Avondvierdaagse : Grootste wandelevent in Suriname van start

45

Het grootste wandelevent van Suriname: de BVSS-Fernandes Avondvierdaagse(AVD) oftewel Wandelmars gaat vandaag van start en wordt tot en met 2 april gehouden. Vier dagen vol sportiviteit, muziek en mooie outfits. Dit jaar is het de 52e keer dat de AVD plaatsvindt.

Het thema in 2016 is ‘Obesitas is negatieve ballast’. Overgewicht kun je voorkomen door gebalanceerd te eten en drinken en daarnaast voldoende te bewegen. Er is vrijwel geen makkelijkere manier om in beweging te komen dan door te gaan lopen. En de deelnemers aan de AVD lopen in vier dagen tijd bijna 50 km.

Tijdens het lopen worden ze aangemoedigd door vrienden en familie langs de kant en natuurlijk de toeschouwers bij de diverse hotspots. De locaties van de hotspots van hoofdsponsor Fernandes zijn al bekend. Het gaat om: Fernandes a/d Kernkampweg (op de eerste dag), Drambrandersgracht hoek Melkcentrale (tweede dag), Wilhelminastraat tegenover Impacto Trading (derde dag) en ’t Vat (laatste dag).(Archieffoto)

- Advertentie -

45 REACTIES

 1. sonnyboy
  Ditto. Het eerste dat in me opkwam

  Stille
  Yep. De datum is misschien de reden dat het geen carnaval word genoemd.

 2. Vol verwachting zal het pimpelpaarse hart van de electorale meerderheid kloppen om in 2016 als grootste deelnemende politieke groep aan dit sportieve wandel-evenement deel te nemen.
  Buiten alle kijf staat dat Van Dijk-Silos vooraan deze groep als vaandeldrager zal lopen i.v.m. het thema Obesitas. Gedurende de gehele route en op alle 4 durende dagen zal zij luidkeels kenbaar maken dat ons land er meer dan ooit tevoren uitstekend voor staat. Achteraan deze groep rijdt met snelverkregen vergunning een met voedselpakketten beladen megatruck voor het gratis uitdelen als blijk van weldoordachte economische groei.
  Grote vraag is als zij zal kiezen voor gratis tjauwmin ná elke wandeldag of voor een SUV van US$ 60.000 valuta.
  Het SU-volk betracht al 36 jarenlang geduld op zoek naar vooruitgang in alle sectoren. Jammergenoeg weten zij tot op heden niet waar de schoen of tiptip werkelijk wringt en welke aanpak broodnodig is of is door schade en schande wijsworden niet voor SU weggelegd? Velen genieten nog steeds na van de wandelmarsen van de jaren 60 waar normen waarden en discipline de boventoon voerden.

 3. Acarai
  “Buiten alle kijf staat dat Van Dijk-Silos vooraan deze groep als vaandeldrager zal lopen i.v.m. het thema Obesitas. “
  LOL. Inderdaad. Jenny “from the block”.

 4. Thema is Obesitas en hoofdsponsor is Fernandes. Lees ik dit goed of ben ik gek aan het worden.

 5. Ach ja; feesten kan geen kwaad, is beter dan moorden en stelen. Deze dames zijn wel mooi uitgedost moet ik zeggen, en maar klagen dat moni no dé. Het thema is obesitas, maar ik zie gelukkig alleen lekkere slanke dames paraderen.

  Jacko

 6. Loopt die paarse club ook mee? Of schamen ze zich vanwege de huidige situatie, ze hoeven in ieder geval niet mee te lopen om propeganda te maken voor die paarse roverskliek, want allicht is het volk nu toch wel wakker geworden zou je denken.

 7. Van 4 dagen in een jaar lopen val je niet af. Integendeel, je loopt blessures op. Men zou minstens 2 maal per week moeten lopen wil het goed uitpakken.
  Een voordeel kan zijn dat wie voor het eerst deelneemt, de smaak van lopen te pakken krijgt.

 8. @ Jacko,

  Wacht maar tot je de hele parade voorbij hebt zien komen, dan zul je je mening wel herzien, denk ik.

 9. De bheinsa’s moeten zeker deelnemen. Misschien verbranden ze nog wat kilojoules, die dikke botoe’s mogen wel wat losser worden, mang, niet te vergeten de fat a$$es.

 10. Ai @koos.
  Fernandes de hoofdsponsor van obesitas.
  Je vergat de veroorzaker by te vermelden.
  Zeker n lachertje

 11. @ Henri55,

  Ik denk dat een goed verstaander maar een half woord nodig heeft. Fernandes staat nou niet bepaald bekend om zijn suikervrije produkten.

 12. Forummers, Odi odi.

  Avondvierdaagse : Grootste wandelevent in Suriname van start op 30-03-2016 te Paramaribo.

  @JZwartmans, Fawaka mang?
  Ik kan mij vergist hebben. Maar is het geen foto uit 2015.
  Raadpleeg via Google: Afbeeldingen van wandelmars 2015.
  En na 4 dagen wandelevent zijn ze behoorlijk moe & slank.

