Massaal protest in Suriname [FOTO’S]

87

De Raad van Vakcentrales in Suriname (RAVAKSUR) heeft vrijdag een paar duizend mensen op de been gebracht in een protestmanifestatie tegen de maatregelen die de regering neemt om het land terug te laten veren uit een financiële crisis. Directe aanleiding voor deze opstand is de verhoging van de energietarieven per 1 mei. Hoewel president Bouterse donderdag aan de vooravond van de aangekondigde protesten op de staatsradio liet weten dat de verhoging van de energietarieven voor enkele weken wordt aangehouden, ging de demonstratie door. De deelnemers waren vooral vertegenwoordigers van de vakbeweging en het bedrijfsleven. Maar ook de aanhang van oppositionele politieke partijen en sympathisanten van de anti-regeringsbeweging ‘We Zijn Moe’ voegden zich bij de manifestatie.

protest-suriname2

protest-suriname3

protest-suriname4

protest-suriname5

Bekijk ook:

87 REACTIES

 1. THIS IS THE BEGINNING OF THE END FOR KUMAKOISI EN ZIJN BANDIETEN BENDE.

  Weg met KUMAKOISI , Weg met KUMAKOISI, Weg met KUMAKOISI


  Maak melding

 2. Bouterse moet uitkijken. Zodra zijn tegenstanders in de meerderheid zijn dan is het afgelopen met hem.Suriname is geen Irak of Libië waar de toenmalige leiders op eigen kracht controle over de meerderheid hadden. To be continued…


  Maak melding

 3. Heb goede hoop, gezien het aantal mensen die deelgenomen hebben aan deze demonstratie, en het aantal mensen wat geintimideerd is om niet te gaan demonstreren, en het aantal mensen die geen toestemming kregen van hun werkgever, dat het volk aan het ontwaken is, zodat er vaker van deze demonstraties zullen plaats vinden, maar dan in nog grotere getale, totdat dit paarse geboefte en de rest van de regering tot besef zijn gekomen, dat de situatie onhoudbaar is geworden, en opstappen nog de enige optie is.


  Maak melding

 4. En natuurlijk was die laffe hond van een Bouterse niet op zijn plek om die petitie in ontvangst te nemen, want het zijn Immers zijn volksvijanden.


  Maak melding

 5. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dat Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  DDB is niets anders dan een dienaar van het volk en niets meer of minder. Het volk is de sterkste kracht en macht in de democratische rechtsstaat.

  In een democratische rechtsstaat is een president gewoon, net als de dna-leden, enz, gewoon de dienaar van het volk. Alle kracht in een democratische rechtsstaat is het volk en niets anders.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. De aanhang van de NDP is mega, mega,mega groter en nog altijd goed voor 26 zetels in het parlement. VERGEET DIT NIET.


  Maak melding

 7. het ziet er naar uit dat het snel afgelopen is voor de ndp want het volk wordt wakker en pikt het niet meer en het is geen 1982 meer de tijd is anders en dat ziet men nu ook in surinaame laat zich niet meer te pakken nemen door niemand en dit is goed mensen weten dat dit zo niet meer gaat geen verhaaltjes meer of sprookjes bouterse heeft kansen gehad het is jammer niet gelukt dat moet hij in zien en plaats maken klaar verder geen probleem toch het is niet anders


  Maak melding

 8. Oprechte Surinamer, die aanhang was groot. Worden er vandaag verkiezingen uitgeschreven dat zal de ndp niet meer dan 4 zetels halen. Ook veel ndp aanhangers vragen zich af waar het geld gebleven is. Ook die aanhangers zien het imf niet zitten. En verander aub je nickname. De oprechte surinamers demonteren vandaag tegen de paarse geboefte. Niks anders dan respect voor die mensen.


  Maak melding

 9. Ik wil diaree poepe op bouta gezicht!
  Die man is e grote volksbedrieger en heeft hele su natie v de gek gehouden!
  Dus het zal niet meer lang duren voordat
  Ze moordenaar wegjagen.
  Su volk moet vb in brazilie overnemen!
  Ka sakasaka opa desi! Go dede!!!!!poepejantje!


  Maak melding

 10. Nog een paar demonstraties en Hij zal de noodtoestand afkondigen. Allen zo kan hij straks verder doen wat Hij wil.

  En Zijn wil geschiedde in die dagen; zijn kudde NDP-ers volgde hem blindelings.


  Maak melding

 11. “Oprechte Surinamer
  De aanhang van de NDP is mega, mega,mega groter en nog altijd goed voor 26 zetels in het parlement. VERGEET DIT NIET.

  vrijdag 13 mei 2016 om 19:58 uur.”

  Hoogmoed komt voor de val!


  Maak melding

 12. @Oprechte Surinamer, onderzoek heeft al uitgewezen waarom de NDP de grootste partij is geworden vandaar dat er nu GEEN geld is in de staatskas.

  Vergeet niet hoeveel overlopers betaald zijn door de NDP partij. Misiekaba probeerde dit toch ook te doen.


  Maak melding

 13. @W.Whome,
  Hou je a.u.b met het aanrecht werkzaamheden.
  Dat is het enige recht die je hebt .
  Je begint ook als die zwever Ira te kletsen.


  Maak melding

 14. prof. Misababoi, kan best wel gelijk hebben.
  De noodtoestand uitroepen, en een avondklok.
  Internet blokkeren etc…
  Het ondankbare volk moet gehoorzamen……


  Maak melding

 15. ‘Oprechte Surinamer’, het was niet zo moeilijk voor de NDP om de grootste partij te worden, Bouterse is de grootste oplichter uit de Surinaamse geschiedenis, hij kan zoveel goeds zo mooi beloven en de mensen die niet voor zichzelf wilden nadenken, slikten zijn loze beloften als zoette koek. Er werd dus massaal op hem gestemd, maar omdat hij niet voldoende zetels haalde ging hij vervolgens pricipeloze gelukszoekers uit andere politieke partijen omkopen. Op die manier werd hij president en niet omdat zijn aanhang zo overweldigend groot was en is.

  Eenmaal president begon Bouterse als een idioot te strooien met het geld uit de vette staatskas , die met veel moeite opgebouwd was door Venetiaan (denk maar aan Carifesta laser show, snoepreisjes met gecharterde vliegtuigen, aankoop ambassade gebouwen in uithoeken van de wereld enz. enz). De goedgelovigen dachten dat er nooit een eind zou komen aan de vette kas en dat Bouterse door zou kunnen gaan met de AOV, kinderbijslag, naschoolse opvang steeds verder te verhogen. Om het geloof in de onuitputtelijke staatskas te versterken gebruikte Bouterse de laastste restjes uit de staatskas om propaganda te maken en ons een tweede Dubai te beloven kort voor de laatste verkiezingen.

