Viering Koningsdag in Suriname

26

In Suriname is Koningsdag ter ere van de verjaardag van de Nederlandse koning Willem-Alexander gevierd met een bal op de Pier van Hotel Torarica. Gastheer, de Nederlandse ambassadeur Ernst Noorman, kreeg organisatorische steun van de bedrijven Parbo Bier, Brainwaves Events, KLM Suriname en Torarica Group of Hotels. Het publiek werd getrakteerd op kaas, haring en muziek van de Top Nederlandse Soul/Pop/R&B vrouwengroep Big, Black & Beautiful, de hoofdattractie van het Koningsdagfeest in Suriname. Ambassadeur Noorman heeft tijdens het feest ‘in naam van Oranje’ een fiets verloot (FOTO).K-1

Bekijk ook:

26 REACTIES

 1. Suriname had nooit onafhankelijk moeten worden. Het is 40 jaar ellende. Ten tijde van kolonisatie was Suriname een rijk land. De Antillen zijn niet gek. Die vinden het wel best zo en gelijk hebben ze.


  Maak melding

 2. Tsja, het was een vrije dag voor de ambassadepersoneel dus ze hebben er een feest van gemaakt. Wie zegt dat Nederlanders niet kunnen feesten?


  Maak melding

 3. Een mooie geste van onze Ambassadeur in Suriname.Nog mooier zou het zijn als onze man in Suriname de Nederlandse regering zou vragen een noodhulp te verlenen aan de noodlijdende ziekenhuizen in Paramaribo .
  Tenslotte zijn het onze broeders en zusters die we daar helpen hun werk goed te kunnen doen.


  Maak melding

 4. Van harte mijn felicitaties aan Koning Willem-Alexander.

  Dat Suriname Onafhankelijk is, is de JUISTE en VERSTANDIGSTE STAP geweest van Suriname en tegelijkertijd ook een gunstige stap voor Nederland.

  Lander die zich SCHULDIG hebben gemaakt aan MENSONTERENDE SLAVERNIJ, mogen GEEN VERHAAL te verkondigen hebben in desbetreffende landen. Het houdt de GROOTSTE BELEDIGING in voor de BESCHAAFDE MENS indien dat wel gebeurt.

  Dat de Antillen het RECHT heeft en AANSPRAAK maakt op bepaalde PRIVILEGES is een AFZONDERLIJK keus.

  Dat ZWAKZINNIGE lui STEEDS de BEHOEFTE hebben witte voetjes’ te moeten maken, ‘is all in the game’.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 5. De onafhankelijk hebben de djoekas gewild onderleiding van djoeka Arron.
  Na de onafhankelijkheid zijn de families en kinderen van deze politieke leiders zelf gevlucht naar Nederland. Zelfs Ferrier.


  Maak melding

 6. Suriname had wel onafhankelijk moeten worden, alleen was Suriname, de Surinamers nog niet klaar om onafhankelijk te worden.

  Zaken zoals:
  – Hoe was het gesteld met de bewustwording van de meeste Surinamers,

  – Het leger, gewapende machten,
  – Het buitenlandse beleid,
  – productie en exportondernemingen/welke, de scholing van een groot gedeelte van de Surinamers,
  – huisvesting, infrastructuur, wegen, bruggen, kadevoorzieningen, luchthaven, zeehaven, waterleiding, transport en logistiek, en alle voorzieningen die erbij horen, elektriciteit, dijken,inpolderingen de lage kustvlakte, bewaking van de grenzen, de grenzen goed aangeven van het grondgebied,
  – rust en orde, veiligheid, enz in de samenleving
  – de koers/welke en zeer goede en degelijke afspraken met het moederland, een soort gemenebest, Nederland, Antillen en Suriname en verbonden blijven gelet op de geschiedenis van het land.
  – de scholing, onderwijs en wetenschappen, studiebeurzen met Nederland/Surinaamse leerlingen van middelbare scholen die gemakkelijk in Nederland op de hoge scholen en universiteiten zouden mogen studeren,
  – de kustwacht,
  – Suriname altijd op ondersteuning van Nederland kon blijven rekenen, samenwerkingen en trainingen op alle sectoren/gebieden, ook sport en cultuur enz.

