Nationale Partij Suriname: van hoop naar utopie

35

PARAMARIBO, 15 apr – “Hoop en verwachtingen uitspreken dat het goed komt, zonder het opzetten van planmatige en realistische structuren die moeten leiden naar het doel van een welvarender Suriname, zullen een utopie blijken te zijn.” Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS. Het optimisme van president Desiré Bouterse wordt niet gedeeld.

Er wordt ook geen reden voor gevonden. Suriname heeft nu behoefte aan daadkracht. “De NPS gaat door om de regering kritisch te begeleiden en weet dat met ons vooruitstrevend volk de krachten gebundeld zullen worden om het tij te keren. Een middenweg nu is uit den boze; er moeten dringend drastische veranderingen in het beleid komen. Daar staan wij klaar voor”, stelt de ‘groene partij’ in een verklaring.

Dat Bouterse zich vergelijkt met een vader met dilemma’s, is bepaald ongepast. En dom. “Wanneer een vader een goede baan heeft en een fiets wil kopen voor zijn kind, wordt geacht dat die vader wijs is om vanaf het moment van de toezegging geld aan een kant te zetten, zodat wanneer het moment zich aandient, hij zich aan zijn belofte kan houden.” Het is juist vaderlijk verantwoordelijkheidsgevoel dat gemist is en wordt.

Bekijk ook:

35 REACTIES

 1. titel moet zijn : van niks naar nergens.
  suriname gaat van niks naar nergens.
  het alternatief waar we net vanaf zijn staat alweer klaar om ook weer een wanbeleid te voeren.
  zelfs ddb staat alweer klaar om in 2020 rustig verder te regeren.
  er is geen deugdelijk alternatief , dus gaan we van niets naar nergens


  Maak melding

 2. De oppositie in De Nationale Assemblee (DNA) heeft dinsdag tijdens een persconferentie nog gehakt van gemaakt dat het staatshoofd zelf enkele duizenden US-dollars heeft verspild voor het niet op tijd afzeggen van een dienstreis naar de Verenigde Staten.

  Sang Bouta had lef om naar de VS te gaan 🙂


  Maak melding

 3. Mooie praatjes, maar wat koopt het volk daarvoor? De Nps is mede schuldig, dat deze moordenaar nu president is, ze hebben al die jaren de gelegenheid gehad toen ze regeermacht hadden, de wetten aan te passen, zodat deze moordenaar nooit geen president had kunnen worden, maar hebben al die jaren zitten slapen, met als resultaat, dat het land nu ėėn grote chaos is met ontredderde en gefrustreerde mensen die geen uitweg meer zien, laat staan vooruitzichten, het land is failliet, en komt nu onder curatele van het IMF te vallen, waarbij de rol van die paarse club nog weinig van betekenis is, ėėn grote afgang voor die moordenaar, die altijd afgegeven heeft op het buitenland en nu zijn handje als een bedelaar moet ophouden, en nu even uit de brand is met een eventuele injectie van 900 milljoen dollars, maar nog jaren gevoeld zal worden door de werkende klasse, een gebed zonder end met deze moordenaar met zijn onnozele persconferenties, die wel werken op de lachspieren, doordat zijn woordenschat van een bedenkelijk niveau is.


  Maak melding

 4. Laten ze bij de NPS – Na Poor Sani, beginnen om het beeld van hun BEDELAAR van weleer, de FOETOE- BOI van Holland, proberen te verwijderen van het Onafhankelijkheids-plein en te plaatsen in hun Groeng-jarie.

  Als deze politieke DWERG, een procent van zijn vader bezat qua intelligentie en PROGRESSIE, waren zijn NPS – Na Poor Sani en Suriname een eindje opgeschoven.

  Maar nee, onze politieke-DWERG houdt liever z’n VHP – Valse Hoop Partij-maatjes, koste wat kost te ‘vriend’, dan de belangen in het land te ondersteunen. Wat dat is hetgeen, het volk een jaar terug heeft besloten, door MASSAAL de NPS – Na Poor Sani en hun VHP – Valse Hoop Partij-makkertjes, de rug toe te keren.

  Trouwens Na Poor Sani (NPS) en Valse Hoop Partij (VHP), zijn haast synoniemen van elkaar.

  Gelukkig zijn de Sranamangs wijs genoeg, vandaag de dag en worden OBSTRUCTIES bijtijds VERIJDELD.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 5. Wacht even. De NPS? In 2010 werden 4 van de 51 zetels behaald en in 2015 nog maar 2 van de 51 zetels? Ja dat is inderdaad wel een serieuze gesprekspartner :p
  Over 4 jaar mogen ze het weer proberen. Voorlopig moeten ze denk ik een beetje proberen te begrijpen dat ze in 6 jaar tijd gedecimeerd zijn tot een hobbyclubje. En dat is niet voor niets.


