Dodenlijst [COLUMN]

19

Beste Zohra,
Twee weken geleden ben ik middels jouw Facebook-account “Zohra Dior” met de dood bedreigd, naar aanleiding van een suf filmpje dat ik had geplaatst namens mijn alter ego, Sardjoe Bansi.

Ik heb inmiddels begrepen dat je ontkent hebt, dat niet jij het was, die mij een kogelregen gunde, maar iemand anders. Maar Zohra, het is JOUW account. Daarom ik praat nu voor het gemak ook maar even direct tegen jou. Jij bent mijn primaire verdachte.

Je zei dat ik tijdens mijn voorstelling een kogel door mijn kop zou krijgen. Lieve Zohra, snap je dat ik nu ontzettend boos ben? Jij hebt ervoor gezorgd dat ruim honderd mensen afgebeld moesten worden. Dat er vele bezoekers voor een teleur-stelling in plaats van een voor-stelling naar het theater zijn gekomen.

Zohra, toch heb ik wel een beetje met je te doen. Weet je wat jou te wachten staat? Op zijn minst een proces. Er zijn kosten gemaakt, Zohra. Met het cancelen van zo’n voorstelling gaan duizenden euro’s gepaard. Eén keer raden op wie ik die ga verhalen? Juist! Op jou.

Ik heb van de politie begrepen dat, ik citeer, “zij geen reden zien om te acteren”, maar kunnen verder weinig over jou vertellen, omdat jij als verdachte recht hebt op privacy. Terwijl dus mijn echte naam, Sergio Bunsee, openlijk verschijnt, leef jij Zohra Hoesenie, mijn dader, voort in de anonimiteit van een verdronken vluchteling. “Geen reden om te acteren.” Dat betekent dat het politieapparaat er bijna van overtuigd is dat mijn hoofd toch niet echt met jouw kogels doorzeefd gaat worden.

Dus, lieve Zohra, het was gewoon een kwameisjes-streek! Misschien vraag je je af waarom de politie in die vage, algemene termen spreekt. Het antwoord: omdat ze simpelweg nooit kunnen garanderen dat alles in dat bovenkamertje van je, helemaal in orde is. We hebben namelijk helaas altijd nog te maken met de factor ‘de zwakzinnigheid van de mens’.

Maar dan nu het goede nieuws: dit wordt – naast een civiele zaak – ook een strafzaak! Jaja, Sergio Bunsee vs. ‘degene die vanuit jouw account mij met de dood heeft bedreigd’. Jij dus. Toe, kom je ook naar de zitting, Zohra? Ik hoop het zo… Ik ben namelijk al bezig met een tranentrekkende slachtofferverklaring, waarbij zelfs jij het niet droog zult kunnen houden. Enorm kundig, die lui van Slachtofferhulp! Zij en een topadvocaat staan mij op alle mogelijke manieren bij om de geleden schade middels een gepaste schadevergoeding op jou te verhalen. Wel, Zohra, misschien voel je het ‘m al aankomen? Ik wil dat jij via jouw account tegen mijn bezoekers gaat zeggen dat het allemaal niet zo bedoeld was. Dat je nooit stil hebt gestaan bij de immense gevolgen van deze stupiditeit. Dat je er spijt van hebt. Oh, en ook een excuus natuurlijk.

Daarnaast, beste Zohra, wil ik je uitnodigen voor mijn show Moeilijk?! op 20 mei a.s. Dan kun je aldaar publiekelijk verklaren dat ik niet alleen suffe filmpjes produceer, maar ook een prima theatervoorstelling! Laten we afspreken: jij op de gastenlijst, ik van de dodenlijst. Eerlijke ruil. Groetjes,

Sergio Bunsee

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. Een smakeloos filmpje en respectloos naar de nabestaanden van het slachtoffer. Maar desalniettemin zijn doodsbedreigingen gewoon not done.


  Maak melding

 2. “Laten we afspreken: jij op de gastenlijst, ik van de dodenlijst. Eerlijke ruil.”

  Helemaal geen eerlijke ruil! Jij de bak in, ik volkomen vrij. Dat is een eerlijke maatregel.

  Sardjoe Bansi naam dekh ke soche hindoestani ke dhamki de sake hai. Wat een misbaksel.


  Maak melding

 3. Wat een gelul allemaal.
  Als je naar de politie geweest bent dan wacht je rustig af wat gebeuren gaat.
  Nu plaats je een artikel het is in mijn ogen meer dan aandacht trekkerij.
  Ik zou zeggen door het plaatsen van jouw artikel naar mijns inziens je een beetje zwak staat.
  Ik lees verder dat je stelt.
  Laten wij afspreken.
  Jij op de gastenlijst,ik van de dodenlijst.Eerlijke ruil gr.
  Het verbaast mij dat je hier al een mening hebt en probeert eigen rechter te spelen.
  Na het lezen van jouw geplaatste stuk is bij mij de indruk gewekt dat je geen fatsoen kan opbrengen.
  Dus de kat verwijt de ketel.
  Kijk naar de uitleg van de politie als er überhaupt wat gaat gebeuren.
  Verder heb ik kunnen lezen dat het om geld gaat.
  Waarom kunnen mensen niet met respect met elkaar omgaan.
  Satan regeert en geld is de grote boosdoener.


  Maak melding

 4. Uit die stuk blij duidelijk dat de schrijver niks meer verwacht van de politie. Daarom hij biedt een compromis aan.

  Wat is interessant is die vraag wie is juridisch verantwoordelijk voor die bedreiging: de provider, de bedreiger, facebook, de houder van die facebookaccount.


  Maak melding

 5. Dit wordt niks. Niks politie. Niks aanklacht. Niks rectificatie. Niks schade. Allemaal loos gekletst van Bunsbee. Hoezo 100 mensen afgebeld? Die hebben gewoon kaartjes gekocht. Was allemaal familie.


  Maak melding

 6. Beide heren straffen.
  De ene 3 weken werkstraf met een proeftijd van 3 jaar.
  En de benadeelde 2 weken werkstraf omdat hij de persoon in het openbaar heeft beledigd.
  Ondanks aangifte is hij zelf op de stoel van de rechter gaan zitten.
  Verder vraag ik mij af of er aangifte gedaan is op politie bureau of bij een kennis die politie is.
  Ik zie alleen wrok gaat het om jaloezie.


  Maak melding

 7. Lezers hier geen woorden aan vuil maken.
  Benhsee heeft zijn 15 minutes of fame gehad. Er zijn belangrijkere dingen te doen. Toedeloe.


  Maak melding

 8. Nadat de Nationale Debiele Personen al ons geld gejat hebben en nietsmeer te stelen valt, worden wij nu met de dood bedreigt.


  Maak melding

 9. Eerst de sentimenten van anderen raken en dan slachtoffer komen spelen.echt een talent om politicus te worden in Suriname!!Vraag maar een bouta die noemt zich ook een slachtoffer!!!


  Maak melding

 10. Zohra hoesenie of zohra dior nu op Facebook en haar moeder Mavis Dior (Dinali) zijn allebei hoeren! Je kan ze altijd vinden in café in holendrecht! Zohra is er alleen op uit om gezinnen kapot te maken. Je bent zielig en lelijk Zohra Hoesenie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.