Leerkrachten middelbaar onderwijs Suriname staken

58

PARAMARIBO, 12 apr – Het middelbaar onderwijs wordt compleet lamgelegd. Dit heeft de algemene ledenvergadering van de Bond van Leraren, BvL, besloten. De leerkrachten hebben er genoeg van aan het lijntje gehouden te worden.

De actie start al op de eerste schooldag na de paasvakantie. Volgens BvL-voorzitter Wilgo Valies heeft de regering al te lang nagelaten beloften na te komen. De positionering van de leerkrachten zou worden geregeld. Met de positionering in het beloningssysteem van de overheid zou een betere waardering moeten komen. De vakbond eist nu dat de onderhandelingen met de regering hervat moeten worden.

Die onderhandelingen over herwaardering lopen al ruim twee jaren. Volgens Valies dwingen de huidige omstandigheden tot onmiddellijke acties. De onrustige wisselkoers voor de dollar jaagt de kosten van levensonderhoud omhoog. Voor de vakantie werd al halve dagen gewerkt ‘als signaal’. De regering heeft eerder aangegeven dat er geen geld is voor het aanpassen van lonen van ambtenaren.

Bekijk ook:

58 REACTIES

 1. Ai is goed!!!! Alles is zo duur!
  Constante devaluaties etc.
  Als deze rot regering met een moordenaar
  Als staatshoofd het land niet kan
  Besturen moet hy maar opstappen!
  Zodra we e nieuwe pres hebben zal het wat
  Beter gaan want buitenland wil niets
  Horen v bouta de moordenaar en terecht ook
  Bouta heeft het volk zodanig verarmd dat me
  Geen eten heeft laatstaan!
  Dus gelijk hebben de leerkrachten!!!!
  Bouta poepzak rot op!


  Maak melding

 2. Deze leraren moet niet zeuren. Iedereen moet de broekriem aanhalen. Dat is het gevolg van een wereldcrises. Deze gasten moet weer aan het werk gaan. De kinderen worden hier de dupe van. Maar goed ik vermoed dat de nep oppositie dit georkestreerd heeft met hulp van de Noord Zee rovers. Zou mij in iedergeval niet verbazen.


  Maak melding

 3. @ Parbo,

  Wat kan jij onzinnig kletsen, zeg! Er is geen wereldcrisis! Dat jullie paarse boeriki’s altijd de schuld bij een ander leggen getuigt alleen van jullie eigen onkunde. Nooit de hand in eigen boezem steken. Nu heeft Nederland het weer gedaan!


  Maak melding

 4. Laten die paarse zakken het geld dat ze allemaal gestolen hebben terugploegen in de Surinaamse economie. Baas heeft een geschat vermogen van 500.miljoen dollar en Abrahams een geschat vermogen van 100 miljoen dollar. Je maakt de kat niet wijs dat ze dat op een eerlijke manier bijeen hebben vergaard.
  Wie A zegt moet ook B zeggen. Staken tot die rotzooi/de door mensen gemaakte ramp die over het Surinaamse volk is neergezegen, oprot.


  Maak melding

 5. Parbo ziet een wereldcrisis,…omdat Bouterse een wereldcrisis ziet… Niemand anders ziet een wereldcrisis.

  Wat een Paarse Gek ben je toch.


  Maak melding

 6. Parbo ziet buitenlandse inmenging…omdat Bouterse marsmannetjes en buitenlandse inmenging ziet..Kom met namen, foto’s, bewijzen Paarse Gek,


  Maak melding

 7. Neks van wereldcrisis!
  Bouta kba al moni en s roof a moni samen
  Met zijn roversbende en al de valura’s
  Op prive rek in buitenland gestort!
  Die gasten die hier v bouta opnemen
  Moeten zijn shit gaat eten!!!!!
  Die man is gewoon visieloos!!!!
  Moorden alleen daarin is ie goed!
  Time will tell bouta!
  Ongeschoolde rat!


  Maak melding

 8. Quote; ” De onrustige wisselkoers voor de dollar jaagt de kosten van levensonderhoud omhoog ”

  Nou, vandaag is de koers vastgesteld op SRD 5,79 voor 1 USD en SRD 6.607 voor 1 Euro !!!!

