Luchtvaartverdragen Suriname met buren nadelig

27

PARAMARIBO, 4 apr – Luchtvaartverdragen met andere Zuid-Amerikaanse landen pakken niet bepaald voordelig uit voor Suriname. Ook voor buurland Guyana geldt dit. Volgens een analyse van de Inter-Amerikaanse Bank, IDB, moet er weer onderhandeld worden.

Zeker met Brazilië en Colombia zijn nadelige luchtvaartovereenkomsten gesloten. Volgens de IDB leggen de overeenkomsten veel beperkingen op. Ook zouden zij niet goed zijn voor de ontwikkeling van de burgerluchtvaart in beide landen. Zo wordt bepaald dat routes alleen met bepaalde types vliegtuigen onderhouden mogen worden. Vanuit Suriname mag niet gevlogen worden op de Colombiaanse hoofdstad Bogota.

Het mag alleen naar andere Colombiaanse steden. De droom van een rol als luchtbrug tussen Zuid-Amerika en het Caribisch gebied vervliegt zo. Surinaamse functionarissen hebben de afgelopen jaren vaker de droom opgelaten. Hoe daar uitvoering aan te geven, is even vaak in het midden gelaten. Nu blijkt volgens de IDB dat Suriname met zeker zes Zuid-Amerikaanse landen geen luchtvaartverdrag heeft.

27 REACTIES

 1. Sinds baasje bouta niet meer reist zijn de luchtvaartverdargen niet meer nodig . Hij was de enigste die vloog naar Columbia en al de arme ACP en Caricom landen.


  Maak melding

 2. Ik las ergens dat de SLM haar klanten verliest aan de KLM.

  Goedzo surineds; goeie manier om mee te helpen aan de boycot van dit infantiel kabinet!
  Als het niet linksom kan dan maar rechtsom, alle beetjes helpen; geen geld, geen pakketjes, geen reisjes. Nu effe niet!

  En je hoeft je niet schuldig te voelen want meer dan 50% heeft niet paars gestemd!
  Er wonen ook slimme en eerlijke mensen in Suriname.


  Maak melding

 3. De tjoekoes zijn al binnen of zij het overleven is puntwee, denk aan de wijdenboschbrug.
  Binnenkort weten wij meer over de bandieten die suriname leeg geroofd hebben.
  Pé a money go.
  Suriname is in de verkoop.


  Maak melding

 4. Zanderij moest volgens paarse receptuur de Hub van Zuid Amerika worden. Het plan lag al op apen gapen maar nu is dit plan definitief dood en begraven. Natuurlijk wordt er niet meer onderhandeld.


  Maak melding

 5. Ben benieuwd wat onze paarse orakel RobG hierop te zeggen heeft. Die man ziet overal kansen maar dit kan hij niet wegpoetsen. Dat Suriname met zes Zuid-Amerikaanse landen geen luchtvaartverdrag heeft is te bizar voor woorden. Suriname maakt deel uit van Unie van Zuid-Amerikaanse Naties. Dit is niet uit te leggen.


  Maak melding

 6. Kijk verdragen en overeenkomsten worden gesloten t.b.v. eigen belangen. Op het moment dat een v.n. organisatie tussenkomen , worden verdorie verdraaien van feiten, omdat er transparantie en kwaliteitseisen aan de orde komen en dat heeft suriname moeite mee.
  Er speelt andere zaken een rol, niet slm als een vennootschap, maar de machthebbers. Het is duidelijk verwoord door de IDB.


  Maak melding

 7. Kijk @ Jacobus,

  Jij snapt het. Zodra die dombo’s aan de onderhandelingstafel zitten, worden ze aan alle kanten ondergesneeuwd met hun grote bek. Veel beloven, weinig geven, doet een gek in vreugde leven. Weer een verkwanselde mogelijkheid. Maar ja, WIJ zijn Suriname, dus WIJ regelen het wel even. WIJ bepalen. Wat een gotspe. Suriname de hub van Zuid-Amerika? De lacher van de eeuw. Ze hebben al moeite om twee vliegtuigen tegelijk af te handelen, staatsamateurs!


  Maak melding

 8. Forummers, Odi odi.

  Luchtvaartverdragen Suriname met overige buurlanden nadelig.