  Ook onze Jennifer zal zich vervolgens ziek melden voor een maand ‘rust’.
  Want deze 4 dagen worden dan behoorlijk zwaar voor haar.
  Misschien dat ze dan eindelijk als minister naar haar werk zal
  gaan lopen.
  Want lopen is ook gezond in SU.

  Maar hebben jullie het volgende bericht ook gelezen?

  Vandaag in beeld
  Privé: 30-03-2016 (telegraaf.nl)

  Kamerlid beschuldigd van aanranding
  Een vrouw beschuldigt SP-Kamerlid Harry van Bommel van aanranding.
  Harrie Nijen Twilhaar heeft de aangifte en vertelt wat er aan de hand is.
  Presentatie: Maarten Steendam.

 13. Acht ja
  Als je niks te doen hebt, kan je hieraan deelnemen.
  Waardeloos, zielig voor de dames, universitaire geschoold, maar geen baan en vooruitzichten.?

 14. FER E.

  Yu tjaring man, je laat me lachen wat Jennifer betreft.
  Over die van Bommel heb ik mijn twijfel er over, hij oogt bij mij als een Gay !
  Groeten;

  Jacko.

 15. PANNENKOEK NO 1..
  STILLE..PANNENKOEK 2..
  MORENITO. PANNENKOEK 3..

  Jullie zijn tegen de bevolking jullie zijn saboteurs opstokers en als men geen gehoor geeft aan jullie laffe oproep om tegen de regering op straat te komen, dan gaan jullie onder de gordel slaan zelfs anoniem moeten jullie je schamen om je als een PANNEKOEK te gedragen. ..flapdrol trio.

 16. Gaan jullie van Bosje brug springen als het je niet bevalt in Suriname. 1ste klas gestoorde flapdrollen.

 17. De echte dongkaw ploeg olv Pannenkoek 1ste klas Morenito…die zakkenwasser lult altijd maar wat in de ether wel jere no wo frustreer moro want BOUTA Blijft president ook vo jullie oliebollen.

 18. Eindelijk is idioot Koos er achter gekomen dat hij gek en goed gestoord is Ai boi het werd tijd.sommige boerikies worden ook weleens slim.

 19. @ Damsco.

  De enige die tegen zijn eigen bevolking is ben je zelf! Maar omdat je de intelligentie hebt van een diepvriesgarnaal heb je het nog niet door! Ik zie je al lopen tijdens de Vierdaagse, met een paars T-shirtje en een paarse veer in je m…. De mensen herkennen je meteen! O, sorry, je woont in het land dat je veracht, jij landverrader, yu!

 20. Ik ken die hele van Bommel niet ik weet dus ook niet of hij die oud Nederlandse milva in Suriname heeft aangerand en ik weet ook niet of hij Gay is. Wat ik wel weet is dat een man, die tegenwoordig euro’s op zak heeft, in Suriname niet lang verlegen hoeft te zitten om vrouwelijk schoon om daar een gezellige avond mee te hebben, van Bommel hoefde zich daarom niet te vergrijpen aan een oude Nederlandse taart, helemaal in Suriname, hij zal toch ook niet zo gek zijn om, wanneer hij in Suriname is, afgezaagde stamppot uit de diepvries, waarvan de vervaldatum al bijna verstreken is te willen, terwijl hij vers gebakken exotische pom, roti of pastei kan krijgen zoveel als hij wil.

 21. Baas bouterse wees voorzichtig met viagra vooral met een zwakke hart.
  Na ding ka diesie jou lobie no, geniet maar binnenkort is het afgelopen.

 22. @damsco,

  ben je soms van achteren gepakt door het clubje bouterse, waarom ik dit zeg is dat jij je zo kras gedraagt als het om het clubje gaat.
  You faja boi.

  Mag ik ook langs komen!!!

 23. Een land dat financieel in de afgrond is beland en waar er geen hoop en toekomst meer is wordt er volop gefeest en gebeest!!!!

  Hoe is dat mogelijk en nog 4 jaar te gaan?????

  In plaats van massaal op straat te gaan om te demonsteren tegen deze regering die er een zooitje van gemaakt heeft, voedselpakketten worden uitgedeeld aan mofina’. Gaan men dansen, feesten en beesten !!!!!

  In welke landen zie je dit vaak ?????

 24. Forummers.

  Jullie worden elke keer in de zeik genomen door Damsco, maar niemand heeft door ! En intussen ligt Damsco met kromme tenen jullie uit te lachen. Damsco steekt zijn liefde voor de baas niet onder stoelen of banken, en dat mag !
  Ik zie Damsco als G. Wilders ; hij (zegt )schrijft wat hij voor de Baas voelt, terwijl de anderen de Baas stiekem aanbeden. Ik trek geen partij voor niemand, en heb ook geen hekel aan niemand.

