Concurrentie tussen bus en taxi richting Albina

14

Formeel moeten Albina-taxi’s maandag verhuizen naar de nieuwe parkeerhaven, even buiten het stadcentrum aan de Drambrandersgracht. Maar nadat de autoriteit in Suriname in de nacht van vrijdag op zaterdag hun vertrouwde plek aan de Waterkant hebben gebarricadeerd, moet dat iets eerder. En nu gebeurt precies waar de taxihouders bang voor waren, zaterdagochtend stond al vroeg een bij het Ministerie van Transport en Communicatie geregistreerde Paramaribo-Albina bus (PA) gereed om te profiteren van passagiers die net hun inkopen hebben gedaan en terug willen naar de oostgrens.

Bekijk ook:

14 REACTIES

 1. Zij wij in Suriname ongevoelig voor orde en regelgeving?? het lijkt wel een bananen republiek in wording sedert de intrede van de NDP. Hoe willen wij Suriname aantrekkelijk maken voor toeristen, die een grote bron van inkomsten kan zijn in deze moeilijke tijden??, waar zijn de instanties die voor duidelijkheid en regelgeving alsook handhaving moeten zorgen?? Graag antwoorden op deze vragen.. vooral voor degenen die hierbij betrokken zijn. Verschuil je niet achter allerlei drogredenen.


  Maak melding

 2. Een busverbinding is toch veel efficiënter dan 250 taxi’s die steeds op en neer moeten rijden? Om te zwijgen over de milieuvervuiling in o.a. de binnenstad.


  Maak melding

 3. Nu maart voorbij is en er geen Kofi-Jompo tram/trein is gekomen,kan deze nu maar op het traject Par’bo-Albina gebouwd worden.Zijn we af van dat eeuwige harie en trosoe van de de Albina ’taxi’.
  Of ze verhuizen of houden niets over.


  Maak melding

 4. je kunt heel makkelijk een over fly bouwen boven commewijne naar Albina heb je ook last meer van rovers langs de weg..

  en die over fly is stukken sneller dan die taxi die iedere keer in de sloot ligt..

  waarom doet brunsie zoiets niet,hij is toch de koning van het oosten..


  Maak melding

 5. Forummers, Odi odi.

  Concurrentie tussen bus en taxi richting Albina.

  Volgens een bericht vanuit het Persbureau van ABOB.

  Namens Ronnie Brunsie & Edwardo Belfoort, gaan ze zelf deze route onderhouden middels de geelkleurige Amerikaanse type Schoolbussen.

  Zie Afbeeldingen van oude Amerikaanse schoolbussen.
  De oorspronkelijk chromaatgele Amerikaanse School Bus is doorgaans uitgerust met speciale veiligheidsapparatuur en verkeerssignalen.

  Alle bussen krijgen veiligheidscamera’s voor de veiligheid van de reizigers en chauffeurs vanaf Paramaribo naar Albina.

  Ex- minister van Justitie en Politie, Edwardo Belfoort zal namens ABOB belast worden met de veiligheidscamera’s.
  Dus het geboefte en andere criminelen zijn thans gewaarschuwd aldus Brunsie namens ABOB.

  Mogelijk hard optreden tegen Albinataxi’s.

  Ronnie Brunsie & Edwardo Belfoort, zijn het volkomen eens met het beleid van DC. Jerry Miranda.
  Ook zullen beiden helpen om DC. Jerry Miranda te ondersteunen, middels het inzetten van ABOB knokploegen, om deze koppige Albinataxi chauffeurs te verjagen van de oude standplaats.

  Have A Nice Day.


  Maak melding

 6. De hele Saramaccastraat moet verboden worden voor auto’s om langs deze weg te parkeren. Ook de handel van marktverkopers op het trottoir moet verboden worden even als voor alle hangmensen/onverlaten op de trottoirs.

  De Marrons ea kunnen met hun handelsgoederen, taxi’s en bussen maar beter naar Meerzorg gaan, voor een voor een marktgebouw dat speciaal is goed, ordelijk ingericht standplaats voor taxi, autobussen, markgebouw voor groenten en andere handelsgoederen, enz..