  Maar dat was vanaf het begin reeds bekend.
  Alleen kwamen die zogenaamde ‘onderhandelaars’ van Suriname, nimmer met een ’transparant’ verhaal hierover naar buiten voor het Surinaams volk.
  @Jacobus (Cobie), heeft het in zijn reactie reeds vermeld.

  Maar ik blijf vandaag iets vermelden dat men ook in de gaten dient te houden.

  in welke context kan ik mij (off-topic) plaatsen?
  Dan doe ik het bij deze.

  Tiental staatshoofden in ‘Panama Papers’
  04-04-2016: (Bron-telegraaf.nl)

  Krijgen die corruptelingen, politici, bestuurders, fraudeurs en andere (witwas-criminelen) straks ook SLAPELOZE nachten in Suriname?

  Want als uit het onderzoek dat gaande is over het volgende artikel, daadwerkelijk namen van diverse figuren uit Suriname ook mochten voorkomen, gaan de (slappe) Surinaamse journalisten dit ook bekend maken en publiceren?

  Forummers/Reageerders, blijven jullie dit ook in de gaten houden.
  Dit n.a.v. het volgende bericht te lezen via (trouw.nl), fd.nl en ook via (telegraaf.nl).

  Hier een deel van artikel waarover het gaat.
  Staatshoofden onder vuur door onderzoek naar belastingparadijzen. 03-04-2016

  AMSTERDAM – In een wereldwijd onderzoek naar belastingparadijzen zijn enkele bijzondere constructies opgedoken, over staatshoofden van IJsland en Oekraïne, hooggeplaatste Russen en stervoetballer Messi.

  Ruim honderd internationale media met in totaal meer dan vierhonderd journalisten van honderd media (waaronder Trouw en FD) hebben samen als ICIJ (International Consortiumfor Investigative Journalists) zondagavond een groot onderzoek naar praktijken in belastingparadijzen gepubliceerd.
  Ze hebben hier een half jaar continu aan gewerkt.

  Panama Papers
  Het onderzoek, getiteld Panama Papers, is gebaseerd op meer dan 11,5 miljoen documenten, e-mails en spreadsheets uit de gelekte administratie van een juridisch advieskantoor in Panama:
  Mossack Fonseca & Co, dat voor klanten bedrijven in belastingparadijzen vestigt.
  De data gaat terug tot 1977.
  Door de uitgelekte administratie hebben journalisten vaak kunnen achterhalen welke personen zich achter de vennootschappen in belastingparadijzen verschuilen.

  Dit blijft normaal juist veelal onbekend, wat activiteiten in belastingparadijzen aantrekkelijk maakt voor illegale praktijken, zoals belastingontduiking.

  Het ICIJ deed eerder onderzoek naar geheime rekeningen in Zwitserland en belastingontwijking via Luxemburg.
  Dit onderzoek is veel omvangrijker.

  Komen corrupte figuren, politici, bestuurders, fraudeurs en criminele witwassers uit Suriname ook in het onderzoek voor?
  Want als dit ook naar buiten mocht komen, dan krijgen ze echte ‘slapeloze nachten’.
  Lees het volledig artikel zelf verder op (telegraaf.nl)
  Maar raadpleeg liever (trouw.nl) van 04-04-2016 en (het fd.nl)

  Have A Nice Day.


  Maak melding

 9. Sinds Arron wat geld wilt los te peuteren van Nederland (ontwikkelingshulp) – omdat Nederland Suriname zo gauw mogelijk kwijt wilden gaven ze wat extra – denken de Surinamers dat ze geweldige onderhandelaars zijn.


  Maak melding

 10. @Esmerald
  Mensen kiezen wat zij het beste vinden.

  Naar de rest van de wereld probeer ik KLM te vermijden als de pest.

  Naar Suriname heb ik 1 keer SLM gevlogen als experiment en folklore. Helaas, ik krijg het bijna niet uit mijn vingers, hoewel KLM met de oudste spullen op Suriname vliegt zijn hun diensten beter en voordeliger dan SLM.


  Maak melding

 11. Luchtvaartverdragen Suriname met buren nadelig.
  Het verschilt ook niet met buurland Guyana.

  IDB report… CJIA does not have connectivity, passengers to become a hub. MARCH 27, 2016

  -US$150M expansion would not make a difference
  An Inter-American Development Bank (IDB) report entitled ‘Constraints to Regional Air Connectivity between Countries of the Guyana Shield and South America’ has debunked the reasons given by the previous administration for the US$150M Cheddi Jagan International Airport (CJIA) expansion project.