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 9. Krachten buiten Suriname zijn weer bezig met destabilisatie. We weten allemaal uit welke hoek deze lui komen. Op allerlei manieren proberen ze onze geliefde president achter slot en grendel te krijgen.
  Als dit gelukt is gaan ze achter onze bodemschatten aan. Helaas hebben de Fronters oogkleppen op. Wij zullen nooit kolonisatie accepteren.


  Maak melding

 10. Suriname is een prachtig land. doodzonde dat er tuig zoals Parbo woont..

  “Op allerlei manieren proberen ze onze geliefde president achter slot en grendel te krijgen”

  CV van Bouterse: couppleger, verkrachter van grondwet en mensenrechten, drugscrimineel, moordenaar , vader van 2 veroordeelde zware criminelen, plunderaar etc.


  Maak melding

 11. Hatsjeeee Djoeka joe habie letieeeeeeeeeeeeeeeeeee

  Henk Molenaar toen er wereldcrisis in Europa was, vierden de Surinamers feest. niets te merken. ik moest mijn euro steeds omkeren voor ik het gebruikte. Veel plezier met jullie wereldcrisis Suriname Parbo. Jullie wilden toch nog 5 Parbo successssssssssssssssssss. mag ook 6 van mij. Ik zou je adviseren Parbo, ga recente artikelen lezen en schreeuw niet zomaar wat. Wat is je achtergrond. Je solliciteert zeker naar een job voor adviseur van die paarse rioolrat.whooiii

  De leraren mogen van mij staken het werd tijd. Alle idioten worden aangenomen voor ADVISEURS om de ballen van de paarse bandiet te bekijken, nu wordt het tijd voor de salarissen van de leerkrachten. dikke punt> succes!!!


  Maak melding

 12. @Parbo

  De mensen die jij fronters noemt hebben dit drama al jaren geleden voorspelt. Niet omdat ze het leuk vinden want hun eigen SRD’s zijn ook niets meer waard.

  Begrijpt u niet dat als je willens en wetens anti en tegen bent je zelf ook de pineut wordt.

  Gegeven is dat de Schuld van Suriname in 5 dagen met SRD 304.000.000 is toegenomen zonder dat men er iets voor terug gekregen heeft.

  De extra leen ruimte is op voor dat de inkt onder het IMF decreet droog is.

  Baas doet ingewikkeld en gooit alles in de war. De DNA vergadert niet omdat onderbaas Simons door hem ontboden is. De omgekeerde wereld namelijk als het parlement roept verschijnt de president en gaat hij niet eerst een persconferentie geven.

  best Parbo de president is geheel de weg kwijt en heeft luiers nodig


  Maak melding

 13. Parbo, wat heeft het volk hem vergeven? Ik ben deel van het volk, maar ik ben me er niet bewust van dat ik hem.iets vergeven heb. Wil je daarom voor mij op een rijtje zetten wat ik hem.vergeven heb?

  De geplande persconferentie van Bouterse is tot woensdag uitgesteld, hij heeft waarschijnlijk niets zinnigs te vertellen, hij heeft daarom zijn duur betaalde bisschop de opdracht gegeven om tot woensdag dag en nacht te bidden, zodat hij van hogerhand ingefluisterd krijgt wat te vertellen aan het volk a.s. woensdag.


  Maak melding

 14. Speciaal voor Parbo:

  PARAMARIBO – De vijfde valutaveiling van de Centrale Bank van Suriname is geëindigd in een forse stijging van de dollarkoers. De koers is van 5,42 naar afgerond 5,80. De eurokoers is licht gestegen van 6,1 naar 6,6. Hiervan maakt de Centrale Bank dinsdag melding op haar website.

  Op naar 1: 10…..


  Maak melding

 15. Welke wereld crisis. En wat heeft dat te maken met het leeg roven van 1 miljard dollar.

  Wacht maar de maatregelen van IMF af

  Devaluatie minimaal 1 op 10
  15000 ambtenaren er uit
  Verlaging pensioenen
  Verkoop SLM
  Verkoop Telesur aan Huawai

  Geen Noordzee te zien, behalve in je frustraties en incompetentie.

  Geef gewoon toe dat je bent opgelicht. Fouten maken mag, maar struisvogel spelen en vingerwijzing geven feiloos je intelligentie aan.


