Sergio Bunsee met debuutprogramma ‘Moeilijk?!’ in A’dam

5

Sergio Bunsee is op vrijdag 22 april om 20.00 uur te zien in het Bijlmerparktheater met zijn debuutprogramma Moeilijk?! Bunsee wil bij voorkeur niet vergeleken worden met andere Surinaamse cabaretiers, hij vertelt zijn eigen verhaal met muziek, sketches en rake grappen!

Dit maakt hem berucht, maar binnenkort ook beroemd. In Moeilijk?! krijgt hij onverwacht te maken met afwijzing en verlating. En daar reageert hij, je raadt het vast al, nogal moeilijk op.

Sergio stond in de finale van de Haagse Spot, Comedyslam en het Leeuwarder cabaretfestival.

Bekijk ook:

5 REACTIES

 1. Desi Bouterse is de grootste loser revolutionair ter wereld. Omdat hij en de NDP geld moeten gaan bedelen bij de grote kapitalistische boosdoener IMF. de dag van de revolutie in Suriname, gaat nu dag van de capitulatie heten.Cuba, Noord Korea, Rusland etc. zouden allen liever doodvallen dan hulp van de grote kapitalistische USA/Westen te aanvaarden. Mazda, RobG, Damsco en vrienden, lang leven de revolutie, hoera, hoera!


  Maak melding

 2. WWWWWW?

  Weten Wij Wel Wat We Willen? Hogere salarissen, gratis onderwijs, gratis voedselpakketten, gratis gezondheidszorg en geen belasting betalen? Wat dacht u van een nieuwe regering die u al deze zorgen ontneemt zodat u rustig in uw luie stoel kunt zitten tot hetzelfde kabinet u ontbijt op bed brengt, een warme maaltijd voorschotelt en u ’s avonds toestopt na het voorlezen van uw favoriete Anansitori.

  De regering die u op uw wenken bedient en ook uw billen veegt als u net van het toilet komt. Volgens in slaap gedommelde Surinamers is er geen alternatief voor de huidige politiek. Intussen wordt wel gepleit voor een nationaal zakenkabinet. Door de huidige machthebbers te sieren met de gedachte dat er geen alternatief is, geven de in slaap gedommelde redenaars hen de volmacht voor verdere afbraak. Ramon Abrahams weet dat lotsverbetering niet over vijf jaar maar pas over een meervoud daarvan zal zijn bereikt. In feite zegt hij dat deze crisissituatie het lot is van de Surinamers en dat protesteren geen zin heeft.

  Wat zeker is, is dat hij tegen die tijd hartstikke dood is en dat zijn kinderen en kleinkinderen zullen teren op wat hij de belastingbetaler vandaag heeft ontnomen. Wij zijn goed in afbreken zonder over alternatieven na te denken. Het plezier waarmee Edward Belfort bijvoorbeeld de stichting voor auteursrechten Sasur ophief, staat in schril contrast met de ergernis die sindsdien is ontstaan. We praten en praten nog steeds over samenbundelen. Net als politici merk je dan ook weer hoe sommige artiesten het ontbreken van een vereniging voor auteursrechten verheerlijken. Zij verkiezen populariteit boven het (financiële) recht op bescherming. Het deert hobbyartiest Enver niet als zijn muziek wordt gestolen. A boy popi ma a sker.

  Ontwikkeling van Para is ook zo’n voorbeeld. Huurders weigeren aan hun verplichtingen te voldoen. Gebouwen raken in verval en de natuur neemt de overhand. Verhuurders eisen vreemde dan Surinaamse valuta. De president had toch geëist dat huur niet meer in vreemde valuta werd gevraagd? Hieruit blijkt dat zijn geloofwaardigheid tot het absolute dieptepunt is gedaald. Het zal mij dan ook niet verbazen als we ineens ontdekken dat het land presidentloos is. Je hoort de man niet als zijn stem nodig is en je ziet hem ook niet als zijn aanwezigheid is vereist. In zijn verklaring dat hij 86 miljoen dollar heeft kunnen lenen, vertelt hij zonder omwegen dat er buitenlandse leningen mee zijn betaald.

  Weet u wat dat betekent? Dat hij Suriname in een piramidespel heeft gestort. Hij heeft het land in de uitverkoop gedaan met risicovolle leningen met het land als onderpand. Van het IMF hoeft hij niks te verwachten zolang zijn regering geen drastische bezuinigingsmaatregelen treft zoals sanering van de overheid en de verkoop van staatsbedrijven als Staatsolie, EBS en Telesur. Door heel lang en nog harder te roepen dat er geen alternatief is, praten wij onszelf verder de put in. Intussen verrijken de veroorzakers van de crisis zich door ons wijs te maken dat zij niet de veroorzakers zijn maar de wereldcrisis.

  Hoe kan een externe crisis de interne economie zodanig aantasten dat wij voor onze eerste levensbehoeften afhankelijk zijn van gesubsidieerde importvoedselpakketten? “Ik zal je helpen Bouta naar huis te sturen maar wat doen we daarna? De volgende regering ook wegjagen? We zijn zelf het probleem. We zijn te lui en weten niet wat productie is.” Deze quote en nog meer van zulke spiegels tref je regelmatig op sociale media.

  En het gaat niet alleen om de broodnodige productie. Wij laten het voor ons bepalen door onze bemoeienis met de politiek te beperken tot de persoonlijke liefde voor de populistische leider. “A man e taki yere!” Door de oppositie te kijk te zetten en af te geven op koloniaal Nederland blijkt nu dat de beloofde ontwikkeling in handen is gesteld van het buitenland. Het buitenland dat volgens hem de oorzaak is van onze interne crisis. Dieper kun je niet zakken.


  Maak melding

 3. Ex-Mazda
  WWWWW

  In de artikel staat óók, dat het Surinaamse volk behoorlijk aan de situatie schuldig is.

  Waarom? Om dat zij hartstikke Dom/ Domboos zijn.

  Wel altijd grote mond.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding

 4. Sorry hoor luitjes,

  Maar dit item gaat over een theatershow van Sergio Bunsee, niet over jullie eigen frustraties over de politiek in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.