Bouterse: we moeten leren uit historische fouten

96

PARAMARIBO, 15 apr – “We moeten leren uit historisch gemaakte fouten, zoals het aanhouden van een economische monocultuur.” Dit zei president Desiré Bouterse in het parlement. Het staatshoofd heeft de contouren aangegeven van zijn plan met het IMF. Hij wil het vertrouwen van de samenleving.

Dat moet terug komen, de malaise ten spijt. “De deelname van het IMF geeft vertrouwen aan de samenleving, dat is het toverwoord waar we op zoek naar zijn. Aangezien de IMF-criteria moeiteloos door Suriname worden uitgevoerd, zijn met het IMF andere instellingen bereid hulp te bieden. Het is jammer dat het buitenland vaker vertrouwen heeft in Suriname dan de eigen kinderen zelf”, zei Bouterse.

Surinamers en Surinaamse bedrijven zouden kunnen helpen, maar laten het na. “We horen zo vaak van mensen die miljoen en miljoenen bezitten, maar niet bereid zijn te lenen aan hun land in problemen. Anderen zijn wel bereid. Als ze niet tevreden waren over ons plan, hadden het IMF en de anderen geen steun betuigd”, aldus Bouterse. Volgens de oppositie is er niet meer gepresenteerd dan ‘clichés’ zonder concrete oplossingen.

Bekijk ook:

96 REACTIES

 1. Gooi het land toch verder open. Maak het makkelijker voor mensen om er zich te vestigen en bedrijvigheid te starten. Weg met die ambtelijke papierwinkel. Digitaliseer zoveel mogelijk zaken als de KKF en vergunningverlenende instanties. Zorg dat de banken eenvoudiger rekeningen openen zonder elke keer weer een enorme papierwinkel te eisen. Leid mensen aan de frontdesk op om klantvriendelijker te durven opereren. Nu krijg je niets voor elkaar omdat niemand verantwoordelijk durft te zijn voor keuzes (angst om ontslagen te worden??). Reken af met dat vreselijke hiërarchische arbeidsklimaat waar de baas een soort dictator kan zijn en de medewerkers rillen van angst. Welke hoogopgeleide Surined zou willen werken voor een Surinaamse baas?
  Stel wel eisen aan immigranten maar maak het ze niet te lastig. Dan haal je geld en kennis in huis. De PSA was een goede eerste stap. Zet de volgende stappen dan ook.


  Maak melding

 2. De ‘historische fouten’ worden anders nu gemaakt. Feitelijk bepaalt het IMF straks het beleid van deze regering wat op zich niet onverstandig is maar als het over een paar jaar nog steeds niet goed is gekomen door het gebrek aan adequate maatregelen dan geeft meneer de president doodleuk de schuld aan het IMF, let op mijn woorden.


  Maak melding

 3. DDB is de domste jongen van de klas en dat is al vaker bewezen in, oa:
  – zijn handelingen/daden,
  – luchtkastelen,
  – de clown uit te hangen,
  – uitspraken,
  – misdrijven tegen de menselijkheid, mensenrechten
  – moorden,
  – verkwistend beleid,
  – zelfverrijking,
  – het volk sinds de jaren 80 van de vorige keer in grote armoede te laten terecht komen,
  – geen welvaart en welzijn voor het Surinaamse volk mogelijk te maken,
  – de democratische rechtsstaat uit te hollen,
  – geen respect voor de grondwet van de republiek Suriname en internationale verdragen, zie amnestiewet, mensenrechten, niet in de DNA verantwoording af te leggen en het een poppenkast te noemen,
  – geen respect voor de rechterlijke macht/krijgsraad te hebben,
  – onverantwoordelijkheid,
  enz, enz. enz.

  Zie hoe Suriname van één van de welvarendste landen in de regio in de jaren 60, 70 van de vorige eeuw, thans vele malen armer is dan Guyana en Haïti.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. @passant

  [Zie hoe Suriname van één van de welvarendste landen in de regio in de jaren 60, 70 van de vorige eeuw]

  Je bedoelt toen het nog niet onafhankelijk was?


  Maak melding

 5. @Passant, alles wat je hier zegt klopt en is algemeen bekend maar toch stemmen de mensen op Bouta. Geen wonder dat geen enkel ander land Suriname nog langer serieus neemt.


  Maak melding

 6. Op 25 februari 1980 werd een wettig gekozen regering Henk Arron door DDB en 15 andere militairen aan de kant gezet en toen begon de achteruit gang in alles in de republiek Suriname. De verkiezingen voor het Surinaams parlement stonden toen voor de deur in 1980.

  Zie hoe Suriname die tot één van de welvarendste landen van voor 25 februari 1980 van de vorige eeuw in verval raakte en door wie.

  Wie zijn hoofd nog veel dieper in het (rovers)hol van DDB wil stoppen om het nog bruiner te laten worden, zal dat moeilijk kunnen zien, horen, denken, praten,ademen, ruiken, enz. Zo’n kop zal er nog veel bruiner uit zien, dan toen die er er nog niet in zat.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 7. List en bedrog. Er is al een overeenkomst terwijl de President die niet als voldongen feit heeft gepresenteerd of de DNA om instemming gevraagd heeft.
  De DNA is de voetenveeg van de President. Alles is reeds buiten het parlement voor gekookt.

  http://www.imf.org/external/np/sec/pr/2016/pr16170.htm

  In deze overeenkomst staan zaken die deze regering nooit zal kunnen realiseren.

  Ook de periode is niet echt lang. 2 jaar voor 1,05% is best interessant alleen mag het geld de Centrale Bank niet echt verlaten of wel men kan er niet zoveel mee.

  De harde voorwaarden zijn wel belastingstelsel te saneren, BTW invoeren, Ambtenaren ontslaan en de EBS tarieven om hoog te gooien.
  Beter gezegd het volk gaat betalen en leiden.