  Maak melding

 16. @ parbo.
  zo te zien, wil je bouta helpen, of heb jij zelf baat bij deze regering.
  maar als mens wil je een stuk vooruitgang zien.
  van niet alleen jezelf maar het gehel land.

  Ons geld is al aan het ontwaarden vanaf oktober. dat is al 7 maanden.
  iemand die geen cent overhield in voor oktober hoe doet die nu.

  Weten jullie wat in suriname gebeurt.
  kinderen worden aangezet tot prostitutie. verkrachtingen. KOmt dat zoveel voor in andere landen als suriname. Of is het nu toegenomen.

  Sorry, maar als ik me kinderen op zwemles breng, en totaal kost het me voor 2 kinderen bij Parina, maandelijks 70 srd aan PArina en 160 Srd aan de badmeester, dan voel ik het al. MAar kan niet zien dat een moeder staat te huiel als ze aande badmeester zegt dat ze haar dochter niet meer zal kunnen brengen. terwijl het een vrouw is die werkt.
  wat betekend dat voor de moeder en het KInd dan.

  Iedereen die paars is, zeg nu hoe we verder moeten. Zeg niet dat mensen je paarse president weg willen, want als hi het geod deed, zou het niet zo zijn.
  En hij heeft toch weer de kans gehad.
  wat heeft hij ervan gemaakt?


  Maak melding

 17. Poetin, op dit moment wordt Suriname ingehaald door de crises. De komende jaren zullen we met minder genoegen moeten nemen. Wij zullen op eigenkracht
  deze crises moeten overwinnen. Nederland gaat ons niet helpen. Laten we kijken wat we wel kunnen en niet teveel naar de dingen die verkeerd gaan.


  Maak melding

 18. Suriname in de Paarse Uitverkoop: Het houdt maar niet op:

  ASP – De voorzitter van het stichtingsbestuur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) John Goedschalk, wil de gebouwen van de RGD verpanden voor een bedrag van minimaal SRD 10 miljoen. Toen de ex-directeur, Maaltie Sardjoe, weigerde haar handtekening te plaatsen voor goedkeuring werd zij door het bestuur voorgedragen om ontheven te worden. Dit blijkt uit stukken waarop ASP de hand heeft weten te leggen.

  In een brief sommeert Goedschalk de toenmalige directeur om een lening bij de lokale banken, bij voorkeur de DSB Bank aan te gaan voor een bedrag van minimaal SRD 10 miljoen. ‘De overeenkomst zal als volgt moeten inhouden: Aan de RGD een krediet te verstrekken van minimaal SRD 10 miljoen. De vorm van kredietverstrekking is een rekening-courant faciliteit. In ruil daarvoor zal de RGD als dekking het volgende geven: contante middelen, eventuele uitstaande recu’s en eventuele taxatierapporten van RGD gebouwen’, aldus vermeld in de brief.

  Tot slot eist Goedschalk in een schrijven dat de overeenkomst zo veel als mogelijk neutraal wordt aangegaan, met dien verstande dat de kredietrente overeenkomt met de beleggingsrente.

  De brief dateert van oktober. Vanaf oktober drong Goedschalk bij Sardjoe aan de brief te ondertekenen, zij weigerde dit echter. Goedschalk om een reactie gevraagd, zegt dat het gaat om een voorstel om een hypotheek te nemen. “Dat is toch normaal”?, reageert Goedschalk alsvolgt. Volgens hem heeft hij aan de leiding een voorstel gedaan, om zo uit de financiële problemen te komen. Door het uitblijven van de subsidies vanuit de regering, ziet hij geen andere oplossing dan een hypotheek te nemen, zodat de bedrijfsvoering kan worden gecontinueerd. Volgens de voorzitter van het stichtingsbestuur is er totaal niets aan de hand en weet de minister van Volksgezondheid Patrick Pengel wel hierover. “Het is maar een voorstel”, aldus Goedschalk in zijn reactie. In de brief zegt Goedschalk echter dat er reeds een besluit is genomen om de lening aan te gaan.

  Personeelsleden binnen de RGD zijn niet tevreden over de acties van het stichtingsbestuur en zijn bang dat de nieuwe leiding niet in staat zal zijn de RGD draaiende te houden, omdat er veel aan nepotisme wordt gedaan. Sinds het nieuwe stichtingsbestuur is aangetreden onder Bouterse I, hebben bestuursleden zichzelf gezegend met hoge salarissen en doen gunningen aan vrienden en familie. Het bestuur heeft steeds bemoeid met het beleid van de leiding, terwijl het zijn taak is om controle uit te oefenen op het beleid dat al wordt uitgestippeld vanuit het ministerie van Volksgezondheid.


