Leerlingen middelbare scholen Suriname willen straat op

27

PARAMARIBO, 16 apr – Scholieren van het middelbaar onderwijs willen straatacties voeren. Het moeten demonstraties worden tegen de gevolgen van de lerarenstaking. De regering en lerarenvakbond BvL is een ultimatum gesteld.

De twee partijen krijgen acht en veertig uur de tijd op tot een vergelijk te komen. De scholierenverenigingen van alle middelbare scholen zijn druk in overleg met elkaar. Afgesproken is dat de ontwikkelingen rond de lerarenstaking op de voet worden gevolgd. De scholieren vrezen het ergste, zo met het oog op het aflopende schooljaar. De eindexamens staan voor de deur en er moet nog veel worden voorbereid.

De scholieren voelen zich de gebeten hond. Sinds de staking enkele dagen geleden begon, is op haast geen enkele school lesgegeven. President Desiré Bouterse overlegt met BvL en vakbondskoepel Ravaksur. Bouterse zei eerder dat er geen geld is voor loonsverhogingen. De leraren willen er niet van weten. De scholieren zeggen de straat op te willen voor demonstraties om zo regering en leraren onder druk te zetten.”

Bekijk ook:

27 REACTIES

 1. Ook tegen de ouders van de meeste van deze kinderen wil ik zeggen dat dit het gevolg is van jullie eigen keuze.Jullie wilden toch nog 5? Wel mi boi dit is pas het begin! Much more to come!


  Maak melding

 2. De leerlingen hebben groot gelijk.Ze krijgen minder onderwijs en dit is niet goed voor hun individuele, persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling.Het onderwijs in Suriname is al behoorlijk achteruit gegaan door het slechte niveau van de leerkrachten en het lesmateriaal en nu krijgen ze dit er bovenop. Het is om te huilen hoe bepaalde belangen over de ruggen van de leerlingen worden uitgevochten.😭😰😪.
  De strijd van de leerkrachten gaat niet om verbetering van het onderwijsniveau van het onderwijs maar om politieke belangen die door duivelse figuren worden aangestuurd.👿👺👎🏿


  Maak melding

 3. Nu nog vijf (5) erbij………..hahahahahahah……….

  Bazoekoe Ba Venie Bacharie………Het kwaad is al geschied.
  Komende hordend (100Jaar) gaan jullie het gelach zelf moeten betalen…………….Domme, stomme,ect,ect………..

  Bouts is niet slim. Jullie zijn DOM!!!!!!!

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies(Véél wijsheid!!!)


  Maak melding

 4. Laat die leerlingen zich maar aansluiten bij de demonstrerenden voor de Assemblee, daar ligt de eigenlijke oorzaak veel van die leerlingen die een jaar geleden nog met paarse truitjes e.d. liepen


  Maak melding

 5. Ga de straten op scholieren.Jullie hebben power.Maak er gebruik van. In 1989 zijn wij als scholieren ook de straten opgegaan en het betekende het einde van bouta.
  Wij hebben het klaargespeeld zonder de hulp van de universiteit.Ook dit keer gaan de scholieren de strijdwinnen.Volhouden en doorgan.Griekenland leende en leende en toen ging het failliet.Laat hetzelfde niet met Suriname gebeuren!!!


  Maak melding

 6. Aan de leerlingen herken je de leraren. De leraren zijn er niet in geslaagd de leerlingen vesrtandelijk te ontwikkelen, anders zouden de leerlingen de zijde van de leraren (aan wie heel veel was beloofd door de regering) hebben gekozen. Nu kiezen deze leerlingen voor de corrupte regering.


  Maak melding

 7. ik ben van het publieke toneel verdwenen

  maar thuis tel ik mijn USD 32 miljoen die ik heb gestolen bij openbare werken

  dat ministerie van onderwijs nu geen geld heeft, is natuurlijk niet mijn schuld, ik ben al binnen

  samen met al die tientallen advisuers (zakkenvullers) van bouta, wat hebben we heerlijk gestolen van het surinaamse volk en nu money no de, voor de verkiezing hebben we natuurlijk geroepen money de (maar dan bij ons, wij hebben die miljard valuta reserve van het volk gestolen bij de centrale bank)

  o die sortoe ka wereld crisis? is het IMF bij ieder land lening aan het verstrekken? heeft ieder land last van hyperinflatie? heeft ieder land last van ongebreidelde NDP corruptie?


  Maak melding

 8. Onze pres. moet demostraties hard de kop in drukken. Op dit moment hebben wij geen behoefte aan onruststokers. We moeten allemaal met minder doen.


  Maak melding

 9. @Parbo
  Je bedoeld dat je ‘arme’ bouta wederom moet bewijzen wat hij in 1982 reeds bewezen heeft in staat te zijn te doen?! Hel neen het gaat hem dit keer niet lukken zijn dictator kwaliteiten te tonen!!
  Dit is het wil van het volk waar je baasje machteloos tegen over staat.Dit Is een gevecht dat gaat tusseb Surinamers vs Bouta!!


  Maak melding

 10. Als die leerlingen geen examen kunnen maken is er wel een voordeel aan nl dat ze dit jaar geen ambtenaar meer worden. Dus het is voor de IMF-beleid praktiserende regering een geschenk als deze leerlingen geen examen kunnen maken.


  Maak melding

 11. @Kabolus
  Sinds wanneer krijgen de geleerden of degenen die naar school gaan ,een post in Suriname?!
  In Suriname hoef je niet geschoold te zijn om lijder te worden,dit zegt toch alles…?Is er iets die je niet begrijpt?