  Maak melding

 12. Hallo Fer. E

  Toen ik dit nieuws hoorde dacht ik direct aan het feit dat Bouta jr. is opgepakt in Panama. Toeval???!! Of wellicht was geldstorting onderdeel van dit “reisje”. Afwachten maar totdat de namen bekend worden gemaakt. Ben benieuwd.


  Maak melding

 13. @ Koos.
  Ik ben benieuwd wat ons orakel RobG hierop te zeggen heeft, die man ziet overal kansen, maar dit kan hij niet wegpoetsen.

  jawel hoor , want dit is nog voortkomend uit het slechte, en niet op de toekomst gerichte beleid van de NPS/VHP, of ben ik nu ook al als RobG aan het raaskallen


  Maak melding

 14. JoJo. KLM een van de beste vliegtuigmaatschapijen ter wereld …al zouden ze met de oudste spullen vliegen weet dat het onderhoud goed is en betrouwbaar….maar KLM .zal en vliegt niet met verouderde spullen .KLM en LUFTHANSA .de meest betrouwbare ….zal nooit met SLM vliegen net zo onbetrouwbaar als hun leider .personeel SLM zeer onvriendelijk tegenover Nederlanders die op Su reizen .


  Maak melding

 15. Het grondpersoneel van SLM ….Als je ze bezig ziet denk je ze staan boven de wet wat een capsones zeg .van een hoop dingen geen kaas gegeten en waar ze kunnen dwars zitten doen ze het .ga je koffer eens wegen bij hun klopt het nooit gewicht altijd tehoog (kassa) vier weegschalen klopt het voor het sealen klopt het anders seal je niet .maar bij de bali altijd gedonder ….weegapparatuur niet geeikt.heb zelfs andere bali gevraagd stond erop .en jawel hoor opeens klopt het wel na een hoop gedonder .onprofessionele boel ….en dan afgeven op KLM . echt om te huilen.of toch om te lachen.


  Maak melding

 16. @jojo

  Klopt oudjes waarmee ze naar suri vliegen.
  Ik reis privé ook liever met andere maatschappijen naar de rest van de wereld.

  Dienstreizen naar bijvoorbeeld de ‘bejaarden tehuizen’ in de Costa Brava doe ik verplicht met de nationale carrier 🙂 🙂


  Maak melding

 17. Irmani

  Zet KLM eens naast Emiraats en u vliegt ook ongetwijfeld liever een paar uur om.

  Alleen de Embrears en een paar 737 en de enkele 787 an KLM zijn van recente datum de rest is ouder dan 15 jaar. De Jumbo’s zijn bijna 30 jaar.

  Tui (Arke fly) kreeg haar 787 eerder dan KLM.
  Naar de rest van de wereld alleen als het echt niet anders kan.

  Het ergste is het verzuurde personeel met een groots verleden en een twijfelachtige toekomst.


  Maak melding

 18. Als Suriname mij de landingsrechten op Zanderij en Schiphol geeft, dan kan ik mbv een Indiase airliner een heleboel lijnen, o.a. Zanderij-Schiphol-Zanderij, onderhouden. De helft van de winst wordt dan afgedragen aan Suriname, dat verder geen omkijken heeft naar onderhoud of welke andere kosten ook.


  Maak melding

 19. Irmani ik ben het wel eens met je ..heb zolang ik vlieg altijd vriendelijk personeel gehad bij KLM .het ging hier ook eigenlijk niet om andere maatschappijen wij vergeleken SLM /KLM ….heb genoeg gedonder op Zanderij gehad het is hopeloos…..een ongeorganiseerde boel ….en als je graag informatie wil of krijgt dan is daar die vriendelijk man/vrouw van KLM …..


  Maak melding

 20. Merkwaardig, vlieg regelmatig naar Suriname (3 keer p/j) ben altijd netjes geholpen door zowel grond personeel van de KLM / SLM als personeel in de vliegtuigen zelf. Moet hier eerlijk bij vermelden dat de inhoud van mijn koffer bestaat uit alleen persoonlijke kleding en verzorgende producten. De handbagage daadwerkelijk handbagage is en niet van het formaat ruimbagage. Gebruiksartikelen nodig voor mijn verblijf koop ik ter plaatse of stuur ik weken voor vertrek per post. Merkwaardig genoeg kan ik niets vervelends melden over deze vliegmaatschappijen en hun personeel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.