  Maak melding

 8. Het is jammer dat het buitenland vaker vertrouwen heeft in Suriname dan de eigen kinderen zelf”, zei Bouterse.
  Dit is de zoveelste klap in het gezicht van al die oerdomme aanhangers an hem, die vol vertrouwen in 2010 krijsten ” we stemmen NDP”, maar ondanks het huidig paarse wanbeleid, wederom voor vijf. Enne wat about al die beloften van baas, wie is te vertrouwen. oma nanga opa taki herhaaldelijk……baas nanga roversbende na bigi vloek gi alla sranangsma….voor of tegen de Nationale Dieven Partij. Na mpp lagi dagoe paarse sma sa stel alla sranangsma teleur moes oe sa sodemieter op, liever vandaag of morgen.


  Maak melding

 9. En die Adhin die kijkt neerbuigend naar hem, maar heeft inmiddels laten zien dat hij er zelf niks van bakt, ongeschikt als vp. Alftreden Adhin. Je wil toch niet geassocieerd worden met deze rovers


  Maak melding

 10. Een wc worm is van nature tienduizendmalen wijzer dan het gros der oerdomme paarse aanhangers die onberechte moordenaars en bij verstek veroordeelde drugsbonzen aanbidden.
  1.00 ZWD = 0.00276319 USD
  Zimbabwean Dollar ↔ US Dollar

  Wagtie 1.00 SRD = Suribabwean Dollar na 2020?
  Wo ka de nanga dee, tjies oeng mooi beet, bribi didibri foe sranang nanga eng vals awariedomries. Wow ka….


  Maak melding

 11. “Surinamers en Surinaamse bedrijven zouden kunnen helpen, maar laten het na. “We horen zo vaak van mensen die miljoen en miljoenen bezitten, maar niet bereid zijn te lenen aan hun land in problemen.”

  Ik zou zeggen, meneer B, geef zelf eens het goede voorbeeld.


  Maak melding

 12. “Het is jammer dat het buitenland vaker vertrouwen heeft in Suriname dan de eigen kinderen zelf”

  Ja, duh! Er is nogal een verschil hoe je tegen de huidige economische malaise aankijkt als je in het buitenland woont of als je een inwoner van Suriname bent en het dagelijks aan den lijve ondervindt.


  Maak melding

 13. @Aan de oerdomme ndpers,
  Dus jij stelt dat je families in Suriname dom zijn en een wc worm slimme is dan jouw familie in Suriname.
  Wel stomme koe


  Maak melding

 14. Aan de oerdomme huichelaars die tegen NDP zijn

  @Aan de oerdomme ndpers,
  Dus jij stelt dat je families in Suriname dom zijn en een wc worm slimme is dan jouw familie in Suriname.
  Wel stomme koe
  Nee paarse koe, no wang famirie ooit stem tapoe joe dagulijdsman, wel oerdomme paarse koeien zoals jouw familie. Sinds 1980 a heri famirie de anti joe mpp bouta.


  Maak melding

 15. Jaren tachtig perikelen op komst. Geen uien, knoflook, aardappelen, zakken, pannen, potten, auto onderdelen, schaarste aan ijskasten, tv, radio’s, bouwmaterialen, gasbommen, benzine, medicijnen, meelprodukten, schoenpoets, lappenstof, toiletartikelen, kortom komende schaarste……..van a tot z……..en verbod op valuta. Terwijl baas en roversbende alles hebben, mogen, doen en hun wanbeleid verder uitstippelen en al die oerdomme paarse zwijnen en burikies het gelag laten betalen. Tjies alla sma sa stem paars mooi beet. Enne, heel veel sterkte anti paars misdadig wanbeleid. Terecht is een bacil slimmer dan degenen die het gevolg van hun oerdomme keuze verdienen. Koeien zijn triljoenenmaal wijzer dan allen die stemden……love the dictator. Geldt ook voor die paarse koe hierboven…….meuuuuu


  Maak melding

 16. @Aan de oerdomme huichelaars die tegen NDP zijn

  Tja, gezien jouw reactie hebben jij en je familie het momenteel blijkbaar wel heel goed onder de NDP en heb je dus ook niets te klagen. Ik zou zeggen maak je niet zo druk en geniet van de komende jaren en ga gewoon weer NDP stemmen als je vindt dat het nu zo goed gaat en zo verder moet.


  Maak melding

 17. Ik kan me niet voorstellen dat het IMF ondanks de antecedenten van deze criminele organisatie Bouterse 2 toch honderden miljoenen gaat lenen aan hun. Het IMF zal toch ook bronnen hebben die hen op de hoogte hebben gesteld van de honderden miljoenen die deze dieven op buitenlandse bankrekeningen hebben weggestopt? Daarnaast verbaast het met dat het IMF niet eist dat het ambtenaren apparaat wordt gesaneerd en dat de contracten van de riant verdieners zoals hoefdraad en consorten alsook de zogenaamde raadadviseur worden herzien en naar beneden worden bijgesteld..Vreemde zaak!!


  Maak melding

 18. @ Robinho,

  Foutje. Het inkrimpen van het ambtenarenkorps hoort wel degelijk bij de eisen van het IMF. Weer een zootje werklozen erbij binnenkort.


  Maak melding

 19. Bouta opa jouw gezicht moet uitgespoeld
  Worden in een toilet!!!!
  Ie fuck a kondre up met alle gevolgen
  Van dien!
  Wanneer gaat deze duivel dood?
  Maken jullie j borst nat v de zware tijden
  Die aankomen.
  Opa bouta heeft het volk bedonderd!
  E ezel stoot zich niet meer tegen dezelfde
  Steen!


  Maak melding

 20. Bouterse zal blijven leren. Hij heeft niet één historische fout in zijn leven gemaakt maar meerdere. Als je fouten blijft maken ben je niet geschikt en zou je de eer aan je zelf moeten houden.