  Suriname was echt nog niet klaar om onafhankelijk te worden, het Surinaamse volk was er nog niet klaar voor en was ook niet op voorbereid.

  De onafhankelijkheid is door Nederland genomen en door de strot van Suriname geperst.

  Wat gebeurd is, is gebeurd en kan nu niet meer terug gedraaid worden. Nederland heeft Suriname gewoon laten verzuipen, zie ook de hele rol van Nederland bij de staatsgreep.

  DDB is een redimoesoe, die Nederlander was en in wezen Suriname weer veroverd had op Arron voor Nederland. Nederland schrok hier zo erg van dat die zijn handen terug trok van Suriname.

  Nederland heeft gewoon voor een grote chaos gezorgd in Suriname, sari (s)tori!

  Het is nu een kwestie Surinaamse technocraten om zaken in goede banen te leiden en Suriname weer op het juiste pad te krijgen. Het zal niet gemakkelijk worden, gelet op norm vervaging, grote criminaliteit, wapen, mensenhandel, drug, enz, niks no fout, lege staatskas, een land dat veel weg heeft van een dictatuur dan een democratische rechtsstaat, een kleine groep die zich verrijkt heeft en de massa in grote armoede laat leven, een groot gedeelte van de jeugd/het volk die/dat niet rationeel kan denken en een weloverwogen beslissing kan nemen,enz.

  Surinamers die een leven willen leiden zoals in het rijke westen, Japan, Taiwan, ( iedereen een auto, mobiletelefoon, laptop, mooie huis,vrijheid, gelijkheid, broederschap, zijn eigen mooie dingen wil hebben, net als de lijder DDB en de gangsters dat hebben, enz en een lijder die een andere koers op wil, Venezuelalijn, Cubalijn, Equatoriaal Guinee.

  Suriname is een kolonie geweest van oa Nederland en de Nederlandse normen en waarden zijn Surinamers met de paplepel ingeprent, zie ook de Nederlandse taal, het land waar bijna alle Surinamers als eerste naar toe gaan is Nederland, enz.

  Een andere koers zal daarom niet gebeuren in Suriname. Suriname is een Hollandse levensstijl/Amerikaanse met een randje van de culturen, zeden en gewoonten uit Afrika, Azië, enz, landen van hun voorouders.

  Suriname is net niet Nederland, maar wil wel dat kapitalistische systeem en democratische rechtsstaat omarmen. Zie het aantal Surineds in Nederland en deze heel belangrijk zijn voor Suriname. Zie hoe belangrijk het NOS nieuws is in Suriname, zie hoe belangrijk het weerbericht uit Nederland is voor Suriname, zie de Nederlandse taal, zie de schoolboeken, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. die ka blakaas wilden zo graag srefidintie en nu zitten Ze met z’n allen in die stront te grabbelen..

  lang leve die srefidintie..maar beter nog lang leve de koninkrijk Nederland.

  .al waar de weg gelopen suri/neds heel blij te vreden zijn een welvaart weelde hebben opgebouwd en ook nog denken aan hun achter gebleven tjé poties vrijwel wekelijks een pakket sturen en/of een bedrag aan euro overmaken..

  en nog zijn die ka suris niet dankbaar.. ze blijven schelden op de weg gelopen famiries..

  zo zijn onze manierie..die poep zakken suris..

  houdt ze een Nederlands paspoort voor de neus en zie hoe hard ze weg lopen incusief hun moordenaar drugs veroordeelde..


  Maak melding

 8. @ Passant,

  Voor het overgrote deel mee eens. Alleen het gebruik van het Nederlands, nog steeds de officiële voertaal in Suriname, is ten hemel schreiend (zie reacties hierboven). Als deze mensen hun visum komen aanvragen op de Nederlandse ambassade, worden ze gelijk aangemeld voor een inburgeringscursus! Ligt ook voor het overgrote deel aan het onderwijzend personeel. Zeer laag geschoold.


  Maak melding

 9. @ Leo Snel (19.45 u.),

  Dit is weer de weg van de minste weerstand. Als de Surinaamse overheid zijn zaken niet kan oplossen dan maar met de hand vooruit richting Nederland? Nee hoor.


