zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWaar is het geld? Mensenrechtengroep wil onderzoek

Waar is het geld? Mensenrechtengroep wil onderzoek

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 apr – P’a moni dé? Waar is het geld? Weinig woorden op veel lippen dezer dagen. Mensenrechtenorganisatie Allied Collective, AC, wil daadwerkelijk uitzoeken waar geld zit dat gejat is van de Surinaamse overheid. De hulp zal worden ingeroepen van de Amerikaanse autoriteiten.

Het Amerikaanse Congres zal worden gevraagd een onderzoek in te stellen. “Afhankelijk van het antwoord zal er een lijst met namen gaan naar het Congres van prominenten van wie het vermoeden bestaat dat ze de Staat hebben benadeeld”, zegt AC-voorzitter Robert Hewitt tegenover de Ware Tijd. Op de lijst komen namen van zowel huidige als voormalige politici en managers van staatsbedrijven

Nagegaan moet worden of publieke gelden en bezittingen zijn weggezet in de Verenigde Staten van Amerika. AC wil weten of een vermeend bedrag van ruim zevenhonderd miljoen dollar op een rekening in Zwitserland, op naam staat van prominente Surinamers. “Mocht blijken dat het zaken zijn, die het volk van Suriname toebehoren, dan moeten ze teruggevorderd worden”, aldus Hewitt.

opening
Fernandes Express
BODO Party

71 REACTIES
 1. Dit is in elk geval een zeer goed begin om helderheid te krijgen in de geruchten die hierover de ronde doen..Hopelijk werkt het Amerikaanse congres 100% mee met dit onderzoek. Persoonlijk denk ik dat het net zich steeds verder sluit om Bouterse en de andere rovers..


  Maak melding
 2. P ‘e a moni dé?, p ‘e a moni gwe?, repeat!

  Een volk dat voor tirannen zwicht
  zal meer dan lijf en goed verliezen
  dan dooft het licht….

  Stre Def Stre. wi no Sa Frede

  Leve De Domocratische Rechtsstaat,
  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding
 3. Het Congres gaat waarschijnlijk verwijzen naar de Zwitserse autoriteiten. Deze zullen echter niks prijsgeven, tenzij de Amerikanen druk gaan uitoefenen. Gaan de Yankees druk uitoefenen op de Zwitsers ter wille van een NGO? Afwachten, maar ik denk het niet.


  Maak melding
 4. Kijk hulp komt van uit Amerika om ons uit onze lijden te verlossen!
  Surinamers zelf zijn al lang blij met een paar rollen aan toiletpapie ,ze zijn zo blij dat ze ipv ATTACK te schreeuwen op het slagveld liever schreeuwen..TOILETPAPIER GRAAG!!
  Vraag maar aan VALIES de man die ons voorbereide op een oorlog en zie maar hoe enkele rollen aan toiiletpapier de hele oorlog heeft afgewend ,
  Echt ik maak een toiletpapier standbeeld van Valies!!Dat heeft hij zeker wel verdiend.Echt zodra ik de naam VALIES zeg denk ik gelijk aan toiletpapier!


  Maak melding
 5. Heel Interessant !!!!
  Pak ze ALLEMAAL aan ! Zowel de HUIDIGE politici als VOORMALIGE politici en ( voormalige ) managers !!!

  Schakel vervolgens dan direkt over tot de ” KAALPLUK – modus ” wanneer blijkt dat er GEROTZOOID is met STAATSMIDDELEN !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding
 6. Ik vraag mij af of de Amerikanen zich zomaar gaan mengen in de binnenlandse aangelegenheden van een ander land. Want hoe dan ook, ze zullen uiteindelijk bij de Surinaamse regering uitkomen voor meer of aanvullende informatie en of ze die krijgen….ik betwijfel het.


  Maak melding
 7. Dat zal eindelijk gerechtigheid betekenen, wat eigenlijk allang door Justitie en de Pg onderzocht had moeten worden, maar daar deze ook al uitgeschakeld waren door dit geboefte, kon het volk alleen maar gissen.
  Hopelijk kan het Amerikaanse congres opheldering brengen in dit onderzoek, waarbij vooral die kop vsn Bouterse en Abrahams zal vallen, deze criminelen hebben voor miljoenen dit volk bestolen.


  Maak melding
 8. Haha,allemaal stemmingmakerij.Deze halve zolen denken dat Suriname alles gratis krijgt van andere landen en dat er geen geld is uitgegeven.Deze halve zolen en psychoten moeten maar lekker in hun hol kruipen.


