Surinaamse politieagenten protesteren heimelijk

55

PARAMARIBO, 13 mei – “In principe is het werk op een of andere manier al neergelegd.” Dit zegt voorzitter Robby Ramjiawan van de Surinaamse Politiebond. Het is publiek geheim dat politieagenten ontevreden zijn over het gebrek aan van alles aan het werk. Zelfs schrijfgerei ontbreekt.

Airco’s op kantoor of in de dienstauto doen het niet. Voor zover de vakbond de situatie kan inschatten, is het een uitzichtloze situatie. De korpsleiding noch hogere autoriteiten hebben een gepast antwoord. “Elke vraag wordt beantwoord met: er is geen geld”, zegt Ramjiawan tegenover de Ware Tijd. Het is zelfs zo schrijnend dat er geen voeding is voor arrestanten. Familieleden wordt gevraagd in te komen.

Doorgaans wordt het eten geleverd door ondernemers. Maar die zijn al in geen tijden meer betaald. Op sommige politiestations is het al zover dat bij burgers gebedeld wordt om wat materiaal. Dat kan dus nooit goed uitpakken in het politiewerk. Het leidt allemaal tot een vrij passieve houding bij politieagenten. Met goed fatsoen kan de burger dan ook niet geloven in de toezegging van politici dat hun veiligheid gewaarborgd is.

Bekijk ook:

55 REACTIES

 1. Maar de lijfwachten van de president komen met de week enkele onsjes aan.
  Heb je kunnen waarnemen hoe Bouva aan het uitdijen is vanaf zijn deelname in de DNA?
  De politie is nog altijd de kauwfoetoe boi van de gewapende macht. Ja zelfs de douane is hoger in aanzien dan de politie.
  Niemand neemt de politie serieus maar de politie word pas serieus genomen als het lood zich reeds heeft geboord in het donkere lichaam.

  Overheid shame on you dat de politie er zo bijloopt als een bedelaarsleger besteed aandacht en geef de middelen die de politie nodig heeft om de burgers te beschermen.


  Maak melding

 2. Beste mensen,
  Vergeet niet dat de Douane een elite groep is.
  Het zijn byzonder opsporings ambtenaren.
  Deze groep is altijd goed betaald ook ten tijde van de vorige regeringen.
  Een adspirant Douane ambtenaar verdiende meer dan een deurwaarder die al een diensttijd had zitten van 6 jaar.
  Douane brengt geld in het laatje denk aan invoerrechten en accijns.
  En de politie meer uitgeeft dan ze ontvangen.
  Al die jaren hebben ze 12 tot 16 man indienst genomen van een selectie van 240
  En nu de grootste groep allertijden 2 jaar terug


  Maak melding

 3. Grote delen vh het politiekorps zijn heel erg gedemotiveerd..Velen zijn aangewezen op het extra inkomen dat werd verkregen Door overwerk..maar ook dat is aan banden gelegd vanwege de situatie..De minister heeft allerlei beloften gedaan die ze niet kan nakomen omdat moni no dè..!
  Het water staat de totale “werkende klasse” tot aan de lippen..De veiligheid van land en volk is niet gebaat bij politiemensen die gedemotiveerd zijn en niet uitkomen met hun basissalaris. Vanwege hun taakinderen en werkzaamheden zijn zij kwetsbaarder voor criminelen en corruptie..
  Maar het zal meneer Bouterse worst zijn..Als hij maar elk weekend z’n anjoemara kan eten op brokobakka en zijn blue label kan drinken..


  Maak melding

 4. Quote : ” op sommige POLITIEstations is het al zover dat bij burgers GEBEDELD wordt om wat MATERIAAL ”

  Maar de min van Justitie en POLITIE bedelt niet. Sterker nog, EIST ze van de Staat Suriname een DIKKE VETTE Prado t.w.v. $ 60.000 US Dollars voor onder haar DIKKE VETTE REET !!!!!

