Regen houdt actievoerders ‘We zijn MOE’ niet tegen

71

Ondanks de aanhoudende regen en de overstroomde wegen in Suriname waren actievoerders van ‘We zijn MOE’ vrijdag in grote aantallen aan het protesteren tegenover het gebouw van De Nationale Assemblee. De leuzen op de borden worden steeds scherper en zijn nu ook gericht op coalitiepartners van de regerende partij van president Bouterse. Op dit bord een actievoerder die haar pijlen richt op DOE voorzitter Carl Breeveld. (FOTO: Facebook pagina We Zijn Moe-dig)

Bekijk ook:

71 REACTIES

 1. Actie krijgt momentum.

  “We zijn Moe-dig” is ook knap en het op facebook mensen er persoonlijk uitlichten is ook sterk.

  Nu gaan werken aan werk voor Suriname. Curtis heeft een snaar geraakt en kan DOE als het redelijk alternatief helemaal passeren.

  Hij ziet het scherp dat de oude en de “nieuwe” politiek beide gefaald hebben. Het is dus zaak tussen beide iets nieuws te plaatsen met “WIJ zijn MOEDIG”

  Curtis verzamel kennis en capaciteit om vanuit een echte volksbeweging politiek het redelijk alternatief te worden.


  Maak melding

 2. Die mevrouw op de foto in het paars (paars?) heeft ook een interessant gezicht. Ze heeft rust, maar is tegelijkertijd boos en teleurgesteld.


  Maak melding

 3. De mensen hebben groot gelijk om te protesteren!
  Wie komt uit met hun geld nu? Niemand!
  Alles is meer dan peperduur!
  Als die mpp moordenaar het niet kan dan
  Moet hy maar zakken!!!
  Volk heeft hem e kans gegeven ma hy kan het duidelijk niet aan en is de kluts meet dan kwijt!!!!


  Maak melding

 4. Paul voor een broodje batjauw gaan die Front aanhangers heel ver. De nep oppositie schuwt nergens voor. In de middeleeuwen werd je voor landverraad op de brandstapel gegooid. Anno 2016 gaat dat veel te ver maar deze beesten hebben geen enkel respect voor de democratie. De meerderheid heeft voor de ndp gekozen. En nog steeds staat de meerderheid achter deze regering. Wij hebben geen behoefte aan destabilisatie. Ze hebben hun punt gemaakt en nu over tot de orde van de dag. Werken om van Suriname een welvarend land te maken.


  Maak melding

 5. Jullie lullen met oppositie!
  De mensen gaan zelf naar plein om te protesteren want ze voelen het in hun zak!
  Stelletje idioten!!!!!
  Meer dan 70 procent v su bevolking is
  Oer dom daarom gaat su niet vooruit!


  Maak melding

 6. @ Paul

  “Anno 2016 gaat dat veel te ver maar deze beesten hebben geen enkel respect voor de democratie”

  Hoe haalt u het in uw hoofd:

  1) Demonstreren en vrije meningsuiting zijn democratische rechten.

  2) Weet u nog hoe DDB en zijn mensen buiten de DNA onder de boom gingen zitten uit protest en mensen de straat op brachten voor een verhoging van de goverment take op brandstof.

  3) Hoe democratisch is het om een staatsgreep te plegen een paar maanden voor vrije verkiezingen. Was het niet democratischer geweest de stem van het volk eerst af te wachten.

  Wat u onder democratie verstaat is dictatuur want de NDP heeft nimmer de vox populi (de meerderheid van de kiezers) gehaald in vrije verkiezingen.
  Gezien het gedrag van het CHS etc. wordt het aardig dubieus of het uberhaupt wel vrije verkiezingen waren.

  Het is echter zonder meer duidelijk dat Bouterse het verkiezingsstelsel in Suriname perfect bespeeld heeft en met een heel grote minderheid in de DNA de meerderheid heeft weten te verwerven.
  Het laatste echter op basis van misbruik van staatsmiddelen, valse informatie en overlopers.


