Nederlandse Raad voor de Rechtspraak biedt Suriname hulp

21

PARAMARIBO, 23 feb – Een delegatie van de Nederlandse Raad voor de Rechtspraak heeft een werkbezoek gebracht aan Suriname. Dit meldt het Hof van Justitie. Doel van dit werkbezoek was om de samenwerking met het Hof te hervatten.

Het bezoek volgt op overleg met minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. Onder meer is gesproken over het opleiden van rechters en juridisch onderlegd personeel. Ook is gesproken over verzelfstandiging van onderdelen van de bedrijfsvoering bij de rechterlijke macht. Het betreft personeel, informatie, organisatie, financiën, automatisering en huisvesting. De Nederlandse Raad is bereid te helpen.

Volgens het Hof van Justitie is het de verwachting dat deze aanpak op langere termijn zal leiden tot verdubbeling van het huidige aantal rechters en een effectievere rechterlijke organisatie. Suriname heeft negentien actieve rechters. Volgens de wet moeten er minimaal veertig zijn. Het huidige aantal voldoet niet aan internationale maatstaven. Rechtszaken duren veel te lang, wat de rechtszoekende niet ten goede komt.

Bekijk ook:

21 REACTIES

 1. Su oppassen ze zijn niet in staat om voor hun eigen mensen op te komen die in buitenlandse gevangenissen zitten denk maar aan Spanje.Een poos terug zat ik naar een programma te kijken op NPO en daar bleek dat er helemaal niets werd gedaan voor Nederlanders die in buitenlandse gevangenissen zaten.


  Maak melding

 2. Straks gaat Bouterse weer roepen dat ‘derden’ zich inlaten met het 8 decemberproces. Alles wat riekt naar ondersteuning van de rechterlijke macht is een doorn in het oog van de NDP in het algemeen en Bouterse in het bijzonder. Laten we dus afwachten of Dora wel de benodigde toestemming krijgt van haar superieure om de samenwerking tussen het Hof en de Raad mogelijk te maken.


  Maak melding

 3. Als Suriname nu toch weer de samenwerking met ‘het land aan de Noordzee’ aangaat, kunnen ze meteen vragen om een paar Nederlandse bouwvakkers om het dak het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur te repareren!


  Maak melding

 4. Ray
  Men komt er op jusititie niet alleen meer uit. In haar nieuwjaars toespraak gaf ze al aan dat er geld was vrijgemaakt voor deze consulenten omdat er teveel op hun bord ligt dat hun competentie te boven gaat.

  – Anti-corruptie wetgeving
  – Anti mensensmokkel wetgeving
  – Anti-witwas wetgeving

  Dit alles moet voor 1 Augustus zijn geregeld anders komt het land op diverse zwarte lijsten, die het leven daar nog moeilijker gaan maken dan het al is. Het zal me niet verbazen als haar dochter ook nog zichzelf komt bijscholen op kosten van de Surinaamse belastingbetaler.


  Maak melding

 5. @Morenito
  Ik denk dat miss Piggy haar dochtertjelief 1 of ander titel gaat opspelden en hiervoor moet Nederland getuige van zijn !Ze gaat Nederland misbruiken in naamvan justitie en rechstmacht..In Suriname zijn er19 actieve rechters staaat er.
  Actief waarin?!
  Als ze vonnis moeten uitspreken als het gaat om bepaalde criminelen lijkt het erop alsof we wezen zijn . Justitie en de rechters zijn dan spoorloos. 19 rechters voor zo een klein bevolking is heel veel. In Suriname speelt iedereen voor Eigen rechter. Kijk naar de lijder vb.,.die luistert niet eens naar de rechter,hij negeert alles wat ze zeggen en spelt oor Eigen rechter,gaat aan de grondwet rommelen alsof het zijn eigendom is!
  Ik heb medelijden met de rechters in Suriname,het moest het omgekeerde zijn juist,maar het eenmaal anders,,,zucht…zucht…


  Maak melding

 6. @Plato

  Hahahahaaaaaa….Ik neem aan dat Dora in opdracht van haar baasje hier handelt of namens haar baas.
  Baasje hoopt op de woorden van Justitie in Nederland….JIJU BENT VERGEVEN…….
  Hahahahaaaaa…daarom deze wanhopige poging van Dora …


  Maak melding

 7. Hahaha,

  De bakra basi’s zijn weer welkom??

  Of moet ik zeggen hun aanwezigheid is zeer nodig om de rechtsstaat Suriname te redden 🙂
  Of zijn ze ons zand in de ogen aan het strooien??

  Stelletje boeven bij elkaar.


  Maak melding

 8. Zullen ze ook geadviseerd worden inzake het verloop van het 8 December proces?? In dat geval zijn ze van harte welkom. Dan kunnen wij eindelijk is Suriname de rust bewaren op dat gebied en vreedzaam verder werken aan een welvarend Suriname.
  Nu nog de zegen van de President om hieraan ongestoord mee te werken


  Maak melding

 9. Tigri barba heeft Santhokie nooit vergeven dat Santhokie hem naar Papatam stuurde om daar de orde te herstellen.Zijn rasgenoten waren op hol geslagen en beroofde en verkrachtte Brazilianen daar.De angsten die Tigri Barba heeft uitgestaan,het dun lopen langs zijn benen, die nachten en dagen, wijt hij aan Santhokie.
  Zo heeft hij alle mensen die een beetje op sheriff lijken,van de rechters opleiding weggehaald.
  Anders hadden we nu 22 rechters.


  Maak melding

 10. bless
  Hebben ze je gevraagd weg te gaan bij het Centraal Station?
  Waarom schrijf je niet een preek, dan hebben we er misschien met z’n allen iets aan. Je one liners slaan nergens op.


  Maak melding

 11. ach . laat die Bless toch, we hebben hier toch ook RobG, beide geloven in hun eigen godheid, maar verder niet voor rede vatbaar, (af)godsdienstwaanzinnig als ze zijn


  Maak melding

 12. @ Mundo,

  Nederlanders die in buitenlandse gevangenissen zitten vallen onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken of hun consulaten. Een drugssmokkelaar die b.v. in Maleisie vastzit kan op minder hulp rekenen dan een verkeersovertreder of iets dergeljks. Maar iedere aangemelde zaak wordt wel degelijk bekeken!


  Maak melding

 13. Misschien kan Suriname juridisch een beroep doen op Nederland om de onafhankelijkheid onwettig te verklaren.
  Want laten we eerlijk zijn, wij hebben jaren die bakra’s jaren uitgescholden en van alles uitgemaakt maar het zijn toch steeds die bakra’s die ons komt helpen. Niet China of Afrika !!!

  Die Hollanders hebben zoveel kennis in huis en zij zijn de enigen die Suriname naar een hoger niveau kan tillen.


  Maak melding

 14. @Ray
  Dijk silos gaat praten over de rechterlijke macht in Suriname alsof ze niet ziet wat in Suriname gaande is ?!
  Ze gaat meer breken dan ze gaat maken!!

  Er is een vacature vrij gekomen voor jou RAY bij brongbere.nl..duiker 1ste klas goed betaald.[zonder mondkapje] want wat jij uitkraamt,is niet ver van dat spul.alleen zo`n job past bij jou.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.