Seedorf reageert op aantijgingen in ‘Panama Papers’

59
Oranje neemt officieel afscheid van Seedorf op 28 maart

Vanochtend berichtten de dagbladen Trouw en het FD dat honderden Nederlanders worden genoemd in ‘de Panama Papers’ een onderzoek naar mensen met veel geld die een aanzienlijk deel daarvan hebben weggesluisd naar belastingparadijzen via het Panamese juridische adviesbureau Mossack Fonseca. Volgens journalisten van Trouw en het FD, die samen met buitenlandse collega’s onderzoek naar de zaak doen, zijn onder hen ook bekende Nederlanders als oud-voetballer Clarence Seedorf.

Seedorf is naar eigen zeggen niet betrokken bij illegale praktijken die worden genoemd in de Panama Papers. Seedorfs woordvoerster heeft dat vandaag laten weten aan de NOS. Volgens Seedorf is sprake van onverantwoorde journalistiek. “Het artikel lijkt iets te insinueren dat er niet is. Seedorf heeft zijn eigen geld geïnvesteerd in het team en heeft er zelfs geld op verloren. Van enige illegale deals of contracten is Seedorf niet op de hoogte”, aldus zijn woordvoerster.

In het artikel van Trouw van vanochtend wordt geschreven over een sponsorcontract dat hij sloot voor een motorraceteam dat hij in 2003 oprichtte. De sponsor was de Italiaanse juwelier Morellato. De deal leverde het team van Seedorf 640.000 euro op, schrijft de krant. Het contract werd daarna een aantal malen verkocht via een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden en uiteindelijk werd het drie miljoen euro waard. Trouw schrijft dat onduidelijk is of het verschil, 2,4 miljoen euro, naar Seedorf ging of naar twee compagnons van hem. Ook weet de krant niet of Seedorf wist van de constructie.

In de krant staat vanochtend dat Seedorf “ondanks herhaalde verzoeken” onbereikbaar was voor commentaar. Seedorf spreekt dat tegen. “Het lijkt erop dat iemand een verhaal heeft willen maken, want we zijn maar één keer benaderd en hebben geantwoord, in tegenstelling tot wat vermeld staat in het artikel”, aldus Seedorfs woordvoerster tegen de NOS.(Bron: NOS)

Bekijk ook:

59 REACTIES

 1. Nu komen de namen naar buiten.!
  En het komt van Panama.
  Wij moeten het geloven van Dino en Panama was geen leugen Die is nu te vinden in Alcatraz,van land verwisseld voor een aantal jaren.,liefst 16.
  Nu nog wachten op de namen van pappie en partners in crime.


  Maak melding

 2. Paul:
  Ook “idolen” kunnen ten prooi vallen aan hun hebzucht. De bekendmakingen zijn gekomen na een lang en terdege onderzoek naar wij aan mogen nemen. Aangezien het gaat om mensen met héél véél geld, en dus voldoende liquide middelen om te procederen, zullen de onderzoeksjournalisten niet zomaar iets roepen!


  Maak melding

 3. Het valt op dat ze allemaal ontkennen, netals Messie, Poetin en die president van Ysland en Oekraïne, straks zal blijken dat het toch wel op waarheid berust.


  Maak melding

 4. Waarom staat een foto van Seedorf op telegraaf online, terwijl multinationals uit Nederland ook belasting paradijs heeft opgezocht en gebleven.

  Van Seedorf is niet officieel bewezen, het is bedoeld om hem in kwaad daglicht te stellen. Hypocrise noem ik dat.


  Maak melding

 5. @Astaman

  Er is niets bewezen. Dat kun je ook lezen in het originele artikel in Trouw. Het staat erbij. Zijn naam duikt alleen op in verband met een sponsorcontract en dat is verdacht. Meer is het niet. Letterlijk citaat uit Trouw:
  “Is Clarence Seedorf het slachtoffer van de broers Dick en Iwan Postel, die veel geld verdienen aan het doorverkopen van zijn rechten? Of deelt de oud-voetballer in het geld dat weggezet wordt in een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden?”