  Maak melding

 7. @Paul
  Zeg Paul hoe zou de ndp het doen ,zou die dan ook met paraplu’s aan omkoperij doen?Zie je die groep mensen daar Paul?Ze komen vanzelf omdat zij het voelen,we hoeven niemand om te kopen!!


  Maak melding

 8. @Ray,

  Wel het beschermt in ieder geval de hersenen en je gaat niet dood door een zonnesteek. Ik herinner mij dat Bouterse ooit zei dat een tegenstander van hem was omgekomen door een zonnesteek. Wat een rotstreek van die Bouta.


  Maak melding

 9. @Parbo
  Arme Parbo amnestie hoor took niet binnen een democratie thuis en wie heft juist zelfamnestie verklaard??!Je mag eenmaal raden wie…..


  Maak melding

 10. @B.Saram
  Wel als de situatie het vereist dan maar hoedje erop.Op dit ogenblik laten we ons niet afleiden door de hoied van Santokhi,er zijn meer interesane zaken die ons aandacht verdienen.
  Wat denk je van deze groep burgers B.Saram,zon of regen ze staan daar met of zonder de hoed van onze Sheriff.
  Zulke moedige burgers hebben wij nodig ,ze laten zich niet afschrikken door een beetje regen en vragen niet om de hoed van de sheriff. Wel vragen ze de kop van kale bouta en dat is toch iets heel byzonders!?


  Maak melding

 11. @Ray, Zeker zijn ze moedig. Iedereen die voor z’n zaak bereid is de straat op te gaan is moedig. En in dit geval is het ook nog eens voor het algemeen belang en het landsbelang.
  Hoedje af voor de demonstranten.


  Maak melding

 12. Picasso

  @Jaidhan,

  Zeker, die meneer heeft een filosofisch gezicht, een denker.
  Hij vraagt zich af wat hij daar doet.

  …of hij denkt gewoon dat jullie 2 de meest passieve surinamers zijn om in deze tijd aan portretten en gezichts analyse te doen


  Maak melding

 13. Deze strijders zijn zeker moedig..Curtis Hofwijks en de andere jongeman ( heeft soms een petje op) zijn helden..Jammer dat er niet tienduizenden zich aansluiten..Dit zou zomaar het einde vh tijdperk Bouterse kunnen betekenen..! Nu het IMF meekijkt kan Bouterse zich geen rare fratsen a la de jaren 80 permitteren..IK ROEP HIERBIJ HET SURINAAMSE VOLK OP: GET UP, STAND UP, STAND UP FOR YOUR RIGHT, GET UP STAND UP, DON’T GIVE UP THE FIGHT”.


  Maak melding

 14. @ Paul,

  Oh, je bent vuurtje aan het stoken.
  Vond al het een beetje vreemd van je, want je bent fatsoenlijk in je reacties. Begrijp dat je voor Bouterse bent, ik allang niet meer.

  Begrijp niet waarom mensen krachttermen en scheldwoorden gebruiken. Daarmee overschreeuwt men zichzelf.

  Voortaan ga ik me maar beperken tot degenen met inhoudelijke reacties,
  De pappenheimers zijn me ondertussen wel bekend.


  Maak melding

 15. De drie paars verworden geestelijke leiders, Stef me Anus, Misjiesosoka, judas Bredefel,t die de paars verdoemde lijder openlijk belijden, zijn door de mand gevallen. A didibri foe suribabwe tek deng hatie nanga verstang in zijn bezit. Ze dienen didibri en zijn er alleen om al die paarse oerdomme aanhangers de paarse leugens over rust, vrede en voorspoed voor te houden. Oma nanga opa taki, soort zoekt soort, allemaal naast de marionetten in de paars corrupte regering wolven in schaapskleren. En dit soort moderne farizieers en paars verdorven politici zullen een grotere straf krijgen dan al die paarse oerdomme stommelingen die ze de paarse verdoemenis en paarse hel in doen belanden. Het gros der paarse aanhang zal zich ooit tegen hen en hun afgod didibri keren. Kwestie van tijd.