  De RATTUS NORVEGICUS met een PAARSE strik om de nek zijn aan het bewind dus u hoeft nergens versteld van te staan !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. Go, go, poeroe faja toch dus het moet, ongeacht politie brandweer of militair.
  Dit is het begin er zullen meerdere instanties volgen, ga zo door jongens zet het op.


  Maak melding

 6. De politie bedelt bij de mensen. Hie durft de poitie dan nog echte bedelaars aan te pakken. Je pakt je collega’s toch niet aan?


  Maak melding

 7. Eindelijk ontwaken velen die hebben gestemd op de nationale dieven partij. Terecht kunnen zij die stemden op deze corrupte regering olv de baas der bankrovers en corruptie eisen…pres gwe……….


  Maak melding

 8. Als we met z’n allen heimelijk en stiekem protesteren zitten we nog 4 jaar met deze corrupte bende en is het resultaat na 4 jaar een 10 ellende die 10 maal groter is dan we nu al meemaken.


  Maak melding

 9. Sprak laatst nog een ndp aanhanger in Amsterdam. Die beweerde hoog bij laag dat de bevolking niks tekort komt in Suriname. Volgens die persoon stond de bevolking nog vierkant achter Bouterse.
  Toen ik daar tegen in ging stond het schuim op zijn bek. Rare figuren.


  Maak melding

 10. Het is te gek om los te lopen, strakkie´s ook geen benzine voor de dienstvoertuigen. Oplossing van hoog tot laag massaal ziek melden, dienstvoertuigen opblazen !
  Wedden dat de zg adviseurs, en de andere mee- eters niks te kort komt ????? Iedereen die in dienst is bij de overheid moeten gewoon thuis blijven, jullie worden toch al niet betaald. Voorlopig is dat takkewijf van Brasong met een been al afgezet, omdat de mensen daar massaal protesteren. In Su zal dat niet gebeuren omdat, het overgrote deel van de mensen de Pres steunen. Ze zijn zelfs bereid om faces van de pres en zijn gezin op te eten !!!! A kondré go helemaal na ing Mpp,jammer jammer.
  Sorry voor mijn vocabulaire mang, het zij zo !!!!!!

  Sari tori.

  Jacko


  Maak melding

 11. @ J. Zwartmans,

  Je bedoelt zeker dat de NDP’isten de faeces van de president en zijn gezin willen opeten, i.p.v. faces.

  Ik zie de president al voor me zonder zijn gezicht.


  Maak melding

 12. @ J. Zwartmans,

  Ik heb er wel heel hard om gelachen.
  Zo zie je maar dat zelfs in slechte omstandigheden de mens nog altijd kan lachen, terwijl de situatie in Suriname er eerder 1 is om te huilen.
  Heb te doen met de Surinamers, zelfs met degenen die op de NDP hebben gestemd en nog steeds achter hun president staan, ondertussen draaien ze elk dubbeltje een paar keer om eer ze het kunnen uitgeven.


  Maak melding

 13. Die CTU of hoe die unit ook heet zal natuurlijk geen cent tekort komen. Want ze houden alle mogelijke tegenstanders van dictator scherp in de gaten.


  Maak melding

 14. @ Jiyani

  In Su lachen ze ook; maar dat zijn de figuren, die het goed hebben onder Bouta´s bewind. en de domme stem vee verbijten zichzelf, maar als Bouta straks een bord met bruine bonen en een djogo te voorschijn haalt is alles pais en vree !!!!! Stelletje Sukkels; ze zullen het nooit leren erger nog; dat willen ze niet !!!!!!!

  Sari tori
  Jacko.


  Maak melding

 15. Weet iemand waarom wij niets meer vernemen van de campagneleider van de NDP de heer Abrahams?
  Alles is zo muisstil.
  Zelfs Herrenberg zegt niets meer en Bakana tori journalist is helemaal niet meer zo pro actief bezig het standpunt van de coalitie te verdedigen.
  Waar zijn al die aanhangers gebleven?


