Roethof Open Damtoernooi in Suriname

9

De Russische internationaal grootmeester Alexander Schwarzman (m) is zondag in de Congreshal (Paramaribo, Suriname) uitgeroepen tot winnaar van de 2016 editie van het Roethof Open Damtoernooi. Hij scoorde 13 punten uit 9 partijen en gaat ervandoor met de hoofdrijs van € 2000. Guntis Valneris uit Letland (l) en Jean Marc Ndjofan uit Kameroen (r), allebei ook grootmeesters, scoorden evenveel wedstrijdpunten, maar Schwarzman had betere weerstandspunten verzameld. De 2de en 3de plaats zijn goed voor € 1500 en € 1250. Het toernooi is vijf jaar geleden geinitieerd door de Surinaamse Nederlander en oud-topdammer Ronald Roethof (r).

Bekijk ook:

9 REACTIES

 1. heel mooi. goed een tournooi georganiseerd.
  wanner gaan we de prijzen die wel atijd aan een buitenlander moeten afstaan gebruiken om onze eigen mensen beter te trainen.

  kijk maar naar die guyanees die elk jaar meedoet aan marathon en weg rent met onze dollars.

  waarom niet landelijk? of zijn we inetrnationaal gek.
  Investeeerrrr in je eiegenontwikkeling.

  en aan de winnaar.
  gefeliciteerd

  maar de overige deelnemers, goed zo.
  ga zo door.


  Maak melding

 2. Dat een Rus voor 2000 Euro naar Suriname komt zegt veel over Poetin en waar hij Rusland in heeft gestort. Hij is een verbeterde versie van Bouterse, maar niettemin een dictator.


  Maak melding

 3. @ Poetin ipv lopen te zeiken over anderen. Sta op uit je luie reetstoel.en ga zelf ook sporten ik durf te wedden dat jij een dikke pens hebt en de hele dag uit frustratie kritiek levert op alles en iedereen. FLAPDROL.
  En eet niet zoveel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.