Brunswijk: Bouterse moet mandaat teruggeven

49

PARAMARIBO, 5 apr – President Desiré Bouterse moet zijn bestuurlijk mandaat terug geven. Dit stelt parlementariër Ronnie Brunswijk (ABOP). Er gebeurt te weinig om te spreken van een planmatige aanpak. Maatregelen leggen geen zoden aan de dijk. Zelf zal Brunswijk niet het voortouw nemen.

Het is de samenleving zelf die het voortouw behoort te nemen. “Als de president geen afstand wil doen van de macht, moet het volk het eisen. Het volk zou uit zichzelf op straat moeten komen”, zegt Brunswijk tegen de Ware Tijd. Dat is toch wel een andere toon dan eerder dit jaar. Toen vond Brunswijk dat hij wel durfde het voortouw te nemen in de strijd tegen het slechte bewind van Bouterse en de zijnen.

De felheid lijkt er enigszins uit. De overtuiging blijft dat het niet goed gaat en dat verandering nodig is. Maatregelen als de valutaveilingen brengen nauwelijks soelaas. Integendeel, dankzij de veilingen is de waarde van de Surinaamse dollar nog meer afgenomen. Het heeft er veel van dat de regeerders de kluts kwijt zijn. “Als je geen antwoord hebt, druk je het land in een bepaalde hoek”, aldus Brunswijk.

49 REACTIES

 1. Wat krijg je dan in plaats van regering Bouterse??

  Brunsnwijk……?? En of dat voor verbetering gat zorgen…….?? Zij hebben géén mentaliteit.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding

 2. De Centrale Bank gaat vandaag US$ 1,5 miljoen veilen. Dit bedrag is absoluut niet toereikend op de enorme vraag die er is. De straatkoers is boven de SRD 5,55 voor de US$.

  Eerste veiling werd er US$ 10 miljoen geveild.
  Tweede veiling werd er US$ 7,5 miljoen geveild.

  Aaai baja money no de… Het hele idee van veilen is dood en begraven. Wederom zo’n geweldige plan van Boefdraad en consorten.


  Maak melding

 3. …hmmmmmmm…brunsie is zeker cum laude afgestudeed van de Anton de Kom universiteit als meester doctorandus in week niet wat!
  Zo.zo,nu zet hij alle verantwoording op het arme surinaams publiek. Bij de ondertekening van de bouta amnestie wet had hij de mening van het surinaams volk niet nodig ,hij had het niet eens gevraagd. Wat denk jij Bunsie ,denk jij dat wij alleen bouta weg willen?Jij komt ook aan de beurt!!


  Maak melding

 4. Lonnie ophouden met onzin uitkraaien.Deze regering moet tot de laatste minuut van hun mandaat uitzitten.Geen seconde eerder naar huis.Ye law no?Nog vijf.


  Maak melding

 5. Ik heb mij altijd gevraagd Surinaamse munt eenheid is srd…dan moet alles binnen het land in srd geregeld worden punt uit.importeurs heeft valuta nodig die kunnen alleen in aanmerking komen voor import en niet ze eigen srd omzetten is in valuta… Dan hebje valuta controle…zo simpel is het.voorlopig geen valuta beschikbaar stellen voor luxe goederen…weg met cambio toeristen kunnen wisselen bij banken tegen vast gestelde koers


  Maak melding

 6. Iedereen die het kan brengt z’n geld naar het buitenland of zet het om in onroerende zaken.

  Indien de veiling vaker maar met kleinere bedragen gaat betekend dat slechts dat Gersie er alles aan doet om geen misdadiger te worden zoals Hoefdraad.

  Het ziet er echt naar uit dat het laatste krediet leeg geroofd wordt.


  Maak melding

 7. @Jacobus

  Groot gelijk….

  zoeken, gevonden, brengen…

  ba soekoe, ba vinnie ba tjarring…

  De meesten wilden nog 5……ze hebben het gekregen en moeten nu niet klagen/huilen/janken..
  Ze hebben immers hun ziel verkocht voor warme bier en oud vreten in ocer.


  Maak melding

 8. Bere,

  ”weg met cambio toeristen kunnen wisselen bij banken tegen vast gestelde koers”.

  Blijf jij dan lekker met je vastgestelde koers en ik met mijn dollars. Suriname heeft zich voor de toerist al volledig uit de markt geprijsd.