  Maak melding

 16. Ik kan de agenten het niet kalijk nemen. Je geeft de criminelen niet de indruk dat je als politieman aan het staken bent.De criminelen zijn altijd op de loer voor zulke gelegenheden,en de politie agenten gaan het niet makkelijk maken voor hun.
  Wel moedig te noemen van deze politie mannen hoe krom het ook klinkt zij leveren hun bijdrage ter versterking van het protest manifestatie en dat waarderen wij.


  Maak melding

 17. Waar zijn de paarsen!?
  Waar zijn ze !!Ga tellen het is meer dan 30, paarse uilskuikens!!!!
  Conclusie protestmanifestatie:GESLAAGD!!!
  Proficiaat aan de surinamers die verlost willen worden van deze ndp regering en haar lijders die allemaal corruptelingen en moordenaars zijn van het ergste soort!!!!


  Maak melding

 18. @ Bigi( Mang) Sma

  Sorry; ik dacht dat je slim was, iederéén weet het en jij niet ??? Wel ; ik weet het, ze zijn geld aan het tellen, wat ze van de belastingbetalers hebben geroofd ! Ze willen meer maar het Land is failliet, dus ze hebben nu hoofdpijn dat er niets meer te halen valt.

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 19. Koos, na het gesprek met de aanhanger in Amsterdam, mag je blij zijn dat hij slechts schuimbekte en je het er levend vanaf hebt gebracht, je weet maar nooit wanneer deze idioten aan het moorden slaan.


  Maak melding

 20. 🕔13.May 2016

  De mededeling van president Desi Bouterse donderdagmiddag dat de regering de verhoging van de energietarieven heeft aangehouden, heeft de geplande protestmanifestatie niet beïnvloed. Een grote massa is op de been om te protesteren tegen de eenzijdige tariefsverhoging.

  De eis is dat de verhoging van de energietarieven wordt teruggedraaid. Ook wordt geprotesteerd tegen het Internationaal Monetair Fonds(IMF). De miljoenen lening van het IMF en andere banken zullen het land geen goed doen.

  Grote groepen mensen hebben zich verzameld bij het Kerkplein. Het verkeer in de binnenstad zit volkomen vast. Mensen uit diverse delen van het land zijn toegestroomd naar de protestmanifestatie. De organisatoren van de manifestatie zijn tevreden met de opkomst maar verwachten nog meer mensen.

  De mensen klagen over de vele verhogingen die worden doorgevoerd door de regering. Zij vinden dat het leven ondraaglijk is geworden. Een deel van de mensen dat deelneemt aan de manifestatie, eist het aftreden van de regering.

  Combinatie van starnieuws en gfc nieuws.

  PROFICIAAT BEVOLKING VAN SURINAME!!!


  Maak melding

 21. @JZwartmans
  @ Bigi( Mang) Sma

  Sorry; ik dacht dat je slim was, iederéén weet het en jij niet ??? Wel ; ik weet het, ze zijn geld aan het tellen, wat ze van de belastingbetalers hebben geroofd ! Ze willen meer maar het Land is failliet, dus ze hebben nu hoofdpijn dat er niets meer te halen valt.

  Sari tori

  Jacko.

  Dacht dat je slimmer bent (ik gebruik het woord was dus niet) nooit gehoord van sarcasme?
  Zwartmans
  Dont read as you are and don’t think black in everything you see and read.
  Chill bro and think 🙂


  Maak melding

 22. Onder leiding van ddb en zn benoemde corrupte kornuiten hangt er een geur van kruiddampen, vermoorde lijken, cocainescheten en het gevloeide bloed van allen die in de jaren 80 en 90 zinloos om het leven zijn gebracht. Massaal protesten en/of staken heeft altijd zin tegen het toenemende onrecht zodat wij kunnen weten en voelen dat Suriname een werkelijk democratische rechtstaat is en moet blijven voor alle geboren en getogen SURINAMERS. Toppresterende Surinamers zijn er zowel binnen- als buiten de grenzen die de kans moeten krijgen om dit land een waar paradijs te maken nog groter dan voor 25021980.