  Maak melding
 9. als het te heet onder de hoeven van bouta wordt vlucht hij echt niet naar amerika

  we moeten het zoeken in het midden oosten
  1-dubai, boutas droomwereld
  2-turkije,veel connecties
  saoudi arabie vangt meestal beesten op maar daar is het niet zo vrij als die andere twee
  als daar het geld is, dan kunnen we het vergeten


  Maak melding
 10. Zoek het dichterbij. Wat dacht je van Colombia en Venezuela. Deze idioot deed ook zaken met het FARC. Venezuela is zijn onderduik adres. Chavez en Maduro draagt hij op handen.


  Maak melding
 11. @ Ray.
  Ik was geneigd om ook slecht te denken over Valies. Ik gebruikte andere woorden om hem te omschrijven, meer woorden in de trant van: verrader. Tot dat ik hem op de tv zag teon ik op vakantie was en luisterde en zag.
  Hij maakte korte metten met de minister en maakte hem uit voor leugenaar. Meerdere malen. Bovendien liet hij de ondertekende verklaringen zien. Op de belangrijkste waren drie handtekeningen, maar welke niet? Juist, die van hem.
  Hij wilde zoals hij het meerdere malen zei, de gemeenschap laten weten hoe de vork in de steel zat.

  Als de namen bekend worden gemaakt zal het nog een hele klus worden om te bewijzen dat ze geld gestolen hebben en daarna om het terug te vorderen.
  Gelijk hebben en gelijk krijgen is niet hetzelfde.
  Er is in ieder geval een stap gezet. Hopelijk schrikt dit af.


  Maak melding
 12. @koos
  dat kan ook
  maar die twee landen staan ook op losse schroeven
  twee risico volle landen om geld te parkeren
  een beetje druk van de amerikanen zal daar wel genoeg zijn
  terwijl bij die arabieren je het kan vergeten
  hij is niet gek als het om zijn eigen portemonnee gaat


  Maak melding
 13. laat deze onderzoek zo snel mogelijk gebeuren.
  anders is suriname niet meer te redden.
  mensen ga de straat op,leg alles plat,dan gaat het in een versneld tempo.
  nu toeslaan om deze boevenbende te verjagen.


  Maak melding
 14. Laat ze alles onderzoeken waar dat geld van Surinamers is gegaan en ook moet men die namen bekend maken punt uit.In het buitenland doet ze zulke dingen al om te weten wie de boel belazerd heeft.al die boeven moeten gepakt worden.ik ben blij dat ze de Amerikanen hebben gevraagd om het te onderzoeken.Als blijkt dat de machthebbers in Suriname ook op de lijst staan dan moeten ze opgepakt en opgesloten worden.Dat is mijn mening.


  Maak melding
 15. Welke geld? Piet hossein !!! We gaan niet hierop reageren wat we hebben hier te maken met een zwak beschaafde( piet hossein). Ik wens succes in je leven en wordt snel normaal


  Maak melding
 16. Silversurfer,

  Je bedoelt denk ik van de Surinaamse overheid ontvreemd geld? Dan heb ik nieuws voor je: ontvreemd geld van de Surinaamse overheid (ook al is het slechts 1 Srd) zit bij elke Surinamer. Wie wil je allemaal vervolgen? Heel Suriname?


  Maak melding
 17. Paraman,

  Wie is een balling en door welke regering zijn ze de ballingschap ingestuurd? Je hebt toch zelf gisteren flink gefeest? Dan verdien jij een ballingschap, niet?


  Maak melding
 18. Paul,

  Gelukkig wel. Alleen is het er niet beter op geworden, want de blanken hebben al die krankzinnige idee-en van die bijbelse God overgenomen en passen het toe. Vroeger paste alleen Mozes het toe, nu de VS, Uk, Rusland, noem ze maar op. Nederland was groottoepasser met kolonies her en der.


  Maak melding
 19. Jesse,

  De blanken? Volg je een beetje wat islamieten elkaar nu aandoen in het Midden Oosten? Overal waar religie een dominante positie inneemt in een samenleving ontstaan er oorlogen.


  Maak melding
 20. @Paul,

  Niet overal. Alleen in landen waar de bekerende religies actief zijn. De niet-bekerende religies veroorzaken zelden tot nooit problemen.


