Kritiek op ‘boycot’ NDP tegen Dagblad Suriname

51

PARAMARIBO, 27 apr – De politieke partij NDP wil dat haar leden mediagroep RBN boycotten. De partij heeft het vooral gemunt op Dagblad Suriname. Stichting 8 December 1982 wijst de betreffende oproep van de NDP af. Het is ondenkbaar.

En dit al helemaal niet in deze periode. “Terwijl de Surinaamse samenleving gezamenlijk gebukt gaat op haast elk gebied onder de crises in ons land, roept deze oproep van de NDP-afdeling Paramaribo herinneringen op van de brandstichting van mediabedrijven en moorden van journalisten op 8 december 1982”, stelt voorzitter Sunil Oemrawsingh van Stichting 8 December 1982. Het is ook niet slim.

Suriname is onlangs nog gestegen op de internationale index voor de vrijheid van meningsuiting. “Democratie vergt een cultuur die ruimte biedt voor vrije meningsuiting én redetwisten. Maar om spanningen te beheersen, is inspanning vereist en bereidheid met elkaars opvattingen rekening te houden. Het recht op onder andere vrije meningsuiting, vormt een kernstuk van onze democratie, een ‘absoluut recht’”, aldus Oemrawsingh.

51 REACTIES

 1. Henk Molenaar
  Schandalig van de paarse roversbende. Hoe lees ik nu de erotische contactadvertenties?

  woensdag 27 april 2016 om 19:40 uur.

  Deze imitatie Henk Molenaar is te laf voor woorden.

  Jij bent echt zooooo zoek in je hoofd.

  Beste Moderator, Gooi die gek van de site af.


  Maak melding

 2. waarom komt er geen boycot over de n d p zelf in het land..

  wé pina nó ka nono dé en toch wé tantierie..

  al die n d p leden poppenkast zwijgen als het graf,terwijl ze en hun families pinaren..

  die betaalde figuranten afgelopen vrijdag naar de plein srefidintie zijn toch die zelfde boerikies die ook pinaren in het land..

  ,wat kun je vandaag met 50 srd doen..,, twee broodjes kopen misschien..

  moesje tjalie hebben het niet meer , ze praten niet meer over die witman,die ze heeft uitgebuit en als slaaf gebruikt,

  ,want nu vandaag worden ze zelf door hun eigen slaven lijders misbruikt..

  waar blijft die ka slaven verleden commitee nu..

  nu bedelen ze gewoon die zelfde witman

  moro ó kong ete..


  Maak melding

 3. NDP blijft een fascistische partij. Denk niet dat de boycot om de Dagblad Suriname niet meer te kopen, een kans van slagen heeft. Het gros van de paarse ezels zijn gewoon analfabeten.
  Maar de draaiboeken van brand, brandstichting,het muilkorven van de pers, dat staat als in beton gegoten in de draaiboeken van het fascistische NDP.


  Maak melding

 4. Beste moderators. Als u de imitatie Henk Molenaar wilt ontmaskeren wil ik best mijn ipadres sturen. Of zelfs mijn telefoonnummer zodat ik kan aantonen dat ik de echte Henk Molenaar ben


  Maak melding

 5. Henk Molenaar,

  Bedankt voor uw melding – wij kijken er spoedig naar;

  Naar het schijnt heeft iemand vanuit de Nationale Assemblee uw identiteit overgenomen.

  IP : 190.98.80.113


  Maak melding

 6. De Nationale Debielen Partij is wederom GROOT IN HET NIETIGE!!! Wij zullen met de dag debielere acties beleven.
  Ėėn ding staat vast de Nationale Debiele Personen kunnen
  de crisis waarin zij ons wederom gestort hebben niet
  oplossen.


  Maak melding

 7. “admin
  Henk Molenaar,

  Bedankt voor uw melding – wij kijken er spoedig naar;

  Naar het schijnt heeft iemand vanuit de Nationale Assemblee uw identiteit overgenomen.

  IP : 190.98.80.113

  woensdag 27 april 2016 om 20:51 uur.”

  Kijk, dit is wat ik bedoel met GROOT IN HET NIETIGE!!!
  En, tegen welke vergoeding?!


  Maak melding

 8. Yep, were back in the eighties, alleen is dit het prille begin van wat komen gaat, zevenmalen erger zullen vele verarmde oerdomme ndper’s de paarse vloek lijdelijk fysiek, geestelijk en materieel moeten dragen. Als het zo door blijft gaan met deze paarse bende olv van de baas der misdadigers, dan is binnen vier jaren een burgeroorlog het paarse gevolg. Wacht maar af.