  Nu blijkt dat Bouterse niets meer te strooien heeft, omdat de staatskas leeg geplunderd is, zal je merken hoe populair Bouterse in werkelijkheid is, hoe groot de NDP nog is en hoe snel de 26 zetels zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.


  Maak melding

 16. Als mensen zich net als bij de verkiezingen voor de gek willen houden mogen ze dat van mij. Iemand, die vaak hier schrijft, geloofde zo sterk in de propaganda van V7 of Front dat hij triomfantelijk schreef dat hij zijn schoen zou opeten als Bouterse de verkiezingen zou winnen. Bouterse won niet alleen maar kreeg de meerderheid in het parlement.

  Als je na zoveel mobilisatie niet eens 2500 mensen op de been kan brengen dan is jou protest mislukt en eerlijk gezegd verbaasd mij dat niet. Berenstein weet dat daarom gaat hij toch praten met de regering terwijl ze daar op het kerkplein riepen dat de tijd van praten voorbij is. Als die Berenstein of Valies vandaag een positie krijgen springen ze naar de NDP. Dus al dat schelden, tieren en weet ik veel wat op de social media heeft totaal geen enkele zin.


  Maak melding

 17. MASSAAL??
  De enige wat daar massaal aanwezig waren zijn bussen uit Nickerie met VHP aanhang die een gratis toertje kreeg aangeboden. Dit noem ik de verwachte Hindoestaanse Coup, ze hebben de verkiezingen verloren en willen op een onrechtmatige manier weer aan de macht komen. Deze Ratten hebben dit al eerder gedaan, toen ze de eerste verkiezingen hadden verloren hebben ze als een dief in de Nacht een coalitie gecreëerd maar hun feestje ging niet door. Wat deze schurken bang voor zijn is dat voor 2020 alle weer op rail is en hun kansen zijn dan verkeken daarom zijn ze onrust aan het zaaien tussen de bevolkingsgroepen. Somohardjo zei een paar dagen geleden dat ze zosnel mogelijk weer aan de macht zullen komen. VHP werkeloze ongeschoolde aanhang op waterkant zijn 8 jaar met propaganda bezig op waterkant. Ik ben duidelijk in mijn taal geen VHP K O E L I E als president in Suriname!


  Maak melding

 18. Oprechte Surinamer
  Je hebt 100% gelijk
  geen creool zal stemmen voor een VHP K o e l i e als president van Suriname en dat weet Sandopie en zijn Cocaïne importerende rovers als maar te goed, daarom is sandopie flink aan het slijmen bij de creolen maar zoals gewoonlijk wanneer puntje bij paaltje komt krijgen die VHP Banditos geen creoolse stem!


  Maak melding

 19. Opsporing gevraagd van de volkspresident die op de loop ging voor het volk toen die kwamen om hem een petitie te overhandigen.
  Hij is te herkennen aan zijn grote mond en paarse pamper.
  Bij signalering gelieve dit door te geven bij elke nette burger.


  Maak melding

 20. AUB mijn geliefd volk!! Speel niet met rassensentimenten we hebben het al moeilijk genoeg! De samenleving zit als harmonicagaas in elkaar wanneer je denkt dat je een ander schade berokkent kom j uiteindelijk op je eigen vingers terecht! Geef kritiek maar wordt niet persoonlijk! Onthoud: ER IS VOOR GEEN ENKELE GROEP EEN WEG TERUG!
  JOE


  Maak melding

 21. Op het forum zijn er personen met een ongeneeslijke aandoening: racisme .Ze zullen niet eraan sterven,maar het meenemen in het graf.

  Racisme is een uiting van antipathie en disrespect voor een ander mens, omdat die persoon etnisch anders is dan de racist.


  Maak melding

 22. @Payback……je bent aan je stoken hier terwijl je zelf een kleurtje hebt??? Wat voor zieke loeder ben je nou?? Ze moeten jou afleveren aan de KKK………dan pas ga je kennis maken met rassenhaat!!!! Idioot dat je bent!!


  Maak melding

 23. Sinds 25 februari 1980 gaat het niet goed met Suriname.

  Hoe komt dat?

  DDB is sinds die tijd de nieuwe kleren van de keizer.

  De hoogste tijd om DDB weg te jagen en beleid te maken om het land en bevolking tot ontwikkeling te brengen. Zo niet moeten de Surinamers zichzelf maar voor de gek blijven houden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 24. @Counter
  Henkes heeft gisteren zelf aangegeven dat creolen geen land kunnen besturen.
  Alleen stelen en feestvieren.
  Ze maken overal kinderen en de kinderen weten niet wie de vader is.
  Kijk masr in gevangenissen op de aardbol.
  Het Kroelt can de Creolen.


  Maak melding

 25. Payback, ik ben een Creool, kom niet uit Nickerie en toch zie ik roodhuid Bouterse liever nu als morgen van het Surinaamse politieke toneel verdwijnen. Zie je wat ik bedoel? Racisme toch echt zo fout. Moet je gewoon niet meer doen man.


  Maak melding

 26. We kunnen wel stellen dat deze protestactie mislukt is. Bij lange na niet de opkomst die verwacht werd. De Pro Front media hebben nog een poging gewaagd om foto’s te maken die de boel massaler laten lijken dan het was (inzoomen zodat je niet ziet waar de groep begint en eindigt).
  En maandag alweer om tafel. Het zijn de pogingen van een oppositie in doodsnood. Ze kunnen geen potten breken en dat weten ze.


  Maak melding

 27. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID.

  Waar er betrokkenheid is …..is er gevoel van Saamhorigheid.
  Waar Moed is….. is er Kracht en Vertrouwen.

  Het gaat niet om kleur…afkomst of ras, maar om het gevoel van solidariteit met elkaar, en gezamenlijk gestreden wordt voor algemeen belang!

  Licht en Waarheid maken Vrij….Recht en Waarheid maken Vrij…

  Message and POWER from the GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 28. Dagblad Suriname heeft het zelfs gepresteerd om een foto van owru jari te gebruiken om een mensenmenigte te suggereren. Beetje knullig. Op de gebruikte foto zie je duidelijk pagara resten op straat en Parbo tentjes. Zo ver gaat de wanhoop van de oppositie. En over 4 jaar als alles weer stabiel is dan worden al deze zaken aan de kiezer voorgehouden. Kijken wat er dan gebeurd.


  Maak melding

 29. Payback and Pay for Desi

  Geld kent geen ras !

  En meneer DDB heeft Miljarden van Ons

  geplunderd,

  dus jou stomme logica zegt stem op deze plunderende

  creool !!

  Veel SUCCES, Payback, de lege staatskas kan nog leger,

  verkoop met DESI nog enkele staatsbedrijven en

  verkwansel ook dat geld !!

  Desi ontwikkelt zijn familievermogen en dat van de NDP-clan !