  Maak melding

 16. Als er Ć©Ć©n wet in de grondwet geen enkele waarde heeft dan is het de amnestiewet

  de wet van moord is hoger dan de amnestiewet. Als iemand (een) andere(n) vermoordt, dan hoort hij in een democratische rechtsstaat voor de grondwet van dat land veroordeeld te worden door de krijgsraad/rechtbank van dat land.

  DDB heeft mensen vermoord en hoort voor de grondwet van de republiek Suriname veroordeeld te worden. Daar moet Carl Breeveld en DDB, NDP, Paarse kakkerlakken naar kijken en zich aan de onderwerpen. Niemand staat boven de grondwet van een land en Internationale verdragen.

  De amnestiewet vertrapt de mensenrechten van Suriname en dat moeten de paarse kakkerlakken, Doe van de Awaridomi, BEP van Celsius Waterberg enz, enz goed onder ogen te zien en te berijpen en te weten. Wat voor dominee is Carl Breeveld om met een moordenaar samen te werken of de hele familie is deel van de paarse kakkerlakken.

  Voor een paar grijp stuivers moet je die gasten de DDB, NDP nu ondersteunen eens zien. Ze lappen de democratische regels aan hun laars, letten niet meer op normen en waarden, principes, denken niet meer rationeel, maar aan hun enige eigen belang, belazeren de achterban van hun kerk/politieke partij, lopen over, sommigen van hen worden terug gefloten door de rechter of hun achterban.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. Sapoen en Jitan bedankt.
  We gaan weer naar de stembus.
  25-11-2016 nieuwe verkiezingen.
  VHP- 25 zetels
  NDP – 12 zetels
  PL – 2 zetels
  NPS – 3 zetels
  Overig 8 zetels
  Coalitie : VHP; NPS en Overig.
  PL gaat de boot weer missen.


  Maak melding

 18. @Jiyani

  Geen vuurtje stoken. Een discussie initiĆ«ren šŸ˜‰ Er zijn best wel mensen hier met wie het prima debatteren is. De rest negeer ik maar. Wel lastig soms.


  Maak melding

 19. @passant

  Blijkbaar denkt de meerderheid in Suriname daar toch echt anders over gezien de verkiezingsuitslagen van 2010 en 2015. Je kunt het daar moeilijk mee hebben maar ook dat is democratie.


  Maak melding

 20. Een klein gedeelte van de aanhang van VHP,NPS,PL,Abop is bereid gevonden Curtis steunen.Binnenkort geven ze het op omdat ze niets zullen bereiken.


  Maak melding

 21. Paul,

  Na 8 jaar Democraten in het Witte Huis wordt het weer tijd voor de Republikeinen en na dezelfde priode weer omgekeerd.
  Het is een terugkerend beeld.
  Na 8 jaar Labour in Engeland wordt het weer tijd voor de Conservatieven.
  Nederland heeft een ander stelsel met veel meer partijen en is niet echt voorspelbaar.
  Het is niet ondenkbaar dat in ons land hetzelfde gebeurt als in de VS en Engeland, omdat de politiek in ons land heel erg is gepolariseerd.
  Meer dan 40% noemt zich waar dan ook in de wereld een zwevende kiezer.
  Ook in ons land is de politieke toekomstige richting erg onzeker.
  Overigens heb ik niets dan lof voor de actievoerders.


  Maak melding

 22. Paul,

  Je zou best eens gelijk kunnen hebben, maar we zullen zien.
  Mijn statement is eigenlijk, dat je het in de politiek nooit weet, hoe de hazen lopen.


  Maak melding

 23. De meerderheid heeft nooit voor NDP gekozen( 123.000 mensen) terwijl de rest (niet stemmers plus 86000 mensen is altijd meer dan NDP ) is tegen NDP . Dank zij de kies stelsel want die is helemaal niet eerlijk. DUS MEN MOET ONS NIET KOMEN VERTELLENDAT DE MEEDERHEƏD BOUTA DAAR HEEFT GEZET. Is jullie president niet van onze …..


  Maak melding

 24. @Parbo, je bent gewoon een zwakzinnige idioot!!! Je woont lekker in nederland dus hou je smoel dicht, uitkeringtrekker!!! Wanneer rot op naar su, kijken of je daar ook uitkering krijgt?!!!!


  Maak melding

 25. @Counter,
  Manieren hebben is een respect dwingen is twee.
  Jij hoort hier niet thuis.
  Hoe haal jij het in je hoofd om als een idioot tekeer te gaan.
  Anderen te betitelen als steun trekker.
  Wat is hier mis mee.
  Als iemand steun trekt betekent het dat hij voor de Koning werkt en daarom een salaris ontvangt.
  Dus de persoon maakt gebruik van zijn /haar rechten.
  Ben je soms jaloers op Parbo.
  parbo is slimmer dan jouw en dat kan je niet hebben.
  Het enige wat jij kan is uitschelden lafaard.


  Maak melding

 26. Ik vind het prachtig van We zijn moe-dig te gaan demonstreren ook al reget het bakstenen. Met hoed of zonder hoed. Het geeft karakter.Houen zo.

  Als je beweging nou deskundigen heeft kan je met een goeie strategie komen. Mijn hoed af voor jullie.


  Maak melding

 27. Het is ook hartverwarmend om op de facebook pagina van Dagblad Suriname te zien dat de oppositie kleine kinderen gebruikt om een politiek statement te maken. Zelfs een peuter met een slabbetje om krijgt een protestbord in de handen geduwd. Fraai hoor.


  Maak melding

 28. Ook ik ben moe, maar dan van het werken. Het is nooooooooit anders geweest in switi Sranan voor wat mij betreft. Sedert mijn repatriƫren weer richting Suriname is het niet anders. Wie niet werkt- of hosselt zal ook niet eten.


  Maak melding

 29. @paul
  bouta had ook kinderen kunnen inhuren ipv alleen maar volwassenen
  kost wat meer maar wordt dan ook betaald uit gestolen geld


  Maak melding

 30. @jaidhan
  En dan ? Als het aan jou ligt dan sloeh jij ze samen met de politie de rivier in. De demonstranten hebben het recht om daar te zijn. Jou denigrerende en opruiende opmerkingen zullen hen er niet van weerhouden om door te gaan.
  Het wordt benauwend voor de zogenaamde parlementariƫrs. Met samengeknepen billen bekijken ze dagelijks de groter wordende groep demonstranten.
  Hebben ze jou ingehuurd om deze vredelievende mensen te ontmoedigen?


  Maak melding

 31. Deze gasten verkopen voor een paar grijp stuivers hun moeders nog. Laten we niet vergeten dat de fronter regering destijds ook steken hebben laten vallen.


  Maak melding

 32. @ parbo
  “Deze gasten verkopen voor een paar grijp stuivers hun moeders nog. Laten we niet vergeten dat de fronter regering destijds ook steken hebben laten vallen.”

  Uw eerste stelling is infaam aangezien deze mensen zonder ondersteuning, in hun eigen tijd en op eigen kosten uit drukking geven aan hun gevoel en hun mening, etc.

  Een beschuldiging dat ze hun moeder voor een grijpstuiver zouden verkopen is provocerend, uitlokking.

  U heeft gelijk dat de frontregering steken heeft laten vallen. Daar zijn zij door de kiezer op afgerekend ofwel die rekening is vereffend waarna de NDP en Bouterse de kans kregen:

  1) het beter te doen;
  2) hun programma te realiseren.

  Ze hebben zelfs een herkansing gekregen door hun slechte prestaties te verhullen voor hun kiezers. De slechte prestatie bestaat uit het niet duurzaam opzetten van de beloofde sociale programma’s

  Wij zijn Moe-dig geven nu uitdrukking aan wat de realiteit is namelijk waar is er met alle voorspoed gebeurt wat is er gedaan met:

  1) het verdwenen goud.
  2) de verdwenen deviezen.
  3) de extra miljarden inkomsten.
  4) het achter gelaten geld voor projecten.
  5) de enorme extra schulden.
  6) de “schijnbaar gerealiseerde”groei.

  Als u nu naar de noden kijkt van het onderwijs, de gezondheid zorg, de stijgende prijzen, de weg gevallen subsidies en de uitlevering aan het IMF kunt u ook zien dat het nog nooit zo bar geweest is.

  Dat komt niet alleen door de grondstoffen prijzen want onder Venetiaan waren die aanzienlijk lager. Hoe kan 1 jaar grondstoffen ellende 14 jaar op bouw ten goede doen.
  Vergeet niet dat de regering Venetiaan startte naar 4 jaar afbraak door Wijdenbosch, monster inflatie en nul productie om het land achter te laten met een sterk gereduceerde schuld, deviezen, goede mijnbouwplannen, goede energie plannen etc.

  Het is zaak neutraal te kijken naar de situatie.


  Maak melding

 33. Stand up….stand up…do not give up the fight!
  Cool running…and…keep on running…
  HET SYSTEEM DAT HET REGIEM WIJDENBOSCH ERAAN MOEST GELOVEN…
  AL WOON IK NIET IN SU, MAAR IK BLIJF BIDDEN VOOR DEZE MOEDIGE BETOGERS.
  ds. Breeveld mag wat mij betref, naar de hel lopen.!


  Maak melding

 34. parbo
  Deze gasten verkopen voor een paar grijp stuivers hun moeders nog. Laten we niet vergeten dat de fronter regering destijds ook steken hebben laten vallen.

  Jij bent kansloos Bouta Teefje.

  Jou baas stort Suriname voor de DERDE KEER in een gigantische economische crisis die met mega leningen ook niet worden opgelost en die generaties lang alle ontwikkeling in dit land zullen belemmeren.

  En jij hebt het gore lef om tegenstanders van dit catastrofale Paarse Beleid te beschuldigen.

  Jij bent te ziek voor woorden


  Maak melding

 35. @JoJo

  U zegt het is zaak neutraal te kijken. Vervolgens roept u maar wat over geld en goud wat op is terwijl u weet dat dit opgegaan is aan sociaal beleid.

  Verder wacht ik nog steeds op een link naar documenten waaruit blijft dat er wanbeleid is gevoerd. U heeft dat diverse malen gezegd maar nooit een snipper bewijs aangeleverd.


  Maak melding

 36. @Paul
  Sinds 1980 leven we met wanbeleid en anno 2016 wil Paul bewijzen zien!
  Ga slapen man,je gaat toch niks kunnen begrijpen!!


  Maak melding

 37. Paul schrijft;.
  Zelfs een peuter met een slabbetje om krijgt een protestbord in de handen geduwd. Fraai hoor.

  Natuurlijk die peuter is de toekomst van morgen ,ik zie niet in dat hij graag de toekomst van zijn ouders overneemt ,dus hij begint vanaf jongsaf en @Hans heeft het heel goed verwoord…..Paul , dat kind is al verstandiger dan al die paarse piepeltjes hier’.


  Maak melding

 38. Die tienduizenden hebben tenminste 1 bigibere TV weet je en zien met enige regelmaat wat er op de wereld en niet sec Suriname afkomt. Geen enkele quasi leider gaat deze wereld issue in zijn-/haar uppie kunnen klaren!