  Maak melding

 19. Door elkaar hier te visies te verwijten heeft geen zin ..de jeugd daar zal Su het straks van moeten hebben of denken we zo door te kunnen gaan. Alles wat er nu plaats vind is te triest voor worden dat is een feit wat we met eigen ogen kunnen waarnemwn Net als de bodem van me oude sok. Wie staat op..gepaard met spandoek voorzien van je eigen mening…broeders en zusters hand in hand maak een vuist…blijven lullen helpt niet…laat jullie je tanden zien.. ti de tamara we stree morro fara…sleep well DDB


  Maak melding

 20. parbo heeft gelijk , er is een wereld crisis in suriname.
  a no mi , neks no fout , ik wens jullie slapeloze nachten , op de schoen, take your bundle and go.

  parbo beste vriend er is geen wereld crisis net zoals er geen boeboelaas is.
  probeer je paarse partij met betere argumenten te verdedigen want ze maken gehakt van je.

  ddb als pres is een probleem.
  somo als pres is een ramp.
  lonnie als pres ………dat is pas een wereld crisis.


  Maak melding

 21. De politieke vakbondsleider Valies probeert het weer. Aan het eind van zijn verlangde stakingsdag(en) zullen wij de balans opmaken. Ik zal er niet verbouwereerd om staan als zal blijken dat ook deze staking gedoemd is te mislukken.Valies denkt dat hij de begeerde loonsverhogingen wel van VHP en NPS zal krijgen.


  Maak melding

 22. Als VHP en NPS de leraren de gewenste loonsverhoging kunnen geven en de NDP niet, dan zouden de leraren toch gek zijn om DiDiBri te willen handhaven. Toen DiDiBri bereid was kinderbijslag en AOV te verhogen en Venetiaan dat niet wilde doen, stemde het volk massaal op hem. Nu blijkt dat zijn verhogingen niets voorstellen omdat ze minder kunnen kopen met dat wat Venetiaan verantwoord vond, mogen ze toch van mening veranderen en mogen ze de grote fout die ze gemaakt hebben toch herstellen? Of ben je als volk gedoemd om, totdat je omkomt van ellende, door te gaan met DiDiBri? Als DiDiBri zijn beloften aan het volk gedaan, door corruptie en incompetentie niet waar kan maken, dan mag hij naar de hel lopen.


  Maak melding

 23. De leerkrachten doen het erg slecht, want de Surinaamse jeugd kan niet meer normaal denken. Ze verdienen dan ook zeker geen loonsverhoging.


  Maak melding

 24. De leraren verdienen om 2 redenen geen loonsverhoging. Ten eerste omdat ze de jeugd niks hebben kunnen bijbrengen (de jeugd kiest massaal voor een couppleger en een van moord verdachte) en ten tweede omdat je dan de poppen aan het dansen krijgt, want dan wil iedereen wel loonsverhoging en er is gewoonweg geen geld. Hoe moeten die loonsverhogingen betaald worden?


  Maak melding

 25. Er is weliswaar geen wereldcrisis, maar wel minder economische activiteit in de wereld. Dit heeft geleid tot minder zeetransport en verlaging van de olieprijs, goudprijs enz. Dit heeft Suribame hard getroffen, naast natuurlijk het wanbeheer, corruptie en wanbeleid door de regering.
  Door het laatste is een moeilijke situatie precair geworden en moeilijker te managen geworden. Dus het ligt deels wel degelijk aan de regering en haar (wan)beleid.


  Maak melding

 26. @pakira

  de Goud prijzen zijn nog steeds aanzienlijk hoger dan onder Venetiaan en de Olie prijzen zijn al weer bijna op het gemiddelde niveau van 2015.

  De regering brulde ooit overmoedig dat men bij olie prijzen van $ 25 nog geen probemen zou hebben de prijs is al weer ruim $ 40 en de goud prijs bijna $ 1.250.

  Het vervellende is dat Bouterse rekende met de niet realistische pieken en nu met de dalen.
  Beide zijn fout voor het maken van plannen.