  PS : SLAVERNIJ PSA LANGA TENG KBA !!

  A Volk wiki keba !!!!


  Maak melding

 30. DANK aan alle rechtgeaarde surinamers
  Samen kunnen wij heel veel gedaan krijgen .Deze protestmanifestatie is GESLAAGD!!
  Jammer dat de verkiezingen niet vandaag gehouden werden,want anders waren we verlost vandaag van de ndp en de paarsen!!!…….
  @PAYBACK
  Deze manifestatie heef diepe wonden bij jou achter gelaten. Boi wat een protestdemonstratie tegen je baasje bij jullie paarsen allemaal teweeg brengt.
  Het veranderd jullie van paarsen in Monsters!!
  Whahahahahahaaaa…


  Maak melding

 31. @Oprechte Surinamer
  .De aanhang van de NDP is mega, mega,mega groter en nog altijd goed voor 26 zetels in het parlement. VERGEET DIT NIET..

  Dilma had dezelfde Logica en toen opeens niet meer ….
  Ze werd met de waarheid geconfronteerd en hard ook!


  Maak melding

 32. Bij de protestmanifestatie waren er maar weinig mensen aanwezig van de uitgedunde NPS. Het lijkt er meer op dat bepaalde politieke partijen de achterban met busladingen en een financiële toelage met eten uit de districten hebben gemobiliseerd. Deze manifestatie moest de indruk wekken alsof heel het Surinaamse volk aan de kant van de oppositie stond. Niets is minder waar. De mensen die meededen met de oppositie hebben zich laten misleiden en gebruiken door deze politici van de oude stempel. De domme massa liep achter de vuilakken van het Front die hun beloften nooit zullen waarmaken. Met goedkope leugens en verdachtmakingen denken ze de bevolking wat wijsheid bij te brengen. NPS, VHP, PL liegen de bevolking van alles voor. De Fronters met hun waandenkbeelden willen niet met het IMF samenwerken maar denken nog steeds dat Nederland hen geld gaat geven.MOOI NIET. Kijk maar hoe keihard Nederland zich opstelt naar de koninkrijksdelen Curacao, Aruba, Bonaire,enz.


  Maak melding

 33. En nu volhouden en doorgaan tot deze corruptie en criminele regering opstapt. Dit massale protest kunnen ze niet negeren. En doen ze dat wel, dan nog intensiever protesteren! Wees ook burgerlijk ongehoorzaam, zoals Gandhi het machtige Britse rijk op de knieën kreeg.


  Maak melding

 34. @Pongo…
  Zo,jij bent ook in paniek geraakt want dit hielden jullie van de ndp niet voor mogenlijk.Als Valies en Berenstein overlopen dan is het dat je baasje ze een aanbod doet die ze niet kunnen weigeren .Dit heft je baasje al vele keren gedaan dit is echt niet de eerste keer!Hij wet hoe en wie om te kopen en wanneer . De hoogste prijs van Omkoperij…precies..je mag op boutas kabinet gaan werken al spook je niks uit en e niet begrijpt wat je daar doet.
  Deze protestmanifestatie is Geslaagd.
  En morgen nog komt je baasje weer met zijn Vergiffenis agenda ,Prent het in je oren ..je gaat geluiden horen van SANDEW HIRA…want hij zal als uit de dood ontwaken en vaart achter zijn vergiffenis gedoe zetten ,,want vandaag wat ze gezien hebben ,de paarsen dus, heeft hun in de war gebracht,er heerst paniek bij de paarsen.


  Maak melding

 35. Wat leert de protestmanifestatie van 13 mei 2016 ons?

  Ja zo kan het met z’n allen ook. Ik noem deze manifestatie van de vakbeweging, politici en actievoerende burgers de dag van de PARAPLU REVOLUTIE.
  De Paraplu Revolutie kan een nieuw Suriname scheppen.
  Vrijdag de dertiende mei 2016 is een dag om te blijven herdenken. In Portugal vieren de mensen jaarlijks op 25 april de dag van de ANJER REVOLUTIE, een dag van bevrijding van de afgrijselijke machtsstaat onder het jarenlange juk ,de wurggreep van de POLITIE. Welnu, vandaag hebben de demonstranten van de protestmars in Paramaribo bewezen dat ze op een heel vreedzame wijze en zonder enig geweld -MET EEN PARAPLU ALS BESCHUTTING TEGEN DE REGEN -een gezamenlijke vuist kunnen maken tegen de toenemende onderdrukking van Bouterse in zijn schurkestaat! Ik zal deze dag onthouden als de dag van de PARAPLU REVOLUTIE. Het begin van het einde van de tijdperk van Bouterse.
  Ik ben heel nuchter! Immers om het einde te vieren is nog een lange weg te gaan van gezamenlijk optrekken door alle mensen uit diverse maatschappelijke sectoren en van alle etnische gemeenschappen. Juist vandaag heeft de interim president van Brazilie beloofd, dat zijn primaire taak zal zijn: ‘HET HERWINNEN VAN HET VERTROUWEN VAN HET VOLK”. Ik denk nu dat in Suriname daar met alle prioriteit aan gewerkt zou moeten worden: “het herstellen van vertrouwen van het volk in het landsbestuur.” Maar dat vraagt om een gezamenlijke inspanning van alle spelers.
  Uitgaande van de politiek maatschappelijke realiteit van nu schat ik in dat er geen enkele traditioneel etnische partij is gecertificeerd om alleen of in een occasionele combinatie het broodnodige vertrouwen van het volk te herwinnen. De NDP zeker niet! De Paraplu revolutie van vandaag leert me dat een gezamenlijke aanpak van politieke partijen, vakbonden, bedrijfsleven, actiegroepen en individuele burgers tot heel wat in staat kan zijn. Want wat ze deden, was waarlijk in een “eenheid”, wel ’s gedreven door de gemeenschappelijke pijn veroorzaakt door het schurkebewind van Bouterse.
  Echter, zonder een solide en duurzame basis voor een oprechte samenwerking op politiek niveau zal het zeker weer geen succes worden. En juist daar moeten de wijze leiders aan gaan werken. Een nieuw lichaam met hernieuwende visie op maatschappij ontwikkeling zal nog geboren moeten worden in ons geliefd MAMA SRANAN. Een duurzaam lichaam, waarin alle partijen hun politieke intenties en specifiek gekleurde veertjes eindelijk en voor altijd op de achtergrond schuiven teneinde te groeien tot een sterke landelijke en kleurrijke democratische politieke partij: zeg maar een Nationale Vernieuwende Politieke Partij of afgekort de NVP. Ik hoor graag wat mijn tegenvoeters over mijn posting denken en of wat hun alternatieven zijn.