  @ Henkes

  Ken je H. Van Bommel niet ?
  Nou dat is ook niet erg, hij gaat veel naar Sranang, hij is lid van de SP in Ptata en zit in de 2de kamer.
  Hij kan wel geld € hebben, maar ik denk niet dat de Su dames op hem zal geilen, hij is een verlegen iel mannetje !
  De Su dames vallen op stoere mannen, met geld en een grote (staaf)

  @ Sabatoe Franse.

  Jongu yo kirie mi, dus jij wil eens bij Damso gaan voor een beurt, yu tjaring yeré !!
  Voor mij is Waterkant een theater, ik lach me kapot wat de forummers allemaal schrijven, fatu en nogmaals fatu !
  Sommige forummers hebben soms ook kritiek op mij dat mag, tenslotte heeft iedereen zijn /haar mening.
  Koskosi no é broko soro, en mi abi wan olifant buba.
  Iedereen odi odi en blijven reageren hé.

  Jacko.

 25. Dat de sponsor, een producent van ongezonde dranken en voedsel, de link legt naar Obesitas is in een vorig artikel breeduit besproken.

  Ieder bedrijf heeft een missie en iets waar het voor staat. Daar wordt geïnvesteerd en winst behaald.
  Dus de enige missie die hier van toepassing zou kunnen zijn is; het produceren en distribueren van zoveel mogelijk eetbare en drinkbare troep. Niets mis mee als bedrijf, maar dat staat in ieder geval helemaal haaks op het thema Obesitas.

  Maar wees eens eerlijk; wandelmars hoort er toch bij? Heel vroeger vond een aantal van jullie dit toch normaal, of niet?
  Ze maken er een feest van want zo veel is er niet te doen en met ons ritme kun je niet verwachten dat het ook zo een stijve bedoeling wordt als de Nederlandse versie. Dus laat maar lekker gaan 🙂

 26. De straat stemt.

  In het verleden waren de wandelmarsen bijna helemaal Paars gekleurd. Nu waren ze weer normaal met minder dan 100 verdwaalde paarse jongelingen.

 27. Jacko, ik ken van Bommel niet persoonlijk, ik weet wel wie hij is.

  Jacko, vrouwen (ook Surinaamse) die op mannen vallen om hun geld, hebben het liefst dat die mannen impotent zijn, zodat ze geen gelul hebben wanneer ze die mannen het geld uit hun zak kloppen.

 28. Henkes.

  Ai baja; maar als je toch al impotent bent, ga je toch geen vrouw zoeken ? Na so a dé toch, of niet ?
  Ding mang yére skin, maar goed ze moeten het zelf weten.

  Sari tori

  Jacko.

 29. Wij Surinamers tenminste een groot deel daarvan zijn een zielige mensen.
  Dom zijn is niet fijn.In feesten zijn wij ook een van de besten in produceren een van de slechtsten,Wij adoreren ook de verkeerde mensen en plaatsen hun op een voetstuk waar ze niet thuishoren,Jammer voor dit prachtig land.Wat daarom hard vooruit gaat is de achteruitgang.
  God alleen kan ons helpen.

 30. @ Peter Jackson.

  Zelfs God zoals je formuleer, is al moe om Su te helpen !
  Want het is water naar zee dragen, al komt er een andere regering blijft het zelfde. Allemaal zakken vullers, ike ike en de rest kan lekker ……… juist dat is het !

  Sari tori.

  Jacko.

 31. Het thema is obesitas maar hebben ze wel rekening gehouden met de wegen die al het gewicht moeten dragen.
  Surinaamse wegen staan niet bekend als snelwegen en het land is failliet. Hoe gaat men de gaten dichten in de wegen die door obesitas nog gevaarlijker zijn geworden!!!

  En waar gaan ze het geld vandaan halen om de wegen die beschadigd zijn door obesitas weer te asfalteren?????

 32. @ AHE,

  De Nederlandse versie heeft met sport te maken, niet met show. Ik zie geen enkele Surinamer iedere dag 60 km lopen gedurende 4 dagen lang.

 33. @ Cassavegatenweg.

  Boy /Uma yu tjaring,ik ben Koffiespringweg!

  @ Stille.

  Je hept kelijk zou @ Abeni en Brunswijk zeggen, en trouwens het klimaat speelt een rol.
  In Nederland beginnen ze om 00.5,00 uur te lopen ,in Su liggen ze op dat tijdstip nog op één oor.
  En als Rijksambtenaar kreeg je vroeger vrij om mee te lopen, maar je moet het halen. Haal je het eindstip waarvoor je hebt opgegeven niet, dan moet je die vierdagen weer inleveren ! ( leuke tijd. )

  Mooi tori

  Jacko.

 34. Alle dikke ladys moeten gedwongen de wandelmars lopen.
  DORA voor om het goede voorbeeld tegeven

 35. Deelname van NDP planmatig ????? van 3.000 naar 115.
  Ook de NDP is Skeer als je hun persreactie op de afname in hun deelname leest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.