  Maak melding

 27. Bouta offa?
  Sa ey psa jongoe????
  Ie fok a kondre helemaal up boi!
  Na karma ey tek ie so???????
  Betre ie saka jere!
  Wantie a volk ey pina behoorlijk je begtijp
  Toch?????


  Maak melding

 28. @JoJo,

  Men was te optimistisch. Men dacht dat het geld nog jaren opdat niveau zou binnenstromen en derhalve had men plannen voor van alles, zoals een treinlijn, haven enz.

  Voor een kleine economie is zelfs een verlies van 1 miljoen $ een zeer groot verlies en heel moeilijk op te vangen. Het hakt er goed in. Daarom is het bijzonder belangrijk dat er niks verspild wordt en er geen greep in de kas wordt gedaan. Helaas is op beide fronten behoorlijk wat mis gegaan. Gebakken peren smaken niet zo erg, want het smelt weg en er blijft niks van over.


  Maak melding

 29. @Parbo “Nederland gaat ons niet helpen”. Nee, waarom zouden ze ook? Welk deel van het woord ‘Onafhankelijkheid’ begrijp je niet? Eerst maak je ze uit voor Noordzee Rovers en vervolgens klaag je dat ze niet willen helpen, echt treurig…


  Maak melding

 30. Waarom zou Nederland Bouterse moeten helpen? Hij beloofde Nederland toch ontwikkelingshulp te geven toen Nederland te lijden had onder de wereldcrisis, omdat hij dacht dat de vele US$’s en €€ die Suriname toen binnenhaalde vanwege de hoge olie- en goudprijs, zijn verdiensten waren? Als hij zo’n goede leider is als hij denkt dat hij is, dan moet hij op eigen kracht Suriname uit de problemen halen met zijn grote smoel.

  Ik woon zelf in Suriname, maar ik zou alle Surineds willen adviseren geen pakketten naar Suriname te sturen, Surinamers moeten het voor eens en voor altijd afleren om op beunhazen, idioten, schurken, halve analfabeten en criminelen te stemmen.


  Maak melding

 31. Ze moeten pakketten sturen met daarin een hengel, zaden voor tuinieren, en een jaar lang condooms.

  En pillen (allerfree) tegen werkallergie!!!!!!!!


  Maak melding

 32. Parbo

  Dat er onrust in de wereld is duidelijk. Dat dat door verkeerde keuzen erger wordt is ook duidelijk echter goede leiders zijn voorzichtig en plannen niet op eeuwige groei en de pieken van de markt maar op basis van zekerheden en gemiddelde en langjarige trends.

  Ondanks dat het 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014 ten opzichte van de periode 2005 -2010 met Suriname heel goed ging heeft de regering kans gezien ook in die periode te korten tot grote te korten te realiseren.
  De economie heeft men kunstmatig laten groeien in SRD’s terwijl de devaluaties niet te voorkomen waren.
  Het beleid van de NDP regeringen heeft er voor gezorgd dat er niet duurzaam in verdiencapaciteit geïnvesteerd is maar dat men consumptief is gaan besteden en het al grote Lanti personeel nog eens met 205 heeft laten groeien.

  Wat is er tastbaar van de regingen Bouterse op dit moment:

  Niet voltooide dijken,
  Geen vierbaans wegen,
  Geen flyovers,
  Geen Ethanol project,
  Geen Huizen,
  Geen Spoorweg,
  Geen Diepzee havens
  Geen Ziekenhuizen,
  Geen functionerende ziekte kosten verzekering,
  De AOV en KB verhogingen zijn verdampt door de inflatie,
  De Naschoolse opvang wordt nu reeds verzwegen,
  De schoolgelden moeten door de scholen opgebracht worden.

  Er is 1 veel te dure brug gebouwd zonder fatsoenlijke wegen er naar toe
  De criminaliteit giert de pan uit.
  De vrienden worden goed gefaciliteerd.
  Staatsolie is een ramp geworden.
  Suralco is weg zonder plan.
  Er zijn nooit investeerders gekomen terwijl ze volgens de regering in de rij stonden.

