseudo-theorieën. Dwaas, uilskuiken !!!!! Aan mij heb je een verkeerde met je waterige halfzacht gekookte theorieën. Fool, at is jou reputatie?

  Robinho, het spookt aan gebrek aan inzicht in je hoofd. Doe er wat aan. Jij bent een stroperige type die maar graag een vrouw op de brandstapel zet omdat ze in jouw ogen een heks is.


  Maak melding

 34. @ROBG..wat een slapgelul..ik denk eerder dat iemand die feiten en omstandigheden consequent negeert, gebrek aan inzicht kan worden verweten. Jij blinkt in al jouw postings daarin uit..
  Je hebt ongetwijfeld je reden waarom je Bouterse verheerlijkt en zijn wanbeleid goedpraat..Het zal je echter niet lukken om de weldenkenden onder ons te vergiftigen met jouw argumenten en indianenverhaalges die gebaseerd zijn op je adoratie van de grootste crimineel van Suriname..


  Maak melding

 35. Bij de stemming in de DNA verliest de oppositie de DNA vanwege de aanwezigheid van Chitan en Sapoen.
  Even later sloop Breeveld ook weg waarna er 28 voorstemden
  NDP plus Chitan en Sapoen.
  Doe was er zeker..

  Het lijkt er op dat DOE geen lid meer is van de Coalitie.


  Maak melding

 36. Robinho, ga jij je bewijsvoering maar eens goed aanscherpen. Het komt zo amateuristisch en zweverig over. Ga je maar eerst goed verdiepen in methoden en technieken van onderzoek. Jij en de jouwen van het Front proberen anderen te intimideren met valse beweringen. Jij moet gewoon luisteren naar de waarheid.


  Maak melding

 37. @ rob g
  sjorry rob …maar ik denk dat jij een aantal zaken door elkaar haalt.
  er zijn verschillende soorten bewijs.
  bijv : jouw vrouw kan tegen je zeggen dat ze zwanger is van jou .
  zolang het kind niet geboren is en jij geen dna test kan doen is er geen bewijs.
  we praten dan over het wettelijk bewijs.
  als je al 6 maanden op een onbewoond eiland zit met alleen je vrouw en je hond als gezelschap en ze komt je uitleggen dat ze al 2 maanden zwanger is , dan is er ook geen bewijs ……..volgens jou dus.
  er is dan geen wettelijk bewijs , maar wel het overtuigend bewijs.
  tenzij de heilige geest over haar gekomen is , is ze zwanger van jou.
  in het geval van boterse speelt het zelfde .
  helaas vertikt boterse het om zich te melden in boxtel.
  helaas vertikt de pg om onderzoek te doen naar de identiteit van cc1.. de diplomatieke paspoorten en de betrokkenen , fraude bij ebs en andere staatsbedrijven enz.
  boterse kan ervoor zorgen dat het wettelijke bewijs achterwege blijft , maar het overtuigende bewijs is oorverdovend zonder twijfel geleverd.’

  ik weet zeker dat je mijn uitleg begrepen hebt , maar ik heb daar geen bewijs van , althans geen wettelijk bewijs.
  aangezien je geen dom figuur bent , ben ik ervan overtuigd dat je het begrepen hebt.


  Maak melding

 38. @ Rob G.

  Ik verbaas me steeds meer over je absolute onkunde w.b.t. de Surinaamse politiek. Corruptie is een bijna onuitroeibaar gezwel in Suriname. En jij wil dat nog met droge ogen ontkennen?


  Maak melding

 39. Ik snap de critici wel.

  Doe komt bij mij opportunistisch over net als Bep.

  Tijdens de NDP sountruck manifestatie om de “we zijn moe” beweging te stuitten zag ik Waterberg en Breeveld net twee marionetten achter DDB staan.

  Ik weet niet wat die twee daar deden, het was niet de plek nog de tijd om de “we zijn moe” groep jullie tanden te wijzen. Terwijl een groepSurinamers oprecht hun mening uitten over de slechte situatie kom je je tanden wijzen.
  Breeveld en Waterberg, jullie soundtruck optreden heeft getoond wat jullie agenda inhoudt, lak aan het volk en vullen van jullie zak.

  Kan je het mij kwalijk nemen als ik het zo zie?

  In het 4e jaar van DDb’s vorig kabinet (2014) zei president Bouta dat er weinig is gerealiseerd en dat we een inhaal slag moeten maken.
  Het was toen al goed fout eigenlijk en vandaag is er een regelrechte crisis.