  Maak melding

 36. wat is er mis met een koelie als president.?
  het liefst zie ik een ineemse pres worden , maar dat gaat voorlopig niet gebeuren.
  zolang er geen pres komt uit de gelederen van de abop , ndp , vhp , pl, doe, bep , nps enz ben ik tevreden.
  deze figuren hebben hun kans gehad .

  het moet in feite niet uitmaken of het een neger , koelie ,javaan ,Eskimo , zombie , Hezbollah is die pres word , zolang het maar een eerlijke en correcte pres is die het landbelang voorop stelt .
  en die hebben we nog nooit gehad in suriname.


  Maak melding

 37. Zo, baas en roversbende hebben dus echt geen geld meer om die oerdomme paarse stommelingen met bussen op te halen. Vele paarse aanhangers lijden onder de dagelijkse paarse kommer en kwel die baas en roversbende hebben veroorzaakt. Los van ras, geloof en maatschappelijke status kan gezegd worden dat de volgende president een mens moet zijn met principes zoals……..José Mujica. Maar daar moeten baas en corrupte roversbende niets van weten of horen, als ook al die oerdomme paarse zombies. Laten 250.000 man de starten op gaan en dan zullen we zien wat baas en roversbende gaan doen. Neks. Die oude rovers staan al met beide benen, bijna al in het graf.


  Maak melding

 38. Ray,jij leeft in een wereld vol van leugens,bedrog en waandenkbeelden. Front wil graag de situatie van Brazilië kopiëren naar Suriname maar dat voornemen gaat schipbreuk lijden.Jullie zijn te dom om niet door te hebben dat de politieke situatie in Brazilie een heel andere is dan die in Suriname.De oppositie is zo zwak dat ze niet in staat zijn met een goed plan voor de dag tekomen.


  Maak melding

 39. Grote opkomst in Suriname zegt neks. Volgende keer zal de opkomst lager zijn.

  Ik ben geen ndp’r… maar weet wel dat er in Suriname geen alternatief is… Tenzij je denkt dat de floppositie klaar is om terug te nemen… Maar dat zegt meer over jezelf.


  Maak melding

 40. Bouta joemapang pang kaulo wies wasie dagoe karma yo didi dagoe grampa desi nanga alla NDP oem ma pangpang generatie oLo ti oeng gribie worong ow yang yu ding alla


  Maak melding

 41. “Rudy
  @Counter
  Henkes heeft gisteren zelf aangegeven dat creolen geen land kunnen besturen”.

  Rudy, je vergist je deerlijk, ik kan zo iets nooit gezegd hebben.

  Ga weer na wie zo iets gezegd heeft en laat Henkes erbuiten.


  Maak melding

 42. Als al de schoonmaaksters en wachters van scholen en de bus- en boothouders, hun achterstallig salarissen op 1 mei hadden ontvangen, zodat ze de trip naar het Kerkplein konden betalen, waren komen opdagen en niet te vergeten al de ambtenaren die wilden komen maar met ontslag bedreigd zijn, dan was de binnenstad van Paramaribo te klein geweest om al de protesterenden te herbergen.

  Waarom de paarse criminele bende zegt niet onder de indruk te zijn van de opkomst, is weer een teken van het (zelf)bedrog, waar deze bende heel goed in is.


  Maak melding

 43. Mijn volk is geweldig : het was de prachtige zon na weken regen die op ons straalde @ Singh vandaar die parapluus dat was voor ons allen symbolisch voor onze strijd : Dank je Sranangmangs : We shall overcome !!!


  Maak melding

 44. Rayactief, hoe weet jij waar ik woon? Ik woon al jaren weer in Suriname, ik heb b.v in Suriname meegemaakt dat Bouterse kwam vertellen dat de 8 december slachtoffers op de vlucht zijn doodgeschoten, de daarop volgende avondklok heb ik Life ervaren. Kom me dus niet vertellen dat ik niet weet wat er in Suriname gebeurd.


  Maak melding

 45. Ik hoop dat deze regering opstaot
  Het is een rovers bende
  Criminelen drugs bazen
  De oude garde de staatskas leeg geroofd
  ndp deze party moet dood bloeden
  Monsterlijke mensen zijn dat
  Stelen witte boord criminelen.moordenaars
  Ik ben moe.


  Maak melding

 46. En ja hoor !!!! Waar was de PAARSE OPPERRAT tijdens de overhandiging van twee HARDE eisen ???

  Nou, LAVELOOS en ONGESCHOREN onder de burotafel, slechts gekleed in het welbekend type LUIER namelijk PIMPELPAARS met witte balletjes, notabene nog vol met de INHOUD van een dag geleden, verder een PAARSE t-shirt met opschrift ” Néks nó fout ” en PAARSE PANTOFFELS met de initialen ” DDB ”

  Dus ” Eugene “, de HOFNAR c.q. MANUSJE-VAN-ALLES, was VERPLICHT om zich naar de ingang van het gebouw te begeven voor het in ontvangst nemen van de TWEE HARDE EISEN.
  Degene om wie het ging was TOTAAL van de kaart !!!!!

  Tot slot een vraagje ; loopt u rond in een pyama óf in een LUIER (met bijbehoren zoals eerder beschreven ) ??????

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 47. Zij die nu met hun grrroooote BEK op de voorgrond treden, zijn precies diegenen, die de tweede- en als zij niet oppassen zelfs de allerlaatste viool zullen spelen, mocht de NDP het onderspit delven. Maar zover is het nog lange niet. In 2020 zien wij weer verder.
  Gelukkig hebben allemaal minimale apparatuur, welke ons informeert wat er op de wereld- en niet sec Suriname afkomt.


  Maak melding

 48. Paul,

  Hihaholu len,

  Een pagara estafette zonder pagara dussssssss!
  Stelletje grrrreeeepenmeeekers!

  Dagblad Suriname heeft het zelfs gepresteerd om een foto van owru jari te gebruiken om een mensenmenigte te suggereren. Beetje knullig. Op de gebruikte foto zie je duidelijk pagara resten op straat en Parbo tentjes. Zo ver gaat de wanhoop van de oppositie. En over 4 jaar als alles weer stabiel is dan worden al deze zaken aan de kiezer voorgehouden. Kijken wat er dan gebeurd.