  Maak melding

 23. @ ray
  en waar was jij ?
  ik heb je niet gezien op het kerkplein.
  grote mond veel schreeuwen maar zelf lekker thuis achter de pc zitten schuilen als een angsthaas.


  Maak melding

 24. @Basmatie
  Of ik achter mijn pc zit of op het Kerkplein aanwezig bent maakt niks uit. Ik lever mijn bijdrage voor een Suriname ,vrij en verlost van Bouta!!


  Maak melding

 25. De regering weigert daar opening van zaken over te geven, maar ik voorspel nog veel meer arbeidsonrust als bekend wordt aan welke voorwaarden ons land moet voldoen als de lening bij het IMF wordt afgerond.
  Eens zal de regering met het water voor de dokter moeten.
  Als deze regering in deze lastige tijden meer transparant was geweest, zou er wellicht meer begrip ontstaan voor alle maatregelen, die nog op komst zijn.
  Maar ja, transparantie en deze regering zijn twee tegengestelde polen.
  Jammer, want deze regering mist echt een giga-kans om de bevolking mee te nemen in dit recessieproces.


  Maak melding

 26. ik pleit er ook voor dat alle airco’s in bouta zijn kamers uitgaat
  want tenslotte moeten wij zijn airco’s als hoogverbruiker betalen
  laat hij dus met zichzelf beginnen en alle airco’s uitmaken op alle ministeries als hij zuinig wil zijn met energie
  deze man heeft nog nooit gehoord van het goede voorbeeld geven


  Maak melding

 27. Henkes toen ik thuis kwam realiseerde ik dit ook. Het blijft triest dat je met angst een discussie moet voeren. Hoe wendt of keert als het erop aan komt kies ik lekker voor mijn gezin. Dan maar geen discussie en Suriname.


  Maak melding

 28. En miss koosje van dijk silos eist haar 4WD Prado onmiddellijk dat ook bereikbaar is met rolstoel. Als beloning voor geleverde diensten aan de dictator in teamverband met haar dochter naai leh.


  Maak melding

 29. @Bigi Sma,
  Jij met je waterhoofd denkt als Go oso.
  In je posting lees ik dat je anderen dom noemt.
  Een ieder weet dat jij de predicaat hebt van Waterhoofd.
  Denken en iets zinnigs komt nooit in je mond.
  Het geeft niet als je niet in staat bent om na te denken.
  Ik betreur het dat je grote smoel steeds onzin aan het verkondigen is.
  Gelukkig dat alle ouderen niet jouw mening delen.
  Sari Tori tap i smoel.


  Maak melding

 30. @Paul,
  Neen Paul je zit helemaal naast.
  Ray is geen lafaard no now way.
  Hij is de grootste Riool Rat die wij kennen.
  Dus verzoeke hem bij de naam te noemen.
  Geen lafaard maar Riool Rat.
  Henkes heeft de zelfde predicaat.
  Deze Riool Ratten van de eeuw zullen het nooit begrijpen.
  Ze hebben zo een huid dat ze alleen maar richting Riool denken.


  Maak melding

 31. Goede ontwikkeling toch , laat alleen maar overduidelijk zien hoe het in werkelijkheid gesteld is in Suriname, maar voor een aantal paarse idioten kennelijk nog niet genoeg gezien de stompzinnige reacties van hun hier op deze site, hoe slecht moet het gaan omdat dit in hun door dit hardnekkige virus aangetaste hersens doordringt


  Maak melding

 32. Koos, dat is dus wat deze achterlijken willen, intimidatie en bedreigingen,nu ze doen hun best maar, dat soort lust ik rauw bij een bakje slappe thee, mijn hondjes trouwens ook, zijn goede rattenvangers


  Maak melding

 33. @Hans,
  Hans de vleermuis als je hersens aangetast zijn dan is dat heel jammer.
  Heb je van artsen gehoord raadpleeg dan een arts.
  Of ben je ook een van de losse Riool Ratten die steeds in de Riool te vinden zijn met je idiote opmerkingen.
  Geen probleem rat nr ..is ook al geregistreerd.