  Maak melding

 21. Ik ben ervan overtuigd dat de samenleving van zowel Bouterse als het IMF niet alle informatie heeft gekregen over de eisen en voorwaarden die zijn gesteld..! Ik hoop dat het volk inziet dat zij de straat op moet gaan en deze regering en president de laan uitstuurt. Dit kankergezwel Bouterse moet voor eens en voor altijd het veld ruimen met zijn lakeien en parasieten die het Surinaamse volk de afgrond in hebben gebracht. Bouterse heeft altijd de mond vol gehad van buitenlandse inmenging en nu heeft hij het met zijn dievengilde zo ver laten komen dat hij onder curatele wordt gesteld Door buitenlanders..ik walg van deze man..!!!En eerlijk gezegd van alle Suriname die hem en zijn beleid steeds goedpraten of verdedigen.


  Maak melding

 22. Volgens Desi lenen Surinamers die geld hebben niet aan hun land in nood, terwijl buitenlanders dat wel doen. Desi vergeet voor het gemak dat al die honderden Surinaamse ondernemers, die geld ‘geleend’ hebben aan de regering, jarenlang mogen wachten op betaling voor geleverde goederen en diensten. In tegenstelling tot buitenlanders kunnen Surinaamse schuldeisers niet veel doen om deze wanbetalers (met uzi’s op zak) te dwingen hun verplichtingen na te komen. Dat is het verschil! Ik zie het al voor me dat het IMF, net als schoonmaakbedrijven, busbedrijven, Surinaamse bruggenbouwers enz. jarenlang door Desi aan het lijntje wordt gehouden, zo lang dat ze zelfs failliet dreigen te gaan.

  Al was ik, als Surinamer die van Suriname houdt, even rijk als Bill Gates, dan nog zou ik Desi geen koper cent lenen. Laat hij, samen met Brampie en de rest van zijn bende ons spoorloos verdwenen geld maar terug halen uit Zwitserland, Panama of weet ik veel waar ze het allemaal naartoe versleept hebben.


  Maak melding

 23. Het staatshoofd heeft de contouren aangegeven van zijn plan met het IMF.
  Wat bazelt deze infantiele gek nou! Zijn plan?
  Het land is door Bouterse en co. volledig overgeleverd aan de eisen en regels van het IMF. Wat een minachting naar het hele Surinaamse volk met zijn populistische wartaal en verdraaiingen! Allesm is naar de verdoemenis geholpen en nog wordt het boetekleed niet aangetrokken, Hij en zn vriendenclub hebben het hele land leeggeroofd en nog gaat meneer doodleuk verkondigen dat “rijke” landgenoten met miljoenen op hun account hun land niet voor uit willen helpen door garant te staan voor leningen! Hoe zot kan je zijn! Het wordt met de dag lachwekkender. De rest van de wereld lacht zich rot om Surisoap! Het wordt nu toch echt tijd dat DDB en kliek van het toneel verdwijnen!


  Maak melding

 24. @Stille..ik heb dat niet gelezen in het bericht , maar ik ga ervan uit dat het saneren vh overheidsapparaat ook op de agenda staat..Waarschijnlijk zijn ze huiverig om dat nu al kenbaar te maken..Zijn natuurlijk als de dood voor grote acties en stakingen..


  Maak melding

 25. Zelfs op het NOS-journaal was er een item over de situatie in Suriname en daarin werd expliciet gezegd dat inkrimping van de overheidsdienaren tot een van eisen van het IMF behoort. Niet dat ik de NOS altijd op hun blauwe ogen vertrouw, maar toch….


  Maak melding

 26. @ Beste Henk,

  Ik denk dat het belangrijker is de miljoenen die Bouterse en Abrahams hebben weggesluisd terug te halen. Zal niet makkelijk zijn, maar dat is in totaal meer dan de IMF wil lenen. Misschien kunnen ze de druk een beetje opvoeren want Suriname loopt nu toch al aan de leiband van het IMF.


  Maak melding

 27. Hahahahawhahahahaaaaaa….maar hijzelf gaat het NOOIT leren !!
  Coup = fout
  Dec 1982 =fout
  Telefooncoup= fout
  Moiwana slachting=fout
  Bouta amnestie =fout
  Vergiffenis =fouta
  Bouta als lijder =fout


  Maak melding

 28. Natuurlijk heeft hij een zwarte schaap gevonden na enkele dagen 1 te zoeken dat bedoelde hij met zoeken naar 1 miljard dollar!!
  Dit keer is in zijn ogen de zwarte schaap WIJ met zijn allen,het surinaams volk dus.


  Maak melding

 29. De president van dit land, moordenaar, veroordeeld lid van een drugsbende en een man die zijn zakken alleen maar heeft gevuld en de hele economie van Suriname via stromannen beheerst, kan nooit het vertrouwen krijgen van de verstandige bewoners van Suriname. Het zijn de leeghoofden die hem aan de macht hebben geholpen en die nog steeds zijn sprookjes geloven, die hem achter hem aan zullen blijven lopen. Voldoen aan de eisen van de IMF? Dat wil zeggen dat ook die meelopers nu echt gaan pienaren. En wie gaat de schuld krijgen? De vorige regeringen, buitenlandse krachten en onbekende en onzichtbare tegenstanders.


  Maak melding

 30. Als Bouterse een wijs man was geweest had hij gedacht en gezegd: wij (NDP) kunnen het niet aan, derhalve treden wij af in landsbelang en geven de oppositie een kans. Of hij had kunnen denken aan een nationaal kabinet. Maar hij blijft volharden met dezelfde mensen die het ook niet meer weten en daarom begint hij steeds meer en meer te leunen op het buitenland.


  Maak melding

 31. Uit het verleden moet je leren, hoeveel verledens moet Bouterse mee maken om te leren , dit is de 4e keer. Een ezel heeft maar een keer nodig. Maar niet alleen Bouterse is dommer dan de ezel , die 123.000 NDP ers ook. Dus Suriname heeft een volk van plus minus 123.000 mensen die het onder doet dan een ezel. Ie o ie oh


  Maak melding

 32. De president doet een beroep op de overzeese NDPer met geld om over de brug te komen met geld.Want de regering heeft de uitgave discipline niet om aan de eisen van de IMF te voldoen.
  Kom op mensen die dansten toen de NDP de verkiezing weer gewonnen had.NDP é karie un.