  Wat het volk afvraagd is hoe deze regering het zal doen met geld van IMF.
  Er is geen vertrouwen omdat de regering heeft gefaald, ondanks dat zij een veelvoud van het bedrag ter beschikking hadden.
  Veel Doe stemmers snappen dit en zijn bang dat zij het vuil over zich heen krijgen als regerings deelnemers terwijl ze geen deel uitmaakte van DDb’s kabinet 1.

  De onrust binnen Doe is slechts een logisch gevolg.


  Maak melding

 40. @basmatie, ik kan niets met je betoog.Santokhi heeft in het verleden ook misbruik gemaakt van de rechten die een diplomatiek paspoort aan de houder verleent. Ga maar eerst na of jouw Front idolen wel clean zijn.

  @FBI, wat moet ik ermee? Jij kent me nog niet.Jij bent aan het dwalen.


  Maak melding

 41. en inmiddels is iedereen vergeten dat er een anti-corruptiewet op de tafel van tante Jenny heeft gelegen.

  de tijd tikt door. tik tik tik tik tik

  waar blijven de maatregelen tegen corruptie? weet de dominee dat? maakt onze dominee zich nog sterk voor de anti corruptie? meneer dominee carl breeveld doe, waar blijft u met uw anti wet?


  Maak melding

 42. Gasten, die menen te zijn “vromer dan de paus”, moeten nog scherper in de gaten gehouden worden. Wij zitten allemaal wel te brommen en zeuren, wanneer puntje bij paaltje komt STELEN jullie ALLEMAAL. Ik ken een gewezen minister, die zelfs de waarde van een waterijsje declareerde.
  Zo bescheiden zijn SURINAMERS ook weer niet!


  Maak melding

 43. @ rob g
  waarom denk je dat de bevolking voor de ndp heeft gestemd ?
  iedereen was al moe van dat geroof van het front.
  de laatste hoop was boterse.
  boterse had een hoop goed te maken naar het volk toe.
  men had gehoopt dat hij had geleerd van zn fouten.
  men had de hoop dat boterse alle fraudeurs en schatkist rovers van het front juridisch zou vervolgen.
  hoop is uitgestelde teleurstelling gebleken.

  ik heb geen idolen bij het front.
  het front is een samenraapsel van dieven , rovers ,drugsdealers en pedofielen.
  was extreem blij dat het front de verkiezingen verloor.


  Maak melding

 44. @Desi-slaafje-Robje-G :

  Leve de Ondergang van Sranang !!!

  Corruptie bestaat niet, vraag het maar aan NDPer prof ABRAKADAMSKI , die heeft op zijn departement OW,
  laten zien wat ANTI-CORRUPTIE is !!!

  En in de Bouta-staat, komt er natuurlijk geen justitieel ONDERZOEK naar de Malversaties op OW !

  NEEN, ABRAKADAMKY is bevorderd tot Staatsadviseur,
  tegen een loontje van 20 000 SRD per maand !!

  PS : Sranang is volgens de NDP-clan het MINST corrupte land ter wereld !!


  Maak melding

 45. RobG

  U vraagt steeds om bewijs. De ingevoegde link komt bij toeval langs.

  http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/05/20/suriname-leeft-op-te-grote-voet/

  Om maar weer de vergelijking met Venetiaan te trekken onder zijn bewind werd de tering naar de nering gezet. Iets wat de populisten in 2010 duidelijk niet leuk vonden.
  Er was toen een vorm van balans.

  Bouterse ziet echter geen kans de tering naar de nering te zetten en laat de zaak uit de hand lopen tot dat het IMF hem dwingt te handelen.

  Zie het verschil tussen verantwoordelijkheid dragen en nemen en verantwoordelijkheid weg schuiven en er voor weglopen.


  Maak melding

 46. Nu duidelijk geworden is dat Bouterse met het aanhouden van de EBS prijsverhoging een 100% leugen was om het volk bij de neus te nemen. Op 12 mei aanhouden tot nader order en doen als of er overlegd wordt en op 20 mei met terug werkende kracht naar 1 mei weer invoeren kan zelfs door RobG verdedigd worden als transparant eigen beleid.

  Minister Dodson is voor schut gezet en het volk is belazerd.
  De president liegt en bedriegt en loopt nu aan een leiband van mevrouw Lagarde.

  In het herstel plan blijkt ook nog eens dat veel lenigen niet voor projecten zijn maar voor de gaten in de begroting. Niemand zal hier voor gaan lenen.

  Breeveld haal aub Dodson terug uit de regering voor dat Dodson nog ergere dingen moet gaan doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.