  Maak melding

 34. @ Ramp – ie
  of ben je ook een van de losse riool ratten die steeds in het riool te vinden zijn met je idiote opmerkingen

  goh. heb je het nu echt over jezelf?, ik heb trouwens je taalfoutjes gemakshalve ook maar even gekorrigeerd,
  en dat laatste zinnetje bevestigd mijn eerdere posting,
  de hierachie en terreur van de paarse grootbekken, word ik dus in het minst door geimponeerd, integendeel verspilde moeite dus


  Maak melding

 35. Hans,
  Je hebt het over taalfoutjes .
  Wel Riool Rat lees jouw posting dan zal je zien dat jij meer dan 3 fouten hebt in een paar zinnen.
  Ik dacht dacht dat je Nederlands perfect was.
  Lees nogmaals goed en als je niet eruit komt vraag dan de andere Riool Ratten misschien kunnen ze je helpen.
  Mislukkeling jij kan in een riool alleen maar …
  Ik wist dat jij Riool Rat aangesproken zou voelen.
  Dus jij bent een echte Riool Rat.
  Dit woord hebben jouw soort uitgevonden Front aanhang


  Maak melding

 36. @Hans,
  Zie het niet als intimidatie.
  Zie het als een advies.
  Trouwens jullie hebben nog 4 jaar om een strategie te bepalen hoe je ons naar huis kan sturen.
  Nu zijn jullie in de meerderheid maar dan alleen op wk.
  En wij in de meerderheid vanwaar wij de strategie bepalen.
  Vergeet niet dat wij dat nog 4 jaar zullen doen ook voor jouw vrienden en familie.
  Jammer maar hiermee zullen jullie het moeten doen.


  Maak melding

 37. Aloha……..Ahahaha……Suribabwe opkomst beste mensen.Wat een toestand zeg. Zelfs gevangenen hebben geen eten in de nor.Wat nog meer!!Gaat deze regering zo door dan komt er een opstand in Suri denk ik.De forse salarissen die de Pres aan z,n onderdanen betaalt maandelijks helpt ook niets.Dat geliefd Suri wordt nu leeggeplunderd door de Nietsnutters.Che!!!!!


  Maak melding

 38. Ramp – ie, als er adviezen gegeven moeten worden dan in ieder geval niet door Boutisten en NDP ers die er een zooitje van hebben gemaakt in Su en het land op de rand van de afgrond hebben gebracht, zover dat er een beroep op het IMF moet worden gedaan, en dat in een tijd dat alle zich beschaafd noemende landen of uit de recessie zijn geklommen of er druk mee bezig zijn, maar Suriname niet die draait zich er alleen maar verder in, en zo’n adept denkt hier een advies te moeten geven, in zijn blinde arrogantie


  Maak melding

 39. Wij zijn nog geen Griekenland.
  Wij zijn nog geen Syrië.
  Wij zijn geen Palestina.
  Wij vluchten niet voor onze verantwoordelijkheid.
  Wij regeren voor jouw en je familie.
  Wij zullen altijd kritiek krijgen van de stront ik bedoel het front legioen.
  Wij zullen de arme en de labiele wk mensen altijd leren hoe te handelen.
  Wij zullen Curtis H binnenkort op moeten sluiten.
  Wij zullen ook de stront legioen behandelen als onze mensen ondanks ze niet op ons gestemd hebben.
  Wij zullen dit doen omdat wij alle Surinamers gelijk willen behandelen ongeacht politieke overtuiging.
  Wij zullen nog stevig 4 jaar blijven regeren.
  Wij zullen een paar zwakke ministers binnen een jaar moeten vervangen.
  Wij genieten van de surineds die altijd klagen en uitschelden.
  Wij genieten van hun domme opmerkingen en weten precies uit welke hoek het vandaan komt.
  Wij geven ze geen stemrecht en grond.
  Wij geven bovenstaande alleen aan de Surinamers die in Suriname wonen en zich Surinamers noemen.