  Maak melding

 6. papa valt heel snel door de mand. geen geld sparen voor je kinderen, maar stelen waar kan.

  a sorie keba!

  dat is nou onze president. nooit gehoord van sparen. geen wonder dat het land er zo aan toe is.


  Maak melding

 7. Beste Paul,

  Wacht even. De NPS? In 2010 werden 4 van de 51 zetels behaald en in 2015 nog maar 2 van de 51 zetels? Ja dat is inderdaad wel een serieuze gesprekspartner :p
  Over 4 jaar mogen ze het weer proberen. Voorlopig moeten ze denk ik een beetje proberen te begrijpen dat ze in 6 jaar tijd gedecimeerd zijn tot een hobbyclubje. En dat is niet voor niets.

  ============================================

  Je hebt gelijk als je zegt dat de NPS het in 2020 nogmaals mag proberen. Maar wat heeft de NDP de afgelopen 6 jaar laten zien dan ? We zijn nu zover dat Suriname straks aan de leiband van het IMF loopt. Ik probeer nog steeds te doorgronden wat jouw motieven zijn om de NDP te steunen.

  De NPS heeft Suriname 2x uit het moeras getrokken. Zij hebben bewezen een land te kunnen besturen op basis van realisme. Iedere zelf respecterende regering zou de handdoek in de ring gooien maar niet deze regering. Te zot voor woorden.


  Maak melding

 8. Met jullie voorzitter ala trekker wordt het ook een utopie. Doe man heeft geen leiderschapscapaciteiten. Waarschijnlijk een goeje man hoor maar wel een Bobo janus eerste klas


  Maak melding

 9. @Do the Right thing!!!

  Het verbaast me dat je het voor het eerst niet over de Vieze Staten hebt gehad in je posting.

  O ja, nu snap ik het!!! Hun geld is niet vies. En zeker niet nu dat je baasje als een knielende bedelaar bij ze aanklopt.


  Maak melding

 10. Je zoe bijna denken dat nps recht van spreken heeft, uit hoeveel Surinamers bestaat hun aanhang precies. Dit soort dwergpartijen moeten stil zitten want de reden waarom nu in de shit zit hebben we aan nps en vhp te danken. Tang tiri a no dong.


  Maak melding

 11. je mag zeggen wat je wil, maar mensen bouterse heeft
  het land naar de afgrond gebracht!!!!!!!
  Hy is de meest visieloos president van heel caraibisch gebied!
  Suriname gaat weer geschiedenis in!!!!!!!!!
  Alles omhoog, gaan jullie nu gras eten ok!!!!!!!!!!!
  Degenen die het nog proberen op te nemen voor deze
  misdadiger!!!!!!
  al hoe je het draait of keert, Bouta habie foe saka!!!!!
  En dat me bedoel, na karma aan je lot kan je nooit
  ontkomen!!!!!!!!!!
  me bar joe!!!!!


  Maak melding

 12. mensen, un libie mie baasje billelikker bouta,
  want na karma ey teki mie baasje now!
  mie baaje kierie omeg lerie mang ook toe je verstang!!!!
  dus na karma ey miet mie baasje…..
  zolang bouta aanzit komt het niet meer goed in su!
  Onthouden jullie dat v altijd!
  hij krijgt zijn straf nu he en niemand gaat hem kunnen redden!!!!
  is GODS WERK!!!!!!!!


  Maak melding

 13. @Koos

  De NPS heeft twee keer met hulp van Nederland op de kas gezeten en alleen hun eigen vriendjes geholpen. Wat de NPS vooral nooit heeft gedaan is iets voor het gewone volk. Er is niet geïnvesteerd. Niet in economische diversiteit, infrastructuur en sociale voorzieningen. Ik probeer te doorgronden wat jouw motieven zijn om een partij van de stilstand kritiekloos te blijven steunen.


  Maak melding

 14. Wat zeggen jullie paarse vuilnis emmers allemaal??? De oppositie gaat de problemen van het land niet kunnen oplossen???? Wel de oppositie heeft keer op keer bewezen de paarse poep op te ruimen veroorzaakt door DNP…de nationale devaluatie party. Geef de zwarte beschaving een bordje bruine bonen rijst en ze stemmen dan massàal weer op boeler desi ree diaree


  Maak melding

 15. Bij de volgende verkiezing aub geen portie gratis bruine bonen met rijst aanbieden. Beter is om condooms uit te delen gratis daar heeft het electoraat van de ndp veel meer aan. Want als er mee ndp-ers geproduceerd worden dan komt Suriname op de laatste plaats op de wereldranglijst armste landen !!!!!!