  Maak melding

 9. @Boegoenirie, cambio’s sluiten is zeker een optie. Wat ook helpt is contant geld uitbannen en alles via PIN transacties laten lopen.


  Maak melding

 10. Volgende veiling is voor maar US $ 5, en daarna stopt het want a monie keba. De massa wilden nog 5, nog 5 jaren gras eten voor ze.


  Maak melding

 11. Zeer opmerkelijk dat Brunswijk met zo’n goed voorstel komt hopelijk dat de overige oppositie partijen dit voorstel overnemen en dit doordrukken, want de waarheid wordt hiermee meer dan ooit bevestigd. Dit komt ook nog uit de juiste bron. Ik zou zeggen ga ervoor en volk van Suriname pak dit met beide armen aan.


  Maak melding

 12. @ Ram Singh
  Volgende veiling is voor maar US $ 5, en daarna stopt het want a monie keba. De massa wilden nog 5, nog 5 jaren gras eten voor ze.

  Is er sprake van verse groene gras of van eerder bewaard gras die wat is verbleekt, die de boeren hooi noemen.
  Dat deng mang au ka grasie staat als een paal boven water,


  Maak melding

 13. Niets en niemand meer kan Suriname redden. De komende 10 jaar zal het kommer en kwel zijn. Alleen een massale terugkeer van de diaspora kan nog het tij nog keren, maar aangezien de Surinamers enorme angst hebben om hun posities te verliezen als dat gebeurt, zullen ze dat nooit goed keuren.
  Liever een Haitiaan (die weinig toevoegt) dan een SuriNed of SuriYank die een bijdrage kan leveren. Het zij zo.


  Maak melding

 14. Op bevel van Brunswijk heeft ABOP heel wat van haar mensen als ambtenaar aangesteld, vlak voor de verkiezingen. Brunswijk weet heel goed dat Bouterse dit tegen hem gaat gebruiken als hij een grote mond opzet of aanzet tot demonstraties. E zou dan een onderzoek kunnen komen tegen Brunswijk, Belfort en andere ABOPpers.


  Maak melding

 15. Beste mensen su topper daarmee doel ik ndp,VHP,pl,abop,,NPS als je gaat graven in hun verleden zijn top criminelennen fraudeurs en corrupt.. Wie maakt nou wie gek..als Bouterse weg is wie denkt je gaat die land besturen weer een andere corupt Surinaamse mentaliteit moet veranderen…groot tot kleine mannen zijn allemaal corupt zelf geestelijkemleiders ..pandiet.. Die uitbuiten arme Surinaamse ..Sari Tori.swieti sranang vele suned Wouw remigreren met pensioen en daar investeren werk gelegenheid creëren voor bouvaker ,metselaar,schilder die groep zijn behoorlijk geschrokken..Bay Bay su..ga zo door stelletje boeven


  Maak melding

 16. @Parinaga,

  Niet alleen heeft ABOP veel ongeletterden snel in dienst genomen, ze hebben ook behoorlijk wat geld verduisterd in de maanden vlak voor de verkiezingen. Het bewijs is er. Daarom is Brunswijk zo tam nu. Kafarian hamaar deswa chapra dihien.


  Maak melding

 17. Sranansma Oe Wiki! Stré Def Stré, Wi No Sa Frede

  Hoe eerder DDB en de Gangsters het politieke veld ruimen, hoe beter dit is voor Suriname/rs.

  Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht, aldus H.M. van Randwijk

  Suriname/res kunnen dan zien hoe de vlag bij hangt, nl halfstok.

  Kunnen technocraten van de coalitiepartijen samen met alle Surinamers/Surineds een plan van aanpak maken en ten uitvoer brengen.

  Surinamers laat uw stem horen. Laat u horen. U verdient deze armoede niet, het kan veel beter.
  DDB en de rovers/gang:
  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time

  Stand Up For Your Wright, Dont Give Up The Fight.

  DDB en de rovers oe tik oe bondroe dan oe hoepel op en oe no fergit oe tiptip baka a doro.

  In een democratische rechtsstaat berust alle macht bij het volk en nergens anders. niemand staat boven de grondwet van een land en internationale verdragen.

  Stré Def Stré, Wi No Sa Frede!