  Maak melding
 21. alle voorgaande regeringen hebben gestolen en alleen boutas geld willen jullie hebben ?
  daarom komt suriname niet vooruit.
  laten we bij het front beginnen en eindigen bij de ndp.
  roerende en onroerende goederen van bewindslieden en fam. terug vorderen .

  kruimels zoeken terwijl er een heel brood ligt ….zucht.


  Maak melding
 22. @basmatie,

  Maar al die voorgaande regeringen hebben nooit in die mate gestolen dat het land volkomen bankroet is geraakt en her en der geld moet bedelen. Deze regering is een dief in het kwadraat.


  Maak melding
 23. @Jesse

  Nee de vorige regeringen kregen forse financiële steun uit het buitenland. En met dat geld deden ze vervolgens niets anders dan de begroting op orde houden omdat het buitenland dat eiste ten koste uiteindelijk van arme mensen. En grond uitdelen aan vriendjes. Daar waren ze ook goed in.


  Maak melding
 24. @Paul,

  En waarom kreeg deze regering geen financiele steun uit het buitenland? Omdat de leider van deze regering een grote mond opzette en voor criminaliteit is veroordeeld in het buitenland. Dan is het toch eigen schuld? Je kunt wel een ego hebben, maar die ego brengt geen geld in het laatje voor het land. Het is maar net waar je voor kiest. Deze regering heeft gekozen voor haar ego en niet voor het land en de bevolking. De gevolgen zijn nu zichtbaar.


  Maak melding
 25. De malloot van deze eenmans organisatie heeft psychische hulp nodig. Deze dwaas denkt dat Venetiaan de uitbreiding van de raffinaderij contant heeft betaald.Ze dromen over veel geld dat nooit heeft bestaan.


  Maak melding
 26. Teveel op elkaar reageren en niet op de topic? Ik zeg: Geld terug, monnie bakka, net als wat de Brazilianen zeiden en deden. Liever nu dan straks. Leve de anti corruptie wet. Is meneer Carl breeveld al gevonden? Doet hij de Doe? Dominee, dominee, wij hebben een anti corruptie wet nodig. Het blijft zo stil bij dominee Doe soms denk ik dat er inderdaad al een corruptie nee-niet-doen wet is en dat het daarom zo stil blijft.


  Maak melding
 27. @ Paul=Jesse, Jesse =Paul, stop met dat dom gedoe.
  Boyke, je bent met jezelf in een vraag en antwoord situatie gewikkeld. Paul vraagt en Jesse antwoord, Jesse vraagt en Paul antwoord. Continue, misschien kom je ergens op uit.


  Maak melding
 28. kijk naar apinti tv, to the point met mr samson
  “reacties op crisis plan”
  sangg die man heeft lef
  helemaal gelijk geef ik hem


  Maak melding
 29. president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo van de Republiek Equatoriaal-Guinea is de toezichthouder over het geld dat in de afgelopen 6 jaar is weggesluisd. Een grote hoeveelheid goud en harde valuta,s is daar geparkeerd voor het geval de familie B mocht vluchten. Dit alles is meegegaan tijdens het bezoek van Obiang aan Suriname. Obiang kwam met zijn eigen vliegtuig naar Suriname en de afhandeling voor de terug vlucht was zeer streng. Ze hoeven zich de komende 100 jaar geen zorgen te maken. Ze hebben symbolisch ook de sleutel van het land gekregen. Niet uitgesloten is dat een deel van het geld ook bij Zwitserse banken is geparkeerd.


  Maak melding
 30. waar is ons geld
  kijk naar apinti tv, to the point met mr samson
  “reacties op crisis plan”
  sangg die man heeft lef
  helemaal gelijk geef ik hem

  Hall Waar is het Geld,

  Ik heb ook ademloos zitten kijken. Een verbijsterend beeld van deze regering en elk woord is waar.

  “Suriname gaat dansend ten onder”


  Maak melding
 31. Er is een internationaal strafhof voor mensenrechtenschendingen in de vorm van foltering en massamoord. Ik ben de mening toegedaan dat als je miljoenen van land en volk steelt je indirect ook rechten cd mens schend. Vooral als blijkt dat de overheid Door geldtekort niet in voldoende mate kan voorzien in hun elementaire verplichting van voeding, gezondheidszorg en onderwijs voor het volk. Dagelijks gaan er kinderen met honger naar school en de problemen op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs in Suriname zijn algemeen bekend.
  Er zouden d.t.k.v de VN verdragen gesloten moeten worden waarbij ook dit soort grensoverschrijdende economische delicten cq vermogensdelicten Door een daarvoor bestemd internationaal straffen kunnen worden vervolgd. Het één staat niet los vh ander. Mede doordat er voor honderden miljoenen is gestolen wordt het IMF ingeschakeld voor Hulp.. Het kan in mijn optiek niet zo zijn dat het geld dat lidlanden doneren aan deze organisatie wordt gebruikt om corrupte regiems te ondersteunen..Maar ik ben mij ervan bewust dat zodra een land in zee gaat met zo’n grote internationaLe organisatie er ook andere factoren en afwegingen meespelen.