  Maak melding

 49. Het is toch een feit dat als paars aan de macht is dat er penarie wordt afgeroepen op de Surinaamse bevolking. Drie keren Bouterse aan de macht- 3 keren het land failliet. Dit is geen toeval meer, maar een causale (oorzakelijke) verband. Een wetmatigheid. De wet van Bouterse: ” Als Bouterse aan de macht is, zal de bevolking penarie lijden”. Het is toch ook een feit dat Bouterse en zijn naaste mensen de staatskas flink hebben leeggeroofd. Hoe kunnen mensen in de context van Suriname zo rijk worden. Kijk naar zijn goede vriend Abrahams, met meer dan een geschat vermogen van meer dan 100 miljoen harde euro’s. En Baas zelf met een geschat vermogen van half miljard harde valuta. vergeet niet dat baas heel veel verborgen vermogen (de helft van Suriname) is van baas.
  Land is leeggeroofd, land naar de fillestijnen geholpen, verval van waarden en normen, gigantische armoede afgeroepen op de gemiddelde Surinamer (armoede kent geen kleur en ras. mensen die buiten wonen, in de districten kunnen de crisis beter opvangen), achteruitgang van het onderwijs en intellect en nog veel meer. Dit zijn de wrange paarse producten die paars heeft geproduceerd. Het verhaal van de vader met zijn 4 kinderen, die heel veel moeite heeft, ondanks het feit dat die man universitair geschoold is en 2 banen heeft, om zijn gezin draaiende te houden is aangrijpend en spreekt boekdelen. Ik heb bewust de jaren 80 meegemaakt. Ik heb alle tijden gekend. Mijn vader ben ik door het wanbeleid van paars kwijt geraakt. Jammer, maar dat zijn de feiten. Ik heb alle soorten tekorten gezien, het ergste was tekorten aan medicijnen. Deze rotzooi, de paarse rotzooi moet gauw van het toneel verdwijnen. Leeggeroofd vermogen moet weer teruggeploegd worden in de Surinaamse economie. Ze waren gewaarschuwd. Maar ja, wie niet horen wil moet voelen. Jammer van de rest, die bewust niet op paars hadden gestemd. Ezels en stenen zullen altijd blijven bestaan. Helaas. Tegen domheid valt niet te strijden.


  Maak melding

 50. Vergeet een ding niet. Maar 36% van het volk heeft voor de ndp gestemt. Het overgrote deel van het volk NIET..,……..ons labiele kiesstesel moet aangepakt worden. Vins


  Maak melding

 51. Als ik eerlijk moet zijn,had ik meer verwacht van deze pfotestmanifestatie. Ik had meer mensen op de been verwacht .ik denk dat de reden waarom de meesten niet zijn gaan protesteren is dat men zich ook( zoals ik het al eerder zei)afvraagd wie het dan moet overnemen.op dit ogenblik is er naar mijn inziens geen betere persoon.ik wil ook dat bouta afstand doet, maar wil GEEN Santokhi, somo,Brunsi, castelen ,Jogi, gaJadien enz.Al deze gasten zijn 1 pot nat en dat weten wij jongeren. Er moet gewoon afgerekend worden met de oude politiek in suriname. Al delegeren zijn allemaal uit het niets rijk geworden door stelen van het land .De Pot verwijt de ketel. Ze vechten allemaal voor hun eigen belang . Trouwens bouterse weet helaas dat hij nog steeds de meerderheid achter zich heeft waardoor hij zich niet echt druk maakt denk ik. Als er nu verkiezingen gehouden zouden worden zou de ndp gevolgd door de vhp weer de grootste worden .in 2020 voorspel ik dat de ndp en de vhp samen zullen regeren . Jongeren sta op en reken af met de oude corrupte bende.


  Maak melding

 52. @Trotse Creool,
  Als iedereen op mij zou stemmen dan zou ik de president worden.
  Als iedereen 20.000 euro zou krijgen dan zou iedereen het goed hebben.
  Als iedereen groenten zou gaan verbouwen dan zou iedereen te eten hebben.
  Als iedereen in harmonie zou leven dan zou de wereld anders zijn.
  Als jij scholing gehad zou hebben dan zou je vandaag geen onzin posten.
  Als je zus met mij zou samen wonen dan zou ik je zwager zijn.


  Maak melding

 53. HOOLIGANS, stelletje MISLUKKELINGEN, voor het eerst zien wij hier op de site zoveel nick-names de pan uitreizen. Ray hoeveel nick-names heb je verzonnen. Om en bij, het hoeft niet exact te zijn.

  Een manifestatie van HOOGUIT vijftien-honderd personen stelt toch GEEN ENE MOER voor. Met al die HEISA voorafgaand.

  Op een bevolking van 600.000 personen, betekent het dat de Regering Bouterse/Adhin, een nog grotere MEERDERHEID heeft opgebouwd en heeft de Surinaamse BEVOLKING duidelijk gekozen voor de IMF-lening met name.

  In feite als er nu verkiezingen zouden worden gehouden zou V7 (let wel: 5 DWERG-partijtjes worden V7 genoemd). PURE BEDRIEGERIJ via de VHP – Valse Hoop op Paé alleen maar in Nickerie een of twee zetels behalen.

  Bouterse/Adhin zitten nog steviger in het ZADEL dan ooit. VOORSTANDERS van Bouterse/Adhin worden het MEER en MEER. Dat heeft deze DWERG-opkomst OVERDUIDELIJK bewezen.

  Ray onze DOOIE MUSSEN VERSPREIDER en alle andere ZWAKZINNIGE HOOLIGANS met VHP – Valse Hoop op Paé – partijtje. In Paramaribo krijg je met vijftienhonderd (1.500) personen nog geen HALVE zetel tenzij Somo jullie dat belooft om ‘VALSE HOOP’ te koesteren.

  Somo is sinds kort de (RACISTISCHE) baas over alle RACISTISCHE partijtjes. Deze partijtjes worden door Somo KUNSTMATIG in leven gehouden. Met als voorwaarde: NPS – Na Poor Sani – een (1) VALSE zetel van PL – Paé Law en VHP – Valse Hoop op Paé – partijtje ook een (1) VALSE zetel van PL – Paé Law.

  Het mooie van de situatie in Suriname NU, is ERG ROOSKLEURIG. De Surinamers – op een paar enkelingen na – zijn bezig AF te REKENEN met alle nog overgebleven RACISTISCHE DWERG-partijtjes. De Regering Bouterse/Adhin slaat daarom nu TWEE VLIEGEN IN EEN KLAP.

  HOOLIGANS dus jullie hebben allemaal nog VIER (4) VOLLE JAREN STRAFWERK uit te voeren hier op de site.

  Binnenkort gaan we – om de spirit voor jullie in te houden – een comité samenstellen om wekelijks voor de ‘BESTE GRAP’, de ‘MEEST ACHTERLIJKE LEUGEN’ en het ‘LICHTZINNIGSTE VERHAAL’. drie (3) prijzen beschikbaar te stellen steeds.

  HOOLIGANS in Suriname, het Koude Kikkerlandje en de Vieze Staten mogen ALLEMAAL meedingen naar een prijs.

  HOOLIGANS wat dachten jullie van de GRAP en LEUGEN van Chandri(KA) dat Suriname geen IMF lening moet aanvaarden? Ik gun Chandri(KA) daarom – hetzij achteraf – een prijs.