  Maak melding

 12. @Ray,

  De meeste criminele breinen op de wereld waren laaggeschoold, maar ze dachten altijd enkele steppen verder dan de geschoolde politie, politici en wetenschappers. Het gaat niet om geschoold zijn of niet, maar om hoeveel stappeen vooruit je kan denken. Santokhie is beter geschoold dan Bouterse, maar Bouterse denkt stappen verder dan Santokhie. Dus: het gaat niet alleen om het alfabetismevermogen maar vooral om het denkvermogen.


  Maak melding

 13. Na opa moordenaar bouta un be wanie so
  Graaaaaag toch???? Nog 5! Vooral de jongeren
  Bvl heeft gelijk te staken niemand komt
  Meer uit met hun geld
  De leerlingen moeten liever protesteren
  Tegen wanbeleid v bouta en hem na huis
  Sturen zodat we e pres krijgen die gedragen
  Wordt door de hele wereld!
  Geen moordenaar crimineel etc.
  Moro ey doro.
  Dit is begin
  Un go njang grasie now!


  Maak melding

 14. @Kabolus
  Jaja en waar leiden de stappen van bouta zonder brein ons naar toe…naar de afgrond!!
  Zo een niet geschoolde lijder als bouta daar hebben wij geen behoefte aan.

  Lees maar,
  President Desi Bouterse heeft tijdens zijn onlangs gehouden persconferentie de samenleving getracht te informeren over de huidige situatie en de verwachtingen in de toekomst als gevolg van de huidige situatie. Voor Richard Kalloe, econoom en politieke analist, heeft de president de samenleving voor de zoveelste keer belazerd. “De politiek doet alleen aan belazerij, dat is hun vak. Bouterse heeft gewoon gezegd dat wij moeten wachten tot 2020. Hij is erger dan de kapitein van Titanic. De kapitein van dat schip had, toen hij zag dat zijn schip zou zinken, tijdig gezegd om het schip te ontruimen. Deze kapitein zegt dat wij allemaal op het schip moeten blijven, totdat het schip in 2020 op de bodem van de Atlantische Oceaan ligt”, zegt Kalloe.

  De president moest naar de mening van Kalloe vertellen wat hij doet om te voorkomen dat het schip zal zinken. “Het is zijn schip. Als hij dat niet kan, moet hij het veld ruimen”, stelt Kalloe.

  Zoals bekendgemaakt door de president is Suriname op zoek naar ruim US$ 900 miljoen om het hoofd boven water te houden. Kalloe is sceptisch over de te verkrijgen lening. “Mensen zijn vergeten wat ik geschreven heb. Al geef je deze president miljarden, de ellende wordt alleen maar groter. Dit zijn mensen die gewend zijn bakken vol geld over de balk te smijten. Ze zijn geen mensen met de cultuur van opbouwen. Cultuur is hierbij het meest belangrijke woord. Er is nergens een concreet plan dat aangeeft waarin wij zullen investeren. Men heeft geen visie. Al krijgt men dus tientallen miljarden, het maakt geen verschil uit”, stelt Kalloe


  Maak melding

 15. Parbo, de grootste paarse lul hier op de Waterkant.
  “Onze president moet demonstraties hard de kop indrukken”

  Net zo hard als bij die 15 man in die bewuste decembernacht?

  Je reinste diktatuur, man,man man wat ben jij een gore klootzak


  Maak melding

 16. Kabolus , je verkoopt bullshit, Bouterse denkt vooruit wat een joke,
  Bouterse heeft zover vooruit gedacht dat hij nu het IMF over de vloer heeft en in feite onder curatele staat, Bouterse heeft zover vooruit gedacht dat er nu zowat, $1000.000.000 geleend
  moet worden


  Maak melding

 17. @Hans,
  Jij wil de alwetende uithangen.
  Heb je voor het eerst in je hele leven gehoord dat een land geld leent.
  Probeer tenminste ieders menig te waarderen.
  En laat jouw niet leiden door emoties


  Maak melding

 18. Mazda, Een land geld lenen, omgerekend zou dat betekenen dat wanneer Nederland in verhouding met Suriname een bedrag van 75 miljard zou moeten lenen
  en Mazda betrek die 2 laatste regels van jou posting maar op je zelf i,p,v. hier de leermeester uit te gaan hangen


  Maak melding

 19. We gaan terug naar de tijd van geen brood geen school en broodje pronk.
  Waar iedereen al fatsoenlijk zijn eigen boontjes kon doppen gaan we terug naar de oude tijd dat er geen olie, toiletpapier sigaretten er was. Het kleine beetje was er met lange rijen voor zoutvlees,AARDAPPEL bij sis. Elke maand pakket tijd met een blok zeep, kilo uien gele erwten enz. De kinderen die nu de hele dag zitten te kwebben op facebook en hangen voor de tv mogen blij zijn dat ze opgegroeid zijn in een tijd dat alles te vinden is in de winkels en mac donalds eten. In mijn tijd als mama een patat bakte was je in de hemel want dat betekende dat ze een kilootje kon vinden.


  Maak melding

 20. Straks zal blijken dat er ook geen geld voor papier is om de examenvragen op af te drukken. Ik zou als leerling mij eerder daarover druk maken.


  Maak melding

 21. @parbo

  onze pres. moet demostraties hard de kop in drukken. Op dit moment hebben wij geen behoefte aan onruststokers. We moeten allemaal met minder doen.

  ze moeten jouw kop timmeren met je brutale snuit om die krankzinnige op te roepen om weer een aanslag te plegen tegen de suriname en de surinamers
  smerige verrader, weet je wie ons gestolen kan worden, zuigers zoals jij en die moordenaar van je
  verrot tot op het bot zijn jullie
  pfff oproepen om ons in elkaar te slaan vuile crimineel


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.