  Maak melding

 16. Geen enkele partij, op zichzelf, zal in staat zijn de paarse troep die de lijder van de nationale dieven partij en zijn roversbende hebben gemaakt op te ruimen. Alleen het oerdom paars volk dat op deze misdadigers hebben gestemd. Zij zullen die troep opruimen van hun baas door generaties lang megaschulden af te lossen, als zij gewillig oerdom de paarse lasten van hun baas blijven dragen, vol van misdadigheden en corruptie. Do ka moro stratie dagoe. Paarse scharminkels zullen ze verworden en op de vele paarse vuilnisbelten van baas en zijn rovers zoeken naar etensresten van hun stinkend rijk geworden corrupte en geliefde baas en trawanten. Die laten hun lijden richting………..suri babwe.


  Maak melding

 17. Paul, ik heb maar 2 criteria en dat is schone handen en competent zijn. De ndp is alles behalve schoon en competent. Keer op keer maken ze een bende van. En dat is bewezen…. ontkennen heeft geen zin.

  Ik respecteer democratie dus Bouterse mag lekker tot 2020 op zijn stoel blijven zitten. Mark my words als de imf het geld niet gaat lenen dan krijgen we haitiaanse toestanden in onze geliefde land.


  Maak melding

 18. @Paul

  De NPS en de VHP hebben nu 2maal NDP puin geruimd en de laatst keer een volle kassa achter gelaten incl. veel projecten voorbereid of in uitvoering.

  Om uw even op te frissen;

  1) Economische groei tussen 2000 en 2010 van $ 1.5 miljard naar $ 4.7 miljard.
  2) Deviezen voorraad van nihil naar ruim $ 600 miljoen.
  3) Asfalteringprojecten Oost- West, Paranan – Brokopondo, Bergen en Dal – Atjoni.
  4) Brug Saramacca door steek,
  5) Voorbereiding en financiering Staatsolie raffinaderij.
  6) Dijken
  7) Implementatie IAMgold
  8) Voorbereiding (was panklaar overgedragen aan de regering Bouterse) van Surgold.
  9) Reductie Schulden
  10) Op bouw deviezen voorraad.
  11) EPAR net voor EBS als mede een meer jaren plan voor de energie sector.
  12) Planning Suralco toekomst.

  Al met al een goede start positie voor de Regering Bouterse


  Maak melding

 19. @JoJo

  Frontregering heeft het economische tij mee gehad. En Nederland heeft ook flink bijgesprongen. Dat is ook een feit maar die hoor je nooit.


  Maak melding

 20. Die NPS is bejaard. Ze heten nu de Nationale Protestpartij Suriname. Ze protesteren tegen alles. Die opa Venetiaan heeft ze naar de verdoemis geholpen.
  Opa Vene heeft slechts een ding goed gedaan. Hij heeft die coolies op hun plek gezet door veel Chinezen binnen te halen. Daar plukken wij nu de vruchten van.


  Maak melding

 21. DDB is zwaarlijvig. Het zal voor de DEA niet eenvoduig worden om iemand met zo’n omvang en gewicht in een vliegtuigstoel te krijgen en vandaag of morgen in Miami te krijgen.

  Vast staat dat die en U.S. Department of State hem wel goed kennen en sterk in de gaten houden.

  Ook de EU, Frans-Guyana en andere landen houden hem in de gaten.

  De inlichtingen diensten volgen als zijn handelingen.Het draaiboek is er in orde gemaakt. Het is een kwestie van de juiste omstandigheden en het moment voor showtime.

  Als die gasten komen, gebeurt alles heel snel in de regentijd, hoge waterstanden in het Stuwmeer en in het donker. Ze laten niets aan een toeval over.

  A no mi, is hier/voor hun niet van toepassing. Die snuiter kennen ze wel.

  DDB na po(o)r Laai.

  Zijn dagen zijn geteld.

  Voor de Kerst is die Weg.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 22. NPS is een geweldige partij met een geweldige historie.
  Maar de huidige voorzitter is een veel te slappe leider. Ik ben bang dat de NPS achter het net gaat vissen en de VHP veel groter zal worden en de NPS hooguit 1 a 2 extra zetels binnen gaat slepen. In deze mediagenieke tijd spreekt hij niet alleen niet aan maar hij zegt ook niks dat met herhaalt, die man is gewoon een interim en wij hebben bij de NPS een leider van een sterk kaliber nodig en dat is hij niet.
  NPS waarheen met Suriname en hoe? ik hoor alleen maar clichés uit zijn mond komen. Hij heeft dan wel gelijk misschien maar a man zwakki


  Maak melding

 23. Hi JoJo

  Wat een mooie lijst is dat. Mijn complimenten daarvoor. Mening Surinamer verlangt weer naar de tijden van Venetiaan. Ik vrees het ergste.