  Maak melding

 9. Hahahahaha, die ouwe Henk Molenaar zit vanaf de assemblee te posten? Zal toch niet een mol zijn? Ipnummer 190.98.80.113 is een nummer van een adsl aansluiting van Telesur.


  Maak melding

 10. @ Henk Molenaar { the one and only one, de enige, echte Henk Molenaar}, don’t worry my dear brother. You are too bright, om niet te weten uit welke hoek geprobeerd word je klein te krijgen. Ik persoonlijk denk dat het de één en dezelfde persoon is, in de persoon van Parbo alias RobG, Mazda, Do the Right thing, Paraman, Paul.
  Ze kunnen moeilijk loskomen van hun Sommeldijksekreek mentaliteit.


  Maak melding

 11. @Mul

  Ja jij bent een lekker ventje.. Laat me niet lachen. Met je valse beschuldigingen. Misschien is dit wel een opzetje om de NDP zwart te maken. Dat lijkt me logischer.


  Maak melding

 12. Beste Henk Molenaar,

  Ze zijn in paniek een andere verklaring heb ik niet. Hou je rustig. We kennen je langer dan vandaag. Die schoften hebben het bij ook al een keer geflikt.


  Maak melding

 13. Als je al dit soort berichten leest geloof je je eigen ogen toch niet.
  Wat is dit eigenlijk voor een site ?
  My God, can’t believe it.
  Ik werk met veel plezier in Suriname, maar zie weinig aanknopingspunten tussen wat de mensen op deze site plaatsen en de Surinaams bevolking, waarmee ik omga.
  Ik vind het mooi geweest, ik groet jullie en hoop voor Suriname het allerbeste.
  Bye, bye.


  Maak melding

 14. @ Paul, Paultje, mi boi, je voelt je aangesproken hè!
  Ik heb zeker niet de behoefte { denk er niet aan } om de NDP zwart te maken met valse beschuldigingen.
  Ik beschuldig de NDP niet, slampamper. Zwarter dan zwart kan de NDP niet zijn. Text Book van de NDP kent alleen maar zwarte bladzijden. De hoofdpersonen zijn Moordenaars, dieven, corruptelingen, leugenaars, aanranders { moet ik de naam of namen noemen?}. Paultje, jij en je cornuiten doen de NDP alleen maar kwaad. Bouterse zou je {en je cornuiten} uit zijn partij moeten trappen, maar ja, soort zoekt soort, dus het zal niet gebeuren.
  @ Paultje, laat de enige, echte Henk Molenaar met rust, ga een normale baan zoeken, boem …erang. Zorg dat je je oudedag niet Ashiana hoeft door te brengen, mi e bar’ yu!!!


  Maak melding

 15. Ik ben met de Stichting eens dat de NDP een gevaarlijke richting inslaat met zulk een oproep. Doet inderdaad denken aan Duitsland voor en gedurende de oorlog. Boeken branden en Joodse zaken boikotten.

  Wat zal de volgende stap zijn? Ik hoop van niet. Geen nieuwe burgeroorlog. Ik heb een broer verloren in dat binnenlandse geschiet. Ik hoop dat ze een stapje teruglopen in dit geval.

  Iemands id kapen en gebruiken is afkeurbaar.Dat is gewoon zo.

  Ik denk dat er misbruik wordt gemaakt van de vrijheid van spreken in dit site die de Hollandse Leeuw ons geeft.


  Maak melding

 16. @Mul

  Maar ondertussen staat dat nummer van Henk Molenaar wel hier. Die paarse rotbende zullen dat wel weten en gaan uitzoeken welke telesur aansluiting dat is. Daarom kom ik hier meer om te lezen dan om te reageren 🙁


  Maak melding

 17. @ Erdogan, ik onderschat niemand, ook niet malloten als Paul, maar ik denk eerder dat het een booby-trap is.
  Er is enigszins verwarring gesticht, ik weet niet of het nummer, het echte nummer van de enige, echte Henk Molenaar is. Nogmaals, ik denk dat het een booby-trap is, een kat in het nauw maakt rare sprongen.


  Maak melding

 18. @Mul

  Zegt de grootste malloot. En als dat nummer van Henk is dan heeft ie dat zelf aan de moderators gevraagd. Hoe simpel kun je zijn dan. Wat hebben andere mensen daar dan mee te maken.


  Maak melding

 19. Feit blijft dat er wel iemand zit te fucken hier want ook anderen hun naam wordt misbruikt en dat moet wel een doorgedraaide paarse rat zijn, en over dat zwart maken daar zorgt de NDP zelf wel voor ook al door de oproep “het dagblad” te boycotten alleen al om het feit dat daar dingen in gepubliseerd worden die de NDP cq. Bouterse slecht in de kraam te pas komen en liever uit de openbaarheid houden


  Maak melding

 20. Henk Molenaar, als er iemand is die deze site verziekt, dan ben jij dat wel. Jou KROKODILLEN-TRANEN kunnen de moderator alleen maar doen piezen in zijn/haar broek, om binnen jou ACHTERLIJKE bewoordingen te blijven.

  Jou MOLEST tezamen met jou DEBIELE makkertjes, ondergraven de ‘normale intenties’ van deze site.

  Dus jou VERHAAL kun je het beste kwijt bij jou soortgenoten van het PCS – Psychiatrisch Centrum Suriname. Ik verwacht ‘GROTE BIJVAL’ aldaar voor jou HYPOCRISIE.

  Als er van iets MISBRUIK wordt gemaakt, mag het worden GEBOYCOT. Of het beestje toevallig krant of huppel-de-pup heet, HET MAAKT NIET UIT.

  Om zaken op commando van anderen te kopiëren, terwijl het in jou situatie niet voldoet, is het meest ACHTERLIJKE wat je je kunt voorstellen. Elk land, organisatie of persoon bepaalt zelf wat in haar BELEVING op gegeven moment het beste is. Dat is ook DEMOCRATIE of het BELEVEN ervan.

  Niet wanneer men naar de pijpen van DESTRUCTIEVE lui uit de media/pers danst, beleeft men DEMOCRATIE.

  Als de NDP een wel dan niet GRONDIGE REDEN heeft om een bepaalde krant of medium in haar optiek te moeten boycotten, is dat haar VOLSTE RECHT.

  If ie lob’ a okro, ie moes’ lob’ a sirie 2!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 21. Wel eens van persvrijheid gehoord, achterlijk Thing, de lezers mogen hun eigen mening vormen naar aanleiding van artikelen in de nieuwsbladen, of zo’n oproep tot boycotten zin heeft, is maar helemaal de vraag, maar wat is de volgende stap, censuur, ik zie dit zooitje met diktatoriale trekken er best voor aan


  Maak melding

 22. Deze paarse criminele bende bezitten nou eenmaal niet de cultuur betreffende vrije meningsuiting, kunnen niet discuseren omdst ze ongeschoold zijn, en mocht je je toch laten verleiden, moet je op z,n minst een kogelvrijvest aan hebben, en een wapen, om je vege lijf te redden, daar ze behoorlijk agressief kunnen worden, en waar tegen ze daadwerkelijk agressief moeten zijn, nl.hun eigen paarse clubje, omdat ze constant misleid worden, blijken ze makke lammetjes te zijn.


  Maak melding

 23. @Henk Molenaar,
  Hou dom kan je zijn om je ip adres prijs te geven.
  Ik pis bijna in mijn broek van het lachen.
  Jij hebt altijd een grote mond maar dom als een ezel dat ben je wel.


  Maak melding

 24. Ik ben de echte Henk Molenaar. Ik ben zo dom als het achtereinde van een varken. Morgen trap ik er weer in met zout en suiker en staat ook mijn telefoonnummer online. Maar nu eerst naar de dames van plezier. Dat kan ik wel betalen met de huidige straatkoersen.


  Maak melding

 25. Waarschijnlijk wist de moderator het ip-adres allang. wordt meegestuurd bij iedere ingezonden reactie. Niks geheims aan voor de webmaster. Dus alle ip-adressen van alle reageerders zijn bekend . Dus verschillende nicknames van dezelfde inzender heeft geen zin. Het ip-adres zegt wie u bent.


  Maak melding

 26. Molenaar

  Kan geen kwaad ( mede door de door mij ingeschatte kennis van deze materie bij de overige forumdeelnemers). Maar de webmaster moet al herkennen als er misbruik wordt gemaakt van iemands (nick-)name naam door iemand met een ander ip -adres


  Maak melding

 27. Maar als iemand nou iemand heeft zitten die werkt bij telesur. Dan weten ze waar ik woon. Want ze kunnen die persoon mijn ipnummer 190.98.80.113 geven.


  Maak melding

 28. Hallo mensen,

  Och och och, worden we nu pas wakker met jullie media boycot?. Is het nu pas tot jullie doorgedrongen?