  Robinho

  Deze strijders zijn zeker moedig..Curtis Hofwijks en de andere jongeman ( heeft soms een petje op) zijn helden..Jammer dat er niet tienduizenden zich aansluiten..Dit zou zomaar het einde vh tijdperk Bouterse kunnen betekenen..! Nu het IMF meekijkt kan Bouterse zich geen rare fratsen a la de jaren 80 permitteren..IK ROEP HIERBIJ HET SURINAAMSE VOLK OP: GET UP, STAND UP, STAND UP FOR YOUR RIGHT, GET UP STAND UP, DONā€™T GIVE UP THE FIGHTā€.


  Maak melding

 39. eigenlijk moet je dit ka volk gewoon laten pinaren en niet helpen met niks,

  ,want ze wilden zelf ,,,, nog 5 en nog 5,,wel nu wat mij betreft krijgen ze nog 100..

  laat ze maar dood bloeden die stront beesten..

  ze wilden toch graag bouta uit de gevangenis houden en nu lijden ze zelf er onder..

  waar blijft de stem van miesie kaba nu..

  het ka volk pinart no ka..


  Maak melding

 40. Het land had nooitttttttttttttttttttttt haastig onafhankelijk moeten worden, het is funest geweest kijk maar goed om je heen 40 jaar onafhankelijk een en al ellende, armoede, roofmoorden, verkrachtingen, toename criminaliteit, corruptie, nepotisme, rassenhaat en ga zo maar door.


  Maak melding

 41. Misikaba is een vuile vieze leugenaar, hij heeft last van het Dubai syndroom. Het land gaat dagelijks naar de klote.
  Kinderen gaan met honger naar school. Het is heel slecht gesteld met het moreel van het volk. Men zou vandaag nieuwe verkiezingen willen, ik spreek hen dagelijks middels Skype. Ook mensen die voor de NDP hebben gestemd, hebben nu spijt van.

  Maar is te laat. Tijdens het manifestatie van de NDP contra het protest demonstratie zag ik een vrouw gekleed in paars haar middelvinger steken naar het protest groep wat deze dame vergeet is dat ze haar middelvinger gaat moeten gebruiken om te penetreren in haar lichaam want die mannen hebben honger en dan kunnen ze niet bij haar langs komen om haar goed in te smeren.

  Eigen schuld dikke bult mevrouw in het paars succes met je middelvinger. Ook zijn er op de markt libido achtige groente verkrijgbaar in alle maten S-M-L-XL XXXL elephant size.
  Nogmaal veel succes en kom tot een climax en schreeuw zo hard mogelijk dat de buren het kunnen horen !!!!


  Maak melding

 42. Paul,

  Met alle respect, maar als een een persoon is op dit forum, die zijn woorden met data probeert te verduidelijken, is dat JoJo wel.
  Met die data kun je het oneens zijn, ok, geen moeit mee, maar dat je hem verwijt, dat hij nooit bewijs levert voor incasu het wanbeleid van deze regering, gaat ver.
  Ik ben op dit forum nog niemand tegekomen, die zo gedetailleerd en onderbouwd een aantal zaken van de Surinaamse economie en politiek heeft blootgelegd.
  Natuurlijk gebeurt dat vanuit een “gekleurde” visie, maar daarom zijn zijn postings er niet minder om.
  Vanuit het pro Bouta kamp ken ik niemand, die haar of zijn postings zo goed onderbouwd, maar daarover kunnen we natuurlijk van mening verschillen.


  Maak melding

 43. @Paul

  ik heb wel een link van fitch geplaatst waarin zij in 1 zin melding maakten van dat de naast de slechte grondstoffen prijzen de verkiezingsuitgaven van de regering een reden waren voor de slechte staat van Suriname.

  U geeft het zelf reeds aan met geleend geld sociaal doen gelijk staat aan wanbeleid want als er geen verdien capaciteit gecreƫerd wordt waarmee moeten de toekomstige generaties dan wat nu sociaal geconsumeerd is terug betalen.