  Let wel: een (LICHTZINNIG) persoon zou tegelijk met twee (2) prijzen vandoor kunnen gaan. Hangt van het type LEUGEN en/of BEDROG o.a. in zijn/haar LICHTZINNIG/DEBIELE verhaaltje af.

  Een vaste prijs zal een RONDLEIDING door het PCS – Psychiatrisch Centrum Suriname zijn. Er is haast reeds overeenstemming met de directie van het PCS bereikt. Om de prijs meer cachet te geven wordt een ‘aai van een BLONDE stagiaire’, in het vooruitzicht gesteld tijdens de RONDLEIDING.

  Een suggestie: wat dachten jullie daarnaast van een prijs om samen met Somo als (RACISTISCH baasje), DJARAKEPANG te dansen tijdens een pauze in de Nationale Assemblee?

  HOOLIGANS we ‘verwachten’ het één en ander van jullie de komende tijd! Jullie (DEBIELE) ‘verhaaltjes’ kunnen jullie een mooie prijs’ OPLEVEREN.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 54. @Bollo
  Wij gaan niet zomaar de situatie overnemen die we zien in Brazilie.Brazilie heft te verstaan gegeven aan de die hard fgans van bouta dat die ook afgezet kan worden.De mythe dat een democratisch gekozen Lijder van Suriname nooit afgezet kan worden is bij een mythe geblevan .De waarheid is anders. En kijk Dilma heft niet eens amnestie!!
  Amnestie is een camouflage vcoor al je zonden en wie is de enige in Suriname die ermee pronkt.Hahahaaaaa…het is je baasje!!!Hoewel we boos worden op de oppositie wij geven toe wij verwachten niet dat zij zich als kinderen gaan gedragen maar binnen recht en wet moeten handelen want ze zijn eenmaal beter dan de ndp parasieten die om amnestie bedelen en het hardhandig door de kelen van ons drukt na eerst het Grondwet voor de zoveelste maal verkracht hebben..Kijk voor Somo…die heft gevochten binnen de lijnen van het RECHT en tot 2x toe de overwinning behaald. Waar zijn trouwens chiotan en Sapoen,het lijkt alsof ze van de aardbodem zijn verdwenen na hun nederlaag ,de zoveelstenederlaag.


  Maak melding

 55. Do the right thing

  Hahahahaaaaa..de massa heft zo te zien de verborgen beesten bij de ndpers losgemaakt.Nu doen wij het met de ndp monsters.Whahahahaahaaa………in vergelijking met jullie FLOP show van medelijden met jullie baasje is onze protest manifestatie geslaagd en wij hebben de hulp van geen enkel bosmens nodig aangezien ze niks gaan begrijpen over een tariefverhoging want zij betalen het niet,wel de nickerianen,Zij hebben het recht om te protesteren.


  Maak melding

 56. Ik heb gemerkt dat de voor de buitenwereld onbekende zoon met het DOWN- Syndroom, die door Desiderius, de IMMER BENEVELDE PAARSE OPPERRAT, verwekt is tijdens zijn wilde tienerjaren met een wijf van LICHTE ZEDEN, weer bezig is geweest hier op Wkn !!!

  DOWNIE aka ” Freedom2U ” is nu blijkbaar ACTIEF onder een ANDER pseudoniem. ( zaterdag 14 mei 2016 om 12:49 uur )

  Geef hem a.u.b. als de sodemieter zijn FAVORIETE KNUFFELDIER namelijk de SCHELE PAARSE BADEEND !!! Daarvan wordt hij meteen rustig.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 57. Jonge mensen zijn over het algemeen nogal wispelturig omdat ze hun eigen mening nog moeten vormen (vraag het maar aan ouders en leerkrachten van tieners).

  Alleen NDP jongeren veranderen volgens Bouta Likker Bouva hun mening niet. Hij geeft toe dat veel NDP jongeren teleurgesteld en ontevreden zijn, hij is dat namelijk ook, maar hij is er toch heilig van overtuigd dat de NDP jongeren Bouterse onvoorwaardelijk zullen blijven steunen.

  Bouta Likker Bouva zou alleen gelijk kunnen hebben als al de duizenden belazerde NDP jongeren een even riante schadeloosstelling kregen, voor het gatlikken, als hij. Maar aangezien zij naast de loze beloften tot nu toe alleen inflatie, IMF , school sluitingen, bus en boot stakingen, uitzicht op werkloosheid en armoede hebben, denk ik dat beroepslikker Bouva zich lelijk vergist.


  Maak melding

 58. @lmemap,
  Haal hem dan weg.
  Als je alleen schreeuwt en als een analfabeet te werk gaat dan gaat er niets gebeuren.
  Toon ballen en haal hem dan weg.
  Judas


  Maak melding

 59. @lia,
  Je geeft aan dat je moe bent.
  Dan is er maar een advies uitrusten.
  Of ben je moe van je zelf dan moet je een arts raadplegen.
  Ik hoor hier zeggen dat je moe bent van al die mannen.
  Ik begrijp je kind blijf maar zoeken misschien lukt het je de komende jaren
  Advies.
  Nooit opgeven.


  Maak melding

 60. Ray,jij leeft in een wereld van waandenkbeelden.Het Front is niet in staat om met een druk op de knop geld uit Nederland te toveren.Ook Nederland gaat het Front verwijzen naar het IMF zoals ze gedaan hebben met de EU landen Spanje,Portugal en Ierland.De oppositie is tegen het IMF en ik vraag me dan ook af waar zullen ze het broodnodige geld vandaan halen.Jojo heeft vast de oplossing.