  Wel domme stommerds, er bestaat geen democratie en vrijheid van meningsuiting in Suriname sinds SBS in NW Nickirie onder verdachte omstandigheden is overgenomen door leden van de NDP. Rachied Doekhie heeft hiermee de burgers van Nickerie monddood maken.

  Ishara FM, vrienden met topcriminelen en oplichters was al van NDP. Hier zat Rachied Doekhie altijd zijn gal te spugen over andere partijleden.

  Bent u het allemaal vergeten hoe e.e.a. is gegaan?
  Rachied Doekhie beledigde de ex DC Shankar van Nickirie, deze haalde via SBS uit naar Rachied. Dit gaf NDP de redenen om maar SBS op te kopen zodat alleen NDP kan bepalen wat er gezegd wordt.

  Hoe slim, dom of leeg moet je in Suriname zijn ook dit niet te begrijpen?. Velen worden geïntimideerd door deze Rachied Doekhie, hij meent de baas van Nickerie te zijn en die stomkoppen laten het gewoon gebeuren.

  Dus democratie in Suriname bestond al niet tijdens de VHP NF bende en nu al helemaal NIET!

  Het zijn dezelfde schurken, we zijn bezig om samen een grote verandering in Suriname te brengen, maar dat zonder een van de huidige criminelen die deel van het politiek uitmaken.

  Mensen past u goed op voor Santhoki, deze man zegt dat hij Suriname gaat redden, in werkelijkheid gebeurde tijdens hun regering alleen dingen die in India plaatsvinden.

  Santhoki heeft rechters onder zich die direct te bespelen zijn. Santhoki heeft ook een ex rechter Truideman onder zich die ingezet wordt om de boel te bestieren in Suriname bij de onervaren rechters.

  Het was dezelfde NF VHP die frank Truideman ( toen rechter) door liet gaan als advocaat terwijl Truideman en diens zoon ( advocaat) betrokken waren bij grootscheepse drugscriminaliteit?

  Truideman die jaren gelden van armen onder vals beloftes afhandig heeft gemaakt en niets voor hen heeft gedaan.
  Er zijn gezinnen in Nickerie die kapot gemaakt zijn door Frank Truideman. Nu schijnt de zogenaamde advocaat Dharmindernath Moerahoe exact met hetzelfde te bezigen.

  Wees gewaarschuwd voor: rechter Anand Charan, nep advocaat met leeghoofd Dharmindernath Moerahoe, gevallen rechter nu advocaat Frank Truideman en NIET te vergeten, notaris Soerdjbalie.

  Wat is in Suriname gaande als deze genoemde mensen doodleuk doorgaan met hun criminele rol?

  En Bouterse, kom op vertel vertel vertel…… wat heb je kunnen ondernemen deze genoemde oplichters?

  Afrekenen met corruptie? Wat heb je afgerekend?


  Maak melding

 29. Henk Molenaar
  Beste moderators. Als u de imitatie Henk Molenaar wilt ontmaskeren wil ik best mijn ipadres sturen. Of zelfs mijn telefoonnummer zodat ik kan aantonen dat ik de echte Henk Molenaar ben

  Henk Molenaar
  Maar als iemand nou iemand heeft zitten die werkt bij telesur. Dan weten ze waar ik woon. Want ze kunnen die persoon mijn ipnummer 190.98.80.113 geven.

  Henk Molenaar
  @Minou

  Maar mijn ipnummer was niet bij de andere mensen hier bekend. En nu wel. Kan dat kwaad?

  Beste Moderator,

  Ik log nu net in en zie dat de nep Molenaar gewoon doorgaat. Een normaal mens GEEFT NOOIT ZIJN EIGEN IP nummer door.

  Wil je deze nep Molenaar direct blokkeren!


  Maak melding

 30. Mazda
  @Henk Molenaar,
  Hou dom kan je zijn om je ip adres prijs te geven.
  Ik pis bijna in mijn broek van het lachen.
  Jij hebt altijd een grote mond maar dom als een ezel dat ben je wel.

  Inderdaadm zo dom zijn alleen de Paarse Ratten en het is dus nu wel duidelijk dat jij hier achter zit en probeer alle mensen die hier kritiek spuiten de mond te snoeren met smerige spelletjes

  Mazda probeert anti boutisten hier bang te maken door onder vals namer ip adresssen te publiceren..

  Moderator, Ik eis dat u de posting met ip adressen direct verwijdert.

  Zie u niet die directe dreiging van\ deze gek dat hij uw bezoeker bang maakt door te zeggen dat Telesur de NAW gegevens van posters hier kan achterhalen.

  DOE WAT AAN DEZE PAARSE TERREUR.


  Maak melding

 31. Erdogan
  @Mul

  Maar ondertussen staat dat nummer van Henk Molenaar wel hier. Die paarse rotbende zullen dat wel weten en gaan uitzoeken welke telesur aansluiting dat is. Daarom kom ik hier meer om te lezen dan om te reageren 🙁
  Mul
  @ Erdogan, ik onderschat niemand, ook niet malloten als Paul, maar ik denk eerder dat het een booby-trap is.
  Er is enigszins verwarring gesticht, ik weet niet of het nummer, het echte nummer van de enige, echte Henk Molenaar is. Nogmaals, ik denk dat het een booby-trap is, een kat in het nauw maakt rare sprongen.

  Je ziet dat de Paarse terreur werkt. Mensen worden bang en monddood gemaakt en gewoon bedreidt dordat de Paarse Raten IP nummer publiceren.


  Maak melding

 32. IP Details for 190.98.80.113

  Tweet
  This information should not be used for emergency purposes, trying to find someone’s exact physical address, or other purposes that would require 100% accuracy. Please read about geolocation accuracy for more information.

  190.98.80.113
  Lookup IP Address

  General IP Information

  IP: 190.98.80.113
  Decimal: 3194114161
  Hostname: 190.98.80.113
  ASN: 27775
  ISP: Telecommunicationcompany Suriname – TeleSur
  Organization: Telecommunicationcompany Suriname – TeleSur
  Services: None detected
  Type: Broadband
  Assignment: Static IP
  Blacklist: Blacklist Check
  Geolocation Information

  Continent: South America
  Country: Suriname sr flag
  State/Region: Distrikt Paramaribo
  City: Paramaribo
  Latitude: 5.8333 (5° 49′ 59.88″ N)
  Longitude: -55.1667 (55° 10′ 0.12″ W)


  Maak melding

 33. Beste mensen wat is het probleem.
  Hier gaat het om sensatie en Nick namen.
  Waterkant is erg druk bezocht en ik lees het ook graag.
  De meeste posters moet je met een korreltje zout nemen.
  Die Henk Molenaar scheld op deze forum en doet mee met alles wat niet mag.
  Jammer dat deze janker nu zielig doet.
  Hou zijn posters in de gaten dan zal je tot een andere conclusie komen.
  Deze persoon is een lafaard en dom.


  Maak melding

 34. De nep Molenaar is definitief lid van de regering m.n. de NDP. @ Nep Molenaar ” je ziet dat de Paarse terreur werkt.” Hello, anno 2016 zal het zeker niet werken, we laten ons geen moment terroriseren, voor de duvel niet.


  Maak melding

 35. Beste Henk Molenaar,
  Ook mijn nick naam hebben ze gebruikt om mijn president af te zeiken.
  Ik moest lachen omdat een poster die op waterkant actief is weet dat het een spelletje is en de gestoorde niet serieus neemt.
  Vind het jammer dat iemand jouw nick naam gebruikt dit betuigd niet van respect.
  Beste mensen wees niet laf en gebruik je eigen nick naam.
  Qua lezers scoort waterkant heel hoog.
  Beter dan Surinaamse dagbladen en de telegraaf.
  Beste mensen blijf je commentaar geven en gebruik geen nick naam van anderen.
  Ben het bijna nooit eens met Henk M maar als Surinamer heeft hij mijn steun in deze.
  Gelieve te gaan naar de orde van de dag.
  En minder schelden waar ik mij ook schuldig maak.


  Maak melding

 36. Ik mag hopen dat jullie hebben gekeken naar de uitzending van Zembla gisteren op NPO 2.Het ging over Saudi Arabie.Dit land wordt door Nederland en Amerika gesteund.


  Maak melding

 37. Volgens mij is alles wat er over dit stuk wordt geschreven cq wordt toegevoegd een belediging aan het adres van de schrijver.

  Het is een stuk van hoog niveau met een duidelijk boodschap en ook nog zorgvuldig geformuleerd.


  Maak melding

 38. Mundo
  Ik mag hopen dat jullie hebben gekeken naar de uitzending van Zembla gisteren op NPO 2.Het ging over Saudi Arabie.Dit land wordt door Nederland en Amerika gesteund.

  Beste Mundo,

  En je punt is?


  Maak melding

 39. Beetje doorzichtig om te verwijzen naar de Adolf Pengelstraat. Triest figuur die niet op een normale manier en onder eigen ” Nick” kan reageren.

  Persvrijheid is een pilaar van de democratie, de pilaren van de democratie worden in Suriname weggevreten en uitgehold door NDP en blinde volgers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.