  Ik spreek dan ook over duurzame planning en realisatie. u ziet het effect huizen deviezen weg, giga inflatie en huizen hoge schulden. U geeft zelf aan dat de schulden niet gekomen zijn door de olie en goud prijzen maar door potverteren en niet anticiperen op lagere grondstoffen prijzen.

  Dat is wanbeleid en iedere wel denkend econoom wet dat.


  Maak melding

 44. Ray

  @B.Saram
  Wel als de situatie het vereist dan maar hoedje erop.Op dit ogenblik laten we ons niet afleiden door de hoied van Santokhi,er zijn meer interesane zaken die ons aandacht verdienen.
  Wat denk je van deze groep burgers B.Saram,zon of regen ze staan daar met of zonder de hoed van onze Sheriff.
  Zulke moedige burgers hebben wij nodig ,ze laten zich niet afschrikken door een beetje regen en vragen niet om de hoed van de sheriff. Wel vragen ze de kop van kale bouta en dat is toch iets heel byzonders!?
  =
  Heeft Bouta het weer gedaan?
  Hij is tenminste in 1e nazaat van de autochtone Surinamers, lees Indianen.
  Wie ben jij?


  Maak melding

 45. Als dat extra commentaar op elkaar linkje zou terugkeren dan konden mensen verder reageren op het topic. Toch?
  In plaats daarvan miet ik steeds lezen dat @paul verteld wordt dat hij die balk voor zijn ogen en die bananen uit zijn horen moet halen en dat @parbo eb @paraman meer begrip voor tekst wordt toegewenst.
  Ongeveer wat ik nu die zou niet moeten hoeven. Goede ideeƫn en uitwerkingen moet je houden. Vast.


  Maak melding

 46. Breeveld is een loopjongen van Bouterse ook hij vult zijn zak.Moeten zulke mensen Suriname vooruit krijgen.Vergeet het maar .Ze hebben geen ballen verstand van economie.Samen met Bouterse zijn ze domkoppen die alleen zichzelf verrijken ten kosten van alles.Ook de domme massa die op de NDP gestemd hebben zijn niet goed bij hun hoofd.Ik heb geen medelijden met ze.Jammer voor het land maar het is niet anders.Als je een sergeant kies als president moet je Suriname afschrijven als democratisch land want die heeft meer verstand van wapens om te doden.Daarvoor zijn Surinamers bang.


  Maak melding

 47. San de yu althernatief? Sa bo jep Sranang? Yu ab moni nofo fu skip a imf lening? Ope wo fin a moni fu set a kondre disi…yu wani dat bouta o hei den tax tek a moni na den pipel fu sranang di e pina nofo kba? A enkri san sa yu du na bari bari lek wang pikin negre. nanga alternatief yu n’e kon.

  Tide tamara w’e stre go moro fara!


  Maak melding

 48. a kondre aw tang pina fu tego. (fu tego =altijd

  Bika a kondre no wani wang hindustani, japanesi, chineesi leki gran mang fa kondre. Fu tego wang blakamang wang tjara kondre dat meki a kondre no e waka boeng.

  Ding blakamang musu opoh den eye en gie deng tra culuturu fu tjara kondre go moro fara.

  Den tra culturu pipel fu sranang e wroko moro tranga, ano lesi mang. Den tra culturu pipel e wroko nanga den ede.

  Den ne libi fu day telek day, den e luku tra jari of 5 jari moro fara.

  Den bakra e lafu oenoe bika deng bakra sabie tak a srefi densi gie sranang na soso problema. Wan tu law sma fu sranang deng ben wani sfrefi densi tumsu vroekoe ma Lachmon ben bar deng waktie abie pasensie, ma den mang no beng arkie papa Lach. Luku sang pasa now now de?

  Wan deng blaka mang fu bouta beng wan mek fu sranang ete wang Dubai ma sang deng mek fu sranang na wang tra haiti.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.