  Maak melding

 24. He grote probelem in Suriname is: SAMENWERKING!
  Niemand wenst met elkaar samen te werken, vooral de verdeeldheid in een multi-ethnische samenleving is moordend voor een land. De meesten van jullie zullen er blind voor zijn, maar ik wijs toch even naar Nederland.

  Toen in 1952 er een watersnood was in Nederland (vooral Zeeland), heeft iedereen, van welke partij en religie ook, gezegd: DIT NOOIT WEER! Gezamenlijk, schouder aan schouder, heeft het Nederlandse volk gekozen voor samenwerking. En zie wat er gebeurd is: DE DELTAWERKEN! Later omgedoopt tot het POLDERMODEL.

  Dat is wat er ontbreekt in Suriname. Natuurlijk, ik wil geen appels met peren vergelijken, maar zolang de creolen en hindostanen nog steeds niet door één deur kunnen, is er geen ontwikkeling mogelijk. Ieder praat in zijn eigen (politieke) straatje, ook ingegeven door hebzucht en nepotisme. Er dient een cultuuromslag te komen in Suriname. Bewustwording van het feit dat alleen SAMENWERKING het land vooruit kan helpen. Surinamers hebben geen zelfrespect, laat staan respect voor anderen. Diegenen die wél open in de maatschappij staan worden zonder pardon bij het maaiveld afgekapt! Dit land heeft grote potenties, maar door gebrek aan visie van opeenvolgend leiderschap en vooral het gebrek aan SAMENWERKING, gaat het land zienderogen achteruit.


  Maak melding

 25. @ Jabala,

  Dat buiten de hindostaanse gemeenschap niemand weet dat het vandaag Ramnavmi is, is geen schande. Ieder zijn eigen religie, dat hoort ook bij het begrip ‘vrijheid’.
  Probeer niet anderen jouw geloof op te dringen, want daar ben je mee bezig.


  Maak melding

 26. @Neus
  Hofwijks roept al dagen lang aan de gemeenschap om zich aan te sluiten bij hem,geen 1 die het durft. Zij hopen dat het Hofwijks alleen zal kosten om de stuatie in Suriname te redden.Surinamers, echt ze zijn bereid jarenlang door deze pinarie en ellende te gaan maar ze zijn niet bereid om zelf aktie te onder nemen ..Surinamers echt een gemakzuchtige volkj,


  Maak melding

 27. NPS al krijgen jullie 0 zetels ik blijf NPS

  Ik sta klaar om samen met jongeren en ouderen van NPS en van V7 huizen te bouwen .

  Wij gaan eerste fase 100 huizen per jaar persen met een hydraulische pers .

  Na de verkiezing heeft NDP Nationale Domste Partij gekozen om het alleen te doen .

  Zelf Palu is niet meer in de Regering op genomen .

  Suriname is 5 tot 6 x groter dan Nederland hoe kan je zo een groot land met NDP alleen opbouwen .

  Daar er geld geleend word bij IMF vraag men ondersteuning bij V7 .

  Alle projecten van NDP zijn de helft gebouwd maar er was
  1.2 miljard USD op de centrale Bank .

  Doehkie vice President uit de polders waar is het geld gebleven , en welk productie bedrijf gaat NDP opstarten de komende 4 jaren .


  Maak melding

 28. @Stille,

  Denk hier maar over na: als je niks over elkaar weet of wil weten, hoe gaat er dan ooit eenheid en broederschap ontstaan? Impossible dan.


  Maak melding

 29. V7 heeft niemand tot bedelen gebracht anno 2016 .

  Welke projecten zijn afgemaakt in 5 jaren wat hebben ze gekost .

  welke projecten worden uit gevoerd de komende jaren wat gaan ze kosten DANSCO @

  Hoe hoog woord de Reserve van de Centrale Bank van Suriname de komende 4 jaren .


  Maak melding

 30. De NPS heeft Suriname de SLECHTSTE dienst ooit bewezen door het land volkomen onvoorbereid in de Onafhankelijkheid te storten. Alle ellende is daarvan het gevolg. Den Uijl had er nog op aangedrongen bij Arron om het leger te ontbinden en een sterke politiemacht voor in de plaats op te bouwen, maar Arron wist het allemaal beter. Hij zal wel enorme spijt hebben gehad dat hij zo machtsdronken blind was. In ieder geval hebben de Surinamers er geen profijt van gehad. Integendeel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.