  Stemmingmakerij dus!


  Maak melding

 6. belasting ontduiken is strafbaar .
  belasting ontwijken is niet strafbaar.
  voorlopig word Clarence nergens van beschuldigd of verdacht .
  zijn naam is opgedoken samen met die van meer dan 100 andere Nederlanders.
  laten we afwachten of er feiten en omstandigheden aan het licht komen die wat meer licht op de zaak werpen voordat we Clarence aan de schandpaal nagelen.


  Maak melding

 7. Paul:
  Lees mijn posting goed, dus ook de nuances!

  Trouw schrijft dat onduidelijk is of het verschil, 2,4 miljoen euro, naar Seedorf ging of naar twee compagnons van hem. Ook weet de krant niet of Seedorf wist van de constructie.
  In Trouw staat vanochtend dat Seedorf “ondanks herhaalde verzoeken” onbereikbaar was voor commentaar. Seedorf spreekt dat tegen.
  Is dit stemmingmakerij? Of reageren vanuit je emotie!

  Hans:
  Dat is ontegenzeggelijk.

  time will tell!


  Maak melding

 8. Van al die Nederlanders op die lijst kiezen ze Seedorf uit. Wat een misbaksels. Het is waarschijnlijker dat Cruijf, Van Basten, Koeman, Van Hanegem op die lijst staan, maar ze kiezen een donkere Nederlander uit. Zegt veel over deze 2 kranten.
  Over die Bolle Willem zullen ze natuurlijk met geen woord reppen. Wat die allemaal aan constructies heeft bedacht voor zichzelf en z’n 3 minkukels Amalia, Azalia en Ahalia, dat zal nooit door deze kranten belicht worden. Ze worden dan ook goed betaald ervoor, denk ik.


  Maak melding

 9. @astaman,

  Kun jij dan verklaren waarom ze met een kleine vis als Seedorf openen terwijl er duizenden blanke Nederlanders op die Nederlandse lijst staan, hele grote vissen, hele grote bedrijven ook? Ik denk dat dit wel degelijk iets zegt over de redacties bij deze 2 kranten en ook iets over jou.


  Maak melding

 10. Jesse, laat je frustraties maar de vrije loop hoor, maar jij bent het die het kleurverschil er bij haalt, en de rest van de namen zijn aannames van jou, dat zegt bij elkaar genoeg over jou, hebt trouwens geluk dat je hier vrij anoniem kunt posten, anders zou je nog een flinke douw kunnen krijgen voor belediging van het koningshuis, tenzij je natuurlijk veilig in Suriname woont, maar je bent wel een flinke kerel hoor, held


  Maak melding

 11. Hallo aan allen die om Seedorf huilen,dit zijn maar ekele namen ,de lijst is vrij lang . met elke dag die verstrijken zullen namen vrij gegeven worden.
  Men wilde he eerst niet geloven van dino en panama en toen moest men het geloven een andere keuze was er niet.En wie zegt dat een zwarte nederlander een heilige is?!


  Maak melding

 12. @Hans,

  Gisteren heeft die vriend van Rutte, die programmamaker over etikettes, Jort Kelder, nog in ‘Pauw’ gezegd dat de koning waarschijnlijk wel 2 tot 4 tussenpersonen gebruikt om z’n geld via constructies weg te zetten in belastingparadijzen en daarom zijn naam niet achterhaald zal kunnen worden. Duizenden Nederlandse miljonairs doen dat. Hoeveel zwarte millionairs zijn er denk je? Des te vreemd daarom dat ze het eerst komen met de naam van een donkergekleurde. Eerst natuurlijk de aandacht vestigen op een hele kleine vis opdat de grote zware vissen buiten schot kunnen blijven. En waarom denk je dat mensen als Van Basten, Cruijff, Van Hanegem, Koeman, Sneijder, Van der Vaart, Bolle Willem, Boze Bea, Jort Kelder vies zouden zijn van belastingconsulenten? Wake up man! Er bestaat al lang geen onafhankelijke nieuwsvoorziening meer!!


  Maak melding

 13. Het ligt bovendien aan Seedorf om te bewijzen dat hij onschuldig is.Hij kan geen amnestie vragen en ook niet om vergiffenis om zijn schuld te bedoezelen,Wel Nederland en Panama die is geen Suriname waar je elke dag een artikel in de grondwet kan bijdoen en schrapen zoals je het goed uitkomt.
  Jammer voor je hoor Seedorf,je woont in Nederland en je moet je onschuld proberen te bewijzen.Reken niet op amnestie of vergiffenis.


  Maak melding

 14. @Hans,

  Mijn reactie zit in de goedkeuringsbox, daarom maar in het kort: gisteren in het programma Pauw verklaarde Jort Kelder hetzelfde als wat ik zei.


  Maak melding

 15. @Hans,

  Er zijn maar heel weinig donkere millionairs in NL. De rest zijn allemaal blanken. Koning is zelfs miljardair. Wat denk jij dan? Dat al deze mensen hun geld zomaar van zich laten afsnoepen? Alles draait om geld, meneertje.


  Maak melding

 16. Honderden Nederlanders staan vermeld.
  Waarom Seedorf eruit pikken, en er een negeatieve draai aan geven.
  Nederland discrimineert niet?


  Maak melding

 17. @Pietje Puk

  Nee, Seedorf is er niet uitgelicht omdat hij een kleurtje heeft. Hij is domweg bij alle lagen van de Nederlandse bevolking bekend. De anderen op de lijst niet. Om daar gelijk weer discriminatie van te maken is een beetje vermoeiend.


  Maak melding

 18. @Paul,

  Volgens mij is Van Basten geliefder dan Seedorf. Ben je vergeten dat Gullit, Rijkaard en Van Basten al eens onderzocht zijn voor het ontduiken van belasting?


  Maak melding

 19. Ray,

  Maar de redactie van die krant bepaalt zelf welke namen ze publiceren. Laat ze nou net een kleine vis nemen ipv de hele grote vette vissen, zoals eerder in een reactie is gezegd. Dus pure opzet, lijkt mij.


  Maak melding

 20. @Ronald

  Dan moet van Basten wel op de lijst staan. Mossack Fonseca is namelijk niet het enige bedrijf wat deze constructies verkoopt. Wel 1 van de grootste.


  Maak melding

 21. Ik weet natuurlijk, net als iedereen hier, of Seedorf iets uitgrvreten heeft dat niet door de beugel kan. Ik weet wel dat er naast Seedorf nog 199 Nederlanders verdacht worden, maar dat alleen Seedorf, met zijn ’typisch’ Nederlands uiterlijk, met naam en foto genoemd wordt in de Nederlandse media, die normaliter verdachten van criminele activiteiten alleen met initialen aanduiden en bij een foto de ogen met een balkje bedekken. Seedorf is dus bij voorbaat schuldig bevonden en zelfs al veroordeeld. Ik hoop echt dat Seedorf valselijk beschuldigd is en dat hij er een forse schadevergoeding aan overhoudt.


  Maak melding

 22. Paul,

  Die zaakwaarnemers van die voetballers kennen wel de bedrijven die voor die constructies zorgen. Die van Van Basten zal het zeker ook kennen. Alleen is het inderdaad de vraag of hij gebruik heeft gemaakt van Fnseca of van een ander bedrijf. Maar ik ben voor 100% zeker dat er gebruik van gemaakt is, omdat het gebruikelijk is in die wereld. Straks komt ook Davids aan bod en Kluivert enz.


  Maak melding

 23. @Ronald

  Ik weet dat ook zeker. Maar als ze niet op deze lijst staan kun je het ook niet in de krant zetten. Helaas stond Seedorf er wel op.


  Maak melding

 24. It’s a Game. Wanneer je een keer veel doekoe hebt waar je hard voor gewerkt hebt en de fiscus zijn deel eist zullen de moreel ridders anders piepen als ze weten hoeveel je moet afdragen aan de staat. En het houd nooit op. Wanneer je nooit veel doekoe gehad hebt kan je niet oordelen.De Slimme jongens in Amsterdam-zuid helpen je wel tegen betaling om zo weinig mogelijk te betalen…


  Maak melding

 25. In de haast om een primeur hebben deze 2 kranten zich van hun lelijkste kant laten zien. Ze hadden beter kunnen wachten op de toegestuurde files van een echt grote vis, dan had het meer impact gehad. Van voetballers is nl al lang bekend dat de zaakwaarnemers allerlei constructiebedrijven benaderen.
  Een bekende politicus, zakenman, de kerk of een groot Nederlands bedrijf of lid van blauw bloed, daar hadden ze mee moeten openen, niet met Seedorf. Erg kortzichtig van die kranten, vind ik. Maar ja, commercie gaat boven maatschappelijk belang.


  Maak melding

 26. Banabikie,

  Mee eens. Je krijgt brutoloon, betaalt daar belastingen over, houdt dan nettoloon over en vervolgens wordt dit nettoloon weer enkele malen belast. Het slaat nergens op. Begrijpelijk dus dat mensen denken: ik heb al belasting betaald over mijn brutoloon en nu moet ik opnieuw x% betalen, daar heb ik geen zin in.


  Maak melding

 27. @Jesse,je heb gelijk,het riekt naar subtiele racisme,van al die honderden nederlandse bedrijven en miljarnairs kiezen ze C.Seedorf als boegbeeld van Nederland,want opgeblazen negatief nieuws via de media, van zwarte BNNers verkoop natuurlijk altijd beter.klinkt heel vreemd,maar zeer bekend.


  Maak melding

 28. In navolging van de motie van wantrouwen is de premier van IJsland opgestapt! Daar waar iedereen zijn gal uitspuugt als het gaat om corruptie, witwassen enzovoort vraagt niemand zich af wat er zou kunnen kloppen van het feit dat € 640.000 binnen een week meer dan € 3.000.000 waard is! Ik zou dan waarschijnlijk ook even niet reageren op verzoeken tot uitleg! Jammer dat de Falasha’s en De Jesse’s etc. klaarblijkelijk alleen maar ageren op de kleur en niet op de inhoud.


  Maak melding

 29. @Falasha

  Goed. Gaan we het nog maar een keer uitleggen. Hier is het lijstje van de gepubliceerde Nederlanders.

  Familie Van der Vorm
  Rathan Chadha
  Joop van Oosterom
  Clarence Seedorf
  Bernard Stuivinga
  Bram van der Kolk
  John Bredenkamp
  Robert van de R.
  Toine Manders

  Nu gaan we een quiz doen. Wie uit dit rijtje is bekend bij de volledige Nederlandse bevolking? En wie zet je om die reden met foto en al bij het artikel?

  Is het nu misschien duidelijk dat het racisme roepen totale onzin is?


  Maak melding

 30. Dit is naar mijn mening nog maar het topje van de ijsberg.
  Het is net als met doping: het nieuws begint relatief klein en wordt vervolgens een enorme sneeuwbal.
  Binnenkort zullen veel meer mensen met naam en toenaam in de kranten worden genoemd.
  Het balletje is nu aan het rollen gebracht en hebzucht laat zich niet hinderen door ras, kleur of levensovertuiging.
  Dit nieuws heeft niets met subtiel racisme te maken, maar alles met vrije nieuwsgaring.


  Maak melding

 31. @ Domme Jesse.

  Wat ga jij doen als blijkt dat ook Bouterse, Abrahams, Alibux en nog meer rovers en dieven ook op de lijst staan? Ik weet het al: Je pakt je paarse vlag, rent naar buiten en schreeuwt: hoi hoi, we staan op een lijst!


  Maak melding

 32. Het huis van oranje zal nooit hetzelfde als Seedorf en de minder bekende figuren op de lijst meemaken, zij hoeven niet moeilijk te doen; voor oranje is Nederland op zich al een belastingparadijs en als bonus worden ze door het Nederlandse volk op handen gedragen en nooit als verdachten van belastingontduiking aangemerkt in de media.


  Maak melding

 33. @ Henkes,

  Op zich klopt het wat je zegt. Eén verschil: Nederland is een belastinparadijs voor BUITENLANDSE bedrijven, en daar hoort het koningshuis niet bij. Het sterft in Nederland van de zg. postbusbedrijven, die zodoende profiteren van het milde belastingklimaat in Nederland. Het koningshuis heeft een staatsinkomen waarover normaal belasting betaald wordt (of wordt ingehouden). Zelfs hun eigen huishouding moeten ze zelf bekostigen. Als je de moeite neemt om even op internet te kijken welke namen er op de 110 miljoen tellende documenten voorkomen, dan zijn dat hoofdzakelijk koninkjes en presidentjes uit de Golfstaten.


  Maak melding

 34. Forummers, Odi odi.

  @Cochise!
  Je hebt in deze gelijk hoor.

  @Paul!
  Dat is heel simpel hoor.
  Je kan de genoemde namen ook raadplegen via Google.
  Google naar Afbeeldingen op b.v. Rathan Chadha of Toine Manders.

  En dan zijn ze volledig in beeld zonder (balk) voor hun gezicht.

  Ik heb een vraag n.a.v. de Panama Papers.
  Als je reeds jaren niet meer woonachtig bent in Nederland en ook uitgeschreven uit het GBA., moet je nog belasting afdragen in Nederland?

  Oxfam hekelt Nederlandse rol in Panamaroute

  4 APRIL 2016 – BRON: HET PAROOL.NL
  Lees het volledig artikel verder via (het parool.nl)

  Oxfam hekelt Nederlandse rol in Panamaroute
  De gegevens die onderzoeksjournalisten boven tafel hebben gekregen over belastingontwijking via Panama tonen hoe ‘multimiljonairs Nederland kunnen gebruiken als belastingparadijs’.

  Dat stelt ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib in een reactie op de zogeheten Panama Papers.


  Maak melding

 35. Even ter verduidelijking, vooral voor Ray. Panama heeft hier in feite niets mee te maken, behalve dat het bedrijf Fonseca daar gevestigd is. De papieren zijn uitgelekt naar de Süddeutsche Zeitung, die zowel de Nederlandse dagbladen Trouw en het FD deelgenoot hebben gemaakt omdat zij ook lid zijn van een internationaal ONDERZOEKSJOURNALISTEN-forum, die dit lek natuurlijk ondersteboven keren. Ik schrijf het woord onderzoeksjournalisten expres kapitaal omdat die in Suriname niet te vinden zijn. Dus de schuld kun je niet leggen bij Trouw of FD., zij doen gewoon hun werk zoals het hoort. De IJslandse premier is al opgestapt. Dat de naam Seedorf naar boven is gekomen wil dus zeggen dat zijn naam op een of meer lijsten is voorgekomen. Nou, en? Zoals @ Basmatie al meldde: Belastingontduiking is strafbaar, belastingontwijking niet. Zolang daarover nog een bewijzen zijn, is er niets aan de hand.


  Maak melding

 36. En nog een kleine aanvulling op bovengenoemd artikel.

  Oxfam hekelt Nederlandse rol in Panamaroute.

  De gegevens die onderzoeksjournalisten boven tafel hebben gekregen over belastingontwijking via Panama tonen hoe ‘multimiljonairs Nederland kunnen gebruiken als belastingparadijs’.

  Dat stelt ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib in een reactie op de zogeheten Panama Papers.

  “Buitenlandse bedrijfseigenaren kunnen zich namelijk verbergen achter Nederlandse vennootschappen om buiten het zicht te blijven van hun eigen belastingdiensten,” aldus Oxfam-belastingexpert Francis Weyzig.

  “Verder speelt Nederland een kwalijke rol bij het doorsluizen van geld.
  Door een speciale constructie via Nederland te gebruiken, kunnen aandeelhouders ook belasting ontwijken in sommige landen waarmee Nederland geen belastingverdrag heeft.

  Ontwikkelingslanden lopen daardoor ieder jaar miljarden aan belastinginkomsten mis.” W.o. Suriname

  Panama Papers is een samenwerkingsverband van ruim honderd internationale media, die de uitgelekte administratie van de Panamese financiële dienstverlener Mossack Fonseca onderzoeken.

  In Nederland werken Het Financieele Dagblad en Trouw mee. Zij gaven aan in de komende dagen meer te publiceren ‘over de rol van Nederland in de vaak complexe offshore-netwerken’.

  Onderzoek van Belastingdiensten
  Meerdere landen zijn onderzoeken begonnen vanwege de onthullingen.
  Zo maakten de autoriteiten in Australië, België en Nieuw-Zeeland bekend te kijken naar de gegevens.

  De Australische belastingdienst liet weten meer dan achthonderd klanten van het bedrijf te onderzoeken vanwege mogelijke belastingontduiking.
  “De boodschap is duidelijk: belastingbetalers kunnen er niet op rekenen dat dit soort geheime regelingen ook geheim blijven,” waarschuwde de dienst.

  Ook de Belgische autoriteiten hebben belangstelling voor de onthullingen.
  Minister Johan Van Overtveldt (Financiën) maakte bekend dat hij de Bijzondere Belastinginspectie heeft gevraagd de gegevens te onderzoeken.
  Zeker 732 Belgen zouden via Mossack Fonseca bedrijven hebben opgericht in elf verschillende belastingparadijzen.
  “In een eerste fase dient de identiteit van de betrokken personen of bedrijven achterhaald te worden,” aldus een woordvoerder van de minister.

  Belastingbetalers kunnen er niet op rekenen dat dit soort geheime regelingen ook geheim blijven
  Aldus de Australische belastingdienst

  De fiscus in Nieuw-Zeeland is op zoek naar informatie over burgers die regelingen hebben getroffen via het Panamese bedrijf.
  Burgers die belastingregels hebben overtreden, worden opgeroepen zichzelf aan te geven.

  De Panamese regering heeft al laten weten mee te werken aan juridische procedures die voortkomen uit het onderzoek.

  EN GAAT DE DIRECTEUR DER BELASTINGEN CORNELIS VAN DIJK, NAMENS MINISTER BOEFDRAAD OOK EEN NADER ONDERZOEK INSTELLEN IN DEZE?


  Maak melding

 37. Kan ik met mijn uitkering ook belasting ontduiken of ontwijken?
  Is er een eiland (liever geen land) in het Caraibisch gebied, waar ik kan duiken naar koraalriffen en gekleurde vissen kijken met opschrift Euro of dollars?


  Maak melding

 38. Seedorf is met zijn motorrace team geweldig bij de neus genomen door een sportmarketing meneer die via deze route een paar miljoen aan Seedorf verdiend heeft.

  Listige deals rond om het reclame budget van een Italiaanse sieraden onderneming die zijn raceteam Sponsorde voor Euro 640.000 maar via een paar hollandse broers euro 3.000.000 daarvoor betaalde zonder dan Seedorf daar iets van wist of gezien heeft.

  Het verschil is op via Nederland, Maagdeneilanden en Panama van de aardbodem verdwenen.


  Maak melding

 39. Die Nederlanders haten Seedorf en daarom gebruiken ze zulke methode om hem te pakken.Ze zijn jaloers op Seedorf omdat ze geen van allen zo gepresteerd hebben want hij is de enige Nederlanders die met 4 verschillende clubs die champioens liga
  heeft gewonnen.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 40. Paul, ik ben het vaak niet met je eens, maar duidelijker kun je het in dit geval niet maken, ook niet aan hun die graag de racisme troefkaart uit willen spelen, thnx


  Maak melding

 41. Hoewel het niet helemaal netjes is tegenover de trouwe belastingbetaler met niet al te veel geld, is het wel veelal legaal.
  Eind vorige eeuw vervulde Cyprus de functie van belastingparadijs. Hier werden oa de inkomsten van grote europese bedrijven naar toe gesluisd die ze in afrika hadden verdiend.
  Dergelijke belastingparadijzen worden gecreëerd en in stand gehouden om internationale zaken op gang te brengen / in stand te houden.
  Omdat in Cyprus veel van dergelijk geld was gestald kwam de bankencrisis daar relatief hard aan.

  Kortom: dergelijke belastingparadijzen hebben een nadeel en het voelt oneerlijk, maar we hebben ze ook nodig om de wereldeconomie op gang te houden.
  De rijken pakken de (grotendeels) legale kansen die wij ze via democratisch gekozen regeringen geven. Dat kan je ze kwalijk nemen; je kan je ook eerlijk afvragen hoe je het zelf zou doen als je veel geld had.

  Zo lang het legaal is, kan je er als krant wel overschrijven, maar vind ik het niet zo netjes om het persoonlijk te maken (sensatiepers).


  Maak melding

 42. De commentaren van Ray vind ik zeer vermakelijk.
  Enerzijds stelt zij dat Seedorf zijn onschuld maar moet proberen te bewijzen (amnestie, vergiffenis en grondwet worden erbij gehaald). Jammer voor hem dat hij in Nederland woont, volgt er dan achteraan.
  Laat het nu zo zijn beste Ray dat je in Nederland pas schuldig bent als het ten laste gelegde is bewezen. Tot dan ben je slechts VERDACHTE.

  Anderzijds verwijt zij Pietje Puk en Paul dat zij heel snel zijn om Nederland aan de schandpaal te binden (i.p.v. te nagelen maar dat terzijde).

  En dat voor iemand die zich vaak de rol van openbare aanklager en rechter toebedeelt. Heel komisch allemaal.


  Maak melding

 43. Paul, in tegenstelling tot Koos ben ik het niet met je eens; bekende en onbekende Nederlanders moeten dezelfde rechten hebben en moeten door de media op dezelfde manier besproken worden als ze ergens van verdacht worden. Als later blijkt dat ze allemaal schuldig zijn aan datgene waarvan ze verdacht worden, dan mogen ze allemaal met naam en foto genoemd en getoond worden, OOK CLARENCE SEEDORF.


  Maak melding

 44. Of je nou blank of zwart bent, iedereen moet in NL belasting betalen ! ( “Helaas veels te veel” )
  Dat de rijken hun geld ergens anders op de bank zetten, vind ik niet meer dan billijk. Maar ik vind dat de media iedereen die dat doet, in de krant moet plaatsen met foto´s en al. Niet alleen C. Seedorf, want dan zie ik dat als discriminatie, wat ook zo is.

  Jacko


  Maak melding

 45. @Koko Dia

  Wat een waanzinnige vraag. Natuurlijk bestaat racisme wel. Alleen is dit nu niet aan de orde. Het is spijkers op laag water zoeken en gelijk in die slachtofferrol schieten wat mensen nu doen.

  @lonny

  Reinste flauwekul. Seedorf is bij voetbalminnend Nederland juist heel populair. Dat er wellicht wat racistische kneuzen rondlopen hou je in elk land.

  @Henkes

  Iedereen heeft dezelfde rechten en plichten. En daarom stonden ze ook allemaal met naam en toenaam in de krant. Niet alleen Seedorf. Onterecht overigens want iemand is onschuldig tot zijn schuld bewezen is.


  Maak melding

 46. Als ik uitgever van de krant was, had ik hetzelfde gedaan maar heb zelf ook een kleurtje. Heeft helemaal niets met discriminatie te maken maar meer met pure business/marketing.


  Maak melding

 47. Lonny

  u spreekt onzin. Seedorf wordt niet gehaat of met jaloezie behandeld. Er is altijd respect voor de prestaties van Seedorf geweest in alle opzichten. Hij is een voorbeeld hoe je met talent om moet gaan en hoe je met ijver, inzicht en brains lang aan de top kunt blijven.

  Dat hij niet altijd in het Nederlandse elftal stond en/of te weinig heeft een scala van redenen die deels voor hem frustrerend waren maar ook door hem goed geplaatst zijn.

  U zet dit in een slachtoffer rol en dat is niet correct. Ten aanzien van de Panama Papers blijkt gewoon dat hij te grazen genomen is door een stelletje slimmeriken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.