  Maak melding
 32. @mul @henk

  Ik ben niet onder de indruk van jullie constante gescheld en rare insinuaties. Blijkbaar is dat het enige wat jullie in huis hebben. Beetje mamjo style.


  Maak melding
 33. Paul
  @mul @henk

  Ik ben niet onder de indruk van jullie constante gescheld en rare insinuaties. Blijkbaar is dat het enige wat jullie in huis hebben. Beetje mamjo style.

  Beste Paul,

  Als schijt Bouterse je vol in de bek dan zeg je nog: “Dank u president”

  Ga naar Apintie en kijk het interview met de heer Samson. Een ontluisterend beeld van jouw president met feiten ondersteund.

  Maar ook daarvan zal je niet onder de indruk zijn,

  Bouterse heeft Suriname leeggeroofd en jij staat te applaudisseren


  Maak melding
 34. @Henk

  Ik ga verder niet met je in een politieke discussie zoals je weet. Echter jij en Mul insinueren iets waar ik niet van gediend ben. Dat jij blijkbaar iemand kwaad hebt gekregen en die persoon je nu lastigvalt heb je puur aan jezelf te danken. Het is niet sjiek van de persoon. Dat geef ik toe. Maar begrijpen doe ik het wel en ik moet er eerlijk gezegd ook smakelijk om lachen. Blijkbaar denk je anoniem iedereen in de bek te kunnen schijten met je idiote opmerkingen. Blijkbaar is niet iedereen daar van gediend.
  If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.


  Maak melding
 35. Hallo Paul:

  Je moet er smakelijk om lachen…. dat tekent je mentaliteit, Je weigert om een politieke discussie aan te gaan. Dat tekent je lafheid,

  Jou grote president heb ik ook NOG NOOIT een politieke discussie zien voeren omdat hij daar te dom en te laf voor is.

  Ik begrijp nu waarom je je verwant voelt met een president die te laf en te dom is om een discussie aan te gaan


  Maak melding
 36. Goede zaak!

  Alleen jammer dat ze dit niet eerder hebben bedacht.
  Dora gaat 2 mei naar Genève om suri te behoeden voor een notering op de zwarte lijst van mensenrechten-schenders.

  Hadden ze dit verzoek eerder ingediend, dan kon dit onderdeel, corruptie van bauwta 11 ook behandeld worden.

  Maar oké, first things first!


  Maak melding
 37. @basmatie,

  We beginnen eerst met deze corruptelingen, de rest volgt op een ander tijdstip, indien van toepassing.

  Ik begrijp je affiniteit met bauwta en ook dat je ontzettend teleurgesteld bent. Maar ook jou heeft hij bedrogen, want hij is geen Indiaan. Geen enkele suri- indiaan is kaal, sorry.

  Off topic, d8 dat je een vrouw was. Niet interessant maar had het idee dat wij in een catfight verwikkeld waren.

  Pffffff, net enkele dames hier op wkn, zo jammer!


  Maak melding
 38. @Henk

  Als je goed leest zie je dat ik met iedereen hier de discussie aan ga. En zeker ook met tegenstanders van de NDP. Ik ga alleen niet met jou de discussie aan omdat je een zak vol gebakken lucht bent en niet de bagage in huis hebt om een redelijke bijdrage te leveren aan de discussies hier. Dus nogmaals. Blijf vooral schreeuwen en schelden. Ik zie het geamuseerd aan. Maar ik ga er verder niets mee doen.


  Maak melding
 39. luchthaven medewerker

  “president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo van de Republiek Equatoriaal-Guinea is de toezichthouder over het geld dat in de afgelopen 6 jaar is weggesluisd ”
  ————————-

  Een intrigerend verhaal.
  Wel ’s eerder zoiets gehoord en ook andersom.


  Maak melding
 40. Geeft het land terug aan Holland.
  Wij zijn niet in staat om ontwikkeling te brengen onze vrouwen hebben wel een grote kontwikkeling en de broekzakken van onze mannen heb diepe zakwikkeling !!

