VHP: arbeidsplaatsen in Suriname degraderen

23

PARAMARIBO, 1 mei – “De voorbije drie jaren hebben we in ons land een degradatie van de menselijke arbeidsplaats meegemaakt.” Dit stelt de Verenigde Hervormings Partij, VHP, in verband met de Dag van de Arbeid. “In honderden gezinnen schuift er ‘s avonds iemand aan tafel aan die niet weet of hij de volgende week nog werk heeft.”

Het stuit tegen alle menselijke waardigheid. “Dat vreet aan die gezinnen, dat vreet aan de gehele samenleving. Vlak de verkiezingen van vijf en twintig mei 2015 had de regering Bouterse I, duizenden banen beloofd aan de kiezers. In plaats van banen te creëren zijn er duizenden banen verloren gegaan door wanbeleid, slecht bestuur en corruptie. De arbeiders en arme gezinnen worden het hardst getroffen”, stelt de VHP.

Slecht beleid blijft de beroepsbevolking tergen. Het roer moet worden omgegooid. “De VHP vindt het tijd dat de regering investeert in echte banen. Mensen willen werk en zekerheid. Negatieve berichten over de economie dragen bij aan onzekerheid en leveren natuurlijk geen banen op. Het zou goed zijn als de regering nu gaat investeren in banen en met een plan komt om de werkloosheid terug te dringen.”

Bekijk ook:

23 REACTIES

 1. Wij lusten geen Neger-, Hindoestaanse-, Javaanse-, Chinese-, Libanese-, Hollandse-, Marron-, of Indiaanse politieke partij, wij willen dealen met Nationale-/Surinaamse partijen!!!

  De VHP/PL/ABOP/NPS waren en zijn ethnische partijen gebleven.

  Wie delen er de lakens uit?; …..Juist ja!


  Maak melding

 2. De gehele oppositie zou uit protest moeten wegblijven vanwege de door de NDP veroorzaakte crisis olv de van moorden hoofdverdachte bouterse.
  Met het steeds weer schetsen en aangeven van de problemen binnen de samenleving schieten we uiteindelijk niet op. Suriname is voor de 3e (!!!!!!) keer door toedoen van de NDP in uitzonderlijk grote nood gebracht. Hoe trots kan men zijn wanneer er zovele leningen worden aangegaan en tegelijkertijd 1 juli en 25 november vieren? Een dienende volksvertegenwoording plus president zouden altijd een waardige representatieve afspiegeling moeten zijn van deze natie waar scheiding der machten op nummer 1 staan. Wanneer gaat dit besef daadwerkelijk doordringen.


  Maak melding

 3. VHP komt alleen maar met bla bla bla verhalen.
  Mensen willen geen erhalen meer, ze willen actie op de grond.
  Khalie baat na kar, karma bhi kar!


  Maak melding

 4. De teloorgang van de kleine landbouwer tkv de grote rijstverbouwers heeft Suriname niet goed gedaan.
  Overal waar klein plaats maakt voor groot en megagroot, ontstaat achteraf ellende (Zie V&D).
  Je ziet het in India, met de milieuvervuiling. Gandhi wilde zoveel mogelijk kleine steden op het platteland opdat de mensen niet zouden wegtrekken naar de metropolen. De kleine steden zouden dan niet groter moeten zijn dan voor 50.000 mensen zodat alles goed overzichtelijk en beheersbaar zou zijn en bovendien in het hart van het platteland zou gesitueerd zijn zodat je ook weinig problemen met de transport kreeg.
  Maar zoals gewoonlijk, hebben de politici het advies in de wind geslagen en gekozen voor grote vervuilde industriele steden. Met duizenden longkaknkerdoden per jaar.
  Big is often not good.


  Maak melding

 5. Having too much children is not good. Als men daaran werkt dan is het probleem binnen 1 generatie opgelost. Terug te komen op arbeidsplaatsen , het neemt epidemische vormen aan , overal wordt er mensen ontslagen . Het gaat nuet lang meer duren en het gaat exploderen . De tsunami is al onderweg. Nog 3 mnd max


  Maak melding

 6. Meneer Santokhi en zijn VHP moeten de waarheid niet verdraaien.Er kwamen juist veel meer buitenlanders in Suriname werken .Voorheen is dit nooit het geval geweest.Feiten.


  Maak melding

 7. laat la die blakaman op het platteland gaan werken,dan is het probleem opgelost. begin in Coronie,Para Bersaba onverwacht Carolina overtoom enz enz ..

  ze moeten nu leren om het geld te verdienen dan om te hangen bij lantie..

  laat bouta dat eens zelf zeggen..

  als bouta dat wil bevorderen,doen moet lanti de komende 6 maanden geen loon meer betalen aan die ka lanti mangs..,dan gaan ze zelf werk zoeken..


  Maak melding

 8. VHP: Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP)

  VHP: Zindabad
  VHP: Zelf Sterk, Samen Sterker

  Aan alle arbeiders/werknemers van Suriname een prettige en bezinningsvolle dag van de arbeid toegewenst.

  Leve de Arbeiders!,
  Leve de Werknemers!,
  Leve de landbouwers!,
  Leve de VHP!,
  Leve Chan Santokhi,
  Leve achterban van de VHP!
  Leve de Democratische Rechtsstaat, Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht, Internationale Verdragen,( Mensenrechten, Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap/Zusterschap), recht van vereniging, vergaderen, eigen mening, eigen geloof of overtuiging, enz
  Leve alle Surinamers!
  God Zij Met Ons Suriname,
  Surinamers!
  Hoe Wij Hier Ook Samen Kwamen
  Aan Zijn Grond Zijn Wij Verpand
  Hoera, Hoera, Hoera!

  Ga voor uw doelen! kom op voor uw rechten en uw plichten nakomen.

  Sterker Door Strijd, Samen Sterker

  Recht En Waarheid Maken Vrij!

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. RobG,

  “Er kwamen juist veel meer buitenlanders in Suriname werken” wat heeft Suriname hieraan. Er moet veel meer Surinaners werken en niet de buitenlanders. Kapitaal vlucht neemt enkel naar toe. Kijk maar naar de groep Chinezen. Maar ik hoef dit niet aan jouw uit te leggen meneer de econoom! Feiten??
  Droom verder dat het ooit goed komt met Suriname onder deze regering.


  Maak melding

 10. Heeft SU behoefte aan gastarbeiders?
  Zo ja, dan is het of omdat de lokale bevolking of delen daarvan niet wenst te werken, of omdat er een gebrek is aan gekwalificeerd personeel.
  Zelf denk ik, op een groot afstand van SU, dat het aantal gastarbeiders fors afneemt. Er is geen werk en het aantal arbeidsplaatsen neemt steeds verder af.
  Silvester heeft op een ander artikel gereageerd en geschreven dat hij 13 man!! heeft moeten ontslaan. Verschrikkelijk.
  Vroeger was op deze site een man genaamd Neus, heel intelligent, helaas mogen we niet meer genieten van zijn postings. Ik denk dat hij een econoom was, of goed onderlegd in economie
  Zo schreef hij dat onder Bouterse 1 het in het begin nog goed ging, maar dat dit kwam onder Venetiaan en de heer Telting? een beleid was ontwikkeld en ingezet waar de regering onder Bouterse1 van kon profiteren. Dit was en is geheel juist. Het IMF was in SU geweest en had waargenomen dat SU er goed voor stond en nu komt het, dat bij ongewijzigd beleid SU er goed voor zou blijven staan. Ik kan, maar heb niet echt lang gezocht, het bewuste rapport niet meer vinden.
  Helaas, het heeft niet zo mogen zijn. SU dondert met een vaart omlaag.
  Erg, heel erg


  Maak melding

 11. Dit is een waanzinnige opmerking vanuit de VHP.
  In tijden van crisis krimpt het arbeidsbestand namelijk altijd, waar ook in de wereld.
  Als zo’n crisis lang duurt met heel veel arbeidsplaatsen.
  Maar dat alles betekent nog niet een degradatie van de menselijke arbeidsplaats.
  Daaronder versta ik iets heel anders.