  Maak melding

 33. De autonomie van Suriname is ingeleverd bij het IMF, de leningen zeggen niets.

  Het IMF herkapitaliseert de Centrale Bank van Suriname. dat geld kan Bouterse niet maar zo gebruiken maar slechts na instemming van.

  Monetair (bij drukken) is verboden ondanks het geneuzel van de president over schatkistpapier en Tbills(treasury bills).

  Met de zekerheid van de hergefinancieerde CBvS moet er bij de Wereldbank. Caraibische Ontwikkelings Bank en de Inter Amerikaanse Ontwikkelings Bank voor specifieke doelen (productieve sector) geleend worden. Dus ook geen vrij beschikbaar geld.

  Periode is voor 2 jaar met veel beperkingen .

  Ondertussen moeten er 10.000 ambtenaren naar huis.

  Geen veilingen meer of tot max. 1 miljoen waardoor de koers naar het niveau gaat dat het IMF wil.

  BTW invoeren

  Elektriciteit naar 1SrD per Kilowatt uur en andere subsidies afbouwen.

  Belasting dienst moet hervormd worden.

  Transparante verantwoording gevoerde beleid. Wat gaat er bovenwater komen als een echte accountant de Centrale Bank van Suriname gaat doorlichten.

  Noem dat maar een eigen ambitieus plan. Dat is een dictaat van het IMF met enige gratie voor het slachtoffer verpakt.

  Bouterse tekent hiermee zijn vonnis want hij zal zijn vrienden nu priveleges moeten ontnemen of zijn harde achterban laten zien wie hij is als begint de kleine mensen te ontslaan.

  Zie wat er gaat gebeuren met de mensen die ontslagen moeten worden als allerlei dubbel en drie dubbel betaalde paarse profiteurs niet aangepakt worden.

  Bouterse durft zelf niet tegen de staatsbedrijven veel verdieners te zeggen dat ze moeten inleveren. Hij heeft nu de DNA nodig voor een wet die 24 en 18 maanden salaris gaat afkeuren etc.

  Het wordt een interessante tijd. De arme man kan geen 5 minuten consistent redeneren en kan maar 1 ding en dat is kijk naar wat er voor mij was.
  Beste President het volk zal terug verlangen naar de mensen die dan de 2 bruggen niet gebouwd hebben maar ze wel afbetaald hebben en de wegen er naar toe geasfalteerd hebben.


  Maak melding

 34. De oppositie moet een motie van wantrouwen in de DNA indienen om de regering van DDB naar huis te sturen. We zullen wel zien hoe Sapoen, Chitan, Breeveld en de BEP zullen stemmen. Dit ook gelet op de sociaal economische situatie van het land en dat DDB de kiezers bedrogen heeft. De ABOB wil deze regering ook al weg hebben. Dus draagvlak moet er zijn. Hopelijk dat er ook verstandige NDP-DNA-leden zijn, die de handdoek in de ring gooien.

  De oppositie moet alles in het werk stellen om te zien of verstandige mensen in de coalitie voor de belangen van Suriname zijn of een moordenaar die aan zijn enige eigen belang denkt staan.

  Het water staat de Surinamers na aan de neusvleugels en dat mag niet. Het moet anders in Suriname. Hierdoor kan het Surinaamse volk zien, wie aan hun kant staat en wie niet en dit zal er ook toe bijdragen dat de protesten en acties zullen toenemen en het volk massaal op straat komt.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 35. JoJo met een B rating kun je in principe nergens lenen. De Caraibische Ontwikkelings Bank en de Inter Amerikaanse Ontwikkelings Bank zullen over financiering nooit toestaan lijkt mij. Bouterse had bij het IMF veel meer willen lenen.

  Wat gebeurt er als men het niet meer kan terugbetalen ?


  Maak melding

 36. Wat is afgesproken tussen Suriname en IMF.
  Saneren van overheids apparaat.
  Belasting hervorming.
  pensioen gerechtigde leeftijd verhogen van 60 naar 62.
  Enz enz.
  Dit kunnen alleen insite mensen weten.
  Dus mensen die voor het zeggen hebben in Suriname.
  Doordenkertje.
  Nog vier te gaan


  Maak melding

 37. Bouterse: we moeten leren uit historische fouten

  Neen Bouterse heeft niets geleerd uit historische fouten.
  Hij blijft liegen en bedriegen en stelen iets wat hij de afgelopen 50 jaar dagelijks constant in de praktijk brengt.


  Maak melding

 38. @Snel,
  Jouw woordkeus is niet de mijne en ook niet van het merendeels op dit forum.
  Kan je geen behoorlijk Nederlands of is je attitude alleen het schelden waard.
  Er komt geen zinnig woord uit je smoel.
  Je weet dat uitschelden een zwakte is als je geen mening hebt of niets te vermelden hebt.


  Maak melding

 39. Koos

  het geld van het IMF staat bij de CBvS als herstel van het eigenvermogen niet voor de regering om naar behoefte te misbruiken. Het is een soort van zekerheid waardoor de Wereldbank, IDB en CDB kunnen gaan lenen.

  Het prettige is dat de rentes heel laag zullen zijn en met een beetje goed gedrag er door gerold kan worden en de dure leningen geëlimineerde kunnen worden.

  Echter het echte herstel moet de regering met de heel pijnlijke maatregelen nemen.
  Het IMF weet heel goed dat de regering aan alle kanten gefaald heeft en zal een stevige beheerder benoemen die Gersie en Hoefdraad wekelijks op het matje zal roepen om ze te overhoren over de voortgang.