  Aziaten uitgezonderd !!!

  Geef het land vandaag nog terug aan Holland.

  Geef het land weer terug aan Holland.

  Ik geloof niet in Dubai subai bye bye.


  Maak melding
 41. Afro’s koop je om met een gratis portie hollandse bruine bonen met zoutvlees. Die vrouwen trekken gauw de kleren uit het is wetenschappelijk bewezen. Brunsie strooide met dollars en die vrouwen verwelkomden dat met gespreide stand. Komt meest voor in Afrika.


  Maak melding
 42. @ esmerald
  gelijke monniken gelijke kappen heb ik altijd geleerd , dus als we ddb financieel gaan fileren , dan ook de voorgangers.
  ik denk dat daar meer te halen valt.
  anders dan enkelen van mijn teleurgestelde fam leden , ben ik geen fan of aanhanger van de ndp.
  en al helemaal niet van het front met zn etnisch geschoeide partijen.
  anders dan de gemiddelde waterkanter , heb ik geen last van het bouta trauma.
  voor mij is hij een democratisch gekozen……… dief.
  bouta is net zoveel indiaan als een Eskimo …..dus alleen in zn dromen.
  ik heb ddb in de jaren 80 overleefd en zal dat nu weer doen.


  Maak melding
 43. @Printa,
  bouterse is wat dit betreft slim maar de amerikanen hebben genoeg informatie over hoe het geld in het buitenland wordt geparkeerd n.l. via zakenman en partner dilip- sardjoe en yokohama trading (parmesar).
  Als ik het goed begrepen heb is dilip- sardjoe ook in de lijst van de amerikanen.


  Maak melding
 44. Vergeet niet dat Dino een deal heeft gemaakt met het Amerikaanse OM , waardoor hij “maar 16 jaar en drie maanden gevangenisstraf kreeg….De mensen die weten hoe de Amerikanen tewerk gaan weten ook dat het Amerikaanse OM alleen een deal met je sluit als je alles wat ze willen weten aan hen verteld. Dus dinootje heeft in ruil voor een veel lagere straf zijn pappie en tal van andere criminelen zowel in binnen als buitenland verlinkt.
  Het verzoek van dhr Hewitt heeft daarom zeker kans van slagen..Bouterse en de andere dieven schijten nu zeven kleuren omdat ze weten dat de arm van de amerikanen erg lang en geduldig is…..
  Als Bouterse het tijdelijke met het eeuwige heeft verwisseld houdt de NDP op te bestaan. Hij is de NDP. Geen enkel andere partijgenoot zal in staat zijn de partij verdere levensvatbaarheid te geven , omdat er diverse figuren zullen willen grijpen naar de macht in de partij , maar geen van hen wordt zo vereerd, gevreesd en geadoreerd door de achterban als Bouterse. Gevolg: chaos , verraad, ruzie en overloping naar andere partijen die al jaren hun levensvatbaarheid tonen..ongeacht of die tot de oppositie behoren.


  Maak melding
 45. luchthaven medewerker..

  president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo van de Republiek Equatoriaal-Guinea is de toezichthouder over het geld dat in de afgelopen 6 jaar is weggesluisd

  Wat denk je dat die pres. van Hiatie bij zijn vertrek heeft meegekregen om te beheren voor ddb en bij wie is de z.g. ontwikkelings hulp van Su. voor Hiati terecht gekomen.


  Maak melding
 46. Van welk kand is die AC, van Suriname of van Amerika. Als het Surinaams is, dan waarom gaat Congres luisteren naar ze. Als het Amerikaans is, dan welk invloed hebben zij op de regering van Suriname.


  Maak melding
 47. De schuldenberg die deze regering aan het creëren is zal elke loontrekker de das omdoen. Surinamers in alle geledingen moeten hiertegen in verzet komen. U laat zich toch niet gedwee naar de slachtbank lijden????!!! Voor de 3e keer is een regering van ndp signatuur in geslaagd ons land in een faillissement te manoeuvreren. Voor Bouta is geen eer meer te halen, mij dunkt dat ie degenen in staat stelt die Suriname naar grotere hoogten kunnen tillen en zelf opkrast. Elke dag langer wachten op transitie is uitstel van executie.


  Maak melding
 48. Bouterse brengt Suriname naar hogere hoogte…..hij bedoelde de hoogte van de schuldenlast…

  Deze President werkt………Suriname de vernieling in,…..

  We gaan voor VIJF….. 5 miljard usd schuld….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES