Evacuatie ministerie na zware regenval

25

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Suriname is boos. Hij moest zijn personeel maandag evacueren nadat het ministerie na een zware regenval in de ochtend onder water liep en apparatuur zwaar beschadigde. Peneux vindt dat het aannemingsbedrijf dat belast is met de renovatie van het gebouw in gebreke is gebleven om kwaliteit af te leveren. De minister werkt met ingang van dinsdag vanuit zijn woning en het gros van het personeel mag thuis blijven totdat een ander gebouw in gereedheid is gebracht.onderwijs-lekkageonderwijs-lekkage2

Bekijk ook:

25 REACTIES

 1. Welke apparatuur is er zwaar beschadigd?

  Ik zie geen apparatuur, enkel cheap-ass stoelen en een OrigiNees bureau.

  Sterker, ik zie geen stopcontacten, geen netwerkkabels (al dan niet weggewerkt in een kabelgleuf), etc…

  En dan mogen de ambtenaren thuis werken?

  Hoe dan… zonder internet, zonder netwerk, zonder sprint of gruntmaster?

  Op Starnieuws las ik dat het Rampen Bestrijdings Team het ministerie heeft ontruimd… serieus… een regenbui, en het nationale rampenteam moet een paar tafels evacueren?!


  Maak melding

 2. Wat een lachwekkend zootje. Een regenbui die een evacuatie teweeg brengt? Zo meteen loopt alles ook onder als een toilet word doorgespoeld.
  Ma dang hoe dang. Misikaba noemt dit de voorloper op 2e Dubai die het NDP verwacht


  Maak melding

 3. De aannemer was al heel lang bezig en werd zo nu en dan wel gezien.

  Dit is het resultaat van incompetentie, iedereen haar of zijn gang laten gaan, niemand aanspreken op niet nakomen van afspraken, of zelfs dat ministers de afspraken niet kennen.

  Dit is het resultaat van bestuurlijke incompetentie en benoemingen van directeuren die geen idee van managen hebben en al helemaal niet weten wat ze managen.


  Maak melding

 4. Via ” Starnieuws ” heb ik vernomen dat de medewerkers van het bouwbedrijf af en toe EEN BIERTJE dronken OP HET DAK van het gebouw TIJDENS de WERKZAAMHEDEN !!!!!!
  Woorden uit de mond van de minister van Onderwijs, himself.

  Is het dan Vreemd dat het ZOOITJE zo LEK is als een MANDJE ??????

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. Jullie staan aan de kant en weten zoveel. Willen jullie niet gaan bouwen daar? HEt is al de 3e aannemer die er bezig is in anderhalf jaar. Welke aannemer is hiermee belast? en behalve dat…. wat heeft het ministerie gevraagd te doen? want ze betalen al niet en willen het beste voor 10 cent. en dan nog willen ze de goedkoppste begroting. En vergis je niet. Die ‘baas’ van de technische dienst diens achternaam met een P begint regelt alleen z’n vrienden en krijgt er goed massel bij. Het vreemde is dat hij nooit word vervangen of verplaatst en al jaren het zaakje beduveld..
  en dan ook nu weer. dan zal de technische dienst gevraagd worden….. POES in de melk pot.


  Maak melding

 6. Peneux moet niet boos zijn of doen richting de aannemer, en vraag ik me af of er ook een opzichter was aangewezen die de werkzaamheden moest monitoren en goedkeuren.

  Weet niet of er een opzichter was aangewezen voor dit project en ook of die zat te snurken, echter is nu duidelijk wat voor pruts en broddelwerk door vele Surinaamse bedrijven wordt geleverd.

  En maar klagen dat de overheid hen ’te laat’ betaald ! Wat is het bedrag van de totale schade ? Wie dekt al deze kosten ? Heeft de aannemer een verzekering die deze schade’s tijdens uitvoering van z’n werkzaamheden dekt.

  Misschien had Peneux dat eerst moeten checken aleer hij de klus aan die aannemer had gegund.

  Beste Peneux, misschien heb je veel meer verstand van onderwijszaken, maar laat de uitvoering van dit soort opdrachten over aan professionals of gecertificeerde bedrijven.
  Het zal wel iets meer kosten, maar dan krijg je wel goed werk voor terug.

  They pay for diamonds, don’t they !!!


  Maak melding

 7. Niet alleen met de bouw is het verkeerd gegaan de afgelopen 5 jaar bij het ministerie van onderwijs.Een van de vele voorbeelden:Er is een maand of twee geleden is een partij schoolboeken met een waarde van ongeveer 7 miljoen euro op de brandstapel geplaatst daar het bleek dat deze niet voldeden aan de gestelde eisen.Neks no fout moet worden vervangen door Alla sani broja.De chinese ambassde zal ze de dakbedekking schenken.


  Maak melding

 8. Nee @Poetin, degene die zich uitgeeft voor aannemer en opdrachten tot bouw aanneemt, dient het werk te doen, en als het even kan een beetje goed. ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen werk en wanneer het dak lekt, dan denk ik dat de aannemer zijn verantwoordelijkheid moet nemen.


  Maak melding

 9. Robert Penuex moet de eer aan zich houden en aftreden. Hij heeft een te grote broek aangetrokken en dit komt nu duidelijk zichtbaar in de praktijk.


  Maak melding

 10. @ Milton,

  Zijn die er, gekwalificeerde en professionele bouwbedrijven? En als ze er zijn betaal je het dubbele. Het bedrijf heet ‘De Team’ en als je als minister van onderwijs dit leest, weet je van tevoren dat het waardeloze troep levert, want het is ‘HET Team’. Of de minister kent zijn Nederlands ook niet, dan kan ook. Niettemin, het blijft en lastige situatie, maar hieruit blijkt weer (en kijk vooral naar andere overheidsgebouwen): ONDERHOUD is BEHOUD!


  Maak melding

 11. Was het niet deze man, die een Chinees heeft gemarteld tot deze dood is gegaan omdat, hij bouwspullen van hem heeft gejat ? En nu een Mini- ster ?
  Heeft deze Ministerie dan geen dak, of is het afwatering systeem, zo belaberd dan ???


  Maak melding

 12. Jij bent niets anders dan slecht opgevoede koloniale kont likker toen jou voor oudets op hun luie reed in hun hang lagen te stinken moesten de afro’s met gedwongen die luie roofmoordenaars dwang arbeid zonder loon werken om die luie criminelen in naam van god zelfs dodelijk geweld te voeden


  Maak melding

 13. @Stille
  Gekwalificeerde, professionele bouwbedrijven bestaan niet in Suriname. Uit eigen ervaring weet ik dat ook bouwbedrijven van “naam” met hoge prijzen die zogenaamd betere kwaliteit zouden moeten leveren achteraf gezien gewoon dure rotzooi leveren. De enige garantie voor kwaliteit is om er steeds met je neus bovenop te zitten, de materialen zelf te kopen en alles hoe klein dan ook te dagelijks controleren. Anders zit je achteraf met afvoeren die in de grond eindigen, muren die niet haaks op elkaar staan en inderdaad lekkende daken ook bij de zogenaamde professionele bedrijven. Kortom rotzooi.


  Maak melding

 14. Ik ben het 100% met u eens bouwbedrijven in suriname moeten beter gecontroleerd worden want ik en vele anderen zijn dupeerd en overvragen en corrupt met hun kerkelijk of hun minder waardig God en gebod materialisten. en aasgieren Schaamteloos


  Maak melding

 15. @Stille, jij hebt 100% een punt indien het een Suri onderneming betreft, maar we moeten veel groter gaan denken.
  Ik dacht dat het om een Internationaal bedrijf ‘The team’ ging en dus niet om een fra fra Suri variant.

  Maar, waar het bij mij om gaat is wie is of was de opzichter in deze !
  Wie is deze klootzak ! Zou graag z’n naam willen weten want dan weet ik dat het een mannetje van nul en niks is !

  Ben zeer teleurgesteld in Peneux, want ik hoorde hem vandaag maar wat brabbelen door de radio, maar dat z’n ministerie ook kardinale fouten heeft gemaakt hoorde ik niets !


  Maak melding

 16. Forummers/Reageerders, Odi odi.

  @ JZwartmans, het is zijn tweeling broer geweest hoor.
  Hij is volgens info., ook hiervoor veroordeeld.
  Een verklaring van goed gedrag komt bij deze gasten niet voor.
  Hij is recenteliijk ook nog benoemd in de RvC van EBS.

  En nog wat. Overheidsgebouwen, worden in SU. niet onderhouden.
  Straks gaan ze minister Robert Penuex ook nog evacueren naar Stoelmanseiland via het Rampen Bestrijdings Team.

  Dus de luie Zeven even Landsdienaren mogen voorlopig thuis blijven met behoud van hun (FISO).

  Na regen komt zonneschijn.
  Maar in SU komt na een kleine regenbui ‘modder’.
  Want ‘Petrus’ gaat de laaste dagen ook flink tekeer.


  Maak melding

 17. WIE WAS DE DIREKTEUR?
  WIE EAS DE MINISTER VAN ONDERWIJS?
  WAAR WAS DE TECHNISCHE DIENST?
  DIT IS MISMAGEMENT!
  EN EEN MINISTER DIE BIJ HET MINSTE EN GERINGSTE. DE MEEST ONGEFUNDEERDE BOUTE UITSPRAKEN DOET


  Maak melding

 18. Hallo

  FER. E

  Odi odi man, en thx voor de info.

  Ja Fer : ze kunnen ( Bouwen, ) maar onderhouden ho maaaaaar !!! Het is altijd zo geweest, en zal ook zo blijven.

  odi odi

  Jacko.


  Maak melding

 19. Zo als veel verhalen heeft ook dit verhaal 2 kanten.

  Als je naar de foto’s van het werk kijkt ligt het er slecht en onverantwoordelijk bij. De aannemer kan incompetentie verweten worden. Hij weet immers dat het regentijd is!

  Echter ook hier blijkt sprake van een betalings issue waardoor het werk vrijwel direct na de start is stil gelegd gedurende 9 maanden en men net weer begonnen was.

  Het ministerie heeft daarmee deze wantoestand aan zich zelf te danken. Het zoveelste bewijs waar wanbeleid toe leidt


  Maak melding

 20. Deze man is pers geil.Mikie bari Nr.one.1 der omhoog gevallen in dit land die denkt hij dat hij een broertje is geworden van Jezus Christus en iedereen alles kan wijsmaken.In het surinaams heet dat een lelekoe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.