  Het land gaat aan alle kanten bloeden tenzij het keihard gaat werken. Reken maar dat het IMF de corruptie helemaal boven aan haar agenda heeft staan.


  Maak melding

 40. @Mazda

  wat u als inside informatie aangeeft stond al voor dat de president in de DNA verscheen op het internet als persbericht van het IMF.

  Denkt u dat de President vrijwillig naar de DNA gekomen is. Het IMF heeft hem gestuurd omdat hij voor ratificatie de instemming van de DNA nodig heeft.
  Het IMF kent de Surinaamse wet beter dan de regering en de DNA.

  De president moest om het vertrouwen van het IMF te krijgen wel naar de DNA.


  Maak melding

 41. @Alpha,
  Zeker hebben wij het goed daarom klagen wij niet.
  De meeste mensen die klagen wonen in het buitenland.
  Lees jij de posting dan was je vraag overbodig.
  Mensen denken altijd dat ze het beter weten.


  Maak melding

 42. @Jojo,
  Jij lijkt mij een onzin kraaier.
  Ik moet lachen als ik bovenstaande item lees.
  Blijf maar dromen.
  Gr.en tot een volgende keer.
  Wij bepalen het reilen en zijlen in Suriname voor de komende vier jaar.
  En daarmee zal je het moeten doen.


  Maak melding

 43. Bouta de moordenaar naait su volk in hun
  Ogen!!!!!
  Hahahawhawha….woei ete veefie he????
  Wo njang ai now!
  Me bar joe!
  Koers gaat intussen richting 1 op 10!


  Maak melding

 44. Mazda, het wil niet in je botte kop doordringen he, niet ” wij bepalen het reilen en zeilen van Suriname” dat bepalen doet het IMF, de incontinente DDB en zijn handlangers staan onder curatele


  Maak melding

 45. Mazda, Mazda, door jou is de verkoop van het model Mazda { auto’s } met tientallen procenten achteruit gegaan. Man, weet je niets anders uit te kraaien dan: nog vier te gaan, nog vier te gaan. Volgens mij kan je niet eens op de vingers van je linkerhand tot vier tellen. Hé, show off !

  @ “Snel, kan je geen behoorlijk Nederlands of is je attitude
  alleen het schelden waard. Er komt geen zinnig word uit je smoel.”
  Mensen, mensen, look who is talking. Mazda, yu e dyi Gado sari …. doordenkertje!


  Maak melding

 46. -Bouterse: we moeten leren uit historische fouten=De persoon die NOOIT een goed voorbeeld heeft gegeven komt nu met zijn zielige pootjes deze uitspraak doen.
  Hoe laag ben je dan niet gezakt?????

  @Mazda, feit is dat jou baas Bouterse op zijn knieën is gegaan voor de buitenlanders hun geld. De “witte-man” wel te verstaan.

  De Surinamers kunnen het zelfs en hebben de buitenlanders niet nodig.
  Waar blijft die tweede Dubai??

  En vergeet niet dat @JoJo tenminste zinnige zaken opschrijft.

  Bouterse blijft alleen maar ver weg van de gevangenis.


  Maak melding

 47. KUMAKOISI moet worden verjaagd: Deze Mafkees heeft I LOVE SU economisch naar de afgrond gebracht.

  WEG MET DEZE SMEERLAPPEN BENDE ONDER LEIDING VAN KUMA.

  Sham Binda heeft groot gelijk dat KUMA bezig is de etnische snaar te bespelen. KUMA is een GROOT GEVAAR voor Su want deze GESTOORDE KLOOTZAK zal Su in etnische rellen, zelfs een burgeroorlog, doen belanden.

  Ik hoop dat KUMA liever vandaag dan morgen zijn laatste SMERIGE ADEM uitblaast.

  IK HAAT DIE SEBREFATA!!!!!DIE SU IN EEN WURGGREEP HEEFT.


  Maak melding

 48. Me barrrrr joeeeeee
  Poepebille bouta is geplakt op zijn stoel
  En wil niet naar huis!
  Poepejantje heel volk vloekt u
  U zal kreperen en sterven!
  U heeft het su volk totaaaaal bedonderd!
  Volk moet op straat gaan netals in brazil
  Volk heeft die shit daar gezet en diezelfde
  Volk mag en kan hem wegjagen want hy heeft
  De boel belazert!
  Sakasaka boeler!!!!
  Saka ie fuck a kondre op!


  Maak melding

 49. Werkelijk wanneer zal moordenaar zijn
  Laatste adem uitblazen?
  Ik geef gelijk groot feest!
  Met south south west etc.
  En op zijn graf ga ik elke dag schijten!!!


  Maak melding

 50. Robinho en Stille, als het IMF eist dat er ambtenaren ontslagen worden, krijgen we er niet meer werkelozen bij, de meeste ambtenaren zitten nu al werkloos de hele dag niets te doen, het aantal hosselaars (personen zonder vast inkomen) en het aantal inbrekers zal wel groter worden, Bouterse kan namelijk niet meer voor gudu pa spelen met het geld uit de staatskas., een groot deel van zijn paarse aanhang moet nu gaan uitkijken waar hun hongerloon vandaan moet komen.


  Maak melding

 51. Zielig , jammer er zijn geen woorden meer de mensen uitleggen welke ramp aan het voltrekken is, NDP ers zijn zo trots op hun regering dat zelfs als bouterse het land verkoopt ze geen problemen hebben. Maar er komt een einde, in de bijbel, veda’s staat geschreven dat er zulke situatie zicht gaan voortdoen en daarna weer voorbij. De tijd is machtig


  Maak melding

 52. Enkele zorgen over Suriname bij het aangaan van een deal met de IMF.
  Volgens de free Wikipedia de VS is de grote baas in de IMF. Zij hebben een grote stem in de organistie. Bij het tekenen van de loan overeenkomst komt Suriname in hun invloed sfeer. Zolang Suriname dat is hebben de Amerikanen geen bezwaar tegen corruptie. Als voorbeeld was gebruikt Mobutu van de Congo. Hij heeft het land uitgemolken dat het niet goed meer was. De VS staat erbij en kijk er naar want hij was anti-communistisch.
  Het kan betekenen dat Sur uit China sfeer wordt getrokken maar de plundering kan door gaan zolang Paars kan laten zien dat het nu Westers cowboy minded is.
  Een andere zorg is dat volgens critici van de IMF de gezondheidszorg gedurende hun interventie juist achteruit is gegaan. Voorbeelden waren gegeven. Er waren meer areas gegeven dat baart zorgen.
  Ik zie graag dat SUr een welvarend land is. Zo ik hoop dat het niet zo’n vaart loopt. Maar het geeft wat te denken.