  De trottoirs van de huidige Saramaccastraat moet echt goed begaanbaar zijn voor voetganger.

  De Centrale Markt van Paramaribo moet worden afgebroken van de huidige standplaats.

  De Surinamerivieroever vanaf Watermolenstaat, Saramaccastraat tot de Zwartenhovenbrugstraat moet worden voorzien van een rivierkade (net als die er gebouwd is aan de Waterkant, Marinetrap tot SMS-steiger). Voorzien van aanlegplaatsen voor korjalen en andere boten.

  Als men een gedeelte van de rivieroever Surinamerivier dempt vanaf De Watermolenstraat, langs de Saramaccastraat tot de Zwartenhovenbrugstaat zou er nog een parallelweg kunnen worden aangelegd als de Saramaccastraat vanaf de Zwartenhovenbrugstraat naar de Steenbakkerijstraat of tot de Watermolenstraat.

  Deze weg zou de drukke Saramaccastraat moeten ontlasten en het verkeer in beide richtingen een vlotte doorstromingen geven. Natuurlijk zullen op de Zwartenhovenbrugstraat en ook op de hoeken Steenbakkerijstraat; Jodenbreestraat em Heiligeweg, Watermolenstraat ook alle weginfrastructureel heel goed moeten worden ingericht.

  Dit vraag wel de nodige studie om dit goed in kaart te brengen met allerlei partijen, wegeninfrastructuur en waterinfrastructuur. Dit nader te onderzoeken, met de eigenaren van de gebouwen en bedrijven langs de Saramaccastraat, en hoe de overheid hen zal ondersteunen, enz,. Er zullen bepaalde gebouwen moeten verdwijnen, op/naar andere plaatsen moeten opgezet/worden gebouwd.

  De hoek Steenbakkerijstraat, Dr Redmondstraat, Saramaccastraat en de evenwijdig 2e Saramaccastraat die zal worden aangelegd zal een of zelf 2 rontondes moeten hebben. Een voor de huidige hoek en de andere voor de 2 e evenwijdige Saramaccastraat, waar de wegen Dr Sopie Redmondstraat, Steenbakkerijstraat ook worden doorgetrokken naar de oever van de Surinamerivier. Doordat er gebouwen van 3 of 4 verdiepingen gebouwd gaan worden, waar bepaalde ondernemingen en eigenaren hun ondernemingen in hebben langs de huidige Saramaccastraat en de nieuwe zal er ook meer ruimte ontstaan waardoor de huidige Saramaccastraat breder gemaakt kan worden als de huidige ondernemingen worden afgebroken, goed inrichten zal worden, voorzien van fietspaden, brede trottoirs. De Centrale Markt en vele gebouwen op die hoek en langs de Saramaccastraat moet geheel worden afgebroken en verplaatst worden naar de hoge torengebouwen op het huidige terrein van de Markt of elders in Paramaribo.

  De Markt zal voor een groot gedeelte naar de randen van de Stad Paramaribo moeten verhuizen, Paramaribo Combe Markt vergroten, Paramaribo – Noord/markt; Paramaribo – West/ J. Lachmonstraat, Flora, Lallarook Markt, Zorg En Hoop, Kwatta Markt vergroten, Kankantristraat markt vergroten, enz. Paramaribo – Zuid/ markt, Livorno, Highway/Latourprojekt,. De Vismarkt kan wel blijven waar doe nu is aan de waterkant en zelf vergroten.

  Ook nagaan waar meer Markten kunnen worden opgezet: Meerzorg, Clevia, Lelydorp, Domburg, Livorno, Rondweg Paramaribo.

