Trafassi-man Edgar ‘Bugru’ Burgos trots op Kenny B

8

Trafassi-man Edgar ‘Bugru’ Burgos is bijzonder trots op zanger Kenny B. Dat vertelt hij in een exclusief interview met Paramaribo Entertainment Newz Network(P.E.N.N). “Kenny B. heeft de belangstelling in Nederland voor Suriname, Surinamers en Surinaamse muziek weer aangewakkerd. Zoals ik dat in de jaren 80 heb gedaan. Maar toen was er nog geen internet, laatstaan FB, insta of YouTube. I love it. I love Kenny B”, zegt Bugru.

“Ik voel mij vereerd om ook een paar schepjes asfalt op zijn weg te hebben gelegd! Niet te vergeten Damaru, Typhoon en al de jonge rappers die via een omweg toch weer Suriname en Nederland bij elkaar brengen”, voegt hij eraan toe. Over zijn samenwerking met het platenlabel Top Notch zei hij het volgende : “Ja. Al 3 jaar, maar ik mag mijn eigen dingen blijven doen. Dus ik heb de vrijheid in wat ik doe. Het hoofddoel is om de ‘oude’ Surinaamse muziek en artiesten, met hits tot het jaar 2000, weer op te poetsen.” Beide artiesten staan onder contract bij het platenlabel.

Dit jaar en wel op 11 september bestaat de dance -en showband Trafassi precies 35 jaar. Dit heugelijk feit zal volgens Boegroe niet zomaar voorbij gaan. “Ik ga vieren dat wij een van de langst opererende bands zijn op top niveau en dat ik ook 50 jaar in het vak zit”. Trafassi heeft een voorstel van Top Notch gekregen om een nieuwe CD bij hun uit te brengen.

Trafassi-man Edgar ‘Bugru’ Burgos is op zaterdag 7 mei 2016 te zien op de Carifesta Caribbean party Xl in Zoetermeer. Kenny B staat komend weekend, zaterdag 16 april, in de Maassilo op de Borgoe meets Parbo party.

Bekijk ook:

8 REACTIES

 1. Ja zo,n lievertje is die bugru ook niet hoor gezien wat hy met de oude garde heeft uitgevreten.
  En het zal bugru niet zyn om nog ff te zeggen dat hy wat schepjes asfalt op Kenny weg heeft gezet,zeg maar gesmeten.
  Waarvan akte


  Maak melding

 2. Typisch Bugru zoals “IK” dat in de jaren 80 heb gedaan. Dat moet natuurlijk de legendarische band Trafassi zijn met alle bandleden, die trouwens niet hij maar de toenmalige gitarist heeft opgericht. Het feit dat 4 bandleden een band hebben verlaten zegt genoeg. Hij is een goede entertainer, maar zal zeker niet in staat zijn om het succes van toen te evenaren of een volledige CD met nieuwe nummers uit te kunnen brengen. Hij teert nog steeds op de wasmachine dat ook weer een bestaand nummer was. Een wasmachine zonder motor doet Tjoegloep!


  Maak melding

 3. Als fan van het 1e uur mis ik die goede oude tijden wel hoor. Uilenstede, Marcanti en the Sound dat waren me toch leuke feesten. Nooit meer een band gehoord die met 5 man zo muziek konden maken. Helaas is nadat de bandleden eruit zijn gestapt de typische “Trafassi sound” ook verdwenen. Als echte fan zou ik een reunie met de oude bandleden wel willen na 35 jaar. Maar wat ik hierboven allemaal lees en wat ik gehoord en gelezen heb zal dat helaas niet gebeuren. Jammer van deze egotripper die overal zijn neus steekt als Surinaamse muziek expert. Vraag maar aan Ronald Snijders de enige echte afgestudeerde Surinaamse muzikant.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.