  Maak melding

 12. Een poepvlieg is van nature wijzer dan al die oerdomme ndper’s die dienen als de voetzolen van hun paarse lijdsman.


  Maak melding

 13. Rob G , je hebt het zeker over de Haitianen, die niet zoals de Surinamers erg bang zijn voor de labaria’s terwijl ze de bananen plukken en de illegale Braziliaanse goudzoekers, maar je vergeet zeker gemakshalve de ontslagen werknemers van Suralco daar van af te trekken, stel het niet mooier voor dan het is, misschien dat jij daar zelf nog ingeloofd met je gigantische Blind Spot, maar de meeste helderen van geest niet, meneer de fantast. Er komen straks trouwens ook nog een zooitje werkloze ambtenaren bij, niet dat dat op zal vallen, die voerden toch al geen flikker uit


  Maak melding

 14. Sani dee na kakafowru ede, faja watra o puru eng giing!

  ISIS o poti verstang gi yu!

  Na soso dong paars deng denki

  Een poepvlieg is van nature wijzer dan al die oerdomme ndper’s die dienen als de voetzolen van hun paarse lijdsman.


  Maak melding

 15. marcel

  laat la die blakaman op het platteland gaan werken,dan is het probleem opgelost. begin in Coronie,Para Bersaba onverwacht Carolina overtoom enz enz ..

  ze moeten nu leren om het geld te verdienen dan om te hangen bij lantie..

  laat bouta dat eens zelf zeggen..

  als bouta dat wil bevorderen,doen moet lanti de komende 6 maanden geen loon meer betalen aan die ka lanti mangs..,dan gaan ze zelf werk zoeken..
  =
  Wie denk jij dat je bent?

  Toen de Lallarookh aanmeerde waren alle bestaande infra met de barre hand door de blakamang opgezet. Wat is verdorie jou probleem?
  Gedraag je naar jou status hoor!


  Maak melding

 16. Kijk naar de Chinezen, met zo een 50000 man ze hebben bijna alle restaurants, groothandel, kleinhandel en construcktie overgenomen, en Surinamers blijven in lanti gaat ze een job geven. De brazilianen nemen onze goud en vervuilen het milieu met kwik. Ongeveer 1 op 20 bewoners in Suriname is illegaal. Dus je werkeloosheid en bandeloosheid is een made in Suriname probleem door incompetentie, laksheid en vooral luiheid.


  Maak melding

 17. Hans, jij weet dat de uitspraken van Santokhi nergens opslaan. Ik heb het over banen voor geschoold personeel zoals in de constructie, de bouw, de visserij,enz. Maar ook de laag gekwalificeerde banen leveren werkgelegenheid op. Neem van me aan dat er wel zeker 100.000 personen van niet Surinaamse origine werkzaam zijn in het land omdat de werkgevers geen bereidwillig Surinaams personeel kunnen krijgen.


  Maak melding

 18. RobG, voor je zelf praten, “jij” vind dat die opmerkingen van Santohkhi nergens op slaan , maar jij vindt ook dat de regering Bouterse en Bouterse zelf als redder van het Surinaamse volk het goed doen, dus hoe serieus moet je jounog nemen met die uitspraken en stellingen van jou? vrijwel niet dus, blijkt ook wel uit de meeste reacties hier op deze site, ga lekker door met het Don Quichotte in dienst van DDB spelen, ik zie het tragi- komische er wel van in, alleen overdrijf je te vaak, jammer


  Maak melding

 19. Paraman

  Sani dee na kakafowru ede, faja watra o puru eng giing!

  ISIS o poti verstang gi yu!

  Na soso dong paars deng denki

  Een poepvlieg is van nature wijzer dan al die oerdomme ndper’s die dienen als de voetzolen van hun paarse lijdsman.

  Zeg dat maar aan Dino, de zoon van je afgod, paarse schoenzool van baas.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.