  Maak melding

 53. Somo en brunswijk moeten nu hun mond opendoen en vertellen dat zes jaar geleden een grote grote fout gemaakt hebben en dat moeten zij in het openbaar doen. Dat moeten zij doen om Suriname te helen.


  Maak melding

 54. Enkele weken geleden verscheen de financieel analist ( voor meer bij zie google) Eric Panneflek , een Curaçaoënaar, op de Surinaamse televisie en gaf een hele heldere en interessante uitleg over de rol van het IMF en de gevolgen hiervan voor een land en haar bevolking..Het komt er op neer dat het de komende jaren voor de Suriname alleen maar slechter gaat worden..Hij zei ronduit dat het volk armer gemaakt gaat worden zodat de mogelijkheid om luxe goederen en bepaalde producten in de winkels te kopen wordt gemarginaliseerd..Hierdoor gaan handelaren minder inpolderen en gaat er zo minder valuta het land uit..Voorts het privatiseren van staatsbedrijven en saneren van ambtenaren apparaat..Het proces van in evenwicht brengen van de valuta reserves duurt volgens hem jaren..De vruchten van deze maatregelen plukt een land en volk volgens hem pas met de volgende generatie..Ik weet niet of het interview met Panneflek via Internet te vinden is, maar het is zeker een aanrader..!!!!


  Maak melding

 55. Suriname krijgt een lening van 425 miljoen miljoen in twee jaar.
  Vorig jaar heeft de regering Bouterse het tekort terug gebracht.
  Dus goed nieuws je kan geld lenen als men vertrouwen in je heeft.
  Nu zijn de negatieve lingen op dit forum zeker niet blij met dit nieuws.
  Zoals ik al eerder in mijn postingen vermeld hebt dat wij nog 4 te gaan hebben en wij bepalen de koers als je het leuk vind of niet.
  De alwetende zullen vandaag aan het woord komen op dit forum.
  En niet te vergeten de meelopers .
  Scheldkanonnades enz wij zullen het vandaag weer merken.
  HENK Molenaar,basmatie,stille,Ray,
  Bigi sma,Ira,silversurfer,domme djoeka dja,zieke sergio,lauw Henry,alwetende Jo Jo,krabita Mul,idiote Hans,en al die sabi so.
  Bouta heeft jullie een poepie laten ruiken.
  Veel plezier maar vergeet niet dat wij nog steeds de koers bepalen nog 4 te gaan.
  Wachten op de landverraders,vluchtelingen en de negatievelingen wat ze te vertellen hebben.
  Aan alle Surinamers proficiat.
  De weg die wij beloofd hebben richting Dubai komt inzicht.


  Maak melding

 56. Mazda: “De weg die wij beloofd hebben richting Dubai komt inzicht”

  Jij Paarse idioot.

  Jij feliciteerde de Surinaamse bevolking met een wurlening van 450 miljoen $ die waarschijnlijk rechtstreeks in de zakken verdwijnt van de Paarse Roversbende

  “Bouta heeft jullie een poepie laten ruiken”

  Jij president is op zijn knieën gaan bedelen voor een aalmoes voor een lening die de komende 10 jaar als een molensteen om de Surinaamse bevolking hangt want die zullen de aflossingen en de enorme rente moeten betalen.

  Waar ben jij in godsnaam zo blij mee. Bouterse vult het ene gaat met het andere, Suriname is bankroet en jij staat te juichen om een lening???????


  Maak melding

 57. Mazda: “Aan alle Surinamers proficiat.
  De weg die wij beloofd hebben richting Dubai komt inzicht.”

  Beste Mazda: het zijn de Surinamers die de aflossingen en enorme rentelast zullen moeten betalen. De lening wordt gebruikt om de enorme schulden af te lossen die Bouterse de laatste 6 jaar heeft opgebouwd.

  Waarom in godsnaam feliciteer jij alle Surinamers????


  Maak melding

 58. @Mazda

  De Paarse KUMAKOISI LOVERS ZIJN SYNONIEM AAN: STUPIDITY.

  Welke IDIOOT feliciteert de bevolking met een LENING die terugbetaald moet worden.

  Je bent zo DOM: Jij etaleert DOMHEID in al zijn facetten!!

  Aan alle Surinamers proficiat.
  De weg die wij beloofd hebben richting Dubai komt inzicht.

  JIJ BENT DOMMER DAN PARAMAN!!!!


  Maak melding

 59. @Henk Molenaar,
  Blij te moeten constateren dat je meeleeft met jouw Surinaamse broeders en zusters.
  Natuurlijk zijn het Surinamers die de aflossingen en rente
  last moeten betalen.
  Als jij een lening neemt denk je toch niet dat de buurman het voor jouw zal betalen.
  IMF heeft nu geld geleend tegen een rente die wij nooit zolaag gezien hebben.
  Er stonden ook andere landen die bereid waren om ons geld te lenen.
  Trouwens als je goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen wereldwijd dan hoef het geen betoog dat elk land geld leent.
  Gezien onze zienswijze zal het ons lukken om de schuld zoals een jaar of twee ervoor drastisch te reduceren.
  Wij hebben genoeg in petto en zullen de Surinamers die tegen het bewind zijn slapeloze nachten bezorgen.
  Jouw President heeft dit al eerder gezegd maar door de media en mensen zoals op dit forum is het uit zijn verband gehaald.
  Nogmaals hij heeft aangegeven dat een ieder die tegen het bewind is zoals oppositie, en mensen buiten ons landgrens een slapeloze nachten gewenst.
  Jullie zien alleen de negatieve kant zoals jullie dat willen zien.