  Onder Venetiaan is de kapotte economie gegroeid van een BNP van $ 1.500.000.000 in 2000 naar $ 4.700.000.000 naar 2010.
  Onder Bouterse is dat BNP gisteren gedaald tot $ 3.000.000.000, zijn de schulden gisteren met de nieuwe koers gestegen met ongeveer SRD 300.000.000.
  De staatsschuld is nu ongeveer SRD 10.000.000.000 ongeveer 300% hoger dan onder Venetiaan, de Deviezen voorraad is verdampt terwijl de Olieprijzen gelijk zijn aan die in de periode Venetiaan en de de goudprijzen het dubbele.

  Wie heeft het over een crisis. De crisis zit in het hoofd van de regering en is een excuus argument voor FALEN en WANBELEID


  Maak melding

 33. Ondanks de zware economische crises waarmee NIegria wordt geconfronteerd leent China aan Nigeria 6 miljard US dollar voor het ontwikkelen van infrastructurele projecten. Het geld gaat geïnvesteerd worden in de wegenbouw, spoorwegen, waterwerken, electriciteits- en telefoon- en internetvoorzieningen.

  Een zeer grote Chinese bank leent ook aan de rijkste man van Afrika, de Negriaan Dangote ruim 2 miljard US dollar voor het opzetten van twee grote cementfabrieken in het land.

  SURINAAMSE REGERING PAK HIERMEE JE VOORDEEL.

  Suriname heeft behoefte aan industrie om de import te vervangen en om de export te vergroten.


  Maak melding

 34. @Poetinfan,

  Je kunt van alles willen produceren, maar dan moet je ook een exportmarkt vinden. Heb je dat niet, dan wordt het een moeilijke zaak. Er is heel wat protectionisme op de wereldmarkt, zeker in de ontwikkelde landen.
  De beste kans maak je wanneer je met een Westerse partner zaken doet, omdat zij wel die markt kunnen aanboren.


  Maak melding

 35. Pakira, ik denk dat in het Caribisch gebied genoeg markten te vinden zijn en je hebt inderdaad westerse experts nodig om de westerse markten te kunnen betreden. Het liefst moet je gebruik maken van westerse experts die al de contacten hebben om je product te promoten in het westen.


  Maak melding

 36. Koppig en eigenwijs als paarden of ezels zijn 99.9% van allen die onberechte misdadigers aanbidden die hen opnieuw onderdrukken. Geen woorden voor het oerdom paarse tuig aan aanhangers van deze corrupte regering olv van de grootste misdadiger die het land ooit heeft gehad. Het paarse tuig komt tot besef, we lusten baas niet meer.


  Maak melding

 37. Goed zo leerkrachten,eerder was het gelukt om dezelfde bouta te verslaan hetzelfde succes kan wederom behaald worden,Volhouden en de strijd doorzetten.,


  Maak melding

 38. Velen hebben gelijk.
  De crisis waarmee ons land heet Bouta crisis en geen wereld crisis.Wereld crisis is gewoon het zoveelste smoesje van de ndp.


  Maak melding

 39. De leraren zijn laf. Ze haddden moeten staken vlak voor de verkiezingen, toen de impact nog heel groot zou zijn geweest. Ze hebben zichzelf voor de gek gehouden door Bouterse opnieuw te geloven en opnieuw op de NDP te stemmen. Wanneer de geletterden zich zo hebben laten misleiden, wat moeten we de ongeletterden dan kwalijk nemen?
  Loonsverhoging is op dit moment not done, omdat er gewoonweg geen geld is. Waar moet de regering geld vandaan halen?
  Dus leraren, jullie hebben zelf jullie billen gebrand, ga nu op de blaren zitten voor zolang het duurt.


  Maak melding

 40. @Ray,

  Er is wel degelijk sprake van afname van de wereldhandel. Dat heeft ook impact op Suriname. Maar dat had kunnen worden opgevangen. Het is de corruptie en de onbekwaamheid geweest die de zware klap aan de Surinaamse economie heeft toegebracht.


  Maak melding

 41. @Parbo – Normaliter reageer ik niet op schrijf en grammaticale fouten, want ik vind dat het primair om de mening gaat en dit is geen forum voor hoogopgeleiden gezien de reacties hier. Uiteraard zijn er uitzonderingen.

  Maar dit gaat mij te ver hoor. Het woord “crisis” wordt dagelijks gebruikt, zelfs meerdere malen in de reacties gerelateerd aan dit artikel. Je leest het toch of niet? Toch blijf je als enige volharden in het schrijven van “crises”. Dat woord bestaat wel maar heeft een andere betekenis.