  Maak melding

 61. Voor de Creolen die payback van Racisme betichten kennen hun geschiedenis niet, wat de Hindoestanen betreft ik ga niet in discussie met boomklimmen banaan etende en kontneukende primitieven .
  Wat payback schrijft is geen HAAT maar Feiten die ray soortgenoten de k o e l i e s niet willen horen.
  dit zijn de feiten.
  het waren de k o e l i e s die na de onafhankelijk heid Suriname in tweeën wilden delen 1 deel geheel hindoestaan de andere deel voor derest hoewel de hindoestanen geen recht hebben op Suriname want ze zijn vrijwillig als arbeiders gekomen naar Suriname en hun verblijf was ongevraagd vrijwillig.
  Het zijn de hindoestanen die de Creolen vanaf dag 1 na hun aankomst in Suriname hebben gediscrimineerd en niet anders om.
  het zijn de hindoestanen die broeders zeggen tegen de creolen en een halve seconde later steken ze de mes diep in de creoolse ruggen. Iedereen op waterkant weet dat de hindoestanen negatieve verhalen over de creolen verspreiden vraag maar aan de Nederlanders.
  De VHP is een etnisch kasten systeem en in hun partij zijn mensen die op hun lijken op alle hoge Nivea en ze hebben nog nooit iemand uit een andere etnische groep namen hun op een hoge positie geplaats.
  het zijn de hindoestanen die racisme en haat verspreiden, ga op YOUTUBE en zie de comments hoe de hindoestanen de Creolen voor AAP en alle vuiligheid uitschelden . wat AAP betreft, de creolen zijn niet zwaar Behaard en worden ze niet geboren met staart wie is nou de AAP? De Creolen op waterkant moeten beseffen dat wij elkaar moeten steunen in goede en slechte tijden, we hoeven niet met elkaar eens tezijn maar we moeten ons niet laten uitspelen door andere etnische groepen die slechts slechte bedoelingen hebben om hun doel te bereiken. De hindoestaan steunt hindoestaan. Chinees steunt chinees , Javaan steunt Javaans en de Creolen zijn de weg kwijt en steunenandere etnische groepen die achter hun ruggen slecht spreken. Heel Zuid-Amerika is in economische crisis Suriname is geen uitzondering maar dat vertellende rovende oppositie mensen niet en ze hebben geen plan om Suriname verder te helpen! Nogmaals aan de Creolen de Hindoestaan is onze vriend niet kijk naar de geschiedenis tussen beiden volken en zie de waarheid . let niet op hun slijmerige woorden en schrijven. Als een hindoestaan an de macht was en hij zou het slecht doen de hindoestanen zouden om blijven steunen tot het einde kijk maar na GUYANA hoelang ze elkaar in de zadel hebben gehouden!


  Maak melding

 62. PAYBACK,JIJ BENT ZO STAPELGEK ALS HENK HERRENBERG,die AZIATEN zijn de MEEST HARDWERKENDE BURGERS VAN SURINAME,dus RESPECT GA JIJ MAAR EEN INTEGERE/CAPABELE CREOOLSE LEIDER zoeken en aanhangen,in plaats van achter een MOORDENAAR/DRUGSCRIMINEEL te staan…..(vuile RACIST))


  Maak melding

 63. De leider is de lijder.
  De geschiedenis herhaalt zich.In de jaren 80 vonden de decembermoorden plaats, hopelijk zal deze affaire zich niet meer herhalen. Bouterse ontkent in alle toonaarden dat hij zich daaraan schuldig heeft gemaakt. Bouterse vergeet één belangrijk gegeven en dat was: hij was toen de leider en de leider wordt daarvoor altijd aansprakelijk gesteld. Ondanks vele verzoeken heeft Bouterse tot op heden geweigerd te vertellen hoe de vork toen in de steel zat. Bouterse als wij het niet mogen weten zullen wij in de geschiedenisboeken van Suriname, na jouw overlijden, ons eigen verhaal vertellen. Zeker is dat jij dat verhaal niet leuk zal vinden. Jij leeft nog dus heb je nu nog alle kansen om ons op dit punt te corrigeren. In onze ogen ben je niet alleen een 8 december moordenaar, en veroordeelde drugsdealer, maar ook de slechtste president van Suriname.
  Met andere woorden: jij was niet alleen de leider van dit gebeuren, maar je gaat vroeg of laat ook daaronder lijden.
  Een ander gegeven is dat jij tot drie keren toe het land Suriname naar de afgrond hebt geleid. Ik weet wat jij gaat zeggen. Ik was het niet, ik wilde helemaal geen president van het land zijn, maar de omstandigheden, arrestatie in het buitenland, die mij zelfs dwongen een amnestiewet door te drukken en de Fjo Fjo’s (bloedzuigers) om mij heen hebben mij, tegen wil en dank, gedwongen president van Suriname te worden. Die druk was zo hoog dat ik zelfs 2 miljard Srd’s heb moeten bijdrukken om stemmen te kopen. Ook hier ga jij de fout in. Jij bent de leider en het doet er niet toe wie die chaos veroorzaakt heeft (misschien zelfs adviseur Ingrid), jij gaat hiervoor lijden. Nu laat jij als leider mijn volk honger lijden en dat zal steeds erger worden. Mijn volk gaat uiteindelijk de straat opgaan om jou als leider te laten lijden. En reken niet op steun uit het buitenland daar wij jou als leider aansprakelijk stellen voor de door jouw en jouw fjo fjo’s gecreëerde puinzooi. Ook wij willen jou laten lijden. Het wordt dus tijd voor jouw plan B. Uit Suriname vluchten? Jammer, want jij had het verzoek van de Surinamers om tegen betaling uit het land te vertrekken toen moeten accepteren. Nu ben jij de gebeten hond, die moet lijden.


  Maak melding

 64. @John,
  Ik hoop dat jij in je leven niet hoeft te lijden.
  Bekijk je zelf in de spiegel dan zal je ophouden om mensen te veroordelen.
  Wat heb je in je hele leven geleerd.
  Zeker werd er thuis bij jouw alleen gevloekt.
  Mensen als jouw moeten zeker op kosten van de belasting betaler een arts raadplegen.
  Ik hoop dat dit je eigen visie is en niet van je ouders.
  Want die zouden zich diep schamen hoe je ontspoort bent.
  Maar er is nog een weg en dat is probeer je leven op orde te krijgen.
  Vraag hulp want ook die hulp is gratis te verkrijgen.


  Maak melding

 65. Uit het proces-verbaal van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) blijkt dat vier keer vergaderd is om ‘op een of andere manier’ uitvoering te geven aan het vonnis van de kantonrechter. In feite wordt aangegeven door het CHS dat het vonnis niet uitvoerbaar is…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………./…….De vordering van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) om de executie van het vonnis te schorsen, is zojuist afgewezen door rechter Marie Mettendaf. Het CHS moet voorzien in de vacature bij De Nationale Assemblee. In de plaats van Raymond Sapoen moet Barkat Mohabali (VHP) toegelaten worden als volksvertegenwoordiger. De zetel van Diepakkoemar Chitan zal ingenomen worden door Prim Sardjoe (NPS).


  Maak melding

 66. @Budayajawa,
  Je verteld wat dat iedereen al weet.
  Oud nieuws maar misschien is het bedoeld voor mensen die het gisteren nog niet gelezen hebben.
  Wij lezen ook het nieuws dus doe mij een lol en plaats geen
  Nieuws zoals wij die gewend zijn van de frontjes copy paste.


  Maak melding

 67. Ik, de KUMASKOISI HATER BIJ UITSTEK ZEGT: SANTHOKI FOR PRESIDENT!! Waarom niet dan, Santhoki is toch Surinamer.

  Iedere Surinamer mag president worden ongeacht Ras of Geloof:

  Als deze Surinamer het land maar vooruit helpt. Hulde aan de waarachtige Surinamer!!!

  WEG MET KUMAKOISI, WEG MET KUMAKOISI, WEG MET KUMAKOISI

  Dit kan ik van KUMA en zijn GANG op het DIEVEN KABINET NIET ZEGGEN.