  Ook de doorstroming van het verkeer uit het Centrum moet ook de Domineestraat naar de Burenstraat goed worden ingericht en verder van daaruit naar de Derbystraat en alle wegen noord Zuid zoals de Waaldijkstraat, Prinsenstraat, Nieuwe Domineestraat en naar het westen via , Sophi Redmondstraat, Gemenelandsweg naar het westen van Suriname en naar het zuiden van Suriname via Molenpad, via Van Dijk, Poelepantje naar

  Het verkeer/autobestuurders van Paramaribo Noord, moet verplicht worden de rondweg te nemen en niet door het Centrum van Paramaribo te rijden als ze naar het Westen en Zuiden van Paramaribo moeten. Ook het verkeer dat van het Zuiden en Westen naar het Noorden moet, moet gebruik maken van de rondweg van Paramaribo. Deze rondweg voor Paramaribo moet als de infrastructuur daaraan niet voldoen helemaal in orde worden gemaakt. Hierdoor onder vindt het verkeer van Noord naar Zuid en omgekeerd als uit het Westen naar het Noorden van Paramaribo en omgekeerd geen enkele verkeershinder.

  Wat er momenteel gebeurt aan op de plek van de oude veersteiger in Paramaribo is heel goed. Dit moet ook voor alle plaatsen in het Centrum van Paramaribo gelden, waardoor voetgangers zich beter kunnen verplaatsen op de trottoirs in het Centrum, het Centrum er veel ordelijker aan toe is, de veiligheid groter is en ook beter onder controle is voor politie ea. Ook voor toeristen zal dit een ware genot zijn.

  Ook voor hangouderen en hangjongeren/onverlaten moet het streng verboden worden op hoeken en langs de kant van de wegen in het Centrum rond te hangen. Een zware boete zou op zijn plaats zijn, naast het tot in de puntjes schoon maken van de hele straat.


  Maak melding

 7. Waarom kunnen ze geen metro lijn aanleggen van Paramaribo onder de Surinamerivier richting albina.
  Heb je geen last van oponthoud en voor rovers is het levensgevaarlijk om in de ondergrondse tunnel te verschuilen. De leergierige brunswijk kan misschien een architectonisch plan op papier te zetten om het gerealiseerd te krijgen. Hij is goed in wis en natuurkunde, hij is cumlawêde geslaagd voor deze beta vakken


  Maak melding

 8. @ FER. E

  Fa waka, fa waka ?!

  ” geelkleurige Amerikaanse type Schoolbussen ”

  Je hebt mij eerlijk gezegd teruggebracht naar mijn eerste schooldag.
  Mijn metalen broodtrommel had die afbeelding en kleur, met ” Dagobert Duck ” aan het stuur van de schoolbus en de rest van de familie Duck, bij de raampjes.

  Pure nostalgie !

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 9. 50 jr stilstaan onder front wordt suri op alle gebieden geordend ,ondanks de tegenwerking van de oude fossielen partyen en hun aanhang,alles wordt uit de kast gehaald om de vooruitgang Te saboteren,hoe deze fossielen gekozen zijn lijkt mij een raadsel,ze hebben totaal geen toekomst visie,niets is goed in hun optiek, maar zelf met een alternatief plan komen blijkt een brug te ver,logischerwijs wanneer j mensen in de oppositie heb zitten zoals het viswijfje Etnel ,bobo Rusland totaal geen visie vervolgens de snel uit zijn heup schietende sherrif ,cowboys heb j niet meer dus hij is totaal overbodig ,dan de twee hersenloze garnalen gajadien en geitenneuker jogi , dan Lonny de bankrover en zijn aanhang die een broertje dood hebben aan belasting betalen maar alles gratis willen hebben,and last but not lease de Dalton gang onder aanvoering van super rover somo die alles steelt wat los en vast zit,hoe willen deze oude fossielen in hemelsnaam ons geliefde land Suriname vooruit helpen,god behoede voor deze kwakzalvers.


  Maak melding

 10. @ Dagoebal.

  Alles beter dan die schaamteloze roversbende van je Baasje. Jij hebt ook al zo’n weerzinwekkende ‘A No Mi’-mentaliteit. Altijd is het de schuld van een ander. Of heb je vooraf even contact opgenomen met je maatje Rob G.?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.