  Niemand zal voor uw belangen opkomen, u zult zelf voor uw eigen belangen op moeten komen. Niet de Nederlanders, US-Amerikanen gaat het doen. u zulf zelf in actie moeten komen. Bij u als Surinamers berust alle kracht en niemand kan u tegenhouden als u massaal op straat gaat en eist dat DDB en de rovers moeten opdonderen.

  Martin Luther King Jr: “Free at last, Free at last, Thank God almighty we are free at last”.

  zie de strijd van Zuid-Afrika, Zie Nelson Mandela, die opkwam voor zijn volk.

  Zie Mohandas Karamchand Gandhi, die opkwam voor de onderdrukten/ zijn volk, ook in Zuid-Afrika op een vreedzame wijze strijd heeft geleverd.

  Het kan veel beter en anders in Suriname en Surinamers verdienen wat zij nu mee maken niet. Zelf de paarse ezels die gewaarschuwd waren, verdienen deze armoede niet.

  Het varkentje moet flink gewassen, geknipt, geschoren, ingevet en aangekleed worden. Hoe eerder hoe beter. Laat technocraten en alle Surinamers nu aan het werk gaan en de plan van aanpak maken en ten uitvoer brengen. Het speelkwartier van DDB en de rovers is nu echt voorbij. Werk aan de winkel.

  Volk van Suriname, staat op, bundel uw, volg de heer Hofwijks, het ga de straat op. Niemand kan u tegen houden.

  Aan de gewapende machten zou ik een advies geven:
  Schiet niet op weerloze mensen, die voor hun rechten en belangen opkomen. Ziet u wat er in Suriname gebeurt. Sranan skeer. Gebruik uw verstand en steunt uw eigen broeders, zusters, moeder, kinderen, buren. Die hebben het heel moeilijk.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 18. die meneer heeft groot gelijk deze bende kan het niet ..

  ze zijn te corrupt kunnen niets anders dan stelen roven,moorden,oplichten..

  als je binnen 5 jaar meer dan 600 miljoen US$ op je rekening hebt staan,heb je dat niet verdient door baas van een land te spelen..,zeker niet..,dus heb je het geld gestolen van het volk..

  het enige wat deze bende lijder kan doen is..het uit Zwitserland terug halen terug storten in s’lands kas..

  vergeet daarbij het deel van abrahams en al zijn maties niet ook van de binnen-buitenvrouwen van ddb..

  dan kun je het enige tijd nog volhouden,,,,anders moet je als LIJDER onmiddellijk vertrekken..


  Maak melding

 19. @passant,

  Sranamangs zijn vredé mangs. Zij hebben alleen een grote waffel………! Zij gaan de komende honderd jaar (100Jaar) pinaren…..Hahhahaahahha……..Neks No Fout……….

  Moro é Doro………….


  Maak melding

 20. Ik geef ronny toch het voordeel van de twijfel. Tijdens mijn patamakka graniet project kwam ik af en toe in contact met hem, de eerste keer gingen we elkaar wedijveren en later goeie contacten. Hij heeft wel goeie visie ( niet datgene in het water zwemt), maar puur ideologie. Hij kon goed ondernemen, maar ontbraak aan een goed gestructureerde leiderschap en organisatorische vermogen. Die heeft nu al. Nooit te oud om te leren.
  Men hoeft niet gestudeerd te zijn om slim te worden. Kijk wat er nu gebeurd met bouta en kornuiten, lt. Kolonel, professoren, doktoraten ingenieurs etc. Zijn allemaal ezels geworden.
  Ezels die het land in een catastrofale verdoemenis sturen, psychische slachtoffers maken, uiteindelijk leiden tot menselijk leed.
  NOG 4 JAREN REGEREN, dreigen er tekorten op alle fronten en moge onze Heer inde hemel ons bijstaand dat er eten is voor morgen.
  MENSEN DIE BLERREN PRO BOUTERSE IN DEZE FORUM, ZIJN DATGENE DIE GELD BESCHIKKEN.
  En nu een vraag : zou deze mensen elke dag een bordje eten kunnen geven aan een bedelaar??
  Sta in die bedelaar zijn schoenen en ga verder met blerren.
  Rijk blijft rijker en arm wordt armer.
  Ronny strooide met geld, heeft bouta ooit gedaan?