  Maak melding

 40. Het is wel gevaarlijk zo’n gewapende macht zo te behande!en.Zo te laten bedelen omdat er van alles een tekort is. Elementen vande politie kan in opstand komen inderdaad.

  Als er geen geld is om er wat tegen te doen en gelet op de crisis in andere sectoren van de samenleving dan moet de regering opstappen en het DNA ontbonden worden.


  Maak melding

 41. Pijnlijk voor deze mensen daar van hun wordt verwacht dat ze hun werk naar behoren moeten doen. Ja, en hoe minder de koopkracht van jouw geld, hoe minder de motivatie om jouw werk goed te doen. Ik heb daarom medelijden met niet alleen deze mensen, maar met alle Surinamers die hun salaris etc. in SRD ontvangen. Dit geld zal door de aanhoudende devaluatie en natuurlijk de inflatie met de dag in waarde verminderen.
  Alleen zij die hun salaris, pensioen etc. in valuta ontvangen en of uitbetaald worden ontspringen de dans voor een groot gedeelte. Voor hun geldt natuurlijk dat het risico dat ze overvallen of bestolen worden met de dag zal toenemen. Dus mensen houdt uw geldzaken geheim.


  Maak melding

 42. Moderator, u nodigt ons uit om een bijdrage te leveren en wanneer we het doen worden bepaalde reacties niet geplaatst, dat zou ik nog kunnen begrijpen als u op een of andere manier zou aangeven waarom een bijdrage niet door uw censuur gekomen is, zodat men daar in het vervolg rekening mee kan houden.
  Ik kan me vergissen, maar ik heb nergens gelezen aan welke criteria een bijdrage moet voldoen om wel of niet gepubliceerd te worden.


  Maak melding

 43. Jah, een oude tactiek om de politie te demotiveren. De militairen cq Militaire Politie kunnen elk moment weer hun zo begeerde Algemene Opsporingsbevoegsheid krijgen. Concurrentie voor de zonen van Hermandad dus. We gaan spannende tijden tegemoet.


  Maak melding

 44. Zo land de NDP Suriname regeert gaat het niet goed in het land.Die gasten verrijken zichzelf ten kosten van alles.Het land is kapot gemaakt door Bouterse en zijn mannen.Wie het niet ziet is blind.Vooruitgang is er nooit gekomen onder leiding van Bouterse.Ik ben geen politiek figuur dat ik kan schrijven wat ik wil.Ik denk zelf dat Surinaams vermogen weg gesmokkeld is naar het buitenland door Bouterse en zijn mannen en vrouwen. Die arme mensen huilen dag en nacht en bedelen geld uit het buitenland bij familie leden.Dat is de realiteit op dit ogenblik.Als Surinamer voel ik het ook maar durft het niet uit te spreken anders word ik doodgeschoten wat in 1982 gebeurde.Iedereen in Suriname is band voor de wapen.Dat kan ik je vertellen.Zelf oud militairen durven hun mond niet open te doen.Alleen die aanhang van Bouterse mogen zeggen wat ze willen ten gunste van de president.Ook Hooghart zit nu in het nest van Bouterse als een loopjongen.Deze domkop denkt alleen maar aan zichzelf.Zo lang Bouterse daar nog zit komt Suriname niet vooruit want hij heeft geen economische kennis.Dat is het probleem.


  Maak melding

 45. Henkes en Jiyani zelfs de moderator is moe van jullie dom gelul, het is ook tekenend dat jullie het niet eens door hebben en om verklaring gaan vragen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.