  Maak melding

 68. Frank
  Iemand met een rein geweten krijgt de kans niet om te leiden en lijdt dus ook niet. Ik beschik over mijn euro’s, woon gelukkig niet in Suriname en het probleem Suriname raakt mij dus niet. Dat heb ik gelukkig te danken aan mijn moeder die mij zonder vader te Abra Broki heeft groot gebracht en een goede opleiding heeft gegeven, iets wat anderen van Abra Broki niet kunnen navertellen. Ik weet dus als geen ander wat armoede is. Jij begrijpt wel dat ik als man uit de getto met veel van de militairen, die ook uit de getto komen, niet alleen in aanraking ben gekomen, maar dat zij ooit ook mijn beste vrienden waren. Velen van ons hebben een pact met elkaar afgesloten om van Suriname een groot land te maken als wij die kans daartoe zouden krijgen. De hoofdeis die wij aan elkaar hadden gesteld toen was dat wij voor de Mofinawangs zouden opkomen.
  Je begrijpt wel dat ik als man uit de getto vreselijk teleurgesteld ben in die gettojongens die de kans hebben gekregen om iets van het land te maken en hun beloftes hebben verzaakt. Ik ga geen namen noemen. Mijn Mofinawangs zijn niet beter van geworden, maar zijn juist meer gaan lijden. Laat die klootzakken die de Mofinawangs doen lijden ook lijden en om te beginnen aan slapeloze nachten. Neem mij dus niet kwalijk als ik langs deze weg mijn hart moet luchten wanneer ik zie dat bepaalde figuren hun afspraken niet zijn nagekomen en in plaats van de armen te helpen deze juist een trap nageven. Ik zou het in ieder geval zeker veel beter hebben gedaan als ik die kans had gekregen.
  Mofinawangs, mijn verontschuldigingen voor jullie lijden. Ik ben het niet vergeten dat jullie in het verre verleden de hoop op mij hadden gevestigd. Sorry, ik heb er niets van gebakken omdat ik kennelijk niet de juiste kruiwagens had.


  Maak melding

 69. @ jennifer simons
  Bouta joemapang pang kaulo wies wasie dagoe karma yo didi dagoe grampa desi nanga alla NDP oem ma pangpang generatie oLo ti oeng gribie worong ow yang yu ding alla
  ———————————————————————————-
  IE DAT FLIPPE KBA,.HA HA HAAA,..JOE BOERIEKIE JOE !!


  Maak melding

 70. Brada no las joe pari na shoela no mik wang ingie la foe joe , bika joebing cong trong slavoe , paar na libo mi biggie drada no loek nabaka gado na visie mang , namens faya stong


  Maak melding

 71. @RAY,..
  ER WAREN MEER NIEUWSGIERIGEN,..van de NDP, als DEMONSTRANTEN ZELF….EEN AANFLUITING…PANNEKOEKEN ZIJN DE ENIGEN,DIE DENKEN DAT ZE PRESIDENT DDB KUNNEN WEGWERKEN,…A NOGO LUK.DOMME UILSKUIKENS.IK BEN ECHT MOE OM JULLIE DAT EIKE KEER WEER UIT TE LEGGEN…OLIEBOLLEN !!!


  Maak melding

 72. Kijk op internet dan zal je zien dat Guyana geen enkel voordeel heeft gehad aan het I.M.F. Alleen in de eerste 3 jaren met het I.M.F. had Guyana een economische groei van 7 % per jaar. Daarna begonnen de leningen zich op te stapelen , en is de economische groei van Guyana gedropt tot minder dan 1 % per jaar tot nu toe.


  Maak melding

 73. @Henkes
  “Bouterse is de grootste oplichter uit de Surinaamse geschiedenis, hij kan zoveel goeds zo mooi beloven en de mensen die niet voor zichzelf wilden nadenken, slikten zijn loze beloften als zoette koek”

  Henkes Suriname zit al jaren vol met zulke oplichters.
  Bv. Aannemers, geldlenende kennissen en of familie, autohandelaren, makelaars, notarissen etc etc.
  Allemaal korte termijn denkers. Vandaag lichten ze je op en vergeten dat er niet veel mensen in Suriname wonen waar je die boeven streken maar kan blijven herhalen.
  Achterlijke klootzakken.
  De mensen die zeggen met open ogen in Bouterses leugens te zijn gestapt wilden dat zelf. Hoezo ? Je stemt nooit op een schreeuwlelijk die jou de hemel beloofd terwijl hij zelf zijn eigen broek niet kan ophouden. Kijk maar. Zijn eigen criminele coupe collega’s, kinderen en familie kan hij niet in het gareel houden en hij Bouterse beloofd de kiezers het paradijs. Hoe dom of goedgelovig ben je om toch daarin te trappen.
  Mensen laat je niet bang maken. Los dit op. Doorgaan met demonstreren.
  Bouterse heeft geen vrienden in binnen of buitenland. Bouterse rekent op de bloedzuigers die door hem als adviseur, directeur of klikspaan op ministeries en overheidskantoren zijn benoemd.
  Maar helaas voor Bouterse die kontlikkers van hem zullen hem in noodgevallen niet kúnnen en willen helpen. Het zijn stuk voor stuk even grote lafaards als Desiree bouterse.


  Maak melding

 74. @rayactief
  Dat is helemaal niet waar.
  Dat is gewoon door jou verzonnen en dus gelogen. Jij bent natuurlijk zo’n foetoebooi van rover hoofdman Bouterse. Jij bent bang jou grote salaris te verliezen als boef Desie moet oprotten omdat de huidige scheit regering omvalt.
  Er zijn meer foetoebooi’s en hielenlikkers van Bouterse die hier hun baasje proberen op te hemelen. Door hem hier beter af te schilderen, in plaats van toe te geven dat het leugenachtige beest Desiree Bouterse gewoon fout bezig is.


  Maak melding

 75. @ payback
  je hebt gedeeltelijk gelijk .
  echter niet alle hindostanen denken zoals jij het beschrijft.
  de moeder van mijn vrouw heeft een relatie gehad met een creool.
  men heeft hemel en aarde bewogen om die relatie te verbreken.
  mijn vrouw is er het levende bewijs van dat alle pogingen tevergeefs zijn geweest.
  nadat de vrouw van mijn moeder door haar ouders uit huis was gezet heeft ze toch veel steun gehad van fam leden.
  die fam leden vonden dat ze haar hart moest volgen en niet de racistische praatjes van de rest van de fam.

  nu neem ik even voor het gemak aan dat er meer hindostanen zijn die wat minder racistisch denken als de rest , getuige ook de vele halfbloed hindostanen.
  en w.t.f. kan het jou eigenlijk schelen wat andere rassen vinden van de creool?
  je ligt toch niet wakker van andere mensen hun mening .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.