  Maak melding

 10. Nu is er nog feest op de ambassade. Binnenkort is deze verdwenen. Noorman heeft ook de ambassade van Burkina Faso gesloten. Gebouw staat al een tijd in de verkoop


  Maak melding

 11. Die Bolle is weer een jaar ouder geworden en tevens z’n ding een jaar slapper. Die kaaskopjes Ahala, Azalia en Akalia hebben zich goed vermaakt, samen met LaTina. Ja mensen, het was feest, groot feest. De lintjes vlogen in het rond en de ene trotse lintworm na de andere zagen we. Vraag me af of ze elke dag met die lintjes op slapen.


  Maak melding

 12. NEEEEEEEEEEEEEEEE LEO SNEL. de moordenaar zei in 2010 we hebben geen Nederlandse hulp nodig. Laten die broeders en zusters nu voelen waarvoor ze nogmaals hebben gekozen
  Ze willen nog 5 ………………5………………5……………….5.. …… NOG …………nog …………………5 ……………………….nog 5


  Maak melding

 13. @kevin,

  Hij heeft minimaal 13 kleinkinderen, dus dat worden nog veeeeeeel meer jaren dan slechts 5.
  Alleen al z’n kleinkinderen kunnen alle ministeries bemannen.
  Dus straks krijg je: minister A. Bouterse……minister O. Bouterse ………. minister W. Bouterse ………….minister Z. Bouterse. Be ready man!


  Maak melding

 14. Eén en al vriendelijkheid op deze site, ik amuseer me elke dag; niet gelezen betekent voor mij, een dag niet geleefd !

  Soso sari tori, nanga lafu dja.

  Jacko


  Maak melding

 15. Wijlen Lachmon had hun gewaarschuwd wacht nog even met de onafhankelijkheid maar nationalisten die dachten dat ze op eigen benen kunnen staan, ze wilden af van de blanke overheersing maar wat ze vergeten is, dat in Africa de onafhankelijkheid alleen maar ellende heeft gebracht.

  Een land met een diverse samenstelling kun je nooit onafhankelijk worden, je krijg altijd jaloezie want kijk waar de Afride nu staan na 40 jaar overal armoede, kinderen maken als konijnen, vader die is hem gepeerd en wanneer het weer gaat jeuken, komt de vader weer terug waarop moeder hem wijdbeens weer ontvangt.

  Zou beter zijn geweest om op deze dag aan ambassadeur Noorman te vragen tot weder toetreding tot het koninkrijk.
  Hou een referendum voor weer toetreding tot het koninkrijk.

  Antillen zijn veel slimmer dan deze achterlijke idioten nazaten van de slaven die dachten dat onafhankelijkheid betekent feesten en beesten.


  Maak melding

 16. De slavernij is 153 jaar geleden in Suriname afgeschaft en is inderdaad een diep walgelijke periode uit de geschiedenis, maar de Nederlanders hebben slavernij niet uitgevonden. In de Bijbel kwam slavernij al voor en in de oudheid kwam het ook algemeen voor dat het ene volk dat fysiek sterker was dan het andere volk dat volk overheerste. En denk je nu echt dat de mensen in Afrika voor de komst van de Europeaan zo vriendelijk met elkaar omgingen? Waarom hoor ik je nooit klagen over bijvoorbeeld de Hutsi’s en de Tutsi’s die elkaar met kapmessen afslachten? Zelfs vrouwen en kinderen worden hierbij niet gespaard. Dat pas natuurlijk niet in je straatje want zeiken over Nederland is blijkbaar jouw grootste hobby, niet waar? Gelukkig heb je 40 jaar de tijd gehad om wat van je leven te maken zonder die ‘Nederlandse overheersing’, ik neem aan dat jij ook the right thing hebt gedaan en het nu gemaakt hebt.


  Maak melding

 17. Geloof niet in Afrikaanse ontwikkeling, geen enkel afrikaans land komt voor in de BRIC landen !!!!!!
  Als je hebt over de 10 armste landen dan komt dat voor alleen in Afrika.

  Oogmeting is geen overbodige luxe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.