  Maak melding

 60. JoJo,
  Goed dat je ook inziet dat wij in het belang van jouw familie in Suriname bezig zijn.
  De oppositie slaapt komt niet met een degen plan.
  Maar brult bij de geringste wat uit de coalitie komt.
  Ik ken niet een land die geen geld geleend heeft van binnen -of buitenland.
  Zoveel heisa als het over Suriname gaat.
  Het ergste is door de mensen die zich Surinamers noemen.
  Waar blijft de oppositie met zijn plan van aanpak die hebben ze niet dus brullen maar


  Maak melding

 61. Mazda jij bent echt niet te redden,

  “Er stonden ook andere landen die bereid waren om ons geld te lenen”

  Noem eens 1 land dan….

  Suriname heeft een junkstatus.Het land en de regering staat in de top 5 van meeste corrupte staten in Zuid Amerika.

  Als je als land naar de IMF stapt behoor je tot de landen die economisch volledig aan de grond zitten.

  En jij feliciteert de Surinaamse bevolking met deze lening???

  Hoe ziek in je hoofd ben je eigenlijk?


  Maak melding

 62. Mazda: “De weg die wij beloofd hebben richting Dubai komt inzicht”

  Mazda,
  Jij bent zeker geen goede leerling geweest anders had je anders lopen zeiken.
  Les 1 voor volwassenen:
  Leen nooit geld om mee te speculeren (investering in Newmond)
  Les 1a voor volwassenen:
  Leen nooit geld om een lening af te lossen als de voorwaarden ongunstiger zijn.
  Les 2 voor volwassenen:
  Leen nooit geld als je donders goed weet dat je het niet terug kunt betalen.
  Les 2a voor volwassenen:
  Een geldschieter word er alleen maar beter van als je steeds komt aankloppen om geld te lenen.
  Jij zult vele malen harder moeten werken om de zekerheid te geven de lening terug te kunnen betalen.

  Mazda dat je hebt zitten slapen onder de lessen verbaasd me niet want ik heb de indruk dat je nog steeds slaapt.


  Maak melding

 63. Bouterse je krijgt 1 advies van mij en dat is onmiddellijk opstappen want zo lang je de president van Suriname blijft gaat het land nooit vooruit komen want je hebt geen economische kennis om het land goed te besturen en je adviseurs vullen alleen maar hun zak.De afgelopen 5 jaren was het al een ramp met Suriname.Het arm volk die op de NDP hebben gestemd zijn teleurgesteld en janken nu van de armoede in Suriname.Ik schrijf dit als Surinamer en die geen verstand heeft van politiek.Ik geef alleen maar mijn mening.Ook Brunswijk en Somahardjo hebben meegewerkt de afgelopen 5 jaren aan deze situatie.Ik geef niet alleen maar jouw de schuld.Je moest net als Venicaan als president omgaan met de financiën van Suriname en dat is zuinig leven en dat vermogen uitzetten om van die rente te leven.Omdat je geen economische kennis hebt is het een puinhoop geworden in Suriname.Opstappen is het beste voor het land.Je rijkdommen hebt je al in het buitenland verborgen met je familie.


  Maak melding

 64. Ik heb de belastingmaatregelen bekeken. Mijn conclusie : alleen die mensen die meer dan srd. 5.000 verdienen hebben er voordeel van.
  Verdien je minder dan heb je er geen moer aan.


  Maak melding

 65. Als die smeerlap een stukje historisch besef had, dan had hij makkelijk kunnen begrijpen dat het geen toeval meer is dat als hij aan de macht is, hij het land tot ontbinding en verval brengt. Het is geen toeval meer. 3 keren is Bouta aan de macht geweest, 3 keren het land in verval geraakt. Er is gewoon een duidelijke correlatie/ samenhang en het is een wetmatigheid. De wet van Bouta. Als Bouta aan de macht komt, raakt het land in verval, het land verloedert, schaamteloze zelfverrijking , het accommoderen van de inner circle. Laat dat stukje rotzooi met zijn bandieten ophoepelen. Ik hoop dat Suriname na periode Bouta zijn instituten gaat optuigen, zodat ze deze dieven strafrechtelijk kan vervolgen. Het opsporen van al het gestolen geld, en dat terugbrengen/terugploegen in de Surinaamse economie.


  Maak melding

 66. Gezien de reacties van de paarse kontlikkers op dit forum, kan met zekere vastheid gesteld worden dat ze in staat zijn als wc pot te dienen voor baas zijn paarse shit.


  Maak melding

 67. Beste mensen,
  het geld is een middel om de stoute en foute zaken uit de periode 2010-2015 te ontmaskeren.
  Zoals velen van jullie weten heeft Bouterse geen enkele financiele verantwoording afgelegd in het parlement over de eerste vijf jaren.
  De Amerikanen gebruiken het geld als middel om de schelp open te krijgen. Het IMF gaat steeds meer vragen stellen over “Pe a moni de”, of te wel reversed controlled assessment.
  Bouterse zit in de fuik en hij kan niet meer terug zwemmen. het is nu gewoon een kwestie van tijd voordat e.e.a duidelijk wordt.


  Maak melding

 68. Kondremangs………this is the DiDiBrie song;
  NA 16 April…DIE MI BOTO LAI….NA IMF E GO FOEROE MI SAKA MORO……..NA 16 APRIL…DiDiBri BOTO LAI…..NA ZWITSERLAND DRAPE A DE GO…………

  Historische fouten??????? De grootste historische fout voor Suriname is de DAG dat je geboren bent…..DiDiBrie…jo bongro bita!!!!!!