  Maak melding

 21. Bravo vergist zich: KUMAKOISI zal never nooit het MANDAAT teruggeven aan het Electoraat? Het Volk moet EISEN VAN KUMA DAT HIJ AFTREEDT door de straat op te gaan. Anders is het Wishful Thinking dat KUMA zal aftreden uit zichzelf.

  KUMA denkt dat hij is UITVERKOREN om het land tot zijn DOOD te LIJDEN.

  Het Volk zal het MANDAAT terug moeten nemen door deze CHARLATAN uit te roken zodat hij in Ademnood komt te verkeren.

  KUMAKOISI WILL HAVE TO GO FOR THE SAKE OF I LOVE SU!!


  Maak melding

 22. Alleen in Suriname kunnen moordenaars, bankrovers en drugsbarrons in het parlement en de regering zitten.
  HET VOLK HEEFT GESPROKEN.
  WIJ ZEUREN OP DIT FORUM, BLIJKBAAR VINDEN ZIJ HET ALLEMAAL PRIMA.
  No spang jere broedoe… niemand gaat dood.
  Hofwijks loopt met zakkenvol glijmiddel. Hij voelt het wel een beetje.
  JABALA zegt chinese tayer en oker is ook goed…. Voor de mofinawangs…


  Maak melding

 23. Ik ben geen Econoom maar ik wens mee te geven dat de Cambio`s in Suriname een Functie hebben voor de Samenleving anders waren ze allang opgedoekt.

  De Cambio`s zorgen ervoor dat kleine ondernemers aan valuta kunnen komen als de Centrale Bank niet in kan voorzien.

  Ik ben van mening dat niet de Cambio`s de Hoofdschuldigen zijn dat de koers stijgt. Bij Vraag en Aanbod zal de koers stijgen of dalen en dat is een Economische wetmatigheid.


  Maak melding

 24. JACOBUS, MARCEL EN KOOS jullie zijn zeker drugsbaronnen . wat voor 5 jaar afmaken, Je kan zien dat jullie stomme koeien zijn tellen kan je niet is het intussen niet al 4 jaar. Jullie voelen het niet , maar het arme volk wel stelletje vieze rioolratten. Loop naar de pomp.

  Koelieboy ik ben het 100% met je eens. Daarom is het land al naar de klote.

  Henry Kumakoiski wacht op zijn lijden is hij al beter. Hij mag de tyfus krijgen.

  Leeghoofd klopt wat je zegt, maar denk je dat mensen nog zin hebben met die dure toeristenkaart. Neeee . laten ze maar gaar stoven in hun eigen stront. Ze proberen steeds van burgers geld te halen net als de energie nu weer ipv van hun salaris heel veel gaan inleveren . de fuck met de leiders van het land

  Je hoeft niet gestudeerd te hebben om slim te zijn, ik vraag me af hoe slim jij bent als jij zo achterlijk denkt Roberto. volgens jou redenering mogen alle universiteiten sluiten Ga maar lekker fietsen met Lonie.

  Klopt wat je zegt Bere. Een ieder probeert vrienden te zijn met die Satan om alle baantjes te krijgen vb. die schurk van een ULRICH BAB krijgt alle baantjes z.g staats architect. En zooooo grappig ligt er een grote dikke BIJBEL op zijn bureau. HAHA moest zo lachen, toen ik een keer toevallig daar was met een kennis. Je zou zweren dat het eerlijke mensen zijn. Wat was er met het ministerie van Justitie allemaal aan de Gongrijpstraat >2e hands materiaal gebruikt> doofpot. Nu is hij al een oude bok laat hij maar aan zijn suiker gaan denken. is bezig zijn dochter te pushen die alles met de corrupte bende verder moet bedriegen. Zo ken ik nog tal van vb.

  Ik zeg en blijf bidden allemaal die hun poten in het onreine hebben gewassen, zullen 100x zoveel ellende ervaren tot het 10e geslacht. Gaan jullie maar lekker door. succes volk van Suriname


  Maak melding

 25. Bouta moet weg oke wie komt dan in zijn plaats.
  Brunswijk de bankrover en moordenaar no way.
  Somo die alleen zijn eigenbelang dient en niet te vertrouwen is overloopt als het hem uitkomt.
  Brunswijk en Somo die getekend hebben voor amnestie en ons voor de gek gehouden hebben.
  Of Humbert Rampersad de zogenaamde Professor die Dino begeleid heeft.
  Verder geeft hij scholing aan de Afrikaanse militairen en uit is op eigen belang.
  Wat krijgen wij Bryan Samson als zakken vuller.
  vhp die in hokjes politiek denkt.