  Je moet toch gaan nadenken als jij de enige bent die het woord op deze manier schrijft? Godsamme man, je bent nooit te oud om te leren.

  Dit is het klassieke voorbeeld van volharden in stommiteiten, plaat voor je kop hebben en last hebben van tunnelvisie. Ook herkenbaar in jouw reacties!


  Maak melding

 42. JoJo,

  Je hebt jouw betoog fantastisch onderbouwd, maar er zijn maar weinig mensen, die dit verhaal voor waar aannemen.
  Je kunt nog zoveel redenen aanvoeren, maar het probleem is, dat die niet landen in ons land.
  Geloof mij, het is een zooitje in dit land op dit moment.
  De weinige acties, die door de regering worden genomen om de crisis te lijf te gaan, bv. de valutaveilingen, hebben een averechts effect.
  Het wachten is echt op het IMF.
  Deze regering is niet in staat de crisis het hoofd te bieden
  en plukt nu zelfs al geld bij private ondernemingen, zoals de verzekeringsmaatschappijen.
  Alleen het IMF kan de economie in ons land weer in goede banen leiden, maar dat wordt wel pinaren.
  De hele kliek in de regering en de Assemble zullen nog een rare sigaar roken.
  Dat is ook de reden, waarom het IMF nog steeds niet in beeld is, omdat de Surinaamse regering haar eisen denkt te kunnen stellen aan dit instituut.
  We zijn alleen niet in de positie om eisen te stellen.
  Het wordt over een tijdje pas echt pinaren.


  Maak melding

 43. Jojo wie wil je in de maling nemen? De worst die je ons wil voorhouden lust ik echt niet.VHP en NPS zullen echt geen huizen bouwen oog nieuwe wegen aanleggen.Ze hebben in het verleden genoeg kansen gehad en zij hebben niets gedaan.Deze regering heeft in elk geval getoond dat ze mensen een dak boven hun hoofd geven.


  Maak melding

 44. Biender,

  In Suriname is het gebruikelijk dat iedereen z’n eigen huis bouwt. De sjoeka’s hadden al een huis in het binnenland. Ze hebben zelf gekozen om huisloos te worden in de stad. Als de regering iets wil doen op dat gebied dan kan ze woningbouwverenigingen oprichten en de woningen eerlijk verhuren (dus wie het langst is ingeschreven komt het eerst in aanmerking). Waarom zou men een huis het eerst verhuren aan mensen die al een huis hebben in het binnenland? Degenen die echt nergens iets hebben moeten als eerste in aanmerking komen.
  Stel je nou voor dat alle mensen uit Saramacca, Nickerie, Commewijne, Marowijne enz. hun huizen verlaten, in de stad Paramaribo komen en illegaal gronden gaan bezetten en getto’s gaan vormen. Denk je dat de regering hen zou helpen? Ik denk het niet.


  Maak melding

 45. @Biender

  Ik houd helemaal geen worst voor en neem niemand in de maling

  een paar voorbeelden:
  Wie heeft de oost west verbinding geasfalteerd,
  Wie heeft de weg naar Brokopondo geasfalteerd.
  Wie heeft de weg naar Atjoni geasfalteerd.
  Wie heeft de dijken gecontracteerd en het geld opzij gezet.
  Wie heeft de Wijdenbosch bruggen incl. corruptie afbetaald.
  Wie heeft de raffinaderij renovatie en uitbreiding goed voor bereid en wie heeft het verstiert.
  Wie heeft de brug over de Saramacca door steek gepland en gecontracteerd en wie heeft het verstiert.
  Wie heeft het door de IDB geprezen Low Income Shelter programma opgezet.
  Wie heeft IAMgold en Surgold opgang gebracht als gestructureerde ondernemingen.

  Wie heeft de economie van kapot hersteld van $ 1.500.000.000/jaar naar $ 4.700.000.000/ jaar en waar staat de economie nu na 110% inflatie.of onder tussen meer.

  Wie blijft het volk de antwoorden schuldig en kan slechts op lezen van een teleprompter.
  Welke President ontloopt de discussie in de DNA en regeert per persconferentie.

  Onder wie zijn de schappen in de winkels weer vol geraakt en onder wie raken ze a la Venezuela en Cuba weer leeg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.