  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 69. Mazda
  @Jojo,
  Jij lijkt mij een onzin kraaier.
  Ik moet lachen als ik bovenstaande item lees.
  Blijf maar dromen.
  Gr.en tot een volgende keer.
  Wij bepalen het reilen en zijlen in Suriname voor de komende vier jaar.
  En daarmee zal je het moeten doen.

  vrijdag 15 april 2016 om 23:50 uur.

  mazda: lullo, kijk maar eens op de site van het IMF, of is dat te moeilijk voor je! DDB liep, en loopt nog steeds achter de feiten aan. Wacht maar tot dat de handtekeningen zijn gezet onder de IMF overeenkomst, dan gaan de financiele duimschroeven aangedraaid worden en zal Suriname nog wat mee gaan maken!


  Maak melding

 70. Mazda,

  Ik heb van JoJo een heel hoge pet op.
  Zijn analyses zijn goed en heel duidelijk verwoord.
  Van jou heb ik een andere indruk.
  Ik weet het niet beter, maar wel, dat ons land nog jarenlang last heeft van de naweeen van het wanbeleid van de regering Bouterse.
  Dan praat je over de volgende generatie.
  Daarvoor hoef je echt niet heel erg slim te zijn.
  Jouw baas vraagt iets van de Surinaamse bevolking, wat jijzelf nooit heeft gedaan.
  Hij heeft alleen maar zijn eigen bankrekening en die van zijn familie en vrienden gespekt in de afgelopen 5 jaar.


  Maak melding

 71. @Insider, het is te hopen dat het IMF er achter komt hoe corrupt deze regering is geweest met de gelden en het goud van Suriname.

  -Bouterse heeft nooit een verklaring gegeven wat hij met dat geld en het goud heeft gedaan en ik hoop dat het IMF dat wel zal doen.

  Deze regering is niet gewend om verslagen op te stellen, dus nu zitten zij met de gebakken peren.
  Het is afwachten.


  Maak melding

 72. @Insider,

  Klopt als een bus!

  Quote:
  ‘het geld is een middel om de stoute en foute zaken uit de periode 2010-2015 te ontmaskeren.
  Zoals velen van jullie weten heeft Bouterse geen enkele financiele verantwoording afgelegd in het parlement over de eerste vijf jaren.
  De Amerikanen gebruiken het geld als middel om de schelp open te krijgen. Het IMF gaat steeds meer vragen stellen over a moni de, of te wel reversed controlled assessment.
  Bouterse zit in de fuik en hij kan niet meer terug zwemmen. het is nu gewoon een kwestie van tijd voordat e.e.a duidelijk wordt’
  unquote

  De eis is dat er tussentijds, regelmatig, (financiële) verantwoording moet worden afgelegd.

  Wordt er toch stiekem gesjoemeld dan zullen ze na 2jr vanzelf merken, wat IMF really means.


  Maak melding

 73. Bouterse vertelt weer eens halve waarheid.
  IMF gaat wellicht in mei afspraken maken op basis van een zogenaamd Stand-by Arrangement.
  Volgens Bouterse voor 1,05% rente.

  De President vergeet echter te melden dat
  1) er bij een ondersteuning boven het quota van 185 er een zogenaamde Surcharge in rekening gebracht wordt van 200 basis punten = 2%.
  Er wordt boven dat quota geleend.
  2) indien er een termijn overschreden wordt de Surcharge 300 basis punten bedraagt.
  3) er van elke opname een service charge afgaat van 50 basis punten of wel de lening kots de staat sowieso $ 2.500.000 waarover het wel rente zal moeten betalen.

  effectief is de rente aanzienlijk hoger dan de president vertelt.

  De verlenging optie tot 10 jaar die de president meld staat nergens vermeld.
  Bij hoge uitzondering wordt er verlengd tot 36 maanden.

  Er is geen overeenkomst. Suriname zal heel harde noten moeten kraken voor dat er een overeenkomst komt. Het IMF weet heel goed dat het met leugenaars te maken heeft en zal eerst levering van Suriname eisen voor dat een dollar overmaakt.


  Maak melding

 74. JoJo,

  Bouta heeft nog nooit de waarheid verteld.
  De man is een pathetische leugenaar.
  Als er iemand in ons land is, die zou kunnen leren uit het verleden, is Bouta het wel.
  Ik heb het hem nog geen enkele keer zien doen.


  Maak melding

 75. hij geeft in ieder geval geeft toe dat hij geen bal verstand heeft van regeren.
  als hij of een van zijn zuigers nou eens een diploma hadden gehad dan waren deze “historische fouten” nooit gemaakt

  deze krankzinnige met zijn prive revolutie heeft su naar de afgrond gebracht

  zijn zuigers met een mentaliteit van 0,0 en een iq van 0,0
  houden hun bloed handen boven het hoofd van deze krankzinnige en worden er heel rijk van.

  de belasting betaler moet de zoon van satan en zijn zuigers bedienen


  Maak melding

 76. A no mie, na a monocultuur. Sins a mang die trong BS-er, (bekende Surinamer) ey probeer tjokro mie tonton. Dondon expansiedrift ( a spen lik wan dobbelmang) mek ey tjaar Sranan na IMF sraktiebangie.
  “Ligt aan de monocuur. sedert deze man BS-er is kwelt hij mijn hersenpan. Met ondoordachte expansiedrift (verkwistend) leidt hij Suriname nu naar de IMF slachtbank.”


  Maak melding

 77. Ik weet niet waarom Bouterse zegt WE moeten leren. Hij is de president die leiding geeft aan iedereen in het land dus HIJ moet Maar het enige wat hij doet is de geschiedenis HERHALEN. Van een leerproces is geen sprake.


  Maak melding

 78. hij moet persoonlijk die overeenkomst gaan tekenen in Amerika..

  samen met zijn vrouw..,,misikaba adhin, lackien,doekhie,bouva en die hel kabinet..

  dat wordt lachen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.