  Maak melding

 26. Ooit komt het wederom tot een treffen……..binnen deze vier jaren van misdadig wanbeleid van de baas der misdadigers en roversbende. En geen politieke treffen, maar…..time will tell.


  Maak melding

 27. En wie moet president worden ,Lonny de bankrover,en zijn gang van ontwetenden,of Chan en zijn veertig rovers,Rusland en zijn visie loze party en viswijfje als vice premier,of super rover somo and THE Dalton gang,ik dacht het niet.


  Maak melding

 28. Jammer dat Brunswijk, met zijn leergierige kop, niet eerder geleerd heeft dat samen met Bouterse in zee gaan, altijd tot een ramp voor land en volk leidt.


  Maak melding

 29. Aan Paringa,

  Inderdaad op heel veel ministeries zijn ongeschoolde marrons aangesteld die met hun poten omhoog zitten.
  Lezen en schrijven dat hebben ze nooit geleerd.
  Als je op zo een ministerie komt, willen ze meneer genoemd hebben in plaats van boslandcreool.

  En wat krijg je in Suriname, Afrikaanse toestanden, geen organisatie, een warboel, armoede, corruptie, nepotisme,roofmoorden, criminaliteit, jaloezie, jacuzzi, babuzzi.


  Maak melding

 30. Inderdaad, op Brunswijk valt genoeg op te merken, maar hij heeft wel gelijk, opzouten je hebt genoeg kapot gemaakt.
  en wie het dan moet doen, veel slechter kan het toch niet?
  Het lijkt me stug dat er in Su geen verstandige en capabele mensen rondlopen die niet in staat zouden zijn een land van rond het half miljoen inwoners, minder dan in een grote stad in het kleine Nederland met een 17 miljoen inwoners, de boel weer in goede banen zouden kunnen leiden.
  Maar wel met een blanco strafregister, niet op een opsporingslijst voorkomen, dus zoveel mogelijk van onbesproken gedrag zijn, ik weet het dan wordt de spoeling dun, maar het wil er bij mij niet in dat alle Surinamers crimineel, oplichters, leugenaars, jonge meisjes liefhebbers, lui of geweldadig zouden zijn


  Maak melding

 31. Aangezien Surinamers geen lering uit eigen geschiedenis trekken zolang de keuze in Suriname op personen met een crimineel verleden blijft vallen zal er nooit verbetering plaatsvinden. Men denkt nog steeds dat in politiek SU iemand een 2e kans verdient. Een gedachtengang die zelfs een ezel niet kent want deze stoot zich 1x aan dezelfde steen.
  Land besturen visie hebben transparantie en projecten realiseren is tot heden niet gelukt sterker we zitten met waardeloze SRDs valutaveilingen en uitdelen pakketten en hoge vaste lasten. NDP-jongeren hebben boeken lezen niet als hobby zij houden liever van ongenuanceerde prietpraat. Velen zijn achteraf gezien voor niks flauwgevallen toen hen gratis laptops was beloofd. Kabinet zit nu te wachten totdat prijs van goud en olie gaat stijgen dit heet dus beleidvoeren van de regerende Jokers die zoeken naar het leningenplafond.


  Maak melding

 32. Het zou fijn zijn voor Su als Brunswijk en Bouterse tezamen
  een steen bonden aan hun benen en in de Suriname rivier sprongen.Het zijn twee lelekoes voor dit land.


  Maak melding

 33. Het volk krijgt een parlement en regering die het verdient. Dat geldt dus ook voor Suriname. Suriname heeft 10 jaar lang boven zijn stand geleefd en is gebukt gegaan onder enorme corruptie. Het is onmogelijk om dat laatste in één klap ongedaan te maken.
  Ieder weldenkend en logisch denkend mens had dat kunnen weten. We hebben na 5 jaar Bouterse zelf herkozen. Wij in Suriname zijn dus m.i. daar zelf mede verantwoordelijk voor dat we nu in de huidige financiële malaise zijn terecht gekomen.
  Wat er m.i. moet gebeuren is dat zowel Brunswijk als ook Bouterse zo snel mogelijk van het (politieke) toneel verdwijnen. Dan pas kunnen we schoon schip maken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.